Леко е втрещяващо да (поне за мен беше така, когато го прочетох). Попрегледах и другите му неща и.... еми човека много си вярва изглежда.
Оххх таз Околчица :) добре ме напомпа.
Крак не бях пускала, понеже ми е трудно снимането, но сега един ще има. И понеже съм коткоманка една снимка с вече мега любимото ми рокле (на което си е все едно моя Фродо).
Утре, ооо, т.е. днес и то честит 01.09! ще има почивка и сигурно пак ще си покарам колелото (не го пиша всеки ден, но от как се върнах от отпуск и съм в Кофия си го джиткам честичко). Възможни са промени, ще се разбере по светло.
Днес си покулинарствах малко пак и направих няколко стойки на глава без някой да ми придържа краката.
Като не мисля толкова за изправянето на момента става лесно, но ако започна и не става, падам на една страна.
(giggle)
Никога не прави такива стойки на глава отново. Научи техниката преди да се пробваш отново.
Трудно ми е да я науча от гледане на видеота. Искам някой на живо да ми покаже и да бъде с мен когато пробвам.
Не знам кои клипчета си гледала, ето ти едно в което се обяснява много ясно как трябва да се случи:
Мдам, аз намерих нещо готино от по-различна гледна точка. Но ще гледам все пак на живо с някой да го упражнявам и пробвам!
Това, което ТИ правиш на видеото е стойка на глава (въпреки че първият опит изглежда така сякаш ще си скършиш врата). Видеото с инструкции, което си пуснала показва стойка на ръце.
Не знам дали съзнаваш, но двете упражнения са коренно различни и изискват различна степен на владеене на тялото. Ти кое от двете се опитваш да направиш?
И въпреки че кросфитърите от Мелбърн може и да се задържат по някакъв начин на ръце, смея да твърдя че техният подход далеч не е най-ефективния и не предполага особен контрол върху движението.
@Маргарита: Мисля, че дълбокото ми желание е да мога да правя стойка на ръце, за да мога да опитвам HSPU. Трябва някакви прогресии да правя, въпреки, че още не ми е много ясно какви, но имам идея - ще отделя време някой ден за това и ще помоля кросфит инструктора в залата да ми отдели време, за да ми покаже и после аз да пробвам под негово наблюдение. Иначе моите опити по-горе са много зле, днес чак врата ме болеше, но то има защо. Поне ще ми е за урок.
Днес беше време за следващия кросфит комплекс, който реших да пробвам: McGhee
Загрявка + разтягане:
- 3 км. бягане за 18 мин. и някакви секунди - 1 км. с 9 км/ч, 1 км. с 10 км/ч, 500 м. с 10.5 км/ч, 500 м с 10 км/ч.
- 30 вертикални повдигания на краката от лег
McGhee
- тягата я правих с 40 кг. (изкаран ландмайн лост + доп. тежест от 20 кг. - беше неудобен понеже е доста дебел) тип сумо
- лицевите - първите 2 кръга от земя, останалите под наклон - от гума
- скокът беше върху 45см платформа
Общо кръга завършени в даденото време: 15
Започнах 16-тия кръг и тъкмо бях свършила повторенията на тягата и времето свърши, но реших да довърша кръга :)
Cool down:
- още 20 повдигания на краката от лег
- 1 мин. седеж на стена
- 5 мин. колело - 2.20 км. изминати
Забравих да допиша, че днес съм/бях 59.5 кг. (blush) което не ме кефи, щото не искам да свалям под 60, но предполагам, че е само ей така и най-вече заради зоната на здрача в която съм тия дни заради която имам по 18 - 20 часа фастове...
Мнението беше редактирано от Membaris на 02.09.13 18:34.
казано от Membaris на 02.09.13, 18:05:
@Маргарита: Мисля, че дълбокото ми желание е да мога да правя стойка на ръце, за да мога да опитвам HSPU. Трябва някакви прогресии да правя, въпреки, че още не ми е много ясно какви, но имам идея - ще отделя време някой ден за това и ще помоля кросфит инструктора в залата да ми отдели време, за да ми покаже и после аз да пробвам под негово наблюдение. Иначе моите опити по-горе са много зле, днес чак врата ме болеше, но то има защо. Поне ще ми е за урок.
По това, което видях, мисля че си още твърде далеч от ХСПУ. 1 - добре е да можеш да правиш поне 12-13 стриктни лицеви в серия; 2 - да можеш да стоиш комфортно с главата надолу; 3 - да си в състояние да закрепиш собственото си тегло върху ръцете поне 30 сек, както и още детайли. Но, ХСПУ определено не е нещо, което жена може да направи през първите си месеци на тренировки.
