09.08.13
22:07
казано от Херцог Трън на 09.08.13, 20:40:
Мисля че Гого видя, че добре се справям с първата чаша :D Утре май няма да се тренира, но неделя задълже.
Що бе, тренирай и утре :D
..., а голяма халба бира толкоз бързо не съм виждал да изчезва. Само докато се обърна и вече я нямаше! :D
Мнението беше редактирано от Gogo на 09.08.13 22:07.
09.08.13
22:09
Утре ще тренирам пренасяне на мебели през 3 етажа :) Може и през залата да мина, ама не знам как ще стане, няма да има кой да ме пази :)
Колкото до халбата - доста бавно я изпих, следващият път ще демонстрирам повече класа :D
11.08.13
12:03
Тренировка [96]
Тренировка [А-7]
А1 Клек 2х1х170 11х1х160
А2 Раменна преса : 2х1х62,5 0х62,5 10х1х60
Размисли и страсти :
Криво-лЕво. Успах се - 7:30 звънна алармата, изключих я, че да не събудя другите в нас, а в 8:35 Скота ме събуди по телефона с въпроса “Идваш ли?” :D Станах, оправих се бързичко и тръгнах. Снощи късно лягане - излизане с приятели (културно, без алкохол), ама на връщане реших да видя колегата FaceOff, пък той почерпи една биричка и малко сингъл малц :D Пооткарах при него да полафим и чак към 1 и малко се прибрах - докато легна 2. Отделно вчера много малко калории, което трябва да поправя, беше инцидентно. Като включим, че не спах хубаво, понеже ме подепресираха вчера ... :D че ми е малък уилкса
Кръста не ми позволи да натисна много на 170 - долу при опашката има някакво неразположение, което хем леко ме притеснява, хем съм дървен на големите кила и не мога да постигна дълбочина. На 160 беше добре - след 2-3то повторение всичките бяха много читави, един вид вработих и тръгвах много добре нагоре, прав като струна. На 62,5 - фалитец на 3тото повторение - докарах го до очите г/д (според Скота) и се отказах - после ми каза, че 1 секунда ако съм напънал още е щял да бутне леко да преодолея. На 60 бяха протоколно лесни - защо 2,5кг правят такава разлика нямам представа. Бая пот се изля от мен, дума да няма...тениската ми беше като изпрана.
Най-общо казано :
трицепси - фалит
рамене - г/д добре, ама и те не са свежи много
гърба - лека мускулна, която в дясната плешка е доста по-изразена и при някои движения минава в лека болка - там е ясно...
кръста - натегнат
Поради горните, ето и тематичната поезия днес :
Жив е той, жив е! Там на фоумролера,
потънал в болки, лежи и пъшка
юнак с дълбока на гръб треска,
юнак във младост и в сила мъжка.
Сега ще похапна, въглехидратче повечко ще има :) Утре няма да се тренира, че съм 16 часа на работа почти, но вторник ще има лег+тяга
13.08.13
11:09
Тренировка [97]
Тренировка [Б-7]
А1 Тесен лег 0х90————2х90————3х90*
А2 Лег 2х100————1х100————2х100*
А3 Лег с крака горе 0х110————1х110————1х100*
Тяга : 3х100, 1х150, 1х170, 1х200
Размисли и страсти :
Значи, накратко казано - кОр с чвОр ! Неделя невъзстановен - сравнително прилична тренировка (не беше оптимална, ама не беше и много зле). Днеска - възстановен, намачкан хубаво, хапнах стабилно вчера, добавки всичко точно, само не се наспах много, че бях до 2 на работа(но това се случва редовно и много рядко ми влияе) - К*Р! Просто тотална липса на сила, на лежанката до 80 кила всичко беше леко, бутах супер експлозивно. Сложих 90 и 100 и почнаха опитите за самоубийство. Май само 2ката на 90 тесен във втората суперсерия беше читава - трудна, но читава. На тягата - същата история - обикновено по първите загряващи горе долу разбирам дали ще мога тежко - 100 щях да ги обърна сигурно, но от 150 почна тягата с прави крака, а 200 бяха тотал щета. Зверски се нервирах и спрях дотам.
Почват да ми минават някакви еретични мисли за лежанката и дали да не я изоставя поне до Купа България(някакви серии колкото да я правя от време на време и толкоз), че само си късам нервите...дали ще е 120 или 140 - общо взето е все в гъз... :@ :@ :@
13.08.13
11:27
Защо?
