02.09.13
19:33
Здравейте на всички!
Напоследък търся информация за отслабване и попаднах на този сайт, който ми се стори най-подходящ от всички други разгледани източници и реших да се регистрирам, за да си водя дневник тук. Причината е, че тази година се събра много ядене и излежаване покрай компютъра. Единствената ми двигателна активност е ходене по магазини. Днес си купих електронна везна и отчетох нов личен рекорд - 88.3 кг., а миналата година по това време бях 76. От всичките ми панталони, само едни дънки ми стават, останалите обличам едвам, имам чувството че ще се пръснат, и горното копче го закопчавам с голям зор, в повечето случаи го оставам незакопчано. Вчера си направих снимки и не останах очарован от гледката. Видях, че се превръщам в тотална свиня и ми е кристално ясно, че ако продължавам така положението ще става по-зле. Проблемът е, че съм на 45 години и поради това ми се струва, че ще ми трябва малко по-различен подход спрямо болшинството от участниците тук. Затова и целите ми са минимални - да се оттърва от сланините (10-12 кг.) и изграждане на навици за ежедневна двигателна активност. Не целя повишаване на обем, релеф или сила! Нямам определен срок за гонене. Мерките ми, без да съм се помпал и без да гълтам корема, са следните:
Години: 45
Височина: 181
Врат: 39
Гърди: 106
Талия: 108
Ханш: 103
Ръка: 37
Бедро: 63
Прасец: 38
Тегло: 88
Смятам да редувам почти всеки ден следните упражнения:
1 ден 200-500 лицеви за целия ден, като си направя лост ще включа и набирания, най-вероятно в деня за корем.
2 ден крака и седалище- http://assets.bb-team.org/users/169587/580/d072bb82c2ea5b8d4807cc6987c7eb54.jpg?1378136995
3 ден корем - http://vbox7.com/play:88b5765038
Храненето досега ми се струва добро като вид на храната (свинско, пилешко, риба понякога, кисело и прясно мляко, яйца), но с повишен прием на шоколад, шоколадови вафли, сладолед и ядки и то вечер. От месец употребявам витамини Ревалид, заради лечение на няколко нокътя на краката.
Резултати (измерванията са сутрин на гладно и след тоалетна, коремът максимално отпуснат, изправена стойка до вратата):
начало на 1 седмица - тегло - 88.3, талия - 108 см.
начало на 2 седмица - тегло - 86.7, талия - 106 см.
начало на 3 седмица - тегло - 86.2, талия - 105 см.
начало на 4 седмица - тегло - 85.9, талия - 104 см.
начало на 5 седмица - тегло - 85.0, талия - 103 см.
начало на 6 седмица - тегло - 84.7, талия - 103 см.
начало на 7 седмица - тегло - 84.7, талия - 102 см.
Ето как изглеждам към днешна дата (в началото). Всякакви прилики със семейство Свине не е случайна. :)
Темата беше редактирана от Debel Lebed на 14.10.13 22:11.
02.09.13
19:43
1 седмица
Понеделник:
ставане към 11.00
Тренировка:
ходене пеш към 5 км.
Ядене:
11.00 - чаша вода със сок от четвърт лимон и една вилица (около чаена лъжичка) мед
12.00 - около 100 гр маринована херинга с две филийки типов хляб
16.00 - чаша вода със сок от четвърт лимон и една вилица мед
17.00 - около 100 гр маринована херинга с две филийки типов хляб
Вода колкото ми се пие.
Вечерята или кисело мляко с лъжица захар или салата прясно зеле със сол, зехтин и една филийка хляб
ако легна късно сигурно ще ми се отвори апетит за още. Утре след резултата ще редактирам. :)
п.п. 20.00 Вечерята беше кисело мляко с лъжица захар и към 12.00 две филийки с извара и парче зеле между тях. Легнах към 3.00 - филмова нощ.
1137 ккал, 57 бел., 43 мазн., 82 въгл.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.09.13 17:37.
03.09.13
02:08
Котката ми яде повече...
казано от Свободомил Затворов на 03.09.13, 02:08:
Котката ми яде повече...
Колко кила е котката ти :д
03.09.13
12:12
Винаги съм ценял градивната критика.
