Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:
Gogo

09.08.13
22:07

казано от Херцог Трън на 09.08.13, 20:40:

Мисля че Гого видя, че добре се справям с първата чаша :D Утре май няма да се тренира, но неделя задълже.

Що бе, тренирай и утре :D
..., а голяма халба бира толкоз бързо не съм виждал да изчезва. Само докато се обърна и вече я нямаше! :D

Мнението беше редактирано от Gogo на 09.08.13 22:07.

Утре ще тренирам пренасяне на мебели през 3 етажа :) Може и през залата да мина, ама не знам как ще стане, няма да има кой да ме пази :)

Колкото до халбата - доста бавно я изпих, следващият път ще демонстрирам повече класа :D

Тренировка [96]

Тренировка [А-7]

А1 Клек 2х1х170 11х1х160
А2 Раменна преса : 2х1х62,5 0х62,5 10х1х60

Размисли и страсти :

Криво-лЕво. Успах се - 7:30 звънна алармата, изключих я, че да не събудя другите в нас, а в 8:35 Скота ме събуди по телефона с въпроса “Идваш ли?” :D Станах, оправих се бързичко и тръгнах. Снощи късно лягане - излизане с приятели (културно, без алкохол), ама на връщане реших да видя колегата FaceOff, пък той почерпи една биричка и малко сингъл малц :D Пооткарах при него да полафим и чак към 1 и малко се прибрах - докато легна 2. Отделно вчера много малко калории, което трябва да поправя, беше инцидентно. Като включим, че не спах хубаво, понеже ме подепресираха вчера ... :D че ми е малък уилкса

Кръста не ми позволи да натисна много на 170 - долу при опашката има някакво неразположение, което хем леко ме притеснява, хем съм дървен на големите кила и не мога да постигна дълбочина. На 160 беше добре - след 2-3то повторение всичките бяха много читави, един вид вработих и тръгвах много добре нагоре, прав като струна. На 62,5 - фалитец на 3тото повторение - докарах го до очите г/д (според Скота) и се отказах - после ми каза, че 1 секунда ако съм напънал още е щял да бутне леко да преодолея. На 60 бяха протоколно лесни - защо 2,5кг правят такава разлика нямам представа. Бая пот се изля от мен, дума да няма...тениската ми беше като изпрана.

Най-общо казано :

трицепси - фалит
рамене - г/д добре, ама и те не са свежи много
гърба - лека мускулна, която в дясната плешка е доста по-изразена и при някои движения минава в лека болка - там е ясно...
кръста - натегнат

Поради горните, ето и тематичната поезия днес :

Жив е той, жив е! Там на фоумролера,
потънал в болки, лежи и пъшка
юнак с дълбока на гръб треска,
юнак във младост и в сила мъжка.

Сега ще похапна, въглехидратче повечко ще има :) Утре няма да се тренира, че съм 16 часа на работа почти, но вторник ще има лег+тяга

Тренировка [97]

Тренировка [Б-7]

А1 Тесен лег          0х90————2х90————3х90*
А2 Лег                2х100————1х100————2х100*
А3 Лег с крака горе  0х110————1х110————1х100*

Тяга : 3х100, 1х150, 1х170, 1х200

Размисли и страсти :

Значи, накратко казано - кОр с чвОр ! Неделя невъзстановен - сравнително прилична тренировка (не беше оптимална, ама не беше и много зле). Днеска - възстановен, намачкан хубаво, хапнах стабилно вчера, добавки всичко точно, само не се наспах много, че бях до 2 на работа(но това се случва редовно и много рядко ми влияе) - К*Р! Просто тотална липса на сила, на лежанката до 80 кила всичко беше леко, бутах супер експлозивно. Сложих 90 и 100 и почнаха опитите за самоубийство. Май само 2ката на 90 тесен във втората суперсерия беше читава - трудна, но читава. На тягата - същата история - обикновено по първите загряващи горе долу разбирам дали ще мога тежко - 100 щях да ги обърна сигурно, но от 150 почна тягата с прави крака, а 200 бяха тотал щета. Зверски се нервирах и спрях дотам.

Почват да ми минават някакви еретични мисли за лежанката и дали да не я изоставя поне до Купа България(някакви серии колкото да я правя от време на време и толкоз), че само си късам нервите...дали ще е 120 или 140 - общо взето е все в гъз... :@ :@ :@

13.08.13
11:20

Дигай си я, после ще съжеляваш жестоко :x

Защо?

