02.09.13
21:55
http://i.imgur.com/0JrHvIt.jpg :D:D
http://media.crossfit.com/awset/CrossFit_DBailey_4on1_2Jordan_521e7e49ecc80_SD.mp4
Някой да знае песента която почва от 10 минута ?
казано от Pavel на 02.09.13, 23:05:
http://media.crossfit.com/awset/CrossFit_DBailey_4on1_2Jordan_521e7e49ecc80_SD.mp4
Някой да знае песента която почва от 10 минута ?
Не, но ти я намерих. Цък Заповядай :)
Странно, до днес не се бях замислял колко плащам за фитнес и какво получавам.
За 15лв. на месец мога да ходя колкото пъти пожелая, независимо колко е часа и дали изобщо е ден или вечер. :D
03.09.13
03:41
А , добре , рекох че съм само аз :)
03.09.13
06:08
казано от TheRunawy на 02.09.13, 23:29:
Странно, до днес не се бях замислял колко плащам за фитнес и какво получавам.
За 15лв. на месец мога да ходя колкото пъти пожелая, независимо колко е часа и дали изобщо е ден или вечер. :D
Ако и фитнесът е поне на някакво средно ниво, а не е някаква дупка, направо си шампион.
В моя фитнес (Флайс) дори няма опция за неограничени посещения. Има де, 40 лв. струва, но важи само в интервала 09:00 - 16:00 часа.
То дори и да имаше стандартна такава опция, сигурно щеше да струва майка си и баща си. Щом се ръся по 40 лв. за 15 посещения...
Най-обикновен фитнес. Стойки за клекове, лежанки, дъмбели, скрипци, пейки, колелца. :)
03.09.13
09:45
То и в моята няма нищо специално, даже има още какво да се желае откъм поддръжка на машините, ама...
Ем, екстра си значи, щом си имаш всичко необходимо...и за тази сума. :)
А колко очаквате да струва една тренировка? Аз като се замисля, последните 6-7 години общо взето една и съща цена си плащам за фитнес, макар че инфлацията е вдигнала някои цени в пъти.
Замислете се колко струва инвестицията в една зала и колко са и разходите на месец, съогветно колко клиента трябва да имате дневно, за да сте на печалба, ако тренировката беше само 2 лв. примерно?
03.09.13
10:55
При условие, че залата е достатъчно добре оборудвана, цена до около 3-4 лева за тренировка може да бъде напълно разумна и оправдана. Материалната база за спорт и поддържането й са свързани с неизбежни и постоянни разходи. Една тренировка в чиста и климатизирана зала, оборудвана с всевъзможни аксесоари (от швейцарски топки до колани и foam-roller-и) е нормално да струва толкова пари.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.09.13 10:57.
03.09.13
11:12
Зависи и в кой град си..Че в някои малки градчета,ако ти кажат 40-45 лева за 15 посещения ще си останеш без клиенти.
03.09.13
11:30
Мисля, че основно зависи от нивото на оборудване. В своите тренировки аз ползвам много уреди и аксесоари, които не навсякъде са налични - швейцарска топка, медицинска топка (1-2 различно тежки), ластици с различно съпротивление, въженце за скачане, foam-roller, колан за допълнителна тежест... да не говорим за пудовки (поне 2-3 различни като тежест). Ако трябва да си ги купувам, ще трябва доста пари да дам... а не ги ползвам при всяка тренировка. Една разнообразна кардио-зона (пътеки, велоергометри, степери, крос-тренажори, гребни тренажори и подобни) също е предимство. От друга страна наличието на два пълни комплекта дъмбели (например) е голямо предимство при тренировки в пиковите периоди от деня.
Има такъв момент, че в малките градове трудно някой ще плаща подобна цена, но не знам дали причината за това е само по-ниските доходи. Когато някой знае как да използва ефективно нещата, които споменах, вероятно ще е склонен да даде малко повече пари. Фитнесът не е само лежанка и стойка за клякане. Това е мое предположение, разбира се...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.09.13 11:32.
Повече от 3лв. за единична тренировка никога не съм давал. На този етап не мисля и да почвам.
