Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

16.09.13
23:16

Ако ти стават широки панталоните, а теглото почти не пада, това е страхотна новина!

Е в един момент ще почне да пада по-стабилно, няма как :) Ако не почне - значи може да се замисля за Олимпията след 2-3-4 години :D

16.09.13
23:31

казано от Херцог Трън на 16.09.13, 23:02:

Храната днес :

2 кафета, 2 чушки с ориз + кисело мляко, 2 свински вратни, малко пържени картофи, зелена салата, 4фх(2 с чушките, 2 с вратните), грозде (300-400гр) гладно.

Добре де, Тръне, що не ги зарежеш тия работи в червено като искаш да сваляш. И нямам предвид толкова пържените картофи - предполагам не са ти ежедневие, колкото имам предвид хляба :) ?

Малко по малко :) От опит съм установил, че ако го направя изведнъж - ще издържа 10 дена и после ще стане голямо освинване :) А така намалявам плавно и нямам огромно желание за друго тесто/сладко. Като се има предвид, че доскоро опуквах без да усетя по 1/2 хляб на ядене, сега е далеч по-добре. Картофите са инцидентни както каза, а и бяха съвсем малко :)

Това е и целта на писането на храната отново - да ме е срам да чийтвам :D

16.09.13
23:51

Някой да му го напише, че мен не ме слуша : ) Тия постепенности ще ги видим тоя път. Аре чака те мелба, като стигнеш там едно ниво. Яденето на хляб е чисто и просто навик, от който може да се отучиш- малко воля.

Мнението беше редактирано от Бойко на 16.09.13 23:52.

16.09.13
23:54

Да бе, еба*и философията. Какво му се чудиш толкоз?
Мега зарибен по тренирането, пък такива слаби ангели за яденето... ай де :)

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 16.09.13 23:55.

17.09.13
01:06

казано от Петър на 16.09.13, 23:31:

казано от Херцог Трън на 16.09.13, 23:02:

Храната днес :

2 кафета, 2 чушки с ориз + кисело мляко, 2 свински вратни, малко пържени картофи, зелена салата, 4фх(2 с чушките, 2 с вратните), грозде (300-400гр) гладно.

Добре де, Тръне, що не ги зарежеш тия работи в червено като искаш да сваляш. И нямам предвид толкова пържените картофи - предполагам не са ти ежедневие, колкото имам предвид хляба :) ?

Че какъв е проблема с тея храни,след като се вписват долу горе в калорийните му нужди и все пак е в дефицит? Тялото да не си вика, я бял хляб и картофи, дай ще кача мазното малко, а после като хапне пиле, я пиле, дай малко ще сложа на мускулите, да не ги горя, а вместо тях, мазнини ще изгоря.

17.09.13
01:14

казано от A.W.E.I.T на 12.09.13, 20:53:

Колкото си по-чист , толкова повече въглехидрати и по-малко мазнини и обратното. :) Естествено не баш така и не толкова просто,но в тази насока се разклоняват детайлите вече според данните.

Ей такъв.

казано от Херцог Трън на 14.09.13, 21:45:

Не всичко е калории.

И такъв.

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 17.09.13 01:14.

17.09.13
01:18

Да, но никъде не съм казал,че като си мазен, трябва да си на 0. А очевидно неговите калории са страшно малко, въпреки че “не всичко е калории” и “метаболизмът му е забавен”.

Като си много чист също не визирам, че 150-200 въглехидрат трябва да ти е максимума. Има оптимално,казвал съм го многократно. Човек трябва да слабее на ВЪЗМОЖНО НАЙ ВИСОКИ КАЛОРИИ , на които може да сваля тегло. Защото като изпадне в застой (и не ако, а КОГАТО) ще свали малко и ще продължи, от 1500 калории какво има да свалиш? Защото тея пържоли едва ли са по 400гр. всяка и от друга страна едва ли в “малко пържени картофи” аз го разбирам сиреч 20-30гр. въглехидрат (щото това са 100-150гр сурови) и 4 филии хляб са общо 70-80гр. въглехидрат. 70-80, па дори 100гр. въглехидрат са 400 калории, както се сещаш в голямата картинка 400 калории са едно нищо. А в стандартно кисело мляко най-пълномасленото има 280 калории, по-нормалните към 200. Прави си сметките колко са му калориите и колко трябва да са.

