казано от Denny Crane на 11.07.13, 12:29:
В крайна сметка от кой регион ви допадат най много и защо ?
Аз залагам на Спейсайд. Тез островните не съм пробвал, не знам дали пропускам.
Ами различни са просто. :) Островните са две - Айли и Джура. Джурата напомня Спейсайд по-скоро. Айлитата са опушени - някои повече, други по-малко. Като цяло на мен това много ми допада. От поречието на Спей също има много хубави - те са с по-мек и плодов аромат, но съм попадал и на пълни “дървета”. По-скоро е въпрос на личен вкус и за почти всеки влак си има пътници - затова има толкова много все още съществуващи дистилерии.
казано от Redalex на 11.07.13, 12:32:
Съгласен съм, че вкус и аромат са доста субективни, но за мен вкусът на това уски беше, все едно съм близнал сол и след това съм ливнал една чаша спирт в устата.... направо се потресох като го опитах.
Чак почвам да се чудя как може на мен да ми е супер солено, а ти и Джеймс да казвате, че дори не усещате сол...ще взема да проверя отново.както и да е...стига спам, че вместо спортен, дневникът стана спиртен :)
Да не би да е фалшиво? А тоя дневник отдавна има спиртни нотки с лек бирен послевкус. :D
казано от Boby_ на 11.07.13, 12:38:
Да не би да е фалшиво? А тоя дневник отдавна има спиртни нотки с лек бирен послевкус. :D
Не помня от къде го взех, но е или от летището в Копнехаген, или Франкфурт, или Мюнхен....съмнява ме да е менте.
Боби, 16 годишната Джура (или Юра- не съм сигурен как се зове точно) не е лошо и доста ми допадна.
Дани, и преди сме си писали с теб - аз съм фен на Dalmore - не знам дали го опита, но дори 12 годишното според мен е класи над други уискита от този ценови клас....а за по-скъпите и стари уски от марката направо не ми се говори.
Преди няколко месеца ходих на дегустация на ром - ей това направо ме изкърти...няма такава амброзия:
http://thelonecaner.com/ron-millonario-xo-reserva-especial-review/
11.07.13
13:09
Джурата се прави с мая, и то мая, използвана за правенето на бира ( ейл-а Макюънз). Аромата и цвета са плод на вторичната обработка, вече не ги правят в торфени пещи. Но пък и най-скъпите single-cask malt-ове даже не съм ги пробвал...аз се придържам към среден клас айлита като Bowmore 12 g. Обещал съм си да отида на поклонение дотам.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 11.07.13 13:10.
11.07.13
13:10
казано от Redalex на 11.07.13, 12:50:
Dalmore все още стои като кандидат-покупка, заедно с още някои, но все от Хайленд или Спейсайд ги набелязвам, пък ми стана интересно за тези от останалите региони дали да не пробвам нещо от там. Работата е там, че ми идват твърде солено на джоба и за това подбирам и избирам и умувам.
Интересно наистина как всеки тип алкохол си има една такава специфична атмосфера.
казано от Redalex на 11.07.13, 12:50:
казано от Boby_ на 11.07.13, 12:38:
Не помня от къде го взех, но е или от летището в Копнехаген, или Франкфурт, или Мюнхен....съмнява ме да е менте.
Боби, 16 годишната Джура (или Юра- не съм сигурен как се зове точно) не е лошо и доста ми допадна.
Дани, и преди сме си писали с теб - аз съм фен на Dalmore - не знам дали го опита, но дори 12 годишното според мен е класи над други уискита от този ценови клас....а за по-скъпите и стари уски от марката направо не ми се говори.Преди няколко месеца ходих на дегустация на ром - ей това направо ме изкърти...няма такава амброзия:
http://thelonecaner.com/ron-millonario-xo-reserva-especial-review/
А, значи не е фалшиво. По летищата са ОК - когато пътувам, задължително си купувам по нещичко точно по тази причина. Значи наистина е въпрос на вкус. :)
И аз не съм сигурен за произношението на Jura, но мисля, че се чете с дж. 10-годишно съм пробвал - Origin. Не беше лошо, но не мога да кажа, че ме грабна. Dalmore не съм опитвал, но след тази препоръка следващият път ще го потърся. 12 годишното ще е - засега се придържам към диапазона 10-12 години. За по-дърти трябва или да намаля силно количеството и честотата, или доста да ми провърви. :)
11.07.13
13:17
Не опира до ‘фалшиво’, а до до това, за къде е произведена партидата - има разлики в партидите за Русия, САЩ и Западна Европа. Различават се по кода на етикета. Тези, дето го правят за нас са типичен ‘‘Bon pour L’Orient’’ клас.
