21.06.13
15:18
казано от Boby_ на 21.06.13, 13:44:
Трябва да си го препрочитаме понякога, особено посвещението... Комунистите (отново) забравиха собствения си поет.
Не са забравили, Боби, в момента не им изнася!
21.06.2013 г. (тренировъчен ден 4, седмица 8)
Тренировка - гърди, преса
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130, 2x130 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4+1х155, 3+1х155, 4х150 кг.
2. Кофички с доп. тежест - 6х48, 6х48 кг.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 7х50, 6х50 кг.
4. Планк - 75, 75, 65 сек.
5. Коремни преси на с доп. тежест - 17x10, 13x10, 13x10 кг.
Обобщение за тренировката:
Днес долу-горе добре. Първата серия на лежанката направо беше лека, после падна рязко силата.
Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено маслo, 1 доза Animal Flex.
2. Къ 11 и към 14 - по 1 грам витамин C.
3. По време на тренировката - 10 грама Aminolast на Gaspari.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
5. Към 18 - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло.
6. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.
От днес спирам креатина за 30-тина дни - малко да почине организмът.
Храна:
20,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17:30- две дози протеин.
2. Към 18 - салата домати със сирене и цедено кисело мляко, кавърма в омлет, 200 мл уиски.
3. Към 21 (план) - след малко ще го мисля.
Обобщение за деня:
Нормален ден без някакви драми. Хубавото е, че е петък. :)
Днес е ден за уиски. Реших да снимам Гленфаркласа за спомен - дните му са преброени. :)
21.06.13
19:23
Въпросче: какви ти са наблюденията от приема на протеина? Пиша не конкретен въпрос за да не те подведа към някой отговор.
казано от Vasil Stoianov на 21.06.13, 19:23:
Въпросче: какви ти са наблюденията от приема на протеина? Пиша не конкретен въпрос за да не те подведа към някой отговор.
Ами аз не съм спирал да пия протеин след тренировка от 6-7 години, така че ми е трудно да сравнявам с нещо. :) Затова и отговорът ми ще е прост - засища. Смятам, че особено при ограничен калориен прием ми помага да си докарам нужното количество белтъчини за деня.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.06.13 19:26.
21.06.13
19:28
казано от Boby_ на 21.06.13, 19:25:
Ами аз не съм спирал да пия протеин след тренировка от 6-7 години, така че ми е трудно да сравнявам с нещо. :) Отговорът ми ще е прост - засища. Смятам, че особено при ограничен калориен прием ми помага да си докарам нужното количество белтъчини за деня.
А дали не чувстваш, че не е необходим във големи количества. Правел ли си наблюдения. Или просто пиеш като заместител на някое хранене, по енерция вече.
Хванах се за мисълта, че ако нямям насочени тренировки за хипертрофия и дразнителя не е достатъчно голям за да отдели достатъчно хормони, то прием на голямо количество протеин не влиза в употреба по предназначение. Но става за да поддържаш форма...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 21.06.13 19:34.
казано от Vasil Stoianov на 21.06.13, 19:28:
казано от Boby_ на 21.06.13, 19:25:
Ами аз не съм спирал да пия протеин след тренировка от 6-7 години, така че ми е трудно да сравнявам с нещо. :) Отговорът ми ще е прост - засища. Смятам, че особено при ограничен калориен прием ми помага да си докарам нужното количество белтъчини за деня.
А дали не чувстваш, че не е необходим във големи количества. Правел ли си наблюдения. Или просто пиеш като заместител на някое хранене, по енерция вече.
Хванах се за мисълта, че ако нямям насочени тренировки за хипертрофия и дразнителя не е достатъчно голям за да отдели достатъчно хормони, то прием на голямо количество протеин не влиза в употреба по предназначение. Но става за да поддържаш форма...
Протеинът е източник на калории, белтъчини и аминокиселините, които ги изграждат. В това отношение не е по-различен от всяка друга храна. Единствената разлика е, че усвояването му е по-лесно заради формата. Поемането му след тренировка има ясно доказан ефект върху протеиновия синтез и възстановяването на АТФ. При силови тренировки това е важно и смятам, че при мен има полза.
Другото, което трябва да се има предвид, е общият прием на белтъчини за деня. Смята се, че около 2-2,5 грама на килограм тегло е горната граница, която организмът може да усвои с ензимите, произведени от панкреаса. При мен това означава примерно 275 грама белтъчини на ден. Ако приемем, че в протеина, който пия, белтъчното съдържание е около 80%, това ще рече, че от 80 грама протеин след тренировка “взимам” към 65 грама белтъчини. До тия 275, които мога да усвоя, има още доста - не мисля, че ги стигам, когато съм на диета.
