Жестоката истина

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.09.13
21:23

Мисля, че тук не става дума за хора с някакви смущения, заради които са качили кг или заради които не могат да ги свалят. Аз също се възмущавам на индивиди, които изяждат по 3 големи дюнера на ден, половин хляб и 2 литра кола и после мрънкат, че са дебели. Ако ти харесва да си дебел - бъди си, всеки има правото да живее както иска.Но ако не ти харесва просто се взимаш в ръце и за 1 година вече няма да си дебел. Имам чудесен пресен пример -  мой познат на 25 години, 1.80, 110 кг . ( не са мускули повярвайте ) . Храни се само с дюнери, баници, пилешки хапки,коли, фанти и всякакви такива супер неща. Не може да изкачи 5 стъпала без да се задъха и без да почне да се поти,обаче може да рецитира менюто на Макдоналдс наизуст. Интересното е, че той осъзнава, че е дебел, иска да отслабне, но не прави нищо друго освен да мрънка. Фитнес инструкторите всичките били ” на химия”, никой от тях не знае как се тренира, всички лъжат хората, за да им вземат парите. Успяхме да го замъкнем до залата веднъж, веднага след тренировка изяде голям дюнер с бира !! Не може да си на 20-25-30 години здрав, прав човек и да имаш разширени вени,да не можеш да минеш 10 метра без да изкараш езика. Всъщност повечето “дебели”, които аз съм срещала се държат точно по този начин. Във фитнеса почти не виждам някой по-пълен, обаче като мина покрай баничарницата всичките са там. Ето това ме възмущава мен.

10.09.13
23:46

Откъде знаете,че дебеланковците не се възмущават от вас с “перфектните” тела  :D .Седят си в баничарницата и си говорят:”Глей го тоя кви плочки има бе,ше го е** и педе*****” И жените :”гледай я тая ку*ка със стегнатия задник,уу повръща ми се от нея ”  :D :D :D

10.09.13
23:48

Естествено, че се възмущават. Вика му се завист на това :D

11.09.13
13:16

Абсолютно! :D
От както тренирам, получавам повече покани за “по бира”, явно искат да ми развалят формата.;)

11.09.13
14:28

Малко “възмущение” от време на време не пречи. Това с гледането само в собствената паничка и вдигането на ръце с “Другите да се оправят” не винаги е по-добрият избор. Онзи ден в един ресторант, на съседната маса се хранеха петима американци с общо тегло, поне на око, около 1 тон. До този момент  не бях виждала на живо такова нещо. Ужасното е, че българите все повече започваме да следваме “светлия” им пример и неактивен начин на живот.
Случвало ми се е да не издържа и да отида при майка и баба, изпаднали в див възторг от това, че току-що проходилото им дете е започнало да яде дюнер и пица на парче, и да ги попитам защо го тъпчат с това?  Последвалия отговор от тяхна страна, след паузата на шок и потрес, беше само едно “А, с какво друго?”.  Е, да - не е правилно да им се меся, имаше известен риск за живота ми, най-малко шамар, ругатни и грозни клетви, но...По-гадно от това е да си мълчиш винаги, само защото даденото нещо не те засяга. Щом нещото не вреди на теб самия, значи всичко е наред?
Отвратително е, че има толкова слабоумни и нежелаещи поне малко да се информират родители, които правят всичко възможно децата им до 10 годишна възраст вече да са затлъстели. Както някой беше писал по-горе, дори само един човек от сто да се вслуша и да поиска да промени начина си на живот, не би било изгубена кауза.  :)

Мнението беше редактирано от Мари А. на 11.09.13 14:46.

11.09.13
15:02

Виж, разбирам мотивите ти да пуснеш такава тема, сега като се замисля аз бих пуснала тема - Мразя жени без изпъкнали дупета, мускулести крака и широки рамена... ама нали се сещаш, че ще ме изядат с парцалите хахаха :D :D
Е, различно е от дебели жени, но да - пак си е въпрос на гледна точка ;)
Ако за мен идеалното женско тяло трябва да има ЯСНО изразени извивки, за други пък слаботелесните или свръхтежките са много по-апетитни :)

11.09.13
15:06

Истината е че е по-лесно да получиш признание като фърлиш салфетки в БИАД (със съответната разкопчана риза, ланец и дебел тумбак отдолу), отколкото да постигнеш нещо с усилия и пот :)
А е така, защото в първия случай ще получиш “признание и почитание” на момента и без особени усилия (100тина лева вършат работа), докато за другото трябва време, зор, талант и късмет, а и някак си втория вариант не е толкова “престижен” по нашите ширини.

