Инис: 2012 / 2014

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.08.13
13:09

С млечните и аз си мислех, че няма да мога да ги откажа. Просто не си представях салатата домати и краставици без сирене, изключено. А кашкавал как обичам....но с времето се получиха нещата.
Разбира се случва се от време на време веднъж в месеца да си хапна я сиренце или кашкавал, но....това е нищо на фона на предишното ми ядене.
За готвенето с мазнина, аз готвя с кокосово масло. Но слагам само ако пека нещо на фурна. Ако готвя леща, боб, грах, нещо в тенджера си ги оставям постни ;) т.е. без добавяне на мазнина. А ако са готвени с месо, то си пуска, така че ;)
А яйцата в кокосово масло стават превъзходни (makeup)

Поли, и на мен ще ми е супер интересна храната ти, ще следя с още по-голям интерес :)

Мнението беше редактирано от Vess на 22.08.13 13:10.

22.08.13
13:38

така и не разбрах какво им има на млечните-изключвам поученията на Маргарита за хормоните-за мен е недоказана теория :) и каква разлика усещаш като не ги ядеш?

22.08.13
13:58

казано от Queen Cobra на 22.08.13, 13:38:

така и не разбрах какво им има на млечните-изключвам поученията на Маргарита за хормоните-за мен е недоказана теория :) и каква разлика усещаш като не ги ядеш?

Аз подкрепям теорията за хормоните, а освен нея и заради лактозата и заради шлаките, и заради казеина и т.н. и т.н.

22.08.13
14:03

ок ;) (handshake)

22.08.13
16:06

Аз поне салатите ги ям без сирене, просто имам дългогодишен навик да го слагам на масата, отделно като мезе. И маслинки, и кашаквалчета...:D

Веси, обаче не си представям постна гозба без мазнина. Ама никак. На всичко отгоре не си представям такива яденета и без да задуша лук, моркови, гъби и каквото там човек иска да сложи. Затова и гледам да ги правя по-рядко, но като дойде хлебната седмица...:D

За кокосовото масло - мислих за него, може би и покрай твоя дневник, дано намеря, ще си взема да опитам. Тъкмо да си готвя тенджерите без притеснения :D Още повече, че кравето масло придава малко по-друг вкус, не стават като тези манджи, с които съм израснала :D А четох, че кокосовото няма вкус и щом съм решила да постя на някакъв етап, ще ми трябва растителна мазнина, подходяща за готвене.

За млякото специално - не зная как е без, защото винаги съм била със. Така или иначе с напредването на възрастта усвояването му се компрометира, ведно с ползите от него. А аз понатрупах някоя и друга година житейски стаж, тъй че поне мисля да опитам. Отделно, че ми качва калориите за деня. Четох лоши неща за него, четох и хубави, но образованието ми е в друга посока и не бих се ангажирала с мнение. Бих направила практически извод за себе си само.

22.08.13
16:23

Да Поли, въпрос на вкус е явно. Аз повече от 1 година не използвам никъде за нищо олио, зехтина всички знаем че не е за готвене, преди готвех с краве масло. Но даже и тогава никога не съм задушавала ( запържвала ) зеленчуци за готвени ястия. Винаги само варене или печене ;) ама аз съм от супер здравословните нали знаеш (makeup) хехехехе
Само да кажа, че кокосовото масло след изтиване леко стяга ;)
Ще намериш, има даже и в Метро.

23.08.13
23:50

Уж да тренирам вчера, а то днес стана. Обаче пък почивката добре ми се отрази - на колелото бях общо взето свежа, а и на самата тренировка. Днес беше ред на лостовете, че утре ме чака зала, а в залата има стойки за клек и мисля да се възползвам. Не се набирах днес, освен за загрявка, защото утре се надявам да се набирам с тежест, и то прилична. А дано.

петък
Тренировка No 141:

Колело и лостове.
Коремни - 3 + 2 асистирани, 4 + 1 асистирано, 3 + 2 асистирани. Има напредък, единствената разлика е, че лостът е по-нисък и за първото тръгвам в една идея по-изгодна позиция. Но пък този лост е по-тънък и палецът е срещу останалите пръсти. На дебелия няма как, но пък той е висок. Както и да е, аз съм много доволна и от това. Малко асистирани силови на халки, малко кофи на стабилизирани халки, 2х10 лицеви с вдигнати крака, skin the cat, L-sit, набирания тук-там от inverted hang, също и прогресии за задна везна. Много приятно, напредвам с мравешки темпове, но всяко дребно нещо, което се получи по-добре, ми доставя голямо удовлетворение.
Колелото - на отиване друга пътека през гората, посипана с дребни камъни и после една тясна пътека с препятствия по нея. И обичайните км на отиване и връщане. Много приятно, времето беше страхотно. Ще спестя лирическите описания, но наистина атмосферата беше неповторима в рамките на 2-3 км.

И - за капак - аз, и втори път аз и новата ми любов, докато е топло : ) После любовта се удвоява под формата на четири колела.
П.П. Снимките са след тренировка :D

Мнението беше редактирано от Инис на 23.08.13 23:53.

24.08.13
00:06

БАСИ...ФЛЮБЕНА СЪМ :D :D :D

(bow) (bow) (F)

Писах, писах и интернетът спря и писаното изчезна:)))

Красива си, и преди, и след тренировка:)
Колкото до месото и заменянето му с риба - няма да имаш проблем. Първите две седмици като минат - всичко става по-лесно, след първия месец - го приемаш... след още толкова вече се чудиш дали винаги си била така. Въпрос на нагласа.
От май месец съм на риба, което прави вече 4 месеца. Епизодично се появява месото.
Щом човек като мен, дето винаги е бил, е и ще бъде фен на месото, го може...значи го можеш и ти:)
С млечните е същото.
Липсата на кафе изобщо не се усеща. Заменяш с чай, както правиш и всичко е супер: )

24.08.13
20:39

:) Мерси, момичета!

