Дневникът на Juls

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.07.13
12:50

Нито съм щангистка,нито ще ставам някога :)  Имам качвани сигурно над 25 клипа,на които се вижда колко съм крива :) и колко грешно клякам и т.н. Просто не ми се обсъжда за пореден път кое е правилно,защото ги знам нещата,коментирани са десетки пъти.Е,аз не мога да ги приложа успешно върху себе си и работя по това.
По-добре от това не мога да клекна,поне на този етап.

19.07.13
13:06

Не е нужно да си щангист, за да изпълняваш правилно някое упражнение.
Единственото, което рискуваш с неправилно изпълнение, е да се контузиш, това е.

19.07.13
13:15

Снимката която си поставила по-горе на тази страница може да ти служи за много добър ориентир. Забележи сянката която оставя лоста върху тялото ти.
Когато тази сянка мине през рамото, торса, таза и завърши на глезените тогава ще си с перфектна форма на изпълнение на предният клек.
Просто съвет.
Поздрави и успех :)

Мнението беше редактирано от Иван К на 19.07.13 13:15.

19.07.13
13:17

казано от Vasil Stoianov на 19.07.13, 12:28:

http://power35.ru/informatsiya/biblioteka/koleni-shtangista-mabdulaev
http://power35.ru/informatsiya/biblioteka/spor-na-schet-stati-koleni-shtangista
ето така

И двамата са много мобилни, Томи Коно обаче е страшно техничен и разликата в двете разножки е очевидна. Аз лично бих се стремил към такава позизиця.
Но на големите кила някой път нямаш време да мислиш за перфектната траектория.
Просто те смачква лоста и ти гледаш някак си да станеш.
Ако си достатъчно мобилен, ако коленете ти са здрави...може да ти се размине.
Гледах един филм за Алексеев, там той показва накои упражнения за заздравяване и лекуване на колене, които неминуемо го остансят в силовите спортове.
Поликин степ ъпове, разгъвания на машина и изометрии.

Това ще вмъкна, преди Блажето да ме е засипала с камъни.

Веднага обаче държа да отбележа, че съм говорил с двама големи щангисти и това съм чувал от тях “грижи се и си пази коленете”. Тренера сега също ми дава няколко упражнения с ластици за тях, но в спринта натоварването малко по-различен начин ги удря, но износването е сходно.

Мнението беше редактирано от slavko на 19.07.13 13:19.

19.07.13
13:25

:D Глупости Слакво, прав си.
Ти много добре знаеш, за разлика от мен, колко взима и дава професионалния спорт.
Коленете са частта на тялото, която най-обстойно се разгрява и масажира преди тренировка, поне от това, което аз съм видяла - прасци, бедра и колена се разтриват яко преди и след тренировка, отдеално всеки си прави нужните упражнения за мобилност, където си усеща слабостите - колена, лакти, рамена. Нормално е при тея движения да те удря там.

Да чукна на дърво, аз все още нямам проблем с колената, но то си е до структура, забелязала съм кои носят наколенки в националния - по-високите щангисти, мен примерно слабото ми звено е лактите.
Е коленете не ме болят сигурно, защото не правя такива разножки, най-малкото надали ще успея да се изправя след такова докосване на гъз в подиум, не се славя с особено здрав коремен пояс и кръст, за да мога да си го позволя ;)

19.07.13
13:56

казано от Наталья Заболотная на 19.07.13, 13:25:

Ти много добре знаеш, за разлика от мен, колко взима и дава професионалния спорт.

Ами аз мога да си представя какво е, защото аз все пак съм си аматьор, въпреки че тренирам с професионален треньор и се мъча на бивол.
Но виждам какво е баш с двете профита, дето са сега в Плевен...цял ден, всеки ден...едно и също- тежки щанги, по 200 скока на ден, отсечки с тежести, специализирана подготовка, МЪКА, МЪКА...направо се смазват.
После е сладко с медала, ама е кърваво меле в залата:)

Carbohydrate

19.07.13
14:19

казано от Наталья Заболотная на 19.07.13, 12:40:

Vasil Stoianov, извинявай ти по какво беше шампион, интересен ми е твоя професионален опит в щангите.
Аз като абсолютно начинещ, ще се радвам да получавам съвети от хора, запознати с щангите повече от мен.
Но първо се представи, моля.  (coffee)

Извинявай, просто се опитах да помогна като акцентирам и нищо друго. Не се пали, че използвох постнатата от теб снимка, просто тя беше подходяща. Мисля, че това е.(wasntme)
П.П. по добре е да си информиран от колкото обратното поне.
П.П. А, че си голям щтангисг МС или повече ни значи нищо. Ето ти след време ще станеш майстор, но както сего нищо не те интересува- сама пишиш това, то след време дали ще можеш да даваш съвети?!. Мисля, че не. Защото си само потребител, без интерес кък случващото се. Успех!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.07.13 14:26.

