17.10
05:30 Йога:
ॐ Ashtanga Primary series
ॐ С модификациите се чувствам значително по-добре. Смятам, че започвам да усещам някои неща как се случват... (wait) А и една ужасна болка в задните бедра и д-то, която ме мъчеше всеки ден след практиката, поне до обяд, сега я няма...
Единственото, което ме притеснява е да не отида в другата крайност. Т.е. досега съм се престаравала, а сега да не стане прекалено cheat...
Храна и други:
чай► чаша топла вода с лимонов сок*
05:30 Йога
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
10:00 Крем от: кашу*, фурми*, чиа*, какаови зърна*, мака*, канела*, мащерка
от 13:30 до 15:00 Фреш/сок от: коприва* (отвара), лимон*, джинджифил* и пчелен прашец
към 16:00 ябълка*
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
18:30 спирулина*
19:00 омлет от 2 яйца* с куркума* + салата от домати*, моркови*, чесън*, риган
► тиквени и слънчогледови* семки
► бяло вино*
Размисли разни:
*И пак да си кажа! Много обичам всички сезони! Но не в “българския смисъл” ;) : зимата да обичам лятото и лятото да обичам зимата, а в реално време! Обичам ги тогава, когато са и такива, каквито са! (sun)
Цял ден си мечтая за снежен ден, камина, хубава музика и рисуване :) Още малко и ще мога да си го осъществя :) Е, камината ще е модифицирана като печка на дърва с прозорче, но идеята за огъня се запазва, атмосферата и уюта- също! (sun)
18.10
05:30 Йога:
ॐ Винясите и поздравите ги правих без отскоци, а просто с преместване на краката без да ги вдигам във въздуха... Мисля, че ми е още рано за това, тъй като нямам достатъчно сила в коремните мускули и много грозно се мятам напред и назад. (blush) Гръбнакът ми не е стабилен и откровено си се хвърлям без никакъв контрол над мускулите... (dull) Имала съм моменти, когато успявам да направя нещо по-стабилно, но те са изключителна рядкост. Ще видя как ще се развиват нещата в следващите дни и ще опитвам...
Храна и други:
05:30 Йога
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
11:00 Крем от: ябълки*, фурми*, чиа*, какаови зърна*, мака*, канела*
от 13:00 до14:30 Фреш/сок от: коприва* (отвара), лимон*, джинджифил* и пчелен прашец
16:00 голяма ябълка*
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:00 1 яйце*, домати*, моркови*, чесън*, риган, куркума* + няколко парченца кокосов орех*, докато си приготвях закуската по отработената схема “1 в блендера, 1 в устата” (giggle) .
► тиквени и слънчогледови* семки
► бяло вино*
*Забелязвам тревожна тенденция напоследък! Още от понеделник започвам да се будя с мисълта кога ли ще дойде петък... Май нещо умората от работата си казва думата. А и все по-често се сблъсквам с неща, които ми показват колко грозен свят имат някои хора в себе си (tmi) , което доста натоварва наивник-мечтател като мен (wasntme)
Но да се съсредоточим над важните неща! А именно, че днес е петък!!! (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 19.10.13 19:36.
19.10
09:30 Йога:
ॐ Бавно, внимателно и приятно!
ॐ През цялото време се самонавивах, че пълнолунието си е било в 2 часа през нощта и си е свършило тогава ;) Ми, луната и Земята не застиват в едно положение... Станало е пълнолуние и после са продължили движението си, за да си вървят бавно към следващата фаза (giggle) Но въпреки всичко гледах да съм по-внимателна и да го давам по-лежерно ;)
Храна и други:
09:30 Йога
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
13:00 Крем от: кокосов орех*, кокосовата вода*, чиа*, какаови зърна*, мака*, канела*, малко мащерка
17:00 ябълка* с малко канела*
18:00 няколко хапки от една дюля* (баба ми упорито ми обясняваше, че е вкусна... Ама не ме убеди! (wasntme) )
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:15 домати*, моркови*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
► тиквени семки + кокосов орех*
► червено татково вино*
*Хубаво бях заредила снощи със семките и беше трудно огладняването днес! (wasntme)
*Добре се наказах днес в старанието си да изчистя хубаво банята. Напръсках против мухъл и въпреки всички шалове, с които се бях омотала като нинджа, пак съм успяла да се надишам... (puke)
*Установих, че съм се метнала на баба си! Днес ѝ закарах 20 кг картофи, обърнах се за момент да си оправя обувката... Обръщам се пак и какво да видя: тя си гушнала чувалчето и припка към къщата (muscle) ... Направо ми събра очите, въпреки че ме ядоса, защото се притесних за нея... Все пак не е на 25, а на 75. Шемет :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 19.10.13 22:38.