казано от Solomon Kane на 11.07.13, 13:17:
Не опира до ‘фалшиво’, а до до това, за къде е произведена партидата - има разлики в партидите за Русия, САЩ и Западна Европа. Различават се по кода на етикета. Тези, дето го правят за нас са типичен ‘‘Bon pour L’Orient’’ клас.
Така е. Аз бях връщал Glenfiddich в кварталния супермаркет, чиито собственици са ми познати. Нямаше нищо общо с това, което съм си купувал от безмитни магазини по европейски летища, затова реших, че е фалшиво. Собственичката и досега твърди, че бутилката е била от официалния вносител и вероятно наистина е така.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.07.13 13:34.
казано от Boby_ на 11.07.13, 13:11:
Jura, но мисля, че се чете с дж.
Да прав си - джура е.
Това за регионите съм склонен да го вярвам, ама все пак си мисля, че трябва да са стандартизирани нещата....особено при усикита над 10 години....но пък са възможни разлики идващи от годината на производство.
А въпросният Ардбег беше толкова солен, че ми идваше да полея цветята с него....наистина не помня какво направихме с бутилката, ама май я захвърлихме надълбоко в шкафа за пиение.
Утре съм по летищата и ще огледам какво има...нещо ромче ми се ще да грабна, но ще видя на място.
Мнението беше редактирано от Redalex на 11.07.13 13:56.
казано от Boby_ на 11.07.13, 13:32:
бутилката е била от официалния вносител и вероятно наистина е така.
това може и да е така...ама като знам някои “официални вносители” как се зареждат....гаранция няма :)
11.07.13
14:06
Общо взето при големите масови марки с големи обеми на производство (като Glenfiddich 12 г. е известен като най-продавания сингъл малц в света) е по-вероятно да има разлика в партидите на по-оборотните продукти. Но за по традиционни дестилерии едва ли би било рентабилно.
Мнението беше редактирано от donsir на 11.07.13 14:25.
11.07.13
14:07
казано от Redalex на 11.07.13, 13:55:
нещо ромче ми се ще да грабна, но ще видя на място.
http://www.admiralnelsonsrum.com/the-rums.php
и
http://www.krakenrum.com/
Тоя адмирал Нелсън, нещо ми звучи като капитан Морган...и като ги видя с вкус на ванилия, кокос и незнам си ква гняс и ме отказват директно. Иначе за коктейлче на плажа стават всичките.
Другия ми се струва интересен.
11.07.13
14:15
Нищо общо между двата, довери ми се :) Лошото е, че е много рядък по магазините. В България въобще не се предлага, в Европа се намира трудно.
Но и “Кракен”-а да вземеш няма да сгрешиш. Мен още ме е яд, че не си донесох една-две бутилки “Кракен” от Белгия.
11.07.13
15:16
казано от Boby_ на 11.07.13, 09:06:
@Кристианчо: 15-годишните си имат други грижи. :) Голямата щерка в понеделник навършва точно 15. Май избрах кофти момент да свалям. Трябваше да ставам все по-голям и страшен за пред кандидат-зетьовете. Нищо, ще си купя пушка, за да коменсирам.
Е той рожденния ден е един път в годината... не това е оправданието... но щом искаш допълнително респект сложи трупове ( трофеи му казват ) на животни в хола.. и кажи ако някой случайно види окото на елена да го върне.... и да се оглеждат в супата си за африканската гъсеница и да не я ядът, че е застрашен вид :D
11.07.13
15:20
така е
казано от Vasil Stoianov на 11.07.13, 15:20:
така е
Руснаците са пропуснали при превода най-важното, десетото.
”Каквото ти й направиш на нея, аз ще направя на теб!”
Ей това е наистина зловещо. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.07.13 15:37.
11.07.13
15:30
Не забравяйте, че и момченцата имат бащи...(devil) :D
казано от Boby_ на 11.07.13, 15:27:
Руснаците са пропуснали при превода най-важното, десетото.