Мнението беше редактирано от lordinario на 17.09.13 01:19.

17.09.13
01:20

Ти какво си мислиш? Добре постепенно ще се откаже от хляба и другите “джънк” храни и ще го кара на 2 пържоли, 2 чушки с варен ориз и 1 кисело мляко на ден? И ако от там не сваля, какво правим? На въздух ли ще я кара...

17.09.13
01:30

Така ако продължаваме, може да си говорим безкрайно. С кое не си съгласен сега? Прочети си поста. Прочети моя. Сега го направи пак. Виждаш ли противоречие между моите и твоите думи? Не съм казвал да сваля калории, а да добави мазнина вместо въглехидрат. Или просто искаш да си чешеш езика? При него говорим за отношение към храната, той много добре знае какво как му действа, именно затова избягва въглехидратите.
В горното меню основният енергиен източник е именно въглехидратът. Калории може да се режат, щото не цели изчиставне на последните 50 грама около пъпа. Освен това като забиеш на 1500 калории и светлина не се вижда, ги вдигаш.
Стига толкоз, успех на Херцог Трън.

ПП. Когато последно гледах съдържанието на гроздето, в него също имаше захар. Подобно и за киселото мляко.

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 17.09.13 01:34.

17.09.13
01:36

Абе въглехидрати кур мур бате,гледай общите калории...Лординов е прав - сваляш на възможно най - много калс и на възможно по малко тренировки,така със напредване на времето имаш много по голям арсенал който да манипулираш (сваляне на калс и /или увеличаване на тренировки)
в момента ям 80-100 гр протеин,под 50-60 мазнина и останалото карбс (300-400) и ми е ток и жици всичко,имам дни и с 40 протеин 30 фат и мощно въглени :@ :D
На херцога бих му препоръчал АКО си следи калориите,просто да си постави една граница която да не минава (примерно 2500),като спре да сваля на нея нека я напарви 2400 и така..или да тренира повече вместо да намаля храната.
Той си знае де.

17.09.13
02:55

Сериозен метаболитен демидж има тук. Лошото е , че преди като е ял по половин хляб на ядене,сега като не яде почти нищо и издържа си вика - оп,успявам. Но след време всичко ще се върне двойно и ще мре като куче от глад. Аз сега на 3 хиляди едвам живея,така ме удря тока :Д това не значи че са ми малко, тамън са ми, просто апетита ми е унищожително огромен. Апетит и метаболизъм не вървят ръка за ръка,даже въобще. Ако не чувстваш глад , това не значи че ти е много бавен метаболизма и обратното, ако си яко гладен, не значи че ти е супер бърз. Сега докато се стабилизирам и ги приравня (апетит и метаболизъм, да съм гладен тогава и  толкова, колкото ми е нужно за поддръжка, за сваляне да съм в лек глад, а за качване лекичко да се тъпча), ще мине известно време. Иначе в момента мога да ям по 10 хиляди калории на ден без зор, и то не баш от джънк, щото 300 грама кафяв ориз (над хиляда калории) на 1 ядене отиват и корема ми все още е празен и къркори като че не ял 12 часа.

п.п Диетата и изчистването е лесно, след това, което следва (особено ако тръгваш от дебел да ставаш релефен, като мен) е баш бая зор и ако оцапотиш за 2 месеца може да се върнеш във входно ниво.

Мнението беше редактирано от lordinario на 17.09.13 02:58.

17.09.13
03:10

казано от Vintage на 17.09.13, 01:36:

в момента ям 80-100 гр протеин,под 50-60 мазнина и останалото карбс (300-400).

