21.08.13
15:19
Здравейте,
аз съм на 26г.и едва сега взех едно от най-важното решение в моя живот, а именно да бъда здрава и да се отдам на спорта. Това обаче няма как да стане без вашата помощ, тъй като съм доста невежа в тази област. Ще дам всичко от себе си, за да постигна целите, които съм си поставила.Желанията са ми скромни и мисля бързо постижими стига това да е съчетано със здравословно хранене / което обаче не съм сигурна, че знам кое по-точно е то/ и добра физическа активност.
Всъщност съм висока-168см , тегло-64кг, ханш-98см и талия-78см / като за начало ще се задоволите с тези мерки/.
Мисля, че килограмите с които ще се чувствам добре са от порядъка на 55-57кг.Искам да изглеждам стегната, но в никакъв случай мускулеста.
Тренировките и хранителният ми режим почват едва от днес и все още е рано да напиша с какво точно съм се хранила и тренирала за днес.Така че се надявам това нещо да го направя или тази вечер или утре сутрин.
:)
Темата беше редактирана от Мишина Паланчица на 21.08.13 16:25.
казано от Мишина Паланчица на 21.08.13, 15:19:
ханш-78см и талия-98см
:)
Здравей :) Само да попитам, да не би да си объркала и ханша да е 98см а талията 78см. ??? Защото нещо не ми се вързва (wasntme)
Абсолютно сигурно е, че е объркала :) Иначе представяш ли си как трябва да изглежда :))))
Мускулите придават “стегнатия” вид на женското тяло. А прекалено мускулеста няма как да станеш без необходимите за целта тренировки и хранене. Толкова момчета се скъсват да тренират и ядат и все нещо им убягва по пътя на изграждането на мускули, така че не ми се вярва без да искаш да направиш мускули. :)
казано от Иво на 21.08.13, 16:16:
А прекалено мускулеста няма как да станеш без необходимите за целта тренировки и хранене.
И медикаменти.
21.08.13
16:29
Извинявам се за техническата грешка в размерите ханш/талия.
22.08.13
12:11
Здравейте,
дойде време да споделя храненето и тренировката за вчера: 21,08,2013г.
Хранене:
8,30- 3в1 с мляко-250мл
20,30-пилешко бутче с кожа, 1 домат /средно голям/ и 1 средно голям картоф
за целия ден около 2л вода
Тренировка:12,00ч-13,10ч
1.Загрявка - стави,5-мата тибетци /7 повт./, кобра /7 повт./
2.Велоаргометър -5мин. влизане, 10мин. интервали /30:30сек/, 5мин. излизане
3.Кръгове- 3 кръга, между 1-ви и 2-ри кръг-1мин. почивка, а между 2-ри и 3-ти-2мин. почивка, без почивка между упражненията
-първи кръг
3.1-катерач- 10повт. на крак
3.2-раменна преса с 8кг лост-8повт.
3.3-клек собствено тегло-10повт.
3.4-супермен-10повт.
3.5-трицепсови асистирани кофи-10повт.
3.6-планк-15сек.
-втори кръг
3.1-10
3.2-4
3.3-5+5
3.4-10
3.5-4
3.6-10сек.
-трети кръг
3.1-7
3.2-5
3.3-10
След което ми разцепиха телефона от звънене и тренировката за мен приключи ....:(
Храненето по изключение ли е такова или смяташ така да се храниш? Ако мога да го нарека хранене.
22.08.13
13:03
Принципно, вчера ми беше натоварена програмата и не ми остана време за хапване /след тренировка не бях гладна,а после наистина нямах време/. Знам, че това не е правилно да го правя, просто така се получи. Лошото е че и днес натам вървят нещата- закуската ми беше 3в1 с мляко :), а до обяда още не съм стигнала...
Някаква идея за режим на хранене?
http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd
3в1-то въобще не го брой за закуска :). Две варени яйца, бучка сирене и една ябълка в твоя случай би могло да се нарече закуска.