Чакай малко, защо “първи месеци на тренировки”? :) Аз не тренирам от няколко месеца.... (wasntme)
С лицевите съм доста по-добре и си правя комплекси, последния от днес беше с 13 в серия (ама айде, подробности). Правих относно това доста прогресии, които в предишни постове съм описвала и които в различни моменти продължават.
Знам, че няма начин да стане бързо, аз споделих идеята ми и целта ми - някой ден да съм в състояние да правя HSPU, за което и смятам да се подготвям. Благодаря за насоките какво трябва и какво не, вярвам, че ще успея само да се захвана.
Почвам да издребнявам, ама не е по-малко от година. В първия пост на дневника ми пише от кога. :)
Няма такова значение седмиците и месеците, доколкото помня преди месец-два критикувахме лицевите ти. Това за мен означава начинаещ.
Добре е човек да се съобразява с нивото си, за да си спести неприятни усещания. Желанието е хубаво нещо, но е добре да не е самоцелно, а да се работи търпеливо и последователно.
Мнението беше редактирано от Margi на 02.09.13 19:50.
Аха, ясно какво имаш предвид и от къде “ме смяташ”. Ще продължавам и когато се чувствам готова ще постна ъпдейт специално за това (стойките). Нека тогава отново да дискутираме. Сегашната критика я приемам 100%.
Вчера след работа и около 29 часа будност по живо по здраво пристигнах в къщи. Времето е много добре, ще ударя един последен плаж, макар и снощи да си легнах с чорапите и един лайков чай с мед (нещо се опитваше да ме хване, но го пресякох на време).
Изчаквам още малко да понапече и ще се завъртя към училищния двор да се поразкърша (нося въжето както винаги та ще има скачане мощно пак) и после ще плажувам, но съвсем на бързо. Ще се топна, може да направя 1, 2 средни дължини и излизам, че то хубаво напича но е и ветровито, а септември вече е добре да се внимава с комбинацията мокрост-вятър.
С маман тъкмо сготвихме гъби с масло (вътре с чушлета, домат, лучец, подправки) и станаха ммммм. По-късно ще се хапнат. Много ми е кеф и като съм тук понеже мамето готви невероятно и полезно и все се интересува аз на какъв хал съм, демек с какво се храня в момента или искам и си го правим. Айде, да видим какво ще свърша днес. :)
Еййц, свърших си работата, както се казва :)
- 30 кръга скачане на въже, редуване сингли с високи колене и крос: 40/10 или по 50/55 скока на кръг, общо време: 25 мин, общо скока: 1500 (+о/о 60)
- отново няколко проби за дабъли в серия, успях до 6 наведнъж, борбата ще продължава
- 50 преси - 20 крънча, 20 В + 10 с усукване на всяка страна
- планк: 30 сек. централен под наклон, 30 сек. десен, 30 сек. ляв, 1.5 мин. седеж на стена
- няколко Л-ситс на секция :D
- 30 лицеви от земя (ох кеф)
+ половин час плаж, който беше: отивам, веднагически се бухвам в топлото море, плуване назад напред успоредно на брега, излизане за 2 мин. пак бухване и накрая дирекшън към къщи.
Утре ако времето отново позволява и аз съм в кондиция (нещо грълото иска да ми каже, но ще гледам да убия всякакви напъни) ще направя последна баня за сезона, че събота рано рано се връщам обратно в Кофия и за септември това ще е посещението ми в къщи.
Вчера беше дъждовно и не стана като за последно, но карай, аз съм доволна от тазгодишното плажуване, предостатъчно :)
Днес имаше ранно ставане (0430 ам) и пътувах към Соф, а сега вече съм на работа... Утре съм си подготвила един комплекс от тука и ще има гърч здраво. Иска ми се да си поспя като за неделя и да го оставя за понеделник, но ще видим. За никъде не бързам, чувствам се супер, няма нужда да се пришпорвам.
Офисна скука сега:
- 100 ходещи напада из целия етаж
- Л-ситс 4 * 20 сек
- 3 СС * 10 на 10 кофички към бюро + лицеви опори (30/30)
- 200 клека СТ и АТГ
- 50 крънча върху бюро
“Барбара” я оставям за утре, обаче си мисля да я преинача малко, може леко да я опъна :D
Иначе преди обед ходих на пазар и си взех пилешко. Казвам го, защото от 100 години не съм понеже съм разочарована от тия магазинни пилета които за нищо не стават. Обаче ми се преяде. Поне ще гледам да си го сготвя така, че да ми се ослади.... ако не другото.