03.09.13
22:48
Сигурно си прав, Anthony. Ако не беше така нямаше да го има този дневник. :)
Явно Вашата котка, г-н Затворов, е тръгнала по моя път и в скоро време ще видим неин дневник тук на тема отслабване. :D
Вторник:
ставане 11.00
Тренировка:
12.00 - крака и седалище- http://assets.bb-team.org/users/169587/580/d072bb82c2ea5b8d4807cc6987c7eb54.jpg
Естествено не го направих за 15 минути, както е по схемата, а за 24. До края на деня повторих 4 пъти упражнение номер 7 - сумистките клякания. Избрах тях, защото името им пасва на визуалното ми състояние. :)
Ядене:
11.00 - лимонов сок и мед разбъркани в чаша вода
13.30 - една праскова докато приготвях яденето - 3 яйца на очи, салата с домати, магданоз, копър, целина, лук, една голяма скилида чесън, лъжица зехтин, 3 филийки (наистина са малки и тънки, не като едно време дебели и големи филии) типов хляб.
17.00-21.00 - 100 грама бразилски орех, 3 праскови, една варена царевица . Ако не легна рано и ми пристърже на стомаха ще изям още 1-2 праскови.
Втори ден без нещо шоколадено, не знам дали утре ще издържа. :)
1649 ккал, 54 бел., 100 мазн., 142 въгл.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.09.13 18:40.
Според мен калориите са малко. Лесно може да добавите още ядки и още поне едни 3 яйца. Плодовете са добра идея предвид сезона и за разнообразие, но би било хубаво да не са в много късни хранения, тъй като все пак в състава си съдържат фруктоза, а тя ще повиши нивата на инсулина в неподходящ за това момент(като моментите преди сън и преди физическо натоварване). Не виждам, защо тренировките от ден 1 и ден 3 да завършват с тези от ден 2. Лицевите пък може да разнообразите , като варирате с широчината на разкрача на ръцете (колкото по-тясно толкова повече ще удрят в трицепсите и обратното). Хубаво е да има разнообразие. Нещо подобно също може да се включи.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 03.09.13 23:30.
04.09.13
00:55
Съгласен съм - и калориите и натоварването са малко. Ще направя малко обосновка според моите виждания. Първо взимам под внимание възрастта ми. Няма как да се насилвам като двайсет годишен - нито тялото ми има такива възможности, нито имам нужда от много храна, защото растежа ми отдавна е спрял. Докато един млад човек има нужда от храна за естествения растеж на тялото си и за възстановяване и растеж от тренировките, то аз имам нужда само частично от второто. От друга страна, не работя, и нямам кой знае какъв разход на енергия през деня. Друг интересен момент е, че с годините една и съща дейност я върша с по-малко усилие благодарение на механизирането и извършването и по възможно най-оптимален начин. Мисловната дейност също е по-лежерна - всичко е мислено и премисляно с години и отговорите на ежедневните въпроси се появяват механично, без напрягане, стрес, неувереност. И на края - целите ми са малко далеч от силови и обемни постижения - само махане на сланините и излизане от застоялия живот. Иначе нямам нищо против да имам като твоето тяло, но... :)
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 04.09.13 02:10.
3 яйца, още една - две шепи ядки и от време на време рибка (не маринована) не са чак толкова много допълнителни калории. Мисля, че всеки във форума ще се съгласи, че калориен дефицит не е единствения начин за редуциране на “излишни” килограми и ускоряване на метаболизма, точно обратното. Щом не работите и евентуално имате свободно време през деня в бъдеще може да включите и малко обемни разходки, лек крос или вело разходки.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 04.09.13 09:06.
04.09.13
11:56
Здравей!
Малко насоки за размисъл:
1. Проблемът е по-скоро в ниско активно тегло, отколкото в наднормено общо такова, т.е. можеш да помислиш в посока качване на малко мускул.
2. Има известна логика в разсъжденията ти за количеството на храната, обаче: енергия е необходима не само за растеж и възстановяване, трябва ти също така, за да дишаш, за да ти работят всички системи, да мислиш - колкото и да е лежерно. Да, необходимото количество намалява с възрастта, но намалява с проценти, не в пъти. Ако на 45 г. ядеш една трета от нормалното за 25 г., като станеш на 60 какво ще правиш? Всъщност щом имаш желание да ядеш шоколади и подобни, това е показателно за недостиг на хранителни вещества, т.е. недостатъчно в количествено и/или качествено отношение хранене.