Масовият човек на тази планета ще избере лесния вариант.

Мари А, преди време гледах една майка в мола на Цариградско да храни бебето си (непроходило) с картофи от макдоналдс......щеше да ми падне долната челюст от изненада, но какво да й кажеш...нито я интересува, нито й пука какъв е ефектът от тази храна.

11.09.13
21:34

Има далеч по-потресаващи неща от това, дето авторката е описала с неприкрито възмущение и отвращение, ама понеже не се забелязват от пръв поглед, та избягваме да ги коментираме ;)
Освен всеки тук да полага грижи за себе си и за близките си, да помага на някого, било то със съвет или с нещо друго, не виждам какво повече може да се направи. Коменарите относно личните избори на хората според мен са излишни. Всеки си носи последиците в крайна сметка.

Мнението беше редактирано от Кристина на 11.09.13 21:35.

13.09.13
11:34

Направо да ги пращаме дебелите в тия хубави курорти на входа на които пише: “Arbeit macht frei”.
Едни такива дразнещи и гнусни са, как се осмеляват да се показват по улиците.

...

Вариант за справяне с проблема е адекватно образоване на децата, махане на боклучавите храни от училищата (банички и т.н.) и увеличение на здравните осигуровки за дебелите (в САЩ се прилага вече).

Да се възмущаваш по форумите, да ходиш да питаш някой защо храните детето си с пържени картофи и т.н. е смешно.

Мнението беше редактирано от Vanko на 13.09.13 11:35.

Знаете ли кое е най-смешното от цялата ситуация? Дебеланковците говорят за другите,че са били смешни,че било тъпо да се храниш здравословно и т.н. Това е от завист и злоба. Искат съвети да им помогнеш,а когато го направиш не те слушат и си правят каквото искат или четат някакви безумни диети и вярват в тях. Докато не го осъзнаят с главния,няма как да им се помогне според мен. А като започнат да злобеят са ми най-смешни. Но...аз просто спирам да се опитвам да им помогна,защото няма смисъл. Повечето от тях са лишени от възпитание,култура и образованост. Просто ми е жал за тях .. Както се изказа една колежка “дебела съм,но щастлива”. Хахаха :)

13.09.13
19:03

казано от Евгения Желязкова на 13.09.13, 18:47:

Но...аз просто спирам да се опитвам да им помогна,защото няма смисъл.

Това ще бъде едно от най-хубавите неща, които си правила за себе си ;) Има една приказка - “Насила можеш да вземеш, но не можеш да дадеш”....

13.09.13
23:56

Единствената утеха остава, че дебелите хорат плащат по-високи цени за самолетни билети!

14.09.13
09:53

казано от Timon на 13.09.13, 23:56:

Единствената утеха остава, че дебелите хорат плащат по-високи цени за самолетни билети!

За съжаление мисля че в много малко авиолинии се прилага това.
Да не говорим за автобусите на Биомет (примерно), където си купуваш билет, и се оказва, че човека на съседната седалка, който е заел И половината от твоята плаща същата цена като теб. (devil)
Аз лично виждам дискриминация спрямо хората с нормално телосложение тук.

fire.is.my.nature

14.09.13
10:13

Абе има нещо не в ред, когато човек изразява такава ненавист спрямо (дебелите хора) или каквото и да било .... you name it. Чувството на отрвращение при погледа на баба рускиня с дебело дупе на мен ми говори за личностни проблеми а.К.а дълбок страх да не станеш такава, някой дълбок потиснат комплекс.... Не съм психолог.

Ако искаш да промениш нещо и толкова ти пука за човечеството, че така строго го съдиш, по-ефективно би било да предприемеш нещо, а не само да сочиш с пръст и да се отвращаваш - това ще обремени вселената така и така само с негативна енергия, която накрая ще се върне при теб. Стани фитнес инструктор, издай книга и започвай да променяш един по един хората с любов, не с омраза. Но дори да не предприемеш тази житейска промяна, гарантирам, че личният ти пример в тренировките и храненето, външния вид и позитивизма биха докоснали постепенно хора от обкръжението ти, децата ти, които от своя страна биха променили живота на някой друг.

Убедена съм, че с отвращение няма да стане. Никой не следва мрънкащи и злобни “сектанти”. Не казвам, че ти си такава, но лично на мен (не задължавам с мнението си) не ми прозвуча много добре постът ти.

