Мерси за подкрепата, Цвети. Няма да се отказвам!
79.7! Най-накрая паднах под отметката 80кг!
Вчерашният ден ми беше много изнервен и мъчителен. От месеци не съм била в толкова лошо настроение. Денят започна доста добре - направих си за закуска 3 яйца на тефлонов тиган без мазнина с 1 домат , подготвих нещата на бебето за да го оставя на баба ми за през ноща ( планът беше да си прибера колелоо, а в събота преди да си взема детето да мина и през фитнеса), отидохме малко на разходка и на среща с колеги. Обядвахме с тях - обяд: 150гр пилешки филенца на плоча и зелена салата. И тамън бяхме на половината път до бабата и тя се обади, че не може да го гледа - всички планове отидоха в кошчето. Освен това ММ отиде на концерта на Rammstein без мен, а днес замина на морето в командировка. Ааа, да не изпусна да се “похваля” - не знам от къде, нямаме домашни любимци, но от някъде сме си домъкнали бълхи в нашата спалня (добре че бебето е в отделна стая) - като крастава съм - нахапали са ми целите крака та чак до задника. И сега пера като гламава всичко в нашата стая, а след малко като се събуди зверчето почвам и да прахосмуча - недай си боже да го нахапат и него. Добави и традиционното лошо настрооение което се появява като не ям сладко няколко дена и получаваш един много взривоопасен коктейл - мен сега.
Вечеря снощи нямаше, опитах се да ям, но просто ми присядаше залъкът в устата и си прибрах всичко в хладдилника.
Джулс, изгледах клипчетата по 2 пъти даже. Тъй като не съм чак толкова добра с английският, ще ми кажеш ли дали съм разбралла правилно основните неща:
1. Кардио тренировка или сутрин на гладно, или 2-3 часа след ядене (минимум въглехидрати, това, което сега ям)
2. Да не ям веднага след тренировка. Но колко време след това може да се яде?
3. Нормално е да се чуствам отпаднала и без сили и енергия
4. На всеки 3-7 дена е хубаво да се яде въглехидрати (въпросът е какво и по колко, но това предполагам ще го каже инструкторът утре като се чуя с него; на мен утре ми е 10 ден)
5. В този въглехидратен ден се замества кардиото със силова тренировка. Колко време след/преди хранене?
долу-горе е това..Не ти трябва всичко да разбереш.Отначало може да спазваш само 2-3 неща,а именно:
1.Кардио на гладно сутрин или след силова.
2.ВХ сутрин или след силова.Предимно бавни.Ако ядеш бързи,комбинирай ги с бавни.
3.Зареждаш на всеки 5-6 дена.По-нататък като се прибилижиш до целта си,ще зареждаш по-често.
Храненето след кардиото може да е 50-60 мин след него,а след силова час-час и малко,зависи колко издържаш :D.Аз след силова съм като вълк и едвам изтърпям 40мин..Гледам да се изкъпя,да си приготвя храната,салата,такива неща..и то минава едно 30-40мин.
Не прави грешката да ядеш твърде малко калории.
Забележка относно овесените ядки.Не си купувай фини.
Отчет за вчера.
з: 100гр пилешко роле
о: 100 гр пилешко роле + 20гр сирене + голяма салата (1/2 салата айсберг+домат+краставица)
сз: 2 чаши доматен сок
в: печена на фурна свинска пържола
Вчера беше голямата борба с бълхите - прахосмучене на всичко, вклчително щори, матраци; пране (и това дето си беше за пране, и това, което бе чисто, добре че имаме 2 сушки и балкон да има къде да съхнат), разходка с малкият вечерта, игри, къпане и като си легнах не можах да заспя чак от умора, се въртях близо час.
