Дневникът на Елизабет

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.06.13
16:47

Разписвам се за вчера
Тренировката беше вкъщи, кондиция

20 jump squats⋚ lifts
20 knee hugs
20 jump lung kicks
20 diagonal plank jumps
20 surfers

За около 28-29 минути....на моменти щях буквално да “прегрея” и затова от утре ще тренирам поне 1 час по-рано

Храната:
Закуска-ябълки,канела,овесени ядки,чиа,мака
След тренировка-1 фпх с чубрица
Обяд-4 яйца на омлет,салата домати и краставици, сирене окло 200гр
Вечеря-пъстърва,печени тиквички,зеле

Йогата:
-сутринта-обичайната комбинация
-след тренировка-30 минути най-вече тазоотварящи и малко експерименти със стойката на глава

Това трябва да се прати на 90% от женските списания и форуми:

20.06.13
20:54

Разписвам се за днес...открихме сезона на плажа (sun)

Храната:
Закуска-2 яйца, домати,краставици
По някое време около обяд-сурови бадеми
Обяд-шопска салата
Следобед-собственоръчно направен студен зелен чай с мента,лимон и лед
Вечеря-пъстърва,тиквички,краставици

Йогата:
-сутринта-обичайното
-привечер-към 60-70 минути Ащанга 1…n на брой пъти ме прекъснаха, но поне си я завърших, а накрая правих някакви опити за стойка на ръце-изводът:рано ми е, но ще продължа,пък все някога ще се получи.:D

21.06.13
22:22

Днес-кондиция вкъщи

1.10 prisoner get-ups
2.20 sumo squat jumps
3.30 side jump lunges
4.40 skaters
5.50 pendulums
6.60 10 high knees to plank
7.70 Plyo jumps

Храна:
Закуска-3 ябълки,овесени ядки,чиа,мака
Обяд-4 забулени яйца,1 голяма фпх,400-500 гр “Котидж”, салата домати и краставици
Вечеря-ципура,бадеми,печени тиквички,салата от зеле,карставици и моркови

Йога:
-сутринта-4в1
-след тренировка-30 минути

- разходка от пл. Независимост до Орлов мост (sun)

И една много интересна статия...

There really is no food that doesn’t have drawbacks or downsides. There is no diet that doesn’t have serious limitations and dangers. Eating itself damages our bodies. Not eating damages it even more.

Health is a state of mind. Health is about having the adaptability and flexibility to go with the flow of a dynamic and passionate life. Health, or sickness, is about the total sum of all thoughts, experiences, genetic tendencies, and a lot more than whether or not your eggs are juiced up with extra omega 3 fatty acids.

http://exterminatingangel.com/eap-the-magazine/nutrition-in-three-words/

22.06.13
19:45

Днес-тренировка на открито.Включваше сунгове,ходене с кобилица,дърпане на въже,теглене...:)

Храна:
Закуска-овесени ядки,4 малки ябълки,чиа,мака
Обяд-скумрия на скара,зеленчуци
Вечеря-4 яйца на омлет,сирене,салата домати и краставици

Йогата:
-сутринта-4в1
-следобед-30 минути...най-вече пози от стоеж

Утре заминавам за няколко дни в чужбина, но оттук насетне  започва един доста по-натоварен период.В следващите няколко месеца ми предстоят още няколко пътувания,започвам и шофьорски курсове/да се пазят пешеходците и шофьорите в София/,така че съм решила да си дам почивка от воденето на дневник поне до края на лятото, но ще продължа да ви следя най-редовно.:)

24.06.13
00:05

Бети, ще чакам послушно да си продължиш дневника (което не се и съмнявам, че ще направиш), а дотогава ти пожелавам прекрасно лято! (sun)

09.07.13
20:37

Минавам да се разпиша за кратко и да споделя какво ново има.
В тренировъчен аспект-продължавам с опитите за набиране, за момента са безуспешни, но няма да се откажа.Работя върху техниката на базови упражнения.Тренировките са както преди-2 кондиции и 2 силови.При силовите-не пипам тежестта, по-скоро в момента ги правя за тонус,разбира се имам си и и цели, но това да клекна с определена тежест вече не ми е приоритет.

В хранителен план-увеличих си въглехидратите в тренировъчните дни и ги намалих в нетренировъчните.Засега се чувствам по-добре.Причината ми е ясна-преди в тренировъчни дни смесвах много въглехидрати с много мазнини, особено в храненето след тренировка и се чувствах зле, сега не го правя и определено има разлика.