Верка, за месото и аз не мисля, че ще е проблем, но за млечните...уф. Днес си взех едно страхотно на вкус сирене и като го опитах, си помислих, че не мога без този вкус. Вярно, хапвам по едно тънко резенче, но...ще ми е трудно.
За кафето - още не съм стигнала до етапа със заместването - просто няма с какво, аз просто харесвам вкуса на кафе, но се надявам и това да стане. Ако не се притискам много, ще се освободя от него лека-полека. Но ще отнеме време.
Има още малко месо из хладилника, за 2-3 дни ще свърши и повече няма да купувам. И кашкавал има, като свърши - това ще му е. Но за сиренето не мога да съм тъй категорична засега.
Търсих кокосово масло днес, но не видях. Е, ще продължа да се оглеждам.

Веси, вчера опитах леща, сготвена без никаква мазнина. Изненадах се от добрия вкус, честно.

И, както казах - днес зала, акцент - с колко кг. макс мога да се набера. Нямаше суперсерии, нямаше редувани серии, поне не при клека и набиранията.

събота
Тренировка No 142:

1. Клек: 10@20; 5@40; 5@60; 5@70; 5@80; 5@85; 5@80;
3х5@60 с пауза долу от 2-3 до 5-6 секунди;

2. Набирания:
подхват: 3@с.т.; 3@8; 3@14; 2@20; 2@24; опит на 28 кг., но само до под носа :D;
надхват: 3@7 и 5@с.т. с фолс грип и тесен надхват до под раменете;

3. Добро утро: 4х10@20; 30; 40; 40;
4. Кофи: 3х10;
5. Външни лакътни ротации: 3х10@4;
6. Пръсти към лост/колене към лакти от вис, но с лакътна опора: 3х5/5;
________
7. Разтягане.

Клекът с пауза долу, като всяко ново нещо, много ми хареса и ми довърши краката :) Клякам по-широко, high bar, слизам максимално дълбоко. Но това е по принцип в последните месеци, не само на тази тренировка.
На доброто утро някой ми разглоби щангата, докато правех кофи, иначе щях да направя още една серия на 40. И аз махнах с ръка и се отнесох да си довърша ротациите и да правя корем.
На набиранията - е там вече съм щастлива. Двойка на 24, а 28-те за малко да станат. Някой беше си харесал 26-ицата.
И говорим за хубави, чисти набирания, стремежът ми е лостът да слиза под височината на раменете. Е, чак там на тези кг не слиза засега, но е няколко пръста под брадата според мен. Заяквам. Имам досега единица на 24 кг., но не може да сравнява като свежест с днешната двойка на същите кг. И 28-те ме ентусиазираха, нищо, че не станаха - 30 кг са близо, което е целта ми.
Кофите и ротациите бяха поразпръснати из тренировката.
Разтягането беше също добре, върви.
Доволна съм...

После ходих напред-назад 2-3 часа и се усещах уморена, особено краката. Но като хапнах малко накрая, живнах веднага :D

Ако не вали утре и не се промени нещо, ще има колело и лостове.

24.08.13
21:02

Инис, извинявам се ако съм нахална, но ще се хвана за тези ти думи: За даването и искането на съвети, Рали - за съжаление често пъти се дават съвети, а отсреща няма никой.
Затова е по-добре съветите да се искат, мисля си аз. Така съм правила и аз, защото ти дава отправна точка за тренировки и храна, и за изискванията към собствените ти умения и форма.
Ако ти харесва формата на Маргаритка - питаш нея, ако ти харесва Дени - питаш нея, ако ти харесва Вероника - съветваш се с нея.

Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/63576/P640#ixzz2cuVnw2vi

Моля за съвет как да променя моите тренировки- започнах да правя базови упражнения, но не знам по колко вида да правя на тренировка, дали да ги разделя и правилен ли е начина по който тренирам към момента.Засега още не мога да определя с каква точно тежест  мога да ги правя, но поне разбрах препоръката за малко повторения.  Не се надявам да достигна твоята форма, но бих работила за доближаване в някаква степен.

25.08.13
19:49

неделя
Тренировка No 143:

Колело и лостове.
Уф, една мускулна треска ме втресе от вчера, крака, ръце, леко в гърба. И като за трети пореден ден я карах по-лежерно. 2 коремни в началото и после само люлеене на лоста, skin the cat и прогресии за задна везна. Накрая пръсти към лост. Полека напредвам и ако не ме боляха толкова дланите и мазолите, щеше да е много добре.
Колелото - маршрута през гората, на връщане по-леко то обикновено. Аеробно темпо, приятно беше :)

Ами утре е време за почивка, за вторник - ще видим дали ще са лостове или зала.

27.08.13
22:44

вторник
Тренировка No 144:

Колело и лостове.
Нещо като нищо. Даже не нищо, а на нищото половината. Такова жалко подобие на тренировка не съм имала отдавна.
А съм отпочинала. Нищо не направих, нищо не тренирах, дори и половината от това, което трябваше. Колелото - мъка, уж тръгнах свежо, но на първия по-сериозен баир краката блокираха. Нямах голямо желание да тренирам, а дори и това желание, което имах, изчезна още след първите 3 км. После ме приболя и рамото.
Виновни са палачинките, с които се тъпча два поредни дни. :D
На връщане пък, пресичам на светофара, един пич мина на червено с колата си и аз за малко да скоча с колелото върху него. За скачане - не скочих, но мисля, че всички наоколо разбраха какво му казах :D А аз се изразявам добре в такива ситуации, което изобщо не ми прави чест...
Ами, утре - нов ден, нов късмет.

28.08.13
10:18

Поли, важното е, че не си била под гумите на колата. Иначе псуването си е задължително в такива ситуации - няма от какво да те е срам.