”Каквото ти й направиш на нея, аз ще направя на теб!Ей това е наистина зловещо. :D
казано от James Hinks на 11.07.13, 15:30:
И в крайна сметка всичко се превръща в една безконечна хомо вендета :D
Мнението беше редактирано от Петър на 11.07.13 15:35.
11.07.13
15:40
Мда всички си имат някого докато не дойде горския и ги изгони всичките :D :D Нали така беше Боби
казано от James Hinks на 11.07.13, 15:30:
Колкото повече участници, толкова по-весело! (mooning)
П. П. Отивам да тренирам, че наистина стана много не-спортна дискусията. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.07.13 15:57.
11.07.13
15:58
Те имат повече бащи но Боби е доверен човек на бб-тийм обществото изпълнено със спортни натури хаха... борци, мма-ци, боксьори.. какво ли няма.. то ако тоя сайт го бяхте основали 90те години сега всички щяхме да сме или мъртви или показно богати :D
Спирам със спама... честно (nod)
11.07.2013 г.
Тренировка 2- Дърпащи А
Загрявка:
Мъртва тяга - 10х40, 8х70, 6x120 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 4x150 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (без фитили, без колан) - 4х170, 5x170, 5x170 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 6х24, 6х24, 6х24, 7х16 кг.
2.1. “Хамалско” обръщане от стоеж - 8х50, 6х60, 6х60 кг.
2.2. Гребане с прав лост (с надхват) - 6х120, 5х120, 5х120 кг.
2.3. Бицепсово сгъване от стоеж (тип “чукчета”) - 5х35, 5х35 кг.
Обобщение за тренировката:
Обръщанията бяха от стоеж - колкото да опипам почвата. Следващият път ще ги снимам, за да видим дали ги докарвам горе-долу. Тогава може и да станат борчески, но засега ги оставям хамалски. :)
Днес се разбих просто. Първо започна да отказва хватът (още на първата работна серия тяга), затова смених по средата на втората надхвата с “кръстосан”. На третата обърнах позицията на ръцете и стана още по-зле, защото така не бях опитвал досега.
Краката и кръстът също взеха да дават заето много бързо. Накрая разбих и раменете. Дясното направо ме скъсва. Не знам как ще се възстанови до събота. Може би ще трябва да пусна два дни почивка, вместо един. Ще видим.
На всичко отгоре мазолите са ми на грешните места и обръщанията ми запалиха дланите.
Добавки:
1. След ставане - 5 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex.
2. По време на тренировката - 10 грама Modern BCAA на USP Labs.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 6 капсули Amino Complete на Now.
4. Към 18 - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
5. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
21 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18 - две дози протеин.
2. Към 18:30 - свински гърди на скара, порция зелен фасул, салата домати, синьо сирене, три малки круши, 100 мл уиски.
3. Към 21 (план) - ще решавам след малко.
Обобщение за деня:
Днес стана инцидент от типа “двама се карат, трети го отнася”, но ще оправим нещата. Иначе нищо особено.
П. П. Сега опитвам Ardbeg-а с друга нагласа и наистина може да си представи човек сол, ако я търси, но това е илюзия, породена от аромата, а не истинска соленост.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.07.13 19:36.
казано от Pavel на 11.07.13, 19:56:
Рибено масло не спира ли фастинга сутрин?
За това не се бях замислял. Предполагам, че е твърде малко, за да блокира напълно процесите, но все пак сигурно влияе. Ще взема да преместя цялата доза вечер на два приема с двете хранения. :) Благодаря за включването! :)
казано от BGcmex на 11.07.13, 22:31:
Боби смени ли залата?
Още не. До 17-ти работи Пауър. После пък съм на море и чак след това.
Един друг вариант ми казах в Студ. град - първо него ще пробвам и чак ако не става, ще търся друга.
Следващият път ще ги снимам, за да видим дали ги докарвам горе-долу.
Ако имаш възможност снимай от няколко гледни точки. Поне профил и анфас.
12.07.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 1 доза Animal Flex.
2. Към 18 - 5 грама рибено маслo, 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zinc на Now (30 мг цинк).
3. Към 21:30- 5 грама рибено масло.
Храна:
1. Към 17 - салата домати, сирене и варени яйца, таратор, порция свинска кавърма, бутилка и половина бяло вино.
2. Към 21:30 - пилешки филенца на скара, сньо сирене, сурови ядки, кофичка овче кисело мляко.