В йога план-продължавам с Ащангата и продължавам с балансите на ръце.В момента работя върху скорпион в най-елементарните му форми, различни варианти на стойка на глава,по-сложинте варианти на гарвани и от време на време ми се получава и Титибасана 1.

Основното нещо, заради което пиша.Направих си кръвни изследвания.Всичко е точно, калцият и албуминът вече са ми в норма/преди бяха над нормата/,НО имам поблем с холестерола.Общия холестерол и LDL са доста над нормата.Имах подобни подозрения от известно време и именно заради това си направих изследванията.Странно, но през последните 3-4 години постоянно съм чувала,че мазнините са ми малко, а явно се оказва,че не е точно така.Тук отчитам и собствената си грешка-може би не винаги съм избирала най-добрите източници на мазнини/и тук визирам млечните с неизвестен произход/, но съм млад човек, греша,уча се и продължавам.:)Това, което прочетох в интернет-доста хора с моя тип на хранене имат същия проблем.Висок общ холестерол, висок лош холестерол, нормални показатели на добрия и ниски триглицериди.Засега съм решила да намаля наситените мазнини и понеже не бих искала да се отказвам от рибата и яйцата, ще спра да консумирам сирене поне през следващите 3 месеца.Оставам на кисело мляко по БДС и “Котидж”.От доста време си мислех за тази промяна,иска ми се да експериментирам,пък и калций имам предостатъчно.Ако можете да ми дадете някакви съвети в тази насока, никак няма да ви се разсърдя!:)Прочетох и всички теми във форума по този въпрос, но все пак споделеният опит е безценен.

Публикувам  и 1-2 снимки от асаните,които още през зимата се борих да науча и в крайна сметка успях, но чак сега хващат ред.

Мнението беше редактирано от Елизабет на 09.07.13 20:40.

09.07.13
21:14

За понижаване на холестерола:
Омега 3; Ниацин; Псилиум; АЛА.
Ако съм на твое място бих елиминирала млечните, не разчитай на тях за калций, с който можеш да градиш здраво тяло, а по-дкоро за калциеви отлагания на места, където най-малко ти трябват. Ако искаш биоактивен калций, който тялото ти може да ползва за да гради: магнезий; силиций.

Мнението беше редактирано от Margi на 09.07.13 21:25.

13.07.13
20:52

Една статия,която много ми хареса..публикувам си я тук, за да я чета от време на време:
http://www.realfooduniversity.com/whats-so-bad-about-pleasure/

Хубава вечер на всички!

31.07.13
14:09

Любимата статия тази седмица...едва ли може да се опише по-добре какво става напоследък във фитнес индустрията.
http://jezebel.com/how-to-lose-all-the-weight-you-want-in-just-89-simple-s-5993183

И на фона на всичко това хората става все по-болни и живеят все по-некачествено.

31.07.13
17:59

казано от Елизабет на 31.07.13, 14:09:

Любимата статия тази седмица...едва ли може да се опише по-добре какво става напоследък във фитнес индустрията.
http://jezebel.com/how-to-lose-all-the-weight-you-want-in-just-89-simple-s-5993183

И на фона на всичко това хората става все по-болни и живеят все по-некачествено.

(clap)

03.08.13
09:21

Честит рожден ден! Бъди все така лъчезарна, постоянна и упорита, много здрава, обичана и щастлива (F)

03.08.13
15:33

Честит Рожден Ден Елизабет (party)

Честит рожден ден, Ели (F)

04.08.13
15:33

Момичета,благодаря ви много!:)
Аз не мога да се сдържа и да не се похваля с най-страхотния подарък, който получих от много скъп за мен човек.Вече е изпробвана в няколко комплекса и мисля,че ще бъдем добър екип. :D

05.08.13
06:47

Честит празник и от мен, Ели - на патерици. Желая ти да си все така хубава, усмихната, здрава, силна и разумна..В живота си нека имаш хиляди успехи и маааалко “здравословни” грешки, от които да се учиш и да ставаш все по-добър човек!
Честита придобивка, благородно ти завиждам (bow) :D

11.08.13
18:52

Кат, благодаря ти за искреното пожелание.:)

П.П. И един йога поздрав от мен!

