22.08.13
12:10
казано от Juls на 22.08.13, 11:42:
казано от Мила на 22.08.13, 11:32:
Питам не за друго, ами сега пък плъзна нова мода - всички въглехидрати да са вечер. Аз имам малко различна теория или по-скоро при различни други условия да се прилага това.
Иначе за точка 3. - това не е така, смисъл доста по по различен начин се случва това.
Мода или не,за мен няма значение. Факт е,че всичко,което съм описала,при мен работи :)
Всеки да яде както,каквото и когато иска.
(handshake)
22.08. четвъртък
Тренировката: пиша на бързо най-важното,че умирам от глад (devil)
клек загряващи,после 3*3*70кг АТГ 1*75*АТГ после декомпресия :Д
тяга загряващи,после 2-1*85 после декомпресия :Д ...между всички серии на тягата *5 набирания подхват
лег загряващи,после 2-1- 1/2 :D *45 5*5*35
гребане с щанга 4*7*50кг има клип на последната мнооого измъчена серия :D
Баси...супер трен стана днес,разкатах си фамилията и дадох 99% от себе си (makeup).Сега ще се наплюскам стабилно и ще стоя до 3 :D
Храната:
150гр риба тон,150гр пил.филе,200гр безмаслена извара,200гр к.мляко безмаслено, 3 яйца,салати,тикви, 100гр овес
ДОбавки: обичайните
оффффф забравих да кажа,че сутринта правих 30мин кардио на гладно,нискоинтензивно :D
Ай..влизам да се къпя..Честита ми баня..от’ся :D
22.08.13
23:09
казано от Мила на 22.08.13, 12:10:
Питам не за друго, ами сега пък плъзна нова мода - всички въглехидрати да са вечер. Аз имам малко различна теория или по-скоро при различни други условия да се прилага това.
Иначе за точка 3. - това не е така, смисъл доста по по различен начин се случва това.
Мода или не,за мен няма значение. Факт е,че всичко,което съм описала,при мен работи :)
Всеки да яде както,каквото и когато иска.(handshake)
Мода ли бе,сериозно ли бе,плъзнала ли е бе,брей,аз бях тоя дето тръгна да се тъпчи с въглехидрати преди няколко месеца вечер :Д и то мощно,този който продължи да се изцепва,докато ядеше вафли топени в течен шоколад с кола ппреди лягане.
казано от A.W.E.I.T на 22.08.13, 23:09:
казано от Мила на 22.08.13, 12:10:
Всеки да яде както,каквото и когато иска.(handshake)
Мода ли бе,сериозно ли бе,плъзнала ли е бе,брей,аз бях тоя дето тръгна да се тъпчи с въглехидрати преди няколко месеца вечер :Д и то мощно,този който продължи да се изцепва,докато ядеше вафли топени в течен шоколад с кола ппреди лягане.
СИПВАААААААААААААЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ :D
https://www.facebook.com/photo.php?v=1409079782643976&set=vb.381641995257474&type=2&theater;
:D :D :D
https://www.facebook.com/photo.php?v=1405889526296335&set=vb.381641995257474&type=3&theater;
:D :D :D
23.08.13
09:16
браво за гребането-мощно трапец ;)
казано от Queen Cobra на 23.08.13, 09:16:
браво за гребането-мощно трапец ;)
Пак ме пръскаш а :P
Днеска ще има читаво гребане на 50 :) Все пак това ми беше последната серия,след тяга набирания :D
Баси..жестока си ..
23.08.13
09:33
направо не се понасям ;)
държиш гърба супер, корема също, но тялото ти се движи поне 20 см нагоре надолу като ти натежи-вработвай с гребане преди тягата-после трудно ;)
eee какви неща правя сутрин на гладно 8-).....това си е чиста манипулация...
Така по-ли бива?
23.08.13
09:59
(muscle) (bow) (inlove)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.08.13 09:59.