13.08.13
11:51
казано от Херцог Трън на 13.08.13, 11:27:
Защо?
Привет от мен!
Подкрепям valerious да не се отказваш, особено ако нямаш оплаквания при изпълнение.
Причини много:
- дори и да не напреднеш, трупаш стаж - което е важно;
- не губиш това , което си постигнал до момента;
- системно натоварваш мускулната група, което би следвало да доведе до “качествено” изменение;
- между 120 и 140 кг разликата е близо 20 %, което според мен си е един повече от чудесен ръст за цяла година;
- ще запазиш от една страна общия енергоразход, от друга комплексното натоварване на тялото; обратното вероятно ще засили още повече диспропорцията долна/горна част
.....
Разбира се, сигурно има и доста други варианти за натоварване на горна част на тялото/визирам гърди - раменен пояс/, но предвид, че имаш влечения към трибоя, не виждам причина да зарязваш лежанката. Просто стисни зъби и тренирай, докато премине негативния тренд... месец, два, година...колкото трябва - олимпиадата е далеч, както казваше един гуру.
Поздрави
13.08.13
12:34
Пробвай да се натряскаш здраво предната вечер с твръд алкохол и после докато си още махмурлия и с болки в глава я изкърти тази лежанка. С викове, псуване и някой да те пази.
Полу се шегувам, но си мисля, че ако тренираше някъде в професионален отбор, по-скоро щяха да ти потърсят спортен психолог, ако ме разбираш накъде бия ;).
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 13.08.13 12:35.
Тръне, разбирам, че Купа България в момента ти е приоритет, но смяташ ли, че си подредил приоритетите си правилно?
на твое място бих застъпил яко тренировки с акцент сила най-вече в раменете, после кондициониране и Купа България - догодина.
Да наблегнеш още от сега към отслабване и здраве, вместо да преследваш един тенекиен медал.
Моето мнение де. не искам никого да обидя.
Мнението беше редактирано от CarnalK на 13.08.13 12:44.
13.08.13
12:46
Моето скромно мнение, който никой не го търси)): По големите мускулни групи прибират по-голямата част от аминокиселини и т.н., особено , когато за тях се правят изключително интензивни тренировки. По-просто казано, недостигат хормоните за легаджийските мускули. Това е така при всички трибойци. Какво да се прави? Ами, може да се поддържат или клека или тягата( да не се правят много и интензивни тренировки, може да са обемни през това време, и тогава да се засили лега. По принципа на скачените съдове, излишната енергия от не правене, ще отиде по предназначение. Това е видно във натуралният тренинг на ББ, когато работят за изоставащи мускулни групи, другите ги поддържат........
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.08.13 12:56.
13.08.13
13:23
Благодаря на всички за включванията :) Ще отговоря сега и ще обясня и какво имах предвид (яда малко ми попремина..)
казано от Петър Кетенев на 13.08.13, 11:51:
Привет от мен!
Подкрепям valerious да не се отказваш, особено ако нямаш оплаквания при изпълнение.
Причини много:
- дори и да не напреднеш, трупаш стаж - което е важно;
- не губиш това , което си постигнал до момента;
- системно натоварваш мускулната група, което би следвало да доведе до “качествено” изменение;
- между 120 и 140 кг разликата е близо 20 %, което според мен си е един повече от чудесен ръст за цяла година;
- ще запазиш от една страна общия енергоразход, от друга комплексното натоварване на тялото; обратното вероятно ще засили още повече диспропорцията долна/горна част
.....
Разбира се, сигурно има и доста други варианти за натоварване на горна част на тялото/визирам гърди - раменен пояс/, но предвид, че имаш влечения към трибоя, не виждам причина да зарязваш лежанката. Просто стисни зъби и тренирай, докато премине негативния тренд... месец, два, година...колкото трябва - олимпиадата е далеч, както казваше един гуру.
Поздрави
Не бих казал, че е изцяло негативен тренда, а е по-скоро един много дълъг застой - ту малко по-добре, ту малко по-зле и така - едно клатушкане. За сравнение - раменната преса също не ми е грандиозно силна, но тя малко по малко дърпа - бавно, но славно както се казва.