23.12.13
22:02

Привет на всички!Ето,че отново започвам да си водя дневник-така ми е по-добре,защото имам нужда да следя прогреса/регреса си и най-важното-да виждам как съм разсъждавала, какво ме е вълнувало, на какво съм обръщала внимание и на какво не през отминалите години.Наскоро си четох началните страници и чак тогава осъзнах колко много време е минало и как без да се усетя животът се е променил/най-вече към добро/.
Малко равносметка за периода, през който не съм писала
В тренировъчен аспект-4 тренировки седмично,2 силови,2 кондиционни-една с пудовка, една със собствено тегло.По отношение на силовите тренировки спазвам принципите на Брет Контрерас,а това означава,че в една силова тренировка включвам едно тазодоминантно упражнение/тяга,хип тръст, румънска тяга/, едно коляннодоминантно упражнение/напади,отпади,бг клек,преден клек и т.н./, едно дърпащо упражнение в хоризонтална равнина и едно дърпащо упражнение във вертикална равнина.Бутащите съм ги ограничила до минимум и то под формата  на лицеви опори, бърпита и кофички в една от кондициите.Лежанка не съм правила от месеци, но не изпитвам и необходимост.Причината-както и преди съм споменавала, имам изгърбване и ротирани напред рамене, а бутащите упражнения по-скоро ми вредят, отколкото да помагат.Откакто ги намалих рязко и започнах да правя доста дърпащи, положението с гръбнака се подобри значително,но за раменете ще трябва повече търпение.
Откакто включих пудовки в кондициите, имам чувството,че тренирам на съвършено различно ниво.С  две думи-далеч по-трудно е.
И сега малко поводи за гордост, които за мнозина може да са нищо, но за мен са си постижения-още в края на юни направих първото си двойно превъртане, сега достигам до 20-30 в бройка.Планирам съвсем скоро да направя „Ани“-това е комплексът, който само до преди една година ми звучеше като мечта.
На 12.10 успях да направя и първото си набиране!Сега достигам до към 2-3 в серия подхват, с надхвата все още се боря.
В хранителен аспект- продължавам да спазвам принципите на въглехидратната ротация.В тренировъчните дни консумирам доста въглехидрати,а в нетренировъчните почти никакви.За  момента се чувствам добре така.Млечните съм ги намалила-кисело мляко, сирене и малко прясно мляко в кафето.Знам,че ако зависи само от вкуса едно ВМ-НДВ би била идеално за мен, но предвид реалните потребности на организма ми, това не е оптималния режим.НДВ и кондиции някак си не ми се вписват заедно в общата картина.
В йога аспект-през лятото нещата вървяха чудесно, имах време да практикувам, да се отдам на изучаването на всяка поза,запознах се с Ащанга 2 по-подробно.Откакто започна университетската година, обаче обстоятелствата се попромениха.Нямах толкова време за йога, а в някои дни откровено предпочитах да се поразходя вместо да правя асани….знам,че йога се прави,когато имаш желание за това,така че не го приемам като някакъв вид несериозност.До момента по-скоро поддържам създаденото, отколкото да градя.Останаха ми само няколко пози от Ащанга 1, но за тях ще трябва още многооо труд, а част от тях не мога да разбера като движение.С втората серия съм изключително внимателна, защото имам чувството,че едно грешно движение ще ми коства дискомфорт в кръста дълго време.Наблягам на извиванията напред и назад и съм много доволна от резултата, гръбнака ми е станал доста по-гъвкав,увеличила съм мобилността си, шпагите са ми безболезнени, но за сметка на това балансите на ръце са си на все същото ниво.

Ето какви ги върших днес:
1.Хип тръст -4х6@55
2.Набирания подхват-4х6/първите две във всяка серия бяха чисти, другите с отскок т.е общо ми се събират 8 чисти набирания/
3.Преден клек-4х6@30
4.Хоризонтален скрипец-4x6@30
5.Бедрено сгъване и разгъване

Храна:
Закуска-3 с.л. овесени ядки,200гр кисело мляко 2%,кафе с мляко
След тренировка-ябълка
Обяд- към 200гр пилешко,нахут,задушени зеленчуци
Следобед-кафе с мляко,портокал,орехи
Вечеря-4 малки варени яйца,половин авокадо,орехи,зеле и моркови

Йога:
След тренировка за около 30 минути се пораздвижих и разтегнах:2-3 слънчеви поздрава А,извивания напред,колело,шпагати,страничен гарван,тазоотварящи, прогресия  за шпагат от стоеж

fire.is.my.nature

23.12.13
23:22

Много се радвам, че започваш пак да пишеш :) Менюто ти е меко казано страхотно балансирано, но това си е типично в твой стил :)

Браво за постигнатото и да знаеш, че дневникът ти ми е от любимите ;)

А да, и весели празници!!!!!!!!