22.08.13
13:45
Утре точно това ще ми бъде закуската. Все още не мога сама да си създам режим на хранене и ще се радвам, ако може да ми кажете какво мога да ям и кога, съчетано с тренировката която правя ...:)
В линка, който дадох пише какви храни да ядеш. Ето ти няколко примери, които да те ориентират: месо със салата и зехтин, месо с ориз или картофи, риба със салата и зехтин, овесени ядки с мляко и мед, яйца с кашкавал, бадеми с извара... има много неща, които може да ядеш. Не забравяй, че разнообразието в храната е важно. Пиши какво хапваш и хората ще ти дават съвети какво да променяш, да махаш, да добавяш и т.н. Идеята не е някой да ти напише някакво определено меню и ти да го спазваш с точност. :)
22.08.13
16:17
Като за начало това ще ми помогне. Проблема при мен е че не ям доста храни /пример: от зеленчуците ям само домат и марула /и поради тази причина не мога да си разнообразявам храната.Ще пиша какво ям и ако нещо бъркам сe надявам да ме коригирате и съветвате кое с какво мога да заменя...
Благодаря! :)
Мнението беше редактирано от Мишина Паланчица на 22.08.13 16:18.
22.08.13
20:36
Днес: 22.08.13
Хранене:
8.30-3в1 с мляко-250мл
13.15- пъстърва на скара-180гр,2бр. средно големи домати и около 100гр. сирене овкусени със зехтин
20.00- салата от домати/ за съжеление овкусена с олио- не по мое желание/ и 100гр свинска вратна пържолка приготвена с гъбен сос/ който не ядох/ и отново около 100-150гр. сиренце и 5бр. маслини
Днес релаксирам от вчерашната тренировка от която имам и лека мускулна треска...:)
Хубаво ще е да кажеш каква е причината да не ядеш, дали е просто навик или имаш медицински противопоказания, защото ако е навик, то нямаш оправдание да не привикнеш към по-богато откъм продукти меню, не е нещо сложно и може да са намери вкус и смисъл в много стандартни храни, които на вкус са приятни на всички. :)
22.08.13
20:52
Като хранене не ми остава време да ям много, а като вид храна просто има храни които не ги ям, всмисъл не че са ми забранени, просто наистина не ми харесват.
22.08.13
21:08
Не обичам да ям гъби и сосченцето му
23.08.13
10:10
Да се страхуваш от мускулите е една от най-големите типично женски грешки по пътя към стегнатото тяло.
Няма да станеш прекалено мускулеста без медикаменти.
Не хранейки се пълноценно, тялото ти свиква с бедната храна и забавя метаболизма, от там и горенето на мазнини.
Няма да постигнеш стегнато тяло без добро хранене. Най-много да се сдобиеш с кокалесто тяло и крехко здраве.
Помисли си дали не е добра идея да промениш нагласата си.
пОздрави
казано от Маданеца на 22.08.13, 21:00:
А защо не си яла соса на пържолата е главния въпрос :)
Защото съдържа най-вероятно ужасен гъбен бульон, пълен с боклуци или е направен със запържено брашно! Защо трябваше да го изяде?
(wasntme)
24.08.13
10:34
Хранене и тренировка за 23.08.13:
9.00- две варени яйца и около 30гр. сирене
13.00- пилешко филе на тефлонов тиган с малко масло и манатарчици
9.00-салата от домати със сирене и пилешка пържола от бут с гарнитура от варени картофи
За целия ден около2,5л. вода
Тренировка:
Загрявка-тибетските упражнения-9пов. , кобра-9
Започнах с кръговете, трябваше да са пет пълни от следното:
1.катерач,раменна преса с дъмбели,напади,вертикален скрипец с надхват,клек със собствено тегло,вертикален скрипец с подхват,лицеви опори,американски подскоци,трицепсови кофи и коремни преси
От всичко това по 10пов.
Аз обаче успях да направя следното:
Първи кръг целия с по 10пов.
Втори кръг успях да стигна до клековете със собствено тегло, защото нещо ми се обади коляното, което го претоварих на първата тренировка
След което направих почивка от 2-3мин
Започнах кръговете без упражненията натоварващи краката
И така: трети кръг-раменна преса с дъмбели-10,10,10
Верт.скрипец с надхват-10,10,10
Лицеви опори-5,4,4
Верт. скрипец с подхват-10,10,10
Трицепсови кофи-10,10,10
Коремни преси-10,10,10
Не се справих с предвиденото, но като за втора тренировка сигурно е добре?