19.07.13
14:29

Да, когато взема това, което ми принадлежи по право и постижение, ще давам съвети, но за пари.

19.07.13
23:10

19.07. петък

Тренировката:

1) fasted cardio,moderate intensity:

4 кръга без почивка:
преден клек 30кг*10
пружиниращи напади с дъмбели *15 на крак
трицепс зад врат*10 на ръка
лицеви*10
кофи на пейка*10

50 мин. вело,поддържане на скорост 40-43км/час между 5тата и 45тата минута

2) вечер,зала:
лег 10*20кг 3*8*30кг
арнолд раменни преси 4*10 на ръка *10кг дъмбел

4 кръга:
повдигане ръце встрани от почти водоравен наклон *8 с два дъмбела*10кг
повдигане на дъмбел пред гърди*10 на ръка дъмбел 7кг

задно рамо от страничен лег 3*13 на ръка 4кг дъмбел
суинг до вертикала пудовка 12кг 3*15
суинг до хоризонтала с една ръка,пудовка 12кг 2*10 на ръка

Храната: DEPLETING CARBS
16 ЧАСА фаст
1) 5 яйца на тиган с масло
2) 200гр цаца на фурна,умрях от сол..тиквички на фурна
3) 150гр пил.месо от бут на тиган с масло,салата шопска със сириени и шарлан,и мнооооо мерудия :Д
4) 5 яйца на тиган с масло,салата
5) 150гр извара,20гр кайсиеви ядки киснати
6-7 кайсии през деня
към 3л вода

Добавки: МСМ,ЗМА,Уотър контрол,Екстенд преди и след кардиото

Ретроспекция на деня:
Бива :)

Мнението беше редактирано от Juls на 20.07.13 00:05.

20.07.13
18:53

20.07.събота,нетренировъчен

много салати,200гр сирене,10гр шарлан,тиквички с 2с.л. к.мляко,200гр пил.филе на тиган с масло,200гр хек,200гр извара,4 белтъка,2 цели яйца,7-8 кайсии,20гр белен суров слънчоглед

Добавки: същите

20.07.13
22:21

20.07.13
23:50

21.07.13
13:59

21.07.неделя

Тренировка: на гладно

набиране надхват 1-2-1
набиране подхват 3-3-3
скрипец надхват 10*40кг 5*5*50кг
гребане машина 3*7*30кг
едностранно гребане с дъмбел 4*7 на ръка
хай-пул 3*7

3 обиколки на стадиона
10 интервални спринта

Храната: DEPLETING CARBS, 16 ЧАСА ФАСТ

5 яйца,200гр скумрия на фурна,300гр извара,100гр сирене,200гр кисело мляко,50гр овес,20гр семки,10гр шарлан,много салати и не ми се описва подробно кое кога:D

Добавки: МСМ,ЗМА,Екстенд преди силовата и след спринтовете

Ретроспекция на деня:

Да са ми честити първите набирания :) Пожелавам си да съм все така упорита не само в тренировките,а и в живота занапред :)
Клип на един спринт.ЯКо смях (wasntme)

22.07.13
00:11

Дописвам си за днес 8 кайсии.
Водата ми за целия ден е 5л,което за мен е повече от постижение :)

22.07.13
09:34

Дубрутру :P
Както винаги след спринтове,имам муск.треска на задното бедро :D Гърбът и той се опитва да ме сковава нещо ..

22.07.13
10:08

Набиранията ОК, на спринтовете ми се струват много малки, плитки крачките. Разкрачи още, разгъни хубаво коляно на водещия крак, тогава не само на задно ами целите бедра ще са на гипс ;) Струва ми се, че не натискаш здраво, колкото можеш...