20.10
08:30 Йога:
ॐ Днес не съм доволна! А и се снимах, което допринася за чувството. Такова разочарование... Бях сигурна, че съм започнала да изправям гърба докато не го видях отстрани! Дъга! И съм тромава на всичкото отгоре... (dull) И бавна - 2 часа и 10 мин! ;(
Храна и други:
08:00 чаша топла вода с лимонов сок*
08:30 Йога
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
12:00 Крем от: ябълки*, малко дюля*, фурми*, чиа*, какаови зърна*, мака*, канела*
чай► бабини зъби + мурсалски*
раздвижване с няколко поздрава и тазоотварящи, докато се припичах на слънце (sun)
от 15:00 до към 17:00 ябълка* гигант ;) + сурови слънчогледови семки + кокосов орех*
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:30 домати*, авокадо*, чесън*, босилек
► тиквени семки + кокосов орех*
► бяло вино*
*Днес бях на косъм от неприятна депресия след като си изгледах видеото, но се разминах с апатично настроение и прекаляване със семките (dull)
*Докато гладех си бях пуснала за фон предаването на Карбовски. Наистина е зловещо явлението “Пенка”...
*Лека вечер :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 21.10.13 10:05.
21.10
05:50 Раздвижване 1:
• На кростренажора (7-ма степен): 30 мин. монотонно със средна скорост 15 км/ч, изминати 7,6 км
ॐ Поздрави А - 3
ॐ Поздрави Б - 5
ॐ тазоотварящи
ॐ Полулотуси
ॐ Стойка на глава + Дандасана
*Монотонно кардио не бях правила от.... не помня от кога, но беше отдавна! Съответно бях значително по-бавна от предишните ми резултати, а и като слезнах от тренажора ми беше доста трудно да си оправя дишането.(whew) Фактът, че се прозявах на няколко пъти след като приключих ми говори, че съм си “взела въздуха”... Определено не беше, защото ми се спи! Трябваха ми поне 10 мин да се съвзема.
18:00 Раздвижване 2:
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави Б - 5
ॐ тазоотварящи
ॐ Полулотуси
ॐ Планкове
ॐ ... с виняси помежду им
ॐ Основната цел на занятието беше да си обърна внимание на скоростта и да премахна излишното бавене при поздравите и винясите.
ॐ Миналата седмица умишлено не правих следработното раздвижване, но някак не ми харесваше така... С него си ми е по-добре (поне засега ;) )
Храна и други:
05:30 чаша топла вода с лимонов сок*
05:50 Раздвижване 1
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
чай► йоги чай* (зелен, лимон и т.н.)
12:30 - 13:30 Сок/фреш от лимон*, джинджифил*, отвара от коприва*, пчелен прашец (с парченца лимон ;) Блендера не се беше справил с тях)
14:30 Крем от: ябълки*, чиа*, какаови зърна*, мака*, канела
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
18:00 Раздвижване 2
19:30 домати*, моркови*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
► конопено семе*, тиквени семки
► бяло вино*
*Ммм дааа, някой прекали вчера със семки, съдейки по това кога огладнях... (wasntme)
*Днес в класацията “Глупост на деня” състезателите са много! Класирам ги така:
• Първо място: Извадка от статия за ябълката: “Тя е много диетична, защото не съдържа никакви мазнини”
• Второ място: Един познат: “Бях решил от днес да ям здравословно (?????) , но ще започна от другия понеделник!”
• Трето място: Колега: “Добре, че поне чипса ми е от здравословния!”
* Лека вечер! ;)
Време за равносметка: (wait)
От всички експерименти, които съм правила и правя трябва да взема “работещите” детайли и да ги събера в нова по-добра схема (sun)
Относно храната:
* Преглеждах си разни снимки и установих, че най-добре съм изглеждала, когато се хранех предимно вечер и се хранех доста мазничко - гигантски количества кашкавал и семки! (???)
* В периодите с повече въглехидрати се чувствах тежка, а и въглехидратната храна не ми доставя удоволствие за сетивата ;)
* Мога и с месо, мога и без месо, но избирам да е без на този етап. Не е нещо, което би ми липсвало и което да ми се дояде. А и докато си нормализирам хормоните, ще го избягвам.
* Дълго време живеех с мисълта, че закуската е нещо, което ТРЯБВА без да се интересувам дали съм гладна или не. А в интерес на истината в онзи период, когато изглеждах добре изобщо не закусвах...