Големи идиоти има по пътищата - хич да не те е срам - аз като каруцар ги подкарвам ... че и под гумите съм отивал - е те тогава за какви изразни средства става дума :D

28.08.13
18:50

Ами знаете ли, аз разглеждам въпроса така: запазването на моето здраве и живот са от първостепенно значение единствено и само за мен. Ако някой извършва нарушение, то си е за негова сметка и лежи на неговата съвест. Ако аз бях погледнала още веднъж вдясно, преди да тръгна да пресичам - добре, че поне не бързах - нямаше да се стресна толкова и да изляза извън контрол с употребата на цветисти изрази :D

Днес отидох да тренирам. Без желание, само защото трябва и защото заради лостовете напоследък тренирам в зала средно 1 път седмично. Много време минава. Не се оплаквам, лостовете съвсем скоро ще приключат и ще остане само залата. Вчерашният тотален провал явно силно ме е демотивирал, тренирах мрачно съсредоточена и исках да си ходя още преди да стигна до фитнеса. Но се натиснах поне да направя пълноценна тренировка.

сряда
Тренировка No 145:

3 кръгчета от:
1. Лег преса: 20@35; 45; 55;
2. Бедрено сгъване: 15@40; 50; 52,5;
3. Абдуктор: 20@65; 75; 80;
4. Аддуктор: 3х20@65;
________
3 кръгчета от:
5. Суинг с 2 ръце: 3х30@15;
6. Лег преса с 1 крак: 3х16@15;
7. Обърнати коремни: 3х12@2; 2; 1;
________
8. Молитва: 3х20@9; 11; 12 плочки;
9. Молитва с усукване: 3х20@11; 10; 10 плочки;
10. Повдигане на краката от лакътна опора: 3х10;
________
11. Кардио: кростренажор 23 мин.

Плочки...не знам колко тежат, но не е и важно. Важното е, че все пак потренирах.
Кардио: през по-голямата част от времето държах пулс 153-155 със скорост 15-16. От 15 до 19-тата минута увеличих на 17-18 и пулсът стана 160, накрая стигна 169. Изминати 5 км за 19,23, затова и се форсирах тези няколко минути.
От 20-тата минута намалих през 12-10-8 и за 2 минути пулсът падна под 150, а в края на 23-тата беше 139. Скорост за последната минута - 6-7.
Направо нямам нерви да го пиша това, но ще го описвам.

Стана ми забавно на кростренажора. До мен имаше една мацка - момиче на 20-тина години, която си беше закрила дисплея на кроса с кърпата. Като започнах аз да въртя и да минавам нейната скорост на “движение”, тя също увеличи и току си поглеждаше под кърпата каква й е скоростта. Много ми стана забавно : ) и за кой ли път си доказвам, че в условията на конкуренция се тренира най - ефикасно! :D

29.08.13
22:37

четвъртък
Тренировка No 146:

Колело и лостове.
Ъ-ъ, добре беше. В смисъл, по-добре от последния път. Започнах със седмица надхват и десет кофи. После добавих още 2х10 кофи.
Коремни 3 в серия + 1 асистирано, после 2 + 3 асистирани и после имаше още 2-3, мисля. Малко skin the cat, inverted hang, L-sit, подскоци за силови с фолс грип и т.н.
Колелото - лежерно -около 25 мин. на отиване. Краката си ме болят и даже не искам да натискам. На връщане беше доста по-добре, даже имах и един истински спринт на финалната права.

Ами толкова за днес...

Мнението беше редактирано от Инис на 29.08.13 22:38.

31.08.13
21:26

Хубава тренировка си спретнах днес, малко длъжка стана, но ми вървеше общо взето.

събота
Тренировка No 147:

1. Клек: 10@20; 5@50; 5@60; 5@70; 5@80; 3@85; 3@90;
3х5@70; 70; 60 с пауза долу от 2-3 до 5-6 секунди;

2. Набирания подхват:
2х3@с.т.; 3@7; 2@12; 2@16; 3@20; 2@24; 3@7 (надхват); 7@7 и 10@с.т.;

3. Кофи: 3х15;
4. Добро утро: 5х10@20; 30; 40; 40; 40;
5. Повдигане на краката от лег: 10 (1 др. флаг); 10@5; 9@5 (не си преброих правилно повторенията);
________
6. Външни лакътни ротации: 3х10@4; 4; 5;
7. Молитва (и с усукване): 3х20-15@50;
________
8. Разтягане.

Тъййй...клекът беше добре, понатежа ми, особено последните серии. Това задържане в долна точка е изтощаващо, на моменти и свят ми се завива. А и днес го правих със 70 кг и определено ме умори. Доброто утро беше доста натегнато после :D
Кофите бяха много лесни, понякога имам такива дни, когато нищо не ме боли. Две серии покрай набиранията и една покрай доброто утро. Улучих дишането през всички серии и особено на третата си мислех, че мога и да не спирам никога.
Набиранията бяха добре, не се оплаквам. На 24 кг трябваше да стане тройка, но заради желанието ми за снимане остана двойка. Трябваше да изчакам камерата 2-3 секунди преди да стартирам и това ме поумори. Иначе за още 2-3 тренировки сигурно ще успея да направя тройка с 24. И май дъмбели 26 изобщо няма, следващата тежест е 28, което ще ме затрудни - 4 кг не е малък скок...Макар че ги пробвах миналия път, поне до носа ги изкарвам...знам ли, ще видим.
Повдигането на краката с дъмбел 5 кг беше много добре, много добре го усетих, ще продължавам с тежест.

Снимах набиранията на 20 и 24 кг, поне да ми останат клипчета. А, разбира се, щом съм ги снимала, ще ви ги покажа.
Понеже аз кампанийно се занимавам с каквото и да е, утре може да реша да се отдам на пилатес и няма да останат свидетелства за напредъка ми в набиранията с тежест :D
Обичайно не се снимам въобще, но като започна веднъж, нямам удържане. Нищо де, скоро е ред на фаза “Затъмнение” :D

казано от Инис на 31.08.13, 21:26:

Иначе за още 2-3 тренировки сигурно ще успея да направя тройка с 24. И май дъмбели 26 изобщо няма, следващата тежест е 28, което ще ме затрудни - 4 кг не е малък скок...Макар че ги пробвах миналия път, поне до носа ги изкарвам...знам ли, ще видим.

