11.07.13
11:43
казано от Gogo на 11.07.13, 11:41:
Аз ще съм в Бургас за няколко дни края на другата седмица. Може да направим някоя тренировка преди плажа :D
Готово! Ще чакам. :D
11.07.13
11:44
казано от Херцог Трън на 11.07.13, 11:08:
И последен “влак” :)
Утре сутринта пътувам към Варна, ако има желаещи от София или Пловдив - да се обаждат :) Ще мина вероятно и през Бургас :)
Пускам пак обявата, че я затирихме на предишна страница :)
11.07.13
16:57
Минаването ми през Бургас си е чист транзит :) Няма да спирам там :)
казано от Херцог Трън на 11.07.13, 16:57:
Минаването ми през Бургас си е чист транзит :) Няма да спирам там :)
Па да беше дочакал два дни още поне да открият магистралата...:D
Мнението беше редактирано от Петър на 11.07.13 21:30.
11.07.13
23:03
Ако накарат волейболистите да изчакат 2 дни да си изиграят мачовете - може ;)
15.07.13
12:08
I’m back :)
Малко надалеч от София за 2-3 дни, понаваксах сутринта с новините във форума :) Две адски натоварващи пътувания, от София към Варна всичко беше прекрасно....до Бургас. Бургас - Варна е само за планинско рали - караш си по хубав път с 60-70, изведнъж обратен завой до пропаст :D След това пък следват безброй малки селца и курорти, които ми взеха здравето - все едно съм в софийските задръствания. За капак - 2 пъти ме пра як дъжд по пътя и то толкова як, че чистачките на макс не помагат да се вижда на 5 метра пред колата. На връщане пък в Бургас един учебен автомобил за 50 метра направи 2 маневри тип Шумахер на старт на Гран При - и двата пъти инструктора!!!!! ми отне предимството и се опита да ме удари, само и само да спечели 5 метра, бързайки за червен светофар... После 10км задръстване между Карнобат и Ямбол, където карах на 1-2ра и разгледах всички праскови и домати покрай пътя :D За капак - проблеми с колата, ама поне бяха като се прибрах.
Иначе във Варна - много добре, 1вата вечер волейболче, после нощно къпане, наспах се като пич (за 1ви път от сума време), втория ден разходка из мола, после из центъра, плаж, после покрай плажа цаца, картофи и много бира :D После пак волейбол и след това малко акробатики, за да стигнем на плажно парти през едни камъни...Вчера ставане, закуска, малко разходка и обратно към София :)
Общо взето само джънк - дюнери, сладолед, картофки, но се върнах на -2кг :D
Запознах се с Веси, дадох й малката й желязна красавица, която ме мъчи 10на дни :) За съжаление станаха малко простотии вчера, та не успях да тренирам с Вик и групата му :( но се надявам да компенсирам до края на лятото.
15.07.13
12:18
казано от Херцог Трън на 15.07.13, 12:08:
2 пъти ме пра як дъжд по пътя и то толкова як, че чистачките на макс не помагат да се вижда на 5 метра пред колата.
Истината е в Turtle Wax ClearVue Rain Repellent
Ако се движиш с над 60 км/ч, няма нужда от чистачки. Или ако скоро си третирал стъклото, може и с по-малка скорост. Ако пък е обилен дъждът, и спрял да си, пак се вижда през стъклото. Въобще, голям кеф е да караш в дъждовно време с това, най-вече извънградско.
Мнението беше редактирано от Gogo на 15.07.13 12:20.
15.07.13
12:21
Не съм го пробвал, но ще видя :) Честно да ти кажа, това покрай колата ми е най-малката грижа... :) Иначе дъжда беше буквално все едно някой залива с пожарникарска струя ...
15.07.13
14:55
Тъй, малко размишления...