По-здрави.

Мила

14.09.13
10:18

казано от Маргарита Манева на 14.09.13, 09:53:

Да не говорим за автобусите на Биомет (примерно), където си купуваш билет, и се оказва, че човека на съседната седалка, който е заел И половината от твоята плаща същата цена като теб. (devil)

Не вярвах, че някой може да напише подобно нещо...това са изключително разочароващи думи, Маргарита. Не се ангажирай с мнението ми.

Мнението беше редактирано от Мила на 14.09.13 10:19.

14.09.13
10:25

казано от Мила на 14.09.13, 10:18:

Не вярвах, че някой може да напише подобно нещо...това са изключително разочароващи думи, Маргарита. Не се ангажирай с мнението ми.

Въобще не се ангажирам. :) И не съм имала за цел да те впечатлявам, не мога да се харесвам на всички, нали?
А на теб приятно ли ти е когато някой ти е заел една голяма част от мястото за което си платила?

Мнението беше редактирано от Margi на 14.09.13 10:26.

fire.is.my.nature

14.09.13
10:25

А да, и още нещо. Глобалното местене на кантара в грешната посока е един глобален проблем, една Глобална Промяна.

В същия дух бихме могли да вземем за пример Секса.
Защо в днешно време децата започват да правят секс на по 13-14…ъм...12?
Светът е доста по-либерален. Сега можеш да ходиш и да.. наред, даже се приема за старомодно да държиш ципа горе.

Защо жените се отказват от деца в името на кариерата? В силно индустриализираните страни има 2 пътя : или печката, или бюрото, няма средни положения за по-голямата част от хората.

.... и т.н. Достатъчно е да се отвори един вестник, за да се видят и още примери.

Мисълта ми е, че в моменти на такива явно деградивни тенденции човек трябва да направи своя собствен избор и ако иска да промени нещо, да го направи само и единствено чрез този си избор. Да докажеш, че може да имаш деца И кариера, да докажеш, че ако тренираш и ядеш здравословно ще изглеждаш невероятно и всяка една друга част от живота ти ще се промени, да докажеш, че.. че... че... Пък който избере да не се промени, това си е негов личен избор и никой не може и в интерес на истината няма право да му го отнеме.

Бих ползвала дори стихотворението на Ботев “На прощаване” в подкрепа на тезата си. :D Личният избор е една малка стъпка, едно почти незабележимо движение за вселената. Едно движение на оковите не би скъсало синджира, но би накарало и други да се задвижат. Няма да стане от днес за утре, но има ли движение, ще има и промяна.

Спирам и ви пожелавам позитивен ден! ;)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 14.09.13 10:46.

14.09.13
10:28

казано от fire.is.my.nature на 14.09.13, 10:13:

Ако искаш да промениш нещо и толкова ти пука за човечеството, че така строго го съдиш, по-ефективно би било да предприемеш нещо, а не само да сочиш с пръст и да се отвращаваш - това ще обремени вселената така и така само с негативна енергия, която накрая ще се върне при теб. Стани фитнес инструктор, издай книга и започвай да променяш един по един хората с любов, не с омраза. Но дори да не предприемеш тази житейска промяна, гарантирам, че личният ти пример в тренировките и храненето, външния вид и позитивизма биха докоснали постепенно хора от обкръжението ти, децата ти, които от своя страна биха променили живота на някой друг.

За твоя информация - аз СЪМ треньор, йога инструктор, и консултирам за хранене. Радвам се на хора, които са осъзнали грашките си и имат желание да поемат по по-добър път, няма нужда от твоите поучения. ;)

fire.is.my.nature

14.09.13
10:32

казано от Маргарита Манева на 14.09.13, 10:28:

казано от fire.is.my.nature на 14.09.13, 10:13:

За твоя информация - аз СЪМ треньор, йога инструктор, и консултирам за хранене. Радвам се на хора, които са осъзнали грашките си и имат желание да поемат по по-добър път, няма нужда от твоите поучения. ;)

Знам, Марги, не беше насочено само към теб изказаното ми мнение, конкретният пост беше към аторката на темата. Аз се възхищавам на постиженията ти и виждам, че наистина си мотивация на доста момичета да променят нещо ;) Надявам се не звучи толкова поучително, колкото да доказва моя светоглед хаха :Д Но дори и да съм фейлнала, ъм, здраве да е.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 14.09.13 10:36.