Казано с две думи, приемът на протеин след тренировка е много важен според мен. Това е и причината да съм постоянен в това отношение.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.06.13 19:55.
22.06.13
01:15
казано от Boby_ на 21.06.13, 19:17:
Днес е ден за уиски. Реших да снимам Гленфаркласа за спомен - дните му са преброени. :)
Те тва е сериозна приказка на място :)
казано от James Hinks на 22.06.13, 01:15:
казано от Boby_ на 21.06.13, 19:17:
Те тва е сериозна приказка на място :)
Майтапът настрана, но откакто замених 5-6 бири с 200-300 мл уиски, теглото тръгна надолу. В момента тежа колкото миналото лято, което пък е петгодишен минимум, а няма причина да не мога да сваля още 4-5 кила така. :)
22.06.13
09:36
казано от Владимир Караиванов на 21.06.13, 15:18:
казано от Boby_ на 21.06.13, 13:44:
Трябва да си го препрочитаме понякога, особено посвещението... Комунистите (отново) забравиха собствения си поет.
Не са забравили, Боби, в момента не им изнася!
Ами да, той го е писал за долните капиталисти, а не за държавните такива, защо да го четат.
Днес нещата вървят към почивка, въпреки че трябваше да правя гръб. Дясното рамо доста ме боли и май ще му дам ден почивка. Утре гръб, понеделник пак почивка и във вторник вече рамо...
Дано да е поотминала дотогава болката. Всичко дойде от кофите с тежест вчера. Май им е време да отстъпят на лежанка с обратен наклон за месец-два.
казано от Boby_ на 22.06.13, 12:11:
Днес нещата вървят към почивка, въпреки че трябваше да правя гръб. Дясното рамо доста ме боли и май ще му дам ден почивка. Утре гръб, понеделник пак почивка и във вторник вече рамо...
Дано да е поотминала дотогава болката. Всичко дойде от кофите с тежест вчера. Май им е време да отстъпят на лежанка с обратен наклон за месец-два.
Добре дошъл в клуба на почиващите, заради болка в рамото :D
казано от Иван П. на 22.06.13, 12:43:
Дано да е поотминала дотогава болката. Всичко дойде от кофите с тежест вчера. Май им е време да отстъпят на лежанка с обратен наклон за месец-два.Добре дошъл в клуба на почиващите, заради болка в рамото :D
Аз в последно време в доста такива клубове се записах. Едва успявам да им съчетая графиците. :)
На всичко отгоре днес ме цепи яко главата и имам леко повишена температура...
Оправдания колкото щеш. :)
Май им е време да отстъпят на лежанка с обратен наклон за месец-два.
Между другото аз откакто махнах кофите с голяма тежест и ги замених с обратната лежанка, се родих. Бутащите започнаха лека-полека да прогресират :). Много уважавам кофите с тежко, но...
22.06.13
14:46
казано от Boby_ на 22.06.13, 09:17:
Майтапът настрана, но откакто замених 5-6 бири с 200-300 мл уиски, теглото тръгна надолу. В момента тежа колкото миналото лято, което пък е петгодишен минимум, а няма причина да не мога да сваля още 4-5 кила така. :)
Да, обаче финансовата страна на въпроса е малко по-кофти като замениш 5 бири с 300 гр уиски. Иначе е 100% вярно - много бира всеки ден ебава майката на всяка диета, докато с концентрата не е така.
Ще ги свалиш, не виждам защо да не станеш колкото мен на кила, нали сме се разбрали още от зимата - аз 103, ти 105. Като гледам и двамата действаме :)
казано от James Hinks на 22.06.13, 14:46:
Да, обаче финансовата страна на въпроса е малко по-кофти като замениш 5 бири с 300 гр уиски. Иначе е 100% вярно - много бира всеки ден ебава майката на всяка диета, докато с концентрата не е така.
Ще ги свалиш, не виждам защо да не станеш колкото мен на кила, нали сме се разбрали още от зимата - аз 103, ти 105. Като гледам и двамата действаме :)
Ако ми натежи финансово, ще правя по-големи паузи и/или ще намаля дозата. :) Засега нещата са под контрол.