3. Храната е добре да е разнообразна и максимално истинска - това е просто, ако е продукт на човешка дейност, не го ядеш.
4. За физическата (и не само) активност - би могъл да пробваш нещо ново - йога, бойно изкуство, планински преходи.
5. Това с годините е много относително и може да не го слагаш като ограничаващо условие, независимо какво правиш.
Един блог за свободното време:
http://www.marksdailyapple.com
Успех!
04.09.13
17:02
казано от Debel Lebed на 04.09.13, 00:55:
... Първо взимам под внимание възрастта ми. Няма как да се насилвам като двайсет годишен - нито тялото ми има такива възможности...
Мога само да те посъветвам да не си търсиш оправдания, а да се стегнеш в кръста и в “седалището” - виждам, че му отделяш особено внимание.
1. Три тренировки в седицата са малко, 2 тренираш -1 почиваш -2 тренираш, 2 почиваш, нещо такова.
2. Смятам, че сплит тренировки по мускулни групи за теб ще са най-удачни и не си гледай корема, виж си раменете, един мъж трябва да има широки рамене, не е нужно бицепса ти да е 50 санта, не ме разбирай погрешно, но наблегни над разширяваннето на раменния пояс, гръб, крака и т.н., той корема ще си отиде с времето.
3. За храната вече са ти казали, че е ужасна, дори и д-р Емилова ще ти каже, че е малко, и не само това, ами и естеството е като на момиче в училище, което иска да отслабва, ама не става по тоя начин.
Успех.
Нищо ти няма, стига рева. Щом на 44 си бил 76 кг на 181 ръст , няма страшно, пак ще бъдеш. Нито си некъв ендоморф, нито си свикнал с това тегло цял живот. Улежал си се, сега пищиш. Почвай да тренираш, хапвай там както те съветват и след една година ще изглеждаш много по-добре от преди една.
Така като те гледам си точно като типовете от ония снимки - преди и след.
04.09.13
23:56
Благодаря на всички за насоките! Ще се опитам да ги приложа в програмата си, като се придържам към моите цели. И понеже обичам обратната връзка ще обърна внимание на всеки поотделно.
@Strelok91
И на мен не ми хареса маринованата риба, но се изкуших, че е филе и нямаше нужда от досадна обработка, а беше и евтина. Но благодарение на теб, следващият път ще ям прясна. :) В скоро време ще си взема кростренажор и се надявам с това да се реши въпросът с обемните разходки и кросчета.
@Валерия Василева
Здравей! :)
Предполагам, че дори с това, което правя ще кача малко мускул. В началното представяне забравих да напиша, но нямам никакви амбиции да ставам по-едър с мускули. Предпочитам по-слаба фигура и предложението ти за йогата ми допада. А любовта ми към сладкото е по-скоро навик, отколкото нужда. От малък си ям повече сладки неща, даже често се случваше да пропускам обяд или вечеря защото съм се наял с нещо сладко, но си бях слабо хлапе.
@Владимир Караиванов
Вече го правя - днес ме боли задника от вчерашните упражнения. :D
@Наталья Заболотная
Май съм го написал неразбираемо в описанието. Имах предвид да редувам 1, 2 и 3 всеки ден и евентуално 1 почивен ден в седмицата. Предполагам, че като са слабо натоварващи упражнения без тежести, няма да има проблем да са всеки ден. И явно правилно съм се ориентирал и без да искам съм се насочил към сплит тренировки. Нямам представа дали ми е малък раменният пояс, измерих го 118 см., което на фона на 108 талия сигурно изглежда малко, но се надявам като включа и набирания да има някакво увеличение, но пак повтарям - не ми е цел да си повишавам обемите. :)
@StefanR
Аз мислих до Нова Година да си постигна целите, а ти ме прати в кучи ***. :D Мерси за окуражаването!
Сряда:
ставане към 11.00
Тренировка :
12.30 - корем - http://vbox7.com/play:88b5765038
По средата направих пауза от няколко секунди, да намаля котлона на манджата, амплитудата на движенията не беше перфектна, а накрая оплезих език. Но като гледам и тоя пич от клипа му идва малко нанагорно.
