Рестарт!

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.10.13
10:35

Ръст: 156
Килограми: 41-2
Години: 22

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 09.03.14 20:36.

15.10.13
13:07

Измислих храната до края на деня, така че я добавям направо сега:
Закуската беше 3 сурови чушки + кафе с ч.л. краве масло
Обяд: резен кашкавал, 2 резена сирене (да са били около 200 г), малко броколи (1 ч.ч) и малко пил. филе, което не съм убедена дали имаше и 50 гр. За десерт: 2 ч.л. сусамов тахан
На работа ще си взема още малко кашкавал, 2 сварени яйца и остатъка от тахана, останаха 2-3 лъжички.
Всичко това е полято с 1 чай Цяр, 2 чая от мента, 1 чаша чисто кафе. И много вода, засега. Може и още някой чай да добавя.

Кафе с масло? Уау! (wasntme)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.10.13 13:10.

15.10.13
13:13

Никак не е лошо, между другото. Бях скептична първия път като си правих, то пък взе, че ми хареса.

Хммм... признавам - изключително авангардно и екзотично ми се вижда, но...
...ако се сетя някой път може да пробвам. (coffee)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.10.13 13:19.

15.10.13
13:37

Много е вкусно, особено с кокосово масло. Хубаво е обаче да се разбие с миксер. Има доста информация за т.н bulletproof coffee.

МСТ и краве масло са различни неща, но си изясних идеята, благодаря. :)
Научих нещо ново и любопитно... ;)

15.10.13
20:39

казано от Кольо Пияндето на 15.10.13, 13:09:

Много е известно сред привържениците на ВМ-НВХ ;)

Колю, аз и краве масло ползвам, откакто пазим кокосовот за да мажем дъщеря ми. Всъшност и преди това ползвах. Имаше период в който добавях масло на всякакви неща и тогава натрупах много опит.

15.10.13
23:51

С кокосово масло всъщност никога не съм пробвала. Един ден просто някъде го бях прочела, поразтърсих се, оказа се, както каза Веси, голям хит сред ВМ-НВД хранещите се. И с кокосово някой хубав ден ще опитам.
Утре чушките ще се пекат... Сурови са ми много вкусни, но пък и много ме издуха. Като добавим, че последната седмица, покрай рождени дни, храната никак не беше ОК... Със сигурност, ако стомахът ми можеше да говори, би ме благославял до 9-то коляно. От друга страна, не искам да се лишавам от тях, че е грехота - домашни, от село, пък да ги подмина... тцъ.

16.10.13
13:54

8:00 - ставане, чаша студено мляко с разтворено вътре нескафе
8:30 - още 1/2 чаша студено мляко с нескафе
9:00-10:06 - тренировка: P90X2 - Balance & Power
Между ставането и тренировката се чувствах ужасно. Беше ми горещо, виеше ми се свят, имах чувството, че ей сега ще пукна. Не бях сигурна дали ще я изкарам цялата тренировка. Е, изкарах я, даже се почувствах и по-добре.
13:00 - 1) 2 бъркани яйца с масло, много малка бучка сирене и чушка 2) пилешко бутче (малко) и резен кашкавал 3) 2 хапки нуга халва
За преди да тръгна на работа (15:00-15:10) съм си приготвила едно сварено яйце
И за вечеря, която ще е към 20:30-21:00 - 2 свински кюфтета на скара.

16.10.13
14:05

казано от Ann на 15.10.13, 10:35:

И така, тренировката ми от тази сутрин е йогата от Р90Х2. Успях да изкарам само 40 минути от нея. Ще се работи в тази насока.

Ако искаш да правиш йога, защо ползваш тази от Р90Х? Тя дори не е йога, в смисъл - не те научава на основните тънкости, които биха ти помогнали да работиш по-добре с тялото си. Това е просто поредица от пози. Добре е и да знаеш за какво точно искаш да използваш йога, за да може да е тя ползотворна за теб. Във всеки друг случай ще си правиш стречинг, който може да ти помогне, а може и да те контузи. :)

16.10.13
14:09

казано от Веселина Иванова на 15.10.13, 20:39:

казано от Кольо Пияндето на 15.10.13, 13:09:

Много е известно сред привържениците на ВМ-НВХ ;)

към горното - и с прибавен жълтък е яко

16.10.13
14:11

Маргарита, в момента просто криво-ляво следвам тренировъчната програма. И конкретно вчера беше денят за йога. Доколкото, разбира се, би могла да се нарече такава :) Но относно йогата (а и всичко останало), приемам съвети всякакви.
Жълтък към кафето? Брр... не. Това засега няма да го пробвам, макар че не се знае.
Пропуснах да добавя и измерването на кантара - тази сутрин показа 44 кг. Ами да, който яде една седмица зелници, торти и пици на корем, че ги полива и с червено вино, така! Описах и мерките в секцията :)

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 16.10.13 14:18.