Обобщение за деня:
Днес цял ден в една продължителна среща. Колегите обядваха, аз им правих компания.
:) Вече дори не ми пречи, когато някой яде пред мен, докато “фаствам”. За сметка на това на вечеря една бутилка вино не ми стигна.
13.07.2013 г.
Тренировка 3 - Бутащи Б
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.
Преден клек с фитили - 10х0, 10х0, 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек с фитили - 4х100 кг.
Работни серии:
1.1. Преден клек с фитили - 5х120, 4x120, 5x120 кг.
1.2. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 4х150, 4+1х150 кг.
2.1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х70, 4х70, 4х70 кг.
2.2. Кофички с доп. тежест - 8х32, 8х32, 8х32 кг..
2.3. Коремни преси с доп. тежест - 17х10, 14х10, 17х10.
Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.
За пръв път от около два месеца тренирам, след като съм обядвал. По-добре си е отвсякъде! :)
Днес не беше много силно, но все пак съм доволен. Една идея по-добре от предния път, а рамото не беше съвсем възстановено.
Трудно се “разчупих” да започна - освен стандартните неща, ме болеше и новото разтежение в горната част на левия прасец, но след загрявката болката спадна до поносимо ниво и кляках въпреки нея.
Добавки:
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Към 18 - 5 грама рибено масло, 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
Днес проверявах кога съм спрял креатина - на 21-ви юни е било. Значи го подновявам от другата седмица.
Храна:
16 часа фастинг, последвани от:
1. Към 13 - пилешка супа, порция пиле “Рокфор”, половин пилешко шишче, порция спагети “Болонезе”, домати, половин пилешко шишче.
2. Към 18 - две дози протеин.
3. Към 20 (план) - не знам още какво ще е.
Днес излязохме с децата и реших да хапна на обяд. Да хапна добре, ама едната щерка не си дояде шишчето и салатата, а другата почти не докосна спагетите, та доброто прасе Боби освен, че си наруши фастинга, се и натъпка до пръсване. :) Е, ще наваксвам.
Обобщение за деня:
Както казах по-горе, сутринта излизахме напред-назад смейно, после обяд, следобедна почивка, тренировка... и хоп, денят свършил! :)
казано от Boby_ на 13.07.13, 19:07:
13.07.2013 г.
Днес излязохме с децата и реших да хапна на обяд. Да хапна добре, ама едната щерка не си дояде шишчето и салатата, а другата почти не докосна спагетите, та доброто прасе Боби освен, че си наруши фастинга, се и натъпка до пръсване. :) Е, ще наваксвам.
:D Когато децата ми бяха малки,редовно ми скрояваха този номер.Затова в кръчмите си поръчвах само пиенето,храната си идваше от само себе си :D
казано от metalex на 13.07.13, 20:04:
казано от Boby_ на 13.07.13, 19:07:
13.07.2013 г.
Днес излязохме с децата и реших да хапна на обяд. Да хапна добре, ама едната щерка не си дояде шишчето и салатата, а другата почти не докосна спагетите, та доброто прасе Боби освен, че си наруши фастинга, се и натъпка до пръсване. :) Е, ще наваксвам.:D Когато децата ми бяха малки,редовно ми скрояваха този номер.Затова в кръчмите си поръчвах само пиенето,храната си идваше от само себе си :D
Хе хе,това ще го имам в предвид ;)
Аз пък като дете си изяждах всичко в заведения (като съм бил с наще), дори и тяхното съм дояждал :D
казано от Миsh0 на 14.07.13, 15:57:
Аз пък като дете си изяждах всичко в заведения (като съм бил с наще), дори и тяхното съм дояждал :D
Личи ти, да ти кажа. :D
Шегувам се. И аз бях така - храна в чинията си никога не съм оставял. :)
14.07.2013 г.
Тренировка 4 - Дърпащи Б
Загрявка:
Мъртва тяга с широк хват - 10х20, 8х50, 8x70, 6х100 кг.
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 4x130 кг.
Набирания с широк хват - 4.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с широк хват (без фитили, без колан) - 4х150, 5x150, 5x150 кг.
1.2. Набирания с широк хват (с доп. тежест) - 6х24, 5х24, 7х16, 7х16 кг.
2.1. “Хамалско” обръщане от стоеж - 6х70, 7х70, 6х70 кг.