казано от Von Suthaus на 13.08.13, 12:34:
Пробвай да се натряскаш здраво предната вечер с твръд алкохол и после докато си още махмурлия и с болки в глава я изкърти тази лежанка. С викове, псуване и някой да те пази.
Полу се шегувам, но си мисля, че ако тренираше някъде в професионален отбор, по-скоро щяха да ти потърсят спортен психолог, ако ме разбираш накъде бия ;).
То Сашо го беше обяснил това явление с алкохола и тренирането на сутринта, но помня само детайли. Помня все пак, че точно преди Джонито дръпнах 235кг след силно алкохолна нощ(работно излизане с чужденци) и около 2 часа сън. Колкото до психолога - не мисля, че трябва. Аз си се надъхвам, не е като да не вярвам, че ще успея - горните неща, които казах бяха най-вече (не изцяло) плод на яда от тренировката и обстоятелствата.
казано от CarnalK на 13.08.13, 12:41:
Тръне, разбирам, че Купа България в момента ти е приоритет, но смяташ ли, че си подредил приоритетите си правилно?
на твое място бих застъпил яко тренировки с акцент сила най-вече в раменете, после кондициониране и Купа България - догодина.
Да наблегнеш още от сега към отслабване и здраве, вместо да преследваш един тенекиен медал.Моето мнение де. не искам никого да обидя.
Всъщност, това което ти мислиш вече го имам като идея - след Купа България мисля сериозно да обърна внимание на горната част - не само чиста сила, а и баланс, защото както се оказа преди няколко дни - сила има, ама стабилизацията в раменете е пълен ташак(или как с относително силна тясна лежанка, нормалната е смях...). Иначе отслабването си върви бавничко, най-вече защото в момента гледам да наблегна на силовите постижения. План за след КБ има, детайлите ще се уточнят като мине състезанието. И не ме обиждаш, напротив :) Мерси за включването :)
казано от Vasil Stoianov на 13.08.13, 12:46:
Моето скромно мнение, който никой не го търси)): По големите мускулни групи прибират по-голямата част от аминокиселини и т.н., особено , когато за тях се правят изключително интензивни тренировки. По-просто казано, недостигат хормоните за легаджийските мускули. Това е така при всички трибойци. Какво да се прави? Ами, може да се поддържат или клека или тягата( да не се правят много и интензивни тренировки, може да са обемни през това време, и тогава да се засили лега. По принципа на скачените съдове, излишната енергия от не правене, ще отиде по предназначение. Това е видно във натуралният тренинг на ББ, когато работят за изоставащи мускулни групи, другите ги поддържат........
Това, което казваш някак го забелязвам при мен(казах го и днес на Скота) - добра тренировка клек се следва от крива тренировка тяга и обратното. Винаги, когато клека потръгне - тягата е в застой. Ако тягата потръгне - клека е в застой. А лежанката е смехотворна винаги... Колкото до хормоните - ще тествам една теория тия дни, за да видя дали съм познал защо днешната тренировка стана куца...
Като цяло идеята ми за лежанката е - правене, колкото да поддържам някаква “мускулна памет” за движението, наблягане на движения, които са “свързани” - раменна преса, тесен лег, кофички, лицеви(+тежест, когато мога да добавя). Почти сигурен съм, че ако оправя проблемите(слабост/дисбаланс) в раменния пояс и ръцете, лежанката от само себе си ще тръгне нагоре.
13.08.13
13:50
Едни свежи единички в края на всяка тренировка + работа за рамене и трицепси и ще можеш да си вдигнеш за нула време поне собственото тегло на лежанката. Честа лежанка ти трябва на теб, не тежка, ЧЕСТА!
13.08.13
14:36
казано от Vasil Stoianov на 13.08.13, 12:46:
По големите мускулни групи прибират по-голямата част от аминокиселини и т.н., особено , когато за тях се правят изключително интензивни тренировки. По-просто казано, недостигат хормоните за легаджийските мускули. Това е така при всички трибойци.
Айде, айде, то тялото да би да знае, че е съставено от отделни части за трибой ;)
Въпроса е, че масово в трибоя се тренира грешно и се разчитана на брутална химия :)
казано от Херцог Трън на 13.08.13, 13:23:
Не бих казал, че е изцяло негативен тренда, а е по-скоро един много дълъг застой - ту малко по-добре, ту малко по-зле и така - едно клатушкане.