Това са 2 хиляди калории бре

17.09.13
09:11

Калориите са си калории - за да сваляш, трябва да си на ОКБ, това е ясно. Ако калорийният ти баланс е положителен, може да си само на суроватъчен изолат и пак ще качваш. Но... не е все едно дали тези калории идват от въглехидрати (особено пък монозахариди и в частност фруктоза) или от мазнини/протеини. Процесите са различни, скоростта на разграждане е различна, енергийният разход за разграждане е различен и най-общо казано реакцията на тялото е различна.
Въглехидратите са въпрос на навик, не на нужда. Ако искаш да сваляш много килограми за дълъг период и без “рецидиви”, първата ти работа е да ги орежеш до минимум, даже почти до нула. Това е като с цигарите - или пушиш, или не пушиш. Една цигара вече те прави пушач. Компенсирай с количество засега. Дори да не свалиш нищо (а ти ще свалиш дори само заради изчистването на задържаната вода), това е важната първа стъпка. За калорийния баланс ще се погрижиш после с постепенно намаляване, докато го докараш до отрицателен.
И най-важно - тия истории със зареждащия ден и “чийт мийл”-овете просто ги забрави. Това са пълни дивотии - не ти трябват, само ще вредят. Настрой се, че въглените просто не са храна и ще спреш да ги възприемаш като такава. Само и единствено въпрос на мотивация е, няма нищо общо с волята. Точно като отказването на цигарите.
Не си поставяй краткосрочни цели за сваляне на Х килограма за Y дни. Постави си за цел да промениш начина си на хранене - това е по-важно и ще ти донесе по-добри резултати в дългосрочен план.

17.09.13
09:51

казано от Boby_ на 17.09.13, 09:11:

И най-важно - тия истории със зареждащия ден и “чийт мийл”-овете просто ги забрави. Това са пълни дивотии - не ти трябват, само ще вредят. Настрой се, че въглените просто не са храна и ще спреш да ги възприемаш като такава. Само и единствено въпрос на мотивация е, няма нищо общо с волята. Точно като отказването на цигарите.
Не си поставяй краткосрочни цели за сваляне на Х килограма за Y дни. Постави си за цел да промениш начина си на хранене - това е по-важно и ще ти донесе по-добри резултати в дългосрочен план.

Майтап няма, струваше си 3-те месеца. Месо не ядях, ама за цялото лято се сещам за 2-3 пъти, в които съм яла нещо купено. Не се сещам просто да ям такива неща ;)

ЕДИТ: Виж къде ти проблемът в нагласата. При мен беше, че аз прекалено много обичам да си угаждам и винаги намирам причина да си подаря нещо :D Та - реших да си променя наградите :D

Мнението беше редактирано от cocobutt на 17.09.13 10:01.

Според мен твърде много го обсъждате, нещата които трябва да направи са прости и той си ги знае. Прави тежки тренировки тип кръгове, да вдигне пулса на макс и да ускори метаболизма за дни напред - в тренировъчен ден да се храни с лек положителен баланс и повече въглехидрати, в почивен без въглехидрати и с на отрицателен баланс. След време да намали пак калории и ще му се получи на човека. Другото е да опита ЦХ, може много да му помогне в свалянето. Успех от мен!

17.09.13
11:58

Много ясно, че и качеството на храната има значение, ще изглеждаш добре и ще вдигаш добре на банички ама друг път.

KA

17.09.13
13:43

Мнението на Боби е много добро и много вярно. Единственото което мога да кажа аз, ако искаш да имаш по бързи резултати е да спреш готвените храни за известен период, говоря за манджите и тем подобни и да го караш само на печено месо и изчистени храни, пърженото забравяш, хляб също не ти трябва. Може да го компенсираш с малко варени картофи, ако съвсем закъсаш и плодове, ще ти помогнат .

Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.09.13 13:44.

