Абе виж сега, проблем като цяло няма. Не сме малки деца, за да страдаме кой кого обича и кого мрази. Ситуацията е следната: афилиира се първата кросфит зала в България. Вик разбира и поства новината тук. И никаква реакция от абсолютно никой...а иначе всички мечтаят колко ще е яко да има такова място. Какво, искаш да ми кажеш, че понеже Юли и Вик пишат тук, ако афилиирането го беше направил някой от тях, всички щяха да избухнат в екстаз? А има ли значение кой го е направил - дали е Юли, Киро, Ефтим или някой друг? Важното е, че е факт!
Аз изобщо не бях видяла, че е постнал нещо в темата, докато не се завърза дискусия и ми засвятка “Какво става” полето с коментари в темата, викам да видя какво се случва :D
казано от Наталья Заболотная на 23.10.13, 13:00:
Аз изобщо не бях видяла, че е постнал нещо в темата, докато не се завърза дискусия и ми засвятка “Какво става” полето с коментари в темата, викам да видя какво се случва :D
Именно това казах - коя я видял, кой не я видял темата, и аз я зачетох тогава, като ми завися в “Какво става”.
Нора, ти казваш, не цитирам дословно: “Факт е, че Кирил Любенов и залата му не се приемат.” Аз ти казвам - ако очакваш някой тук, в този форум, да скача, защото Киро има зала, афилирана, неафилирана, зала, няма как да стане, няма акк да стане каквото стана, когато Вик откри залата си, защото ти обясних горе - Киро не го познава никой тук, Вик ти каза същото. Това по отношение на приемането и неприиемането - хората се радват като за човек, когото познаваш. Не, че има значение КОЙ е открил зала, а има значение, че ВИК или ЮЛИ или СЛАВКО или ДЕСО (не дай, Боже) е открил зала. Разбираш ли ми мисълта?
Ти казваш, че никой не се е зарадвал на афилирането - никой не е видял. Хората не висят по цял ден във форума да си следят стената, не виждам как липсата на коментари доведе до “никой не уважава труда на другите, всички си мразят”. Идваш тук и, за мен лично ни в клин, ни в ръкав, скачаш защо никой не бил коментирал, никой не се радвал и ала бала. АМи...как го направи това заключение, та сега вместо да обсъждаме колко е хубаво, че има афилирана зала, обсъждаме, че ти подскачаш?
казано от Nora B на 23.10.13, 12:55:
Важното е, че е факт!
Да, и вместо да се съсредоточим върху него, ти изписа гигантски хокащ хората пост.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.10.13 16:03.
23.10.13
15:15
Аз ще налея масло в огъня сега, но не смятам повече да мълча за неща, които касят хора, които на които съм помагал :)
Евала за афилиирането, без значение кой е човека. Това е много важна стъпка, толкова важна, че малко е трудна за асимилиране в дългосрочен аспект на ползите.
Киро не го познава лично - чували сме се два пъти по телефона. Може да е супер човека, не мога да кажа нищо, но...Няма как да кажеш на чичо Иво, че не може да идва да снима един от комплексите за Оупъна, защото другите се депресирали. Да, залата си е твоя, рибите, които тренират трябва да си ги кокташ и да не им пускаш депресиращи индивиди, но все пак нали уж КФ общество, ала бала - помогни на чичака да използва най-оборудваната и подходяща зала, той и без това е стар и хрисим човечец ;) Няма да каже лошо някъде за теб, напротив - ще те спомене с дробро...покрай него и други хора ще го сторят...
Аз пък си снимах всичко там и бая народ после ме питаха коя е тази зала за да я посетят.
3-те пъти, когато съм снимал, залата отваряше само заради мен, в неработно време за Кирето.
Заеби бат Сашо тия неща...аз ако почна да ти разправям, то ще се избием за нула време.
Всичко е наред.
Норче, не пиши след приемането на разните му субстанции:)))
Всичко е наред бе, за какво пак става препирня...
Пипнах леко, за да не стават драми. Кольо
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.10.13 16:24.
Аз се радвам, но че е на 9 километра от нас и цената от 10лв на тренировка не ме радват особено.