2,5 диск в джоба или 2 розови гирички в пазвата?
Иначе ще трябва да трупаш обем, докато 28 станат възможни.

01.09.13
19:15

Така е, Цецо. Варианти има.
Минавай по-често през форума.

неделя
Тренировка No 148:

Колело и лостове.
Приятна и лека тренировка. С мускулна треска съм тук и там.
Духаше вятър, беше хладно и не ми беше много комфортно. Мисля, че съвсем скоро колелото ще замине в отпуск в гаража...
На отиване през гората, лежерно, много приятно както винаги. На връщане - по-добро темпо и по-съсредоточено.
4х2 коремни, 3х10 кофи, повечко skin the cat и inverted hang и прочее люлеенета по лостове и халки. Старая се да ставам по-добра, но напредъкът е с мравешки темпове. Е, нищо де, догодина дано съм по-силна и успея да тренирам по-пълноценно на лостове, т.е. да правя по-сложни неща и да издържам повече. Имам цяла зима да натрупвам и когирирам все пак.

Ами това е, от мен - здраве и хубава неделя!

03.09.13
22:20

вторник
Тренировка No 149:

Колело и лостове.
2х3 коремни, една двойка + 3 асистирани, втората част на силовото 2х5 (за ужас на трицепса и китките ми), повечко skin the cat, inverted hang и прогресии за везни. Опитвам се да наблегна на корема, който заедно с предмишниците ми са най-слабите звена. Никаква издържливост нямам в предмишниците. Иначе всичко ми е слабо, но там е най-очевидно.
Въобще потренирвам колкото да не е без хич, докато времето е добро за каране на колело.
За колелото - седалката сега е 2 идеи по-високо и разликата е огромна. Краката не ме болят тъй, но сега прасците започнаха да го отнасят и се появи старият проблем с липсата на въздух :D На всичко отгоре ми щракаше доста левият глезен.
Абе угодия няма. Но все пак днес съм много доволна от колелото, макар че време засякох само на връщане, и то беше 25 мин. Струва ми се много, вярно, че имах две спирания, но те не са били повече от 15-тина секунди общо. Ще засичам пак.
Иначе сега май пък ми е по-височко седалката и може да има регулиране отново. Ракетата и космоса...

Утре и вдругиден ще тренирам най-вероятно, дали на лостове или в зала, зависи от времето. А после петък-неделя няма да мога, може и в понеделник. Та ще си дам почивчица без да имам нужда.

Днес какво си хапвах...2х15 гр. тахан с мед, 200 гр. сьомга на фурна, 1 банан, 20-30 гр. ементал, 2-3 глътки мляко. Ще вечерям 3 яйца и още малко кашкавал + салата тиквички, краставица и морков. Ако има още нещо, ще го допиша утре, но много се надявам да няма...

казано от Инис на 03.09.13, 22:20:

На всичко отгоре ми щракаше доста левият глезен.

Оригиналът - The Band Man 7:31
http://www.youtube.com/watch?v=jbcZC6zrYv8
И копията
http://www.youtube.com/watch?v=O0SP9okLpxw - 0:25
http://www.youtube.com/watch?v=xneDt4XQW3g - 0:12
http://www.youtube.com/watch?v=yrpGCzSDkhU - 4:39
http://www.youtube.com/watch?v=8CuWLf6CH3g - 2:36

05.09.13
01:04

Мерси за подсказката, Цецо.
Като заговорихме за глезени...преди няколко години бяхме на участие в Македония за няколко дни. Всеки ден репетиции по 2 пъти + няколко дефилета и играене на павета. От обувките (скарпини), които не бяха нови впрочем и уж ми бяха съвсем удобни, още на първия ден стъпалата и глезените ми бяха не двойни, а тройни. Буквално си натъпквах краката вътре, такива банички бяха станали.
На всичко отгоре играехме доста бързи и технични хореографии, което само влошаваше положението.
Като стъпвах, имах чувството, че съм малката русалка. А като обуех обувките, си мислех, че ми забиват игли в мозъка. Това трябва да се изживее, за да се разбере...и тъй няколко дни подред по 2-3 пъти на ден, общо 5-7 часа дневно.
И тогава си спомням, че си вдигах глезените високо и ги раздвижвах. Звукът беше като чупене на съчки до ушите ми - силен и стряскащ. Естествено, в момента, в който се върнахме в София, от подуването и ужасната болка нямаше и следа.

Та, да не забравя за какво съм тук:

сряда, 04.09.
Тренировка No 150:

Колело и лостове.
Коремни 4+1 ас., 3+1 ас., 2+1 ас. + кофи 3х10 + skin the cat + още забавления на халки за корема, inverted hang. И то така, в забавления, тренировката свърши : ) На този лост (дебелия) за пръв път успявам 4-ри коремни. Добре е, може и по-добре, но толкова си можем :D
Колелото - стопи ми лагерите. 21 мин. на отиване, което си е рекорд за момента. А в последните дни издържливостта ми, която по принцип хич я няма, съвсем е изчезнала и въпреки това успях да се включа в 21 мин. Но ми костваше много.
На връщане щеше да е още по-добре, хванах много хубаво темпо - и теренът е по-лесен, обаче ми падна веригата и засичането на време не се осъществи.

Храна:
Хапнах днес, не много, но повече, отколкото бях планирала. По обяд - около 200 гр. кашкавали и сирена с 1/2 чушка, следобяд едни 20-30 гр. ементал, после тренировка, а след нея - 500 мл. бира с 30-тина гр. фъстъци. Вечеря - 2 яйца със символично количество сирене, 1/2 домат, 6 маслини.
3 кафета със и 2 без кофеин.

Ами това е. Изчерпах темата :D

Мнението беше редактирано от Инис на 05.09.13 01:07.

06.09.13
00:47

Не тренирах днес, плановете ми приеха друг вид, а той не можа да събере и тренировка.
Цял ден ме гря и пържи едно слънце, май цяло лято не ми е било толкова горещо, а и карах градско на две колела.

