Коя с коя мускулна група да тренирам ?

11.09.13
15:07

Поднових ходенето си на фитнес с цел сваляне на 4-5 кила, стягане, оформяне.
Мога да посещавам залата 3пъти седмично и въпроса ми е как точно да тренирам? Коя мускулна гупа с коя друга в един ден ? Понеделник тренирах крака и кардио, днес груб, разни упражнения с гири за рамо и кардио а гръдните мускули кога да ги тренирам и може ли примерно с тренировка за крака да се тренират и гърди?
И още нещо да питам добре ли е да правя упражненията придърпване на горен скрипец над глава и пред глава едно след дгуго?
Защото днес когато ги правех и дочух инстуктура да си коментира, че на всичко се бил нагледал. Нещо аз ли бъркам?

11.09.13
15:09

казано от Деница Тошева на 11.09.13, 15:07:

Коя мускулна гупа с коя друга в един ден ?

Горната с долната би било идеален вариант.

А “разни упражнения с гири” няма да ти свършат много работа - по-добре иди обери някое дърво или прекопай градината на баба ти.

11.09.13
15:09

А защо не попита него? ;)
Доколкото разбирам, си начинаеща, което (заедно с въпроса ти за скрипеца) предполага съмнителна техника и неразбиране на движенията.
Аз бих ти препоръчала да се допиташ до някой, който може да те наблюдава и да те поправя навреме.

11.09.13
15:21

Деница, май излезе че сме груби, а поне моята цел (а вярвам и на Маргарита) не е била такава.

Въпросът ти е задаван доста пъти в този форум.
Отговори също много са давани :)
Добре дошла в сайта и форума, но вярвам, че ще ти е от полза ако почетеш статиите и форумните теми и едва тогава ако имаш въпроси - давай смело :)

Успех.

Мнението беше редактирано от Redalex на 11.09.13 15:27.

11.09.13
15:46

Защо да сме груби?! Момичето пита - ние отговорихме без да я заблуждаваме или подвеждаме. :)

Не знам дали сте груби, но безмислени писания, да. Толкова много писане без никаква полза.
Да начинаеща съм и какво да правя като повече от 2кг. гира в едната ръка на мога да държа поне се опитвам да започна от някъде.
А това за баба ми е добър съвет, но за съжаление тя е на 200км. а фитнеса е на 10мин.
Горна и долна част, да това е ясно, но въпроса ми беше дали мога да тренирам крака и гърди в един ден.
Благодаря, Ви за отговорите и извинявайте, че попитах

Мнението беше редактирано от Деница Тошева на 11.09.13 16:13.

11.09.13
16:24

казано от Деница Тошева на 11.09.13, 15:07:

..... гръдните мускули кога да ги тренирам и може ли примерно с тренировка за крака да се тренират и гърди?
И още нещо да питам добре ли е да правя упражненията придърпване на горен скрипец над глава и пред глава едно след дгуго?
Защото днес когато ги правех и дочух инстуктура да си коментира, че на всичко се бил нагледал. Нещо аз ли бъркам?

Не е твоя вината. Тоя плужек - инструктура, дето на всичко се е нагледал, би могъл за малко да слезе от пиедестала си и да помогне. Все пак е там и за друго, освен да пробутва добавки и химия с надценка.

на сайта има специална секция с тренировки - ТУК , където можеш да си избереш тренировъчен план съобразен с целите ти, като тази например.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 11.09.13 16:25.

11.09.13
16:33

казано от Деница Тошева на 11.09.13, 16:05:

Не знам дали сте груби, но безмислени писания, да. Толкова много писане без никаква полза.

Пак не разбирам - написах ти точно и ясно - намери някой, който може да ти помогне, ако след като прочетеш информацията в сайта все още не можеш да се ориентираш.
Ако искаш да получаваш конкретни насоки, би могла да си направиш дневник, в който да си описваш тренировките и вероятно ще получиш доста съвети, от които ще можеш да се ориентираш.

Деница, виж и това.
Качеството на отговорите, които получаваш, почти изцяло зависи от качеството на въпросите, които задаваш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.09.13 16:40.

12.09.13
01:08

Естествено, че може да тренираш гърди и крака заедно, сега ще те изненадам - най-правилно е да тренираш цялото тяло в кръгова тренировка. Разгледай внимателно статиите, които ти предлагат по-горе и се постарай да научиш колкото можеш повече упражнения. Най-ефективни и най-важни са базовите многоставни движения. Послушай съвета за дневник и само можеш да спечелиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1