Ами дай си зор де, то се видя в Пловдив какво става - със Скота сте по скатаването :P Ти досега трябваше да имаш 160 лег, не 130 със зор...нали видя какво трябва да стане от начинаещ за 8 месеца ? ;)
казано от инж. Марин Маринов на 13.08.13, 13:50:
Едни свежи единички в края на всяка тренировка + работа за рамене и трицепси и ще можеш да си вдигнеш за нула време поне собственото тегло на лежанката. Честа лежанка ти трябва на теб, не тежка, ЧЕСТА!
Единственото с което не съм съгласен Инженере, е, че трябва И тежка лежанка :)
13.08.13
15:48
Джеймс , ще се договорим , стига да не пречи на честото трениране на движението :)
13.08.13
15:54
казано от инж. Марин Маринов на 13.08.13, 15:48:
Джеймс , ще се договорим , стига да не пречи на честото трениране на движението :)
(handshake) (bow)
той НЕ МОЖЕ да прави лежанката чисто технически добре, проблема не му е в програмата според мен
13.08.13
22:24
Ники опитвал ли си да стесниш или разделичиш хвата . Ако не си си направи един експеримент . Хвани малко по тясно от обикновеното и виж горе как усещаш щангата . ако ти е по-лека опитай така .. ако ли пък не опитай да го раделечиш малко и пак виж как ще е . Това ти го казвам от личен опит . Аз като хвана малко по - широко от обичайното всякаш губя опора и щангата много ми тежи още преди да почна да я пускам . Хвана ли си нормално имам опора и ми е много лека в ръцете .. а усетя ли че ми е лека просто няма шанс да не я вдигна ! Прави една ттренировка в седмицата за предно рамо и трицепс .. ще ти помогне и това много ! Идеята която ти я дадох може да не ти свърши никаква работа , но просто споделям мой си наблюдения и кое ми е помогнало за лега ,, но пробвай знае ли човек ....
14.08.13
12:10
Тренировка [98]
Тренировка [A-8]
A1 Клек : 3х1х175, 5х1х170, 2х1х165, 2х1х160
А2 Раменна преса : 10х1х62,5 , 2х1х60
Размисли и страсти :
Доста добра тренировка, сравнена с вчерашната, 10 повторения на 62,5 на раменната, 10тото беше голям грайндър(както обича да казва боК Лординов), така че свалих на 60 - те бяха лесни. Съвсем скоро виждам как на тия суперсерии ще слагам 65 на раменна - в момента, в който направя 12 чисти на 62,5 :) На клека - загрявката добре, на 160 направих 2х1 загряващи и Скота каза, че така не ги усещам, че ако не сложа 175 ще ме шамари :D Кво да правя - хвана ме страх и сложих 175 :D Малко ме сгънаха обаче, 3тото повторение пуснах малко повече от необходимото (от 2 тренировки насам клякам доста по-широко и дълбочината е точно под паралел, като за състезание) и нагоре се наложи една идея помощ, за да се изправя. На 1-2 повторения на 170 трябваше пак - залитане леко. 165 и 160 просто не ги усещам - особено 160 са леки на перце. Големият проблем обаче ми бяха лактите - много болки, особено при вадене на щангата. Другият проблем са адукторите - трябва да правя повече разтягане там, защото в долна позиция от време на време ме опъват. Като цяло доволен, сега съм сложил по 1 плик с лед на раменете/трицепсите, взех си диклак на връщане и ще мазна малко лактите(особено десният).
Иначе в залата отново ми казаха(един трибоец) ми каза, че тази система няма да ме заведе далеч, а за раменната преса ми препоръча бутане зад врат.... :)
Другото, което е - от мен с всяка тренировка сякаш се излива все повече вода :D :D Сега ще мина през “криокамерата” - студеният душ, после ще доям едни шницели от свински бут с картофи :) Малко почивка и после ще видим :)
14.08.13
13:41
Ако искаш има една приблизителна схема за лег, която да пробваш. Тя е точно във твоя стил на трениране, но можеш да претренираш след някоя друга седмица. :D
казано от Херцог Трън на 14.08.13, 12:10:
...Големият проблем обаче ми бяха лактите - много болки, особено при вадене на щангата. Другият проблем са адукторите - трябва да правя повече разтягане там, защото в долна позиция от време на време ме опъват. Като цяло доволен, сега съм сложил по 1 плик с лед на раменете/трицепсите, взех си диклак на връщане и ще мазна малко лактите(особено десният)....