Храна:
07,30 - 50-тина гр. овес с чай и малко черен шоколад. 50-тина гр. общо, а не овеса. Не закусвам, а дегустирам само :D
12,45 - 3 яйца с малко масло, символично количество сирене, салата тиквичка, морков, домат, 20-30 гр. ементал, няколко маслини, 2 малки мариновани пиперки;
19,00 - 200 гр. свинско, салата тиквичка, морков, домат, няколко маслини, 20-30 гр. ементал;
22,00 - 20-30 гр. ементал, 100 гр. кисело мляко, няколко маслини.
И да съм пропуснала нещо, не е съществено.
Салатите са със зехтин.
3 кафета със, 1 без кофеин.

12.09.13
22:25

Днес тренирах. Чак мислех, че съм забравила как се прави...Тренирах без почивки, леко :) Дано вече да няма такива прекъсвания по над една седмица, защото не ме свърташе. Не че ми се тренира, просто изпитвам чувство на вина, когато пропускам тренировки, да не говорим, че физически не се чувствам в кондиция. Имам чувството, че омеквам и ставам 100 кг., макар кантарът да е все така 61-62.
Та, раздвижването :D

четвъртък
Тренировка No 151:

1. Клек на Смит: 10@19; 6@39; 5@59; 3х5@69ш

3 кръгчета от:
2. Лег преса: 15@35; 45; 55;
3. Бедрено сгъване: 12@45;
4. Абдуктор: 15@65; 70; 72,5;
5. Аддуктор: 15@45; 55; 55;
________

6. Пулдаун: 5х8@45; 45; 50; 45; 45 +
7. Кофи: 2х10;
________
8. Крънчове: 3х15+
9. Обърнати коремни: 3х10@2;
________
10. Кардио: кростренажор 20 мин.

Добре беше, незатормозяващо. На кроса държах пулс 145-151, скорост 12-14. Сложих и натоварване 3-5.
Не обърнах много внимание на горната половина, но следващата тренировка ще се коригирам. Не исках да стоя много време в залата.

14.09.13
22:32

Тренира народът, тренирам и аз.

събота
Тренировка No 152:

1. Клек: 5@40; 2х5@60; 5@70; 3х5@75; 5@60 (на сериите с изкл. на 75 с малка пауза) +
2. Набирания надхват/подхват: 3х(1/1 + 2/2 + 3/3);
________
3. Лег: 10@20; 6@30; 5@40; 3@45; 3@50; 1@55; 1@60; 1@65; 1@70; 1@75-ас.; 3@60 +
4. Повдигане на краката от лег: 1@10с.т.; 3х10@4;
________
________
6. Добро утро: 10@20; 10@30; 3х10@40; 10@30 +
7. Молитва (и с усукване): 20@45; 3х20@50;
________
8. Кардио: пътека 23 мин., от които 20 мин. с 9 км/ч.

Тъй, всичко ми тежеше, без лега. Клекът със задържане си е труден, а и нещо си усетих кръста, та ми изчезнаха всякакви мисли да качвам.
Набиранията - първата серия беше добре, без паузи; на втората раздишах преди тройките, а на третата - пак раздишвах там и отказ на последното повторение, не успях да изкарам брадата. Пуснах се от лоста, поех въздух и го повторих.
Легът ме изненада приятно. На 75 - техническа грешка, пуснах щангата напред и се наложи едно пръстче помощ да си коригирам траекторията. Иначе щях да ги бутна, макар че ми тежаха вече. Като се има предвид, че не очаквах изобщо да стигна до тях, понеже тежък лег не съм правила дори не помня откога, пък и изобщо лег, доволна съм. Всъщност нямах и намерение да качвам до отказ, просто щангата тъй леко ми вървеше, че беше срамота да не се пробвам.

Ами и аз като билдърите: клекът и легът - равни :D

Кардиото - понеже не си носех пулсомера, машината отчете с леко забавяне след 23-тата минута пулс 172. Направо ме учуди колко високо. Следващият път ще си нося моя пулсомер и ще го следя. Иначе беше приятно да потичам, разнообразие от кроса.

Утре ще видим как ще тренирам, а по някое време ще трябва да си понапиша малко храна. Не че е впечатляваща, но поне се дисциплинирам.

Това е засега.

Мнението беше редактирано от Инис на 14.09.13 22:34.

15.09.13
17:07

Храната...ъ-ъ-ъ, какво да кажа...Тия дни агнешко, спанак, картофено пюре, риба, баница, палачинки, тахан, мед, хляб и още неща. В петък ядох риба, без месо, яйца и млечни. Целта е да се превърне в ден и без риба. Вчера имаше и гофретка една...

Днес:
- 2 парчета кекс (овесен, без захар, с протеин);
- тренировка;
- 1/2 кг грозде;
- 250 мл бира;
- 2-3 парчета кекс, 1 кроасан, малко масло, мед, 2 глътки мляко.

Не може без кроасани, хич не може :)

Засега е това, останалото ще допиша.

неделя
Тренировка No 153:

Колело и лостове.
Колелото - обичайните общо 17-18 км за 50-тина минути.
Иначе нямах хич сила - коремни - 12-15 бр. на единички и 2 двойки, кофи малко, повечко skin the cat и корем на халки.
От вчера съм с мускулна треска, сериозна е и то почти навсякъде. Гърбът, задните бедра, гърдите и раменете са най-зле, останалото не се и усеща в сравнение с тях.
Колелото - чудя се аз защо ми е тъй трудно в началото, викам си, съвсем съм излязла от форма, нищо не става от мен вече, а то се оказа, че са ми спаднали гумите :D Та спирах на една бензиностанция по средата на маршрута. После всичко беше наред :)
На връщане - по-добро темпо, вече се чувствах във форма за каране на колело. И понеже днес при нас центърът е затворен за автмобили и е само за колоездачи и пешеходци, реализирах и още известно време приятно градско каране, че и една бира на слънце дори.
Иначе имаше сериозен вятър на отиване - насрещен, страничен, завихрен и какъв ли не, не беше хич комфортно, но времето е доста нестабилно, освен че е хладно, и едва ли ще имам повече от още едно ходене до лостовете за този сезон, ако изобщо имам. 