Днес опънах ”Barbara”:
5 rounds, each for time of:
20 Pull-ups
30 Push-ups
40 Sit-ups
50 Squats
Rest precisely three minutes between each round.
Моите модификации:
- набиранията бяха хоризонтални
- лицевите към лост и под наклон
- клека само първия кръг с 20 кг. доп. тежест, после СТ както е по комплекс
- не ползвах 3 мин. почивка, по-малко беше, но имах няколко секундни почивки на лицевите и набиранките
Моето време: 38:12 мин.
В момента бедрата ми пулсират, а ръцете, мхмхм даже не знам какво да кажа за тях. Хареса ми Барбара, ама не и се дадох.
Преди комплекса разтегнах и загрях с пътека: 2 км. за 12 мин. (500 м. с 9 км/ч, 500 м. с 10 км/ч, 300 м. с 10.5 км/ч, 300 м. с 11 км/ч, 400 м. с 10 км/ч.)
+ 30 преси от вис
След комплекса още 3 км. колело за 7 мин.
Отново за стречинга...
Днес съм си подготвила друг комплекс, след работа ще се експедирам и ще дам ъпдейт. Всъщност те даже са 3 “малки” комплексчета, като мисля да наблегна отново на клека + клек с изпънати ръце. Хммм и сега се сещам, че съм си забравила въжето, така че ако в залата намеря въже (което не знам защо постоянно изчезва) ще направя едното комплексче както си е записано, ако не ще има модификация. От Барбара все още има леки поражения, което е доста добре всъщност.
Иначе ми е супер неприятно в тази така “светла” утрин (поне в момента). Тръгнах с колелото за работа, а небето беше чисто...обаче в момента е супер мрачно и вали дъжд. Надявам се до следобеда да се изчисти и поне да спре да вали, че ще стане мазило с тоз велосипед и цветното ми клинче (giggle)
казано от Membaris на 11.09.13, 10:12:
Отново за стречинга...
Ужасно много думи, а реално нищо не казват.
Писала съм на много места, че стречинг и загрявка не трябва да се бъркат.
Също че ефекта на динамичния и балистичния стречинг не са същите както на пасивния и статичния, въпреки че са поставени под един знаменател.
Когато правиш изследвания подобни на посочените в статията е добре да се вземе под внимание изходното състояние на мускулатурата на наблюдаваните обекти. Не можеш да направиш опит върху човек с ригидна мускулатура и да го отнесеш към някой с пластична такава (направи справка какво означават двете).
казано от Маргарита Манева на 11.09.13, 11:00:
Писала съм на много места, че стречинг и загрявка не трябва да се бъркат.
(y) Определено и доста добър хинт ((blush)! И съм съгласна, че трябва да се подхожда индивидуално.
Иначе за който не му се чете накрая Брет прави едно обобщение в няколко точки.
Днес:
Загрявка:
- 3 км. бягане - 19 мин: 500 м. старт с 9 км/ч; 1 км. с 10 км/ч; 500 м. с 10.5 км/ч; 500 м. с 10 км/ч.
- 30 верт. хип тръстъра с повдигане на краката от лег
Комплекс “Бързата Петарка”
5 кръга за време от:
- 5 тръстъра - 15 кг. лост
- по 5 напада на крак - 10 кг. диск изпънати ръце
- 5 предни клека - 15 кг. лост
Моето време: 05:31 мин.
+
3 кръга от:
- 10 пулоувър - 7.5 кг. дъмбел
- 10 едностранно гребане с дъмбел за всяка страна - 10 кг. дъмбел
+
3 кръга от:
- 10 добро утро 15 кг. лост
- уудчопър 5 кг./10 кг. диск с максимално извиване от долу, в страни, нагоре, нарочно (направо ще взема да го прекръстя на “отверка” или “тирбушон” щото извиването е на макс)
Cool down:
- 5 мин. колело - 2 км. + 2 мин. отгрявка още 1 км.
Имах късмет, още на обед дъжда спря и улиците до 16 ч. бяха поизсъхнали та със свирка на уста си запраших с велото към залата.