За последните 2 седмици съм свалил 7-8кг горе-долу :) Промените общо взето са - по-стриктен режим на хранене, суинговете и минаване към нещо като ЦХ. Рядко, много рядко закусвам или ям като цяло преди 3-4 следобед, макар да се случва. Случваше се да изкарам и по почти 2 дни само на вода + добавките (което не знам дали прекъсва фаста...), не съм имал проблеми особени. От вчера съм само на около 1 банан + 2 праскови + доста вода :) (като плодовете бяха вчера сутринта). Не съм много гладен, но мисля да хапна сега качествена храна - яйца, сирене, масло и разни зеленчуци :) Искам да отбележа, че само с храненето обаче не става - ТРЯБВА и активност - във Варна може да се потроших от джънк петък и събота, ама толкова ходене напред назад (и то в жегите) не съм имал. А преди това суинговете си даваха стабилно. Та, сега останах с 24ка и мисля че е време и нея да я развъртам, този път без нормативи, но поне 200-300 суинга дневно + обръщания ще има.
Също така зала сериозно, че остават точно 2 месеца до Купа България и няма за къде вече да се моткам...
Ето и снимка на прасеца, има още какво да се желае, но определено се очертава вече (на снимката може би не се вижда добре, че светлината беше кофти, но колкото толкова).
16.07.13
11:42
Тренировка [87]
Клек : 4х1х150, 1х170, 2х1х150, 2х1х170
Раменна : 3х50, 1х60, 0х72,5, 1х60, 5х50
Размисли и страсти :
Някаква импровизация на тест на максовете, но след като съм бил нощна и се бях схванал мощно. На клека не тежат толкова 170, колкото бях вдървен и изморен в пояса и просто поддавах - имаше 1 читаво повторение на 170, ама другите бяха добре надолу, добре нагоре до хоризонтала и след това изведнъж едно добро утро...та реших да не играя руска рулетка. На раменната - 1вата 60ка излетя нагоре и пробвах за 72,5, ама тях даже не можах и да ги отлепя нагоре. После 65, но при ваденето си тежаха и ме отказаха - накрая 60 и 5х50 за завършек и към вкъщи да спя... Втора поредна тренировка след нощна веднага не се получава, явно няма да ги бъде :)
Сега да поспя, че си ‘бало мамата.
казано от Херцог Трън на 16.07.13, 11:42:
... На раменната - 1вата 60ка излетя нагоре и пробвах за 72,5, ама тях даже не можах и да ги отлепя нагоре. После 65, но при ваденето си тежаха и ме отказаха - накрая 60 и 5х50 за завършек ...
Правиш ли пуш преси?
16.07.13
20:22
Не правя :) Но днеска тъкмо като се прибирах към нас от тренировката си мислех за пуш преси... В тренировките суперсерии единици, понякога се случва да направя лек пуш на някоя раменна, но е рядко.
Здравей,разгледах дневника ти малко назад и въпроса ми е какво целиш с безбойните суингове и каква е тази програма може ли още инфо :)
16.07.13
21:05
казано от K1Dream на 16.07.13, 20:56:
Здравей,разгледах дневника ти малко назад и въпроса ми е какво целиш с безбойните суингове и каква е тази програма може ли още инфо :)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/58427/P960#p-941462
казано от Херцог Трън на 15.07.13, 14:55:
Също така зала сериозно, че остават точно 2 месеца до Купа България и няма за къде вече да се моткам...
ИМЕННО !
17.07.13
00:55
Бяха по 1000 на ден, 2 пъти по 500. Всяко 500 беше на по-малки серии от по 30-40.
17.07.13
10:46
Тръне, достигна ли заветните 10,000 суинга все пак?
17.07.13
11:12
казано от Херцог Трън на 16.07.13, 20:22:
Не правя :)
Не ти и трябват. Съдейки по това, което видях в Пловдив - много неща бих ти вкарал в тренировката и много неща бих махнал от нея.
Говоря специално за силата ти в раменния пояс и ръцете. Все пак ще буташ лег на състезание... :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.07.13 11:13.
казано от James Hinks на 17.07.13, 11:12:
казано от Херцог Трън на 16.07.13, 20:22:
Не правя :)
Не ти и трябват. Съдейки по това, което видях в Пловдив - много неща бих ти вкарал в тренировката и много неща бих махнал от нея.
Говоря специално за силата ти в раменния пояс и ръцете. Все пак ще буташ лег на състезание... :)
Не съм го виждал на живо (ската се той, направо ми избяга във Варна! (devil)), но според мен точно пуш преси му трябват да вдигне силата на раменния пояс.
