Леките възходи и атлетическите падения на Вито

Прескочи до:

22.06.13
23:49

красивия иван, съветвам те да прочетеш и осмислиш думите на Ленин, Ботев и 10те блаженства.
Нищо няма да се промени, няколко десетки милиарда $ седят срещу протестиращите. Привидно, да, може да се стигне до промяна, но тя няма да изкорени причината, ще потуши симптоматиката. Месията Бойко е милиардер, останалите ако не са по-богати, то поне не му отстъпват. Гарван гарвану око не вади ;)
Освен ако не стане преврат, не виждам как ще станат различни нещата. И то не какъв да е преврат, а нещо като “Режимът Полковниците” в Гърция от 67-ма...обаче сега сме 2013 и геополитически нещата съвсем различни. Справка - Ленин ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.06.13 23:50.

23.06.13
00:00

казано от James Hinks на 22.06.13, 23:49:

красивия иван, съветвам те да прочетеш и осмислиш думите на Ленин, Ботев и 10те блаженства.
Нищо няма да се промени, няколко десетки милиарда $ седят срещу протестиращите. Привидно, да, може да се стигне до промяна, но тя няма да изкорени причината, ще потуши симптоматиката. Месията Бойко е милиардер, останалите ако не са по-богати, то поне не му отстъпват. Гарван гарвану око не вади ;)
Освен ако не стане преврат, не виждам как ще станат различни нещата. И то не какъв да е преврат, а нещо като “Режимът Полковниците” в Гърция от 67-ма...обаче сега сме 2013 и геополитически нещата съвсем различни. Справка - Ленин ;)

В средносрочен аспект постоянството на протестите ще доведе до замяна на олигархичния модел с нормален, когато на изборите се оправи гласуването и голямата четворка не се допуска до властта. Много пари се борят с много енергия от страна на хората, ако я имат и и задържат активността си достатъчно дълго, ще се върнем към нормалните времена, каквито бяха 1997-2001. За съжаление нямаме никаква подкрепа отвън, САЩ и Европа са ни продали на руснаците, така,че трябва постоянство, за да има резултати.

KA

23.06.13
00:05

Хикинс ти какво предлагаш конкретно ? Аз това мога и това правя, много е елементарно, ходя и протестирам.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.06.13 00:06.

23.06.13
00:06

Лъчо, ти лично, колко хора познаваш, които са преборили много пари(разбирай политика) с постоянство ?
Слез на земята :) САЩ и Европа го били оставили на руснаците - ФОСТАТА, друго нямамкакво да кажа на това разсъждение.
Политковская, Литвиненко - и те така се “пребориха”...И това са крайни примери.
Мога да вадя факти от българската действителност, факти, не измислици в стил Христо Калчев и прословутата му трилогия. Това, че има много неща, които не са известни публично и по принцип не са известни на повече от 0,0001% от населенитео не ги прави несъществуващи ;)

23.06.13
00:09

казано от kaloyan на 23.06.13, 00:05:

Хикинс ти какво предлагаш конкретно ?

За съжаление нищо не мога да предложа. Поне не и публично ;)
Виж, ако бях в генщаба и имах на разположение 2 бригади и 5 полка...и не бяхме член на НАТО...Щях да остана запомнен като “Дракула”, но цялата паплач щеше да изчезне.

23.06.13
00:09

Аз предлагам да се събудите.
Олигарсите си имат твърд електорат и голяма маса гласове, която се продава.
Тези 100 000, които в момента протестират не са обединени зад едно движение/партия, няма да и да бъдат. БСП и ДПС ще са в парлемента при следващите 20 години без значение какво си говорите - електорат имат.

Или в прав текст: С избори НЯМА да стане. Трябва ни преврат. Обаче няма кадърни превратаджии. Пък и не върви нали преврат в ЕС.

DO

23.06.13
00:14

казано от Витан на 22.06.13, 23:25:

Мнението ми най-общо казано е, че мнозинството от хората, които са тръгнали “да оправят държавата щото комуинягите, щото хамериканите, щото не знам си кой” не знаят,че има термини като информация, дезинформация и контрадезинформация. Че под усещането за съпричастност с множеството, улицата самосъздава комформизъм, който често канализира иерархия и това е момента за манипулация и управление на тълпата. Повечето хора не са с висока обща култура и познания по история, или имат някаква, но е фрагментирана или идеологизирана, и макар и да са чували, че “Историята” се повтаря, нямат представа на практика колко вярно е това. И колкото повече не са наясно, толкова повече “се засилват да оправят държавата щото комунягите, щото хамериканците, щото не знам си кой”.  : )
Пиша лаконично защото не се считам за запознат, че да раздавам акъл, и защото нямаше никакъв смисъл да пиша всичко това. И естествено, за да не се конфротирам включително с тукашните тези с риторика от Студената Война и да няма обидени после и да спрат да ми лайкват мненията : ))

Мнението беше редактирано от donsir на 23.06.13 00:17.