23.10.13
15:52
А бе кво да ми разправяш, аз много неща знам, включителни и приказки за мен от други хора, ама не искам да си мълча повече и да ставам свидетел на това как незнанието дърпа назад “обществото” и как за да изкараме 100 лева повече тоя месец ще плюем по другите ;)
Аз лично се радвам като дойде някой много корав при моята група - хубаво е да има по малко приземяване и да се види, че не само ти тренираш, ами и другите се напъват и мъчат и им се получават нещата. Пък кой ще възхищава, кой ще се депресира - не ме ебе ;)
Добре е да има коректив винаги и хората да знаят, че примерно за бегови ще могат да питат теб, за щанги - Тодорка, за нещо друго - трети и така. Умаловажаването на чуждия успех не променя твоя. Прекаленото самодоволство не води към нови познания и различни гледни точки, а понякога точно те са ключа когато заради едно дърво не виджаш гората :)
Пак казвам - евала за афилиирането !
Дай боже скоро и другите да успеят, конкуренцията ражда качеството !
Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.10.13 15:52.
23.10.13
15:53
Тук вече не мога и аз да не се включа. Сашо, не знам дали знаеш, но това, което преди малко написа определено не отговаря на истината. Предполагам знаеш, че Иво и Мартин миналата година снимаха единият от комплексите за Оупън-а именно в нашата зала. След това обаче го повториха в друга зала, тъй като не бяха доволни от резултата. Относно другите комплекси- не знам къде са ги снимали, а и не са ми казали. НИКОГА, ама наистина НИКОГА не съм казал на някой, че депресира останалите в залата- идеята е да се дърпаме и да вървим напред. Не може обаче по време на груповите ни тренировки да се снима официален клип- просто няма как да стане. Идеята е това да се случва във време, различно от официалното работно такова. А аз лично не съм длъжен да се съобразявам с който и да било по отношение на неговите ангажименти и да затварям залата, защото някой искал да си снима клипа в нея.И понеже влизаш в ролята на адвокат точно на Иво, ще ти кажа нещо- Иво много добре знае защо се държа като в небрано лозе и му беше неудобно да ми звънне да дойде да тренира при мен. Само че тук не е мястото да навлизам в такива откровения ( мога да ти го пусна на лично). А впоследствие аз си затворих очите и му осигурих необходимото спокойствие и атмосфера за снимането на клипа.
Лек ден!
23.10.13
15:57
Ако си се засегнал или ако аз не съм прав - извинявай :)
Възможно е да не съм разбрал правилно, но винаги имам достойноството и очите да се извиня (handshake)
Евала отново за афилиирането(понеже се включи лично).
Не адвокаствам на никой, адмирирам всяко хубаво начинание, не мълча когато нещо не е както трябва според мен.
Така съм разбрал нещата - така ги пресъздавам. Може и грешката да е в мен, казвам си го.
23.10.13
16:06
Сашо, всичко е наред :) Тъпото е, че се получава “развален телефон” и истината някакси се премълчава.Няма проблем и се радвам, че не си мълчиш :) Адмирирам такива хора, честно..и уважавам :)
казано от aleks на 23.10.13, 15:50:
Аз се радвам, но че е на 9 километра от нас и цената от 10лв на тренировка не ме радват особено.
Е, ти какво очакваш?? Питам те вече сериозно - ти имаш ли се за голям спортист или нещо подобно, че да очакваш хората да се занимават безплатно или на някви подаръчни цени с теб и с твоето развитие?
Първо се доказвай, после коментирай такива неща като цените на тренировките и труда на хората.
И в следващия си подобен пост, кажи телефонът ти колко пари струва, знаем, че е последен модел ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.10.13 16:12.
казано от Кирил Любенов на 23.10.13, 15:53:
Само че тук не е мястото да навлизам в такива откровения
Достатъчно по темата!
(handshake)
Ами Блага аз просто написах кратко и точно чувствата ми относно първата афилирана кросфит зала в България, за което вече съжалих де, не съм коментирал нищо повече, но щом ме питаш пряко, ще трябва да ти отговоря. Радвам се, защото това е прецедент за българското кросфит общество и определено е голяма крачка напред и силно се надявам, че подобно събитие ще даде възможност за популяризиране на кросфита и спорта като цяло, организиране на некомерсиални състезания, сбирки, обмяна на опит между практикуващите и много други. От друга страна не се радвам, защото тренирам 4 пъти седмично и не ми е възможно да изминавам по 20км всеки път и нямам финансовата възможност за момента да заплащам такава такса. Хубаво е хората да имат големи мечти и да ги преследват колкото и недостижими да са. За мен тренировките са единствено начин на развлечение и хоби, нищо повече. За другите ти питания в последните няколко страници от дневника ми съм написал моите виждания, други хора са написали техните. Иначе телефонът ми е Iphone 5 16GB, черен, закупен на 24 януари за 1159лв от Глобъл, вече не е последен модел, наскоро излязоха 5S и 5С.