Извод до момента:
ॐ включвам по малко кашкавал и сирене
ॐ продължавам да се придържам към възможно най-близката до естествения си вид храна (плодове, зеленчуци, ядки без преработка)
ॐ без закуска (освен, ако не съм гладна, де! Но не мисля, че има шанс да се случи! ;) )
ॐ да си ям вечер като нормален човек, а не да си гледам часовника и да си мисля “След 10 мин. трябва да си лягам!”, което автоматично ме кара да нагъвам повече семки, за да ги изям дозата (fubar)
ॐ вкарвам повече чайчета + вечер преди сън някакъв успокояващ.
Относно тренировките:
* Кардиото - напоследък не го усещам добре. Просто се престаравам и губя удоволствието от него.
* Тежести - там така и не оцелих правия път. За няколко години резултата е прекалено минимален, което си е ясен знак, че греша!
* С йогата се чувствам много добре като изключим обезсърчаването чат-пат. Но като се замисля, че това е нещо, което се гради с години, някак си влизам в релси!
* Другата трудност е, че толкова рано сутрин мускулите ми са сковани и нещата стават бавно и тромаво... Съответно се притеснявам, че като съм толкова бавна нищо не правя, защото не загрявам тялото достатъчно...
Извод до момента:
ॐ продължавам с йогата 6 дни в седмицата. 7-мия ще е за по-леко раздвижване.
ॐ кардио мога да включвам извънредно като забавление, например в дните, в които не мога да си намеря компания за разходка. Отварям широко прозореца, включвам си въображението на макс и те така...
ॐ тежестите засега ги оставям на мира (или на брат ми, ако успея да го накарам да се вземе в ръце ;) )
Относно други неща: (wait)
ॐ Да намирам време за пълноценна почивка и когато се прибера от работа да оставя работните проблеми пред вратата, не да си ги влача със себе си!
ॐ Да си изградя повече контакти с хора с моите интереси. Мнозинството от настоящите ми познайници са доста далеч от това.
22.10
Йога:
- не
ॐ Събудих се със сковани мускули, особено на прасците от кростренажора вчера и хич не бях на кеф. А и не спах като хората...
18:00 Следработно раздвижване:
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави Б - 5
ॐ тазоотварящи
ॐ Планкове
Храна и други:
05:30 чаша топла вода с лимонов сок*
► и пак си легнах |-)
07:30 още една чаша топла вода с лимонов сок*
добавки► 500 мг Див Ям
чай► зелен* + мента
12:00 - 12:30 ябълка* гигант (тези, които обрахме от върха на дървото са все такива :) , но не са много )
13:30 - 14:30 Сок/фреш от лимон*, джинджифил*, отвара от коприва*, пчелен прашец
15:15 Крем от: кашу*, 1 фурма* (другият път и без нея. Споменах вече за сладкото ;) ), чиа*, какаови зърна*, мака*, канела*, мащерка
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
18:00 Следработно раздвижване
19:00 спирулина*
до към 20:00 домати*, зеле*, чесън*, кокосово масло*, босилек + козе сирене*
► тиквени семки + ...
► бяло вино*
чай► мента
*Ден под надслов “Listen to my body!”, въпреки че body-то не беше много на кеф днес, особено сутринта (wait)
* BTW сутринта си забравих МСМ-а.
*Като прочетох в дневника на Atom за кучетата и си припомних колко много искам самоед (nlove5) (и както една приятелка винаги ми репликира: Да бе, въртоуед! :D )
(nlove5)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 22.10.13 20:10.
23.10
Йога:
ॐ 05:30 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ Успях да съм малко по-бърза! :) Което, разбира се, допринесе за по-доброто загряване и за по-приятната практика :)
ॐ Все още ме държеше мускулната траска особено в десния прасец!
ॐ 18:30 - Следработно раздвижване ॐ
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави Б - 5
ॐ малко тазоотварящи
ॐ Планкове
ॐ Доста набързо и доста кратко! Реших да се правя на жена (makeup) и си суших косата към 30 мин. (giggle) , което ми изяде доста от времето! ;)
ॐ И все още гореспоменатата мускулна треска.
Храна и други:
⌚ 05:15 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 05:30 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
✽ добавки ✽ 500 мг Див Ям
❀ чай ❀ зелен* + коприва* + лимон* + джинджифил* + пчелен прашец
⌚ 12:20 - ябълка*
❀ чай ❀ мента
⌚ 15:20 - Крем от: бадеми*, кокосов орех*, чиа*, какаови зърна*, мака*, канела, мащерка
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:30 - Следработно раздвижване
⌚ 19:00 - спирулина*
⌚ 19:40 - домати*, моркови*, чесън*, авокадо*, ябълков оцет
❤ - тиквени и слънчогледови* семки, козе сирене*
❀ чай ❀ мента
✍
✍ Намерих си много приятно занимание - съчиних си няколко рецепти! Ще дегустирам в следващите дни! (sun)
✍Лека и нежна вечер! :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 18.08.14 10:11.