Ами толкова.

17.09.13
23:31

Уф, щях храна да пиша, това-онова. Несериозна съм май.
Вчера не си спомням точно, имаше сьомга, а покрай нея салати, малко сирене, ядки и спомените ми се изчерпаха току-що.
Днес:
12,30 - 2 варени яйца, салата домати и краставици, 20-30 гр сирене, 2-3 маслини;
18,00 - 30-40 гр ядки микс със сушени плодове;
- тренировка;
22,00 - 200 гр. скариди, задушени с лук, гъби и чушки, салата домати и краставици, 3-4 маслини, 20-30 гр сирене.
Надявам се да е това. Принципно мога и искам много повече, но нали пазя талия :D
Кантарът каза 60,9 кг сутринта.

Та, тренировката:
вторник
Тренировка No 154:

1. Тяга: 10@40; 5@60; 5@70; 5@80; 3@90; 3@100; 3@105; 5@90;
________
2. Пулдаун: 4х8@45; 47,5; 50; 52,5 +
3. Абдуктор: 3х20@65; 70; 75 +
4. Аддуктор: 3х20@55; 60; 62,5;
________
5. Кофи (ш): 3х12 +
6. Лат машина: 3х8@35; 45; 45;
________
7. Румънска тяга: 4х6@60;
________
8. Повдигане на краката от лег: 3х15 +
9. Крънчове (и с усукване): 3х15;
________
10. Кардио: кростренажор 21 мин.;
11. Разтягане.

Не беше лошо. Лошото беше, че на 80+ кг на тягата ми се завиваше свят, че ми и причерня по-сериозно на една от сериите. Затова не качвах и не правих много серии. А пък сила си нямам, то как ли и да имам, като тяга не съм правила по-сериозно от началото на годината, напоследък пък въобще. Ще я включвам и нея, че срамота :D
Другото беше без никакви почивки, в суперсерии и комбинации.
Кофите - на широка успоредка, без проблем, много са ми лесни там.
Кардиото - лежерно, нещо ми тежаха краката. Пулс - около 140 при скорост между 11 и 12, от 7-мата минута имах един по-бърз интервал от 1 мин. на всеки 3. Скорост 17-20, пулс 155 средно към края на минутата.
Разтягането е приятно. Някак свикнах с него и сега, когато пропускам след тренировка, ми е дискомфортно.

В залата бяха пуснали парното, за мой ужас. И имаше толкова много хора, ама толкова много...не си ли пазиш щангата и дисковете, за секунди заминават, само щом се обърнеш. Това ми налага да тренирам в каквато мога последователност и където успея да се пласирам изобщо.

Ами това е засега.

Мнението беше редактирано от Инис на 17.09.13 23:33.

18.09.13
18:58

казано от Инис на 17.09.13, 23:31:

И имаше толкова много хора, ама толкова много...не си ли пазиш щангата и дисковете, за секунди заминават, само щом се обърнеш. Това ми налага да тренирам в каквато мога последователност и където успея да се пласирам изобщо.

Това е много гадно, да. Аз затова гледам рано да тренирам, а ако закъснея, не ходя изобщо.

18.09.13
21:00

Уф, Боби, това не ми го казвай, че и без това като си представя тая зала и ми се отщява да тренирам. Но няма друга удобна опция, това е положението.

За деня:
- 100-тина гр ядки микс със сушени плодове, 20-30 гр тахан с мед;
- 100 гр. сьомга, 20-30 гр сирене, 2-3 маслини, 1 домат;
- 2 малки филийки хляб с масло и малко мляко.

Дано е това само. Днес уж е ден за ниски калории, но с тия ядки...Добре, че свършиха почти, това ще им е.

19.09.13
18:56

Тъй...днес хапнах по обяд печено пилешко бутче; патладжани и тиквички на оребрен тиган, 1/2 филийка хляб, 1 кроасан.
Вечерята ще е същата почти, ще я редактирам после.
РЕД: Към обяда имаше и салата домати и краставици.
Вечеря: пилешко бутче, патладжани и тиквички, зелена салата с тиквичка, краставица, морков, хапка сирене, 4 маслини, 1 кроасан, 1 лъжичка течен воколад.
Ами трябваше да го пробвам на вкус този шоколад, от любопитство просто...

@Боби, като ми каза, че направо пропускаш тренировка, и аз така днес. Изобщо не ми се ходеше в залата и потренирах леко с наличното оборудване. В случая са 2 дъмбела х12,5 кг.

четвъртък
Тренировка No 155:

1. Напади: 3х5@2х12,5 (на крак) +
2. Лицеви опори: 3х10;
________
3. Ходещи напади: 3х25 (на крак) +
4. Гребане с 1 ръка: 3х10@12,5 +
5. Флор преса: 3х10@2х12,5;
________
6. БГ-клек: 3х5@2х12,5 +
7. Странична преса 3х6@12,5 +
8. Колелце от колене: 3х8;
________
9. Куфар-клек: 3х10@12,5 (на крак) +
10. Обратни коремни: 3х15;
________
11. Разтягане.

Ами това беше. Не обичам напади и БГ-клек, а изобщо ми се уморяват и ме заболяват ръцете, когато по-дълго време държа дъмбели. Мисля, че не направих нищо с тази тренировка, но поне се раздвижих. Другият вариант беше изобщо да не тренирам.

На колелцето останах на 8 броя, още повече, че го усещам повече в раменете и ръцете. Трябва да опитам и с цяло тяло срещу стената, но това ще е чак когато си усещам кръста стабилен. Иначе клековете и дъъългите напади ми поумориха краката, хич да не е. А на БГ-клека внимавах много да не изгубя равновесие и да направя паркета на трески. Та ми беше някак дискомфортно. Абе в зала си е друго - не се притесняваш за подобни битови неща от сорта на един паркет или диван. Но все пак не беше лошо и съм доволна, че си спестих ходенето до залата.
Разтягането - една идея по-леко от обикновено, малко в съкратен вариант.