23.10.13
17:22
казано от aleks на 23.10.13, 16:58:
.
Няма логика? При такава сума за телефон е логично да покриваш доста от потребностите си (включително спорт), а като се има предвид, че и с телефон за 100лв можеш да правиш добри пари, какво остава с такъв за 1200 т.е инвестицията възвръща ли се?
Понеже вече някой по-долу дудне за “държането на сметка за телефони”. Ами не, пич, когато имаш телефон за 1200лв и мрънкаш що трена е 10лв си нещастник при всички положения. И това не е обида, а факт.
Тренировката е 10лв, щото човека чиято е залата е определил продукта му да е с тази цена. Всяко предлагане поражда своето търсене. На собственикът на залата на му трябват така или иначе хора, които не могат да отделят 10лв за трен, та и това е начина да си отсее клиентите. Лека.
Мнението беше редактирано от perseverance на 23.10.13 17:38.
Абе, хора, осъзнайте се - почнахте вече и сметка за цените на телефоните да си държите...(tmi)
Мнението беше редактирано от Петър на 23.10.13 17:26.
Добър Вечер,
Принципно съм си “Ментенце“ и доста често въртя педерастки номерцa, ама това мисля си е ясно на повечето.
Това с което се е захванал Киро е едно много трудно начинание в което инвестираш и рискуваш .....
Само той си знае през какво е минал,дал,платил и изстрадал. Голямо Евала за това , Браво за това и лиценза.
Със сигурност занапред това ще помогне на много хора. Не мога да не го призная.
По – надолу ще си кажа мнението :
Залата е бизнес и търговия,КФ е франчайз – бизнес инструмент . Отваряш търговски обект и продаваш, хората се спират пробват-гледат-купуват . Едни се връщат други не, това е. Има Доволни - има недоволни, няма угодия.И за Кола пишат кво ли не ама се пие.
Така е с фитнесите, клубовете по БИ, CrossFit залите ......така е дори и с курсовете по астрология - питайте жена ми.
При Киро е пълно с хора, те се кефят и си тренират и се роят и те си ходят там защото така са си решили , условията ги устройват,парите ги устройват Край.
Сега обаче, само защото е афилирана и е вече Crossfit не значи,че с песен на уста трябва да хукна към нея.
Това за мен предполага, че цената ще се повиши-оборудването не, предполагам ,че пак няма да има въже за катерене или височина за уол бол и ще трябва да си маркирам 3 метра с дъвка която да забравя после да махна иииии и да се Червя от СРАМ - СОРИ КИРЕ .
Това си го пиша като клиент на обекта и няма нищо общо с Киро, при Юли е същата работа.
Тренирал съм при Киро – спрях, тренирал съм при Юли – също спрях,защо – ами тези продукти не ми допадат като предлагане и цена.
Не се обиждайте, а свикнете да мислите като търговци защото това което правите е точно това. Обличането му в някаква мистика и общностна принадлежност са маркетингови трикове за да ни помпат джоба, но това е танца .
Иначе за истински тренировки не са нужни лицензи и фанфари, те се провеждат в стари зали и стадиони в студ и мрак, на трезво и пияно,на чисто и на цикъл ......Улях се..на Раковски,Бонсист,ЦСКА,Пловдив,Ловеч и при Весо нинджата , при ТОООООООООООДИ и Сергей Петров и УСС Тони Петров.
Извинете ме ако съм засегнал някой, неволно, Но както писх в началото съм си “Ментенце“ и доста често въртя педерастки номерцa, ама това мисля си е ясно на повечето от Вас мили приятели.
Хубава и спокойна вечер.
23.10.13
20:30
Лично аз сега виждам темата и искам да честитя на Киро.Определено не очаквах скоро София да има афилирана зала и съм приятно изненадан.Предполагам участниците на оупъна 2014 ще са двуцифрен брой вече и няма да се налага да снимат комплексите,като могат да се правят в зала със съдии.