Края на март месец си бях поръчвала рокля за РДто и бях пращала мерките си на шивачите (102х84х111) както писах преди ден-два на кг май съм си същата, но на см не, и реших да се премеря и сега (97х80х102) Далече съм от”идеала 90х60х90, но аз и никога не съм била близко :)
Ето и една усмихната снимка от нас с дребчо, отиваме на разходка сега. Лек и спокоен ден от нас
Отчет за вчера:
з: чаша чай и 1 варено яйце
о: 160гр печен свински джолан със салата айсберг и домат
в: свинска пържола печена със салата
Нямам особен апетит, най-вече сутрин - хич не ми се яде :(
вчера се чух с инструктора за да го питам как да продължвам нататък с режима. Казах му, че ми е 10 ден на месо и зеленчуци. Каза ми следото: “утре можеш да хапнеш до 300гр ориз или кртофи, месото го намаляш на половина (т.е. 100гр), можеш да изядеш 2 плодчета, независимо какви, 1 чаша безалкохолно и малко домашно сладко. Ако пък толкова много ти се яде шоколад - хапни вместо сладкото 30-40гр шоколад. Това за утре. След това се връщаш на старият режим, но го правиш 5 дена, а 6-ят зареждаш въглехидрати.”
Ей, много се зарадвах. Обаче някой оторе ми прати изпитание и аз не го издържах. ММ ме заведе на кино, а какво кино без сладки пуканки? Съвестта ме мъчи съвсем малко, докато не реших вчерашният ден да го превърна във въглехидратен и освен пуканките си хапнах и едно диетично шоколадче. Та от днес съм на 5 дена белтъци, и в събота (колко удачно да е събота) въглехидратното зареждане.
Обаче, тъй като ми е наистина ама много! тежко да карам само на месо и яйца, а и калориите са зверски малко (свалих си един аппликейшън и сега си ги следя), реших на своя глава да направя малко изменения. Няма да е като предните дни да хапвам каквото сваря (в Билата до нас винаги може да се напери някакво печено месо), а ще се планира поне ден напред. Акцента е на протеините, разбира се, до 1гр/кг въглехидрати дневно, храненията ги правя 4 на ден (вместо 3) . Моля да ме поправяте, ако някъде бъркам за да мога на време да направя корекциите :)
Ето ми и менюто за днес
з: 100гр обезмасена извара + 100 гр сирене + 2 яйца + 1 белтък всичко на тефлонов тиган. Поръсих с малко шарена сол и стана много готино
о: 200 гр печен свински джолан с голям домат
сз: 200гр кисело мляко + 1/2 банан
в: телешка плескавица на скара (тя е около 100гр), салата домати и краставици
Всичко това излиза: 1420ккал, 123.5 белтъчини, 53.3 въглехидрати, 78.5 мазнини
Вечерта най-накрая ще си прибера колелото (преди вечеря) - 10км
Успех с хранителния режим, за мен това е най-трудната част!
Мнението беше редактирано от vania p на 29.07.13 16:48.
@vania p Мерси :)
Отчет за деня:
менюто е почти това, което написах. Изключение е вечерята, тъй като не успях да купя плескавица, я замених с омлет (3 белтъка + 1 цяло яйце) и салата. Общо за деня 1440 кал, 132.5 протеини, 67.7 въглехидрати, 70.5 мазнини
Закуската се оказа толкова засищаща, че за обяд се сетих чак в 16, и то не защото бях гладна, а защото видях часовника. Беше много вкусно, но ако закусвам така мога да карам без храна чак до вечерта май..
Прибрах си колелото, избрах ужким по-дълъг маршрут, който пък се оказа по-дълъг само с 500-600 местра. Но съм много доволна!
@Джулс, вечерях някъде час и нещо след като се прибрах (трябваше да напазарувам, приготвя, да се изкъпя..), а яденето, което беше преди това, бе около 2ч по-рано
Меню за утре
з: 100гр кисело мляко + 50гр низкомаслена извара + 10гр стафиди
о: пилешки филенца с гъби ( рецептата за желаещи: тук) 1 порция + 50гр сирене + 1 домат + домашна лимонада (грейпфрут, газирана вода и мед)
в: пилешки филенца + салата домати и краставици + 125гр моцарела + 1 варено яйце
Общо излиза 1440 калории, 130.2 протеини, 74.6 въглхидрати, 68 мазнини
Утре съм отново на зумба. Този път обаче ще мина само през парната баня след това, че се оказа доста по-натоварващо от колкото предполагах.