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 23.12.13 23:22.

24.12.13
20:37

Благодаря ти за милите думи!Весели празници и на теб с пожелание за много пробягани маратони!!!

Трунировъчен ден-кондиция със собствено тегло

Тренировката-днес ме осени кросфит вдъхновението и ето какво сътворих:
50-40-30-20-10
Double unders
Walking lunges
10:17

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Burpees with push-ups
Sit-ups
08:52

После малко хиперекстензии -3х15

Храна:
Закуска-3 с.л. овесени ядки,2 ябълки,зелен чай,кафе с мляко
След тренировка-половин доза протеин,2 мандарини
Обяд- към 200гр пилешко,1 филия „Слънце и луна“,задушени зеленчуци
Следобед-кафе с мляко,2 зелени чая,2 ябълки
Вечеря-типичната празнична вечеря-домашна пълнозърнеста питка,боб,салата зеле и моркови

Йога:
Сутринта-тибетци,дишане,вакумки,мачкане
След тренировка:3 слънчеви поздрава А, 1 слънчев поздрав Б,извивания напред, всички пози от стоеж в Ащангата,малко мобилизация на китки

И ето я питката за Бъдни вечер, голяма борба падна, останах без ръце, но радостта от това,че продължавам традициите е много по-значима в случая.

Мнението беше редактирано от Елизабет на 24.12.13 20:38.

24.12.13
23:49

казано от Елизабет на 23.12.13, 22:02:

.знам,че йога се прави,когато имаш желание за това,така че не го приемам като някакъв вид несериозност.До момента по-скоро поддържам създаденото, отколкото да градя.
...
Наблягам на извиванията напред и назад

Йога е постоянство и изисква целенасочена практика всеки ден, ако това е начина ти на живот. В противен случай е просто стречинг.
...
Самия факт че ги наричаш “извивания” ми говори за нещо нередно в изпълнението им. ;)

Радвам се че си подови дневника, защото интересните дамски дневници съвсем бяха оредели.
Весели празници. (F)

Мнението беше редактирано от Margi на 24.12.13 23:49.

25.12.13
09:56

казано от Маргарита Манева на 24.12.13, 23:49:

казано от Елизабет на 23.12.13, 22:02:

.знам,че йога се прави,когато имаш желание за това,така че не го приемам като някакъв вид несериозност.До момента по-скоро поддържам създаденото, отколкото да градя.
...
Наблягам на извиванията напред и назад

Йога е постоянство и изисква целенасочена практика всеки ден, ако това е начина ти на живот. В противен случай е просто стречинг.
...
Самия факт че ги наричаш “извивания” ми говори за нещо нередно в изпълнението им. ;)

Радвам се че си подови дневника, защото интересните дамски дневници съвсем бяха оредели.
Весели празници. (F)

Марги, радвам се,че се включи.:)

Йога не ми е начин на живот, а допълнение към него.Аз нямам намерение да си изкарвам прехраната с йога, просто взимам от нея онова, което знам,че на мен ще ми е от полза, така постъпвам и със силовите тренировки, кондидициите и някои принципи от кросфита.Поради тази причина аз винаги  съм се определя като йога любител, защото знам,че да кажеш,че си йогина е нещо съвършено различно, отговорност, която изисква определен стил на живот.Например, не съм вегетариантка, но моралния кодекс на йогата за мен е изключително ценен и се старая да се водя по него.

За себе си съм си приела един принцип-по-добре да пропусна практиката,когато мислите ми не са особено спокойни, отколкото да направя практиката на всяка цена, но да не я усетя, а просто механично да изпълнявам.

За “извиванията”-да, по-подходяща дума беше наклони напред,има разлика в значението на двете, но в този момент думата ми убягна, а пък гледам да избягвам да пиша понятията на английски.

Твоят дневник е един от малкото,които досега не съм пропускала да следя, поради явни обективни причини.(sun)
Весели празници и от мен!!!

