25.06.13
16:47
Ами хайде и аз да си направя дневник.Мина му времето да се оплаквам и да мързелувам и сега е време да почна да правя каквото трябва. А понякога просто трябва да направиш това, което се изисква от теб- Скот Юрек.
Някои факти за мен-
-студентка, от София, обичам планините, обичам планинското бягане.
-дебеланка, както днес разбрах, благодарение на инж. Маринов,-с инсулинова и лептинова резистентност—- откъдето:
-потя се обилно
-свалям трудно
-постоянно съм гладна
-и съм много лакома- мога да изям храна, която обикновените хора ядат за една седмица за един ден.
-висока съм 175 см, тежа 75 килограма.
Цели:
-Септември месец ще се организира най-бруталното състезание по планинско бягане в България- Персенк Ултра.Мечтата ми е да го завърша- 120 км за 30 часа.
-че искам секси, стегнато, мускулесто, здраво тяло мисля че се подразбира.Дебеланките винаги си мечтаят да изглеждат добре ;D
Моят идеал за красота - http://25.media.tumblr.com/tumblr_m4s11caYBT1qcnc9co1_500.jpg
-ако това лято най-накрая се почувствам добре в кожата си, ще е чудесно.
-да сваля между 15 и 20 килограма мазнини.Да кача мускули и да имам преса.
Моето пътешествие започва на 26ти юни 2013 година.Днес е последният ми ден на старият режим.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 25.06.13 19:19.
25.06.13
16:51
Успех ! Задължително я прочети,ако не си я чела :)
казано от Intolerante на 25.06.13, 16:51:
Успех ! Задължително я прочети,ако не си я чела :)
Страхотна е! И новата на Скот Юрек- Яж и тичай е прекрасна :)))
Благодаря, Иве, ти си вдъхновение с тази ти упоритост, да знаеш ;)
Здравейте, днешната закуска- омлет с 3 яйца и сирене.Нарязох си 1 малък домат за да запълня нуждата от 25 гр въглехидрат според палео-диетата.Спрях се на нея заради моята лептинова и инсулинова резистентност, която имам от поне 3 години.Както вече споменах- много съм лакома и мога да изям огромни количества храна, а всякакъв въглехидрат ми задейства глада и осверепявам. След закуската се чувствам пълна и не искам никаква храна в близките часове.Даже си бях нарязала кашкавал, защото не знам колко точно са 50 гр протеин, но не успях да го изям! О, изненада, лакомнице- не можеш да си доизядеш порцията :D Имам няколко въпроса-
- въпреки че искам да си излекувам синдрома, няма ли да си съсипя бъбреците?
-мога ли да тренирам и ако да- кога и какво? Мислех за HIIT, знам и страхотен канал за такива тренировки, но в същото време трябва да започна да се подготвям за септември и да наблегна на тичането.Проблемът е,че според това, което прочетох, докато не ми се оправят нивата на инсулина и лептина не е добре да спортувам аеробно.Това повдига въпроса- а мога ли с тежести? Тичането ми е приоритет и не искам да спирам да тренирам освен ако е абсолютно наложително.. (F)
Мнението беше редактирано от Endorphin на 26.06.13 12:30.
Какво те кара да мислиш, че ще си навредиш на бъбреците?
Хиит и Табата са перфектни. Аз лично много ги харесвам, тъй като изцеждат докрай и имат афтер бърн ефект, но те май не са за начинаещи... Трябва да имаш поне малко опит в спорта и да познаваш тялото си, защото лесно можеш да претренираш с тях. Опитай, но ако случайно усетиш болка или някакъв дискомфорт по-добре спри. Защо не се консултираш с треньор? Той може да те наблюдава и поправя, когато е нужно. (п.с. максимално 3-4 пъти в седмицата; през ден)
Относно тренировката с тежести и тичането не виждам проблем да ги практикуваш, но отново внимавай да не се натоварваш прекалено много. Аз за пръв път чувам, че не е добре да се тренира. Обикновено човек като се раболее и се залежи, става все по-зле и по-зле.
Пий много вода, зареди се с търпение, постоянство, желание и ще успееш!
Здравейте, приятелчета- малко ъпдейт.Първия ден почна добре с омлет, пържола и ядки, но вечерта ме хванаха лудите и нагънах един дюнер.Та.. да, срам ме е. но има нещо положително- усетих че след целия ден на протеини започвам да се чувствам по-уравновесена, което на мен рядко ми се случва, и после като го изядох дюнера, разбрах че не ме кефи толкова много колкото преди.Измъчва ме липсата на тренировки много.. искам Хиит и Табата, ама те са аеробни и не мога да ги правя. :(( Утре пак започвам наново диетата за да е начисто и да я направя както трябва.Ето ви и една картинка от моето любимо място- планината.