Ако разшириш хвата, болката в лактите ще намалее. Е, ще трябва малко повече контрол върху щангата, но се свиква за 2-3 тренировки.
14.08.13
15:13
Иначе в залата отново ми казаха(един трибоец) ми каза, че тази система няма да ме заведе далеч, а за раменната преса ми препоръча бутане зад врат.... :)
:D(makeup)
14.08.13
17:21
казано от James Hinks на 14.08.13, 15:13:
:D(makeup)
С цел, цитирам : “Да изолираш рамото”
И все пак - клякал е 360, тъй че какво ли разбираме простосмъртните (giggle) :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 14.08.13 17:21.
14.08.13
17:37
Тренировка [99]
Тренировка [Б-8]
Тесен лег : 3х90 1х90 2х90
Лежанка : 1х100 1х100 2х100
Лежанка с крака горе 0х110, 1х100, 2х105
Тяга : 1х160, 1х190, 1х210, 0х220
Висока тяга : 2х1х260 (задържане по 3-4 секунди горе)
Размисли и страсти :
Двуразовите били много модерни напоследък, та исках да видя дали вървят на месо. Пробвах съвета на Веско - стесних една идея и нещата са много по-стабилни! 8-) Дори на загряващите - вадя 80 с хвата както обикновено - клатят се. Вадя ги пак с леко стеснен хват (на ръба между гладкото и резбата ми е палеца) - стабилни на куче :) Та, Веско трябва да го почерпя като се видим :))
Иначе за лежанката - 1вата серия първите 2 на тесния лег бяха много добре, насилих се да направя 3то, което много ме изцеди - на нормалната едвам бутнах 1 път, а на тази с моста си се затиснах like a boss :) На 2рата серия - по едно стабилно повторение на трите лежанки, а на 3тата успях да бутна по 2 (като на лежанката с моста успях на 2рата и 3тата серия да се наглася много стабилно, което доста помогна).
После една бърза тяга - ако бях сложил 220 вместо 210 - щях да ги издърпам, но малко по на сигурно играх. На 220 - корема ми крампира и нямаше как да остана стегнат - отидоха на кръст и ги пуснах.
След това малко висока тяга, да проверим хвата - е тия 260 направо ми спряха тока - смачкаха ми и ръцете мощно (успях да ги задържа все пак няколко секунди в горно положение), а и дори с малкия ход бяха голяма гира.
След това към вкъщи и тъкмо извън залата среща с трибойци, полафихме малко, дадоха ми много полезни съвети относно КБ и малки технически детайли, които могат да са разлика между фал и успешен опит :)
Та така - сега ще има :
-2 дози протеин
-лед
-диклак
-фоумролер
-студен душ
-хапване
-работа :(
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 14.08.13 17:38.
15.08.13
20:40
Тъъъъъъъй...
Говориме си ние със Скота относно тренировките, коментираме, обсъждаме. Минах си през дневника назад, да видя преди Джонито какво, що, как съм правил. Та извода от разговорите и ретроспекцията е една малка промяна в тренировките, която е свързана с целите за КБ. След като искам яка тяга, трябва да се прави яко тяга. Често и тежко.
Та, утре няма да е по програма (клек с раменна 12х1), а ще пусна макс на раменната да видя как е и после, учудващо - тяга! Клека ще го правя поддържащо, предполагам 1 път седмично 12х1, килата ще се въртят около 165-170 и няма да натискам на увеличаване - целта ще е хем да не ми е твърде леко, хем да не ме смачква. Може би още веднъж с малко по-леки килограми, за 3ки. Лежанката ще се прави също по-често, получил съм указания за схемата, ще ги следвам.
Това е.
За какво ти е да правиш максове на движения, различни от състезателните, точно месец преди състезание ?
Не знам какви указания си получил, но е факт, че на джонито беше по-силен от сега.
Мнението беше редактирано от Madboy на 15.08.13 21:03.