П.П.Винаги, когато имаш някакви критика към мен си добре дошла!;)

25.12.13
20:30

Днес-почивка от тренировките, само йога

Храна:
Закуска-2 ябълки,кисело мляко 400гр,сурово какао,мка,чиа
Обяд-3 яйца,200гр сирене,броколи и карфиол към 400-500гр
Вечеря-300 гр сьомга,брюкселско зеле,салата зеле и моркови,малко орехи

Йогата:
-сутринта-тибетци,вакумки,дишане

-преди обяд-около 75 минути
Слънчев поздрав Ах 5
Слънчев поздрав Бх 3
Всички пози от стоеж
Рaschimottanasana
Лебед х 2
Бебе гарван х3
Гарван х 3
Тазоотварящи
Прогресия за Eka Pada Galavasana х 2
Навасана х 3
Страничен гарван х3 на страна
Колело х 3
Рaschimottanasana
Инверсии
Стойка на глава
Последните 3 пози в Ащанга
Релаксация за няколко минути

25.12.13
20:38

На кое кзваш Лебед и Бебе гарван? :)

25.12.13
20:47

казано от Елизабет на 25.12.13, 09:56:

Йога не ми е начин на живот, а допълнение към него.Аз нямам намерение да си изкарвам прехраната с йога, просто взимам от нея онова, което знам,че на мен ще ми е от полза, така постъпвам и със силовите тренировки, кондидициите и някои принципи от кросфита.Поради тази причина аз винаги  съм се определя като йога любител, защото знам,че да кажеш,че си йогина е нещо съвършено различно, отговорност, която изисква определен стил на живот.Например, не съм вегетариантка, но моралния кодекс на йогата за мен е изключително ценен и се старая да се водя по него.

Не мисля че е добре да се поставят такива рамки за това какво трябва и не трябва. Когато човек започне да практикува всеки ден, от самосебе си става ясно кое да и кое - не. Идеята ми беше че за да очакваш резултати от това, което правиш, е необходимо да му отделяш необходимото време, а при йога то не е малко. :)

25.12.13
21:00

В това отношение съм абсолютно съгласна-за да получиш някакви резултати, трябва да положиш усилия, време,желание,търпение.Точно това ми харесва в йогата-не е за всеки.:)

Иначе за позите...
Лебедът най-вероятно съвпада с гълъба, в Google ми излиза едно и също като ги търся двете.

Мнението беше редактирано от Елизабет на 25.12.13 21:02.

27.12.13
14:15

Вчера-тренировъчен ден

Тренировката-кондиция с пудовки

5 предни клека @16
10 get ups
15 side crunches
20 deadlifts@16
25 burpees /minus push ups/
18:00

20 суинга @16
20 хип тръстове
~5 минути

Мускулната треска от вторник се обади едва вчера и затова реших да го карам по-леко, пък и не се чувствах отпочинала.

Храна:
Закуска-3 с.л. овесени ядки,2 ябълки,чиа,мака, сурово какао,зелен чай
След тренировка-1 ябълка
Обяд- към 210гр пилешко,80 гр хляб „Слънце и луна“,задушени зеленчуци
Следобед-един бонбон Мерси
Вечеря-1 парче суши/наистина беше вкусно, но цената беше още по-подобаваща/, салата със спанак,орехи,яйце и малко пилешко
По-късно-2 портокала и малко орехи

Йога:
Сутринта-тибетци,вакумки и дишане, пропуснах мачкането, за което съжалявах по време на загрявката за тренировката
След тренировка- този път на немски...реших да съчетая полезното с приятното, оказа се,че има доста йога класове на немски,които не са никак лоши, така че от време на време ще правя по някой...и най-сетне научих как е гледащо надолу куче-herabschauender Hund

28.12.13
20:59

Разписвам се за вчера и днес

Вчера-почивен ден, само йога

Храна:
Закуска-400гр кисело мляка, банан, сурово какао
Обяд-пъстърва,броколи,220 гр сирене
Вечеря-към 100 гр пуешко
По-късно 2-3 мандарини

Йогата:
Ащанга 1-към 90 минути, всички асани без supta kurmasana и marichyasana d
За пръв път усетих точното движение при  marichyasana а и с, bhujapidasana все още я правя с модификации, не съм готова за нея, обще взето съм доволна

Днес-силова тренировка в Славия

1.Тяга 2х6@55;2х4@55/спокойно можеше всички серии да са 4х6@55, но реших,че трябва да съм предпазлива-нищо, следващия път/
2.Гребане-4х6@12
3.Отпади с дъмбел -4x6@24
4.Вертикален скрипец-4x6@/между 20-30 кг, но беше трудно да се определи предвид факта,че скрипецът е поне 2 пъти по-възрастен от мен/