Каква ти е идеята зад комбинацията на стойка на глава с Дандасана?
И откъде намираш тези символчета, които използваш постоянно? :)
казано от Маргарита Манева на 23.10.13, 20:03:
Всъщност ги правя последователно, както е в самата практика. А и Урдва Дандасана ми е голямо предизвикателство (wasntme)
Взимала съм от различни места, но специално днешните ги открих тук :) Като човек на изкуството се радвам на шаренийките (giggle)
казано от Sunny S. на 23.10.13, 20:20:
казано от Маргарита Манева на 23.10.13, 20:03:
Всъщност ги правя последователно, както е в самата практика. А и Урдва Дандасана ми е голямо предизвикателство (wasntme)
Взимала съм от различни места, но специално днешните ги открих тук :) Като човек на изкуството се радвам на шаренийките (giggle)
Предположих че ги правиш последователно, просто няма смисъл от Дандасана, т.е. тя няма особен пренос към Урдва Дандасана. Пропускай я докато не се почувстваш малко по-стабилна и се престрашиш да я пробваш. Тя, естествено няма да се случи от първия път в идеален вариант, а както всичко, ще се работи върху нея, но за целта, задните ти бедра е добре да са много свободни от напрежение.
Благодаря за катринките. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 23.10.13 21:18.
казано от Маргарита Манева на 23.10.13, 21:17:
..........
Предположих че ги правиш последователно, просто няма смисъл от Дандасана, т.е. тя няма особен пренос към Урдва Дандасана. Пропускай я докато не се почувстваш малко по-стабилна и се престрашиш да я пробваш. Тя, естествено няма да се случи от първия път в идеален вариант, а както всичко, ще се работи върху нея, но за целта, задните ти бедра е добре да са много свободни от напрежение.
...
Благодаря (bow)
Отново ми спести доста дискомфортни ситуации :)
24.10.13
01:45
казано от Sunny S. на 21.10.13, 13:30:
(sun) Вдъхновението ми за деня (sun)
Nice (inlove)
Искам да достигна по бързо до това усещане /за сега само на лакти (blush)/
казано от Keity на 24.10.13, 01:45:
Искам да достигна по бързо до това усещане /за сега само на лакти (blush)/
Всички имате бърза работа, и то само с балансите на ръце в йога. ;)
После йога контузвала...
Мнението беше редактирано от Margi на 24.10.13 06:42.
24.10.13
13:46
казано от Sunny S. на 22.10.13, 11:07:
* Тежести - там така и не оцелих правия път. За няколко години резултата е прекалено минимален, което си е ясен знак, че греша!
ॐ тежестите засега ги оставям на мира (или на брат ми, ако успея да го накарам да се вземе в ръце ;) )
Не ги оставяй някому, а просто им отделяй малко време и редовно, като се помъчиш по този начин да привлечеш другия :)
Резултата може и да се обърне ако знаеш какво точно искаш от тях ;)
казано от James Hinks на 24.10.13, 13:46:
казано от Sunny S. на 22.10.13, 11:07:
ॐ тежестите засега ги оставям на мира (или на брат ми, ако успея да го накарам да се вземе в ръце ;) )Не ги оставяй някому, а просто им отделяй малко време и редовно, като се помъчиш по този начин да привлечеш другия :)
Ако успея да привлека другия, ще го смятам за огромен личен успех, постигната мечта... (giggle) Но за годините, в които съм се занимавала, по никакъв начин не съм успявала да го заразя... Единственото, което стана е, че мойте дъмбели ми станаха леки и си присвоих неговите, които така или иначе събираха прах...
Резултата може и да се обърне ако знаеш какво точно искаш от тях ;)
Да, така е! Виждам резултатите на момичета, които се занимават по-сериозно и също толкова сериозно ме впечатляват. (bow) А и човек си има нужда от насоки, а аз всичко съм правила с много четене и много опити, което не е достатъчно. Трябва си вещо око да погледне процеса (wait)
Но сега съм страшно запалена и отдадена на йогата. По принцип като захвана нещо съм страшно постоянна! Не обичам да констатирам на толкова ранен етап, но мисля, че си намерих мястото с нея (sun)
24.10.13
14:38
Мисълта ми беше, че може с минимално “ползване” да имаш максималните възможни “ползи”. Силовите в умерен обем не пречат на йога, ци гун и други езотерични и енергийни практики, напротив - допълват ги(поне според китайците де).
