04.07.13
12:59
Защо (re) ли? Защото и по-добре съм бил, но и по-добре ще стана!
На 27 години.. хехе, ще ми се, абе 37.. важното е че не са 47, а дотогава, живот и здраве ша стана мноо як чичка! :D
С бая наднормено тегло от 4-5 години насам, в момента съм 115-117кг на 188см, но не съм се мерил от години на височина, та може да съм почнал и да се смалявам вече. Когато за пръв път достигнах 117кг бях отпрал такъв шкембак, че трудно си обувах чорапите, но след няколко месеца спорадични тренировки малко се пооправиха нещата. Ям бая боклуци, има дни в които чак се плаша, то не са бисквити, всякакви тестени сладкишчета, фафлички, пържени картофи... да продължавам ли? :D Е, и бая месце хапвам, свинско най-вече, понякога пилешко/кокоше, рядко телешко, дреболийки обичам, сърчица, телешки език, но тях също рядко. Рядко закусвам, обикновено започвам да ям чак следобед, понякога само вечер, но от 6 до 12 си наваксвам стабилно. И това ме води на мисълта, че ако реша да спазвам някъв режим, може да пробвам с циклично. Ясно е, че ще трябва да огранича силно въглехидратите, но поне в началото не си представям НВХ. Ако има още нещо за оправяне, то определено е и съня. Преди 2-3 не си лягам, е не ставам и с кокошките де, но все пак постоянно се чувствам недоспал. Кат’ казах резултати, да напиша и целите ми. Е как, до лятото да изкарам плочките! :D Дори не мога да си се представя така, хаха. Мерки вписах в акаунта, измерени сутрин след ставане. Процента мазнини го записах доста приблизително, един калкулатор ме изкарва 25-6, друг (от който гледам всички се оплакват :D ) - 33. Мисля скоро да се измеря, и ще видим как е положението.
Скромния ми тренировъчен стаж е около 25 години... с пет паузи от по пет години :D На шега, на майтап, ама си е горе-долу така. Лошото е, че последната пауза клони към 10 години и вече няма и помен нито от силови, нито от визуални постижения, които така или иначе не са били никак впечатляващи.
Големия ми въпрос сега е как да почна да тренирам - яваш, яваш, като начинаещ чичка :) (кръгова за начинаещи, 5х5), или както преди бая време беше написал някъде Сашо, че в начинаещия се крие по-голям потенциал, ако се натисне яко (и правилно естествено) в началото, което не ми е ясно какво точно означава и ще се радвам на съдействие от негова (и не само) страна ;)
Еми като за начало това е, до скоро в света на жеУезата!
п.п. Ейй, докато се чудих над бутона ‘’обнови’’ се изпотих начи.. :D
Темата беше редактирана от FaceOff на 04.07.13 13:01.
Честит ти дневник!
Минавал съм по тоя път, макар и с няколко години по-рано и с няколко килца в повече. :)
Освен започването на тренировки, задължително трябва да оправиш и храната, но съм сигурен, че си го знаеш това.
04.07.13
13:08
‘Начи, ако не си сериозен - знам те къде работиш! :D Действай яко! ;)
04.07.13
13:09
Съдействието го имаш ;)
Но не съм сигурен колко го искаш (devil)
Радвам се, че пръв писа в дневника, щот съм си мислил - ако почна да тренирам, Боби ще ми е за пример! ;)
04.07.13
13:12
казано от FaceOff на 04.07.13, 13:12:
Малийй, знаех си аз, че не трябваше да го натискам това ‘’обнови’’ :D
Късно е либе (devil)
04.07.13
13:15
По-скоро “за размисляне” :D
казано от James Hinks на 04.07.13, 13:09:
Съдействието го имаш ;)
Но не съм сигурен колко го искаш (devil)
А, добре де, а моем ли да се откажем после? :D
04.07.13
13:28
Здравей и честит дневник!
Препоръчвам ти да започнеш с кръговите тренировки. Защо? Миналата година ноември месец момчето, с което тренирам доведе негов приятел от университета да тренира с нас. До тогава той не беше влизал в зала. От тогава до април тренираше сплит. Резултати - минимални. Май месец имаше някакъв проблем и не тренира изобщо. Миналия месец каза, че пак може да тренира и му казахме: “Започваш да правиш това, това и това”. Да, той не е абсолютно начинаещ, но все пак последните няколко пъти се изумих как напредва.