Храната:
Закуска-3 с.л. овесени ядки,200гр кисело мляко 2%,кафе с мляко
След тренировка-ябълка
Обяд- към 100гр пилешко,70-80 гр хляб от лимец*,1 яйце ,задушени зеленчуци
Следобед-кафе с мляко,зелен чай
Вечеря-4 малки бъркани яйца*,орехи,зеле и моркови*

Йога:сутринта нямаше, след тренировка също нямаше, може да края на вечерта да направя малко тазоотварящи, иначе утре ще съжалявам.

28.12.13
23:37

Няма какво да си излишно предпазлива на тягата и т.н. - тежко, опасно и др. подобни са относителни понятия и в случая явно 55 кила не са такава тежест при тебе

29.12.13
20:40

Точно, защото са относителни, внимавам.

Днес-почивка, само йога

Храна:
Закуска-200гр кисело мляко 2%*,2 ябълки,чиа*, сурово какао*
Обяд-3 яйца,170гр сирене*, спанак,зелена салата
Вечеря-пъстърва с портокал,салата зеле и моркови*

Йогата:
-сутринта-тибетци,дишане,разтягане,мачкане
-към обяд-практиката този път беше с акцент върху Ащанга 2:
Слънчев поздрав Ах 5
Слънчев поздрав Бх 3
Всички пози от стоеж
Utthita hasta padangusthasana
Ardha baddha padmottanasana
Пашасана с модификации
Krounchasana
Shalabhasana A
Shalabhasana В
Bhekasana с модификации
Dhanurasana х 3
Ushtrasana
Laghu Vajrasana докъдето мога
Kapotasana A докъдето мога
Bakasana х 3
Bharadvajasana
Ardha Matsyendrasana
Tittibhasana A
Колело х 3
Рaschimottanasana
Инверсии
Стойка на глава
Скорнион на стена

Към 1 час отне всичко

29.12.13
20:54

казано от Елизабет на 29.12.13, 20:40:

Днес-почивка, само йога

Не знам за теб, но на мен Ащанга 2 съвсем не ми е почивка, особено ако я правя с винясите. ;) Тя беше причината да спра с тренировките - не успявах да се възстановявам. Чакам да ми отминат болките в кръста и да си подновя нормалната практика.

30.12.13
20:29

Марги, поне за момента успявам да намеря някакъв баланс...пък и както сама виждаш моята практика е доста “поорязана” за момента, защото има много неща, които ми е прекелено рано да правя.Опитвам се и да разбера дали Ащанга 2 ми влияе положително или отрицателно на кръста и още не мога да преценя.Имам склонност към лордоза и се притеснявам дали няма да се изостри.Иначе винясите са меко казано предизвикателни.В интерес на истината мен ме уморява много повече Ащанга 1, там само за позите от седеж има към 20 виняси,после за капак и една хубава Навасана...вече посвикнах, но до преди няколко месеца това ми беше “любимата” част.:D

Тренировъчен ден-силова тренировка

Нищо не съм променяла и не смятам да променям в скоро време.

1.Хип тръст -4х6@55
2.Набирания подхват-4х6/ общо ми се събират 4 чисти набирания/
3.Преден клек-4х6@30
4.Хоризонтален скрипец-4x6@30
5.Палоф преса -3х10@15
Храна:
Закуска-3 с.л. овесени ядки,2 ябълки,зелен чай, няколко глътки кафе
След тренировка-половин доза протеин, ябълка,1 х фурми
Обяд- към 200гр пилешко,50 гр картофи,пащърнак на фурна,задушени зеленчуци
Вечеря-3 големи яйца на омлет,бадеми, зеле и моркови,1 мандарина
Йога:
-сутринта-обичйната практика + 1-2 мобилизации
След тренировка- около 20-25 минути се пораздвижих и разтегнах:2-3 слънчеви поздрава А,наклони напред,напади,йога клек,шпагати,тазоотварящи,извивания настрани от седеж

Мнението беше редактирано от Елизабет на 30.12.13 20:29.

30.12.13
20:34

Мисля че само би ти била от полза, тъй като голяма част от наклоните назад са активни и заздравяват гръбната мускулатура, Обърни внимание на активацията на горната част на гърба и я използвай през цялото време.