казано от Херцог Трън на 13.08.13, 11:27:

Защо?

Привет от мен!
Подкрепям valerious да не се отказваш, особено ако нямаш оплаквания при изпълнение.
Причини много:
- дори и да не напреднеш, трупаш стаж - което е важно;
- не губиш това , което си постигнал до момента;
- системно натоварваш мускулната група, което би следвало да доведе до “качествено” изменение;
- между 120 и 140 кг разликата е близо 20 %, което според мен си е един повече от чудесен ръст за цяла година;
- ще запазиш от една страна общия енергоразход, от друга комплексното натоварване на тялото; обратното вероятно ще засили още повече диспропорцията долна/горна част
.....
Разбира се, сигурно има и доста други варианти за натоварване на горна част на тялото/визирам гърди - раменен пояс/, но предвид, че имаш влечения към трибоя, не виждам причина да зарязваш лежанката. Просто стисни зъби и тренирай, докато премине негативния тренд... месец, два, година...колкото трябва - олимпиадата е далеч, както казваше един гуру.
Поздрави

13.08.13
12:34

Пробвай да се натряскаш здраво предната вечер с твръд алкохол и после докато си още махмурлия и с болки в глава я изкърти тази лежанка. С викове, псуване и някой да те пази.

Полу се шегувам, но си мисля, че ако тренираше някъде в професионален отбор, по-скоро щяха да ти потърсят спортен психолог, ако ме разбираш накъде бия ;).

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 13.08.13 12:35.

13.08.13
12:41

Тръне, разбирам, че Купа България в момента ти е приоритет, но смяташ ли, че си подредил приоритетите си правилно?

на твое място бих застъпил яко тренировки с акцент сила най-вече в раменете, после кондициониране и Купа България - догодина.
Да наблегнеш още от сега към отслабване и здраве, вместо да преследваш един тенекиен медал.

Моето мнение де. не искам никого да обидя.

Мнението беше редактирано от CarnalK на 13.08.13 12:44.

Carbohydrate

13.08.13
12:46

Моето скромно мнение, който никой не го търси)): По големите мускулни групи прибират по-голямата част от аминокиселини и т.н., особено , когато за тях се правят изключително интензивни тренировки. По-просто казано, недостигат хормоните за легаджийските мускули. Това е така при всички трибойци. Какво да се прави? Ами, може да се поддържат или клека или тягата( да не се правят много и интензивни тренировки, може да са обемни през това време, и тогава да се засили лега. По принципа на скачените съдове, излишната енергия от не правене, ще отиде по предназначение. Това е видно във натуралният тренинг на ББ, когато работят за изоставащи мускулни групи, другите ги поддържат........

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.08.13 12:56.

Благодаря на всички за включванията :) Ще отговоря сега и ще обясня и какво имах предвид (яда малко ми попремина..)

казано от Петър Кетенев на 13.08.13, 11:51:

Привет от мен!
Подкрепям valerious да не се отказваш, особено ако нямаш оплаквания при изпълнение.
Причини много:
- дори и да не напреднеш, трупаш стаж - което е важно;
- не губиш това , което си постигнал до момента;
- системно натоварваш мускулната група, което би следвало да доведе до “качествено” изменение;
- между 120 и 140 кг разликата е близо 20 %, което според мен си е един повече от чудесен ръст за цяла година;
- ще запазиш от една страна общия енергоразход, от друга комплексното натоварване на тялото; обратното вероятно ще засили още повече диспропорцията долна/горна част
.....
Разбира се, сигурно има и доста други варианти за натоварване на горна част на тялото/визирам гърди - раменен пояс/, но предвид, че имаш влечения към трибоя, не виждам причина да зарязваш лежанката. Просто стисни зъби и тренирай, докато премине негативния тренд... месец, два, година...колкото трябва - олимпиадата е далеч, както казваше един гуру.
Поздрави

Не бих казал, че е изцяло негативен тренда, а е по-скоро един много дълъг застой - ту малко по-добре, ту малко по-зле и така - едно клатушкане. За сравнение - раменната преса също не ми е грандиозно силна, но тя малко по малко дърпа - бавно, но славно както се казва.