До края на деня повторих последното упражнение 5-6 пъти. Почувствах, че то ми “влиза” най-добре точно в сланините. :)
Ядене:
11.30 - лимонов сок и мед разбъркани в чаша вода
13.30 - 100 гр. свинско не много тлъсто с варен ориз, салата един голям домат, червена чушка, лук, магданоз, лъжица зехтин, сол. Изсипах салатата върху свинското с ориз, за да придаде аромат на сварения само във вода и сол ориз. Една скилида чесън, 2 филийки хляб.
17.00 Не бях гладен, изядох една праскова. Малко тежко ми дойде чушката от обедната салатата, май трябваше да я опека вместо да я ям сурова.
18.30 100 гр. свинско месо и сварен ориз - останките от обяда. Салата от прясно зеле, листа целина, лъжица зехтин, сол. 1 филийка хляб.
20.00-21.00 - Всъщност можех и да не я ям, но просто по навик и за кеф - 1 вафла Мура с лешници (175 Ккал), 90 гр фъстъци (на пакета пише към 600 Ккал, изненадах се. Че то малко повече от един шоколад! :D)
12.00 Две праскови и две череши... не, всъщност това беше от една песен. Една праскова. :)
2021 ккал, 99 бел., 101 мазн., 164 въгл.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.09.13 18:52.
05.09.13
23:03
Четвъртък:
ставане 10.00
Тренировка :
13.00 - лицеви опори - Като легнах снощи си мислих в какви серии и повторения да ги правя и реших да ползвам пирамида за по-интересно. Иначе като знам предварителната бройка и серии е скука. Почивка между бройките 1-2 минути, следващият път ще засичам точно еднакви паузи, за да е по-обективен резултатът. Бройките са до отказ - 30-10-7-4-4-4-3-3-2-2-2-1
16.00-20.00 - през неопределен интервал от време - 20, 20, 20, 14, 10.
Ядене:
10.30 - чаша вода с лимон и мед
12.00 - грозде 200-300 гр. с изплюти люспи и семки.
14.00 - бут, крило и бяло месо от печено пиле (малко повече от 1/3 от пилето), две филийки хляб, салата домат с магданоз, сол, без зехтин - чувствах, че днес не ми е по вкуса, освен това разчитах на любимата ми мазна, пилешка кожа. Скилида чесън.
17.00 - праскова
18.00 - половин шоколад
20.00 - една варена царевица - услади ми се повече от шоколада, сякаш ми проми мозъка с нещо очистващо. Сигурно защото я варих с листата и косата и е поела от тях някакви опиати. :)
22.00 - кисело мляко (0.5 л) с две лъжици захар
1889 ккал, 115 бел., 97 мазн., 137 въгл.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.09.13 17:46.
06.09.13
20:40
Петък:
ставане 9.30
Тренировка:
12.30 - крака и задник - http://shapie.bb-team.org/dlebed/photos/17610
16.00-20.00 - 5 пъти упражнение 7 от схемата.
Ядене:
01.00 - през нощта докато гледах филм ми пристърга на стомаха, и за да не ми пречи на съня, пробвах с извара, но както обикновено беше отвратителна и продължих с малка мръвка от пилето и другата половина от шоколада.
10.00 - грозде около 200 гр.
13.30 - към половин печено пиле, салата зеле с целина, сол, без зехтин, две филийки хляб. Скилида чесън.
17.00 - 2 праскови
19.00 - 50 гр. шоколад с 2-3 лешника в него.
20.15 - останките от пилето към 100 грама, без салата и без хляб.
20.30 - до лягане - до мен има 160 гр. печен, небелен слънчоглед, ще ям докато гледам филми, може и да не го изям всичкия.
2640 ккал, 162 бел., 163 мазн., 141 въгл.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.09.13 17:51.
07.09.13
21:38
Събота:
ставане 11.15
Тренировка:
14.30 - корем http://vbox7.com/play:88b5765038
16.30-20.00 - 4 пъти последното упражнение; 1 час малко по-бързо от нормално ходене, не знам дали Strelok91 това имаше предвид “обемни разходки”
Ядене:
12.00 - чаша вода с лимонов сок и мед, 1 праскова
14.00 - 3 варени яйца хвърлени в салатата, 60 гр. типово-ръжен хляб, салата домати с копър и 2 лъжици зехтин, червен лук, сол. И естествено за къде без 1 голяма скилида от решаващият всички проблеми чесън. :)
18.00 - около 500 гр. пъпеш
20.00 - 3 варени яйца без нищо
21.00 - 3 варени царевици
21.30 до лягане - 50-100 гр. бадеми
Утре почивка от тренировки и ядене. Все още не съм решил твърдо, но обмислям два варианта. Първият е само на повече вода, без ядене, а вторият е варена царевица с повече вода. И към час-два ходене насам-натам плюс масаж на местата с мускулна треска.