На мен до 105 ми остават по-малко от 4 кила. С това темпо 3-4 месеца. Не бързам. :) Всъщност килограмите са само за ориентация. Истинската ми цел е да намаля още мазнините. Искам си втория ред плочки. Не съм ги виждал от 1994-та. :)
22.06.13
15:40
казано от Boby_ на 22.06.13, 15:31:
На мен до 105 ми остават по-малко от 4 кила. С това темпо 3-4 месеца. Не бързам. :) Всъщност килограмите са само за ориентация. Истинската ми цел е да намаля още мазнините. Искам си втория ред плочки. Не съм ги виждал от 1994-та. :)
Боби, недей, това е омагьосан кръг - втори ред, после трети ред, после вени по корема, фибри по задника и накрая оскубани вежди и снимки пред огледалото в банята :D
22.06.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено маслo, 1 доза Animal Flex.
2. Към 11 и към 14 - по 1 грам витамин C.
2. Към 18 (план) - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло.
3. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.
Храна:
20 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18 - 2 пилешки шишчета, две яйца, прясно биволско сирене, печени чушки, печени тиквички, сурови ядки, кофичка биволско кисело мляко, уиски.
2. Към 21 (план) - след малко ще си пека наденички от кълцано месо.
Обобщение за деня:
Мързелива събота. Сутринта оправях аквариумите, после домакински задължения. Жена ми купи пет литра биволско мляко и сега ще квасим. Определено си струва занимавката!:)
22.06.13
18:59
Боби, с Animal Flex-a какво става, файда усещаш ли или си те боли? Минаха вече сигурно 20тина дни, може и да си дал отзиви и да съм ги пропуснал. :)
казано от Севастократор Стрез на 22.06.13, 18:59:
Боби, с Animal Flex-a какво става, файда усещаш ли или си те боли? Минаха вече сигурно 20тина дни, може и да си дал отзиви и да съм ги пропуснал. :)
Има известно подобрение, но е рано за категорично мнение - такива продукти имат нужда от повече време
23.06.2013 г. (тренировъчен ден 5, седмица 8)
Опит за тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Мъртва тяга - 10х20, 8х70, 6х120 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 3х150 кг.
Работни серии:
1. Мъртва тяга - 4х180, 1х180 кг. (без колан, без фитили, с успореден надхват)
Вече сигурно никой няма да се учуди, като разбере, че усетих тъпа болка в края на първата серия тяга, а като пробвах втората, болката стана остра и нетърпима. Изненадващото обаче е мястото. Този път кръстът работи като добре смазан часовник - никаква болка или проблеми. Само че нещо се разтегна/прищипа в горната вътрешна част на трапеца или врата. Зарязах не само тягата, а и цялата тренировка, защото при вдигане на дясната ръка ме болеше. Докато изстивах, болката се засили. В момента буквално не мога да си въртя главата, особено надясно - едва се прибрах. Шофирането е много трудно и опасно само на огледала, без човек да може да се огледа.
У нас веднага нестероидно противовъзпалително и мачкане с фоумролер. Последното се оказа адски трудно - дори не мога да държа врата стегнат и трябваше да подпирам глава с ръце, докато се мачкам. Успях нещо да размачкам, но без особен ефект.
И преди ми се е случвало нещо подобно в следствие на настинка и “надухване” на врата. За пръв път (поне доколкото помня) е следствие от тренировка.
Утре вероятно пак ще пробвам да довърша гърба, но само ако се чувствам добре.
Добавки:
4. Към 18 (план) - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло.
5. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.
Мисля да взема и допълнително магнезий + неуробекс.
Храна:
1. Към 17 (план) - сега ще пека пиле с бира и отделно зелен фасул на яхния. Мисля да ги “полея” с малко уиски с терапевтична цел - да отпусне нерва. :).
2. Към 21 (план) - втората вечеря вероятно ще е продължение на първата.
Обобщение за деня:
Нищо особено днес, освен това, което вече си “изплаках” по-горе.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.06.13 13:50.
Сега като си анализирам движенията, довели до днешния проблем, установявам, че всичко пак тръгва от най-слабата брънка във веригата. В този случай силата на хвата изневери. На четвъртото повторение в първата серия дясната ръка започна да се отваря и не можах да заключа горе. Останах със заключени колене и таз, но с увиснали рамене и точно в този момент нещо се опъна и ме заболя. Дано не се окаже нещо сериозно, че много простотии станаха в последно време!
