01.07.2013 г. (тренировъчен ден 1, седмица 10)
Тренировка - рамо, предмишница
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от стоеж - 10х20, 10х20, 8х40 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от стоеж - 4х60 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от стоеж - 4х75, 6x70, 6x70 кг.
2. Раменни преси с пудовки - 4х64, 6х64 кг. (двете)
Хайде в чест на Сашо едно клипче на кривите преси с двупудовки:
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6х30 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани и назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 6х40, 6х40 кг.
5. Сгъване на китка с прав лост (за предмишница) - 8х20, 8x50, 6х60, 6х65, 6х65, 5х65 кг.
6. Сгъване на китки с дъмбели с надхват (за предмишница) - 6х12,5, 5х12,5 кг.
Обобщение за тренировката:
Днес по-добре от миналата седмица и в двете сменени упражнения. Даже се престраших да помоля Блага да ме “филмира” на последната серия с двупудовките. :)
Добавки:
1. След ставане - 5 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex.
2. Към 11 - 2 грама витамин C, разделени на два приема през около час.
3. По време на тренировката - 10 грама Modern BCAA на USP Labs.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
5. Към 18 - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
20,5 часа фастинг, последвани от :
1. Към 17:30 - двойна доза протеин.
2. Към 18 - четвърт тава “протеинова пица”, салата домати, мариновани люти чушки, смокини, 0,5 л рецина.
3. Към 21 (план) - правя си гулаш с телешко контрафиле, но май няма да стане до 9 и ще трябва да импровизирам с остатъци. :)
Обобщение за деня:
Днес беше много продуктивен ден - отхвърлих половината от една много важна работа, за която се опасявах, че ще ми почти запълни цялата седмица. Ако и утре така потръгне, ще си свърша ангажиментите предсрочно, което в последно време се случва все по-рядко. :)
01.07.13
20:23
Не личи да ти тежат :)
казано от Херцог Трън на 01.07.13, 20:23:
Не личи да ти тежат :)
Не личи, защото не ми тежат кой знае колко, след като установих, че обръщането на двупудовките е по-трудно от самата раменна преса. Засега като второ упражнение става тази тежест - вече поизморен от три серии с прав лост. За по-натам единственото, за което се сещам, са още по две кила на ръка с пясъчни торбички на китките. За повече ще трябва да се връщам на дъмбели. Дори да се намерят две 40-килограмови пудовки (в което се съмнявам), разликат от 8 кг на ръка вече ми идва доста за директен скок.
Но така или иначе засега са добре 32-ките.
Ти си ги обръщаш на бицепсово. . . :D Със залюляване е най-лисно, двете наведнъж.
Илийката или някой друг трябва да ти го покаже :)
02.07.13
10:28
Всъщност най-лесно е това, което ти е лесно на теб самия ;) И по-принцип, пудовките когато са чифт и са във всяка ръка по-лесно и с по-малко усилия се обръщат точно една по една ;)
Боби, бутай още малко с лактите. След първите повторения започваш да ги отваряш по-малко навън, трицепсите отнасят повечето усилие. Скок от 8 кила в пудовките е много, с този изнесен център на тежестта нещата не стоят както са с дъмбелите :)
Сашо, благодаря за напътствията! :) Упражнението определено си струва и дава различно натоварване в сравнение с дъмбелите и лоста.
02.07.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 5 грама рибено маслo, 1 доза Animal Flex.
2. Към 11 и към 14 - по 1 грам витамин C.
3. Към 18 - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zinc на Now (30 мг цинк).
4. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
20,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17:30 - свински шол с лук и моркови, салата домати, синьо сирене, сурови ядки, кофичка биволско кисело мляко.
2. Към 21 (план) - телешки гулаш, някаква салата.
Обобщение за деня:
Днес ден без тренировка.