Мнението беше редактирано от Vess на 22.07.13 10:10.

22.07.13
10:11

казано от Веселина Иванова на 22.07.13, 10:08:

Набиранията ОК, на спринтовете ми се струват много малки, плитки крачките. Разкрачи още, разгъни хубаво коляно на водещия крак, тогава не само на задно ами целите бедра ще са на гипс ;) Струва ми се, че не натискаш здраво, колкото можеш...

Не мога,Веси.Ако разгъна още започва да ме боли мястото на операцията,за съжаление. Не натискам,да.Това е на гладно,след силовата,на 30 и кусур градуса,един от последните спринтове :)

Мнението беше редактирано от Juls на 22.07.13 10:12.

22.07.13
10:21

казано от JulsaVena на 22.07.13, 10:11:

казано от Веселина Иванова на 22.07.13, 10:08:

Не мога,Веси.Ако разгъна още започва да ме боли мястото на операцията,за съжаление. Не натискам,да.Това е на гладно,след силовата,на 30 и кусур градуса,един от последните спринтове :)

Каква операция, нещо съм пропуснала ?

22.07.13
18:31

22.07. понеделник,нетренировъчен

Така ми се стече деня,че имах доста ходене напред-назад и работа из къщи.Довечера мисля да си пусна едно филмче и един пакет семки и да си легна по-рано :) Това разбира се,ако малкия позволи 8-)
Храната е както предните дни.Утре ще зареждам и нямам търпение като знам,че в хладилника ме чакат домашно производство-диня,пъпеш,грозде,кайсии и в шкафа пресен мед..(inlove) (h) (nlove4)..Предусещам,че ще се пръсна от плодове утре.Желание за джънк нямам никакво,което е добре.Режимът ми върви добре засега :)Добавките са същите,без екстенд-а днес.
Хайде лека вечер (wave)

Мнението беше редактирано от Juls на 22.07.13 18:39.

23.07.13
12:12

(inlove)

23.07.13
15:45

23.07. вторник

ТРЕНИРОВКАТА:

1)  30 МИН кардио на гладно на вело,умерена интензивност

2)  2 км фермерска разходка с 2 чувала корнишони по 10 кила всеки :D..После да не казвам какви вени,какво чудо..(inlove)

2) по обяд,в хамалската зала ;) :
набиране подхват 3-2-1 хаха за надхват нямаше пауър,още ми е скован гърба 8-)
сгъване бицепс щанга 3*3
сгъвабе бицепс дъмбел 3*5 на ръка
бицепс машина 3*7
трицепс на скрипец 3*8
едностранно трицепс от скрипец,подхват 3*10 на ръка
трицепс скрипец зад глава с въжето 3*12
корем от стенд 3*15
hanging side knee raises 3*14

Храната:
Какво ли не...диня,пъпеш,грозде,праскови,кайсии,банани,овес,мед,домати,краставици,чушки...

Добавки: същите,екстенда преди и след кардиото, и преди и след силовата

Ретроспекция на деня:
До довечера още толкова плодове ще изям,направо умирам от кеф...Обаче ми се струва,че ще късам цветчета и ще се питам: ще се осера -няма да се осера-ще се осера-няма да се осера :D..Сори за цинизма...де..:)

23.07.13
16:16

може ли да ми кажеш защо зареждаш с плодове? да, полезни са, вкусни, ала-бала :) , но мисля, че в такова количество само ти “прочистват” храносмилателната система и не им усвояваш витамините и антиоксидантите. Овес, пълнозърнести неща-не са ли по-удачни?
не си пишеш тренировъчните тежести.Мисля, че е полезно да следим напредъка ти и какво ти е натоварването.
“сгъване бицепс щанга 3*3” много странно звучи- с цел сила предполагам?
и тук да те поздравя за набиранията-ХИП, ХИП УРАААА ;) напредваш многоооо *)

23.07.13
16:23

казано от Queen Kobra на 23.07.13, 16:16:

може ли да ми кажеш защо зареждаш с плодове? да, полезни са, вкусни, ала-бала :) , но мисля, че в такова количество само ти “прочистват” храносмилателната система и не им усвояваш витамините и антиоксидантите. Овес, пълнозърнести неща-не са ли по-удачни?
не си пишеш тренировъчните тежести.Мисля, че е полезно да следим напредъка ти и какво ти е натоварването.
“сгъване бицепс щанга 3*3” много странно звучи- с цел сила предполагам?
и тук да те поздравя за набиранията-ХИП, ХИП УРАААА ;) напредваш многоооо *)