Мнението беше редактирано от Мишина Паланчица на 24.08.13 10:37.
24.08.13
10:34
Оооо забравих, разтягах 10мин.
казано от Dimi4 на 23.08.13, 20:03:
казано от Маданеца на 22.08.13, 21:00:
А защо не си яла соса на пържолата е главния въпрос :)
Защото съдържа най-вероятно ужасен гъбен бульон, пълен с боклуци или е направен със запържено брашно! Защо трябваше да го изяде?
(wasntme)
Не съдържа никакъв бульон, а само пресни гъбки от гората и е домашно приготвен с домашно масло, заради което е трябвало да го изяде!
25.08.13
10:02
24.08.13
Ставането от леглото беше доста болезнено- нямаше частица от тялото която да не ме боли, такава мускулна не си бях причинявала от доста време.
Хранене:
9.30- мляко с какао и минерална вода
11.30-сурови лешници-80гр
14.00- салата “Ница” и 1/2 порция калмари на плоча
20.30-домати със сирене салатка и около 100гр вратна паприкована пържолка на дървени въглища
За целия ден около 2,5л вода
25.08.13
10:18
Здравей! Един съвет от мен - избягвай да смесваш месо със картофи и ориз - не е добра комбинация за всеки ден при положение, че имаш да сваляш килограми, яж месо и салата
25.08.13
20:27
25.08.13
Днес отново почовам от към тренировка, мускулната е още по-силна и се надявам утре да поотмине :)
Храненето беше следното:
9:15- половин домат, две сварени яйца и сиренце
13:00- риба на скара с гарнитура домати
19:40- филе “Елена”-100гр и малко по-касно 2 средно големи ябълки
За целия ден около 1-1,5л. вода
25.08.13
21:51
казано от Маданеца на 25.08.13, 15:52:
Прекрасна комбинация е за следтренировъчно хранене ;)
Да, ако си бодибилдър:) Но ако си жена, която иска да свали 6-7 килограма - не мисля. Не и всеки ден. Освен ако нямаш 1 час силова тренировка с мъртва тяга, клекове по 50-60 кг, което силно ме съмнява да е така в този случаи:) Но всеки си има мнение. Специално при мен беше изпитано и с отрицателен ефект.. при други може да е с положителен:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 25.08.13 21:52.
27.08.13
11:36
26,08,13
Хранене:
8,30-1 сочна ябълка
13,00-пилешко филе сварено и малко зелен фасул /без картофите/ и половин домат със сиренце
15,30-около 50гр. лешници
20,30-задушени зеленчуци и ориз- всичко около 150-200гр.
за деня около 1-1,5л вода
Тренировка:-17,40
загрявка , петимата тибетци /11повт./ май трябваше да са 13 :) и кобра 11повт.
велоагрометър - общо 25мин /5 влизане, 5мин.-30/30, 10мин.-20/40 и 5мин. излизане/
Кръгове-три кръга, с почивка 1мин между кръговете, от следното:
-напади-10;10;10
-хоризонтални набирания-10;4;10
-бедрено сгъване-10;10;10
-лицеви опори-10;10;6
-бедрено разгъване-10;10;10
-долна преса /повдигане на краката/-10;10;10
Разтягане -10мин.
27.08.13
12:00
казано от Adriana Dacheva на 25.08.13, 10:18:
Един съвет от мен - избягвай да смесваш месо със картофи и ориз - не е добра комбинация за всеки ден при положение, че имаш да сваляш килограми, яж месо и салата
казано от Adriana Dacheva на 25.08.13, 21:51:
Да, ако си бодибилдър:) Но ако си жена, която иска да свали 6-7 килограма - не мисля. Не и всеки ден. Освен ако нямаш 1 час силова тренировка с мъртва тяга, клекове по 50-60 кг, което силно ме съмнява да е така в този случаи:) Но всеки си има мнение. Специално при мен беше изпитано и с отрицателен ефект.. при други може да е с положителен:)
Нещата не са толкова еднозначни и зависят от храненето като цяло (количество, качество и съотношение между макронутриентите). Конкретно в случая месото с картофи е перфектна комбинация на точното място - след тренировка, като това са й на практика единствените въглехидрати за деня. Отрицателният ефект при теб най-вероятно не е бил следствие от консумацията на месо с картофи, а на нещо съвсем различно. Помисли и ще го откриеш. Въглехидратите не са храна само за бодибилдъри и при правилна употреба не са проблем за жена, която иска да свали 6-7 kg (дори без да прави тежка тренировка с тяга и клекове).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.08.13 12:03.