Обмислям концептуална промяна на тренировъчния режим за известно време. Върти ми се из главата нещо като тридневен “полусплит” - бутащи, дъпращи, почивка и после отново. Така честотата идва 5, 5, 4 тренировки на седмица в трите “различни” седмици, което е почти същото като сега. При дърпащите планирам да сложа клек (бутане отвсякъде, но тук му е мястото), тяга, набирания и някакви сгъвания по 3-4 работни серии всяко упражнение, като ще въртя 2-3 варианта (примерно преден клек, нормална тяга, набирания с широк хват, чукови сгъвания в едната “дърпаща” тренировка и заден клек, широка тяга, набирания с тесен хват и сгъвания в надхват в другата).
При бутащите ще са “равната” лежанка с широк хват, раменни преси с лост и трицепсово привеждане на скрипец в едната тренировка и наклонена лежанка с широк хват, раменни преси с дъмбели/пудовки, лежанка с тесен хват в другата - отново по 3-4 серии.
В зависимост от това как успявам да се вместя във времето може да има и по още едно упражнение за някоя от мускулните групи, което ще се сменя във всяка тренировка.
Повторенията ще си останат, както досега - трудни 4-6.
Още не съм изчистил докрай концепцията, но ми трябва малко разнообразие и като се върна от море, ще пробвам да потренирам така за 2-3 месеца.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.07.13 18:59.
Сигурен ли си, че това е достатъчна промяна ? Направи си схема така, все едно я правиш за някой друг в подобно на твоето положение . Има разлика :-)))
Ето това дали си го чел ? Позволявам си да го препоръчам.
http://trenirai.bg/бодибилдинг-без-стероиди/
казано от StefanR на 03.07.13, 09:47:
Сигурен ли си, че това е достатъчна промяна ? Направи си схема така, все едно я правиш за някой друг в подобно на твоето положение . Има разлика :-)))
Ето това дали си го чел ? Позволявам си да го препоръчам.
http://trenirai.bg/бодибилдинг-без-стероиди/
Да минеш от сплит с една тренировка на група седично на по-обемни тренировки, повтарящи се през два дни, е ОГРОМНА промяна. :) Повече ме притеснява фактът, че е прекалено голяма, а не това, че е прекалено малка. :)
Идеите на Стюарт МакРобърт не ми допадат. Не гоня хипертрофия на всяка цена, а по-скоро балансирано увеличаване на силата, покачване на маса и намаляване на мазнините без периодизация на тренировките, но с такава в храненето.
А за Стюарт МакРобърт ще ти пусна един линк:
http://muscleandbrawn.com/10-reasons-stuart-mcrobert-can-go-fuck-himself/
В крайна сметка след като обмислих нещата, започва да се оформя следната схема:
Тренировка Бутащи А и Б:
1. Клек (преден) и лежанка (А - равна, Б - от полулег) в 3+1 суперсерии (4 серии клек, 3 лежанка).
2. Раменни преси от стоеж (А - с прав лост, Б - с двупудовки) в 3 серии.
3. Трицепсови разгъвания (А - привеждане на горен скрипец, Б - лежанка тесен хват) в 3 серии.
Тренировка Дърпащи А и Б:
1. Мъртва тяга (А - класическа, Б - широка) в 3 серии.
2. Набирания с доп. тежест (А - раменен надхват, Б - широк хват) в 4 серии.
3. Гребане (А - с прав лост, Б - с едностранно натоварен лост) в 2 серии.
4. Бицепсови сгъвания (А - чукови, Б - крив лост надхват) в 3 серии.
Ще видим как ще се отрази - притеснява ме събирането на лежанка, раменни преси и лежанка тесен хват в една тренировка, но ще пробвам как идва и дали възстановявам добре и ще размествам, ако се налага.
Трапец, предмишница и прасец засега не се включват в схемата. Цикълът ще е Бутащи А - Дърпащи А - Почивка - Бутащи Б - Дърпащи Б - Почивка. В зависимост от това колко интензивност успея да вкарам, или ще се разбия и няма да мога да възстановявам добре, или ще избухна. :) Ще видим. Мисля да започна след края на текущата седмица и два-три дни почивка и да карам така два месеца, след което ще преценявам дали си струва да продължа.