KA

23.06.13
07:32

казано от Denny Crane на 23.06.13, 00:14:

казано от Витан на 22.06.13, 23:25:

Мнението ми най-общо казано е, че мнозинството от хората, които са тръгнали “да оправят държавата щото комуинягите, щото хамериканите, щото не знам си кой” не знаят,че има термини като информация, дезинформация и контрадезинформация. Че под усещането за съпричастност с множеството, улицата самосъздава комформизъм, който често канализира иерархия и това е момента за манипулация и управление на тълпата. Повечето хора не са с висока обща култура и познания по история, или имат някаква, но е фрагментирана или идеологизирана, и макар и да са чували, че “Историята” се повтаря, нямат представа на практика колко вярно е това. И колкото повече не са наясно, толкова повече “се засилват да оправят държавата щото комунягите, щото хамериканците, щото не знам си кой”.  : )
Пиша лаконично защото не се считам за запознат, че да раздавам акъл, и защото нямаше никакъв смисъл да пиша всичко това. И естествено, за да не се конфротирам включително с тукашните тези с риторика от Студената Война и да няма обидени после и да спрат да ми лайкват мненията : ))

Добре че има такива интелигентни хора като теб, които философстват и нищо не правят. 23 години се нагледахме на правене на нищо.  Има едно нещо което се нарича гражданско общество, досега в България много много...... Сега има една такава заченка и то е от младите хора, които са на тези протести. Ако се задържи оттук насетне може да има само ползи от него. Вече ще трябва да се съобразяват с него, иначе е ясно че милиардите олигарсите и престъпниците няма да се върнат в държата, но ще се съобразяват така както е навсякъде по света.

Както оня ден един в градинката, явно гледайки националното знаме което носих един пенсионер ми вика:

- А бе момчета не се поддавайте на провокации.

А аз:

- Няма страшно, с червената картичка в джоба съм, вие си почивайте спокойно тук.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.06.13 07:37.

Carbohydrate

23.06.13
08:18

Във глобален мащаб сигурно няма да се промени нищо, но това и не ни трябва. Ние ще искаме промяна на малките, конкретните неща, от които зависи директно нащето благосъстояние и което можем да усетим веднага. Събуденото общество ще излиза винаги при опит за увеличаване на тока, парното, водата, да не се застроява плажа, горите и т.н. при опит да се заграби и строи незаконно, обществото ще излиза и показва, че управляващите са във грешка. Това ние можем да осъществим и това не е малко!!!
Трябва да излизаме и да се подкрепяме, да чуват нашият глас и да се съобразят със него. До като бебето не заплаче, майка му няма да го нахрани. Така трябва и ние да постъпваме. При всяко увеличение на сметките, поискано от дружествата, да излизаме и ние ДА ИСКАМЕ. Да искаме детски, майчинство, по-добър живот. Ние го заслужаваме! Ние живеем тук и трябва да си го направим живота, такъв, какъвто ние искаме.
Докато, обаче, плюем, хвърляме, пикаем, серем по улиците- нямяме култура и няма от къде да се научим, няма да има нормално общество. То само ще иска, без да дава. Когато полицая глоби мерцедеса, който паркира на спирката на градският транспорт, когато майката направи забележка на детето си да не хвърля по улицата хартийки, то тогава ще има надежда, че някой ден ще се оправим. Иначе няма шанс....

Витко, колко хора гласуваха за големите четири партии? Значи партиите са легитимни и “народът” ги подкрепя. Това че аз и ти не смятаме, че това е правилния избор, е друг въпрос. Относно парламента - разбира се, че представляват интересите на електората си. Въпроса е какви са интересите на тоя електорат. Защото моите интереси, като твърдо десен човек, са различни от някой, който е ляв, в което няма нищо лошо, разбира се.

23.06.13
10:09

казано от Grey Knight на 23.06.13, 08:31:

Витко, колко хора гласуваха за големите четири партии? Значи партиите са легитимни и “народът” ги подкрепя.