Мила

14.09.13
10:48

Въобще не се ангажирам. :) И не съм имала за цел да те впечатлявам, не мога да се харесвам на всички, нали?

Уважавам личността на човека, включително и твоята...харесванията са за пържоли и тахан.

А на теб приятно ли ти е когато някой ти е заел една голяма част от мястото за което си платила?

Неприятно ми е да, да пътувам неудобно - заради това ми е неприятно, а не заради това, че съм платила колкото ‘’дебелия’’ човек до мен, а той ми е заел 1/2 от седялката... В такъв случай пък аз си викам, хубавото поне е, че аз тренирам и слава богу ми стига и половин седялка...и се усмихвам...до там.

Просто тук се изсипа краен неприязън към дебелите хора, което не ми хареса.

Мнението беше редактирано от Мила на 14.09.13 10:51.

14.09.13
10:50

Я си нагълтайте егото надълбоко, че друго като не гълтате, поне това. Тренират от 2 месеца и тръгват да съдят тоя и оня. И мен много хора ме отвращават като ги гледам, ама не всички са длъжни да живеят, за да тренират, нито пък дори да тренират за здраве, дет се вика. Хората имат различни критерии. И узряват в различни моменти.
Проблемът е, че някои много рано си повярват и се паркират трайно на недостижимите висини, докато другите вече пътуват в космоса над тях. Авторката на темата - има ли желание, има и подход да мотивираш някого. Май май не си пробвала с друго, ама устицата плямпа, та плямпа.
Тихо майна, побърках се тея дни... Простите меня :D

бутче, на теб ти е ясен проблема :D Не се притеснявай! :D

14.09.13
12:55

По-добре на стероиди,отколкото дебел!!! :D Това в кръга на шегата,но ако един човек го мързи да се грижи за себе си и да спортува,най-вероятно го мързи и да работи усърдно и изобщо да има потенциал да постигне “нещо” в някаква насока.

14.09.13
13:09

Разбрахте се...виж как можете да си говорите нормално.

Кокобът, хубав пост...нервен, ама хубав:)

14.09.13
13:16

казано от Deian Petrov на 14.09.13, 12:55:

,но ако един човек го мързи да се грижи за себе си и да спортува,най-вероятно го мързи и да работи усърдно и изобщо да има потенциал да постигне “нещо” в някаква насока.

В тази вързка, бях чела, че някои корпорации имат политика да не наемат хора с наднормено тегло на управленски позиции, изхождайки от това, че след като са неспособни да управляват собственото си здраве, няма да могат да направят същото за компанията. На мен ми изглежда логично. :)

14.09.13
14:01

казано от Timon на 13.09.13, 23:56:

С това изказване нещата отиват към война между дребни и едри.
Първите ще поискат диференцирани цени, а вторите ще седнат върху първите. Геноцид и Край! :D

Маргарита, това с управленските позиции и корпорациите ти се струва логично? Може би си близо до управленското ниво в някоя корпорация или засега жънеш успехи предимно в личното си здраве и тегло?

Отношенията в обществото ни в немалко аспекти са изградени на солидарен принцип.
Това е в основата на всяко общество(май?).
В това общество има всякакви хора - млади, стари, умни, тъпи, спортисти, математици, хора в неравностойно положение и т.н.
Трябвало всичките да живеем някак си. Защо? Честно казано не знам. :D Чувал съм, че в дадени моменти различни хора са давали голям личен принос към човечеството или към социалната група, към която принадлежат. Не знам дали всичките са били във висока спортна форма, красиви, силни...някои от тях може и да са били дебели, болни, дори и глупави.

Към авторката: slow down baby. Сигурен съм, че има далеч по-възмутителни неща от нечии тресящи се меса. Ако знаеш колко глупави хора и злобари имаааа... Въобще, както fire.is.my.nature е споменала, това публично твое отвращение ...наистина навежда над мисълта, че по-скоро ти имаш проблем - страхове, комплекси и т.н., отколкото че си избухнала от загриженост за “горките хорица”.
Орторексията е психическо разстройство, все пак. Доколко участващите в темата са наистина спортуващи, здравословно ориентирани и доколко са болни?
Сетих се за темата  “McDonalds крошета”  (wasntme)

Мнението беше редактирано от 6th на 14.09.13 14:09.

14.09.13
14:20

Оф, ся пак всички ще се озлобят и никой няма да си вземе поука. Много, много, много ми е тъпо, като става така.
Да си толерантен означава да цениш себе си - дано това да е добър стимул за всички. Ако не го правите заради другите, направете го поне, за да сте над тях.