Ето клипче на втората серия:
Коментарът на Тоди, която се вижда отзад в кадър, беше доста лаконичен - “Наистина си е хамалско обръщане”. :D
2.2. Гребане с едностранно натоваре лост - 7х50, 6х50, 6х50 кг.
2.3. Бицепсово сгъване от стоеж - 6х35, 5х35, 4х35 кг.
Днес раменете, лактите и даже кръстът се държаха много възпитано и не се обадиха, без да ги питам. Явно адаптацията е започнала, както и би трябвало да бъде.
За сметка на това лявото коляно развали картинката. Болката от сгъвката отзад се премести отпред. Има даже и лек оток, но може и да си въобразявам. Като приключих с тягата, болката намаля, но е от такова естество, че започвам да си мисля за спиране на клек и тяга за неустановен период. Това пък ме навежда на идеята за съмнителната полза от този тип тренировки, ако те не включват клек и тяга и евентуално връщане към класически 4 или 5 дневен сплит, докато болката отшуми. Утре почивам, вдругиден ще пробвам да клякам и ще преценя каква е ситуацията.
Добавки:
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Към 18 - 5 грама рибено масло, 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
Храна:
20,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17 - две дози протеин.
2. Към 17:30 - две купички супа топчета, пилешко филе на скара, сирене, две варени яйца, кофичка овче кисело мляко, 30-тина грама сурови ядки, 100 мл уиски.
3. Към 20 (план) - още е много, много рано.
Ще трябва да спра днес по-рано с яденето, че утре шефката ни е канила на обяд по повод рождения си ден и няма как съвсем нищо да не ям, а не ми се кисне на една салата. :) Така или иначе тренировка няма да има, така че мога да си позволя пълноценен обяд.
Обобщение за деня:
Нормална неделя с ежеседмичните занимания с аквариума, готвене и т. н.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.07.13 18:21.
14.07.13
19:04
Криско beaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaats…. (rock)
14.07.13
19:09
Ние го правим с тъмблес грип и с изтегляне на щангата нагоре. Сигурно затова ми расте трапецът.
Преди време, когато обръщахме по начинът от видеото, го комбинарахме с раменна преса. Като обръщането и раменната, ставаше в едно движение, без пауза горе. Но това беше, когато освен че ме сгъваха с щангите, ми и ме биеха по главата, та движението беше ориентирано в тази посока.
Боби, вероятно има причина да си избрал този начин на обръщане, но ако гониш по-тежки кг-ми, с изтегляне ще литнеш доста нагоре.
п.с.: Все се каня и да те питам, колко време пиеш креатина и колко време почиваш, както и защо?
Мнението беше редактирано от Gogo на 14.07.13 19:09.
казано от Gogo на 14.07.13, 19:09:
Боби, вероятно има причина да си избрал този начин на обръщане, но ако гониш по-тежки кг-ми, с изтегляне ще литнеш доста нагоре.
п.с.: Все се каня и да те питам, колко време пиеш креатина и колко време почиваш, както и защо?
На това упражнение специално не гоня постижения. Целта на този тип изпълнение е долната част от тялото да участва възможно най-малко.
Тази година за пръв път започнах да пия креатин. Сумарно съм изпил две кутийки от половин килограм, а сега почивам за пръв път. :) Идеята ми е да почина месец, после пак да изпия една кутийка. Тогава ще решавам дали пак да почина след нея или след още една.
казано от Boby_ на 14.07.13, 19:17:
Тази година за пръв път започнах да пия креатин. Сумарно съм изпил две кутийки от половин килограм, а сега почивам за пръв път. :) Идеята ми е да почина месец, после пак да изпия една кутийка. Тогава ще решавам дали пак да почина след нея или след още една.
Не знам що съм останал с впечатление, че го пиеш от много по-дълго време. Креатинът за мен е една от добавките, които постоянно присъства и имам намерение да присъства в менюто. След всяко половин кило правя почивка от по месец и аз.
15.07.13
10:30
казано от Boby_ на 14.07.13, 19:17:
казано от Gogo на 14.07.13, 19:09:
На това упражнение специално не гоня постижения. Целта на този тип изпълнение е долната част от тялото да участва възможно най-малко.
Ами тегли с трапец и рамене нагоре за начален импулс и после със стягане на плешките я обръщай. Така долната част на тялото е елиминирана от движението и то си влиза в гърба и раменете.