Приемам критики за разпределение, брой и подбор на упражненията. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.07.13 10:14.
Нивото на статията от линка е просто потресаващо. Надявам се, не са това представите ти за МакРобърт.
Ще застана зад думите си по твърдо, поръчай си книгата, прочети я, ако не намериш нищо полезно в нея ще ти преведа сумата която си платил.
За тренирането, пак ще кажа същото, сложи си толкова почивни дни, колкото би предложил на друг в подобна ситуация. Не ставай лаком :-)))
P.S. Схемата ти ми харесва, не лайквам заради линка :-))
Мнението беше редактирано от StefanR на 03.07.13 10:50.
казано от StefanR на 03.07.13, 10:29:
Нивото на статията от линка е просто потресаващо. Надявам се, не са това представите ти за МакРобърт.
Ще застана зад думите по твърдо, поръчай си книгата, прочети я, ако не намериш нищо полезно в нея ще ти преведа сумата за нея :-)За тренирането, пак ще кажа същото, сложи си толкова почивни дни, колкото би предложил на друг в подобна ситуация. Не ставай лаком :-)))
За МакРобърт ще ти отговоря по-сериозно. Книгата е стара - първото издание е още от 1991-ва. Това не отменя твърденията му, разбира се, но но основните му идеи по отношение на по-малкия обем са вече заложени в MAX-OT, по вариация на която тренирам повече от 3 години и съм много доволен. Разбиранията на МакРобърт за претренирането са поостарели и според мен неверни (поне не изцяло и по начина, по който той ги представя). Не съм чел цялата книга, а само откъси и коментари, затова и не мога да дам окончателно мнение. Любопитството ми е запалено, така че вероятно ще я поръчам, за да я прочета. :)
Тя обаче няма да промени плановете ми. Това, което правя сега, е да търся нещо различно, а не облекчен вариант на MAX-OT. Целта ми е повече разчупване на рутината и еднообразието, отколкото търсене на някакъв физически ефект. Заради това ще изкарам така не повече от 2 месеца, след което се връщам на доказаната (поне при мен) комбинация от ефект с малко усилия, която ми дава MAX-OT.
03.07.13
10:53
казано от Boby_ на 03.07.13, 10:13:
Приемам критики за разпределение, брой и подбор на упражненията. :)
Добре е схемата, ако искаш малко повече силово ориентиране - махаш скрипци, гребане и бицепс.
Почни я както си я замислил - с разделени упражнения(А и Б), след един месец ги събери в една тренировка и намали обема на отделните елементи, като за сметка на това повишиш общия обем на тренировката. Колкото повече неща съдържа една тренировка, толкова по- малко серии от всяко правиш, особено ако ги въртиш през 2 дни.
Казах ти, че един ден ще опреш до функционалното трениране :D
казано от StefanR на 03.07.13, 10:29:
Ще застана зад думите си по твърдо, поръчай си книгата, прочети я, ако не намериш нищо полезно в нея ще ти преведа сумата която си платил.
Да дадеш 22 лв за тая книга е уникална глупост, по-добре ги дай на някой в нужда.
казано от James Hinks на 03.07.13, 10:53:
Да дадеш 22 лв за тая книга е уникална глупост, по-добре ги дай на някой в нужда.
Случвало се е да купя и прочета поредица от книги и да намеря в целия куп едно единствено изречение, което да оправдае парите и усилията. Това не е метафора а факт. 20 лева за страничен поглед са смешна цена. Не говоря за схеми и системи, просто поглед от друга гледна точка.
03.07.13
11:14
Влез в която и да е зала и си поприказвай с трениращите като ги черпиш една доза протеин. Ще ти излезе по-евтино ;)
казано от James Hinks на 03.07.13, 11:14:
Влез в която и да е зала и си поприказвай с трениращите като ги черпиш една доза протеин. Ще ти излезе по-евтино ;)
И по тъпи съвети съм получавал, но не и напоследък :-)))
03.07.13
11:34
Щом си рекъл...