01.01.14
21:33

Честита Нова година!Желая ви на първо място да сте здрави, никакви контузии, никакви болки, само нови постижения в тренировките.Нека всички ваши цели тази година да бъдат изпълнени!
Изминалата година ме научи да приемам промените…човек си прави едни планове, но обстоятелствата около него  невинаги водят до тяхното реализиране.Преди година по това време бях силно увлечена по кросфита, но много скоро осъзнах,че след определено ниво, той не е подходящ за мен.Така го чувствах….реших да си запазя увлечението по метконите, да се наслаждавам на усещането за предизвикателство, но по-нататък да не преминавам границата.Вместо това сметнах за добре да поработя върху мои недостатъци-стойката, ротираните напред рамене, дисбаланси, да се задълбоча в йогата.Оценявам това решение като правилно.За последните 10 години никога не съм била по-изправена,но е вярно,че за нормалната позиция на раменете трябва да работя още доста.Двете ми основни цели-да направя първото си набиране и първото си двойно превъртане също постигнах.

Тази година целта ми е да няма цел…отдавна вече не тренирам за визия, а по-скоро за удоволствието, за положителното усещане,което ти носи всяка физическа активност, така че дали ще се насоча повече към пудовките, йогата или щангите, времето и нагласата ще покажат.Единствените по-конкретни цели са:да мога да правя пистолет и стойка на ръце.Това е.

Описвам последните два дни:

31.12
Да се похваля,че семейството от пудовки у дома се увеличава,този път с една 12-ка.Това ми донесе Дядо Коледа по случай празника.

Тренировка-кондиция с пудовка 12 кг.

Тренировката на Веси:

3 минути:
6 суинга
6 лицеви опри-правих ги от колене, но за сметка на това формата беше добра
9 клека
1 минута почивка

Рундовете като брой се въртяха около числото 5, не съм особено доволна.

После се самообучавах на техника на обръщане…на дясната ръка се получа без проблем, при лявата проблемът е китката.Накрая  завъртях едно кратък комплекс за около 7 минути със скачане на въже и обръщане.

Храна:
Закуска-3 с.л. овесени ядки,2 ябълки,зелен чай, няколко глътки кафе
След тренировка-2-3 мандарини
Обяд-пъстърва,пащърнак на фурна,салата
Към 17.00-парче баница, айрян
Вечеря-пилешка пържола,салата, 2-3 хапки баница
През остатъка от деня-фъстъци,една хапка баница,1 шоколадов бонбон

Йога:
-сутринта-тибетци,дишане,разтягане,мачкане
-след тренировка-слънчеви поздрави,наклони напред и назад

01.12
Закуска-обяд-3 бъркани яйца с протеин,половин кофичка кисело млякo 2%
Към 15.00-салата зеле и моркови
До вечеря-2-3 чаши зелен чай,кафе с мляко,1-2 мандарини,бадеми
Вечеря-пъстърва,брюкселско зеле,моркови,броколи,120 гр сирене

Йогата:
Слънчев поздрав А х 5
Слънчев поздрав Б х 3
Всички пози от стоеж
Баланси на един крак:
-ръцете в молитва с наклон напред
-половин луна и другите по-сложни нейни вариации
Рaschimottanasana
Лебед
Бебе гарван х3
Гарван х 3
Тазоотварящи
Шпагат десен х 3
Шпагат ляв х 3
Шпаган среден х3
Eka Pada Rajakapotasana in Hanumanasana х 2 на дясната страна, като едната ръка беше на земята, защото още не мога да пазя баланс.
Прогресия на шпагат от стоеж х 3
Скорпион х 20 секунди
Колело х  5
Рaschimottanasana
Инверсии
Стойка на глава
Медитация за няколко минути

Всичко това ми отне около 80 минути.

За пръв път от успях да задържа толкова много при скорпиона…можеше и повече, но беше към края на практиката и реших да не прекалявам.Колелото също за пръв път се получи толкова леко и безболезнено,задържах си за 5 вдишвания и издишвания без проблем, успях да се придвижа ръцете до краката повече.Мисля,че причината е в това,че бях разтегнала доста добре хип флексорите и предното бедро.

Мнението беше редактирано от Елизабет на 01.01.14 21:38.