17.09.13
13:44

казано от A.W.E.I.T на 17.09.13, 03:10:

2500 ги държа,ма май че ги кача дейба

Тренировка [108]

Седмица 2

Гръб и гърди

А1 Пулоувър преса : 1х5кг+2хСТ+F

Б1 Скрипец ш.н.х.  3х70 3х70 3х80
Б2 Гребане щанга    3х90 3х90 3х90
Б3 Скрипец р.п.х.    3х70 3х70 3х80
Б4 Тесна лежанка    3х70 3х80 3х80
Б5 Лежанка          3х75 3х85 3х85
Б6 Обратна лежанка 3х90 3х90 3х90

В1 Пуловуър преса : Х

Г1 Скрипец ш.н.х.              5х70 5х70 5х70
Г2 Скрипец р.п.х.              10х50 10х50 10х50
Г3 Скрипец долен(V-ръковатка) 20х30 15х40 20х40

Д1 Лежанка            5х75   5х75     5х75
Д2 Горен лег с дъмбели 10х22,5 10х17,5 8х17,5
Д3 Лежанка р.х.        12х50   6х50     8х50F

Е1 Ренегадско гребане 5х20 5х20 (на ръка)

Размисли и страсти :

Като за след нощна - много добре. Силовата част - много добре, с много аванс. Скрипците бяха близо до максимум, лежанките - много леки, така че другия път ще сложа още. На обратната лежанка не сложих повече, защото пейката се клатеше леко - просто пода при едната стойка за клек е неравен и не исках да рискувам излишно да се преобърна. Толкова лесни 80 на тесния лег пък никога не съм правил.

На двата трисета - зверско напомпване. На лежанките - пак дясна ръка фейлва, а от тази с раменен хват гърдите ми щяха да гръмнат буквално, такова нещо досега не ми се беше случвало.

Чудех се аз като виден плажен билдър защо аджеба няма отделна тренировка за ръце, но отговорът е прост - тази е предостатъчна. Докато се преобличах случайно се мернах в огледалото и нещата бяха :x Като присадени от някоя батка бяха ръцете....сега остава да се изчистят и да са така не само веднага след тренировка, а това ще отнеме известно време. Доволен, адски доволен днес :) Онова изказване, че Сашо не е хубав човек...оттеглям го :D Хубав, но неразбран! :D

После излизане до университета, едно кафе с колежка, малко обикаляне - мернах Косьо (ФейсОфф) и сега в нас - общо взето ще спя. Суплементи - протеин, 1гр магнезий, 100мг цинк, 5000 IU D3. Храна - като стана от сън.

Прочетох мненията на всички относно храната и ще коментирам в малко повече детайли по-късно.

По-здрави!

Попринцип не е хубаво от такъв тип тренировки да ти “гърмят” ръцете.

17.09.13
14:58

казано от cocobutt на 17.09.13, 09:51:

Майтап няма, струваше си 3-те месеца. Месо не ядях, ама за цялото лято се сещам за 2-3 пъти, в които съм яла нещо купено. Не се сещам просто да ям такива неща ;)

ЕДИТ: Виж къде ти проблемът в нагласата. При мен беше, че аз прекалено много обичам да си угаждам и винаги намирам причина да си подаря нещо :D Та - реших да си променя наградите :D

Не си струва. Ако спра да ям всеки ден по 2 пакета вафли и 1 шоколадово руло и някоя друга дивотийка, я солетки, я пуканки, ахаххаха,сигурно ще стана на 0% телесни. Не е здравословно толкова да съм изцепен като копело,за здравето не е добре.

17.09.13
14:59

казано от Vintage на 17.09.13, 13:44:

дигни ги, особено сега като почваш тренки след дълъг рест

17.09.13
15:05

Ти що не мъчиш да се набираш?

17.09.13
15:11

казано от Jikata на 17.09.13, 15:05:

Ти що не мъчиш да се набираш?

Или някакви кофички да мъчиш, че ги дават по-лесни. И така хубавото е,че като вдигаш бройката ще слабееш,а като слабееш ще вдигаш бройката на повторенията, а след време и закачените тежести, това ще ти дава нещо като успокоение за психиката, щото неимоверно силата на щангите пада, което си е кофти :)

Мнението беше редактирано от lordinario на 17.09.13 15:11.

17.09.13
15:14

Тежък е, но май прави едно набиране.
Иначе  кофичките - мисия невъзможна поне засега. Карах го да прави, но не става.

17.09.13
15:17

Е то ако се научи кофички да прави, дори със собствено тегло някакви повторения, лежанката му ще изгърми нагоре. На това лично тегло.