казано от Von Suthaus на 13.08.13, 12:34:

Пробвай да се натряскаш здраво предната вечер с твръд алкохол и после докато си още махмурлия и с болки в глава я изкърти тази лежанка. С викове, псуване и някой да те пази.

Полу се шегувам, но си мисля, че ако тренираше някъде в професионален отбор, по-скоро щяха да ти потърсят спортен психолог, ако ме разбираш накъде бия ;).

То Сашо го беше обяснил това явление с алкохола и тренирането на сутринта, но помня само детайли. Помня все пак, че точно преди Джонито дръпнах 235кг след силно алкохолна нощ(работно излизане с чужденци) и около 2 часа сън. Колкото до психолога - не мисля, че трябва. Аз си се надъхвам, не е като да не вярвам, че ще успея - горните неща, които казах бяха най-вече (не изцяло) плод на яда от тренировката и обстоятелствата.

казано от CarnalK на 13.08.13, 12:41:

Тръне, разбирам, че Купа България в момента ти е приоритет, но смяташ ли, че си подредил приоритетите си правилно?

на твое място бих застъпил яко тренировки с акцент сила най-вече в раменете, после кондициониране и Купа България - догодина.
Да наблегнеш още от сега към отслабване и здраве, вместо да преследваш един тенекиен медал.

Моето мнение де. не искам никого да обидя.

Всъщност, това което ти мислиш вече го имам като идея - след Купа България мисля сериозно да обърна внимание на горната част - не само чиста сила, а и баланс, защото както се оказа преди няколко дни - сила има, ама стабилизацията в раменете е пълен ташак(или как с относително силна тясна лежанка, нормалната е смях...). Иначе отслабването си върви бавничко, най-вече защото в момента гледам да наблегна на силовите постижения. План за след КБ има, детайлите ще се уточнят като мине състезанието. И не ме обиждаш, напротив :) Мерси за включването :)

казано от Vasil Stoianov на 13.08.13, 12:46:

Моето скромно мнение, който никой не го търси)): По големите мускулни групи прибират по-голямата част от аминокиселини и т.н., особено , когато за тях се правят изключително интензивни тренировки. По-просто казано, недостигат хормоните за легаджийските мускули. Това е така при всички трибойци. Какво да се прави? Ами, може да се поддържат или клека или тягата( да не се правят много и интензивни тренировки, може да са обемни през това време, и тогава да се засили лега. По принципа на скачените съдове, излишната енергия от не правене, ще отиде по предназначение. Това е видно във натуралният тренинг на ББ, когато работят за изоставащи мускулни групи, другите ги поддържат........

Това, което казваш някак го забелязвам при мен(казах го и днес на Скота) - добра тренировка клек се следва от крива тренировка тяга и обратното. Винаги, когато клека потръгне - тягата е в застой. Ако тягата потръгне - клека е в застой. А лежанката е смехотворна винаги... Колкото до хормоните - ще тествам една теория тия дни, за да видя дали съм познал защо днешната тренировка стана куца...

Като цяло идеята ми за лежанката е - правене, колкото да поддържам някаква “мускулна памет” за движението, наблягане на движения, които са “свързани” - раменна преса, тесен лег, кофички, лицеви(+тежест, когато мога да добавя). Почти сигурен съм, че ако оправя проблемите(слабост/дисбаланс) в раменния пояс и ръцете, лежанката от само себе си ще тръгне нагоре.

Едни свежи единички в края на всяка тренировка + работа за рамене и трицепси и ще можеш да си вдигнеш за нула време поне собственото тегло на лежанката. Честа лежанка ти трябва на теб, не тежка, ЧЕСТА!

13.08.13
14:36

казано от Vasil Stoianov на 13.08.13, 12:46:

По големите мускулни групи прибират по-голямата част от аминокиселини и т.н., особено , когато за тях се правят изключително интензивни тренировки. По-просто казано, недостигат хормоните за легаджийските мускули. Това е така при всички трибойци.

Айде, айде, то тялото да би да знае, че е съставено от отделни части за трибой ;)
Въпроса е, че масово в трибоя се тренира грешно и се разчитана на брутална химия :)

казано от Херцог Трън на 13.08.13, 13:23:

Не бих казал, че е изцяло негативен тренда, а е по-скоро един много дълъг застой - ту малко по-добре, ту малко по-зле и така - едно клатушкане.