03.09.13
11:55
В крайна сметка - въпрос на комбинация между цел, приоритет и възможности.
Тази комбинация е специфична за всеки от нас.
03.09.13
13:47
моя фитнес ми излиза 23,33лв на месец... и мога да се къпя тъй че като сложиш по левче на къпане.... 16-20тренировки в месеца... язе тренирам без пари :D пък залата си е супер... на два етажа.... плажни уреди, дъмбели, щанги, чувал, тенис маса, сауна, масаж, солариум....
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 03.09.13 13:49.
На мен 12 посещения са ми 34 лв. и няма доста неща. Но пък е единствен, та каквото - такова. Всъщност единствената ми база за сравнение е с този на “Академик”, който е в пъти по-голям.
03.09.13
14:11
казано от kristiancho на 03.09.13, 13:47:
23,33лв на месец
Много си точен :D
На мен ми излиза точно 30лв картата за 1 месец (неограничен брой тренировки). Ползвам също и отстъпка(понеже съм все още ученик). Доста добре оборудвана зала и ми излиза много изгодно. Отделно може да ползваш кардио залата и аеробик залата, а също и стаята за бокс. Има и още екстри, но те май не влизат към самата карта.
моя фитнес ми излиза 23,33лв на месец... и мога да се къпя тъй че като сложиш по левче на къпане.... 16-20тренировки в месеца... язе тренирам без пари :D пък залата си е супер... на два етажа.... плажни уреди, дъмбели, щанги, чувал, тенис маса, сауна, масаж, солариум....
Зимата, като стане студено, може да спиш там, за да не даваш пари за отопление и направо си на печалба. :D
Мнението беше редактирано от Петър на 03.09.13 15:25.
03.09.13
16:39
Аз също смятам, че 3-4 лв. за тренировка са добра цена за добре оборудвана зала. От моята съм много доволен, макар горе да се изразих по-така. Има си душове, сауна, солариум, боксова зала, пътеки, велоергометри...абе всичко.
Единственото, което забелязвам е, че нещо поддържката куца.
Уредите се оправят само когато се счупят, а доста от тях могат поне да се посмажат малко, което едва ли ще бръкне дълбоко в джоба на шефа. Гумената настилка също трябва да се оправи на места.
Не виждам реинвестицията от взетите пари. За две години откакто тренирам, видях да вземат само 1 машина за прасец от седеж и около 20-30 допълнителни кила като тежести от 5 кг.
Ако вземат да сменят и куцата стойка за клек с един добър rack, цена няма да имат.
Но като се сетя какви зали има, къде-къде по-зле и пак на същите цени, моето са си лигавщини. Затова и не съм се оплаквал. :)
Понеже с един приятел не можем да разрешим един спор относно цигарите :
два човека(еднакви :D, единият пушач), еднакви тренировки, хранене... кой ще качи повече мускулна маса(или с други думи при перфектни тренировки и хранене пушача ще качва ли осезаемо по-малко маса).
Хората са с различни гени, няма как да ги сравните, дори всичко друго да е еднакво. Но може човек да пробва няколко месеца с цигари и няколко месеца без и сам ще си направи извода как е по-добре.
Личното ми мнение е, че за качването на маса няма никакво значение, ако храненето и тренировките са едни и същи и в двата случая.
За здравето е друг въпрос, ама повечето хора (особено пък тинейджърите) това не ви вълнува така или иначе, важното е баниците да растат ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.09.13 20:00.
03.09.13
22:29
(giggle)
03.09.13
23:54
казано от Кольо Пияндето на 03.09.13, 11:30:
Мисля, че основно зависи от нивото на оборудване. В своите тренировки аз ползвам много уреди и аксесоари, които не навсякъде са налични - швейцарска топка, медицинска топка (1-2 различно тежки), ластици с различно съпротивление, въженце за скачане, foam-roller, колан за допълнителна тежест... да не говорим за пудовки (поне 2-3 различни като тежест). Ако трябва да си ги купувам, ще трябва доста пари да дам... а не ги ползвам при всяка тренировка. Една разнообразна кардио-зона (пътеки, велоергометри, степери, крос-тренажори, гребни тренажори и подобни) също е предимство. От друга страна наличието на два пълни комплекта дъмбели (например) е голямо предимство при тренировки в пиковите периоди от деня.