казано от Queen Cobra на 23.08.13, 09:59:
(muscle) (bow) (inlove)
ТОВА НЯКАКВИ СМЕСЕНИ ЧУВСТВА ЛИ СА??? :D
23.08.13
10:07
м.........да (devil)
казано от Queen Cobra на 23.08.13, 10:07:
м.........да (devil)
МИСЛЯ ДА ХВАЩАМ ВЛАКА ЗА ЛОВЕЧ/ПЛЕВЕН ИЛИ КЪДЕТО ТАМ ЩЕ МЕ ЧАКАШ И ДА СИ ИЗБЕРЕШ САМО 1 ЧУВСТВО..ЧЕ ТАКА И МЕН ОБЪРКВАШ..:D
23.08.13
10:19
хахаха ;)
второто клипче е като по учебник. тежи ти, но се вижда че имаш много сила .излишно напрягаш кръста с това навеждане-дръж стойка между 45 и 60 градуса-пак ще се натоварваш добре.
Другия път по-добре.Все пак са минали само по-малко от 15 часа от вчерашната тренировка.Дори аз не възстановявам толкова бързо (makeup)
Не се навеждай толкова, да се изкажа и аз, и дръж гръбнака в дъга, а погледа напред.
23.08.13
10:44
Аз не мисля, че е по учебник.
Не го имам за чисто изпълнение, може би са прави по-горе, че ти тежи и от там идва всичко това.
Съгласна съм с Маданеца за гръбнака.
Но като цяло заякваш много и ти пожелавам все така да е:)
23.08.13
11:16
мисля, че много от силата ти отива, за да държиш щангата-слагай фитили-просто ще освободиш едни 30% от капацитета си. няма никаква полза да подлагаш малките и слаби мускули на предмишницата и дланта на такова свръхнатоварване-става въпрос за тягата и за гребането. силата на гърба, трапеца и мускулите около таза превъзхожда в пъти възможностите на предмишниците и китките ти, така че не се ослушвай.
П.С. чийтинга си има своите предимства пред “чистото” изпълнение и в никакъв случай не мога да кажа че е вреден ;)
казано от veronique на 23.08.13, 10:44:
Аз не мисля, че е по учебник.
Не го имам за чисто изпълнение, може би са прави по-горе, че ти тежи и от там идва всичко това.
Съгласна съм с Маданеца за гръбнака.
Но като цяло заякваш много и ти пожелавам все така да е:)
Ще се поправи изпълнението :)
Благодаря за пожеланието (hug)
казано от Queen Cobra на 23.08.13, 11:16:
мисля, че много от силата ти отива, за да държиш щангата-слагай фитили-просто ще освободиш едни 30% от капацитета си. няма никаква полза да подлагаш малките и слаби мускули на предмишницата и дланта на такова свръхнатоварване-става въпрос за тягата и за гребането. силата на гърба, трапеца и мускулите около таза превъзхожда в пъти възможностите на предмишниците и китките ти, така че не се ослушвай.
П.С. чийтинга си има своите предимства пред “чистото” изпълнение и в никакъв случай не мога да кажа че е вреден ;)
Ей, ще дърпам уши!
“Малките” мускули на предмишницата в конкретния случай играят роля на предпазители, лимитиращи натоварването до безопасни нива. Ако направиш байпас на бушоните, дали няма да гръмне цялата верига в един хубав момент? Девойката твърде отскоро работи с относително по-големи тежести, още чисти техниката, а ти и предлагаш да качва още и още, преди да е готова... (fubar)
Както си пооправих на тягата,така и на гребането ще си оправя техниката :) Ако усещах напрежение някъде,където не трябва,нямаше да се напъвам. Истината е,че гребането ми е сигурно едно от любимите упражнения и си влиза много на място.
За тея пусти фитили...не мисля,че на този етап и тези работни тежести имам нужда от тях.Не е ли по-добре силата и хвата да прогресират едновременно?До когато е възможно? Или може и да греша,не знам..Някакси ми се иска да вървят нещата в синхрон.