След тренировката ми беше голям зор с карането до къщи, краката отново са гипс... ама толкова е готина тая болка, всъщност хем боли, хем сърби, както се казва :D
Днес:
Бях добре загряла от час и нещо чистене, така че почнах директно с:
AMRAP for 15 min. of:
- 10 burpees
- 15 push ups
- 20 box jumps
- 25 squats
Направих 6 кръга :) като лицевите бяха към гума и скоците също върху гума (мисля, че е 45 см.)
+ 20 преси от вис
+ 3 rounds of:
- 10 overhead squat - 15 kg. barbell
- 10 front squat - 15 kg. barbell
- 10 dead lift - крив лост + 20 кг. (малееее чак сега се сетих какво съм забравила да си впиша.... тц, тц)
- 10 pullover - 7.5 kg. dumbell
+ 2 СС*20 woodchopper 5 kg. диск
+ още 20 преси от вис
Завърших със стреч за 5 мин.
Пак съм 59.5 :( абе не ща да свалям бе!!!! Ям си съвсем нормалните неща - месо, зеленчуци, масло, тахан, мед, ядки, даже и доста плодове, по 4 л. течности от които 2.5/3 са вода, другото чай, кафе.
Утре мисля да продължа с друг комплекс, чудя се обаче за този клек с изпънати ръце. Някак си не съм доволна, трябва да наблегна на него доста повече. Ако трябва без тежест, ще взема една дървена точилка и така....
Мнението беше редактирано от Membaris на 13.09.13 00:27.
Днес:
Старт с Annie: :
Моята модификация:
- двойна бройка сингли+високи колене вместо дадената от дабъли
Общо въжескоци: 300 + 150 кръча
Моето време: 07:20 мин.
+ още 200 скока крос на въжето
Силова - днес се върнах към клековете с щанга и понеже ги бях позарязала заради комплексите ми беше тежичко:
- 20 лицеви към лост
- 20 лицеви с кръстосани крака към лост
- 20 задни клека само с лост
- висене/дрилване и Л-ситс на стойката за кофички
Заден клек + тръстър (15 кг. лост) + напади (10 кг. диск изпънати ръце):
- клек 20 кг./10, 10 + тръстър/5 + напад по 10 на крак (ще ги пиша 20)
- клек 30 кг./10, 10 + тръстър/5 + напади 20
- клек 40 кг./5, 5, 5 + тръстър/5, 5 + напади 20
- клек 50 кг./3, 3 + тръстър 5 + напади 20
Пулоувър 7.5 кг. дъмбел + добро утро 15 кг. лост + заден клек 30 кг.
- пулоувър/10 + добро утро/20 + заден клек/10
- пулоувър/10 + добро утро/20 + заден клек/10
- пулоувър/10 + заден клек/10
- едностранно гребане с дъмбел 7.5 кг. по 10 ръка - 3 серии
Завърших с 10 мин. бягане - 1.6 км.
На тръстъра започнах с по-тежък лост и тъй като изглежда днес не ми е ден при изтласкването на горе взех че паднах, добре че лоста падна напред, а не отгоре ми или върху някой крайник. Абе имах късмет. После естествено смених с по-лек лост, защото не исках да се отказвам, а и не исках и да рискувам.
Иначе пък като време всичко днес ми отне не повече от 50 мин. което супер ми хареса - колкото по-малко време и повече свършена работа, толкова по-добре.
Правя си “кутиите” за работа за утре и се чудих сутринта с кафето в офиса какво да хапна. Често си нося овесени палачинки, кексчета от ленено брашно (знаете ги тия), протеиновата кашкавалка също съм си я правила и т.н. Днес реших да си взема фъстъчено масло и да направя курабийки - смесих 2 с.л. от маслото + 1 с.л. мед + 1 яйце + шепа овес и ето какво се получи :) Ухаят супер, съвсем леко си отчупих да пробвам - адски готин вкус ;)
Другите гозби са броколи с масло и едни препечени пълнозърнести макаронки (натурален продукт) на които реших да дам шанс, евентуално в комбинация с няколко резена сьомга за разнообразие.
Таааа вие какво ще си приготвите или изобщо носите ли си домашно приготвена храна на работа?
15.09.13
21:02
Ммм, изглеждат доста апетитни.
Относно храната- аз винаги си нося на работа. Няма разлика от това, коети бих яла вкъщи и там.
Винаги имам ядки или бадемово масло и плодове за снакване. В понеделник обикновено си нося зеленчуци, които да ми стигнат за през седмицата- домати, краставици, авокадо. Основното варира, според времето с което разполагам- от това, което съм готвила за вечеря предния ден, до варени яйца или печена риба, приготвени докато се къпя и си пия кафето сутрин.