Желая ти успех!
04.07.13
13:36
Изкара го най-накрая! :D
А ся , дупе да ти е яко! :D
04.07.13
13:47
Честит дневник и от мен, друже! Успех!
Благодаря на всички за насоките и пожеланията!
Хиър ай го, щосе вика..
Към 11 - едно кафе с три хамерински бисквитки.
Късния следобед - тренировка (няма майтап :) ) Преди нея една енергийна напитка 250 мл, че принципно не съм от най-енергичните хора и без някъв стимулант не си представям тренировката.
А тя от кръгова стана на гърди и бицепс :D класика просто, хехе, но в полу-домашни условия толкоз. Следващите ден-два ще мисля как ще я карам занапред.
Тренировката -
Лицеви - 1х15, 3х25, 3х22-3 с крака вдигнати на 50-60 санта
Флайс с дъмбели от наклон - 3х8-10х17.5кг
Сгъване за бицепс с успореден раменен хват - 3х10-12х32кг
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж 3х10х17.5кг
След тренировката - домашен пай с плодове 200гр
Към 9ч вечеря - 200гр свинско, десетина пържени картофчета, 3 лъжици кьополу, една филия хляб.
В къщи ме чака пърженица с яйца, сирене и чушки, това ще е след 11.
04.07.13
22:54
Аз имам решение да ти спра картофите, ама така ще проваля моята диета :D
казано от Херцог Трън на 04.07.13, 22:54:
Аз имам решение да ти спра картофите, ама така ще проваля моята диета :D
Ники, то аз толкова малко въглехидрати не си спомням от кога не съм ял. Това е и една от основните цели на дневника, да оправя храната, а и като си представя как ще ме запсувате ако напиша как съм се хранил досега.. :Д Тоя пай например нямаше да са 200гр ами сигурно 3х200, преди лягане също ме гони як глад за сладко.
Забравих да напиша, че с първата вечеря пих 2гр рибено масло 180/120 и 3хОТ (Ориндж Триад). Преди час хапнах пълна чиния от въпросната пърженица - към 150-200гр сирене, 3 яйца, малко чушки, преди малко диня и това е за днес.
И още веднъж да благодаря за подкрепата, задължаваща е!
Мен ако питаш, изобщо недей намалява въглехидратите, ами направо ги спри. От вчерашното ти меню бисквитките, картофките и хлябът са напълно излишни за целите ти в момента. За енергийната напитка да не говорим, особено ако е със захар, но дори да е нискокалорична, пак не е нещо, което бих допуснал да постъпи в организма ми. Динята е приемлив компромис, но ако е само тя.
За 2-3 седмици ще свикнеш и ще видиш, че е лесно.
Аз в момента като погледна хляб, пица или порция пържени картофки, все едно не гледам към храна. Дори не си и помислям да си хапна. Знам, че някои ги ядат, но ги третирам горе-долу като гранулите, които давам на кучето си. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.07.13 09:54.
Малее.. да махна съвсем въглехидратите ми звучи така, както допреди 10-тина месеца ми звучеше да откажа цигарите. Ама щом тях ги спрях (а и стях прекалявах :) ), може да пробвам и с въглехидратите. Енергийната напитка си прав, че съдържа бая захар - 30гр на 250мл, ще си взема шугър фрии. Понеже доскоро и доста безалкохолни пиех без изобщо да им гледам етикета, та като го погледнах ми стана лошо - 40гр захар на 330мл, малий, по 2-3 на ден, само това са ми били по 100гр захар средно на ден.. Като си помисля май не метаболизма ми се е забавил с годините, ами с това ядене и на 17 да бях, пак щеше да е същото положение :D
Ако толкова имаш нужда от “енергиен” ефект зарежи тези “енергийни боклуци” и пий по 1 чисто кафе преди тренировка !