По принцип не зареждам с плодове,но у дома е пълно с домашни и никой не иска да ги яде,та реших да взема нещата в свои ръце.Жал ми е да ги хвърля.
Не си вписвам тежестите по две причини-или забравям :D или не ги знам :P,в нашата зала дъмбели с маркировки няма и никой не знае кое колко тежи точно.Има само един чифт дето се сглобяват и си имат маркировка :D,но на мен вече са ми леки 8-) (wasntme) :D
Мерси за набирането,и аз се кефя (rock) и сега вече като мога спя по-спокойно :P..бъзикам се..:)
А за тренировъчните тежести..де да знам..не мисля,че има кой знае какъв смисъл да ги описвам..Нито ми е голям прогреса,нито е нещо специално..

23.07.13
16:32

“в нашата зала дъмбели с маркировки няма и никой не знае кое колко тежи точно”-хахахаха, мда, то така може да вдигаш и по 15 кг дъмбел на бицепс, ама като не знаеш :)
па аз си обичам цифри и мерки, затова все питам ;) пък и понякога ме влече да се съревновавам с постиженията на другите-затова се радвам, когато съфорумките си пишат тежестите.
а нплодовете-то дали ще ги изхвърлиш или ще се осереш (сори :) ) все тая. По-добре хапвай по-малко -1-2 всеки ден-като се вместваш в мерките, които си определила.

23.07.13
16:37

казано от Queen Kobra на 23.07.13, 16:32:

“в нашата зала дъмбели с маркировки няма и никой не знае кое колко тежи точно”-хахахаха, мда, то така може да вдигаш и по 15 кг дъмбел на бицепс, ама като не знаеш :)
па аз си обичам цифри и мерки, затова все питам ;) пък и понякога ме влече да се съревновавам с постиженията на другите-затова се радвам, когато съфорумките си пишат тежестите.
а нплодовете-то дали ще ги изхвърлиш или ще се осереш (сори :) ) все тая. По-добре хапвай по-малко -1-2 всеки ден-като се вместваш в мерките, които си определила.

Нали ти е ясно,че след този плодов ден сигурно 2 месеца няма да ми се ядат плодове...:D..А и един плодов ден нито ще ме събори,нито нищо..
За съревноваването...къде ще се сравняваш с мене ;) Аз правя кик-бек за трицепс с дъмбел 4кг за 10-12 повторения...Просто няма сила още в мене :ДДДДДДДД

24.07.13
07:03

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201467455226237&set=vb.443229005693699&type=2&theater;

24.07.13
17:35

24.07. сряда.

Тренировката:
Раздвижих се сутринта,на гладно вкъщи :

4* с 20кг:
преден клек*10
раменна преса*10
тяга прави крака*10

5*:
лицеви*10
янда коремни*10
кофи на пейка*10

4*:
напади с дъмебли *12 на крак
джъмп скуат*10
повдигане на таза от лег*20

4*:
обратни коремни*10
рашън туист*20
наведи с дъмбел встрани*15 на страна

Следобеда малко разтяжки,изометрии за корем и такива мити работи..мързеливи някакви.

Храната: Карб лоудинг отново
100гр овес,30гр мед,7 белтъка
10 принеци с пълноз.хляб и кайма от пил.филе
тиквички,салати,
2 пълени чушки с кафяв ориз
1 бонбон-тука ме почерпи един приятел,че сестра му има бебе

Добавки: същите,екстенда преди и след трен-а

Ретроспекция:
Реших и днес да хапна повечко ВХ,та после да ми е по-лесно 4-5 дена,а и утре трябва да имам достатъчно енергия.
Е,не се осрах от плодовете,но ме понаболяваше корема чак до обяд :D днес ..
Какво да ви кажа,страшна жега,мразя жегата,само ме мързи на жегата и искам да ям и да спя..Да не говорим,че като почна да готвя в кухнята ства 116 градуса и съм като в сауна :@ Обмислях да ида и до залата довечера,НО МЕ МЪРЗИ АДСКИ МНОГО И ДНЕС МИСЛЯ ДА СИ УГОДЯ НА МЪРЗЕЛА ;)

Мнението беше редактирано от Juls на 24.07.13 17:36.