С една колежка и приятелка имаме еднакви вкусове/хранителни принципи и се редуваме с готвенето. В хладилника винаги имаме още маслини, горчица, кисело мляко. Абе с 2 думи, излиза че на работа само ям :D
Едит: често имам и нещо сладко- кремчета с авокадо, бъркочи с какао, домашни бонбони
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 15.09.13 21:24.
15.09.13
21:43
Да, темата за храната на работа е интересна. Това на снимката изглежда чудесно, но не знам колко ще засища. Обикновено закуската ми е проблем и не мирясвам докато не хапна филия хляб с нещо(кашкавал,филе,яйце).Имам на работа мюсли за в краен случай, един буркан с тахан и мед във фризера,семки на корем,вафла,плодове нося и ям всеки ден. Също опаковка вакуумирана пастърма, знам, че не е здравословен избор, но е лесно за съхранение.Нося омлети,скумрии и когато идеите се изчерпят- сандвичи.Може би е добър вариант да си носим пържоли или от онези вакуумирано пилешки филета. Утре ще пека пиле и домашни курабийки, но не от онези овесените(снимката в моя дневник). Някой сеща ли се за друго лесно за приготвяне и носене на работа?
О, аз редовно си нося храна на работа, иначе не знам как ще оцелея. Правя си сандвичи с пълнозърнест хляб, нося си домашни бисквитки, салати, някакво сготвено от мен месо... Напоследък малко преяждам и със “здравословен” джънк от този тип в работата ми :D 4-5 такива десертчета и съм тотално енергизирана, готова за нови подвизи :D
Хей! Днес след работа пак имах късмет с велото - дъжда беше спрял и не станах на .... :)
Веднага след това трени:
- 5.3 км. бягане за 32 мин. - 1 км. с 8.5 км/ч; 1 км. с 9 км/ч; 1 км. с 9.5 км/ч, останалите 2 с 10/10.5 км/ч.
- мнооого свещи, дрилове + 20 преси от вис
и как не, краката са ми меееега гипса...
Момичета супер е, че си носите! Аз много се кефя на домашно приготвена храна на работа и гледам редовно да си нося.
Само за филиите не съм съгласна, но то е защото от сума време на ям хляб. За идеи мисля, че всичко, което ти направиш в къщи можеш да си го занесеш и на работа, няма ограничения!
Утре имам повод (имен ден) и ще черпя колегите - в момента пека баница със сирене, бях им обещала! И Фродо ще си дойде в къщи и ще си видя най-сетне момчето, нямам търпение!!!!
Мнението беше редактирано от Membaris на 16.09.13 19:50.
Честито на всички нас именниците днес! :) СОФИЯ, ВЯРА, НАДЕЖДА и ЛЮБОВ! Един наистина уникален ден! :)
Честит празник и на Столицата ни!
(F)(party)
Днес:
- 5 км. бягане - 32 мин, от 9 до 11 км/ч.
- 30 вертикални повдигания за корем
- 20 лицеви от земя
- прогресии от швейц. топка за hand stand
- свещи
- отново започнах да пробвам драконовия флаг, само прогресии разбира се (усещам ядрото по-силно и за това отново ще подновя прогресиите)
заден клек + пулоувър 7.5 кг.:
- клек само лост 20 + пулоувър 10
- клек 20 кг. /10, 10 + пулоувър/10, 10
- клек 30 кг./10 + пулоувър/10
- клек 40 кг./5, 5, 5 + пулоувър/10
- клек 50 кг./3, 3, 3 + пулоувър/10
български клек 20 кг. дискове - 3 СС*5 на крак
едностранно гребане с дъмбел 10 кг. - 2 СС*10 на ръка
- дрилове на стойката за кофички, въртене на краката, Л-ситс
Хора, в неделя съм ето тука, записала съм се на 5 км. отсечка, за първи път ми е и много искам да се пробвам ;)
Който има желание да идва да чекне събитието ;)
Днес - голямото градско каране пак... от път на път все по-безсмъртна ставам. И най-сетне сефтосах светлините.
Това по-скоро като релакс преди утрешното бягане, ще бъде голяма забава, вече нямам търпение, а пък е добре да ударя един хубав сън, ама то с тая ми ти емоционалност :D
Айде, дано не вали, гърми, не е гадно сиво и мрачно, от сега почвам с ритуалите за слънце и готино време.
Честит празник на всички!