17.10.13
13:32

8:30: Ставане, чай цяр
9:30: чаша студено мляко с нес
10:00-10:50 тренировка Cardio abs (insanity) + rip’t up (T25) тук са описани упражненията
11:30 - 1/2 чаша мляко с нес
13:00 - шарена ябълка
Като се прибера към 3-3 и нещо, ме чака чиния с броколи и кюфтета в доматен сос. Вечерята ще я пиша допълнително, не съм я измислила още.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 17.10.13 16:29.

17.10.13
14:04

Много слаба храна!

17.10.13
14:34

Основните ми хранения са обяд и вечеря. Но да, вчера наистина храната беше малко. Днес смятам да компенсирам с вечерята, само да я измисля.

17.10.13
15:55

Ммм... Огромно желание имах за броколи и кюфтета. Завърших с тях и с 3 парчета козунак. Около 2 кълбенца горе-долу се вързаха. Шанс, пиша денят чийт и продължавам напред :)

Не можеш с обяда или вечерята да компенсираш липсата на закуска и според мен не е добре за метаболизма и организма като цяло да има само 2 основни хранения за 24 часа, но това естествено е мое мнение, само го споделям :)

18.10.13
09:09

Адриана, всяко, ама всяко едно мнение ми е ценно!
Допускам много, ама много грешки в храненето си. Това е и целта на дневника - освен да си следя сама прогреса, така и да получавам съвети къде да пипна, какво да подобря.
Миналата година, от лятото до есента, т.е. в рамкитв на 4-5 месеца, свалих от 56 до 42 кг. Без спорт, само с диета. Диета, диета... не бих казала, просто така се получи - сутрин ядях каквото поискам - сандвич, кола, шоколадче Милка... вафлички, бисквитки... После на обяд нещо сготвено - супа, пържола със салата, ориз на фурна, мусака... И вечеря, към 5-6 часа най-късно. Най-често домат със сирене или ябълка с кисело мляко. Сега като гледам, май само обядът ми е бил като хората. Не е чудно защо сега имам проблеми със стомаха, нали? :/
Сега гледам да наблягам повече на храни от типа на мляко, масло, яйца, месо, плодове, зеленчуци, сусамов тахан... ядките напоследък съм ги поизключила, заради стомаха, но смятам малко по малко да ги включвам и тях, мисля, че в ограничено количество и от време на време, не би трябвало да дразнят.

Размисъл, относно вчера: Козунакът беше голяма грешка. Бяло брашно, стафиди... все неща, които са ми противопоказни. Така ми подразни червата и стомаха, че едвам заспах от подуване и къркорене. Следващият път, преди да посегна към такава храна, ще си прочитам ей този пост, за да си припомням защо тази храна трябва да я заобикалям отдалеч.
Тренировката днес:T25 - Speed 3.0 - поизпотих се :) Добро начало на деня.
Храната довечера. Днес ще гледам да бъде по-качествена. Обещавам си на себе си.

18.10.13
20:39

След цял ден в движение: мляко с нес, голямо лате, сусамов тахан, банан и микс студентска закуска. Изборът беше или това или фаст фууд :/

19.10.13
08:42

Днес се очертава без тренировка. Съответно имаше време за закуска - 3 фпх вита 6 зърна с кашкавал и масло, яйце със сирене, чаша пр. мляко с нес. Май е добре...

19.10.13
18:20

Виж сега, аз съм абсолютен аматьор, така че имаш пълното право да игнорираш мнението ми и да го подминеш, както и ако някой намери грешка в него, нека се чувства свободен да ме поправи. Според мен храната ти е кофти. Първо бих те посъветвала да го изключиш това нескафе от менюто си генерално или да си го позволяваш рядко и само като глезотия. За мен кафето е много ценно, защото преди първото ми за деня съм в отвратително настроение, затова разбирам и събуждането с него. Като цяло е хубаво да изключиш всякакви инстантни и полу-готови гадории.
Струва ми се, че нещо те е страх да ядеш сирене и кашкавал, що така? Не виждам почти никакви зеленчуци или някой разумен плод отвреме-навреме, месото също ти е малко, за рибата пък да не говорим. И тъй като не мисля, че имаш нужда да сваляш, няма лошо да включиш и боб, леща, ориз (кафяв), картофи чат-пат. И така
Няма лошо човек да си хапва тахан или пълнозърнести сандвичи (така де, в зависимост от целите), но това не е хранене.

Усмихната вечер !

