23.08.13
10:10
Здравейте отварям тема , просто от любопитство до колко килограма сте вдигали без да слагате колан на кръста....
Аз лично вчера направих с 160кг без колан еденица , това ми е максимума и не смея да слагам повече килограми
23.08.13
10:13
Колкото ми е макса толкова съм вдигал и без колан - 210кг.
ПС. Същото важи и за фитили.
Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 23.08.13 17:20.
23.08.13
11:31
200 кг. макс с колан , на 71 кг. лично тегло
Без колан - 185 кг, но със сигурност мога и повече. Просто максове правя рядко, а тренировките ми на тяга не стигат 100% от RM. Тренирам без колан. Колана е само за максове 1-2 пъти в годината ;)
23.08.13
12:33
тяга на максимален опит без колан е най-голямата тъпотия !!!
23.08.13
12:47
Веселин, пуснал съм тази тема да видя кой колко вдига, а това че за теб е най голяма тъпотия, и за мен Бодибилдинга е най голямата тъпотия, е друг въпрос, успех
160 килограма ми е бариерата след която слагам колан. Максове не правя, става дума за серии от 8-10 повторения. Инъче подкрепям Дойчев, че е малко малоумно да се прави макс без колан...
23.08.13
13:21
казано от Име Фамилия на 23.08.13, 12:47:
Веселин, пуснал съм тази тема да видя кой колко вдига, а това че за теб е най голяма тъпотия, и за мен Бодибилдинга е най голямата тъпотия, е друг въпрос, успех
Мисля, че има какво да научиш от човек с 320 тяга. ;)
23.08.13
16:59
Към 110 кила макс без колан,но съъм на 17,така че мисля,че е добре :)
23.08.13
17:01
към 250кг.
Аз пък не смея да правя тежка тяга без колан. Не виждам смисъл да си изпробвам късмета :D .
казано от Момчил Ганев на 23.08.13, 13:21:
На Веско може и да му трябва колан, но той не е особено натурален и има сила, която кръста му може и да не понесе.
Аз от колан полза не съм усетил, и скромните си максове ги правя без. А пък който е стигнал до сериозни тежести (поне 250) може сам да усети дали му е нужен.
Мнението беше редактирано от Станимир на 23.08.13 20:25.
23.08.13
20:25
Без колан до 210 (3-ки) при около 85 кг лично. С колан - 230, пак 3-ки и същото лично тегло.
23.08.13
20:26
казано от Станимир на 23.08.13, 20:23:
казано от Момчил Ганев на 23.08.13, 13:21:
На Веско може и да му трябва колан, но той не е особено натурален и има сила.
От каде пък си сигурен дали човека е натурален и не е.... и какво значение има толкова това?
По темата:
Със колан - 220кг
Без - 180
Мнението беше редактирано от Светослав Захариев на 23.08.13 20:27.
23.08.13
22:47
На мен ми е по - интересно до колко килограма сте стигали в подхват?
24.08.13
00:10
Не съм го написал това, че е тъпотия с умисъл да се заяждам,а просто да не напъвате до макс без да сте стегнали кръста с колан ,защото не е шега работа и е много опасно . Колана е позволен в безекипировъчни състезания (който се готви за трибой) не виждам логика и като правите повторения да не слагате колан да ви затегне и заздрави кръсти , въпреки че това си е личен избор(изразявам мнение ако може разбира се ) . А затова дали съм натурален или не .. ми вече не съм,но много хора от форума които знаете чче са натурални са ми искали съвети какво да вземат и по-колко :) но айде няма да си отварям устата ,че това пък хич не е моя работа . Натурален имам тяга 270кг... Помогнал съм на доста хора от форума със съвети ,диети и кво ли още не .. незнам защо решихте да се заяждате с мен , но както и да е . Няма повече да изразявам мнение .
Независимо дали си натурален или не, нищо не може да те спаси от неправилната техника. Като гледам как някои хора в залата ми вдигат, дори и цял фармацевтичен институт да се грижи за тях - резултатът ще е плачевен.
Не познавам Веско, но съм чел стария му дневник, следя и новия. Въздържам се от изказвания кой какво взима и ще се радвам, ако всеки тук има такива резултати (силови или визуални), пък дори и взимайки нещо.
П.П. Не ви насърчавам да използвате медикаменти, просто си пийте витамините редовно.
По темата: При моя скромен стаж от няколко месеца - 1х120 без колан, с доста мъка, при лично тегло 60 кг.
Мнението беше редактирано от DYEL на 24.08.13 00:14.
