Как да подобря техниката на клека?

20.07.13
11:16

Здравейте, имам следния проблем с техниката на клека, когато клякам, коленете ми влизат навътре и ми е трудно да сочат в посока на пръстите. На какво може да се дължи и съответно върху какво трябва да работя, за да го коригирам ?
Благодаря предварително!

От разстояние няма как да се посочи причината, уви. Надявам се поне тези материали да ти дадат яснота и да опиташ сам да прецениш от какво може да е:

- Класически клек с щанга зад врат
- Как да НЕ клякаме - І част
- Как да НЕ клякаме - І| част

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 20.07.13 11:34.

20.07.13
11:49

Благодаря за отзоваването, чел съм статиите в търсене на отговора, но за съжаление това, което единствено успях да установя, е че не клякам правилно и ми се иска да поработя върху това, което ми пречи да го правя. Следвам препоръките да избутвам навън, но достигам до едно положение и пак ги свивам,сякаш не мога да продължа по-надолу. Надявах се да открия продължение на поредицата в този смисъл:
  “Бутам коленете, но и стъпалата ми се разтварят навън и коленете пак влизат навътре като клякам!”

Това ще рече - най-вероятно стегнати или слаби аддуктори - на този въпрос ще обърнем повече внимание в следващата част от поредицата.

Можете ли да ми препоръчате по какъв начин да поработя над аддукторите, не знам дали има общо с гъвкавостта, но не съм дърво като цяло, ако изобщо в тях е проблема.

20.07.13
12:47

НАй-вероятно слаби аддуктори.
Можеш да ги засилиш като правиш клек с по-широк разкрач,клек-плие, лег преса с акцент върху тях,сумо тяга.
Максимална активация на аддуктори се постига ,когато тазът минава под нивото на коляното.

20.07.13
13:59

А , тежеста с която клякаш проблем ли е за теб ? Научи се първо да клякаш с по-малко килограми и постоянно да покачваш.Не прави грешката да се изхвърляш на големи тежести (както аз направих и после няколко месеца имах проблеми с колената), защото това , че можеш да ги вдигнеш и да клякаш с тях не значи , че клякаш правилно.

20.07.13
14:54

Ами точно поради неправилната техника, клякането с тежест на този етап е на заден план, но наистина ще пробвам с по-широк разкрач, дано се пооправи. Мислех си за някакви разтяжки, но не знам. Дали има вероятност проблемът да идва и от лоша мобилност в глезените?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1