И искам пак да попитам, че не получих отговор от никой:
казано от Nimeriya на 23.07.13, 23:01:
Имам въпрос. На бара на комплекса ми предложиха нещо, което на мен ми прилича на някакъв сок - Л карнитин пишеше и към него и протеиново блокче (за мен едва ли не блокче като сникерса :)). Кажете какво е това плиз (и двете) и кога се консумират, дали за мен са походящи или не. Че честно казано ми е любопитно да опитам, ама стига да има нужда от това..
казано от Nimeriya на 30.07.13, 00:45:
@vania p Мерси :)
Меню за утре
з: 100гр кисело мляко + 50гр низкомаслена извара + 10гр стафиди
о: пилешки филенца с гъби ( рецептата за желаещи: тук) 1 порция + 50гр сирене + 1 домат + домашна лимонада (грейпфрут, газирана вода и мед)
в: пилешки филенца + салата домати и краставици + 125гр моцарела + 1 варено яйцеОбщо излиза 1440 калории, 130.2 протеини, 74.6 въглхидрати, 68 мазнини
Утре съм отново на зумба. Този път обаче ще мина само през парната баня след това, че се оказа доста по-натоварващо от колкото предполагах.
Малко редакция в днешното меню:
о: без сиренето
сз: 1 вилийка вита + 30гр сирене + 10гр стафиди + 20 гр суров бадем
в: без яйцето и моцарелата беше малко по-малко - 80 гр
Общо излиза 1360калории, 110 протеини, 72 въглхидрати, 54 мазнини
От 19:30 бях на зумба, цял час скачане и въртене. Много ми харесва, макар и да се чуствам като крава на кънки. А и днес ме боли кръста мнго, така че някои упражнения не ги изпълнявах като хората. Преди занятието вместо вода си взех Carnitin activity drink, на бутилката пише да се пие по време на тренировка. Не знам от него ли беше, но се потях супер много, повече от колкото през предното занятие. Може ли да го пия по време на всяка тренировка, честно казано и на вкус ми хареса много (blush)?
От сега почвам да омагьосваам ММ да го гледа отново :)
Сега ще се опитам да направя утрешното меню и ще го постна като го приготвя :)
Мислех-мислех (headbang)
Май го измислих
з: Диетичен десерт с извара. Днес си направих една малка порция. Това е рецептата, но аз малко я измених, да е само за 1 порция и малко по-сладко: 100гр извара+50гр банан + 1/2 ч.л. какао и малко канела. (155 кал/ 20,34 прот/ 15 въгл/ 2.16 мазн). Някъде по дневниците имаше рецепта за овесена палачина (1 яйце+20гр овесени ядки) + 1 такава
о: 100гр риба тон + салата
сз: Свежа яйчена салата (рецептата е от тук)
в: тиквички на фурна (2-3 тиквички + 100гр извара + 100гр сирене + 3 белтъка + 1 яйце) + салата + 200 гр пилешко филе на скара
Общо: 1490 калории, 169 протеини, 59 въглехидрати, 63 мазнини
Здрасти,
На снимката се вижда хубаво колело (дори само по седалката се познава, че не е някой барутник). Можеш ли да го покарваш от време на време? Много ще ти разнообразява ежедневието.
Колелото е хубаво наистина, преди 2 месеца го подарих на ММ за 30-годишнината (той ходи на работа с него), и едва миналата седмица за първи път ми позволи да го покарам. Не бях карала колело от години - много разтоварващо и разпускащо е за мен (в пон го карах отново). Точно снощи си мислех как мога да направя нещата, че да го карам по-често. Още не мога да си извоювам 2 стабилни вечери в седмицата за зумба от ММ. Все ми повтаря че след работа бил много изморен и не можело така видиш ли освен да работи, че и детето са гледа. Та желание имам огромно (не само за колелото, а за постоянство в спортуванвто), но с възможностите с опитвам да лавирам между желанията за бейбиситтинг на ММ, свеки и моята баба..
Тренирай в домашни условия :) Така ще зависиш единствено от дребното, все ще ти отпусне 30-тина мин на ден, та дори и през ден пак е ок :) А фитнес, зумба и т.н. ще ти са като бонус тренировки, когато се намерят гледачи.