1967 ккал, 82 бел., 125 мазн., 162 въгл.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.09.13 18:51.
08.09.13
19:38
Неделя:
Тренировка:
Ходене час и двайсет
Ядене:
Нищо с повече вода от обикновено.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 09.09.13 20:57.
09.09.13
21:56
2 седмица
2 седмица - тегло - 86.7( 88.3 преди седмица), талия - 106 см.(108 см. преди седмица)
Мина една седмица и се измерих. Кантарът реши да покаже напредък след като до събота сe беше заковал на 88.4 кг. Явно калорийният баланс ми е бил на нула през първите 6 дни и трябва да го намаля малко или да разчитам, че с времето като заяквам, ще мога да повиша бройките на упражненията и от там разхода на енергия. За сметка на това след неделния глад ефектът беше поразителен - 1.6 кг. (вероятно една част е било задържана вода или кантара ми не е стока, но сантиметърът няма как да излъже). Знаех си, че тая работа не става с ядене, даже не е логично - с ядене се дебелее, нормално е с обратното да се отслабва. :D
Понеделник:
ставане 8.30
Тренировка:
13.30 - лицеви опори - 30-10-8-8-6-5-5-4-5-6-3-3-3-3-4-4-3-2-3
Първо започнах с 2 мин. почивка, но се оказаха много и свалих на 1. По някое време видях, че и с една се възстановявам повече и свалих на 30 секунди, пак беше много и щях цял ден да си правя лицеви без да достигна до една бройка и спрях. Следващият път почивката ще е 1 минута още отначало.
17.00-20.00 - лицеви опори - 20,19,17,15,13,12
Ядене:
Млечно-плодов ден
10.00 - 0.5 л. прясно мляко, с 60 гр. хляб и 2 лъжици захар.
12.00 - 2 банана
14.30 - 0.5 л. прясно мляко, с 60 гр. хляб и 2 лъжици захар.
17.30 - 300 гр. пъпеш
21.00 - 0.5 л. прясно мляко, с 30 гр. хляб и 2 лъжици захар.
1730 ккал., 55 белт., 54 мазн., 261 въгл.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.09.13 18:07.
Здравей!
Позволявам си да коментирам въпреки, че и аз съм новобранец тук, но ...
Годините изобщо не са оправдание!
Мен лично само ме амбицират :D
По-слабо тяло не става само с неядене, това от личен опит. И изобщо не се притеснявай, че ще направиш обемни мускули чак толкова, това не става толкова лесно, вЕрвай ми. ;) А точно корем се сваля доста трудно и иска доста горене на мазнини, което става с натоварване.
http://www.livetolift.com/2013/09/09/искате-да-свалите-мазнини-качете-муск/
За жени е уж, но като гледам важи и за теб.
10.09.13
23:25
@Ole To
Здравей! Предпочитам да се оправдавам с годините си, отколкото с мързела си. Така оправданието изглежда по-солидно. :D Но все пак по-възрастният организъм си има нужда от по-щадящо отношение. Ще пробвам, ще видя кое как ми действа, без да забравя поуките - дневникът ще ми помогне за това. Вие ще давате съвети, като гледате как се движа с времето - друго си е отстрани да се видят нещата и повече глави са способни на повече. :)
@Петко К
Мерси за статията!
Знаеш ли дали някъде има статистика колко е разходът на енергия на 1 гр. (или друга мярка) мускул в покой и същото за телесните мазнини? Все пак и те са жива тъкан и в тях би трявало да протича някаква жизнена дейност свързана с разход на енергия. Разликата между двете също ми е интересна и ще ми даде обективна представа как стоят нещата.
Вторник:
ставане 9.30
Тренировка:
13.30 - крака и седалище - http://shapie.bb-team.org/dlebed/photos/17610 за 21 минути
17.00-19.00 - два пъти упражнение номер 5 - Jumping Jacks, с почивка на петдесетата бройка
Ядене:
10.00 - 0.5 л. прясно мляко, с 60 гр. хляб и 2 лъжици захар.
