Стак от единични съставки с цел максимално покачване на тестостерона.

Прескочи до:
PH

12.10.13
12:52

Здравейте,обмислям да направя един стак (като вече съм поръчал продуктите),като до сега съм пробвал повечето от съставките но самостоятелно. Та съставките на които съм се спрял са :
Primaforce DAA
Amix Tribu-ZMA
Haya Labs DIM
Vemoherb Еcdysterones
Zinc
Като съпътващите продукти ще са Creatine HCL,протеин,омеги,мултивитамини,храносмилателни ензими.

Какво мислите за избора ми и какво може да добавя към тези неща,очакванията са ясни ... сила,възстановяване :)

12.10.13
14:04

- Постарай се цинка да не е оксид независимо дали ще го пиеш под формата на ZMA или изолиран. Ако възнамеряваш да ги пиеш и двете заедно, то нека цинка не скача прекалено много. Много цинк доколкото знам поизчерпва медта в организма. На този принцип може да си намериш цинк в който има мед. Peak и Haya са варианти при които има и цинка е хелиран.
- Хубаво ще е екдистерона да е екстракт, а не просто капсулована суровина, макар и стандартизирана за еди какво си съдържание. На мнение съм, че ако не е екстракт трябва да го ядеш с лъжицата за да усетиш адаптогенните му свойства или да повлияе по-някакъв начин на теста. Лично мнение ...
- Разтърси се за темата на Валдис. Преди време надълго и нашироко обсъждаха аналогична комбинация.
Поздрави и ще се радвам да напишеш впечатленията си след комбото, каквото и да е то.

PH

12.10.13
18:53

казано от Strelok91 на 12.10.13, 14:04:

- Постарай се цинка да не е оксид независимо дали ще го пиеш под формата на ZMA или изолиран. Ако възнамеряваш да ги пиеш и двете заедно, то нека цинка не скача прекалено много. Много цинк доколкото знам поизчерпва медта в организма. На този принцип може да си намериш цинк в който има мед. Peak и Haya са варианти при които има и цинка е хелиран.
- Хубаво ще е екдистерона да е екстракт, а не просто капсулована суровина, макар и стандартизирана за еди какво си съдържание. На мнение съм, че ако не е екстракт трябва да го ядеш с лъжицата за да усетиш адаптогенните му свойства или да повлияе по-някакъв начин на теста. Лично мнение ...
- Разтърси се за темата на Валдис. Преди време надълго и нашироко обсъждаха аналогична комбинация.
Поздрави и ще се радвам да напишеш впечатленията си след комбото, каквото и да е то.

Ами Tribu-ZMA е комплексен продукт,името подсказва.Иначе отделният цинк ще си го взема на biovea или haya и ще пия по половин доза,защото в tribu-zma цинкът е една идея по-малко от оптималното *според мен* количество.
Екдистеронът 100% ще бъде на Vemoherb,тъй като за него имам доста силни отзиви от познати.
Дойде ми на акъла да си взема и чист Левцин на bulk да добавя към аминокиселините и малко аакг и цитрулин имам останали,мисля че ще се получи добре.
И все пак,ако има други препоръки/критики,съм готов да ги чуя :)
Поздрави.

П.С. Също така може да ми препоръчаш/препоръчате схема за пиенето на Д-аа.
Едното,което получих като предложение (от известен BG културист) е 1 седмица по 6 грама дневно,1 седмица почивка и повтаряш.
Другото е 4 дни по 6 грама и 14 дни по 3 грама без почивка.
Някакви препоръки тук ?

Мнението беше редактирано от Phxxx на 12.10.13 18:56.

12.10.13
20:39

Щеше да е много добре преди стака да си пуснеш едно изследване на теста и по време на цикъла пак и да видим реално как въздействат добавките. Аз лично бих си го направил за мен ако взимам някакви тестостеронови стимулатори, жалкото е само за нас наблюдателите, че няма как да разберем ефективността на отделните добавки. А тоя екдистен на Вемохерб накрая ще взема да го пробвам и аз, все го хвалят, но повечето са взимали покрай него и други неща и не знам доколко им е реална преценката !

PH

12.10.13
21:06

Ами още не съм почнал стака,може да си пусна изследванията :)

12.10.13
22:44

Ми добави една коприва и става готянко. Отностно приема мога да ти кажа как приемах подобни неща преди лятото и останах доволен -> 40-50минутки преди лягане си правиш по 1 доза от бъркоча :D . Отностно д-аспартика смятам, че 3 грама с аакг или цитрулнчето ти преди тренировка ще е добре.