Ами това е то.

Мнението беше редактирано от Инис на 20.09.13 10:45.

21.09.13
21:08

Хих, от нападите и пр. в четвъртък имам мускулна треска. Чудех се вчера да се смея ли, да плача ли...

Днес обратно в залата. С намерението да клякам и да се набирам.

събота
Тренировка No 156:

1. Клек: 10@20; 5@40; 5@60; 5@70; 3@80; 2@90; 1@95; 1@100; 3@90; 5@80; 5@60 (последната серия с пауза долу);
2. Набирания подхват: 2х3@с.т.; 5@6; 3@10; 2@15; 2@20; 2х1@25; 1@24; 8+5@с.т. (последната серия към края на тренировката);
3. Лег: 10@20; 8@30; 5@40; 5@50; 3@55; 2х5@50;
4. Повдигане на краката от лег: 4х10@с.т.; 2; 4; 4;
6. Молитва (и с усукване): 3х25@50; 55; 55;
7. Колене към лакти: 2х10;
_________
8. Кардио: кростренажор 25 мин;
Разтягане.

Ей...страшна тренировка. Бях уморена и доволна след нея. Не че нещо особено направих, просто в събота сутрин в тази зала е приятно, няма толкова народ и има стойка за клек.
Клек: доволна съм, 100 не тежаха много, резерв имам, дори и при high bar. Доволна съм, понеже очаквах да е по-трудно.

Набирания: този път с колан за тежести. Обаче ми е доста по-неудобно и макар да изкарвам брадата, дълбочината дори и на 20 кг не беше като с дъмбела преди и затова след диска 25 кг взех дъмбел 24. Вече бях се поуморила, още повече, че се набирах заедно с последните серии на клека. Но от набиранията очаквах повече, ако трябва да съм честна. След 15 кг ми дотежаха истински, даже се и поядосах. За повече от единица на 25 и дума не можеше да става, не съм и опитвала. Заради колана ли така се получи, заради клека ли, не ми ли беше ден, не знам.
А на последната серия набирания се пуснах след осмото повторение, понеже ме заболяха дланите (а и се уморих :D) и после направих още 5, но все пак имах няколко секунди пауза.

Лег: ръката ме боля и останах на 55. Ако не ме болеше ръката, тежи, не тежи, поне до 70 щях да стигна, ако не и повече, свежа бях, ама друг път ще е.

Кардио: този път си играх със степените на трудност - от 6-тата до 15-тата държах 12 степен, скорост 10,5-12, пулс 161-165. После карах назад - степени 8-10 и се увлякох със скоростта явно, защото пулсът скочи на 170. Намалих темпото на 9-10. От 23-тата минута полека свалях пулса.

Ами това е. Уморих се, няма майтап.

РЕД: Набиранията са подхват.

Мнението беше редактирано от Инис на 21.09.13 21:34.

22.09.13
20:07

неделя
Тренировка No 157:

Колело и лостове. На отиване по-лежерно, на връщане с по-добро темпо. Хареса ми, още повече, че може и да е последното каране на колело за сезона.
Лостовете - няколко коремни, поскоци за силово, skin the cat и пр. неща за корема. И кофи опитах, но ме заболя всичко, което можа и се отказах. Нямах сила и въобще не закрих сезона по най-добрия начин. Но пък се пораздвижих на въздух, хич да не е.
Храната, с някое и друго отклонение, е добре.
Скариди, салата, а за вечеря ще има ориз с домати.
Напоследък има някой и друг излишен въглехидрат в менюто.

Утре ще почивам сигурно.

24.09.13
23:20

Ей ме на и сега ще попиша.
Без съвсем да го желая, си направих експеримент вчера. Пих само безкофеиново кафе. 5-6 за целия ден. Още на обяд ме заболя главата и тъй до вечерта. Днес сутринта се събудих пак така, с главоболие и понижен тонус. Пих едно безкофеиново и по-късно - с кофеин. Точно на 5-тата минута направо бях нов човек! И ми се пиеше още, но пих чак късния следобяд, когато главоболието се появи пак. Ей това наркоманията е страшна работа! Голяма драма с това кафе. Напоследък пия по 2-3 кофеинови до обяд и после само без кофеин и нямам проблем. Затова си мислех, че и да не пия кофеинови, всичко ще е наред, да, ама не.
Толкова за кафето.

Намерих си кокосово масло. И с него голяма драма, защото по големите вериги го няма и го взех от един биомагазин. Но на изумителната цена от близо 16 лв за 500 мл. Та ако не намеря в бъдеще на по-ниска цена, съмнявам се, че ще го купувам редовно...И, разбира се, веднага забърках едни яйца със сирене с него. Перфектно стана, много ми допадна, в смисъл, никакъв допълнителен вкус. Надявам се да намеря на прилична цена по-натам.

И-и-и, много бързах да закрия сезона. Аз като кажа нещо и обикновено става обратното, та и днес така. Едно хууубаво, слънчево време, как да не иде човек да покара колело и да потренира на лостове. Съвсем накратко, понеже вече се и стъмва рано. Акцентът си беше колелото, а не лостовете.
Освен тренировъчните близо 18 км общо в двете посоки, днес имам и едни 16 градско - по 8 в двете посоки. Понеже е градско и има доста спиране по светофари, реализирах по-бързо темпо, където беше възможно - на места имах непрекъснати отсечки по 600-1000 м и натисках, особено на връщане, когато пък и бързах.