Тука чета някакви неща и само едно ми е чудно...
Кой дава правото на някой да съди някой? Това е. Оставете ги хората да правят, каквото искат. Те ще си носят последиците. И ще се научат. Пийс! Аут!
П.С. Ай лайк биг бътс!

14.09.13
14:25

казано от 6th на 14.09.13, 14:01:

Маргарита, това с управленските позиции и корпорациите ти се струва логично? Може би си близо до управленското ниво в някоя корпорация или засега жънеш успехи предимно в личното си здраве и тегло?

Работила съм и на управленско ниво, не в мега-корпорация, но в предприятие с прилични за България мащаби, и вярвай ми в сферата в която съм работила там, нямаш никакъв шанс да пожънеш успех ако не изглеждаш здрав. ;)

14.09.13
14:32

Марги, не познавам някой собственик на голям капитал(а познавам много такива), който да сложи някой строен на управленска позиция само защото е строен. Нито пък ако трябва да избира между добре сложен и здравословно живееш и дебел и незаитересуван от здравослони навици, ще подбира по критерии “начин на живот” и “външен вид” ;) Подбират по упрвленски и организационни качества, по лоялност, по интелект, но не и по външен вид и отношение към живота. Интересуват се от спечелени за тях пари, не от здравословно живеещи и спортуващи във структурата си.

14.09.13
14:33

казано от Redalex на 11.09.13, 15:06:

Мари А, преди време гледах една майка в мола на Цариградско да храни бебето си (непроходило) с картофи от макдоналдс......щеше да ми падне долната челюст от изненада, но какво да й кажеш...нито я интересува, нито й пука какъв е ефектът от тази храна.

Жалко, много жалко...

14.09.13
14:34

казано от James Hinks на 14.09.13, 14:32:

Марги, не познавам някой собственик на голям капитал(а познавам много такива), който да сложи някой строен на управленска позиция само защото е строен. Нито пък ако трябва да избира между добре сложен и здравословно живееш и дебел и незаитересуван от здравослони навици, ще подбира по критерии “начин на живот” и “външен вид” ;) Подбират по упрвленски и организационни качества, по лоялност, по интелект, но не и по външен вид и отношение към живота. Интересуват се от спечелени за тях пари, не от здравословно живеещи и спортуващи във структурата си.

Тъкмо щях да дам примера с настоящия ни финансов министър:)
Ето, явно бат Сашо знае как стават нещата и оня много работа отмята:)

И в Щатите ги има тия неща...дискриминация или не, там са вдигнали ръце от борбата с наднорменото тегло и взимат крути мерки...

14.09.13
14:34

казано от Маргарита Манева на 14.09.13, 13:16:

В тази вързка, бях чела, че някои корпорации имат политика да не наемат хора с наднормено тегло на управленски позиции, изхождайки от това, че след като са неспособни да управляват собственото си здраве, няма да могат да направят същото за компанията. На мен ми изглежда логично. :)

Това е доста наивно и тесногръдо и в никакъв случай логично. Съществуват сума ти и компенсаторни психологически механизми, които мога да ти дам за пример, че обратното също е приложимо. В крайна сметка логика няма - всичко е до конкретна индивидуалност.
А щом ще даваме себе си за пример (нещо, което ми е тъпо) - правил съм сума ти и подбори за компании (в т.ч. и чуждестранни) за мениджърски позиции. Някои от назначените все им следя професионалното развитие, и повярвай ми (ако искаш де) теглото никога не ми е било критерий при подбора и препоръките ми. На прима виста се сещам за двама човека, на чието тегло бихте се възмутили жестоко, но на чиито успехи бихте гледали с ококорени очи.

14.09.13
14:37

казано от James Hinks на 14.09.13, 14:32:

Хората се подбират според цял набор от качества, едно от които е външния им вид.
В случай че има два кандидата с равни други качества, единия с 50 кила свръхтегло и всичките съпътстващи го “екстри”, ти на кой би се спрял?
ПП: И пак не разбирам защо се спори. Изказвам мнението си, не принуждавам никой да се съгласява с него. Защо вие се опитвате да ми наложите вашето? Наемайте си дебели управители, когато станете CEO-та на големи корпорации...

Мнението беше редактирано от Margi на 14.09.13 14:40.

14.09.13
14:44

казано от Маргарита Манева на 14.09.13, 14:37:

Хората се подбират според цял набор от качества, едно от които е външния им вид.
В случай че има два кандидата с равни други качества, единия с 50 кила свръхтегло и всичките съпътстващи го “екстри”, ти на кой би се спрял?