Дано да мине само като дребно неразположение Боби, с твоята отдаденост на тренировките, дори и минимално прекъсване ще е мъчително.
23.06.13
17:58
Боби, същото нещо ми се случи и на мен преди около месец, но ми мина бързо. Не можех да си завъртя главата, доста гадно болеше. Не се повтори тази болка, след като отмина след 2-3 дни. Интересното е, че остана “наследство” от нея. Сега като правя тяга и особено с надхват, в дясната задна част на гръдния кош (т.е. гърба, задната част на ребрата), усещам понякога доста гадно напрежение, не е болка, но е неприятно. Надявам се бързо да се оправиш!
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 23.06.13 17:58.
казано от Boby_ на 23.06.13, 16:04:
Сега като си анализирам движенията, довели до днешния проблем, установявам, че всичко пак тръгва от най-слабата брънка във веригата. В този случай силата на хвата изневери. На четвъртото повторение в първата серия дясната ръка започна да се отваря и не можах да заключа горе. Останах със заключени колене и таз, но с увиснали рамене и точно в този момент нещо се опъна и ме заболя. Дано не се окаже нещо сериозно, че много простотии станаха в последно време!
Аз по 1 време нарочно дигах така на тяга,раменете мега свлачени и извит кръст,направо дъга и нямах проблеми.
Но когато съм правил шръгове и ако си свлеча раменете напред и надолу след няколко часа се появява болка в средната част на гръбначния стълб и минава до няколко дни.Е,твоето е във врата,но мисълта ми е,че ако не си адаптиран да дърпаш като кривак стават такива работи :S,почивка и те така.
Мнението беше редактирано от Vintage на 23.06.13 18:21.
Според мен, гадните фитили и този смесен хват, карат хората да слагат измамно повече килограми и от там става белята.Надхват и колкото - толкова :)
Боби, случвало ми се е това. Най-вероятно е прищипан нерв. По-малко вероятно е да възпален нерв или плексит, но е едно от трите. Пий нурофен експрес, ако болката е нетърпима аулин. Може да вземеш 2 дни афламил (много силно противовъзпалително), а най-добре отиди на кинезитерапевт, защото аз от прищипан нерв от инат продължих да тренирам и се беше отщипал сам и се възпали и положението беше трагично. Ако искаш мога да ти дам GSMа на моя кинезитерапевт - много е добър, 100% ще ти помогне.
П.П. Севастократор, усещането не е болка, но е като схващане и опъване за кратко при вдигане на тяга, упражнения с надхват и силно свиване на плешките, нали? Ако е така - това е плексит. Диклофенак на хапчета върши добра работа за плексита.
Мнението беше редактирано от Мирослав на 23.06.13 20:40.
24.06.2013 г. (тренировъчен ден 5, седмица 8)
Тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 6х24, 6х24, 6х24, 7х16 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5х90, 6х85, 5x85 кг.
3. Придърпване на долен скрипец към корема - 5х100, 6х95, 6х95 кг.
4. Повдигане на рамене на машина за тяга - 6x230, 6х230, 6х230, 6x230 кг.
Днес все пак довърших вчерашната тренировка. Днес положението е малкк по-добре. Вратът си ме боли отдясно, но все пак не се отказах да тренирам. Не е трапецът, а вратът - прищипан нерв най-вероятно. Сигурно ще последва и възпаление. Ще видим.
Добавки:
6. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.
Храна:
20,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17:30 - двойна доза протеин.
2. Към 18 - три постни зелеви сърми, печени чушки, мариновани тиквички, половин буркан биволско кисело мляко, малко сурови ядки.
4. Към 21 (план) - печено пиле, зелен фасул.
Днес мисля да пропусна уискито.
Обобщение за деня:
Работа, разправии, компромиси... С други думи обикновен понеделник.
25.06.2013 г. (тренировъчен ден 1, седмица 9)
Тренировка - рамо, предмишница
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от стоеж - 10х20, 10х20, 8х40 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 4х60 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от стоеж - 4х75, 6x70, 5x70 кг.
2. Раменни преси с пудовки - 8х48, 8х48 кг. (двете)
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 5х30 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани и назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 6х40, 6х40 кг.
5. Сгъване на китка с прав лост (за предмишница) - 8х20, 8x50, 6х60, 6х65, 6х65, 6х65 кг.
6. Сгъване на китки с дъмбели с надхват (за предмишница) - 7х12,5, 6х12,5 кг.