17.09.13
15:20

А така и за набирането му сипете- аз приказвам от... да не говорим, че има опция и за асистирани набирания и лека полека да смъква килограмите/сиреч да си намалява помощта/ от лоста.

Иначе да го похваля, че да не рече, че само храна. Раздаде се днеска много- повечето неща си бях позитивни откази- изцеди се : )

Мнението беше редактирано от Бойко на 17.09.13 15:21.

17.09.13
15:26

казано от James Hinks на 17.09.13, 15:14:

Иначе  кофичките - мисия невъзможна поне засега. Карах го да прави, но не става.

По принцип би трябвало да са му по-лесни от набиранията...поне при масата народ е така,както и при мен.

17.09.13
16:05

казано от Jikata на 17.09.13, 15:26:

казано от James Hinks на 17.09.13, 15:14:

По принцип би трябвало да са му по-лесни от набиранията...поне при масата народ е така,както и при мен.

И аз съм си мазньоч, но при мен кофичките са в пъти по-лесни (dull), може би защото гърди и трицепс по ми вървят, знам ли....

17.09.13
16:10

Я съм пък наопаки :D. Набиранията са ми в пъти по-лесни от кофите, особено с добавена тежест.

17.09.13
16:11

Ръцете и раменете са му слаби, на кофичките пусне ли рамото под лакътя и край...
Принципно всичко търпи корекция, но сега зависи само от него - ако натиска и е сериозен ще му се получат нещата за едни 6-7 месеца ;)

17.09.13
16:17

казано от Петър на 17.09.13, 16:10:

Я съм пък наопаки :D. Набиранията са ми в пъти по-лесни от кофите, особено с добавена тежест.

Ми Ту, ма сме голяма рядкост...

Ъм...бая се е изписало докато спах :D Пак ще се получи wall of text, но това не бива да изненадва никого май...

За храната първо.

казано от дебилен аморамлен на 17.09.13, 11:56:

в тренировъчен ден да се храни с лек положителен баланс и повече въглехидрати, в почивен без въглехидрати и с на отрицателен баланс. След време да намали пак калории и ще му се получи на човека. Другото е да опита ЦХ, може много да му помогне в свалянето. Успех от мен!

Това точно са неща, които съм си мислел и то от известно време. В тренировъчен ден (особено като днес, когато се изцеждам) - повече въглехидрати, като при по-леки тренировки, които не чувствам да са ме ударили толкова - мога и да не ги вдигам. В нетренировъчни - ниски въглехидрати.

Другата идея, която обаче ми се върти в главата, която днеска обсъдих със Скота (а и която ми подхвърлиха преди известно време) е за въртене на нутриентите. Един месец(или друг период, това е само примерно) високи въглени, но ниски мазнини, един месец обратното.

казано от A.W.E.I.T на 17.09.13, 02:55:

Сериозен метаболитен демидж има тук.

Демидж има, няма как да няма при условие, че съм пълен. Но не е чак толкова сериозен, просто изисква работа.

...

Боби, и си прав, и не си прав. Разбирам позицията ти относно въглехидратите, но не мога да я приема напълно. Дали трябва да ги орежа, за да сваля - да. Дали мисля да спра въглехидратите перманентно (или както ти казваш “да спра да ги възприемам като храна”) - категорично не. Дали ще му кажеш слаб ангел, дали навик - не смятам да се лишавам дългосрочно от неща, които ми харесват. Колкото до целите - да, нямам намерение да са краткосрочни, а относно начина на хранене - промяната му е по-скоро към намиране на баланса между “правилната храна” и “джънка”.