А това за отдадеността е хубаво нещо :)
казано от James Hinks на 24.10.13, 14:38:
Мисълта ми беше, че може с минимално “ползване” да имаш максималните възможни “ползи”. Силовите в умерен обем не пречат на йога, ци гун и други езотерични и енергийни практики, напротив - допълват ги(поне според китайците де).
Сигурно е така. Но трябва да се прави умно, а с настоящите ми знания по въпроса, не мога да си спечеля ползи :)
Със сигурност си заслужава да се поинтересувам по въпроса. Мерси (sun)
В първа серия на Ащанга силовите тренировки все още могат да помогнат, ако се правят разумно и премерено. Въпреки че и това е под въпрос, в смисъл, ако умееш да ползваш т.нар. банди (енергийни ключове, отговарящи на някои дълбоки мускулни групи), силови тренировки просто не са необходими, но се предполага, че тя е за начинаещи, които все още работят в посока осъзнаване работата на собственото си тяло.
Откакто започнах втората обаче, тялото ми отказва подобен вид натоварване. Първо че самата практика ме изтощава ужасно много, второ - целта и е работа върху гръбначния стълб и нервната система. Първите седмици (или месец) не го усещах, но явно наистина така работи - ако нервната ти система получава друг вид стимулации, просто не се получава. :)
24.10.13
16:17
казано от Sunny S. на 24.10.13, 15:04:
казано от James Hinks на 24.10.13, 14:38:
Сигурно е така. Но трябва да се прави умно, а с настоящите ми знания по въпроса, не мога да си спечеля ползи :)
Със сигурност си заслужава да се поинтересувам по въпроса. Мерси (sun)
Мога да ти дам малко насоки, обаче след поста на Марги не знам дали ще са уместни - непозната материя ми е Йога, поне непознато е това, което си говорите вие и не знам до колко ще са адекватни.
Когато се занимавах усилено с Ци Гун силовите си бяха перфектно допълнение, даже специално съм се интересувал какво правят допълнително ония дърти китайци, които на уж страческа възраст показват завидна сила, но двете практики са доста различни както и да ги гледаш.
казано от James Hinks на 24.10.13, 16:17:
Мога да ти дам малко насоки, обаче след поста на Марги не знам дали ще са уместни - непозната материя ми е Йога, поне непознато е това, което си говорите вие и не знам до колко ще са адекватни.
Когато се занимавах усилено с Ци Гун силовите си бяха перфектно допълнение, даже специално съм се интересувал какво правят допълнително ония дърти китайци, които на уж страческа възраст показват завидна сила, но двете практики са доста различни както и да ги гледаш.
Определено Марги го е изпитала на гърба си и много ми помага. Много нейни съвети са ме предпазвали :) И изпълнявам всеки един стриктно :)
А относно насоките, винаги съм отворена да науча още нещо, дори и да е само като информация. :)
казано от James Hinks на 24.10.13, 16:17:
Предварително се извинявам за дългия пост, но той евентуално може и да се окаже полезен, или поне да насочи мисълта в някаква посока. :)
Както писах - в началото на практиката може би е уместно да се включат силови тренировки (въпреки че аз явно не улучих точната им доза и вид). Предполагам че твоите идеи биха били по-работещи от моите в случая.
Уточнявам че под “начало на практиката” имам предвид първите няколко години, т.е. периода в който първа серия се разучава, без да се владее изцяло, също и самото начало на втора серия (която се води “средно-напреднала”). От там нататък, тялото явно си развива някаква сензитивност по отношение на това кое помага, и кое - не, и така по естествен начин се изключват неработещите неща.
За да съм по-конкретна, ще спомена и идеята зад разделянето на Ащанга на серии.
1. Първа (начална) серия, името и е Йога Чикитса, буквално се превежда “терапевтична йога”. Има зе цел да подготви тялото на практикуващия, като изправи неравностите и го пренареди в чисто физически аспект.
2. Втора (среднонапреднала) серия - Нади Шодана - превод: прочистване на енергийните канали. Тези енергийни канали, познати в науката на йога като нади, анатомически отговарят на нервите. т.е. Тази част донамества гръбначния стълб, като лавен енергиен канал и пренастройва нервната система. Не е рядко явление чисто психически промени да настъпват при практиката, наред с физическите.
3. Трета, четвърта, пета и шеста серии са известни под общото наименование “Штира Бага” (сила и грация) и са напредналите серии, за изпълнението на които се изисква изключително солидна практика в системата на Ащанга. Пета и шеста серия са в по-голямата си част медитативни практики, като се приема, че след дългогодишна практика, егото е вече унищожено и човек е в състояние да медитира с чисто съзнание.