05.07.13
14:31
Здравей! Аз като малък пиех поне по 3л безалкохолно на ден. Сега всички ми казват, че това не съм аз, как съм спрял... и пържените картофи ми бяха любимата храна, но не си спомням от кога не съм ял :)))
Ако решаваш нещо и го правиш, ако не си търсиш извинения. Успех! :)
Добре де, защо пък толкова ги анатемосвате енергийните напитки, освен заради захарта? Кофеин, таурин, малко алабала витамини Б. Иначе 2-3 прилично силни кафета през деня си пия, енергийната реших малко за фокус, иначе я една на седмица, я не. А и за храненето си мислех нещо клонящо към РБД (да си има от всичко по малко :D ), ама вие - съвсем да ги махна, демек ВМ НВХ?? Това щот съм много тлъст ли?? :D
казано от FaceOff на 05.07.13, 15:03:
Добре де, защо пък толкова ги анатемосвате енергийните напитки, освен заради захарта? Кофеин, таурин, малко алабала витамини Б. Иначе 2-3 прилично силни кафета през деня си пия, енергийната реших малко за фокус, иначе я една на седмица, я не. А и за храненето си мислех нещо клонящо към РБД (да си има от всичко по малко :D ), ама вие - съвсем да ги махна, демек ВМ НВХ?? Това щот съм много тлъст ли?? :D
Количеството кофеин в енергийните напитки е много високо. Освен това съдържат оцветители, киселини, овкусители - цяла плеяда “Е-та”. И най-важното - аспартам. Дори при 0 калории аспартамът предизвиква пик на иснулина след следващото хранене, а това обикновено означава по-бавно сваляне на така ненавистните мазнинки.
РБД-то е хубаво нещо, но ще ти е по-трудно да си на ОКБ, за да сваляш. Освен това пържените картофки не са ми нито много равномерни, нито особено балансирани. :) А дали си тлъст не знам - това може да покаже само някоя прясна снимка. :)
5.07.13
Храна
12.00 - Пълнозърнест кроасан 100гр, кашкавал 100гр, биволско кисело мляко 200гр, 100-тина грама от паста от бяло сирене, зехтин, маслини, люта чушка, 2гр рибено масло, 2хОТ
17.00 - Останалото биволско кисело мляко - 300гр с една супена лъжица мед.
00.30 - Към 300гр свински бекон на скара, 100-тина грама от същата паста със сирене, един домат, 10-тина маслини, филия хляб, 2хОТ
01.30 - Вероятно ще изпия литър прясно мляко докато пиша.
Вода 3-4л, две кафета
Тренировка - няма
Тъй, първото хранене беше замислено да е закуска, но остана за по-късно поради ангажименти. Биволското мляко беше купешко, и не кой знае колко хубаво, но просто ми попадна погледа на него в магазина. Вечерята трябваше да е към 9, но ме беше налегнала доста работа, и нямаше никакъв шанс за по-рано.
Утре бях планирал да измисля няква тренировка, но се оказа, че ще пътувам извън София. За сметка на това ще наблегна на мезета и домашна ракийка, което така или иначе не ми се случва често, особено второто.
п.п. Боби, за сега ще се въздържам от снимки на божественото ми тяло покрито с космИ, че как вика Тръна - да не загубим детската аудитория :D
Мнението беше редактирано от FaceOff на 08.07.13 18:12.
06.07.13
11:47
казано от FaceOff на 06.07.13, 02:02:
п.п. Боби, за сега ще се въздържам от снимки на божественото ми тяло покрито с космИ, че как вика Тръна - да не загубим детската аудитория :D
Марш на кола маска, тъкмо за морето! :D
П.П. По-добре е храната, бравос ;)
Ее,браво!Още един дневник с активиран Bear Mode. ;)
Мнението беше редактирано от Jikata на 06.07.13 12:27.
Жена ми вика “няма да ги пипаш” и аз не ги пипам съответно. Удобно, а ? :)
Храната наистина е по-добре. :) А снимки си направи за собствена употреба - не е нужно да ги споделяш.
Сега ме е яд, че нямам такава отпреди да започна да тренирам. Беше ме срам от себе си и избягвах всячески да се снимам, особено пък във вид, от който да личи колко точно бях дебел.