19.10.13
20:10

Последните дни така се получи, иначе сирене и кашкавал около мен не виреят.
Обяд: зелева салата и 2 св. кюфтета.
Вечеря: ориз с пиле.
Боб и леща са ми забранени, затова избягвам. Както и сурови плодове и зеленчуци, освен банан. Сега от това зеле се подух... Карай.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 19.10.13 20:22.

20.10.13
18:37

Пак без тренировка днес. Беше планирана такава, но не остана време.
7:00 Мляко с нес
12:00 сусамов тахан с канела
14:00 варено яйце с кашкавал
18:30 варено яйце
В 20 часа ще е варено яйце със сирене

Защо толкова малко храна?

20.10.13
20:50

Хм... Сега си направих труда да сметна, наистина ми излизат около 1200-300 калории. А в момента наистина повече не мога да изям.
Освен, може би, да пробвам малко по малко да увеличавам количествата. Другото, че от 3 дни съм с ужасяващ запек и ми е доста тежко. А не ми се иска да пия разхлабителни.

Нямаш никакви източници на фибри, нормално е да си така.. хапвай зеленчуци, плодове и мисля, че ще се оправиш и без хапчета:)
П.С прочетох, че са ти “забранени” в по-горен пост? Как така са ти забранени? Ако е така, намерин начин да си добавяш фибри, ако трябва ги приемай като добавка

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 20.10.13 21:03.

20.10.13
21:26

Забранени са ми пресни, заради гастрита. Варени и печени не са ми проблем. Не, че както се вижда, не ги консумирам, но после обикновено ми излиза през носа. Болките и подуванията са ми гарантирани.
Единствено такива проблеми нямам с млечните, освен киселото мляко, таханът, яйцата и месото. Миналата седмица ядох и варени моркови и броколи, нямах проблеми с тях, ще ги включа по-активно. При мен състоянията се редуват - или се ходи по 5-6 пъти на ден до тоалетна, или запек. Бях овладяла нещата и от началото на месеца, пак...

21.10.13
13:07

Днес имаше тренировка и съм по-добре със стомаха и червата. Все пак ще внимавам с храната идните няколко дни, за да не се прецакам отново.
8:00 - ставане
Пих един чай Цяр
8:45 - мляко с нес (трябва да взема да го разкарам това нескафе, без друго си обичам “нормалното”, наистина не знам защо продължавам да пия тази гадост)
9:15 - 10:23 Р90Х - Гърди, рамене, трицепс + ab ripper
Към 11:00 - 1/2 чаша мляко с нес
12:45 - крайно време беше да огладнея. 3-4 лъжици сусамов тахан. Някаква странна големина са, нещо средно между супени и чаени. Сложих доволно количество канела, 1 ч.л. какао - стана като десертче, ама по-течно. И по-полезно, и вкусно... Абе, доволна съм от това, което се получи.
Към 14:30 ще си направя пилешко филе, 2 бъркани яйца с масло и сирене и ще си отрежа парче кашкавал. Като гарнитура ще има броколи.
Вече за вечеря... не знам. Пак ще е в работна среда и ще я мисля.

Тръгна ми и 3-ти сезон на любимото сериалче. Изтеглих си първи епизод, втори ще го оставя за утре. Докато го гледах, реших, че супер би ми дошло една купичка с бадеми или лешници, ама нямааа!

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 21.10.13 13:08.

21.10.13
18:17

Филето се беше вмирисало и замина в кофата. Язък. Нищо, имам си за утре. Вместо това си направих 3 яйца Л, сложих повечко сирене, а 2-3 парчета потънаха в небитието, докато бърках яѝцата.
НО! Стомахът пак реши да се бунтува. Единствени опции са ми доза протеин (имам наблизо от къде да си купя), моркови (ама сурови, не знам дали ще е добре), както и месо, ама от топла витрина в супер, демек със съмнително качество и съмнителен начин на приготвяне. Та... Идеи?
Пс: реших го, ще ям след работа. Възложих на мъжо да ми направи яйца.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 21.10.13 20:16.

22.10.13
08:37

Тренировката днес ще е някаква кратка и следобедна, сигурно нещо от Т25. Или пак Cardio Abs от Insanity, че е по-кратка. Макар че корем в 2 поредни дни... (dull)
Закуска - 8:10 - сирене, кашкавал, кафе... и понеже МНОГО ми се дояде нещо сладко, пак си забърках тахан с какао и канела. Знам, че таханът не е добре да се комбинира с животински продукти, ама на фона на така или иначе малкото ми хранене, май това ми е последният проблем.
Следобяд или довечера ще дописвам.

22.10.13
22:01

Остатъка от днес:
16:45 - Cardio Abs
Към 17:20 доза протеин, понеже нямах никакво време за нормална храна, взех си душ и се изстрелях на стаж.
Прибрах се преди 20-30 минути, наистина доста гладна - сложих си пилешко филе да се изпече на скарата, нарязах си кашкавал и сирене, докато се пече филето изядох и една краставица със сирене. Сега ще гледам филмче. Хората ядат пуканки в такъв момент, аз - месо.
Динамичен ден си беше.