казано от Nimeriya на 30.07.13, 23:46:
Мислех-мислех (headbang)
Май го измислихз: Диетичен десерт с извара. Днес си направих една малка порция. Това е рецептата, но аз малко я измених, да е само за 1 порция и малко по-сладко: 100гр извара+50гр банан + 1/2 ч.л. какао и малко канела. (155 кал/ 20,34 прот/ 15 въгл/ 2.16 мазн). Някъде по дневниците имаше рецепта за овесена палачина (1 яйце+20гр овесени ядки) + 1 такава
о: 100гр риба тон + салата
сз: Свежа яйчена салата (рецептата е от тук)
в: тиквички на фурна (2-3 тиквички + 100гр извара + 100гр сирене + 3 белтъка + 1 яйце) + салата + 200 гр пилешко филе на скараОбщо: 1490 калории, 169 протеини, 59 въглехидрати, 63 мазнини
Отново промяна в менюто:
з: десерта беше само 1/2 порция, доста тежко ми идва
някъде час след това, на кафенце с една мама и нейният сладур изпих чаша фреш портокал
о: беше останало от вчерашното пилешко с гъби - 1,5 порция
в: оказа се импровизирана, тъй като неочаквно ММ ни заведе на скара - 1/2 плескавица + салата зеле и моркови. ПРЕГРЕШЕНИЕ, което няма скоро да поворя - чаша кола. Така ме заболя след това корема, че наистина няма да се повтори скоро. Точно преди вечеря ми бе паднало кръвното, а знам, че това е най-бързият начин да се повтигне. Трябва да търся алтернатива (кафе не понасям), ако пак се случи нещо подобно..
Общо: 1470 калории, 116 протеини, 84 въглехидрати, 73 мазнини
Цял ден хайманосваме с бебето, бяхме и на гости, после на друга среща. Прибрахме се почти в 17, той дремна малко, аз разтребих през това време, и към 20 пак излезнахме.. та чак до 22.
Относно менютата, реших да си ги планирам в този мой аппликейшън, но ще ги поствам постфактум, че като гледам все се променят нещата. Както се казваше в една поговорка “разкажи на Господ за плановете си за да се посмее”. Пък, ако бъркам - ще ме поправяте. Надявам се :) иначе си направих яйчената салата, опитах я, и горещо я препоръчвам на всички - много е готина. Както и овесените палачинки.
И да се похваля - утре отново съм на зумба (party), ММ ще гледа бебето заедно с кума докато спортувам, пък после те имат покер найт :) Стигнахме до консенсус (handshake)
Имам и още за хвалене - 79.1 показа кантара (party), и то не сутринта (когато ужким тежим по-малко), а вечерта към 20:00
За експресно вдигане на кръвно:
1.Айран с много сол
2. 4-5 чаши вода на екс,една след друга
Стомах може да те е заболял и от зелето-не на всеки му понася прясно или плескавицата-ако е на заведение не си сигурна в месото ;)
@Джулс,
всъщност е от колата, защото я изпих преди да ям. Ние докато отивахме към заведението ми прилоша. Но си взех поука :)
Мерси за съветите за кръвното
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 01.08.13 06:52.
Затрих се аз за няколко дена, но направо си ме беше срам да пиша какви ги вършех.. Всеки ден правих по някоя глупост: петък изядох половин пъпеш, събота вечерта бяхме на кино а там не мога да си откажа карамелизирани пуканки, неделя ужким цял ден бях добра, но вечерта нападнах на свеки агнеските, изядох 10тина сигурно .. Абе за бой съм аз..