казано от Кирил Любенов на 23.10.13, 15:53:
Предполагам знаеш, че Иво и Мартин миналата година снимаха единият от комплексите за Оупън-а именно в нашата зала. След това обаче го повториха в друга зала, тъй като не бяха доволни от резултата. Относно другите комплекси- не знам къде са ги снимали, а и не са ми казали.
Аз лично правих и 3тия комплекс там (с уолболите и дабълите),не знам към сегашна дата каква е ситуацията,но е факт ,че тогава това беше единствената зала с нормална топка за уол бол.Не съм видял лошо отношение от Киро,точно обратното.
Чиче, това ти е най-дългия пост в историята ти в бб-тийм:)
Всичко е наред бе дееба, сега като си казахте всичко:)
23.10.13
22:29
Ивайло, съгласен съм с голяма част от нещата :) Но искам да ти кажа също така, че в залата ИМА въже за катерене :)
Лека вечер :)
Алекс, благодаря ти, че отговори, не ме разбирай прогрешно, ясно ми е, че това са ПРИОРИТЕТИ.
Смисъл, аз предпочтам да имам телефон за 80лв, но да давам 300лв за екипировка или добавки, нещо, което ще ми помогне в спорта, защото наистина искам да изклася и за мен всеки вложен лев, си е лев за моя кеф ( явно както и при теб телефона).
Просто исках да сме наясно, че НЕ тренировките не са по джоба ти, а те не са приоритет в живота ти.
24.10.13
13:58
Ако позволите мнение в лично качество. Нещата ще тръгнат наистина целенасочено нагоре, когато:
1. Започнем да правим разлика между бизнес по правилата и каузо-обществено-полезно-изкарване-на-пари, без да ни има в търговския регистър.
2. Мислим как да изкарваме повече, а не как да харчим по-малко.
Ще направя един паралел от моя опит - след 12 години въртене на педалите на BB-Team пуснахме магазин, чрез който да подобрим бизнес модела на сайта ни. И през ум не ми е минало, че всички потребители ще се редят на опашка да пазаруват в знак на благодарност за направеното от нас до момента. Напротив, от нулата започнахме да градим отново доверието им. Същото (ще) се случва с всичко, което предлагаме като продукти и услуги.
Ако разчитах, че само защото правя “нещо полезно” за хората, всички ще са с мен и само с мен винаги - трябваше да съм затворил сървърите и емигрирал. Толкова лесно се завърта интересът у нас, че не ми се коментира.
Единственият начин (според мен) за някакъв успех е да правиш това, което смяташ за правилно и полезно, всеки ден. Всеки ден. Ако хората около теб се припознават в това, което правиш, ще те подкрепят и ще ти вярват. Фатално е, ако или ти, или те не разбират, че това е преди всичко бизнес с кредити, заплати, данъци и отговорности. Каузата е кауза, но в края на месеца господари са числата.
Уважения към Киро в случая и другите, вложили усилия да създават предпоставки за хората, които (ще) желаят да подобрят начина си на живот. Казвам го като човек, хем целящ същото, хем изкарал някакво време от тяхната страна на барикадата.
Постът ми е мотивиран от желанието ми да споделя опит и няма пряка връзка с никое изказване по-горе. Даже си минава за спам. :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 24.10.13 14:17.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=524174991009055&set=a.174282739331617.38795.173939782699246&type=1&theater;
Не съм сигурен дали трябва да я публикивам в тази тема, но попаднах на тази снимка, в коментарите пишеше, че ще има concept 2, въже за катерене, топки за wall ball… Май някъде януари ще отворят.
Само да махнат думата “Кросфит” от рекламата и са чук, че ще ги налегнат лицензиите:)
“Owner of CrossFit Natural State (AR) had a member that has 5 kids (who do CrossFit Kids). The oldest boy Kaden, who’s 11, has lymphoma and this is his second bout with it.
Luke (gym owner) asked me on Facebook if I could send a picture holding a sign saying ‘Get Well Kaden’ because he’s a big fan ... So instead, me and Hill decided to drive 4 hours to Memphis to surprise him.”
- Rich Froning
17.12.13
20:32
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=603343509720477&set=a.294621703925994.82507.195606927160806&type=1&theater;
190кг тръстър дали е добре :D
И аз съм му голям фен. Клипчетата от семинарите в Америка са много добри на тримата ( Клоков, Илин и Половников), 15 годишни деца в телата на свръх хора. Половников само малко прекалява с химията, стабилно се поти и очите му направо светят, ама пък 2ки на 190кг изхвърляне.