12.10.13
23:19

Липсва ти един ароматазен инхибитор, DIM (доколкото съм запознат) е по-скоро SERM.
Ето я и въпросната тема на Valdis: цък. Изключително ценна тема.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 12.10.13 23:40.

PH

13.10.13
00:08

казано от Veso Pervazov на 12.10.13, 23:19:

Липсва ти един ароматазен инхибитор, DIM (доколкото съм запознат) е по-скоро SERM.

Да прегледах цялата тема,но не мога да поръчвам от чужбина,защото просто нямам време :) Иначе се чудих много дали да не включа и един Resveratrol (Trans-Resveratrol),но все още се колебая.

П.С. Адвокате,копривата с каква цел я препоръчваш ? :)

Мнението беше редактирано от Phxxx на 13.10.13 00:11.

13.10.13
00:18

PES - Erase… Да ти кажа честно, не съм го пробвал, Валдис го спрягаше в темата (и не само там) като добър вариант. Не знам и дали е наличен, във Фитнес1 го дават че е...

PH

13.10.13
09:54

Да,има прилични отзиви за ERASE,но по-скоро ще го пропусна.
Да се сещате за някоя друга съставка,която действа като AI ? :)

13.10.13
19:37

казано от bicepcurl на 13.10.13, 18:29:

...Иначе calcium d-glucarate е един от най-хубавите и може би най-известни AI…

Дали? Понякога е добре човек да не се обажда, когато не е сигурен какво казва...

Добър или известен не знам, но със сигурност Calcium d-glucarate не е ароматазен инхибитор ;).

PH

14.10.13
12:28

Ами от днес ги започвам нещата,ще споделям прогрес :)

DIM - 2x200mg дневно
DAA - 2х3гр. дневно (преди трен. и преди сън)
Tribu-Zma - 4 пъти дневно - сутрин,преди трен. и 2 преди лягане.
Ecdysterone - 3 пъти по 1
Ензимите - по време на хранене
останалите неща стандартно

Мнението беше редактирано от Phxxx на 14.10.13 12:36.

14.10.13
14:08

казано от Phxxx на 13.10.13, 00:08:

Да прегледах цялата тема,но не мога да поръчвам от чужбина,защото просто нямам време :) Иначе се чудих много дали да не включа и един Resveratrol (Trans-Resveratrol),но все още се колебая.

Слагат я в много тест бустери например :)

Влез в фитнес1 и после в Бодитайм. Там в търсачката напиши Nettle root.
Мисля, че е смешна тази работа с ограниечението на сайтовете !

PH

14.10.13
14:16

казано от AgBOKATA на 14.10.13, 14:08:

казано от Phxxx на 13.10.13, 00:08:

Слагат я в много тест бустери например :)

Влез в фитнес1 и после в Бодитайм. Там в търсачката напиши Nettle root.
Мисля, че е смешна тази работа с ограниечението на сайтовете !

Ами доста изгодна е,не виждам защо да не я включа и нея,благодаря.

14.10.13
14:26

Тури сминдух, чубрица и черен пипер още, барем манджата да е пълна :D. И яйце за застройка.
Боби в момента е на тест бууст стак в пъти по-добър от това, което е изредено по-горе. Не разбирам що не ги четете тия дневници...

Мнението беше редактирано от Петър на 14.10.13 14:26.

14.10.13
14:33

казано от Петър на 14.10.13, 14:26:

Тури сминдух, чубрица и черен пипер още, барем манджата да е пълна :D. И яйце за застройка.
Боби в момента е на тест бууст стак в пъти по-добър от това, което е изредено по-горе. Не разбирам що не ги четете тия дневници...

И защо трябва да чета някой как яде всеки ден пици, вафли, мляко и кренвирши ли или пък е отишъл и оставил 1 камара пари за куп ненужни добавки. Всеки чете това и там което си сметне за необходимо.

едит: Нямам в предвид въпрсния Боби !

Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 14.10.13 14:37.

PH

14.10.13
14:35

Аз ако тръгна да си сверявам часовника с всеки ...

14.10.13
14:41

казано от AgBOKATA на 14.10.13, 14:33:

Всеки чете това и там което си сметне за необходимо.

Е явно точно в личната преценка е проблемът. ;)
Колкото до останалото - има няколко дневника, които поне от обща култура човек би било хубаво да попреглежда...Но това все пак пък е моята лична преценка ;)

14.10.13
14:55

Боби в момента е на тест бууст стак в пъти по-добър от това, което е изредено по-горе.