Започнаха снимките на филма “Боби грабва пудовките”. Жанрът е комедия на абсурда, но още няма рейтинг в IMDB. Това обаче сигурно ще се промени веднага, щом някой от форума с приличен телефон издебне да ме снима. :)
С други думи умряла работа. Уморих се още на смешните тежести на раменната преса с лост, а 32-ките, с които се предполагаше да пробвам преси с пудовки, едва ги обърнах и ме преряза рамото. Отделно от болката нямах и сила да ги бутам - упражнението ми е странно, мазолите ми са на грешните места, а центърът на тежестта на тия пусти пудовки е някъде около пода. Ще ги оправя с времето - мисля, че усетих движението и не е лошо.
Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex.
2. Към 11 - 2 грама витамин C, разделени на два приема през около час.
6. Преди лягане (план) - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
Сега приключих и трибулуса - почивам и от него месец-два, а може и повече, ако не усетя разлика.
Храна:
21 часа фастинг, последвани от :
1. Към 18 - двойна доза протеин.
2. Към 18:30 - печено пиле, мариновани тиквички, синьо сирене, кашкавал, половин кофичка домашно биволско мляко.
3. Към 21 (план) - пека един свикси шол с моркови и розмарин.
Обобщение за деня:
Нищо особено, а и ме гонят у нас да ставам от компютъра, така че няма да влизам в подробности. :)
Като човек, изкушен от красотата на математиката, изведох една важна теорема.
Теорема за двойната контузия: (известна още като “Ох, рамото ми!”)
Появата на нова контузия не отменя никоя от предишните.
Следствие първо: Хроничните контузии имат свойството да се натрупват.
Следствие второ: И нехроничните контузии се натрупват.
Следствие последно (и окончателно): Всички контузии стават хронични.
26.06.13
09:37
казано от Boby_ на 25.06.13, 19:06:
2-ките, с които се предполагаше да пробвам преси с пудовки, едва ги обърнах и ме преряза рамото. Отделно от болката нямах и сила да ги бутам - упражнението ми е странно, мазолите ми са на грешните места, а центърът на тежестта на тия пусти пудовки е някъде около пода. Ще ги оправя с времето - мисля, че усетих движението и не е лошо.
А бе ти си як, ще се справиш :) Малко са неудобни като уред двупудовките, но много дават ;)
Иначе прогресията е едностранна седнал - двустранна седнал - двустранна прав.
казано от James Hinks на 26.06.13, 09:37:
А бе ти си як, ще се справиш :) Малко са неудобни като уред двупудовките, но много дават ;)
Иначе прогресията е едностранна седнал - двустранна седнал - двустранна прав.
А, започнал съм прав, ще карам прав. :) Нито крачка назад.
А иначе съвсем сериозно си признавам, че нямах сила за двупудовките - пробвах с 32-ките първо, бутнах ги горе веднъж и се отказах. Все едно съм хванал да бутам 50-килограмовите дъмбели от седеж - същото усещане. Единичка с мъка. :) Слаботелесна работа.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.06.13 12:53.
26.06.13
13:04
Боби, правиш раменни преси със 90кг седнал, значи силата е там - въпрос на адаптация е всичко и ще почнеш да ги размяташ след още 2 тренировки макс.
26.06.2013 г. (тренировъчен ден 2, седмица 9)
Тренировка - бицепс, трицепс
Загрявка:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 8х15, 8х20 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 4х30 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х100 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 9х35, 7х35, 8x35 кг.
2. Избутване на щанга от лег с тесен хват - 7х125, 6x125, 7х120 кг.
3. Бицепсово сгъване с крив лост от стоеж (с надхват) - 9х50, 8х50 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 5х60, 6х55 кг.
5. Сгъване на горен скрипец (портален) за бицепс (с една ръка) - 6х45, 7х40 кг.
6. Трицепсово разгъване на горен скрипец зад глава (с една ръка) - 6х45, 6х45 кг.
Добре стана днес тренировката. Имам трудности да улуча точната тежест на дъмбелите за чуковите сгъвания - 40 ми идват тежки и започвам много да се клатя и да отварям лактите встрани, а с 35 правя 8-9 повторения. Ще ги въртя през седмица май.
За сгъването в надхват смених правия лост с крив и май това ще е упражнението за известно време напред.
Добавки
1. След ставане - 5 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex.
2. Към 11 - 2 грама витамин C, разделени на два приема през около час.