Има такъв момент, че в малките градове трудно някой ще плаща подобна цена, но не знам дали причината за това е само по-ниските доходи. Когато някой знае как да използва ефективно нещата, които споменах, вероятно ще е склонен да даде малко повече пари. Фитнесът не е само лежанка и стойка за клякане. Това е мое предположение, разбира се...
На мен основно ми трябват дъмбели щанги успоредка лост са набиране.В залата също така има 2 колана и няколко фитила,което е много хубаво,закачам тежест,а други хора пък го ползват като правят тяга или клек. Модерни кардио оборудвания има 2 пътеки един вело и 3 колела. 20 лева ми е на месец неограничено,като ученик/студент,иначе цените се вдигат.. А по принцип ако беше по-скъпо има други зали,където мога да тренирам пак за такава цена. Рядко има някой като теб ,където не се занимава нито с трибой,нито с култулиризъм,за кросфит залата за определени неща също ще става,щом има дъмбели и щанги.. И все пак малките зали раждат големи шампиони :)
04.09.13
06:30
казано от Петър на 03.09.13, 15:25:
Зимата, като стане студено, може да спиш там, за да не даваш пари за отопление и направо си на печалба. :D
Четеш ми мислите... :D :D :D само трябва да събера двете лежанки за да стане по-широчко.. постилам с онези килимчета за йога и готово... навънка нека’а си вали на мен си ми е добре :D
DSD - просто картата ми е 140лв за 6месеца и се получава толкова :D :D :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.09.13 06:32.
06.09.13
02:20
Някой има ли от тея Djeep запалките, да каже презарежда ли се, че според мене не, пък ми подариха една мега яка
За това на който му е удобно - да заповяда в Боби’с (студентски). Предостатъчно тежести, предостатъчно дъмбели (не съм виждал в други зали по 60кг дъмбели). Кардио секция. Омекотители (действат като подиум). Перфектно климатизирана. Месечна карта за неограничен достъп - 30лв. За 3 месеца неограничен - 75лж, значи по 25лв на месец. И като си купуваш протеин от бара или някакви други добавки - обичат да сипват горница :D
06.09.13
11:17
http://vbox7.com/play:568e526e69
Някои от вас може да са го гледали, ама аз много се смях! :D
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 06.09.13 11:17.
06.09.13
16:35
казано от kristiancho на 06.09.13, 02:20:
OMG тея сериозно ли :D, пет години яко мазало !!!
Да вземем и ний да почваме - пет години и долу ще сме стомана :D
Е как да не се ядосва човек...в четвъртък джакпота го взеха с числата 3,7,8,10,16,26. Моите пък бяха4,7,9,10,16,25 :( Все пак печеля тройка с огромната сума от 2.10 бг лева урааааа.. Тъкмо навреме ми идват да почерпя за РД :DНе губете кураж за следващия тираж :D
07.09.13
11:22
http://31.media.tumblr.com/d4fd2c2f7980ddb6e72fc8992f65d940/tumblr_msp89l9fIN1r3gb3zo1_400.gif
Доста провален опит за handstand / HSPU :D
07.09.13
12:55
хахха тая направо съсипа апартамента :D :D :D
Отностно тотото - с един приятел пуснахме тото двамата... джакпота го спечелиха двама души... ние не познахме нито едно число но и ние бяхме двама.. незнам как разбраха, че не сме ние печелившите.... :@
казано от old_man на 06.09.13, 23:49:
Е как да не се ядосва човек...в четвъртък джакпота го взеха с числата 3,7,8,10,16,26. Моите пък бяха4,7,9,10,16,25 :( Все пак печеля тройка с огромната сума от 2.10 бг лева урааааа.. Тъкмо навреме ми идват да почерпя за РД :DНе губете кураж за следващия тираж :D
Пф, мойте са същите като изтеглените, ама в друг ред. :( :D
07.09.13
16:14
Пернишка спец акция...
http://25.media.tumblr.com/1848c0812c367c53eca6139286e740da/tumblr_msp1us47yW1qdlh1io1_400.gif