Това дали е по-добър или не (а и дали изобщо е добър) ще покажат резултатите от лабораторните изследвния на тестостерон и естрадиол в края на стака. Дотогава всичко е само работна хипотеза. :)

казано от AgBOKATA на 14.10.13, 14:33:

едит: Нямам в предвид въпрсния Боби !

Въпросният Боби е над тия неща. :) (beer)
Коментирайте си ме спокойно - нося и на пиене, и на майтап. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.10.13 14:57.

14.10.13
15:12

Супер !
В момента си давам отпуска от 10тина дена без фитнес и вълшебни прахчета, хапчета и тн. Давай да пием по 1 тогава :)
Кажете каква е тази “магия”, че немога да прочета 108 страници :(

14.10.13
15:26

казано от AgBOKATA на 14.10.13, 15:12:

Супер !
В момента си давам отпуска от 10тина дена без фитнес и вълшебни прахчета, хапчета и тн. Давай да пием по 1 тогава :)
Кажете каква е тази “магия”, че немога да прочета 108 страници :(

4 гр. DAA, 2 гр. трибулус, 60 мг. цинк на ден и 1 мг. Аримидекс през ден.

Цинкът е малко за ароматазен инхибитор, но не съм го прекъсвал отдавна, а и с аримидекса не мисля, че има нужда от нещо повече против ароматаза.

Тъкмо подминах средата на двумесечния стак. Направих си контролен тест на тестостерон и естрадиол преди да започна, ще направя още един малко преди края. Не обичам да разчитам на субективни усещания. Тогава ще ти кажа магия ли е или обикновено даване на пари за боклуци. :)

Отделно микронизиран креатин монохидрат, магнезий и протеин, но те нямат връзка с тестостерона (поне не толкова пряка).

П. П. Пробвал съм стек с 4 гр. трибулус, Alpha T2, цинк и PES Erase без особен ефект. Тази комбинация в момента я усещам доста по-добре, макар че наистина не мога все още да се изкажа категорично, преди да съм пуснал хормонтие.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.10.13 15:31.

14.10.13
15:37

Мога да споделя лични резултати на базата на двойни лабораторни изследвания преди началото и 2 месеца по-късно. В моя конкретен случай увеличението на тестостерона беше точно 50%. Пил съм само Трибулус на NOW - 3 грама дневно и ZMA - три капсули дневно. Нищо особено, обаче резултата е факт. Предполагам, че и самите тренировки са помогнали.

P.S. Само да добавя, че по спомени бях чел някакви изследвания, където става ясно, че са възможни и нормални флуктуации в нивото на тестостерона в рамките на 20-ина процента (без да се ангажирам с точна цифра). Напоследък брадата ми расте доста по-агресивно, ще взема да пусна към края на месеца още един тест :)

Мнението беше редактирано от Storm на 14.10.13 15:43.

PH

15.10.13
09:07

Стаковете ни се различават главно по отсъствието на аримидекс в моят ... а ти ми говориш че Боби е на някакъв стак от друга планета направо,все тая,изследванията ще покажат накрая :)

Мнението беше редактирано от Phxxx на 15.10.13 09:07.

15.10.13
09:54

И аз да се включа в темата. Пробвал съм доста тест бустери като Activate Xtreme, TestoPro, трибулуси на много марки, но най-доволен останах от Triazole на Driven DS. Лично според мен по-далавера е да наблягаш върху съставки, които намаляват естрогена и такива които намаляват SHBG като - DIM, Stinging Nettle, Resveratrol, Fenugreek…
Иначе комбинацията ти е много добра, само бих сменил Tribu-Zma с чист екстракт от трибулус с 90% сапонини и бих добавил цинк в хелатна форма + витамин Д.

15.10.13
11:44

казано от Phxxx на 15.10.13, 09:07:

Стаковете ни се различават главно по отсъствието на аримидекс в моят ... а ти ми говориш че Боби е на някакъв стак от друга планета направо,все тая,изследванията ще покажат накрая :)

И точно Аримидекса прави разликата космическа. Има доста сведения, че самостоятелната употреба на кадърен AI би моглa да е много по-ефективна от тест бустер. Или не си прочел цялата тема, която ти постнах, или не си вникнал в нея. С други думи да го кажа: искаш да допълниш една пробита каца с вода, имаш ограничен ресурс, а не си се погрижил първо да запушиш течовете...

25.10.13
13:31

Бях обещал отзиви за моя стак, коментиран по-горе - ето ги.
Добър контрол върху естрадиола, но недостатъчно покачване на тестостерона. Като цяло бива.