При 50% избирателна активност, в парламента са представени гласовете на само 66% от гласувалите, а партията спечелила най-голям процент не е в управлението. Мислиш ли, че по-голямата част от народа е доволна?
Протестите са напълно закономерни щом комунисти, “националисти” и ДПС си бъркат по дупките. Няма шанс да се промени системата, но по-важното е, че гражданското общество се събуди. Именно то може да изиграе ролята на коректив на властта в бъдеще. И колкото по-силно е то, толкова повече ще се съобразяват онея горе.

А какво е “народ”? Ще го определиш ли ? Че всеки говори за народ, народа, българският народ, но май никой не знае какво е... Та, ако може - какво е този “народ” за който се говори?

23.06.13
11:28

Народ наистина е малко размито понятие.
За мен, това е общност от хора, която има общ произход, обща история, език и култура.
За да сме коректни и да назовем точно тези, които имат право да гласуват, ще заменим “народ” с “български граждани”.
Доволен? :)

23.06.13
11:41

казано от James Hinks на 23.06.13, 00:09:

казано от kaloyan на 23.06.13, 00:05:

Хикинс ти какво предлагаш конкретно ?

За съжаление нищо не мога да предложа. Поне не и публично ;)
Виж, ако бях в генщаба и имах на разположение 2 бригади и 5 полка...и не бяхме член на НАТО...Щях да остана запомнен като “Дракула”, но цялата паплач щеше да изчезне.

Мечтите са безплатни. :D

23.06.13
12:39

казано от Sarfaa на 23.06.13, 11:28:

Народ наистина е малко размито понятие.
За мен, това е общност от хора, която има общ произход, обща история, език и култура.

Чета ви аз дискусията, и единственото, което ми идва на ум да кажа е:

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
“Аз не зная! Аз не мога!” - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика “Яман ни е нам хала!” -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

Петко Р. Славейков

23.06.13
16:09

При смяна на ездача, съдбата на коня не се променя.

24.06.13
12:47

Аз лично съм почти всеки ден на протестите, защото считам, че го дължа на собственото си достойнство, на дъщеря си, и на достойнството на личния си приятелски кръг. Също така, когато някога дъщеря ми вземе живота си в ръце, да знам, че не АЗ не съм и предоставил шанс, просто защото съм предпочел да бъда една нихилистична мишка, която само мърмори, че нищо не може да се промени. Знам, че нищо особено няма да се случи, не и с магическа пръчка и от раз, но ми е останало само едното самоуважение. Така го чувствам и така действам. Другото е все едно да си клошар, да се оплакваш, че нямаш дори за насъщния, но да не си търсиш работа пък дори и било в чистотата.

Иначе .... другото е ясно: няма механизми на функциониране на държавата, примерно: унищожено следствие, прокуратура, настроена съзнателно така, че да не работи, съд, чиято функция е единствено да прави гражданите на маймуни, кадруване в съдебната система от Висшия съдебен съвет, който не носи дори и грам политическа отговорност, а пък актовете му подлежат на обжалване пред ........... Върховния административен съд, в ГДБОП в момента валят оставки и искания да се преместят в МВР, тоест нямаме на практика никакво противодействие на престъпността. Не е за изброяване.

24.06.13
13:22

Тук хубаво пишете, гледни точки разни...ама ония дето са се разкрачили на два континента и се чудят на кой да угодят ни най-малко не ги интересуват хорските дерзания.
Вие си мислите, че 90-та не са знаели дисидентите и не са могли да ги смачкат за една нощ ли...или че партийния дом е така случайно пламва, едно от най-пазените места в столицата...
Сигурно и протестите, които свалиха ГЕРБ е така станаха, заради сметки само...сега как са сметките?!?!?!? Значи един месец са огромни, 11 не са и това на никой не му прави впечатление...
Лицензи отнети нещо, а...да има-НЕ, няма да има. Къде ще бъркат сульовците в блюдата на енергийния картел...баси и смеха...пак използваха хората и то както се видя, доста удачно.
Оставката също си беше яка режисура...
Тая, дето се задава, също...и какво?!?!?!
Ядем по-евтина храна, улиците са ремонтирани...проектите и програмите се използват и управляват по-ефективно и целесъобразно ли?!?!?

Някой знаел сценария...и какво...по-добре ли се чуства???? Що не сме милионери и ние...ами, защото няма и да бъдем, в Б-я пари правят едно опредлено общество, най-често на гърба на високи политически назначения, които по закон разполагат с парите на държавата...от там всичко е по-лесно...