24.08.13
21:58
Вместо да се радвате, че може да черпите информация от човек като Веско, вие го обърнахте на лични нападки, кой е натурален и кой не. Ето с такива изказвания карате хората, които наистина знаят нещо за щангите и имат необходимия опит и акъл да ви дадат някаква информация, с която да подобрите собствените си тренировки да не пишат и да не дават съвети, а от това губим всички.
Иначе по темата - коланът е задължителен аксесоар, за всеки, който иска да вдига тежко. Няма лошо да заздравяваш пояса, обаче над 75% от собствените възможности е добре да се слага. Разбира се, всичко опира най-вече до техника на изпълнение. Ако си супер крив на тягата - има голяма вероятност да се контузиш и с колан. Аз съм вдигал най-много 90% от максимума ми без колан.
24.08.13
22:21
Стрез, Да така е прав, си , ние всички сме братя по тренировки... В крайна сметка по добре зоб и тежко, от колкото наркоман край централна гара...
210 без колан с надхват
220 без колан смесен хват
с колан от много време не съм вдигал
25.08.13
15:49
Имаше един едър чичка правеше тягата с подхват... след всяка серия се държеше за вътрешната страна на лакетя ( сънен съм и затова го обяснявам тъпо ;д ) ... сега вече не идва да тренира
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.08.13 15:53.
160-70 без колан
180 с колан
100 с подхват да я взема за гребане :D
Иначе и аз съм за колан на максималните опити, но в пъти по-важна от колана е правилната техника.
25.08.13
21:39
Вечната дилема е дали някому са нужни изобщо максимални повторения, ако тренира за здраве или външен вид. И да- без колан единици са си престъпление спрямо собственото тяло.
Мнението беше редактирано от introducer на 25.08.13 21:40.
190 на 2-ки, но така или иначе колан съм използвал има няма десетина пъти за по някое друго повторение или като съм бил зле.
Ако гониш 1RM, слагай...1 повторение с колан няма да те разнежи.
26.08.13
00:12
Тяга- 3х70,100,120,140,150,160,170,180, 2х185 на кука, пауза всяко повторени на 89кг.
Коланът помага да се развие по-голямо налагане в коремната област, за тяга не знам, ама правих няколко месеца клек без колан и после, като сложих, не ми помогаше изобщо. Без колан според мен трябва повече да гледах за правилната техника, защото си предпазва като цяло.
30.08.13
18:40
В тази връзка вижте на 4:00 минута
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=gLix3Z2zjRg#t=152
Без колани и без фитили, при това културистична тяга, не трибойска
11.11.13
19:28
Здравейте, исках да задам един въпрос за мъртвата тяга и мисля, че тук е подходящо, въпреки, че не е точно по темата. Интересува ме дали при изпълнението на мъртва тяга има значение дали след всяко вдигане трябва да оставяш тежестта на земята или в долна позиция не допираш до земята? За максове мисля, че няма как да не я оставиш при повече от едно повторение. Та, ще съм благодарен ако някой вземе отношение.
казано от Tод на 11.11.13, 19:28:
Здравейте, исках да задам един въпрос за мъртвата тяга и мисля, че тук е подходящо, въпреки, че не е точно по темата. Интересува ме дали при изпълнението на мъртва тяга има значение дали след всяко вдигане трябва да оставяш тежестта на земята или в долна позиция не допираш до земята? За максове мисля, че няма как да не я оставиш при повече от едно повторение. Та, ще съм благодарен ако някой вземе отношение.
Дълго време не оставях щангата на земята. Установих обаче, че спирането на 220-230 кг на нивото на пода и осигуряването само на леко почукване, вместно на оставяне, е силно травмиращо и натоварва адски много кръста и сухожилията.
За да се впиша и в темата за колана, дълго време правех с добре затегнат колан. Широкоразпространена заблуда е, че коланът пази кръста. Това, което осигурява, е компресия на корема. На практика не предпазва, а позволява да се вдига повече и то ако си свикнал с него. Неслучайно една немалка част от щангистите вдигат без колан. Ако не сте обърнали внимание, отбележете при следващото голямо първенство по вдигане на тежести.
Затова след поредната травма реших, че разкарвам колана (а с него и фитилите) и започвам да оставям щангата на пода след всяко повторение. От повече от година не съм имал проблеми, докато в същото време работните тежести почти се изравниха с тези от периода ми с колан, когато на всичко отгоре бях доста по-тежък, отколкото съм сега.
11.11.13
20:23
И аз си мисля, че е по-добре да се оставя на земята и да се вдига отново, отколкото обратно. Но един приятел ми каза, че по-добра хипертрофия се получавала когато не се оставя, от друга страна наистина напряга повече кръста. Та, дилемата е дали има истина в това с хипертрофията.