25.10.13
19:33

Здравей Боби,

Колко време беше на въпросните - 4 гр. DAA, 2 гр. трибулус, 60 мг. цинк на ден и 1 мг. Аримидекс през ден.

Поздрави !

25.10.13
19:41

казано от Strelok91 на 25.10.13, 19:33:

Здравей Боби,

Колко време беше на въпросните - 4 гр. DAA, 2 гр. трибулус, 60 мг. цинк на ден и 1 мг. Аримидекс през ден.

Поздрави !

Ами в табличката си пише - 11-ти септември е първото изследване, на 12-ти започнах, днес беше второто. Имам още малко DAA и ще си я довърша, но друго изслдеване няма да правя.

25.10.13
20:44

Оу...благодаря, моя грешка е ,че не съм видял. Поздрави и благодаря за инфото !

26.10.13
01:16

казано от Boby_ на 25.10.13, 13:31:

Добър контрол върху естрадиола, но недостатъчно покачване на тестостерона. Като цяло бива.

А аз мисля, че такъв резултат е повече от отличен. Пикомоли, проценти и т.н. размиват фактите. А те са: естрадиол свален на долна физиологична граница, тестостерон качен на горна. Повече тестостерон само с помощта на чужди топки.
ПП: би било добре, ако имаше данни за свободен тестостерон и/или SHBG, защото тогава разликата може да бъде съществена...

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 26.10.13 01:17.

28.10.13
10:19

Страхотни резултати. По този начин доказваш, че ДАА, трибулус, АИ и цинка вършат перфектна работа за ефективно покачване на тестостерона. Би ли споделил субективните впечатления от по-високия от тестостерон ?

28.10.13
10:41

казано от Veso Pervazov на 26.10.13, 01:16:

казано от Boby_ на 25.10.13, 13:31:

А аз мисля, че такъв резултат е повече от отличен. Пикомоли, проценти и т.н. размиват фактите. А те са: естрадиол свален на долна физиологична граница, тестостерон качен на горна. Повече тестостерон само с помощта на чужди топки.
ПП: би било добре, ако имаше данни за свободен тестостерон и/или SHBG, защото тогава разликата може да бъде съществена...

Весо, не са толкова близо до границите както тестостеронът, така и естрадиолът. Според референтните стойности от лабораторията горната на тестостерон за моята възрастова група и пол е 27,8, а долната за естрадиол - 28. Иначе си прав, че резултатът е добър.
Само за общ серумен тестостерон пуснах изследване. Наистина щеше да е по-показателно да се знаят SHBG или свободен/бионаличен тестостерон, но щеше да ми излезе вече прекалено “дебело” този експеримент с две такива изследвания. :)

казано от Hvanatema на 28.10.13, 10:19:

Страхотни резултати. По този начин доказваш, че ДАА, трибулус, АИ и цинка вършат перфектна работа за ефективно покачване на тестостерона. Би ли споделил субективните впечатления от по-високия от тестостерон ?

Наблюдавам леко покачване на силата, но ми е трудно да изолирам до каква степен се дължи на покачения тестостерон и до каква - на променената тренировъчна схема. Като цяло съм доволен и с оглед на липсата на осезаеми странични ефекти бих повторил същия стак и догодина.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.10.13 10:42.

28.10.13
10:46

Аз съм го правил същия стак, без ДАА-та обаче и с повече трибулус, усещам по-бързо възстановяване ( възможност да тренирам горна част с много откази, буквално през ден), изчистване на мазнини и по-лесно качване на маса, както и огромен апетит, ОБАЧЕ също така и затягане на ставите и сухожилията, почти болезнена липса на гъвкавост на тъканите като цяло. Ако имате експлозивни движения в тренировката си, определено не го препоръчвам.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 28.10.13 10:52.

PH

29.10.13
15:11

казано от Ragnar Lodbrok на 28.10.13, 10:46:

Аз съм го правил същия стак, без ДАА-та обаче и с повече трибулус, усещам по-бързо възстановяване ( възможност да тренирам горна част с много откази, буквално през ден), изчистване на мазнини и по-лесно качване на маса, както и огромен апетит, ОБАЧЕ също така и затягане на ставите и сухожилията, почти болезнена липса на гъвкавост на тъканите като цяло. Ако имате експлозивни движения в тренировката си, определено не го препоръчвам.

Супер стегнат съм и аз,тренировката за крака особенно ми протича мега-мъчително,лактите са ми дървени,за китките да не говорим ... Силата и при мен расте в момента,но още нищо не мога да гарантирам.