И тъй като по принцип съм съветсна, реших с наведена глава да си призная греховете и да направя нещо, което поне малко да заглади вината ми - направих си първата истинска тренировка. С инструктор при това, да не се осакатя, че и да има ефект от това което правя. Утре ще съм сигурно като разглобена. Ето какво правихме (пиша това, което бе наисано на уреда):
20 мин загрявка на пътеката със средна скорост 5 мили/час
1. leg extension - 4 серии * 12 повторения с 15кг
2. linear leg press - 4 серии * 12 повторения, треньра каза че тежеста била общо 47кг, но те не се усещали толкова (мен ми се стори това безумно много)
3. seated leg press - 4 серии * 12 повторения с 15кг
4. напади - 4 серии * 12 повторения
5. leg curl - 4 серии * 12 повторения с 7,5кг
6. kneeling leg curl - 4 серии * 12 повторения с 7 кг (на всеки крак по толкова)
Предполагам, че за всички вас това са смешни тежести, но аз едвам слезнах по стълбите след тренировката.
С инструктора стигнахме до спор относно храненето. Според него след 18 не трябва да ям, което започнах да оспорвам с него доста ожесточено. Не знам каква е неговата логика, не ми се аргументира защо точно тогава трябва да ям за последно. Моите размишления за яденето ми в 21:30 са следните:
1. лягам си късно, чак към 00:00 а често и след това (ако аз за последно хапвам в 18, това са над 6 часа без храна само преди да си легна)
2. закусвам също късно - в 10 и нещо (по неговата логика излизат над 16 часа без храна по принцип).
Обядвам към 13:00-14:00; следобедна към 17:00-17:30 и съответно вечерята е в 21:00-21:30
Кажете какво вие мислите за последно хапване: в 18 ли е правилно или както аз си го правя? По принцип гледам да хапвам веднага след като е яло бебето, т.е. съм с неговият режим, с изключение на нощото хранене, че той понякога и тогава яде..
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 05.08.13 23:44.
06.08.13
12:09
Важно е да помислиш защо си залитнала към нещата, които смяташ за грехове. ;)
Открий причината и си направила голямата крачка към успеха...
Няма разумна причина да спираш храненето в 18:00 часа, спокойно можеш да се храниш и по-късно вечер.
Нещата се свеждат до това какво и колко ядеш тогава, а също какъв е цялостният вид на храненето за деня.
Вчера цял ден бях като изнасилена калинка - толкова ме боляха задникът и краката (само от коленете на горе), че не можех не само да сядам и ставам, но и да се обръщам в леглото. Днес всъщност е същото. Заради болките не отидох на зумба, просто едвам се движех. Разбирам, че щом боли значи има ефект от тренировката, но очаквах поне днес да съм по-добре.
храненето за вчера:
з (10:00) 3 бъркани яйца със 100гр извара
към 12:00 айрян
о (14:30) домашна пица с блат от кайма (рецептата я взех от сайта)
сз (18:00) : фреш портокал голям
в (21:30) : отново от пицата, но по-малка порция с малко салата
Общо за деня: 1510 калории, 132 протеини, 103 въглехидрати, 65 мазнини
Прекалила съм с въглехидратите, и не съм доволна много от вчерашното меню. Днес трябва да се поправя.
Днес треннировка няма да има, първо инструкторът почива днес и в неделя, второ ММ днес тренира. Но пък утре.. и вдругиден ... айде да не се заричам, но ще направя всичко възможно да ида и двата дни.
Да се похваля - ще ме водят на море :) в събота заминаваме за 3-4 дена. Нямам търпение, че от 2 години не съм се къпала в морето, а и ще си хапна доста морски неща - толкова аги обичам!
не се притеснявай за вх-те. Калориите са добре,мазнините не са много за това кол-во ВХ,така че спокойно ;)
Отчет за вчерашното хранене:
з: чаша прясно мляко
о, в : направих си един грамаден омлет (100гр сирене, 100гр извара, 100гр пилешко роле, 100гр гъби и 3 яйца) + чаша сок. И тъй като омлета наистина стана грамаден, невъзможно да се изяде на едно хранене, поне от мен, половината остана за вечеря
сз: 1 круша
Вечерята беше рано, към 19 часа, тъй че по-късно (към 22:00) хапнах и пъпеш. Бая. Знам, че не трябва преди лягане, а и такова количество, но не се сдържах. Днес и стана всъщност ясно защо толкова ме влечеше към вкусни и сладки работи тези дни. Зa първи път след раждането съм неразположена. Но като се замисля пак се справям с тези неща по-добре от преди бремеността - тогава си хапвах по цял шоколад + разни бисквити + почти винаги пица и спагети. Абе 3-4 дена си беше направо освинване.