Ами дай си зор де, то се видя в Пловдив какво става - със Скота сте по скатаването :P Ти досега трябваше да имаш 160 лег, не 130 със зор...нали видя какво трябва да стане от начинаещ за 8 месеца ? ;)

казано от инж. Марин Маринов на 13.08.13, 13:50:

Едни свежи единички в края на всяка тренировка + работа за рамене и трицепси и ще можеш да си вдигнеш за нула време поне собственото тегло на лежанката. Честа лежанка ти трябва на теб, не тежка, ЧЕСТА!

Единственото с което не съм съгласен Инженере, е, че трябва И тежка лежанка :)

Джеймс , ще се договорим , стига да не пречи на честото трениране на движението :)

13.08.13
15:54

казано от инж. Марин Маринов на 13.08.13, 15:48:

Джеймс , ще се договорим , стига да не пречи на честото трениране на движението :)

(handshake) (bow)

13.08.13
18:09

той НЕ МОЖЕ да прави лежанката чисто технически добре, проблема не му е в програмата според мен

Ники опитвал ли си да стесниш или разделичиш хвата . Ако не си си направи един експеримент . Хвани малко по тясно от обикновеното и виж  горе как усещаш щангата . ако ти е по-лека опитай така .. ако ли пък не опитай да го раделечиш малко и пак виж как ще е . Това ти го казвам от личен опит . Аз като хвана малко по - широко от обичайното всякаш губя опора и щангата много ми тежи още преди да почна да я пускам . Хвана ли си нормално имам опора и ми е много лека в ръцете .. а усетя ли че ми е лека просто няма шанс да не я вдигна ! Прави една ттренировка в седмицата за предно рамо и трицепс .. ще ти помогне и това много  ! Идеята която ти я дадох може да не ти свърши никаква работа , но просто споделям мой си наблюдения и кое ми е помогнало за лега ,, но пробвай знае ли човек ....

Тренировка [98]

Тренировка [A-8]

A1 Клек : 3х1х175, 5х1х170, 2х1х165, 2х1х160
А2 Раменна преса : 10х1х62,5 , 2х1х60

Размисли и страсти :

Доста добра тренировка, сравнена с вчерашната, 10 повторения на 62,5 на раменната, 10тото беше голям грайндър(както обича да казва боК Лординов), така че свалих на 60 - те бяха лесни. Съвсем скоро виждам как на тия суперсерии ще слагам 65 на раменна - в момента, в който направя 12 чисти на 62,5 :) На клека - загрявката добре, на 160 направих 2х1 загряващи и Скота каза, че така не ги усещам, че ако не сложа 175 ще ме шамари :D Кво да правя - хвана ме страх и сложих 175 :D Малко ме сгънаха обаче, 3тото повторение пуснах малко повече от необходимото (от 2 тренировки насам клякам доста по-широко и дълбочината е точно под паралел, като за състезание) и нагоре се наложи една идея помощ, за да се изправя. На 1-2 повторения на 170 трябваше пак - залитане леко. 165 и 160 просто не ги усещам - особено 160 са леки на перце. Големият проблем обаче ми бяха лактите - много болки, особено при вадене на щангата. Другият проблем са адукторите - трябва да правя повече разтягане там, защото в долна позиция от време на време ме опъват. Като цяло доволен, сега съм сложил по 1 плик с лед на раменете/трицепсите, взех си диклак на връщане и ще мазна малко лактите(особено десният).

Иначе в залата отново ми казаха(един трибоец) ми каза, че тази система няма да ме заведе далеч, а за раменната преса ми препоръча бутане зад врат.... :)

Другото, което е - от мен с всяка тренировка сякаш се излива все повече вода :D :D Сега ще мина през “криокамерата” - студеният душ, после ще доям едни шницели от свински бут с картофи :) Малко почивка и после ще видим :)

Carbohydrate

14.08.13
13:41

Ако искаш има една приблизителна схема за лег, която да пробваш. Тя е точно във твоя стил на трениране, но можеш да претренираш след някоя друга седмица. :D

14.08.13
15:11

казано от Херцог Трън на 14.08.13, 12:10:

...Големият проблем обаче ми бяха лактите - много болки, особено при вадене на щангата. Другият проблем са адукторите - трябва да правя повече разтягане там, защото в долна позиция от време на време ме опъват. Като цяло доволен, сега съм сложил по 1 плик с лед на раменете/трицепсите, взех си диклак на връщане и ще мазна малко лактите(особено десният)....