17.07.13
11:28
Не, силен таз и бедра и няма да направи нищо. Прекалено слаб раменен пояс. Даже не става и да му кажа какво да прави - трябва д аго накарам да направи няколко неща и според това кое и как прави да му се внесат корекции в тренировката.
17.07.13
11:30
@Владимир - не, мисля че стигнах до около 6000, трябва да проверя назад... Избрах кофти време да го правя, 2 дни загубени (единият в Пловдив+нощна, вторият пак нощна) и съответно наваксването беше кауза пердута :) Но дори с този обем имаше някакви ефекти и след време ще вкарам пак обемен суинг, но не и самостоятелно - просто на 5-6 ден става брутално еднообразно и повече ми пречеше това на мотивацията, отколкото че ще е трудно за изпълнение. А и адаптация си имаше, откъм мускулни трески - някъде на 2-3 ден престанаха, остана само умора в раменете. Въздухът беше по-голям проблем винаги, но и там имаше подобрение :)
@Джеймс - дам, горната част в сравнение с долната ми е като на шахматист, две мнения няма :D Въпроса е - ще трябва ли да има жокери за въпросните неща? (wasntme)
казано от Vic на 17.07.13, 11:25:
(ската се той, направо ми избяга във Варна! (devil))
Ех, аз двойно повече съжалявам, Вик :( Но както написах - станаха някои неща и нямаше как да дойда :(
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 17.07.13 11:32.
казано от Херцог Трън на 17.07.13, 11:30:
...
казано от Vic на 17.07.13, 11:25:
(ската се той, направо ми избяга във Варна! (devil))
Ех, аз двойно повече съжалявам, Вик :( Но както написах - станаха някои неща и нямаше как да дойда :(
Бъзикам те! Много ясно, че ако имаше възможност, щеше да дойдеш (особено както знаеше кое ще е женското участие в тренировката 8-))
Колкото за пуш пресите, минимален подем, колкото да отлепи по-тежката щанга и довършване на движението без тласък за мен си е добра рецепта за сила.
17.07.13
11:48
Така е Вик, но точно заради фрапиращата разлика в силата на долната и горната част, долната ще свърши много повече работа от необходимото. Освен това бутанията над глава с тежко са му най-малкия проблем. На него му трябва И стабилност в лега и сила в ръцете.
17.07.13
12:13
Явно трябва скоро пак да се метна до Пловдив :D
17.07.13
13:26
казано от Херцог Трън на 17.07.13, 12:13:
Aко ще ходиш звънкай да идвам и аз, че ми е мерак да се накажа там с животните (muscle) + казват че Пловдив е най-красивия град а аз още не съм го разгледал ;)
Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 17.07.13 13:27.
17.07.13
18:16
казано от Владимир на 17.07.13, 13:26:
казано от Херцог Трън на 17.07.13, 12:13:
Aко ще ходиш звънкай да идвам и аз, че ми е мерак да се накажа там с животните (muscle) + казват че Пловдив е най-красивия град а аз още не съм го разгледал ;)
С изключение на улиците,от толкова павета в кола ми се наръбва задника и се изнервям,докато измина няколко километра.Наистина е дразнещо за несвикнали хора,поне ми се размесва по-хубаво храната в стомаха. :D
Мнението беше редактирано от lordinario на 17.07.13 18:17.
20.07.13
18:46
Тия дни няма тренировка покрай работа, недоспиване и други кофти обстоятелства...отделно леко съм отпуснал края на храненето, но не е чак толкова зле положението. Днеска взех 2 големи гювечета, от сума време все нямах кога да отида и да си купя - е днес, покрай друго пазаруване стана. Мисля да ги сефтосам с телешко, така че търся :
-предложения какво точно телешко да приготвя
-как точно? (г-н Маданеца? :D )
Аз си имам моите идеи, но винаги допълнителните са добре дошли :)
Другото е, че забелязвам подобряване в мобилността при клякане - по-дълбоко клякам със СТ без щангети, като вече основното напрежение е на тибиалисите. Отдавам донякъде на престоя на морето и ходенето по пясъка - там за 2 ходения на плаж, 2 пъти ми се схващаха прасци, ходила, задколянните сухожилия - просто в града, с маратонките нещата са ЗВЕРСКИ различни.
