Всеки ден по един килограм?

09.07.13
14:24

Здрасти, много се чудих дали да пусна тази тема.
Значи, след две седмици имам важна работа и трябва да смъкна някое килце, въпроса ми е, ако всеки ден тичам 10-20 минути, което е равно на 250 калории, и карам 1-2 часа колело там е нещо подобно, пак 10 минути = 100 калории и като добавим коремните преси и тренировката (гърди, гръб, бицепс и трицепс) и ако ям само салати + пиле с ориз, дали ще мога да свалям лесно или ще имам проблеми? Понеже стоя доста време във фитнеса и реших да попитам, ходя всеки ден, без Събота и Неделя.

Темата беше редактирана от Жоро Павлов на 09.07.13 14:34.

Няма как да сваляш по 1 kg дневно.
По информацията, която си дал, няма как да се прецени изобщо какви ще са резултатите.
Съжалявам, закъснял си за “работата” на плажа... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.07.13 14:36.

09.07.13
15:01

Ако приемем, че дефицита от храната събрано с изразходената енергия от физическата активност няма загуби и процеса е идеален/тоест колкото си сметнал толкова си и загубил/ ще трябва за всеки килограм мазнини да губиш 7700 калории. Сметките оставам на теб.

09.07.13
15:13

Значи няма начин да губя всеки ден калории? А, за една седмица, ако тичам по 20 минути всеки ден и съм на велоергометъра по 60 минути, за една седмица дали няма начин да сваля 1-2 килограма? И като добавим малкото ядене и факта, че освен тичане и велоергометър дигам и тежести, няма ли да има ефект?

09.07.13
15:15

1-2кг може да свалиш, ама надали това ще ти реши проблема. По-скоро се ориентирай към трайно и бавно намаляне на излишното по теб. Почни да четеш във форума и изданието- има какво да научиш.

Дай пак да дефинираме целите.
Всеки ден да губиш калории - това да (това се случва независимо от твоето желание).
Всеки ден да губиш по 1 kg телесно тегло - това не.
Нормалното темпо за сваляне е около 1 kg за 7-10 дни.
Крайно недостатъчното хранене ще ти даде ефект, но няма как да го задържиш.

09.07.13
15:18

Благодаря!
А, да попитам, дали е проблем, ако тренирам всеки ден по няколко часа? Например, след малко заминавам на тренировка и се прибирам около 9-10 часа? Дали няма да ми навреди, правя упражненията и ги повтарям по няколко пъти и като ги свърша си почивам и започвам отначало?

09.07.13
15:19

Тоя трол ли си прави? По цял ден щял да тренира с тежести.

И нека отбележа, че не тренираш най-голямата мускулна група - краката. И не, тичането и велото не са достатъчни, ще трябва да си понапънеш малко гъза. Всеки иска “на хляба мекото”, но животът е несправедлив.

П.П. Пич, ти май не разбра - плочките за тая година ги изпусна. Ориентирай се към следващата. И тоя път не чакай последната седмица, а преди това да си клатиш ....онова.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 09.07.13 15:22.

казано от Жоро Павлов на 09.07.13, 15:18:

А, да попитам, дали е проблем, ако тренирам всеки ден по няколко часа?

Проблем - не. Абсолютно безсмислено е...
...да не говорим, че умората до броени дни чудесно ще ти охлади ентусиазма.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.07.13 15:26.

И понеже реших да проверя - преди месец си тежал 120кг на 170см, на 15 години си. Определено имаш нужда да седнеш и да ЧЕТЕШ, защото е очевидно, че нямаш знания и накрая ще си причиниш някой проблем!

09.07.13
15:27

Прави сте, че наистина съм закъснял. Винаги се канех да започвам, но съм нямал толкова голяма воля, ето че сега е време за промяна! Благодаря за бързите отговори!
Значи, във фитнеса където ходя ми бяха предложили fat burner, но когато прочетох в Интернет, че има много странични ефекти се отказах сякаш, но не съм сигурен още. Вчера бях при един друг фитнес инструктор и той ми каза, че ефедрина сутринта с кофеин помагал, видях в един сайт  и там пишеш, че Hydroxycut Hardcore X наистина би ми помагал, за да ми подтисне апетита, Вие какво мислите и много ще се радвам, ако отговорите! :)

09.07.13
15:27

казано от Жоро Павлов на 09.07.13, 15:18:

Дали няма да ми навреди, правя упражненията и ги повтарям по няколко пъти и като ги свърша си почивам и започвам отначало?

Почивай бре, т’ва да не са ти чекии?! :D

09.07.13
15:58

И повече няма да посмее да пише момчето,
ами дайте му някво инфо, и аз съм гладувал с идеята да сваля 10 кг. и знаете ли защо, няма да се смеете.
Имаше едни магазини КОРЕКОМ, само там продаваха “Западни-Маркови” стоки и нашите ми купуват дънки “Рифле” с голяма златна емблема и цвят деним, върха на гъзара.Ама кофти, на кюфтето не му стават.
И полудях, глад-глад,свалих нещо ама не влизам в крачолите. След това ме взеха в спортната школа и пак не влизаха, че ни спукваха от клекове .