И последно за храната - така както върви няма да заслабна, ако ще и 0 въглехидрати да ям. Не за друго - Скота ми сипва достатъчно, че да преяждам :D Аз мисля, че е мой човек - а той “врагът с партийна книжка” :D :D :D

Колкото до набиранията и кофичките - стриктно не мога да се набера. Почти успявам стриктно подхват, ама сигурно за малко не ми стига да изкарам брадичката. Също трябва да се отбележи и че движението ми е неестествено - Скота отбеляза, че има машина за асистирани набирания, пробвах я преди време и се набрах няколко пъти (не помня колко килограма бях сложил помощ), но имах чувството, че дърпам само с ръце, а гърба си свирка... То е нормално донякъде, при условие, че не съм го правил, но както Сашо отбеляза - от мен си зависи, само да натискам :) Днес общо взето стигнах на няколко места откази, без да правя допълнителни повторения с помощ. Следващият път ще е повече от днес, по-следващият още повече и така :)

Относно кофичките. Кофички с тяло перпендикулярно на земята(което доколкото знам е акцент на трицепси) - мога да направя 3-4-5 частични, но мишницата ми не стига хоризонтала - трицепсите ми не са още достатъчно силни и усещам как лактите ми ще изхвръкнат. Кофички наклонен напред (което пък е акцент върху гърди) - не съм пробвал и не знам. И тук зависи само колко натискам. Както казах нагоре - очевидно има прогрес в силата на трицепсите, днеска направих много лесни серии на тесния лег.

Та такива работи. Сега ще хапвам (то се получи баш фаст 24 часа, ял съм последно вчера по това време), нагоре споменах, че в тренировъчен ден ще има въглехидрати, но няма да прекалявам. Чушки с ориз, кисело мляко, яйца, сирене. Ще има и работно излизане малко по-късно, та вероятно малко алкохол (шефове от чужбина, а единият не приема да му отказват като черпи...). Ще опиша по-късно какво е било.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 17.09.13 21:28.

17.09.13
21:44

Не че искам да те разочаровам, но има точно две неща в моя богат опит на борба с излишните тегло и телесни мазнини, които действат за сваляне на 30+ кила и след това за задържане на резултата. Те са стриктно НВД и ЦХ (второто - само като синергист на първото). Нямам намерение да влизам в спор, говоря от горчив личен опит, изпробван и затвърден повече от веднъж. Ти го тълкувай, както искаш и действай, както намериш за добре - голямо и умно момче си. :)

17.09.13
22:40

На кого му пука за теглото? Да извади плочки на корема, пък ако ще и 120 кг да тежи :D

KA

17.09.13
22:54

казано от Lachezar Tomov на 17.09.13, 22:40:

На кого му пука за теглото? Да извади плочки на корема, пък ако ще и 120 кг да тежи :D

Има плочки, ма оня ден зидара мина и ги заглади ... :)

18.09.13
02:08

казано от A.W.E.I.T на 17.09.13, 14:59:

казано от Vintage на 17.09.13, 13:44:

дигни ги, особено сега като почваш тренки след дълъг рест

ш’видим как съм на 2500,още не мога да си избера цел :@
там тарарам

Хело :D

казано от Lachezar Tomov на 17.09.13, 22:40:

Да, и съм за олимпията... :D

Иначе за снощи : 3 чушки с ориз, 150гр кисело мляко (3.6%), 6 яйца, голяма салата (маруля/краставици/лук), 1фх (крайче, така че май е една идея повече от стандартна филия), мариновани люти чушки (ох, обожавам... :D ).

После не съм излизал, че бях уморен и реших да пропусна, а и вънка переше ебати дъжда... Поне се наспах добре :)

Днес след ставане - магнезий 1гр, цинк 100мг, вит.Е 800 IU, вит. Д 5000 IU, трибулус 1гр.

По-късно ще има креатин 10гр, разтворен в сок от вишни - нарочно го слагам по-късно, за да не прекъсвам фаста толкова рано :) Днес менюто е яйца, яйца, яйца, сирене, кашкавал, бекон....вероятно пак ще муам любимите ми мазни гювечета :D

Мускулна - нямам! Гърба все едно не е трениран, ръцете и те, супер минимална треска имам на гърдите и то я усещам ако си разтегна едната ръка докрай зад главата... Честно казано се чудя да се радвам или не - от една страна е хубаво, че не съм като робот, от друга сякаш не съм се натоварил (а другият вариант е въглените снощи да са имали ефект, ама е малко съмнително...). А третият вариант е да почва някаква адаптация към това натоварване. Ще видим тия дни :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1