Ако разшириш хвата, болката в лактите ще намалее. Е, ще трябва малко повече контрол върху щангата, но се свиква за 2-3 тренировки.

14.08.13
15:13

Иначе в залата отново ми казаха(един трибоец) ми каза, че тази система няма да ме заведе далеч, а за раменната преса ми препоръча бутане зад врат.... :)

:D(makeup)

казано от James Hinks на 14.08.13, 15:13:

:D(makeup)

С цел, цитирам : “Да изолираш рамото”

И все пак - клякал е 360, тъй че какво ли разбираме простосмъртните (giggle) :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 14.08.13 17:21.

14.08.13
17:35

Малко мотивация, или де(мотивация) зависи от гледната точка:)

Тренировка [99]

Тренировка [Б-8]

Тесен лег : 3х90 1х90 2х90
Лежанка : 1х100 1х100 2х100
Лежанка с крака горе 0х110, 1х100, 2х105

Тяга : 1х160, 1х190, 1х210, 0х220
Висока тяга : 2х1х260 (задържане по 3-4 секунди горе)

Размисли и страсти :

Двуразовите били много модерни напоследък, та исках да видя дали вървят на месо. Пробвах съвета на Веско - стесних една идея и нещата са много по-стабилни! 8-) Дори на загряващите - вадя 80 с хвата както обикновено - клатят се. Вадя ги пак с леко стеснен хват (на ръба между гладкото и резбата ми е палеца) - стабилни на куче :) Та, Веско трябва да го почерпя като се видим :))

Иначе за лежанката - 1вата серия първите 2 на тесния лег бяха много добре, насилих се да направя 3то, което много ме изцеди - на нормалната едвам бутнах 1 път, а на тази с моста си се затиснах like a boss :) На 2рата серия - по едно стабилно повторение на трите лежанки, а на 3тата успях да бутна по 2 (като на лежанката с моста успях на 2рата и 3тата серия да се наглася много стабилно, което доста помогна).

После една бърза тяга - ако бях сложил 220 вместо 210 - щях да ги издърпам, но малко по на сигурно играх. На 220 - корема ми крампира и нямаше как да остана стегнат - отидоха на кръст и ги пуснах.

След това малко висока тяга, да проверим хвата - е тия 260 направо ми спряха тока - смачкаха ми и ръцете мощно (успях да ги задържа все пак няколко секунди в горно положение), а и дори с малкия ход бяха голяма гира.

След това към вкъщи и тъкмо извън залата среща с трибойци, полафихме малко, дадоха ми много полезни съвети относно КБ и малки технически детайли, които могат да са разлика между фал и успешен опит :)

Та така - сега ще има :

-2 дози протеин
-лед
-диклак
-фоумролер
-студен душ
-хапване
-работа :(

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 14.08.13 17:38.

Тъъъъъъъй...

Говориме си ние със Скота относно тренировките, коментираме, обсъждаме. Минах си през дневника назад, да видя преди Джонито какво, що, как съм правил. Та извода от разговорите и ретроспекцията е една малка промяна в тренировките, която е свързана с целите за КБ. След като искам яка тяга, трябва да се прави яко тяга. Често и тежко.

Та, утре няма да е по програма (клек с раменна 12х1), а ще пусна макс на раменната да видя как е и после, учудващо - тяга! Клека ще го правя поддържащо, предполагам 1 път седмично 12х1, килата ще се въртят около 165-170 и няма да натискам на увеличаване - целта ще е хем да не ми е твърде леко, хем да не ме смачква. Може би още веднъж с малко по-леки килограми, за 3ки. Лежанката ще се прави също по-често, получил съм указания за схемата, ще ги следвам.

Това е.

15.08.13
20:59

За какво ти е да правиш максове на движения, различни от състезателните, точно месец преди състезание ?
Не знам какви указания си получил, но е факт, че на джонито беше по-силен от сега.

Мнението беше редактирано от Madboy на 15.08.13 21:03.