Та, тренировката все пак:

вторник
Тренировка No 158:

Колело и лостове.
На отиване се раздадох докрай - 20,35 мин. Абсолютен рекорд до момента, обаче толкова усилия ми костваше, направо не си спомням да съм се раздавала тъй наскоро. Пулсът ми не знам колко е бил, но съм сигурна, че е минал 180, а няма да се учудя и ако е стигал 200. Нарочно не си нося пулсомер като като карам колело, за да не ме плаши и да ме кара да се влача.
На връщане 24 мин., но не засякох секундите. Голяма разлика уж няма и в интерес на истината си държах доста прилично равномерно темпо. Пак бях доволна, а най ми хареса като се прибрах и хапнах :D
Иначе - тренировка в съкратен вариант - skin the cat с прави крака, кофи 3х10, 3+1 ас., 2+1 ас. коремни и май това беше. Около половин час го изчислих, даже множко съм почивала, но колелото наистина ме унищожи, а и имаше и други хора на лостовете.

Ами толкова, изписах си писането.

05.10.13
12:59

Уф, отдавна не съм тренирала. Малко пътувах, а после ме завъртя едно ежедневие, бях много уморена последната седмица. И става все по-натоварено. Не се оплаквам, просто съм ангажирана по цял ден + вечерите в понеделник, сряда и петък от следващата седмица. Бих могла да тренирам вторник и четвъртък вечер, но да си призная, не съм убедена, че ще ми е приятно. Ама ще пробвам, де. В краен случай мога да оставя една тренировка през седмицата и обичайните 2 тренировки през уикенда, за да не се сдухам съвсем от липса на време за себе си. Ще видим.
Та, днес реших да се връщам в залата. Леко, а и бързах. Явно все ще се бърза оттук нататък.

събота
Тренировка No 159:

1. Тяга: 5х5@60; 60; 70; 80; 90;
2. Набирания надхват/неутрален хват/подхват: 3х(1/1/1+2/2/2);
3. Кофи: 3х10;
4. Повдигане на краката от лег: 4х10@0; 2; 4; 2;
5. Суинг: 3х30@15 (х10 с една и 10 с две ръце);
6. Молитва (и с усукване): 3х20@50; 55; 55;
7. Пулдаун: 3х8@45;
8. Кардио: кростренажор 20 мин.

Всичко беше добре, без да тежи особено. В кръгчета и суперсерии, почти без почивка. Утре ще наблегна на любимите ми крака и корем.
Лостовете остават вече за догодина.

Толкова засега.

Мнението беше редактирано от Инис на 05.10.13 13:03.

10.10.13
21:30

В неделя не тренирах. Тежка вечер до никое време, трудно ставане и изобщо издържливостта ми на маса е спаднала или по-точно времето за възстановяване се е увеличило. И хем не може да се каже, че пия. Последните години съм доста скромна с пиенето, по-точно откакто тренирам.

Не можах да тренирам и във вторник. Не бях в състояние. Прибрах се следобяд, легнах и заспах. Е, час по-късно се събудих, но така уморена бях, че тренировката се отложи. Хем се ядосвам, хем не ми се тренира в тази зала и това е. Вечер в нея само нерви и хаос. Днес набързо и леко, че изобщо не съм във форма. За почти месец имам 3-4 тренировки май.

четвъртък
Тренировка No 160:

1. Тяга: 5@50; 5@70; 5@80; 3@90; 3@100; 5@90 +
2. Кофи: 3х10;
3. Римска тяга: 6@50; 4х6@60 +
4. Повдигане на краката от лакътна опора: 4х10;
5. Кардио: кростренажор 25 мин.

Много народ...отказах се от едно, от второ, от трето...накрая реших поне римската да я правя в суперсерии с корема и преди последната серия ми откраднаха щангата. Отидох, направих си последната серия, без да се разправям, като един възпитан човек и отидох на кростренажора. Един се бута в теб докато вдигаш, друг се хили и минава на 5 см от лицето ти, тръгнеш към някой уред и сякаш всички се наговарят да отидат и те там. А аз просто нямам време и желание за мотане в залата.
Та може и да оставя една тренировка в зала, а другата - вкъщи. Имам 2 дъмбела по 12,5 кг, имам чувал на разположение. Няма да е както трябва, но ще е в пъти по-добре и няма да се ядосвам толкова. Събота-неделя вече е по-нормално в залата, особено сутрин, както се старая да ходя аз, тогава не е проблем. Ще видим, за начало искам просто да си регулирам тренировките. И няма да се заричам, че каквото планирам в тоя дневник, се обърква.

11.10.13
03:54

Само не разбрах защо трябва да научавам случайно за такива събития (dull).
Ама щом си мълчиш, ще мълча и аз (grin) :P

И аз, ще мълча, Вик. И аз:)

11.10.13
19:11

Благодаря ви за което!

13.10.13
11:32

Вчера тренирах, приятно беше. Нямаше много хора.
Хапнах след тренировката един кроасан и после чак вечерта имаше сьомга, салата, малко бяло вино, две глътки коняк и накрая - тортичка. Уморителен ден беше, цял ден напред-назад.

събота, 12.10
Тренировка No 161:

1. Клек: 10@20; 5@40; 5@60; 5@70; 3х3@80; 5@70; 5@60 (последната серия с пауза долу);
2. Набирания над-/подхват: 3х(2/2+3/3);
3. Лег: 10@20; 8@30; 4х5@40;
4. Повдигане на краката от лег: 4х15@с.т.; 3; 2; с.т.;
5. Външни лакътни ротации: 3х10@5;
6. Молитва (и с усукване): 3х20@50; 50; 55;
7. Добро утро: 5х10@ 20; 30; 35; 37,5; 37,5;
_________
8. Кардио: кростренажор 22 мин;
Малко разтягане.

Всичко в суперсерии.
Тежи ми...особено набиранията. Не ми се ще, но тази зима трябва да се събера и да наблегна на тях. Последните повторения особено в последната серия едва се издърпвах и хем последните три са подхват.
Легът остана така, понеже много ме болеше лявата ръка. Даже и това ми беше много.
Кардиото - 5 км за 18,35. Новото ми най-добро време. През повечето време скорост 16-17, пулс 160. Накрая вдигнах скоростта на 18-20 и пулсът скочи на 170-175. Доволна съм от него, още повече че нямах никакви амбиции, просто ми беше лесно и приятно да бързам : )

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1