казано от Красивата Дебеланка на 26.06.13, 12:28:
Здравейте, днешната закуска- омлет с 3 яйца и сирене.Нарязох си 1 малък домат за да запълня нуждата от 25 гр въглехидрат според палео-диетата.
Това го прочетох веднъж, втори път, трети и мисля, че още 10 пъти след това....
От всичките 3 продукта, как точно събра 25 грама въглехдрат?!?! Защото аз до колкото виждам, единствената нужда, която си успяла да удовлетвориш, е тази на домата да бъде изяден....
м/у другото на 175 см 75 килограма не бих казал, че може да се нарече “дебело”, но по-важно е какво е разпределението маса/мазнини.
Разбирам желанието да коригираш яденето, но май основният проблем тук е липсата на спорт и движение.
Поздрави.
Хм, прав си.Сега прочетох колко въглехидрати има в домата :Д Не съм си изготвила програма още, проблемът е че въглехидратите ми се дояждат вечерта- когато най-не трябва да ги ям.А сутринта само омлет с яйца, кашкавал, сирене и месо ми идва много тежко и искам нещо зеленчуково да изям с тях.Иначе за килограмите- имам много мазнини и целулит, които си личат и много ме притесняват. Ендокринологът също каза,че съм в рамките на нормалното, леко закръгленото тяло, но аз се чвуствам дебела и това ме тормози. Липса на спорт- не точно, аз тичам, но не редовно.За въглехидратите го измислих- сутрин омлет плюс протеинов бар, че в тях има въглехидрати, но и много протеини.А като дойде вечерта става страшното- направо освирепявам!
27.06.13
19:35
Вечер освирепяваш за въглехидрати, защото през деня не си приела достатъчно.
Аз имах същия проблем с въглехидратите преди време. Дойдеше ли 18 часа започваше един неопреодолим глад за джънк - пица, дюнер, зайо байо... Преодолях го като търсех алтернатива на тези храни. Вместо да си купувам мазна пица си я правех вкъщи със здравословни продукти, като ти се прияде много дюнер - защо не? Кажи на човека, който ги прави да замести пържените картофи с повече зеленина например. Сутрин с топла вода пий рибено масло или ленено семе (много помагат срещу глада), ако имаш възможност слагай мед и канела. Имай в предвид, че ако непрекъснато си гладна значи нещо важно отсъства от менюто ти.
п.с. тук не знам дали съм права, но не мисля че има значение кога се хапват въглехидратите. Според мен това е просто мит - да не се консумират вечер. Важни са приетите калории за деня - поне за мен. Най-вкусната вечеря - домашен сладолед от череши и бананани. :D
Мнението беше редактирано от Sunny на 27.06.13 19:44.
казано от Красивата Дебеланка на 27.06.13, 19:14:
Липса на спорт- не точно, аз тичам, но не редовно.
И аз по принцип съм космонавт, но в последните 32 години не съм излизал в открития космос.
:)
Здравейте, приятелчета.Днешното меню изглеждаше така-
Закуска- омлет със сирене и домат и половина.
Обяд- протеинов бар с 34 гр.протеин и 18 гр. въглехидрати.
Вечеря- още не съм я измислила.Колебая се между свежа градинска салата с пиле, салата риба тон или свинска пържола с гарнитура салата.
Чувствам се добре след протеиновия бар :) Днес реших, че щом като ще променям лайфстайла си, трябва да си набавя и добавки към менюто.Купих си витамини и желязо на сироп.Знам, че има и захар в тях, но това е единственият вариант специално за мен.Майка ми ме караше насила да пия антибиотици като малка и оттогава ми става лошо от хапчета и повръщам.Приемам го позитивно- поне не мога да се тровя с лекарства, а и слава Богу скоро не съм боледувала.
Като цяло ми е хубаво, утре заминавам за Балкана и мисля да почна да правя хиит и табата като се върна.Пожелавам весел уикенд :)
P.S.- Искам да наблегна на това, че за първи път си поставям дългосрочни цели относно отслабването и спортната форма.Яденето ми няма да бъде изрядно, нито ще броя калории.Моето кредо е,че освен че трябва да е здравословно, храненето трябва да донася удоволствие- тогава си склонен да изядеш по-малко и в същото време да се наслаждаваш на храната.Вярно, лайфстайла ми съсипа тялото, но няма да ставам параноичка, анорексичка, стресирана кокошка или маниачка на тема калории.Искам по-добра храна, повече движения и промяна ва режима.И майната му на кантара ;)
Мнението беше редактирано от Endorphin на 28.06.13 18:30.