П.П. Утре се очертава зала :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 20.07.13 18:47.
20.07.13
18:56
Нека ти го смелят в магазина, после го претегли и изпържи в краве масло, накрая поръси ОБИЛНО с подправки (НЕ СОЛ!),може да комбинираш с други работи,като яйца,примерно при мен комбинация от месо и яйца,особено ако са сготвени заедно върви доста.За телешко не гарантирам,но конско и пилешко с яйца си е добре.Друг варнаит е да сложиш кашкавал и/или зеленчуци.Нещо въглехидратно също може,с каймата и някаква паста (макарони,спагети,кускус),варени и после на фурна,месото изпържено.Абе варианти бол.
Мнението беше редактирано от lordinario на 20.07.13 18:56.
20.07.13
19:12
По-скоро търся вариант с цяло парче месо :) Но и това ще го имам предвид, благодаря :)
20.07.13
19:25
Цяло парче - режеш на по-тънки ленти или парчета,да не е 1 кило парчето, слагаш в домашна марината за известен период от време да поомекне и да попие от подправките, после на фурна с други работи и така.
Ако е достатъчно голямо гювечето, може да сложиш едно хубаво парче(до кило 700-800 е най-добре) телешко (шол, плешка няма значение) в канапе от картофи и лук на шайби, около и върху него да наръсиш гъби и масло, а когато вече е готово настъргваш кашкавал, в който правиш гнезда и в тях чукваш по едно яйце и запичаш. Задължително шпиковай месото на повечко места с масло и чесън (така ще се сготви по-добре и ще е по-вкусно).
Ако гювечетата са малки ти препоръчвам да нарежеш месцето на хапки или жулиени и да го задушиш с масло, след което да подредиш в мини гърненцето ред картофи, ред месо, ред гъби, сирене, чушки и т.н. Задължително запечатваш с яйце (аз лично слагам и на дъното, но само когато всички съставки са приготвени предварително, че иначе изгаря докато се сварят картофите). Препоръчително е да печеш във водна баня, но не е задължително.
Естествено и в двата варианта може да махнеш картофа, ако не искаш много въглени и да добавяш всякакви зеленчуци и пресни, и мариновани. Аз лично препоръчвам да добавиш и свинско ;)
20.07.13
22:34
казано от A.W.E.I.T на 20.07.13, 19:25:
Цяло парче - режеш на по-тънки ленти или парчета,да не е 1 кило парчето, слагаш в домашна марината за известен период от време да поомекне и да попие от подправките, после на фурна с други работи и така.
аз го набоцквам с нож нагъсто, и го натривам с подправки.
21.07.13
16:59
Тренировка [88]
Тренировка [А-5]
А1 Клек 3х1х170 2х1х160 7х1х150
А2 Раменна 3х1х60 9х1х55
някакви серии на 70кг разтягане с паузи в долно положение и повдигане на пръсти
Размисли и страсти :
Днеска тренировка след известно отсъствие в залата. Изчаках Скота да завърши кръговете си, че беше с 2 клека и тогава почнах аз моята. Точно като почвах изведнъж ме зацепи зверски главата и ми причерняваше леко, но успях да завърша с леко занижени тежести. На 150 мега леко, 160 и 170 леко натежаваха и ми се виеше свят, затова свалих килограмите. На раменната ме натискаха назад 60, 55 си летяха. Доста беше горещо и задушно в залата, че тренирахме баш по обяд.
Тягата иначе ще мине при лежанката, клек и тяга в тоя протокол няма как, кръста ми просто няма да издържи. Обръщането засега го махам, че определено има какво да се работи по техниката, а с тая техника пак кръста ми е силно несъгласен с изпълнението. Туй то, иначе що годе прилично беше. Храната трябва да я оправя тия дни, че леко се “оаках” с въглехидратите :D Утре ще взема телешко и мисля за нощната смяна да спретна в гювечето нещичко :)
Сигурно и ще се тренира пак утре следобед :)
За телешкото - не подценявай джолана, като цена е по-изгоден а като вкус и крехкост перфектен.