Аз съм чел книгата (даже всичките му книги). Стават, за начинаещ, да му дадат някаква основа, т.е., да не се мята директно на сплитовете с по 10 упражнения дневно. Но за начинаещи има и по-добри книги ;)
Относно сплита по-горе - обема не е кой знае какво, дори всяка серия да е до отказ, така че възстановяването не мисля, че е проблем. Аз даже бих сложил още упражнения ;) Единствения проблем е, че раменна преса след лежанка не върви много.
казано от Петко К на 03.07.13, 13:55:
Единствения проблем е, че раменна преса след лежанка не върви много.
Да, това ме притеснява и мен, но ще пробвам ако трябва с по-леко и ще преценя как ще тръгне.
03.07.13
14:12
казано от Boby_ на 03.07.13, 14:04:
Да, това ме притеснява и мен, но ще пробвам ако трябва с по-леко и ще преценя как ще тръгне.
Прави ги с различен хват, ако искаш, да товарят рамене и трицепс по различен начин
03.07.13
14:57
Няма какво толкова различно да стане ;) Не и в посока елиминиране на умората в раменете
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.13 14:58.
03.07.13
15:15
казано от Boby_ на 03.07.13, 14:04:
Единственото, което ще стане според мен е, че ще трябва малко да свалиш килограмите защото раменете ще са уморени. Адаптираш ли се, лека полека ще почнеш пак да си вдигаш твоите кила.
03.07.2013 г. (тренировъчен ден 2, седмица 10)
Тренировка - бицепс, трицепс
Загрявка:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 8х15, 8х20 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 8х20, 8х50, 8х70 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 4х30 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х100 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 6х40, 8х35, 7x35 кг.
2. Избутване на щанга от лег с тесен хват - 6х130, 5x130, 5х130 кг.
3. Бицепсово сгъване с крив лост от стоеж (с надхват) - 8х53, 8х53 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 5х60, 7х55 кг.
5. Сгъване на горен скрипец (портален) за бицепс (с една ръка) - 6х45, 6х45 кг.
6. Трицепсово разгъване на горен скрипец зад глава (с една ръка) - 6х45, 6х45 кг.
Прилична тренировка днес, макар че нищо особено като цяло.
Добавки
5. Към 17 - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
Храна:
19,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 16:45 - двойна доза протеин.
2. Към 17:30 (план) - излизаме след малко и ще се хапва нещо навън.
3. Към 21 (план) - ще дояждам телешкия гулаш.
Обобщение за деня:
Днес работих от нас, че малката щерка беше с подозрения за скарлатина и чакахме да излезе резултатът от гърления секрет. Няма нищо, както се оказа, но сестрата в градината се уплашила от зачервени бузи и ни я върна в петък.
04.07.2013 г. (тренировъчен ден 3, седмица 10)
Тренировка - бедра, прасец
Загрявка:
Преден клек с фитили - 8х60 кг.
Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 6х120, 5х120, 5х120 кг.
2. Лег-преса - 6х260, 7х260 кг.
3. Бедрени разгъвания на машина - 12х115, 11х115 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 8x95 кг.
5. Повдигане на пръсти на калф машина - 10х50, 8х80, 8х80, 8х80, 8x80, 8х80 кг.
Днес прилично, макар че никак не ми се тренираше.
Добавки:
5. Към 18 - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
Храна:
20,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17:30 - двойна доза протеин.
2. Към 18:30 - домати, прясно биволско сирене, кофичка биволско кисело мляко, телешки гулаш, 2-3 чаши бяло вино.
3. Към 21 (план) - още не знам какво ще е.
Взех си някакво бяло Бордо - пино гриджо и совиньон блан. Не е лошо.
Обобщение за деня:
Днес нямах много работа, но за сметка на това след тренировката ми организираха непредвидено разкарване, а после и скандал. Майната му.
04.07.13
19:18
Боби, мислил ли си да вкараш напади/отпади в тренировката си за крака ?