23.10.13
11:15

Миличка, наистина ли нямаш никакъв апетит с тия миниатюрни количества храна, или по други причини се ограничаваш? Не знам наистина как оцеляваш с толкова храна, аз сигурно бих се чувствала нон-стоп гладна. Не е лошо да си вземеш мултивитаминен комплекс, също така и омега 3.

23.10.13
16:20

Нещо сме скарани с апетита явно. Наистина се усещам нахранила се, а после като си прочета на следващия ден какво съм изяла, установявам, че наистина е някакво малко количество.
Старая се постепенно да увеличавам количеството храна.
7:30 - Ставане, мляко с кафе
8:40 - P90X - Chest & Back
Към 10 пак мляко с кафе, университетски работи, чистене, още 2 кафета... Докато дойде време да ям. Което се случи преди малко (т.е. около 16 часа) - вафличка, 2 резена козунак, филийка Вита с масло и сирене, малко грозде. Реших, че веднъж в седмицата ще си позволявам по 1-2 забранени неща, в някакво ограничено количество.
После - кафяв ориз с пилешко месо на фурна.

Тотал за днес: към горното добавям 3 лъжички сладолед и току-що приключих втората чиния кафяв ориз. Като знам, че всъщност количеството на джънка днес беше малко - в смисъл, тънки резени козунак, грозде 5-6 зрънца, Витата е някаква миниатюрна филийка. Само вафлата си е нормална големина. Един нормално хранещ се човек, би могъл да изяде това на едно ядене, аз го разделих на 3 последователни и в момента имам чувството, че ще ми се пръсне стомаха. Имам определено някакъв проблем с храненето. Е, 2 чинии с ориз си ги отчитам за напредък.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 23.10.13 21:53.

24.10.13
10:45

8:15 - ставане
9:00 - какао с 1/2 кафена чаша прясно мляко
9:15 - PAP Lower (P90X) - отдавна не бях тренирала долна част, реших, че е време да поправя този пропуск.
Нямам навика да си пиша течности и добавки: 2 чая, калций + магнезий + беатин
Храна... все още няма, не съм гладна. Ще описвам по-късно, че нито знам какво, нито в колко часа ще го изям.

24.10.13
15:32

11:30 - 1/2 чаша мляко с кафе
12:45 - бъркани яйца в масло, с шунка (гадна, от пакетираните), прилично количество сирене и резен кашкавал
13:30 - суров сусамов тахан с какао и канела
15:30 - ей сега ги изядох 3 шоколадови бонбона и 20 гр шоколад 70%. Колежка има рожден ден.
Ще вечерям маслини с риба тон.

25.10.13
12:43

8:40 - ставане, 1/2 чаша мляко с кафе
9:40 - 10:45 - X2 Core
10:55 - 1/2 чаша мляко с кафе, 15 гр. годжи бери
12:40 - пиле със зеленчуци, яйце, сирене, 50 гр. шоколад 70%

Някакъв страшен глад за сладко ме гони...

25.10.13
18:55

Остатъкът от днес: ябълка, сусамов тахан, риба тон.

27.10.13
09:24

26.10.2013
- нетренировъчен
- храна: трагедия. Рожден ден отново. Смятайте...
- коментар: Не ми е ясно как се движа между 43 и 44 кг. С толкова джънк е цяло чудо, че не съм поне 60.

27.10.2013
8:15 - на гладно: T25 Gamma - Extreme Cardio

От вчера сутринта нещо се разболявам - боли ме гърлото и ми е едно такова отпаднало. Вчера си направих една тенджера и сложих вътре каквито чайове ми се изпречиха пред погледа, завих се и си легнах. Тази сутрин тренирах с възможно най-дебелия си анцуг, за да се изпотя хубаво. Да видим сега и колко гореща вода ще понеса под душа. 2 аспирина и ще съм чук, няма да се давам!

27.10.13
14:10

Бързам да се похваля с храната - голяма салата, варено броколи, миш-машът на баба. От него изядох една чиния, от дълбоките за супа, а после си сипвах и допълнително. Завърших с 3 ч.л. суров сусамов тахан с какао и канела.
Вечерята ще е пилешко филе със... каквото дойде - броколи, ориз... нещо такова.

Днес ме мериха с уред Танита. Излязох 12,1% мазнини и с голяма водна задръжка. Чак ме питаха “Абе, ти защо не пиеш вода??”. А на мен поне по 2 литра на ден си ми се събират. Поне този процент мазнини обяснява защо навреме дошъл цикъл си е цяло събитие при мен. Пак, че въобще го има.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1