И има май на 185 от подложки...изроди са.
И колко лев ще изкарат с това турне. Пасва им идеално, като оф-сезон, ама вдигат яко бе. Илин нещо леко го раздава, но оня ден пък 150 изхвърля от 30см. подложки. Който си е як, е як!
Много хубаво обясняват и показват. Изобщо много “треньори” с амнайсе сертификации по Кросфит гузно свеждат глави:)
Ама това са олимпийци де, все пак...
За химиите, моята класация е : 1. Тоя, дето не го знам кой 2. Клоков 3. Илин
Иначе аз ги следя плътно в интернет. Клоков показва страхотни упражнения за чобани:)
Мнението беше редактирано от slavko на 18.12.13 10:00.
27.12.13
11:04
http://games.crossfit.com/article/details-judges
“If you plan on doing your Open workouts at an affiliate, you are encouraged to use a registered judge, but it is not required for most participants. Only athletes who plan on advancing to Regionals are required to use a registered judge. Those athletes will also need to submit a video of one of their workouts at the end of the Open, and to claim any prize money if they take the top score worldwide. Again, most participants in the Open will not need to video their workouts.”
(в сайта подчертаното е с червени бувки)
Абе вие т’ва как го разбирате ? Подчертаното и последното изречение ми се струват доста тъпи ... Дали е защото миналата година мнго хора отказаха участие на регионални, след като преминаха оупъна ?
14.01.14
22:59
Ами ако искаш да ходиш на Регионални трябва да си със специален съдия и всички комплекси да са заснети.Повечето хора знаят,че нямат шансове за Регионалните,все пак в Европа от 10 000 човека само 48 ще минат оупъна,повечето си знаят възможностите.Тук обаче идва въпроса - какво пречи на всеки 2ри да иска регистриран съдия ако е в афилейт зала ? Сигурно се плаща и на съдиите и ако си нямал съдия,но пак имаш 5 клипа и минаваш оупъна няма да те пуснат до регионални...о Боже,някой преди беше написал,че се отличава кросфита от останалите спортове,защото не са въвели профи картите тук...e май това е следващата стъпка.И аз направо не знам защо реших да се пускам и тая година....да ме питате не мога да ви кажа :)
Е то тогава какъв е смисъла от записването за оупъна, само да дадеш 20$ такса и в сайта да пише, че си хиляда и незнам си кой ? По-добре да си направиш комплексчетата, да си свериш часовника с най-добрите, направи си клипове, качи си ги тука и ютуб и така ... (не говоря за теб, ами по принцип)
14.01.14
23:58
Абе и ти си прав донякъде,ама не е същото...друга си е тръпката като знаеш,че е наистина :) А за това дето го написах по-горе изобщо не гарантирам и не твърдя със сигурност,че е така.Просто така звучи от написаното - че всеки,който има амбиции за Регионални трябва да се е “подсигурил”..ако излезе някой натрениран пич без някое от тия изиквания и е в първата 48ца (каквито има винаги) ще духа супата с 2 думи казано.
А и аз не съм на 100% за участието,към края на февруари ще пусна някои от известните бенчмаркове за които съм си поставил време под което да падна и ако не ги изпълня няма да се пускам.
Определено впечатляващо!
П.С. Като се загледах по-подробно: един отстрани го прави с 90кг, а един отзад с 80кг. 6:09. Комплексът на монитора също си го бива.
Мнението беше редактирано от aleks на 01.02.14 20:44.
казано от slavko на 19.02.14, 14:32:
http://www.metaboliceffect.com/crossfit-to-lose-weight/
Мдааа...
(y) Най-важното накрая, кеф!
Timing carbohydrates in the post workout window is a critical aspect to recovery, repair and adaptation.
Finding the right amount, type and timing of carbohydrate is critical to high level performance and fat loss
И пак да си кажа моето - без въглехидрати нищо не става.
Мнението беше редактирано от aleks на 19.02.14 17:56.
казано от aleks на 01.02.14, 20:36:
Определено впечатляващо!
П.С. Като се загледах по-подробно: един отстрани го прави с 90кг, а един отзад с 80кг. 6:09. Комплексът на монитора също си го бива.