Хубав уикенд беше, с ходене и с много протеинове барове, омлети и зеленчуци.Днес се събудих с някакво зверско чувство за глад, съвпада с ПМС синдроми, та се надявам да му устоя.Планът за деня- малко тичане и зеленчукова салата довечера. Пожелавам хубав ден! :)
Хм, не е лесно да устоиш на желанията на подсъзнанието.Иначе тялото ти не иска да се тъпче с гадости, но гадните навици са трудни за унищожаване-Днеска кривнах от пътя с един сладолед и пак се почувствах депресирана.Нещо ми липсва в цялата програма, имам мотивация, но явно само мотивация не е достатъчно.Движа се,но ми е трудно и почвам да се отказвам.Може би проблемът не е ва самия режим, а в много промени които правя в момента на няколко нива- физическо, умствено и емоционално и малко се пренатоварвам.След две седмици отивам на Ком-Емине и се чудя дали ще издържа на най-тежкият преход в България на палео-диетата.Още повече,че със сигурност няма как да я спазвам на 100 процента поради нуждата, наистина нуждата на тялото от въглехидрати по време на похода...
Сега може да ти е трудно, но след време ще свикнеш и ще ти стане навик да се храниш по-добре, ако сега положиш малко воля, а една диета не е казано, че трябва да бъде на 100% спазвана и стига депресии, един сладолед, един шоколад, важното е да не се прекалява и преяжда, защото отказът е близо, ако има такива състояния.
Успех!
03.07.13
11:22
Така с оправдания никога няма да успееш, това че ще ходиш някъде не значи, че трябва пак да почнеш да се тъпчеш с вредна храна.
Винаги ще има нещо, което да ти пречи...
Пак съм на линия- след петдневно гладуване в планината се чувствам чудесно.Изкарахме дните с моята дружка с по-малко храна от необходимата, за да видим дали гладът е хронично състояние или просто навик.Изводът ни е, че е навик.:D
Сладури, днес съм в страхотно, вдъхновено настроение! Имам три неща, които искам да изпратя във вселената и чиято енергия се надявам да се върне като бумеранг.(sun)
1.Аз обичам тялото си и искам то да е здраво, стегнато, мускулесто.Знам,че то е направило най-доброто с това, което му е давано- водено от инстинктите си за самосъхранение, е трупало мазнини, които да ме спасят от смърт.Просто си е свършило работата!
2.Уморена съм от оправдания, искам да давам максимума от себе си всеки ден на всички нива и да го правя заедно с хора, които обичам и с които се подкрепяме по време на пътя.Заедност!
3.Амбициите ми в спорта са страшно големи, защото аз никога не съм била професионален спортист, не съм тренирала всеки ден години наред, не съм имала треньор.Може би на 20 години е твърде късно да ставам професионален състезател по планинско бягане, но как да разбера, ако не опитам??? Всичко, което знам е че го искам толкова много, че съм готова да променя целия си живот и целия си лайфстайл в името на това да бъда сред най-добрите.Знам и че цената е доста висока..
Хапванките днес :)
Закуска- две прачета бяла риба с половин царевица.
Обяд- омлет със сирене и домати.
Следобедна закуска- кисело мляко със смокини и малини.
Вечеря-Салата с царевица и парче месо.
И едно надъхващо видео- :)
http://www.youtube.com/watch?v=tXgFT9iDn0w&feature=youtu.be
Колко е хубаво да е лято и да спиш до късно, а после цял ден да мързелуваш (sun)
Вчера-
Закуска-Омлет със сирене.
Обяд-салата с пилешко бутче
Вечеря-таратор с пилешко бутче и салата.
Днес-
Закуска-омлет със сирене и домати.
Обяд-кисело мляко с пъпеш
Разядка- две лъжици тахан с мед и сурови ядки.
Вечеря- сигурно ще е месце със салата, че много ми дойдоха въглехидратите днеска, ама пуста му лакомия :D
Утре ще стана рано да направя една ХИИТ тренировка и ще компенсирам калориите от днеска с повечко движение.Имам и интервюта за работа, така че като гледам ще си пообикалям София хубавичко :D Не е някаква специална работа, ама в тази криза какво да се прави (cash)
Здравейте, приятелчета.Искам да кажа,че благодарение на един член на BB Team имам страхотната вяра,че ще успея да се справя и той ми помага изключително много! дори човек като мен който много пъти се е отказвал няма как да не се вдъхнови от някой друг, който без да го познава, му дава страхотни съвети и го напътства (sun) Та, благодаря ти, ти си знаеш! <3
Закуска- протеиново барче.