12.00 - 1 банан
15.00 - манджа (сварено-задушена в тиган) от 100 гр. свинско месо с 30 гр. ориз и целина, салата от домат, лук, 2 лъжици зехтин, сол изсипани върху манджата. 60 гр. ръжено-типов хляб. Скилида чесън.
19.00 - манджа (сварено-задушена в тиган) от 100 гр. свинско месо с 30 гр. ориз и целина, салата от домат. 60 гр. ръжено-типов хляб.
20-21.30 - 90 гр. фъстък, 100 гр. шоколад, 1 банан. Все още ме изкушава навикът, като седна да гледам филм, да нагъвам такива неща. Трябва да намеря подходящ заместител. Или по-добре някой да ми предложи такъв? :)
2870 ккал., 128 белт., 127 мазн., 324 въгл.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.09.13 18:13.
10.09.13
23:29
Евреите в концентрационните лагери сигурно са яли повече от теб...
А като качество - потресаващо. А си мислех, че 16-годишните тийнейджърки във форума се хранят зле...
10.09.13
23:56
казано от Херцог Трън на 10.09.13, 23:29:
Евреите в концентрационните лагери сигурно са яли повече от теб...
А като качество - потресаващо. А си мислех, че 16-годишните тийнейджърки във форума се хранят зле...
Гледам, че ги разбираш нещата, би ли ми направил едно примерно дневно меню или седмично меню, съобразено с понижената ми двигателна активност, годините ми и целите ми? Ще съм ти безкрайно благодарен! :)
11.09.13
15:17
казано от Debel Lebed на 10.09.13, 23:25:
Все още ме изкушава навикът, като седна да гледам филм, да нагъвам такива неща. Трябва да намеря подходящ заместител. Или по-добре някой да ми предложи такъв? :)[/color]
Просто не “нагъвай” и толкоз, стига си се глезил ;) Волята ти е като на жена пред цикъл : )
11.09.13
17:09
Мързели и шегаджии като мен. :D
11.09.13
21:04
Тая сутрин кантарът показа, че с вчерашната ми “концлагерска” диета съм качил едно кило. Мързеше ме да смятам калории, но реших, че щом е такава работата трябва да намаля дажбата. Без туй не чувствам глад, няма смисъл да се напъвам насила.
Сряда:
ставане 9.30
Тренировка:
13.30 - корем - http://vbox7.com/play:88b5765038 почивка 1 мин. по средата
17.00-20.00 - 5 пъти последното упражнение до отказ
Ядене:
10.00 - 1 банан
14.30 - 250 гр. прясна риба (задушена на пара в тиган), салата от домат, червен лук, копър, магданоз, сол, лъжица зехтин. 110 гр. типов хляб и скилида чесън.
18.00 - 200-300 гр. грозде
21.10 - към над 100 гр. пресни орехи. Докато са крехки и им се бели кожичката са най, най.
1479 ккал., 81 белт., 70 мазн., 145 въгл.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.09.13 18:43.
12.09.13
21:28
Защо не тичаш, след като целиш отслабване? Защо тренираш този корем с тези програми след като имаш 10 см сланина над плочките(така само ще се издуе още повече корема)? Защо се храниш като жена?
12.09.13
21:34
Четвъртък:
ставане 10.20
Тренировка:
13.00 - лицеви опори- 30-11-8-5-5-4-5-6-5-6-6-6-6 (1 мин. почивка между сериите)
16.30-20.00 - 25,23,21,19,15
Ядене:
11.00 - 300 гр. грозде
14.00 - салата от домати, лук, копър, магданоз, сол, две лъжици зехтин, 3 варени яйца. 120 гр. типов хляб, скилида чесън.
18.00 - 1 лъжица мед с вода.
20.00 - 3 варени яйца, 100 гр. пресни орехи, 1 кисело мляко с 2 лъжици захар.
1836 ккал, 52 белт., 104 мазн., 185 въгл.
Историята ми в картинки - минало, настояще и бъдеще... евентуално. :D
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.09.13 18:30.
13.09.13
11:03
Дръж се здраво в такъв случай. Докато яденето, тренировките и мисленето ти са като на жена, “настоящето” ще бъде с теб докато си жив. Приеми, че няма никакъв шанс да промениш нещо, ако не си излезнеш от “зоната на комфорта”. Това е най-ужасното място, на което можеш да бъдеш => мислиш си, че правиш нещо и полагаш усилия, съответно очакваш резултати, а накрая => едно голямо нищо.