16.08.13
11:33
Тренировка [100]
Раменна преса : 3х40, 3х45, 1х50, 1х55, 1х60, 1х65, 1х72,5, 0х77,5, 1х77,5 (пуш преса)
Тяга : до 2х1х170 и 2х1х200
Размисли и страсти :
Сравнително добра тренировка, много трудно станах днеска. На раменната нов макс, сигурно щях и повече да направя, ама доста серии направих преди това :D Накрая 77,5 с пуш преса, стриктно стигнах до брадичката :D
От тягата един извод - имам нов най-добър приятел и той се казва фоумролер. Просто уникално дървен бях - дори да се наведа и да си хвана щангата беше трудно - натегнати предни и задни бедра, просто не беше истина. Пробвах и с колана - определено трябва да му свикна, защото в момента повече ми пречи на тяга отколкото да помага. Кратичко днес, че имах работа по колата, а сега и стаж, а довечера нощна. След довечера съм 10 дни отпуска и ще се тренира яко...
Друго - за 2-3 дни съм качил 3кг, повечето е вода, понеже яденето ми е доста малко. От друга страна колана го закопчавам с 2 дупки повече отколкото преди месец :D Трябва да се измеря с метърчето неделя-понеделник като махна задържаната вода...
Военна 72,5кг :
Пуш преса 77,5кг :
Това е.
Във Варна за второ движение може да им направиш един макс раменна, тя и без това скоро ще ти бие лежанката.
Лежанката поначало просперира най-бавно от 3 те движения, но спирането й най-малкото няма да ти позволява да работиш върху техниката й.
Мнението беше редактирано от Madboy на 16.08.13 12:33.
16.08.13
12:46
На раменната при старта ръгаш леко, но достатъчно с краката. :>
В този дневник съвети и директиви колкото щеш, но аз ще си позволя да изкажа още едно мнение. За да ми е чиста съвестта.
Тръне, ако след месец ще се явяваш на състезание по трибой, вече трябваше да си събрал трите движения в една тренировка и да правиш максове в зависимост от моментното състояние. Не е време за оправяне на дисбаланси и експерименти с десет единички и шестнайсет тройки на раменна преса. Както ти казаха вече, изключването на лега е негатив. Даже ми е чудно, че изобщо ти е минало през ум да заместваш лег с раменна преса до състезанието, тренировки с трите движения заедно май въобще нямаш, поне напоследък,а раменни преси и скрипци - колкото щеш.
Разбира се, ако няма да правиш възможните си максове на състезанието, а просто ще се наслаждаваш на атмосферата, може и без лег, че и без клек, и без тяга...
Мнението беше редактирано от Инис на 16.08.13 13:02.
17.08.13
10:45
Тренировка [101]
Лежанка : 1х115*, 1х110*, 6х105, 2х100
Бицепс с крив лост : 6х20, 6х30, 6х35
Размисли и страсти :
Като за след нощна смяна и мега схванат - бива. Свежи единички така да се каже - през около 30-40 секунди, само след 3тото на 105 имаше около 90 секунди, че Скота да си дръпне тягата и да разтовари щангата. След това малко бицепс, на последната серия бавни негативни, гръмнаха ми ръцете (да, слаба работа :D ). Толкоз - понеделник и вторник пак тренировки.
19.08.13
10:00
Днес по логистични причини нямаше тренировка, утре се надявам всичко да е точно. Освен това имам малко проблеми с кръста, които също се надявам утре да пооправя.
Снощи минах цялото тяло много подробно на фоумролера (основно на гадния такъв) - прасците и IT банда бяха простo мъчителни...
20.08.13
10:17
Тренировка [102]
А1 : Тесен лег (90) - 2, 2, 2
А2 : Лежанка (100) - 2, 2, 2
А3 : Лежанка с крака на пейката (110) - 2, 2, 0
Тяга : до 1х180
Размисли и страсти :
Бързичка тренировка. Доволен много на лежанката, доста по-стабилно от предните пъти, но на последната серия с крака на пейката просто трицепсите фалираха и така. На тягата слабо, опъва ме точно над опашката при по-тежко дърпане - до 180 просто не ги усещам килата, нито се кривя, нито нищо, стриктна тяга с прав гръб. Нагоре - опъва и не рискувам. Ще го видим тия дни, дано да е малък дявол.