Няма смисъл да споменавам, че на практикуващите четвърта серия се броят на пръсти, в световен мащаб, и че най-вероятно една голяма част от практикуващите никога не стигат до там, което не би следвало да е демотивиращо.
Та, имайки предвид естеството на практиката, отново споменавам че в началния и етап силовите тренировки са по-скоро добре дошли, но те трябва да са съобразени така, че да помагат и да не се задържа много време с изпълнение на един и същи вид упражнения, а в момента, в който те свършат работата си, да се сменят.
Всичко до тук, естествено е базирано единствено на лична практика, тъй като за съжаление никога не съм имала опитен (нито пък неопитен) учител, който да ки казва кое как се случва.
казано от Маргарита Манева на 24.10.13, 19:36:
...
БЛАГОДАРЯ ТИ, МАРГИ! (sun)
Изключително полезно
24.10
Йога:
ॐ С доста модификации
ॐ Вместих се в 1 час и 35 мин (sun)
ॐ 18:20 - Следработно раздвижване ॐ
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави Б - 5
ॐ тазоотварящи
ॐ Планкове
ॐ Стойка на глава
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:00 - ябълка*
⌚ 15:00 - Сънени моркови (не им се спи, просто са кръстени на Sunny ;) ): моркови* в сос от кашу*, тахан*, конопено семе*, хим.роз.сол*, черен пипер, няколко капки ябълков оцет (inlove)
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:20 - Следработно раздвижване
⌚ 19:45 - домати*, чесън*, авокадо*
бяло вино*
❤ - тиквени семки, козе сирене*
❀ чай ❀ мента
✍
✍ Хич не обичам дни като днешния! Много крясъци, много напрежение... Не спрямо мен, но нали съм там... Какъв е смисълът в това да крещиш?! Не разбирам! И колкото повече крещят хората, толкова по-малко се разбират!
✍А ето я и добрата новина! Утре е петък! (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 24.10.13 20:24.
25.10
Йога:
ॐ С модификациите
ॐ Всъщност най-тегави са ми поздравите! Може би, защото все още не съм се събудила... Но си мисля, че когато някой ден успея да ги правя, както трябва, ще ми станат приятни...
ॐ Вече започвам да усещам тялото си по по- различен начин в някои от позите и усещам как трябва да станат нещата (някой ден...). Всъщност не мога да го опиша с думи, но когато налучкам в някакъв миг правилния път, усещането е много особено... Във всички случаи хубаво, но и странно, защото е чуждо за тялото ми, което имам от 29 години, а се оказва, че не познавам... (wait)
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 09:30 - ябълка* с малко канела
❀ чай ❀ мента
⌚ 14:30 - Сънен морковен крем: моркови*, кокосов орех*, кокосово масло*, мака*, канела, чиа (inlove) (много добре ми се получават измишльотините последно време (giggle) )
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 19:40 - домати*, зеле*, кокосово масло*, чесън*, сушени листа целина
❤ - тиквени семки, кашкавал* (inlove)
бяло вино*
❀ чай ❀ мента
✍
✍Ходих на пазар след работа и отново се възмутих... Не знам и аз защо при положение, че случката е съвсем стандартна и често срещана, но аз не мога да се примиря... Пред любиимия ми щанд, този с ядките (т.е. прекарвам доста време там), се беше настанило едно момченче- промоутър на кренвирши. Много дразнещо ми действаше как убеждава минувачите колко са страхотни и как всички нагъваха с кеф... Нали е аванта! Знам, че това му е работата, но... Както и да е! Петък е, да бъдем позитивни! :)
✍ И една важна констатация: Най- хубавият мъж е умният! (wait) (sun)
✍ Хубава вечер! :)
26.10
Йога:
ॐ 08:45 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ С модификациите
ॐ Някак приятно се получи! (sun)
ॐ Успях да се наведа при Буджа Пидасана плавно напред :) . Е, на чело (за брадичката е още твърде рано), но въпросът е, че стана плавно. Досега повечето случаи като стигнех максимално до земята и последните няколко сантиметра не бяха от най-плавните (blush)
Храна и други:
⌚ 08:20 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 08:45 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 13:00 - ябълка*
Разходка в гората :)
⌚ 15:30 - Крем от: сусамов тахан*, чиа*, какаови зърна*, канела*, мака*, мащерка
❀ чай ❀ мента*, коприва* и пчелен прашец
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:30 - спирулина*
⌚ 19:00 - домати*, моркови*, авокадо*, чесън*, босилек
❤ - тиквени семки, кашкавал*
червено вино*
❀ чай ❀ мента
✍
✍Ей, цяла сутрин хълцах! Бях като пияница от някой виц... (giggle)
✍На разходката бях с приятелка от ученическите години, с която всъщност и днес сме си близки (sun)
✍ Размисли от гледките по време на разходката: не мога да разбера какъв човек трябва да си да си изхвърляш боклуците, където ти падне! (swear)Толкова много места са маркирани от хорската простота... Отидохме и до заслона, който толкова обичах като бях малка. И какво да видя? Боклуци, надраскани с простотии стени, мизерия.... Добре де, как може човек да е толкова празен, че да го направи това?!? (fubar)
✍ Ето една снимка на красотата:
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 18.08.14 10:14.