24.07.13
19:56

Пипнеш ли веднъж щанга и п*тка, цял живот не ги пускаш! :D (devil) :P

25.07.13
09:17

Джулса, ти сериозно ли го сложи и в подписа това :x
Много си готина, ама малко крайно идва за майка да ги ръси такива, ся за татко както и да е ;)

25.07.13
10:05

казано от vania p на 25.07.13, 09:17:

Джулса, ти сериозно ли го сложи и в подписа това :x
Много си готина, ама малко крайно идва за майка да ги ръси такива, ся за татко както и да е ;)

Права си :D Ама и аз си имам своите моменти на лудост (wasntme)

25.07.13
11:40

казано от JulsaVena на 24.07.13, 19:56:

Звездичката коя буква е ? Става интересно :-)))

25.07.13
11:50

казано от StefanR на 25.07.13, 11:40:

казано от JulsaVena на 24.07.13, 19:56:

Звездичката коя буква е ? Става интересно :-)))

Зависи от сексуалната ориентация ;)

25.07.13
11:58

Не си вписвам тежестите по две причини-или забравям :D или не ги знам :P,в нашата зала дъмбели с маркировки няма и никой не знае кое колко тежи точно.Има само един чифт дето се сглобяват и си имат маркировка :D,но на мен вече са ми леки 8-) (wasntme) :D

Преди няколко години си играхме да ги теглим гирите и ги знаех кое-колко тежеше горе-долу...Но това е строгосекретна информация,положил съм клетва да не издавам тайните на подземния свят :D

25.07.13
13:06

казано от Велико Иванов на 25.07.13, 12:21:

Преди няколко години си играхме да ги теглим гирите и ги знаех кое-колко тежеше горе-долу...Но това е строгосекретна информация,положил съм клетва да не издавам тайните на подземния свят :D

Да ти кажа не се интересувам кой знае колко от това с колко сгъвам за бицепс или нещо такова..Разбира се радвам се,когато имам увеличение в работните тежести,но заради самото увеличение,без значение с колко е :) И аз знам кое колко е долу горе,но само долу-горе :D +/- 3-5кила :P

25.07.13
14:11

да бе?!! с тоя бицепс от снимките мислех, че е поне с 12ка !

25.07.13
16:19

казано от Queen Kobra на 25.07.13, 14:11:

да бе?!! с тоя бицепс от снимките мислех, че е поне с 12ка ![/quote

Май нещо има недоразбиране..:)
Днес специално заради теб го изтеглих дъмбела,с който сгъвам за бицепс.12 кила :)

25.07.13
16:32

25.07. четвъртък

Тренировката:
1) кардио на гладно,на вело : 10 мин интервали 30/30, 20мин умерена интензивност, 5 мин скачане на въже

2) в зала,следобед: без почивки

5* :
преден клек 35кг*12
раменна преса 20кг *7
бедрено разгъване*15

5* :
лег преса 15*100 15*100 12*150 10*150 10*150кг
арнолд раменни преси *10 на ръка
хакен клек 50кг *12

3*:
повдигане на дъмбел пред гърди*10 на ръка
БГ клек с дъмбели 2*10кг *8 на крак
напади със същите дъмбели *10 на крак

3*:
повдигане на дъмбели встрани от почти водоравен наклон *10
reversed butterfly *15
суинг до вертикала 16кг *15

200гр скумрия,200гр свинско,5 яйца, тиквички на фурна с  200гр извара,50гр сирене,яйца и кис.мляко,салати,масло,шарлан

Добавки: същите, екстенда преди и след кардиото

Мнението беше редактирано от Juls на 25.07.13 16:43.

25.07.13
16:45

йеее!!! 12 кг за бицепс? много мощно бе ;) съсипваш 90% от юношеската аудитория в мойта зала :)

25.07.13
17:03

казано от Queen Kobra на 25.07.13, 16:45:

йеее!!! 12 кг за бицепс? много мощно бе ;) съсипваш 90% от юношеската аудитория в мойта зала :)

Само имай впредвид,че правя 5-6 повторения,не 10-12 ;) Поне ги правя стриктно,без да се клатя (wasntme)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1