Всеки е почнал с някви смешни идеи кой за момиче,друг да не му вземат стотинките...дънки,мънки,Арнолд,да стане жиголо кво ли не .
И кво сега като го отрязахте, дали в някоя зала, някои батка с мазни бицаги ще го върне, ама само ако купува от него.

09.07.13
16:14

казано от Жоро Павлов на 09.07.13, 15:27:

Прави сте, че наистина съм закъснял. Винаги се канех да започвам, но съм нямал толкова голяма воля, ето че сега е време за промяна! Благодаря за бързите отговори!
Значи, във фитнеса където ходя ми бяха предложили fat burner, но когато прочетох в Интернет, че има много странични ефекти се отказах сякаш, но не съм сигурен още. Вчера бях при един друг фитнес инструктор и той ми каза, че ефедрина сутринта с кофеин помагал, видях в един сайт  и там пишеш, че Hydroxycut Hardcore X наистина би ми помагал, за да ми подтисне апетита, Вие какво мислите и много ще се радвам, ако отговорите! :)

Жоро,

Както и да го въртиш, 1 кг мазнини на ден да сваляш е меко казано в сферата на фантастиката. Това са 1000 гр Х 9 ккал = 9000 ккал. Как се горят 9000 ккал на ден?

09.07.13
22:27

След здрава тренировка, уау.
Тичах 10 минути, което беше един километър и 500 метра, това е равно на 110 калории. След това на велото още 10 минути, 130 калории. После пак тичах, 1 километър и 350 метра, понеже една минута вървях и това беше равно на 100 калории. После на велото направих за 10 минути 150 калории, а после скачах на въже. 10 серии по 30 скока. След това на велото още 14 минути, направих около 210 калории. Тичах 5 минути, това беше равно на 50 калории, вървях 20 минути, равно на 90 калории, тичах и две минути още 20, велото още 5 минути и направих 70 калории, а после тичах 5 минути още и направих 50 калории.
1000 калории, за един ден мисля, че са достатъчно. Мисля да правя всеки ден по 700.
Сега за вечеря ще ям две яйца и малко салата.

Мнението беше редактирано от Жоро Павлов на 09.07.13 22:27.

09.07.13
22:38

казано от Vic на 09.07.13, 16:14:

казано от Жоро Павлов на 09.07.13, 15:27:

Жоро,

Както и да го въртиш, 1 кг мазнини на ден да сваляш е меко казано в сферата на фантастиката. Това са 1000 гр Х 9 ккал = 9000 ккал. Как се горят 9000 ккал на ден?

В Антарктика :Д една табата - 20 мин вън от базата, 10 мин вътре :Д

09.07.13
23:53

Мисля за сега да спра да дигам тежести, поради самата причина, че имам ужасни болки в китките и не знам какво да правя, уж имам лента, но..

10.07.13
01:42

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно! Не замествайте буквите с цифри!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.07.13 07:35.

10.07.13
02:48

Вече мисля да правя по 700 калории всеки ден, а след това да дигам тежести.
Иначе, как така си свалил 20 килограма за 3 месеца? Интересно ми е, ако може - сподели, благодаря!
И да попитам, ако сваля 20-30-40 килограма и после тренирам по-рядко, дали пак ще ги кача?

Мнението беше редактирано от Жоро Павлов на 10.07.13 02:53.

10.07.13
08:13

Не знам каква мания те е прихванала с това скоростно сваляне на килограми... бързото сваляне първо, че е стрес на организма, второ, че изобщо не е качествено и дълготрайно... хората са ти го казали: “бързата кучка, слепи ги ражда”.

10.07.13
11:25

аз мога да ти кажа как да свалиш 20 кг за 3 месеца ама целта ти не е да сваляш килограми за рекорд а да изглеждаш по-добре а това не се получава само с сваляне на килограми

10.07.13
13:48

казано от Ragnar Lodbrok на 09.07.13, 22:38:

В Антарктика :Д една табата - 20 мин вън от базата, 10 мин вътре :Д

И в добавка може да плува до там,ще ги свали без проблем.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.07.13 14:09.

11.07.13
19:55

А, какво мислите за DYMATIZE-LCarnitine-Liquid? Предлагат ми го, ако искам с това да започна, понеже си нямам на идея за какво служи, може ли някой да ми обясни? :)
ПС. Видях го в една статия на Лазар Ангелов, където казва кой са му му любимите добавки.

11.07.13
20:21

С какви смотани продавачи си имаш работа - именно те са хората, които трябва да те убедят да си купиш нещото и да ти разяснят всичко за него :)

12.07.13
01:08

Знам, че е така, но се чудя дали наистина ще ми помогне нещо подобно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1