казано от Херцог Трън на 06.07.13, 11:47:
Марш на кола маска, тъкмо за морето! :D
П.П. По-добре е храната, бравос ;)
Ники, такива екстри няма да има това лято, но пък ще има далеч по-хубави моменти! ;)
казано от Jikata на 06.07.13, 12:27:
Ее,браво!Още един дневник с активиран Bear Mode. ;)
Жика. аС наистина съм много зле с кимпютрите, и си викам.. Кво ли пък натиснах..?? :D :D
казано от Storm на 06.07.13, 12:31:
Жена ми вика “няма да ги пипаш” и аз не ги пипам съответно. Удобно, а ? :)
Storm, не са ми малко годинките (и опита) :D , но до сега не са се оплаквали от тях, а и ако реша да ходя на кола, ше и свършат на козметичката лентичките :D
Боби, прав си, ще трябва да направя някоя, живот и здраве за ‘преди/след’ :)
6.07.13
Храна
14.00 - 17.00 - 4 свински карета на скара, към 250-80гр са имали, 2 кифтета, 2 купи таратор, 2-3 чинии салата домати и краставици, 2 филии хляб, 250-300гр ракия, кило мътеница, 2 бири
21.00- 24.00 - 4-5 пилешки бутчета (само долната част) с гарнитура ориз на фурна, 4-5 пъстърви малки, по към 100-тина грама едната, но адски вкусни мммм, пържени признавам си :) , пак 2-3 чинии салата домати и краставици, 1 филия хляб, ракийка пак толкова, 2 бири и 2-3 чаши мътеница, 2-3 шоколадови бонбона
Тренировка - няма
Релакс целия ден и на масата :) дори ударих една дрямка привечер. Преди вечерята вкарах и две чашки виски, ма малки :) Легнах си малко след 12, което рядко ми се случва и се наспах супер, без аларма към 7 се събудих.
Мнението беше редактирано от FaceOff на 08.07.13 18:13.
07.07.13
20:54
Ти си ужасен, лигите ми потекоха :D
7.07.13
Храна
15.00 - 4 бъркани яйца, 100гр кашкавал, малко кетчуп, питка, 2хОТ, 2гр рибено масло
18.00 - 200гр цедено кисело мляко с лъжица мед
21.00 - 200гр свинско, свинска наденичка 80гр, домати, 2хОТ, 2гр рибено масло
24.00 - 2 чаши мътеница и един буркан (мисля че е 800гр) домашно кисело мляко с лъжица мед
2 кафета, 3-4 литра вода
Тренировка няма
8.07.13
Храна
18.00 - 200гр свинско, домати, питка, 100-тина гр паста от сирене и маслини, зехтин, 2хОТ, 2гр рибено масло
20.00 - 200гр цедено кис. мляко с лъжица мед
21.30 - 100-тина гр кашкавал, питка, домати, 100-тина гр паста от сирене, маслини и зехтин, 2хОТ, 2гр рибено масло
24.00 - Имам една пълномаслена извара в нас, преди лягане ще си я направя с мляко, обикновенно отива към един литър
Вода 3-4 литра, две кафета, половин кен кола зиро, отвратителна е.
Тренировка
4 кръга от -
Права лежанка - 5х80кг
Горен скрипец - 5х...
Военна преса - 5х40кг
Тяга - 5х80кг
Клек - 5х80кг
Ако някой има забележки да се обръща към Тръна - той ми я каза :D Не мога да кажа, че нямаше по няколко секунди между упражненията, но.. В общи линии това беше.
п.п. Забравих да кажа, че хич не ми стига въздуха, и си ми беше трудничко, сякаш нямам никва издръжливост. Нямаше сухо по мен.
Мнението беше редактирано от FaceOff на 08.07.13 23:04.
08.07.13
22:39
Ааа, моля, моля, видоизменил си каквото ти казах :D
Трябва да имаш предвид и годините ми, все повече забравям.. когато ми е удобно :D
п.п. Сериозно, как беше?:)
09.07.13
11:20
Размени тягата и клека :)
09.07.13
11:22
Или може би:
Клек
Тяга
Военна преса
Скрипец
Лежанка
Точно на обратното :D
Мнението беше редактирано от Gogo на 09.07.13 11:23.
09.07.13
11:47
казано от Gogo на 09.07.13, 11:22:
Или може би:
Клек
Тяга
Военна преса
Скрипец
ЛежанкаТочно на обратното :D
Определено по-добър вариант.
09.07.13
11:57
Коце, може да идва да ти нося нещо, тамън ще ти изнеса една беседа “Как да изплозваме потенциала на начинаещия на макс :) ” ;)