Днес големи емоции :) Първият ми обществен опит опит много ме изкефи и смятам отново да се запиша на някой следващ полумаратон, само че със сигурност вече на по-дълга отсечка. Пробата ми достави огромно удоволствие ;) даже си имам медалче за спомен!
5280 м. избягани за 33:55 мин. На мен времето ми беше по-интересно, мястото няма абсолютно никакво значение, макар че и там съм доволна - 22-ро място от 34 жени в тази отсечка. Ще си продължа аз с бегачките, но ще гледам да е на вън (макар и в Младост да е малко кофти от към места за бягане) като ще гледам да падна по 30 мин. Като се замисля миналата година по това време не слизах по 36 мин, така че не, просто съм предоволна даже.
Понеже не знаех изобщо какво представлява на живо такова събитие и се учудих, че имаше участници, които спираха и вървяха, после пак продължаваха с бягането... Не знам, то ако е така и 21 км. не биха били проблем, само че аз не мога да спра. Спра ли веднъж после тръгването е по-трудно. Така че, хубаво е да не се изхвърля човек ами да си кара по 5, по 10, 15 и т.н.
Една снимка с моя колежка, която се пусна полумаратона и издържа (също без да върви) :)
Ох още едничка гащета стайл ;)
Така хубаво ще се наспондря днес! Мъжо ми подари една мега яка възглавница за врат и с нея спя уникално! Съседи от Младост - има ги у Кауфланда, едни на точки, продълговати... :D
Утре замислям едно комплексче с много клеЦи, да видим как ще е след работа. И искам, ама искам вече да ходя при Инес!!!
22.09.13
20:23
казано от Membaris на 22.09.13, 20:09:
Ох още едничка гащета стайл ;)
Утре замислям едно комплексче с много клеЦи, да видим как ще е след работа. И искам, ама искам вече да ходя при Инес!!!
Ми аре де... аз следващият път като идвам в София, задължително ще ида, а ти си там и се назландисваш (каква хубава дума само) :D
Днес:
Загрявка с: Комплекс “Kangaroo Style”: 10 кръга от: 50 скока на въже/10 бърпита с подскок
- тотал 500 скока на въже + 100 бърпита
Време: 15:53 мин.
30 повдигания на краката от лег + свещи, въртене на краката от поза за свещ
руско извиване *10 на страна, 3 кръга
10 повдигания от лег + прогресии флаг най-вече падането
3 минути от: 1 мин. централен планк + 30 сек. ляв + 30 сек. денсен + 1 мин. седеж на стена
Комплекс “Total Mix”:
Добро утро лост + напади лост: 3 СС*10 (нападите по 10 на крак) - лоста е 20 кг.
3 СС* 5 Clean лост 15 кг. + 3 СС*10 на ръка едностранно гребане с дъмбел 10 кг. + още една серия добро утро....
20 кг. дискове български клек 3 СС*5 на крак + пулоувър 7.5 кг. дъмбел 3 СС*10
Клек само с лост 10; + 20 кг./10, 10; + 30 кг./10; + 40 кг./5, 5, 5; +50 кг./3, 3, 3; +30 кг./10
извиване и висене на стойката за кофички, Л-ситс
прогресии стойка на ръце от швейцарска топка - възможно най-плътно изпъване до топката като стойката наподобява “Л”
Още 500 скока на въже
Нещо друго? Нищо чудно след няколко часа да се сетя (както често се случва) :D
И да се похваля - от няколко дни съм на домашно прясно зеле - моят млад фермер сега почва реколтата и ми донесе онзи ден + грозде естествено, вече втора седмица са в гроздобер. И домашни чушки, и домашни последни краставички пресни... Абе не мога да се оплача ;) И като казах прясно зеле мога да препоръчам една уникална, мега проста рецепта, която ми се получи много добре - на фурна с масълце, пресни доматчета и сирене. А ще пробвам и с мръвка другия път.
На 06.10. е Маратона на София. С колежката се замисляме ;) Аз викам на 18 км, че 6-те или 3-те не биха ми били предизвикателство а пък 42 са абсурд. Ако се запиша сега вече ще искам наистина да тествам издръжливостта си. ИМА ЛИ ДРУГИ ЕНТУСИАСТИ?
Днес при набирането с велото към работа имах чувството, че краката ще ми гръмнат, после като слязoх бях като робокоп. Ама само за малко :D
Тез момченца снощи ги пропуснах, ама поне съм ги изживявала вече на живо, та не умирам от яд. Някой беше ли?