27.10
Йога:
ॐ 08:15 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ с модификациите
ॐ На принципа, че позата, която ти е най-неприятна е тази, от която имаш нужда ной-много, мога смело да заявя, че имам огромна нужда от Навасана... Не знам защо така я приемам...Не е от гледна точка на трудност. Явно Мула бандха и силата на коремните ми мускули никакви ги няма (wasntme)
Храна и други:
⌚ 08:00 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 08:15 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:30 - ябълка-гигант* с канела*
❀ чай ❀ хвощ*, мента*, коприва* и пчелен прашец
⌚ 14:30 - Крем от: кокосов орех*, кокосовата вода*, чиа*, какаови зърна*, канела*, мака*, мащерка
❀ чай ❀ мащерка
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:00 - спирулина*
⌚ 18:30 - домати*, моркови*, сусамов тахан*, чесън*, босилек (inlove)
❤ - тиквени семки, кашкавал* (може би ще има и още ;) )
бяло вино*
❀ чай ❀ мента
✍
✍Ето нещо тематично! Само, че на мен си ми трябват и “strings” и кукловод на този етап (wait)
казано от Sunny S. на 27.10.13, 19:03:
ॐ На принципа, че позата, която ти е най-неприятна е тази, от която имаш нужда ной-много, мога смело да заявя, че имам огромна нужда от Навасана... Не знам защо така я приемам...Не е от гледна точка на трудност. Явно Мула бандха и силата на коремните ми мускули никакви ги няма (wasntme)
На мен пък първо бедрата и флексорите ми поддават в Навасана.
Мула банда няма как да поддаде, защото тя само те “закотвя”.
казано от Маргарита Манева на 27.10.13, 19:10:
казано от Sunny S. на 27.10.13, 19:03:
На мен пък първо бедрата и флексорите ми поддават в Навасана.
Мула банда няма как да поддаде, защото тя само те “закотвя”.
Ама и аз как съм се изразила (blush) ... Да, поддаването идва от бедрата, но това, което всъщност имах предвид, е че не мога да усетя като хората това “закотвяне”, защото съм още много “боса” по отношение активиране на бандхите.. Цялата тази несигурност предизвиква кофти настройката ми към позата. (dull)
Ами, не мисли толкова за теорията, която си прочела. Остави тялото ти само да си намери удобната позиция.
Не казвам че Навасана някога ще ти стане любима поза, но за неприязънта към нея е виновна единствено гравитацията. :)
28.10
Йога:
ॐ 06:00 - Раздвижване: ॐ
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави Б - 5
ॐ тазоотварящи
ॐ полулотуси и лотуси
ॐ планкове
ॐ Навасана
ॐ Стойка на глава
... с виняси помежду им
ॐ Приятно, въпреки стреса, който ми докара часовника на телефона ми... Незнайно защо беше решил да си се върне на старото време...С право не си падам по модерните технологии (wasntme)
ॐ 18:15 - Следработно раздвижване ॐ
ॐ Като сутринта без Навасана и по-кратко. Правих по-кратки задържания в позите и направих по-малко тазоотварящи... Сутринта се “раздадох” повече
Храна и други:
⌚ 05:40 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 06:00 - Раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
Оперативка (dull)
⌚ 12:30 - ябълка*
⌚ 15:00 - Крем от: кокосов орех*, кокосовата вода*, кокосово масло*, чиа*, какаови зърна*, канела*, мака*, мащерка
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:15 - Следработно раздвижване
⌚ 19:40 - домати*, моркови*, сусамов тахан*, чесън*, босилек
❤ - тиквени семки, козе сирене* или кашкавал* (или и двете :P )
бяло вино*
✍
✍Някакви странности ми се случват със спането! Заспивам си без проблем, спя си известно време пак така и като се започне... Будя се в 2, поглеждам часовника, колкото да се зарадвам колко още имам да спя (голям кеф е по принцип това чувство) (giggle) и пак заспивам, за да се събудя час по-късно и да се повтори процедурата... и така поне още веднъж! Не се въртя в леглото, заспивам си. Просто това будене е странна работа! Май ще дрогирам възглавницата с лавандула ... (giggle)
✍ Ей, а това напрежение в офиса ме убива просто! (dull) А утре предстои още една оперативка... Когато работя нещо обичам да го обичам, а тази ситуация ми секва любовта...