Обяд- салата с пиле.
Следобедна закуска- протеинов бар.
Вечеря- крем йогурт и манджааа зеленчуци, ориз, картофи и месо.
Днес се замислих колко много човек се променя дори само в рамките на месеците.Примерно това, което бях зимата е доста различно от това което съм в момента, но не знам дали е по-скоро за добро или не. (shake) Осъзнах и също колко голяма сила имат ежедневните навици и как едно нещо, което правиш за 15 минути всеки ден може да се окаже определящо за целия ти живот :)
Мнението беше редактирано от Endorphin на 16.07.13 18:02.
Здравейте, днес ще почна да добавям тренировки към режима си.Ще почна с 15 минути до 30 мин. Хиит и табата плюс тичане около 45 мин.-1 час. Днес закуската беше обичайната- омлет със сирене и прясна чушка плюс малка купичка пъпеш.За обяд планирам свинска пържола плюс салата :) Хубав ден на всички!
Днес вместо тренировка обиколих София в търсене на работа :D
Закуска-половин кофичка кисело мляко.
Обяд-200 гр снежанка плюс парче сирене и магданозено кюфте (nlove2)
Вечеря-една царевица плюс пъпеш, омлет и 300 гр. китайска салата.
Ходих да ми мерят килограмите и мазнините- 74 кг, от които 30 % мазнини- 21 кг и индекс телесна маса 24,7.Какво да кажа- не съм доволна от себе си, но работя в посока подобряване на процента мазнини.
Пускам обява за бъдещи собственици на голден ретривъри- ноември ще имам кученца :)
Закуска-омлет със сирене и домати
Обяд-соево биo кисело мляко (не съм очарована),замразен йогурт с плодова захар, ето тук си облизах пръстите (pizza) Обмислям домашна рецепта с кисело мляко, сметана и свежи малини, къпини и прочие ; нещо, което приличаше на гръцка салата освен по вкуса си- набързо направено и некачествено, нещо което се очаква точно от храна в моловете.За него си платих 4 лева, макар че суровините не надхвърляха лев- два.Ще наблегна върху тайм мениджмънта и приготвянето на храна от вкъщи, че ми омръзна да давам грешни пари за невкусни манджи.
Вечеря- баснословно количество диня плюс царевица.Тук е моментът да попитам защо царевицата е вредна за отслабването? Прочетох в друг дневник,че трябва да се изключи от менюто на отслабващите но не знам защо?
Упражнения :
https://www.youtube.com/watch?v=jLCTPFSSUhM&feature=endscreen
Мнението беше редактирано от Endorphin на 20.07.13 21:42.
Много кофти ден- коремът ме боли ужасно и ми е с надолу краката от сутринта.. Дано утре е по-хубав ден.
Закуска- омлет със сирене и домати.Изненадаааа :D Това стана любимата ми закуска вече.
30 минутна тренировка тичане по пресечен и вертикален терен.
Опитвам се да изключа цялата захар освен тази от зеленчуците поне за няколко дни,защото мисля че ще има добър ефект върху организма ми.Днес след тренировката явно ендорфините доста са ми са покачили, защото изпитвам едно неопределно чувство за наслада. (sun)
Пълно оплескване на храната днес- станах късно и тъй като имах много и неотложна работа, не ядох нищо до 2 следобед.После половин сандвич с шунка и кашкавал и хоп-хоп по работа в центъра.Чак към 6 успях да се добера до един сладолед и половин хляб Вита и си ги изядох с удоволствие.
Не е честно,че винаги когато яда правилно ми трябват поне 5 дена за да видя резултати, а дори и един ден неправилносттт ми коства веднага отпускане на корема! Не е честно ;)
Дневниче тук, дневниче там. Тези дни не спазвам никакъв режим- изпивам по едно фрапе и изяждам един сладолед и чак вечерта хапвам нещо по-солидно като салата и пържола.Почнах работа и още не намирам време да си приготвям предварително храната.Иначе се чувствам добре, движението по цял ден ми се отразява положително.:)
Здравейте, приятели.
Днес изядох огромно количество сини боровинки и малинки и се чувствам чудесно :D Като добавим едно 8 часово ходене до връх Руй, картинката става прекрасна.Много слънце, музика, вятър, приятели и планини- рецепта за щастие! Въпреки 20те килограма мазнини, които ми тежат и ме забавят, знам че от тренировките има огромен ефект- днес бях най-бързата от компанията въпреки неистовата жега и трудният баир. Аз съм от най-закръглените, някои от групата имат страхотни тела, но нямат силата и издръжливостта да катерят.Теорията ми се опроверга и научих, че колкото и да ти е стегнато и слабо тялото, ако не го тренираш, няма да имаш издръжливостта на друг човек, с много повече мазнини от теб, но тренирал.Така че- от спорта винаги има полза, дори и да не е свързана с килограмите.А и чувството да си силен, въпреки че си тежък, пак е хубаво усещане :)
Прекрасен ден днес с наистина зареждаща и вкусна храна.