3. По време на тренировката - 10 грама Modern BCAA на USP Labs.
5. Към 18 - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
1. Към 17:30 - двойна доза протеин.
2. Към 18 - свински шол с лук и картофи на фурна, половин буркан домашно биволско кисело мляко.
3. Към 21 (план) - не знам още. Доста яйца ще са.
Обобщение за деня:
Биволското мляко ми действа доста... прочистващо. Килограмите вървят стабилно надолу, но последните два-три дни е ясно от какво е. :)
Днес пристигна и китайският мазномер от e-bay. Не е истина просто какъв боклук! :) Изкара жена ми, която реално е към 24-25% мазнини, 30%, а мен - 38% при реални 17-17,5! При нея отклонението е някакви си 20%, но при мен е доста по-внушителните 123%. :) Не просто струва девет долара, а мери като за девет долара...
Утре ще го връщам с рекламация - няма да оставя нещата така, само защото продавачът е в Китай.
казано от Boby_ на 26.06.13, 18:26:
Днес пристигна и китайският мазномер от e-bay. Не е истина просто какъв боклук! :) Изкара жена ми, която реално е към 24-25% мазнини, 30%, а мен - 38% при реални 17-17,5! При нея отклонението е някакви си 20%, но при мен е доста по-внушителните 123%. :) Не просто струва девет долара, а мери като за девет долара...
Утре ще го връщам с рекламация - няма да оставя нещата така, само защото продавачът е в Китай.
:D :D :D
Прецизна китайска техника :D
Боби, да не си взел нещо такова?
Я хвани шублера и се измери кат пич :D Един свестен шублер ще даде по-малко отклонение от тия платмаси от един лев.
казано от CarnalK на 26.06.13, 22:04:
Боби, да не си взел нещо такова?
Я хвани шублера и се измери кат пич :D Един свестен шублер ще даде по-малко отклонение от тия платмаси от един лев.
Аз си имам електронен калипер, но според това колко защипеш дава големи отклоненоя. Това, което взех, е ето такова:
http://www.ebay.com/itm/Ho-Digital-Handheld-Body-Fat-Analyzer-Health-Monitor-BMI-Meter-Tester-Calculator-/380650690796?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item58a08c98ec
Преди време в старата ми фирма беше изостанал един подобен Омрон. Мереше доста добре и даваше последователни резултати. Досвидя ми се обаче да дам 30-тина долара и реших да взема по-евтината алтетнатива. Това обаче само изглежда така на външен вид. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.06.13 22:15.
Е това мери мазнините по съпротивлението - какво очакваш? :) То е достатъчно да имаш малко по-суха или влажна кожа и ето ти двойна разлика.
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.06.13 22:14.
казано от Петко К на 26.06.13, 22:14:
Е това мери мазнините по съпротивлението - какво очакваш? :) То е достатъчно да имаш малко по-суха или влажна кожа и ето ти двойна разлика.
Омронът даваше някакви отклонения, но при равни други условия беше последователен. Това китайското дори не съм сигурен, че изобщо измерва нещо. :)
П. П. Направих си експеримент. “Измерих” мазнините на двете деца и на жената, но с въведени моите ръст, килограми и възраст. Измерих и моите с мокри и сухи ръце. Резултат - всички между 37,9 и 38,0. Вече имам хипотеза. Има някаква формула на база височона, тегло и години плюс/минус случайно число и без каквото и да било мерене.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.06.13 22:40.
Нищо не става от тези електронните. Толкова много фактори оказват влияние на измерването, че на практика няма методика, която да гарантира някакви консистентни резултати. И аз имам един OMRON, уж от хубавите, обаче ела да видиш отклонения! Слувало ми се е между сутрин и вечер спокойно да си прави по 4-5 % разлика...
Мнението беше редактирано от Storm на 26.06.13 22:56.
казано от Storm на 26.06.13, 22:53:
Нищо не става от тези електронните. Толкова много фактори оказват влияние на измерването, че на практика няма методика, която да гарантира някакви консистентни резултати. И аз имам един OMRON, уж от хубавите, обаче ела да видиш отклонения! Слувало ми се е между сутрин и вечер спокойно да си прави по 4-5 % разлика...
Аз с Омрона се мерех само сутрин, след тоалетна, без да съм пил вода. Въвеждах резултатите и гледах средното аритметично за последните седем измервания. Ориентираше ме доста добре накъде върват нещата.