✍ Но пък надеждата е жива! (sun) Още само 3 дни... 4-тият е по-лесен за преживяване!
28.10.13
20:34
Около смяната на времето е това будене. И аз съм така по няколко дни. И наистина е много яко като виждаш колко много остава да спиш 8-) Хаха мислех, че само аз съм така.
казано от Radost_nezemnA на 28.10.13, 20:34:
Около смяната на времето е това будене. И аз съм така по няколко дни. И наистина е много яко като виждаш колко много остава да спиш 8-) Хаха мислех, че само аз съм така.
Лошото е, че започна доста преди смяната на времето (wasntme)
казано от Radost_nezemnA на 28.10.13, 20:34:
И наистина е много яко като виждаш колко много остава да спиш 8-)
Лошо е обаче, като се окаже че не можеш да заспиш, а пък време - много. (envy)
28.10.13
21:58
Тогава може би някакви емоции, повечко стрес.. ефекта е подобен.
29.10
Йога:
ॐ с модификациите
ॐ Днес бях облекла дървения костюм... Особено поздравите бяха... :x
ॐ 18:00 - Следработно раздвижване ॐ
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави Б - 5
ॐ тазоотварящи
ॐ полулотуси и лотуси
ॐ Арда Бадда Падма Пашшимоттанасана без никакво напрежение в коленете! (sun)
ॐ Планкове
ॐ малко стриктни лицеви (2 х 6) с прибрани лакти
ॐ Стойка на глава
ॐ За пореден път се убеждавам, че няма по-добра почивка от движението! (sun)
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ зелен* + коприва* + мента + пчелен прашец
⌚ 11:30 - малка ябълка*
⌚ 14:00 - Крем от: кашу*, джинджифил*, мента*, чиа, какаови зърна*, мака*, канела, мащерка
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:00 - Следработно раздвижване
⌚ 19:40 - зеле*, домати*, кокосово масло*, чесън*, сушени листа целина
бяло вино*
✍
✍Днес беше един от онези дни, в които се редуваха периоди на пълно затишие (никаква работа) и изведнъж се струпват 1000 задачи и всяка една е със срок на изпълнение вчера! Така е най-неприятно! (dull)
✍ Яденето ми не беше много “Listen to my body”, а по-скоро “Listen to как им е удобно на другите”... Заради поредната оперативка си планирах кога да хапвам, че като знам колко са дълги... :x
✍ А в този форум се убеждавам, че добрите хора не са изчезващ вид! (sun)
казано от Sunny S. на 29.10.13, 20:33:
ॐ Днес бях облекла дървения костюм... Особено поздравите бяха... :x
Не се опитавй да сравняваш днешната практика с вчерашната и да очакваш някакви конкретни резултати и постижения. Всеки ден я започвай без очакване за това, което ще се случи и следвай тялото си - то знае повече. ;)
30.10
Йога:
ॐ с модификациите
ॐ Оказва се, че най-трудно ми е да оставя тялото ми да ме води... (dull)
ॐ 18:25 - Следработно раздвижване ॐ
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави Б - 5
ॐ тазоотварящи
ॐ полулотуси
ॐ преден планк
ॐ Стойка на глава
ॐ Малко и кратко, но от сърце (sun)
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ зелен* + коприва* + мента + пчелен прашец
⌚ 12:15 - ябълка*
⌚ 14:15 - Крем от: кокосов орех*, кокосово масло*, джинджифил*, чиа, какаови зърна*, мака*, канела, мащерка
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:25 - Следработно раздвижване
⌚ 19:45 - зеле*, домати*, кокосово масло*, чесън*, кориандър
бяло вино*
✍ Мисли разни:
✍Блендерът ми се спомина! ;( Добре, че утре е ден за заплати, та в събота ще отида да си взема нов. Ако някой има впечатления за свръх издръжлив на ежедневно натоварване блендер (muscle), нека сподели :)
✍ Миналата седмица приключих втората опаковка Див Ям. Дала съм си седмица почивка и от понеделник си го продължавам, но ще взема на другата фирма - Nature`s Way, да видя с него как ще е. Досега пиех на Health Aid. Резултат нямам, но знам, че ми трябва повече време затова съм се въоръжила с търпение...
✍Има много истински неща в приказките. Ето едно от тях ;) :