Закуска- без
Обяд- малини, салата маруля, боровинки, сьомга, лимон.
Вечеря- същата салата плюс боровинки.
Чувствам се прекрасно- тази храна ме прави щастлива повече отколкото шоколада! Защото действието на шоколада е само 10 минути, а после се чувствам зле с часове.Също така открих едно страхотно явление, което ме кара да се чувствам неземно релаксирана и спокойна и да се наслаждавам на живота си!
Понякога ми е много трудно да се изправя на крака.Понякога ми писва от това,че се отказвам винаги, но има едно нещо което никога няма да спра да правя-
да се опитвам отново и отново.
Пак съм на стартовата линия.75 килограма, 21 килограма мазнини, 2 килограма задържани течности.Целта ми е 53 килограма.
Започвам ВМ-НВД диета от утре.Ще разчитам само на себе си.
Здравй.
Виждам че и ти си новаче.
Какво реши за тренировките, че ти прочетох дневника, но не виждам тренировките да са по обстойно коментирани?
Смяташ ли да ходиш в залата или започваш нещата от вкъщи?
Аз лично почнах сама у нас, но имам чувството че нещата вече искат повече пространство, тежести и натоварване.
Първата си тренировка която направих беше тази (съответно може да ти е ясно че натисках паузата през 5 минути).
След около месец и половина я правя почти цялата без проблем. http://www.youtube.com/watch?v=FTT4W8ygJ7w
Ако искаш погледни :)
Надявам се да помага.
09.09.13
19:32
казано от Endorphin на 09.09.13, 18:15:
Понякога ми е много трудно да се изправя на крака.Понякога ми писва от това,че се отказвам винаги, но има едно нещо което никога няма да спра да правя-
да се опитвам отново и отново.
Пак съм на стартовата линия.75 килограма, 21 килограма мазнини, 2 килограма задържани течности.Целта ми е 53 килограма.
Започвам ВМ-НВД диета от утре.Ще разчитам само на себе си.
А що не спреш да се опитваш и не си кажеш, че тоя път крайната линия ще е само и единствено успеха и нищо друго? С тази нереспектираща себе си настройка се стига до следващия опит само.
А, и да, 53 кг са малко за 175. Постави си реалистични цели, най-добре гледай само следващите 5 килограма.
Съвет : за да не се отказваш, избери си режим или принцип, който да спазваш до края на живота си. Бъди убедена в него. Бъди най-доброто от себе си унищожавай всяка подла мисъл, която се опитва да те убеди, че не можеш. :) Успех :) Впечатлена съм от онези 120 км планинско бягане ;)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 09.09.13 19:34.
09.09.13
20:12
Здравей :) Понеже аз съм на положението, на което ти искаш да се докараш - 174, 55 кг. В момента се опитвам да КАЧВАМ килограми (но да са предимно мускул все пак, колкото може по-чисто). Fire е права - тези килограми на този ръст са малко и тази цел не е реалистична.. Не гледай кантара. Гледай огледалото и мерките, гледай как се чувстваш в тялото си! Важното е, когато се погледнеш, ТИ да се харесваш, а не какво ти казва една машинка, когато се качиш на нея сутрин.Не може тя да контролира живота и настроението ти:) Успех!
Дами, много сте мили и сте много прави.Адриана, имаш перфектно тяло, точно такова съм искала винаги.
А тренировки няма описани, защото наистина не правя тренировки в момента.Проблемът е,че се притеснявам от многото мускулна маса, която качих без да свалям мазнини и всички тежки тренировки в планината водят до големи мускули, които не харесвам.Съчетано с безразборен режим на хранене... и знаете историята.
10.09.13
22:00
И съм сигурна,че ще постигнеш целта си:) Първата крачка си я направила - желанието за промяна. От там насетне се иска само постоянство и мотивация, последното на теб не мисля,че ти липсва,а и тук винаги ще я намираш. Видях,че започваш ВМ-НВД, аз съм на нея повече от месец вече и свалих 4 % мазнини, наистина действа,ако се прави правилно. Ти сама ще се ориентираш кое как действа на организма ти, ако имаш някакви въпроси и мога да помогна - насреща съм:) Храненето е 70-80 % от успеха, останалото е тренировки. Успех:)