казано от Juls на 23.08.13, 11:46:
Както си пооправих на тягата,така и на гребането ще си оправя техниката :) Ако усещах напрежение някъде,където не трябва,нямаше да се напъвам ...
Juls,
Когато стигнеш до положението да се навеждаш и изправяш ВСЕКИ ПЪТ с прав гръб, а не само когато започваш серия, тогава наистина ще е пооправена техниката.
Предпоставките за травма се трупат и в един хубав миг идва последната капка, която... прави дискова херния или друга неприятна травма. Факт.
казано от Vic на 23.08.13, 12:09:
казано от Juls на 23.08.13, 11:46:
Както си пооправих на тягата,така и на гребането ще си оправя техниката :) Ако усещах напрежение някъде,където не трябва,нямаше да се напъвам ...
Juls,
Когато стигнеш до положението да се навеждаш и изправяш ВСЕКИ ПЪТ с прав гръб, а не само когато започваш серия, тогава наистина ще е пооправена техниката.
Предпоставките за травма се трупат и в един хубав миг идва последната капка, която... прави дискова херния или друга неприятна травма. Факт.
Много си прав,Вик! В интерес на истината се опитвам да постигна това и в ежедневието,на практика не ми се получава всеки път.Трябва да бъда по-съсредоточена и упорита :)
23.08.13
13:00
Вик, уважавам мнението ти, но съм на различна позиция.
нека се обоснова :
първо-не съм казала да качва тежести, а да се научи да тренира с настоящите, като облекчи изпълнението.С облекчаване на хвата, вниманието й може да бъде съсредоточено в стойката и регулиране на коремното налягане, а не в стискането на лоста. Изпускането или хлъзгането на една щанга в ръцете ти само повишава риска от травма и задълбочава неправилното изпълнение в опита да се компенсира баланса.
второ- Казваш-”имитиране на натоварването до безопасни нива”-ок, но до нивата, безопасни за конкретните мускули-тези на премишницата -само за тях. Много добре знаеш, че мускулите около таза са най-силната част в тялото-те поемат натоварването при клякане, което при нея вече е 1.5 пъти теглото, да не говорим за задната група на бедрата,широкия гръбен мускул, еректорите и трапеца-за коремните мускули дори да не споменаваме-огромна балансираща роля. Техния лимит на натоварване е далеч по-голям не трябва да се ограничава с силата на хвата.
трето- не говоря наизуст. Личният ми опит и този на трибойците от клуба ни са ми го доказали. всеки силов атлет-трибоец или стронг мен, използва фитили в подготовката си.
четвърто- Силата и хвата ти прогресират заедно с използване на фитилите-все пак слагайки ги, не прехвърляш тежестта на тях, а продължаваш да стискаш колкото се може. Има си специализирани упражнения за предмишница, с които да се запознае.
Ако Юлия прецени може да тества максовете си без фитили-като за състезание, но не виждам защо за дълги серии да не ги използва.
А и тя се познава достатъчно добре, за да прецени кога да започне да използва фитили.
23.08.13
13:06
само ще добавя, че съм против използването на поддържащи аксесоари като колан например-именно заради изграждане на техника, баланс и т.н. и т.н. Както и това че всяка става , която се подкрепя изкуствено отвън, един вид “заслабва”. Тук говорим за слаби, малки и деликатни мускул, които могат лесно да се травмират.
23.08.13
13:22
казано от Queen Cobra на 23.08.13, 13:06:
Тук говорим за слаби, малки и деликатни мускул, които могат лесно да се травмират.
Това което Вик може би има предвид е точно това което си отбелязала, а именно - те са слаби и деликатни защото не ги тренирам достатъчно. Имаше една поговорка:
“Каквото тренираш това ще можеш, колкото го тренираш толкова ще го можеш”
Може би и за предмишницата важи същото : )
казано от Queen Cobra на 23.08.13, 13:06:
Тук говорим за слаби, малки и деликатни мускул, които могат лесно да се травмират.
Мускулите на предмишницата могат да държат много по-голяма тежест отколкото мускулите около таза да вдигнат. Вик е прав в съвета, който дава, на този етап на развитие на Juls. Твоят съвет е приложим за по-късен етап.