казано от Владимир на 04.07.13, 19:18:
Боби, мислил ли си да вкараш напади/отпади в тренировката си за крака ?
Не и с моите колене. Правех напади, но ги спрях по принуда. А и от другата седмица променям генерално подхода.
Нещата започват да изкристализират като концепция при мен. Разписах си една програма. Ще клони към кръгова, но не съвсем - ще гледам поне по две от упражненията да ги правя в суперсерии. Трудно ще се получи изцяло кръгова по чисто практически съображения - брой лостове и други трениращи в залата.
Засега ще се откажа от “наклонената” лежанка за сметка на това да наблегна на равната. Евентуално вместо кофички в някои тренировки може да правя лег с тесен хват, ако е останал ресурс.
Първите две упражнения от всяка тренировка задължително в суперсерии (клек+лег, тяга+набирания), както и втората двойка (раменна преса + нещо за трицепс, гребане+сгъване). Ако обемът ми е малък, мога да увелича сериите/кръговете с един или пък да добавя в края още някое по-изолирано упражнение, за да не изменям съвсем на старите принципи. :) Ще видим - това ще го решавам в движение.
казано от Boby_ на 05.07.13, 13:49:
Разписах си една програма. Ще клони към кръгова
И последните стожери на сплит тренировките сме на път да “сдадем багажа” :)
казано от Петър на 05.07.13, 13:53:
Трябва разнообразие. :) Това е временно.
П. П. Моля някой да го запомни това изказване и да ми го припомни в подходящ момент след време. :D
Нещата започват да изкристализират като концепция при мен. Разписах си една програма. Ще клони към кръгова, но не съвсем - ще гледам поне по две от упражненията да ги правя в суперсерии. Трудно ще се получи изцяло кръгова по чисто практически съображения - брой лостове и други трениращи в залата.
Засега ще се откажа от “наклонената” лежанка за сметка на това да наблегна на равната. Евентуално вместо кофички в някои тренировки може да правя лег с тесен хват, ако е останал ресурс.
Първите две упражнения от всяка тренировка задължително в суперсерии (клек+лег, тяга+набирания), както и втората двойка (раменна преса + нещо за трицепс, гребане+сгъване). Ако обемът ми е малък, мога да увелича сериите/кръговете с един или пък да добавя в края още някое по-изолирано упражнение, за да не изменям съвсем на старите принципи. :) Ще видим - това ще го решавам в движение.
Боби, в ролята ми на пълен амтьор ще ти дам съвет :) ! Включи следните упражнения:обръщане,високо изтеглне от бедра и от земя,вариациите на суингове, пръсти лост,колена към лакти и може би скокове с и без тежест ! Успех с новата програма,дано ти донесе много здраве и спортни успехи (y)
казано от Boby_ на 05.07.13, 13:54:
казано от Петър на 05.07.13, 13:53:
Трябва разнообразие. :) Това е временно.
П. П. Моля някой да го запомни това изказване и да ми го припомни в подходящ момент след време. :D
Все още не съм срещнал човек да се откаже от кръговите (grin)
05.07.13
14:20
Аз държа сплит-фронта!!!
казано от Петко К на 05.07.13, 14:19:
А и това горе няма нищо общо с кръгова ;)
Петко, много си краен. :) Че не е кръгова, не е, но със сигурност има повече общо с нея, отколкото досегашният ми сплит. ;)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.07.13 14:25.
Не съм краен, просто уточнявам понятията ;)
Сплита си е сплит, без значение дали си разделил тялото на 2 или на 4. Кръг е, когато имаш няколко упражнения, изпълнявани без почивка едно след друго. Също така няма значение дали упражненията са за цялото тяло или само за някои групи. Т.е., може да имаш сплит и пак да тренираш с кръгове (примерно само за гърди и бицепс), а може да тренираш и цялото тяло наведнъж, но без кръгове.
Мнението беше редактирано от Петко К на 05.07.13 14:41.