02.01.14
19:54

Днес-тренировка със собствено тегло

Тренировката:

For time
50x Double-unders
10x Burpees
40x Double-unders
20x GHD sit-ups
30x Double-unders
30x Jumping lunges
20x Double-unders
40x Squats
10x Double-unders
50x Reverse push ups
14:49

После табата 20:10, 4 минути на колело

Храна:
Закуска-3 с.л. овесени ядки,2 ябълки,чиа*,мака,*зелен чай, няколко глътки кафе
След тренировка-4 малки мандарини
Обяд- към 200гр пилешко,50 гр картофи,пащърнак на фурна,задушен спанак
Вечеря-4 малки яйца* на омлет,лешници, зеле и моркови

Йога:
-сутринта-обичйната практика + 1-2 мобилизации
-след тренировка- за около 20-25 минути :2-3 слънчеви поздрава А,наклони напред,напади,шпагати,тазоотварящи,колело, ротации на гръбната от легнало положение

02.01.14
23:23

Машина си! Продължавай така!

04.01.14
20:31

Вчера-03.01, йога ден

Ащанга 2:
Слънчев поздрав Ах 5
Слънчев поздрав Бх 3
Всички пози от стоеж
Пашасана с модификации
Krounchasana
Shalabhasana A
Shalabhasana В
Bhekasana с модификации
Dhanurasana х 3
Ushtrasana х 2
Laghu Vajrasana докъдето мога х 2
Kapotasana A докъдето мога х 2
Bakasana into chaturanga х 3
Bharadvajasana
Ardha Matsyendrasana
Bhudjapindasna x 2
Kormasana x 2
Tittibhasana A
Скорнион на стена 2х10 секунди
Колело х 3
Рaschimottanasana
Инверсии
Стойка на глава

Храна:
Закуска-400гр кисело мляко 2%*,банан,чиа*, сурово какао*
Обяд-4 яйца,100гр сирене*, 400гр кисело мляко 4%,броколи
Вечеря-220 гр риба тон с половин авокадо,бадеми,салата зеле и моркови*

Днес-силова тренировка
1.Тяга 4х6@55
2.Хоризонтално набираве-4х12
3.Отпади с лост -4x6@27.5
4.Вертикален скрипец-4x6@30
Имаше и още нещо, но не мога да се сетя в момента...

Храната:
Закуска-3 с.л. овесени ядки,200 ябълки,чиа,мака,канела,зелен чай ,кафе с мляко
След тренировка-половин доза протеин, 4 малки мандарини,
Обяд- към 200гр пилешко,броколи,карфиол и моркови,2 малки печени картофени кюфтета
Следобед-зелен чай и ябълка
Вечеря-4 малки бъркани яйца*,орехи/доста/,зеле и моркови*

Йога:
Сутринта-тибетци,дишане,вакумки,мачкане
След тренировка:наклони напред,шпагати,гълъб и вариации, напади,бик,разтягане на хип флексорите и предното бедро,малко мобилизация на китки

Teddy

04.01.14
21:31

казано от Елизабет на 04.01.14, 20:31:

Храната:

Ехааа,добре си хапнала (giggle)

KA

04.01.14
21:50

казано от TeddyBear на 04.01.14, 21:31:

казано от Елизабет на 04.01.14, 20:31:

Храната:

Ехааа,добре си хапнала (giggle)

Аз като гледам пропорциите, сигурно ябълката е 200 грама или са 200 ябълки по 1 грам, не моаа го хвана :)

fire.is.my.nature

04.01.14
21:58

Ели, как я ядеш тази мака? Става въпрос за синьо маково семе, нали? Аз до скоро не знаех превода от немски, че дефакто ям мака, но понякога ми се случва:) Обожаааааааааавам вкуса. А и тук е изключително евтино, затова днеска си взех, но навсякъде пишеше, че не бива да се яде повече от 20 гр в сурово състояние, понеже е отровно. Сварих го за около 20 мин. и замириса уникално, много е вкусно. Ти вариш ли го и по колко ядеш?

Аз мисля да си направя едно маково мюсли утре :Д

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 04.01.14 21:59.

04.01.14
22:12

Мака не е маково семе. Няма нищо общо. Северен елен (само Иглика ще ме разбере тук ;) )
Мака е коренолподно, сходно по вид с ряпата. До нас стига във изсушена под формата на прах. Качествата му са много, в нета има доста информация. На повечето езици мака е мака.
Маковото семе е това: http://www.bb-team.org/articles/4806_makovo-seme

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1