13.09.13
12:33
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744 От тук си изчисли от колко калории се нуждаеш и от тук: http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi си избери хранителен режим, който да спазваш, защото сега приемаш не повече от 1000 kcal. Също така ако искаш може да започнеш да ходиш на фитнес.
13.09.13
14:19
Ето една поучителна история зя един дебел човек. Така че много внимавай какво си пожелаваш! :D
казано от Debel Lebed на 12.09.13, 21:34:
Четвъртък:
ставане 10.20
Тренировка:
13.00 - лицеви опори- 30-11-8-5-5-4-5-6-5-6-6-6-6 (1 мин. почивка между сериите)
16.30-20.00 - 25,23,21,19,15
Ядене:
11.00 - 300 гр. грозде
14.00 - салата от домати, лук, копър, магданоз, сол, две лъжици зехтин, 3 варени яйца. 120 гр. типов хляб, скилида чесън.
18.00 - 1 лъжица мед с вода.
20.00 - 3 варени яйца, 100 гр. пресни орехи, 1 кисело мляко с 2 лъжици захар.Историята ми в картинки - минало, настояще и бъдеще... евентуално. :D
Aко пък махнеш и захарта , и добавиш и месо ,риба и изваара и започнеш някакви по съществени тренировки , може и да се получи.
Мнението беше редактирано от NoName на 13.09.13 14:27.
13.09.13
20:30
@Ivan Dimitrov
Не тичам, защото не виждам смисъл да бягам, след като никой не ме гони. (grin) Сугурно си прочел, че смятам да си взема кростренажор и това ще ми е бягането. А дотогава, специално заради теб, ще правя всеки ден Jumping Jacks. Корема го тренирам, за да има какво да се покаже след като стопя сланините. За яденето виж надолу в другия отговор.
@Владимир
:) Уж излезнах от моята зона на комфорта, когато се търкалях по цял ден пред компа и нагъвах яко сладко и от всичко по много, но май имаш предвид сегашното ми положение? Не бъди толкова критичен, все пак започнах преди 2 седмици, а за последните 20 години, освен бачкане и откъслечни лицеви и набирания през годините, нямам друга физическа активност. Трябва ми период на постепенно увеличение на натоварването, нали това е един от принципите на трениране. Ето вече първоначалната мускулна терска отмина, чувствам някакво увеличение на силата, килограмите дори незначително, но намаляват, има развитие.
@Chris Sabin
Направих сметки за вчерашното ми меню, изкарах го към 2000 ккал. И аз се учудих, че е толкова много и ми стана ясно защо през седмицата почти не свалям.
Ккал Белт. Въгл. Мазн.
Грозде 171 2.43 41.79 1.41
Зехтин 300 - - 30
домати 40
3 яйца 215 18 2 15
хляб 280 8 59 2
мед 75.5 - 19 -
3 яйца 215 18 2 15
орехи 300 8 7 32
захар 160 - 30 -
к.мляко 280 13 17 17
общо 2036 67 178 112
Сметнах и калорийните баланси:
RMR = 66 + (13,7 х 87кг.) + (5 х 181см.) - (6,8 х 45 г.)
RMR=1857 ккал - без да правя нищо
KB=2553 ккал - избрах слаба активност, въпреки, че тенирам 6 дни, заради слабото натоварване.
Като извадя максимум препоръчителните 500 ккал се получава вчерашният ми калориен прием. Значи балансът ми е добре за сваляне, каквато ми е и целта. Като гледам таблицата и си правя сметка занапред да намаля хляба, a захарта я заменям с мед. Гледам, че зехтина е много калоричен и ще слагам само по 1 лъжица, а когато яденето си е мазно няма да го слагам. И с ядките трябва да внимавам, че и те са много калорични. В неделя ще сметна калориите и за другите дни, за да видя какво е положението. Не знам дали при тия малки тренировки има нужда да дигам белтъчините. Аз съм ектоморф и особено преди 19 години храната ми е била сладки неща, може би организмът ми е свикнал на такива? :) А сланини по корема ми започнаха да се образуват едва преди 7-8 години.