казано от Петко К на 05.07.13, 14:41:
Не съм краен, просто уточнявам понятията ;)
Сплита си е сплит, без значение дали си разделил тялото на 2 или на 4. Кръг е, когато имаш няколко упражнения, изпълнявани без почивка едно след друго. Също така няма значение дали упражненията са за цялото тяло или само за някои групи. Т.е., може да имаш сплит и пак да тренираш с кръгове (примерно само за гърди и бицепс), а може да тренираш и цялото тяло наведнъж, но без кръгове.
Това е и моята идея - да тренирам в кръгове, когато има възможност и в суперсерии по две упражнения (което по същество си е мини-кръгове), когато няма. А това, че е разделена на две, не я прави по-малко кръгова в крайна сметка. :)
05.07.13
14:46
С уважение ще кажа, че програмата има смисъл само във изпълнение на Джеймс-вариант, за функционалност. Има смисъл за не продължително време за така наречен пиков цикл, който се предшества от ББ цикл. Иначе, по мое мнение ще се претовари организъма и ефекта ще е отрицателен или нулев т.к. една от целите е покачване на силата мисля, че беше...
05.07.13
14:52
Като сме почнали да те конвертираме :D
А и А примерно стават една чудна тренировка - 2 отделни кръга по три упражнения, всеки кръг по 2-3 пъти, ако толкова искаш добавяш и трицепс бицепс за раздишване като четвърто - 20-30 минути и си готов :D.
Планкът и другите подобни отиват като загрявка, и/или преди кръговете, евентуално след тях и ръцете отделно.
Подобен подход чудесно ще се върже с чистенето. Нищо не ти пречи да пробваш.
казано от Vasil Stoianov на 05.07.13, 14:46:
С уважение ще кажа, че програмата има смисъл само във изпълнение на Джеймс-вариант, за функционалност. Има смисъл за не продължително време за така наречен пиков цикл, който се предшества от ББ цикл. Иначе, по мое мнение ще се претовари организъма и ефекта ще е отрицателен или нулев т.к. една от целите е покачване на силата мисля, че беше...
Винаги съм смятал понятието “функционална тренировка” за силно подвеждащо, защото предполага, че всички останали тренировки са нефункционални, което просто не е вярно. Всяка една тренировка е функционална поне по отношение на движенията, които включва.
След това малко уточнение, което не е насочено към твоето мнение, а изобщо към всички, употребяващи този термин, ще си продължа мисълта.
Знаеш, че не съм съгласен с твоята теза за пиковете и начина, по който периодизираш. :) Периодизацията в смисъла, в който я разбираш, има място при състезатели и сериозни атлети, подложени на огромни натоварвания. При хора, трениращи за удоволствие след работа, нещата са по-различни. Претоварването и претренирането са силно преекспонирани понятия, особено при сравнително краткотрайни тренировки с малък обем. Освен това аз съм в “бодибилдинг” цикъл вече три години и това е търсене на промяна за няколко месеца.
Ще видим какво ще излезе. Всъщност не търся непременно увеличаване на силата. Целите ми са запазване на силата (доколкото това е възможно) и изчистване на още малко мазнини.
казано от Vasil Stoianov на 05.07.13, 14:46:
Точно за сила е добре да се тренира по-често дадено движение или група ;) И стига с това претоварване, в момента тренирам почти всеки ден, на диета съм и не съм се претоварил още.
05.07.13
15:11
Функционални тренировки са тренировки по начин на изпълнение(почивки, килограми и т.н.), не по упражнения. Те спомагат точно за определена цел, по добре би обяснил Джеймс, той така тренира и на него са му необходими.
Може да не ти се иска, ама 160 лег не спада към ББ и се иска малко по друга тренировка. Ти сам забелязваш спада във силата, а твоето трениране е така от давна, еднотипно. По никакъв начин не искам да ме мислиш за враг. Аз те уважавам, макар и да не споделям твоето мислене. :)
Повече мнения, повече възможности....Успех!
:D и от време на време ще те “дразня” със моите мнения и коментари))