Оня, от сараите беше описал нещата...те му се смеят и викат мале-леле..ама така ли стават нещата. Ми така стават, какво ще направиш.

Както казва Сашо, тук протести нищо няма да оправят...в Турция какво стана??? Интелигенцията излязла, алтернативни протести, самоубили се полицаи и още 10000 неща...И?!?!?!? Ердоган го боли рязния грездей, смаза си и сега с някакви смешни отстъпки ще се реализира всичко!

Мноооооого, ама много борци срещу “системата”, ЛИЧНИ мои приятели се блъскаха като луди, на протести, чрез НПО-та, при президенти ходиха, интернет нафлудиха...и НИЩО. Сега всички са в Америка, Австралия и къде ли не...и си живеят спокойно...

Ама нали тук сме все патриоти...нали все ще се борим, нали все ние  хубаво тук да има с кой да си пием ракийката...а то всъщност си минават нещата в битка със сметките, повсеместната злоба, тъпота и селяния...

Ама ние е хубаво, нали си е наш’то, нали ония са виновни...а НАЗДРАВЕ, как беше...да сме живи и здрави, всички друго ще се нареди...

Сигурно...ама надали!

Мнението беше редактирано от slavko на 24.06.13 13:25.

Carbohydrate

24.06.13
13:37

Няма лайк за Славко :P Много писимистично ;)

24.06.13
14:24

Васе, дано някога се запознаем и имаме време да се налафим брат!!!

Тък съм нали. Имал съм 100 възможности да се махна, работил съм, работя и ще работя с десетки млади хора.

Просто познавам няколко от тия дето пишат сценариите брат, или айде само прелюдието. Хора без срам, души, алчни, гледащи плебеите с презрение и мерзост...все едно още сме рая. Как ще ги свалиш тия бе брат??? Срещу 8 цифри и нагоре никой не е успявал.

И аз искам да живея в нормална държава, всички да имаме самосъзнание на граждани и да се формира това общество...

Блянове некви...

24.06.13
14:36

След като 25 години гласувахме за по-малкото зло, стигнахме до момента, в който по-малко зло просто няма.@Shmatko

24.06.13
14:37

Славко, сценариите, че ги има е ясно...ама дали щяха да се реализират така, ако не бяхме народ, който си продава задничето за 30 лева и дълбоко в гените му е заложен принципът “келепир (да) има в тая работа”...?

За да не съм тотално спам в дневника на Витан, искам да му пожелая скорошно и успешно пълно възстановяване! (И като съвет, да не бърза с тренировките, за да не направи по-голяма беля). Успех.

KA

24.06.13
16:20

.. и какво вика наглярчето - Станишката пред австрийски вестници. “Нека да се прави разлика между София и останалите градове, там е тихо” ... а пък аз да ходя да протестирам за тези дето седят и ме гледът тъпо от близкото кафе. Или тия пред телевизорите :)

Carbohydrate

24.06.13
16:37

казано от slavko на 24.06.13, 14:24:

Тък съм нали. Имал съм 100 възможности да се махна, работил съм, работя и ще работя с десетки млади хора.

Просто познавам няколко от тия дето пишат сценариите брат, или айде само прелюдието. Хора без срам, души, алчни, гледащи плебеите с презрение и мерзост...все едно още сме рая. Как ще ги свалиш тия бе брат??? Срещу 8 цифри и нагоре никой не е успявал.

И аз искам да живея в нормална държава, всички да имаме самосъзнание на граждани и да се формира това общество...

Блянове некви...

Ще се запознаем и ще направим спринт на 100м., че от съня дето ме победи още ме е яд))). После ще пием))))
Има филм със Еди Мърфи “Изтъкнатият джентълмен”- това е повече от коментар. Който не го е гледал, да го види.

24.06.13
17:08

казано от Vasil Stoianov на 24.06.13, 16:37:

казано от slavko на 24.06.13, 14:24:

Блянове некви...

Ще се запознаем и ще направим спринт на 100м., че от съня дето ме победи още ме е яд))). После ще пием))))
Има филм със Еди Мърфи “Изтъкнатият джентълмен”- това е повече от коментар. Който не го е гледал, да го види.

Ти остаи, ама Славко и визуално напомня на Еди Мърфи. :D

DO

24.06.13
22:10

казано от Redalex на 24.06.13, 14:37:

Славко, сценариите, че ги има е ясно...ама дали щяха да се реализират така, ако не бяхме народ, който си продава задничето за 30 лева и дълбоко в гените му е заложен принципът “келепир (да) има в тая работа”...?