21.08.13
00:04
ДАА и Erase и аз го пробвах и се наложи да го спра, че ми скочи естрогенът до небето. Ирейзът си работи при мен много очевидно /имам разширени вени от естрогена и когато го взимам няма болки и оттокът изчезва/, но явно за естрогенни типове като нас ДАА е твърде силно. Трябва да е с 5 хапа AI, или да е с по - силен инхибитор, ако се взима.
21.08.13
00:06
казано от Gogo на 16.08.13, 12:46:
На раменната при старта ръгаш леко, но достатъчно с краката. :>
За сметка на това я прави изправен, гърбът не участва особено, а той има много гръб
23.08.13
20:42
Тренировка [103]
Полулег с дъмбели : 8х22,5, 8х22,5, 8х25, 8х25
Лежанка : 8х70, 8х80, 6х90, 5х90
Хамър гърди : 8х25, 8х20, 8х20
Флайс : 12х10, 10х7,5
Бицепс с дъмбел(с въртене от успореден към подхват) : 8х15, 8х15
Дъмбел зад врат : 15х27,5, 12х30
Долен скрипец(права ръкохватка) : 12х25, 12х20, 12х15
Бицепс с крив лост : 8х30, 8х25, 8х20 (дроп)
Размисли и страсти :
Раздвижване, нищо повече. Плажно припомпване, понеже не знаех какво друго да правя. Ръцете ми гръмнаха, още сега усещам, че и трицепсите, и бицепсите ми ги чака много болка утре...
По същество сега.
Подготовката за КБ приключи. За съжаление - не по мое огромно желание. Причините са здравословни и по-скоро превантивни - последните няколко пъти, когато дърпах тяга, нещата до един момент изглеждаха чудесно, но около 200кг просто ставаха много зле. Последният път - 180кг ги дръпнах на шега, перфектна форма. 210 и 200 - ташаци - все едно слагам 300. Някъде по веригата нещо не е в ред, няколко дни вече кръста ми е натегнат, макар че отделям напоследък доста внимание на възстановяването - фоумролер (нормален+груб), студени душове (почти свикнах на най-студеното, което тече от душа...). Болки имам в някакви по-екстремни случаи - днес например, когато се навеждах да си взимам дъмбелите за полулега, ме опъна неприятно. Получават се и при по-дълго ходене/стоене на крак. Отделно има едно щракане между крака и таза/кръста, което си е перманентно и се получава при точно определено движение. Мислех да дам просто 2-3 дни почивка и се надявах, че просто е било кофти ден, бил съм уморен и така, но не би. За горното има голямо влияние и фактът, че работя 10-12 часа на стол и много време не отделях внимание на възстановяването след работа (когато гърба и кръста са ми били на салата) и си казвах “е, кво толкоз”. Не мисля, че нещата са непоправими, но както се казва “козата си сака пръч” - в случая иска почивка. Основно тежката тяга ще бъде “нон грата” известно време, защото тя ми създава проблеми. Ще почина малко и ще почна от 5ци-6ци на 150-160кг тяга (където съм прав като струна) с постепенно увеличение на тежестите, засилване на гърба и много работа за засилване на пояса (добър ден планкове).
Друг важен урок - амбициозните цели изискват работа от самото начало.
Ще почина няколко дни(може да има някакво раздвижване както беше днес) преди да започна отново структурирано по програма.
Been there, done that…
Жалко за осуетената подготовка, но това не е голяма беда. Когато това е зад гърба ти, защо не помислиш дали да не облекчиш малко кръста? Промерно с едни 30 кила 24/7? Не казвам, че само това е причината или че ще отстрани проблема, но със сигурност ще помогне.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.08.13 21:09.
23.08.13
21:17
Боби, точно това мисля да направя :)
казано от Херцог Трън на 23.08.13, 20:42:
...
Подготовката за КБ приключи. За съжаление - не по мое огромно желание. Причините са здравословни и по-скоро превантивни ...
Стискам палци да възстановиш бързо. Един съвет - стойката. Нормалната, всекидневна стойка - прав, седнал, легнал... Галя Дензъл е в България, защо не си уредиш консултация с нея?
24.08.13
01:00
казано от Vic на 23.08.13, 21:59:
Галя Дензъл е в България, защо не си уредиш консултация с нея?
Аз си мислех че се прибира след около седмица и септември ще е в България.
Друг важен урок - амбициозните цели изискват работа от самото начало.
Намери си треньор. Много малко хора има, които могат сами да се тренират.