Няма такова понятие като равни качества. При подбори за такова ниво се дълбае дълбоко и в крайна сметка нещата винаги натежават в една или друга посока. Външният вид не е фактор. Правят се обстойни психологически профили и прогнози и както няма двама хора с еднакви пръстови отпечатъци, така няма и двама човека с еднакви психологически профили.
А относно финалния избор - мога да те уверя, че в крайна сметка собственика на компанията понякога избира този, който му напомня за него самият (съзнателно или подсъзнателно), пред по-способния кандидат. И ако собственика е “дебелак” нали се сещаш кой ще предпочете... Та както казах и по-горе - нещата са различни във всеки случай. Не може да се обобщава и категоризира.

Мнението беше редактирано от Петър на 14.09.13 14:47.

14.09.13
14:47

Е нали давате примери...аз не съм назначавал хора, не съм подбирал....може би като съм твърде мургав и висок няма да ме вземат в Ку-клукс клан...
Я да Ви дам един от близката седмица, па Вие ме оборвайте:))))...на тренера дъщерята се върна в БГ за няколко седмици. Не посмя да се покаже на слънце, на море даже не ходи, защото в Германия няма да я вземат на сериозна работа, ако е мургава(защото в комбинация с БГ бекграунд), защото там предразсъдъка е изродски.
Тя е архитект, степендиант на един от най-елитните университети в Германия.

Та, наистина има много неправди и алогични неща...

Това в Америка не го правят защото МРАЗЯТ дебелите, а защото нацията им гине в сланината си и проблема е наистина огромен...или поне беше такъв като бях там 2005-та:)

14.09.13
14:49

казано от Петър на 14.09.13, 14:44:

Няма такова понятие като равни качества. При подбори за такова ниво се дълбае дълбоко и в крайна сметка нещата винаги натежават в една или друга посока. Външният вид не е фактор. Правят се обстойни психологически профили и прогнози и както няма двама хора с еднакви пръстови отпечатъци, така няма и двама човека с еднакви психологически профили.
А относно финалния избор - мога да те уверя, че в крайна сметка собственика на компанията понякога избира този, който му напомня за него самият (съзнателно или подсъзнателно), пред по-способния кандидат. И ако собственика е “дебелак” нали се сещаш кой ще предпочете... Та както казах и по-горе - нещата са различни във всеки случай. Не може да се обобщава и категоризира.

Ти отиде на съвсем друга тема, ама изобщо нямаще нищо общо с първия пост.

Както и почти всички дискусии вече:)))
Ама добре де, все малко от малко общата си култута човек може да подобри във форума.

Последното нещо, ще е как да се научи да тренира и храни:)))

14.09.13
14:50

.

Не съм срещал в живота си двама с еднакви работни качества ;) Вероятно ще измисля още някакъв критерий, по който да ги оценя, но определено ще има връзка с естеството на работата, а не с начина му на живот и външния вид.
В САЩ може и да е така и то в корпорации с печалби милиарди $, в които се чудят как да отсеят най-най-най-кандидата и имат огромен наплив и избор, защото знам фирма с капитал от около 50 милиона, в която най-лекия е 90 кила на ръст 170 :)
И спорим защото това са приказки наизуст - “големите корпорации така” и енгири, край на спора ;)

14.09.13
14:51

Между това

казано от Маргарита Манева на 14.09.13, 13:16:

...някои корпорации имат политика да не наемат хора с наднормено тегло на управленски позиции...

и това

има огромна разлика.
Да споделя и аз конкретен случай: човека е сред разработчиците на най-популярния БГ сайт за продажби, да не казвам името, за да не е реклама, ама е подобно на купувалник.ком. Доста напред е момчето, сериозен IT специалист. Лятото изкара месец в Бали на почивка, сега се стяга за Сингапур и му е през оная работа дали ще му харесват шкембето там или не. Обвързването на външния вид с умствените качества или пък управленски способности е смешно и подхожда по-скоро на добре изглеждащи, но сериозно комплексирани относно други личностни качества индивиди.

Иначе Петър много отдавна го каза точно и ясно:

казано от Петър на 15.08.13, 09:52:

Ква тъпа тема :D :D !

Не знам защо изобщо я съживихте.

http://www.twitch.tv/dreamhacktv Взимайте бира, пускайте телевизора и се кефете!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1