Кои са народите притежаващи властта над собствената си държава ?  ; )
Иначе има и държави независещи изцяло от други, но са няколко, същите от векове насам.

Мнението беше редактирано от donsir на 24.06.13 22:15.

24.06.13
22:50

казано от James Hinks на 23.06.13, 00:06:

Лъчо, ти лично, колко хора познаваш, които са преборили много пари(разбирай политика) с постоянство ?
Слез на земята :) САЩ и Европа го били оставили на руснаците - ФОСТАТА, друго нямамкакво да кажа на това разсъждение.
Политковская, Литвиненко - и те така се “пребориха”...И това са крайни примери.
Мога да вадя факти от българската действителност, факти, не измислици в стил Христо Калчев и прословутата му трилогия. Това, че има много неща, които не са известни публично и по принцип не са известни на повече от 0,0001% от населенитео не ги прави несъществуващи ;)

А за совалките на Сидеров при Путин, отхвърлянето на ДПС от Ердоган и отварянето на Белене какво ще кажеш? Точно към изток са метаните в момента. Не съм казал, че ще е лесно, но с протести ги гонихме неведнъж, ако не се бяхме успали 2001-ва, мафията щеше да е разградена вече. Лошото е, че конституцията е писана за тях и трябват много промени, за да заработи правосъдието, но тук ще помага ЕС, ще могат да осъждат нашите от всяко европейско съдилище  - Германско, Английско, Френско.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 24.06.13 22:51.

DO

24.06.13
22:58

казано от Lachezar Tomov на 24.06.13, 22:50:

Теб за колониален наместник ли ще те монтират ? ;д
Голям си патриот.

24.06.13
23:01

Това дневника на Витан ли беше? (wasntme) :D

Иначе за протестите - кучетата си лаят, а кервана си върви... :( :@

24.06.13
23:04

казано от Lachezar Tomov на 24.06.13, 22:50:

Събуди се, че сънуваш фантасмагории :D
На неща, за които ти си чувал само слухове и приказки тук и там - аз съм бил свидетел ;)

24.06.13
23:26

Страхотна дискусия!

Какво искам да кажа аз: радвам се за всички, които се борят, независимо за какво. Радвам се и за тези, които осъзнават може би истинската ситуация и евентуалното й безсмислие!

Животът е борба... за идеали. 99 % от тях за лъжа и 99 % от хората, които са се борили за тях, умират, без дори да разберат истината. Тъжно. Но май пътят беше важен.

Аз днес направих 7-8 силови възлизания, даже 2 в серия. Отдавам го на олимпийските движения и тежките набирания, защото техниката е пълен майтап.

Ето една потенциална снимка “преди”.

По-здрави!

24.06.13
23:30

:Д за малко да си помисля,че краката са фотошопирани.

Мнението беше редактирано от lordinario на 24.06.13 23:31.

24.06.13
23:38

Намалих ги ;)

25.06.13
09:33

Няма “преди-сега” бе Витко, нали ще ходим на световното по супер серии на набиране с кофички, стягай се:)))

25.06.13
11:29

Denny Crane, по повод твоя пост и този на Лъчезар искам да плесна 2 цитата само:

Otto von Bismarck
“The secret of politics? Make a good treaty with Russia.”

Тодор Живков:

25.06.13
11:46

Made my day :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 25.06.13 11:52.

25.06.13
11:49

казано от Наталья Заболотная на 25.06.13, 11:46:

Make my day :D

Made my day се казва...
май и английският не ти е сила ;)

25.06.13
11:52

казано от Redalex на 25.06.13, 11:49:

Made my day се казва...

Е това вече е правописна грешка от бързина да не ме видят, че пак съм във форума, МОЛЯ ТИ СЕЕЕЕЕ :D
Тоя Живков е номер едно ! (sun)

Мнението беше редактирано от Блажка на 25.06.13 11:53.

25.06.13
15:33

казано от Наталья Заболотная на 25.06.13, 11:52:

казано от Redalex на 25.06.13, 11:49:

Made my day се казва...

Е това вече е правописна грешка от бързина да не ме видят, че пак съм във форума, МОЛЯ ТИ СЕЕЕЕЕ :D
Тоя Живков е номер едно ! (sun)

Правописните грешки от бързина обикновено са с близки една до друга букви. :Д

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1