Тренировка [100]

Раменна преса : 3х40, 3х45, 1х50, 1х55, 1х60, 1х65, 1х72,5, 0х77,5, 1х77,5 (пуш преса)

Тяга : до 2х1х170 и 2х1х200

Размисли и страсти :

Сравнително добра тренировка, много трудно станах днеска. На раменната нов макс, сигурно щях и повече да направя, ама доста серии направих преди това :D Накрая 77,5 с пуш преса, стриктно стигнах до брадичката :D

От тягата един извод - имам нов най-добър приятел и той се казва фоумролер. Просто уникално дървен бях - дори да се наведа и да си хвана щангата беше трудно - натегнати предни и задни бедра, просто не беше истина. Пробвах и с колана - определено трябва да му свикна, защото в момента повече ми пречи на тяга отколкото да помага. Кратичко днес, че имах работа по колата, а сега и стаж, а довечера нощна. След довечера съм 10 дни отпуска и ще се тренира яко...

Друго - за 2-3 дни съм качил 3кг, повечето е вода, понеже яденето ми е доста малко. От друга страна колана го закопчавам с 2 дупки повече отколкото преди месец :D Трябва да се измеря с метърчето неделя-понеделник като махна задържаната вода...

Военна 72,5кг :

Пуш преса 77,5кг :

Това е.

16.08.13
12:22

Във Варна за второ движение може да им направиш един макс раменна, тя и без това скоро ще ти бие лежанката.

Лежанката поначало просперира най-бавно от 3 те движения, но спирането й най-малкото няма да ти позволява да работиш върху техниката й.

Мнението беше редактирано от Madboy на 16.08.13 12:33.

Gogo

16.08.13
12:46

На раменната при старта ръгаш леко, но достатъчно с краката. :>

16.08.13
13:01

В този дневник съвети и директиви колкото щеш, но аз ще си позволя да изкажа още едно мнение. За да ми е чиста съвестта.
Тръне, ако след месец ще се явяваш на състезание по трибой, вече трябваше да си събрал трите движения в една тренировка и да правиш максове в зависимост от моментното състояние. Не е време за оправяне на дисбаланси и експерименти с десет единички и шестнайсет тройки на раменна преса. Както ти казаха вече, изключването на лега е негатив. Даже ми е чудно, че изобщо ти е минало през ум да заместваш лег с раменна преса до състезанието, тренировки с трите движения заедно май въобще нямаш, поне напоследък,а раменни преси и скрипци - колкото щеш.
Разбира се, ако няма да правиш възможните си максове на състезанието, а просто ще се наслаждаваш на атмосферата, може и без лег, че и без клек, и без тяга...

Мнението беше редактирано от Инис на 16.08.13 13:02.

Тренировка [101]

Лежанка : 1х115*, 1х110*, 6х105, 2х100

Бицепс с крив лост : 6х20, 6х30, 6х35

Размисли и страсти :

Като за след нощна смяна и мега схванат - бива. Свежи единички така да се каже - през около 30-40 секунди, само след 3тото на 105 имаше около 90 секунди, че Скота да си дръпне тягата и да разтовари щангата. След това малко бицепс, на последната серия бавни негативни, гръмнаха ми ръцете (да, слаба работа :D ). Толкоз - понеделник и вторник пак тренировки.

Днес по логистични причини нямаше тренировка, утре се надявам всичко да е точно. Освен това имам малко проблеми с кръста, които също се надявам утре да пооправя.

Снощи минах цялото тяло много подробно на фоумролера (основно на гадния такъв) - прасците и IT банда бяха простo мъчителни...

Тренировка [102]

А1 : Тесен лег (90) - 2, 2, 2
А2 : Лежанка (100) - 2, 2, 2
А3 : Лежанка с крака на пейката (110) - 2, 2, 0

Тяга : до 1х180

Размисли и страсти :

Бързичка тренировка. Доволен много на лежанката, доста по-стабилно от предните пъти, но на последната серия с крака на пейката просто трицепсите фалираха и така. На тягата слабо, опъва ме точно над опашката при по-тежко дърпане - до 180 просто не ги усещам килата, нито се кривя, нито нищо, стриктна тяга с прав гръб. Нагоре - опъва и не рискувам. Ще го видим тия дни, дано да е малък дявол.