27.08.13
14:59
На тази тема може много спорове да се водят, но мисля, че е излишно.. и противоречивите ни мнения най-вероятно идват от там, че “изповядваме” съвсем различен режим на хранене:) При моя въгл са на много ниско ниво и резултатът е перфектен - при твоя явно е обратното и пак резултатът е хубав - за радост организмът си е нещо строго индивидуално, ако на теб месо с картофи ти влияе добре, то на мен не.... Просто момичето трябва да си провери как се чувства по-добре,ако изобщо има нужда да проверява.
На мен ми бяха казвали, че имало някакви изследвания които ти показват от какви храни дебелееш и имало хора които качвали кила от марули.... и можели всичко друго да ядат но не и марули защото качвали ужасно много килограми. Това не мога да го повярвам.
27.08.13
15:23
Като цяло се храня нисковъглехидратно от доста време (години). Нещата се свеждат до количества, не толкова до тайминг. На практика всичките ми въглехидрати за деня са именно във вечерята, което ми е следтренировъчното хранене. Пълен контрол върху телесното тегло и телесните мазнини. Стигнах до това след доста експериментиране със себе си. Моето хранене не е абсолютната истина, разбира се... но да се твърди, че месо с картофи или ориз е неподходяща храна за отслабващи - това е “малко” несериозно. Това, че коментирам тези неща с теб, не е нещо лично към теб... просто се опитвам да водя борба с митологията.
27.08.13
21:17
казано от Иво на 27.08.13, 15:12:
На мен ми бяха казвали, че имало някакви изследвания които ти показват от какви храни дебелееш и имало хора които качвали кила от марули.... и можели всичко друго да ядат но не и марули защото качвали ужасно много килограми. Това не мога да го повярвам.
Правих си и т.н. вега тест според които разграждам всичко над 70% и диетоложката излезна с мнение,че или имам проблем с хормоните или пълнея на “нервна почва”. Хормонални изследвания си правих и всичко беше в норма и ми останаха само нервите. Незнам това дали е възможно, но друго решение невиждам. Факт е че ежедневието ми е свързано с доста напрежение и нерви, дори и да не ям по- малко от 62кг немога да падна. Наскоро си направих един “стрес” за организма ми като се бях подложила на 7 дневно лишаване от всякаква храна като храната е бях заместила с един сок ” Мадал бал” и вода, след тези 7 дена имах 8 дена специално захранване съдържащо повече фрешове. Резултата беше 7кг. по-малко .След това просто количеството храна с което се нахранвам е около 100гр. Естествено върнах , но вече месец съм горе само 1-1,5кг в зависимост кога се тегля.
28.08.13
13:32
27,08,13
Хранене:
8,30-1 ябълка
12,30-1/2 порция омлет по селски
15,45- около 50-60гр. бадеми
19,30-салата от домати със сирене и пилешка пържола на скара е и две-три парченца свинска хапнах :) с една чашка бяло винце :)
За целия ден само 2л вода :(
казано от Мишина Паланчица на 28.08.13, 13:32:
Защо “само”? Предвид ръстта и теглото ти не виждам смисъл за по-голямо количество вода, още повече навън не е 40 градуса и предполагам не работиш тежък физически труд на слънце...
казано от Маргарита Манева на 28.08.13, 18:11:
казано от Мишина Паланчица на 28.08.13, 13:32:
Защо “само”? Предвид ръстта и теглото ти не виждам смисъл за по-голямо количество вода, още повече навън не е 40 градуса и предполагам не работиш тежък физически труд на слънце...
Мислиш ли, че два литра са достатъчни или имаш предвид дните без тренировка?
Питам защото по една от популярните формули, количеството вода, което й е необходимо е малко над два. Ако приемем, че приема известно количество с храната, то би трябвало да са достатчъни, но ако има и тренировка смятам, че трябва да са малко повчеко.