казано от Queen Cobra на 23.08.13, 13:00:
Вик, уважавам мнението ти, но съм на различна позиция.
...
Нека и аз да се обоснова:
Юлка не е:
1. Щангист, които на сутрешната тренировка е вдигнал 17 тона и се опасява, че на следобедната хвата ще откаже, а има да отработва детайли от третия пул.
2. Трибоец, който работи с единици на 95% 1MR.
3. Културист, на който предстои състезание и му бяга сепарацията на “дръвчето” и на всяка цена трябва да отработи този елемент преди състезанието.
Техниката на основните движение на Юлка е на границата - приемлива, но има да отработва детайли. На този етап няма никакво основание да оставя едно звено от веригата относително по-слабо. А и въобще не мога да се съглася, че силата на хвата нараства адекватно при използвдането на фитили.
И друг път съм го писал - научаваш как се ползват фитилите и ги забравяш в някой ъгъл, докато не възникне необходимост от тях (поради травма, примерно).
23.08.13
15:55
Що просто не й кажете на дамата, че техниката на гребането й е погребална, да намали тежестите (респективно егото) и да се засили отново. Успех!
Това за силовите атлети и фитилите и строго индивидуално.
Мен ме принудиха да ги изпозлвам, буквално казвам принудиха, за да мога да отработвам експлозивност, ВНИМАНИЕ - експлозивност, не за да натоварвам различна част или мускулна група, или да се съсредоточа върху движението.
Изобщо мисля, че са излишни, освен при изхвърляне в подклек или от вис, където е ясно, че се набляга на експлозивността във втора част, а не на хвата.
Извод относно гребането: НА КРАТКО
1.Оставям си гърба да почине.
2.На следващ опит намалям килата и правя клип с по-малка тежест.
3.Няма да ползвам фитили на този етап.
4.По-сериозна работа за предмишница?
На следващо видео коментираме пак техниката и тва е.
Изпълнението ще се подобри :) Нито съм саката,нито съм мързелива. А някои хора да не бъркат ЕГО с ВОЛЯ,ХЪС,АМБИЦИЯ И ПОСТОЯНСТВО. :)
Мнението беше редактирано от Juls на 23.08.13 16:21.
23.08.13
17:33
Това ти е играта, ако имаше повече хора, които приемат обратната връзка и конструктивната критика със същото зрялост като теб щеше да бъде бомба : )
Казвал съм го поне 3 пъти и доста хора ми се смяха,но на 47 съм почти и опита ми показа ,че никакви правилни техники не помагат.Тежестта си е тежест и рано или късно слабите връзки отказват,пази се Juls :)
23.08. петък
Тренировката: РАААМООО (inlove)
раменна преса 10*20кг 3*10*25кг с лост,права
арнолд раменни 4*8 на ръка -тука пак съм с други,по-тежки дъмбели (makeup) но нямам идея колко
повдигане на дъмбели встрани от почти водоравен наклон 3*8
повдигане на дъмбел напред 3*8 на ръка
повдигане на дъмбел встрани 3*8 на ръка
reverse butterfly 3*15
Храната: същата като вчера
Добавки: обичайните
казано от old_man на 23.08.13, 22:14:
Казвал съм го поне 3 пъти и доста хора ми се смяха,но на 47 съм почти и опита ми показа ,че никакви правилни техники не помагат.Тежестта си е тежест и рано или късно слабите връзки отказват,пази се Juls :)
Благодаря :) Ще се пазя :)
Малко снимков материал :)
Трицепсът(ако някой го забелязва :D ) тук е от преди преди 4 дни,надявам се до края на месеца да има още малко напредък.
24.08. събота
Тренировката: с трибоеца,когото бях споменала :)
клек АТГ загряващи, после 2*3*70кг 2*75 2*70кг
лег преса 2*12*150кг
Храната: същата като вчера и онзи ден + 1 доза протеин
Добавки: обичайните