Телешки стек с манатарки:
1 кг телешки стекове
1/2 кг манатарки
20 г масло
За маринатата:
1 1/2 ч.ч. червено вино
1 1/2 с.л. горчица
1 1/2 с.л. лимонов сок
1 с.л. винен оцет
1 с.л. сол
1 ч.л. лют пипер
1 ч.л. чесън на прах
Продуктите за маринатата се смесват и с нея се заливат стековете. Оставят се в хладилник за 24 часа.Манатарките (1/2 кг) се нарязват на полумесеци и се задушават за няколко минути в маслото (20 г). При необходимост се добавя още мазнина.Телешките стекове се изпичат на скара. Маринатата се сипва в тиган или тенджера и се кипва. Вари се, докато се сгъсти и стане с консистенция на кетчуп.
Стековете се сервират заедно със задушените гъби и залети със соса.
23.07.13
12:14
Тренировка [89]
Тренировка [Б-5]
Лежанка : 2х105, 3х100, 2х100
Тесен лег : 2х85*, 3х80, 1х80
Тяга : 3х140, 3х160, 2х180, 1х200, 1х210, 2х180, 2х180, 5х140
Бицепс
Размисли и страсти :
Противоречива тренировка - слаба, много слаба лежанка днес, макар че на загрявката бях стабилен. На последната серия на 80 тесен лег се опитах да сътворя глупостта на хилядолетието и да направя бъмп - нямам идея защо, след като 1вото повторение беше не лошо. Лоста си остана на гърдите, даже и бъмпа не се получи (shake) Още се чудя за чий го пробвах - логика нула. След това на тягата обаче имаше мнооооого пауър. Малко съм отвикнал на механиката на движението, ама бързо си припомням - на 180 можех и още, съхраних малко сили за 200 - те много стабилни, направо се учудих, от около месец и половина - два не бях дърпал повече от 180, имах и 0 на 200. На 210 сложих колан уж за малко сигурност - повече ми пречеше, отколкото да помага - просто ме убива, особено в долно положение. Ще го ползвам само в краен случай. Все пак 210 не бяха чак тегави на умиране, имах аванс за около 230, но щяха да са мега криви. Все пак това е след бая време без тяга + че бях пак нощна смяна - доволен съм, свеж 100% дърпам повече от Джонито, макар и да не е с онзи аванс.. :) Сега остава да надградя за оставащите 6 седмици (последната не я броя, там ще е делоуд и рехаб). Има обаче нещо генерално сбъркано в горната част, както отбеляза Джеймс - ръце, гърди, рамене - което ми пречи - просто има някаква граница, около която не че тежи толкова, колкото се мъча със стабилизацията на лоста, да не се клати още преди да почна серията. Ще видим. Сега - добавки, мачкане, хладен душ, ядене, мариноване на телешки шол, после отивам на стаж. Довечера може да изляза малко, но сигурно ще е повече почивка. Вероятно четвъртък ще тренирам пак.
Клип на 200кг, нищо особено, просто за контрола на техниката.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 23.07.13 12:17.
23.07.13
12:18
Супер леки. Добър контрол :)
23.07.13
12:23
Едно нещо ми е трудно все още - стягането на пояса, ама както казах - бързо ще се оправят нещата. Но пък си припомних защо тягата ми е най-любимото движение :)
24.07.13
00:57
Така и не ми се получиха днеска плановете...
Прибрах се към 7 от стаж, легнах и съм отцепил, станах преди малко...телешкото тепърва ще го мариновам, та за утре трябва да измисля нещо, че покрай мястото, където съм на стаж има само пици, пици, пици, тук таме - бургери и един макдоналдс..
Редакция : Импровизация за марината, утре вечер ще видим дали ще е успешна :
-много блага пазарджишка (от Скотчето, даже на мен ми хареса, пък не обичам ракии като цяло)
-соев сос
-горчица
-чубрица (много обичам чубрица бе, д’еба :D )
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 24.07.13 01:29.