@charlie brown
Ще внимавам :D
@Венцислав Йоханов
Махам я, един пакет ми се размотава от 2 месеца и гледам да го свърша. Купешката извара ми е противна. Трябва сам да си я правя, но в такъв случай по-добре да си пия прясното мляко, защото съм му фен от малък и нямам проблем с лактозата. Kaкви съществени тренировки бе момче, и ти ли искаш да ме правиш културист?! :D
Петък:
ставане 8.30
Тренировка:
12.30 - крака и седалище - http://shapie.bb-team.org/dlebed/photos/17610 за 21 мин. с почивка по средата на подскоците.
16.30-20.00 - 4х40 сумо клякания и 4х50 jumping jacks
Ядене:
10.00 - 0.5 л. прясно мляко с 30 гр. типов хляб и 2 лъжици захар
11.00 - 30 гр. шоколад
14.00 - 200 гр. свинско месо (задушено в тиган), голяма салата прясно зеле, домати, копър магданоз, сол. 120 гр. хляб и скилида чесън.
17.00 - 300 гр. грозде
18.30 - 70 гр. шоколад
21.00 - 0.5 л. прясно мляко с 60 гр. типов хляб и 2 лъжици захар
2515 ккал., 117 белт., 93 мазн., 306 въгл.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.09.13 19:00.
13.09.13
20:50
Откажете се, хора, не виждате ли, че тоя тук е Джо Уидър, 2ри номер :D Организмът му бил свикнал на въглените, щели сме да го правим културист, никой не го гонил, че да тича :D Количеството белтък няма да го коментирам изобщо :D Напомня на един потребител “110”, който искаше да отслабва, карайки колело сложено под бюрото на компютъра :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 13.09.13 20:51.
13.09.13
20:54
Не си давай парите за този кростренажор. Най-ефективното изгаряне на мазнини е с тичане ( + не даваш пари за безмислени уреди които след 1 месец ще са в прах в мазето). Ако те е срам като тичаш, прави го вечер. А това, че правиш корем, за да покажеш “нещо” после е абсурдно..режима ти на хранене е трагичен, и ти просто не виждам как ще стигнеш 5-6% бодифет. За плочки на корема не ти трябват упражнения, а добра диета + кардио тренировки. Тръгнал си да сваляш килограми по много грешен начин - не ядеж както трябва и каквото трябва и не правиш кардио. Най-малко ще си докараш стрии по тялото,а може и организма да си отслабиш и повредиж с малкото храна която приемаш(аз имам стрии от такъв тип отслабване, но кой да ми каже бях малък и необразован в тази сфера). По-добре започни да правиш кардио всеки ден, като постепенно увеличаваш времетраенето и започни поне 2 дни фитнес с най-базовите упражнения, за да няма след отслабването отпусната кожа.
Какъв културист :D :D , говоря ти да излезнеш да потичаш например , а колкото до изварата и млякото , ем то и на мен не ми е много приятно , но все пак я ям :D .. А и гледам да пия само домашно прясно мляко че тия боклуци по магазините...
Мнението беше редактирано от NoName на 13.09.13 20:55.
13.09.13
21:23
казано от Ivan Dimitrov на 13.09.13, 20:54:
Не си давай парите за този кростренажор. Най-ефективното изгаряне на мазнини е с тичане ( + не даваш пари за безмислени уреди които след 1 месец ще са в прах в мазето). Ако те е срам като тичаш, прави го вечер. А това, че правиш корем, за да покажеш “нещо” после е абсурдно..режима ти на хранене е трагичен, и ти просто не виждам как ще стигнеш 5-6% бодифет. За плочки на корема не ти трябват упражнения, а добра диета + кардио тренировки. Тръгнал си да сваляш килограми по много грешен начин - не ядеж както трябва и каквото трябва и не правиш кардио. Най-малко ще си докараш стрии по тялото,а може и организма да си отслабиш и повредиж с малкото храна която приемаш(аз имам стрии от такъв тип отслабване, но кой да ми каже бях малък и необразован в тази сфера). По-добре започни да правиш кардио всеки ден, като постепенно увеличаваш времетраенето и започни поне 2 дни фитнес с най-базовите упражнения, за да няма след отслабването отпусната кожа.
Голяма работа, ако не ми върши работа ще го подаря на някой, защото нямам мазе. А какво трябва да ям? Всеки казва “храниш се зле”, а никой не дава елементарен пример. :)