21.08.13
00:04

ДАА и Erase и аз го пробвах и се наложи да го спра, че ми скочи естрогенът до небето. Ирейзът си работи при мен много очевидно /имам разширени вени от естрогена и когато го взимам няма болки и оттокът изчезва/, но явно за естрогенни типове като нас ДАА е твърде силно. Трябва да е с 5 хапа AI, или да е с по - силен инхибитор, ако се взима.

21.08.13
00:06

казано от Gogo на 16.08.13, 12:46:

На раменната при старта ръгаш леко, но достатъчно с краката. :>

За сметка на това я прави изправен, гърбът не участва особено, а той има много гръб

Тренировка [103]

Полулег с дъмбели : 8х22,5, 8х22,5, 8х25, 8х25
Лежанка : 8х70, 8х80, 6х90, 5х90
Хамър гърди : 8х25, 8х20, 8х20
Флайс : 12х10, 10х7,5

Бицепс с дъмбел(с въртене от успореден към подхват) : 8х15, 8х15
Дъмбел зад врат : 15х27,5, 12х30

Долен скрипец(права ръкохватка) : 12х25, 12х20, 12х15

Бицепс с крив лост : 8х30, 8х25, 8х20 (дроп)

Размисли и страсти :

Раздвижване, нищо повече. Плажно припомпване, понеже не знаех какво друго да правя. Ръцете ми гръмнаха, още сега усещам, че и трицепсите, и бицепсите ми ги чака много болка утре...

По същество сега.

Подготовката за КБ приключи. За съжаление - не по мое огромно желание. Причините са здравословни и по-скоро превантивни - последните няколко пъти, когато дърпах тяга, нещата до един момент изглеждаха чудесно, но около 200кг просто ставаха много зле. Последният път - 180кг ги дръпнах на шега, перфектна форма. 210 и 200 - ташаци - все едно слагам 300. Някъде по веригата нещо не е в ред, няколко дни вече кръста ми е натегнат, макар че отделям напоследък доста внимание на възстановяването - фоумролер (нормален+груб), студени душове (почти свикнах на най-студеното, което тече от душа...). Болки имам в някакви по-екстремни случаи - днес например, когато се навеждах да си взимам дъмбелите за полулега, ме опъна неприятно. Получават се и при по-дълго ходене/стоене на крак. Отделно има едно щракане между крака и таза/кръста, което си е перманентно и се получава при точно определено движение. Мислех да дам просто 2-3 дни почивка и се надявах, че просто е било кофти ден, бил съм уморен и така, но не би. За горното има голямо влияние и фактът, че работя 10-12 часа на стол и много време не отделях внимание на възстановяването след работа (когато гърба и кръста са ми били на салата) и си казвах “е, кво толкоз”. Не мисля, че нещата са непоправими, но както се казва “козата си сака пръч” - в случая иска почивка. Основно тежката тяга ще бъде “нон грата” известно време, защото тя ми създава проблеми. Ще почина малко и ще почна от 5ци-6ци на 150-160кг тяга (където съм прав като струна) с постепенно увеличение на тежестите, засилване на гърба и много работа за засилване на пояса (добър ден планкове).

Друг важен урок - амбициозните цели изискват работа от самото начало.

Ще почина няколко дни(може да има някакво раздвижване както беше днес) преди да започна отново структурирано по програма.

23.08.13
21:08

Been there, done that…
Жалко за осуетената подготовка, но това не е голяма беда. Когато това е зад гърба ти, защо не помислиш дали да не облекчиш малко кръста? Промерно с едни 30 кила 24/7? Не казвам, че само това е причината или че ще отстрани проблема, но със сигурност ще помогне.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.08.13 21:09.

Боби, точно това мисля да направя  :)

23.08.13
21:59

казано от Херцог Трън на 23.08.13, 20:42:

...
Подготовката за КБ приключи. За съжаление - не по мое огромно желание. Причините са здравословни и по-скоро превантивни ...

Стискам палци да възстановиш бързо. Един съвет - стойката. Нормалната, всекидневна стойка - прав, седнал, легнал... Галя Дензъл е в България, защо не си уредиш консултация с нея?

казано от Vic на 23.08.13, 21:59:

Галя Дензъл е в България, защо не си уредиш консултация с нея?

Аз си мислех че се прибира след около седмица и септември ще е в България.

Друг важен урок - амбициозните цели изискват работа от самото начало.

Намери си треньор. Много малко хора има, които могат сами да се тренират.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1