Днес ужким е по-добре. Вечеряхме морски деликатеси: миди, риба, калмари. Салата домати и чушки. Много съм доволна. Но идея си нямам какво количество калории, въглехидрати, протеини и мазнини съм погълнала днес.
След тренировката в понеделник 2 дена ми беше мноооого тежко сядането, ставането и изобщо всяко движение, изискващо даже незначително помръдвне на някое мускулче на краката или задника. Днес вече се почуствах човек, но предните два дена бяха кошмарни за мен.
Днешната тренировка:
20’ пътека със скорост 5,5км/час (бързо ходене) за загрявка
не знам как се казват повечето упражнения, затова моля ди ми кажете. Ще се опитам да ги опиша:
1. На този уред широк захват, в края на лоста, придърпване отпред - 4 серии * 12 повторения с 14,5 кг
2 Същият уред, пак широк захват, но придърпване към врата - 4 серии * 12 повторения с 14,5 кг
3. Същият уред, тесен захват, придърпване отпред 4 серии * 12 повторения с 14,5 кг
4. Отново същият уред, тесен захват, придърпване към врата - 4 серии * 12 повторения с 14,5 кг
5. Това упражнение 4 серии * 12 повторения с 12 кг
6. Ето това упражнение, но краката бяха на пода, не във въздуха като на момичето. Иначе пак се навеждаш напред и надолу, и после се изправяш. Упражнението се оказа доста трудно за мен, още след първите няколко сгъвания ме заболя кръста и още си ме боли, но все пак успях да направя 5 серии * 5-6 навеждания
7. Сгъване с гирички, прилича ми на това 4 серии * 12 повторения с 2,5кг
8. Същото, но в седнало положение с леко приповдигане на лакътя. Отново 4 серии * 12 повторения
9. Другото упражнение, съдейки по сайта е “скотово сгъване” - 4 серии по 12 повторения със същите 2,5кг гирички
10. Коремни преси. И тук хич не ме бива. Направих 4 серии с по 10 повторения
Това е общо взето днешната тренировка. Чуствах се ок като си тръгнах от залата, като изключим болките в кръста. Ще видим утре как ще съм.
Лека нощ от мен, и една въздушна целувка от моя мъник специално за вас:
Ето ме отново. Почивката е хубаво нещо, но малко или много ме демотивира. Все пак е толкова хубаво да си хапваш сладолед и разни други неща. Но се стараех да не омазвам съвсем нещата, хапвах доста риба и морски деликатеси, макар и да се отпусках вечер с по 1-2 ментички със спрайт и други глезотийки. Очаквах да съм си върнала 3 свалени с толкова усилия кила, но се оказа че не съм. И това много ме зарадва :) Та сега предстои връщане към режима.
Планираното за днес:
з: 2 яйца + 60гр извара
о: 100гр свинско със зеленчуци на фурна + салата
сз: нектарина
в: пилешко шишче + салата зеле и моркови
Днес не мога да стигна до фитнеса, но у дома ще си направя коремни преси (4 серии*12 поворения) и напади (4 серии* 12 повторения) докато спи малкият и вечерта една двучасова разходка в парка.
Общо: 1100 калории, 93гр белт, 43гр въгл, 55гр мазнини
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 19.08.13 22:47.
Не пиша тези дни, тъй като не съм сядала пред компа, нещо не успявам - много задачки, а и дребният нещо е болен малко/ или зъбки са виновни..нз..
В храната не съм много стриктна, не тестено и сладко не ям, но пропускам закуската от 2-3 дена, хапвам когато успея и основно плодове и салати, само вечерите ми са с месо. До фитнеса също не мога да стигна, за сега правя само коремни и напади у дома. Утре ще ходя до село, а там май има някакви гирички, та ще си ги взема за да мога и тях да използвам. Иначе утре вече се уговорих да оставя малкият на баба ми за през ноща, та ще ида до Пулса. Честно казано нямам търпение.