30.10.13
12:27

Здравейте ! За да не правя нова тема искам да попитам тук някой неща .Искам да направя и аз подобен опит за повишаване на тестостерона и намаляване на естрогена.Ще си направя другата седмица изследвания и мисля да започвам да пазарувам добавки.Днес се сдобих със Аримидекс .Сега съм отворен за всякакви съвети какви добавки да подбера аз съм замислил това

Магнезии -NOW на ден по 600мг
Цинк-NOW на ден по 60мг
Трибулус /Pure Nutrition,Now или ?? / на ден по 3-4 гр.
Д-аспаринова киселина -отворен съм към всякакви предложения на коя марка и в какви количества
Екдистерон -Вермохерб

Ако има още нещо което мога добавя казвайте :) искам поне като ще дам някой друг лев да го направя както трябва :)

22год.
90кг.

На тези години не виждам смисъл да го правиш. Иначе само първите 4 са ти предостатъчни според мен.

По-добре направи изследванията първо и тогава помисли дали да пиеш нещо.

казано от Master Admin на 30.10.13, 12:27:

Искам да направя и аз подобен опит за повишаване на тестостерона и намаляване на естрогена

Мисля, че всеки, който реши да прави нещо подобно, трябва задължително да се образова как се обработва естрогена в тялото, как се изхвърля излишния и как се намалява активността на ензима ароматаза, който превръща тестостерона в естроген.

30.10.13
16:18

...Сега съм отворен за всякакви съвети какви добавки да подбера аз съм замислил това

Цинк-NOW на ден по 60мг
Д-аспаринова киселина -отворен съм към всякакви предложения на коя марка и в какви количества
Екдистерон -Вермохерб
...

Ако собственият тестостерон ти е в границите на нормалното, от подобна комбинация няма как да има ефект, свързан с някаква хипертрофия или постижения. Има редица продукти, които са разработени с тази цел, тип 3 в 1 (ароматазен инхибитор, контрол на естроген-а и кортизола) и се използват циклично. За да не влизам в подробности, които е възможно донякъде да противоречат на политиката на този форум, виж продуктите на фирми като Competitive Edge Labs, iForce Nutritio, Anabolic Innovations…Естроген-контрола се включва на втори етап от този процес, някъде в края на втората седмица до към седмица 6. За този етап може да погледнеш продукти на фирми като Innovative Body Enhancement, Serious Nutrition Solutions, S.A.N., Shocker Nutrition, PrimaForce, LG Sciences, Gaspari Nutrition. Анти-кортизолните препарати се включват заедно с базовия за около 4 седмици.

PH

30.10.13
18:43

казано от инж. Марин Маринов на 30.10.13, 15:47:

Искам да направя и аз подобен опит за повишаване на тестостерона и намаляване на естрогена

Мисля, че всеки, който реши да прави нещо подобно, трябва задължително да се образова как се обработва естрогена в тялото, как се изхвърля излишния и как се намалява активността на ензима ароматаза, който превръща тестостерона в естроген.

И тук дават DIM като една от главните съставки за контрол на естрогена,интерсесно е това за кафето ...

Здравейте ! За да не правя нова тема искам да попитам тук някой неща .Искам да направя и аз подобен опит за повишаване на тестостерона и намаляване на естрогена.Ще си направя другата седмица изследвания и мисля да започвам да пазарувам добавки.Днес се сдобих със Аримидекс .Сега съм отворен за всякакви съвети какви добавки да подбера аз съм замислил това

Цинк-NOW на ден по 60мг
Екдистерон -Вермохерб

Ако има още нещо което мога добавя казвайте :) искам поне като ще дам някой друг лев да го направя както трябва :)

22год.
90кг.

С Аримидекса внимавай, това не са бонбонки. Заедно с бромокриптина и летрозола, анострозолът се ползва за борба с женските хормони при много по сериозни “терапии” от тази, която си замислил. Прочети и това :)
Поздрави!

30.10.13
20:24

казано от Севастократор Стрез на 30.10.13, 19:06:

Цинк-NOW на ден по 60мг
Екдистерон -Вермохерб

22год.
90кг.

С Аримидекса внимавай, това не са бонбонки. Заедно с бромокриптина и летрозола, анострозолът се ползва за борба с женските хормони при много по сериозни “терапии” от тази, която си замислил. Прочети и това :)
Поздрави!

Мисля че от 1 мг през ден няма да имам проблеми?28 хапа за 2 месеца :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1