24.10.13
20:21
Здравейте на всички. Момче на почти 16 години съм. Висок 1.70 см, 65-66 кила съм. От около месец ходя на фитнес, но като цяло от 1-2 години се занимавам с тренировки(домашни,лостове и малко фитнес), но сега съм се спрял на фитнес! Откакто ходя на фитнес макар и от скоро усещам голямата промяна в тялото ми. Пооформих ръце,гръб, най-вече гърдите и т.н, но от край време си имам проблем с корема. След всяка тренировка(трае ми една тренировка по час и половина - 2 часа и половина макс) тичам на колелото за 15 минути, но така и не усещам да топя коремчето. Кажете ми какво да правя. Знам, че е много важно да се храня по режим, но на 15 години няма как да стане просто. Не ям сладко, пия само вода и се храня добре, но не мога да спзавам режим примерно много протеин и малко въглехидрати. Та моля ви кажете ми какво да правя за да стопя корема и евентуално да изкарам някакви плочки. Имам и друг проблем. Той е свързан с хернията. Вчера по време на тренировката ми за гърди и рамо ме заболя доста силно при хернията. Днес все още ме боли. Правих планкове преди малко, защото съм чел, че помагали при такава ситуация(стягали корема), но все още леко ме боли и утре няма да ходя на фитнес. Та какво да правя с тази болка, не искам да се изсипя... Ето и снимки на корема : http://imgur.com/pq0E80d , http://imgur.com/kxpBKPq , http://imgur.com/89HdcOt ( Искам да го изгоря и да го стегна тос корем най-накрая). Пропуснах да кажа, че всяко лято тичам здравата, но резултатът е минимален... И съжалявам, ако темата не е в правилният раздел, но не можах да се ориентирам точно къде да я публикувам...
24.10.13
21:08
С бягане и тренировки няма да стане, корема се топи от диетата. Относно хернията, каква е тя? Предполагам, че са ти слагали платно и до колкото знам то е много здраво, така че вероятността да направиш херния на същото място е малка, но нека не те подвеждам, ако някой е по-запознат във форума нека сподели мнение. За храненето мога да ти дам съвети колкото искаш, но само със съвети няма да стане, докато не започнеш да ги прилагаш. На 15 години, ако нямаш време да си оправиш хранителния режим няма кога да стане. Фитнеса е един доста капризен спорт, който изисква своите тънкости, за да го усъвършенстваш. Така че, ако наистина искаш да стопиш корема, започни с правилно хранене.
Поздрави! :)
24.10.13
21:18
Качи мускулна маса, спазвай хранителен режим... не знам друг начин... липосукция може би? :Р
24.10.13
21:24
Ами вече ще се старая поне да си спазвам ОКБ-то, което е до 2200 Кал на ден. Ще се старая повечко белтъчини да приемам, по-малко въглехидрати и малко мазнини пък да видим :). Лошо е, че вече идва зимата и по-трудно се гори, но да видим. Нещо като цел ми е, ако сега започна поне до лятото да съм с стегнат корем и г/д добре развито тяло!
24.10.13
21:25
SquatsAddict г/д имам мускулна маса и, ако коремът ми беше стегнат щях да качвам още кила през зимата, но не ме кефи корема да ми е отпуснат като “бирено коремче”....
Марто,нямаш мускулна маса ,не се самозаблуждавай.А проблема с корема ти се дължи по-скоро на неразвита двигателна система и на неправилна стойка.Съветвам те да се движиш повече и по-малко да седиш пред компютъра.А когато седиш пред него се сещай да стоиш с прав гръбнак,защото съм сигурен ,че се изгърбваш.
24.10.13
22:17
казано от Marto на 24.10.13, 20:21:
След всяка тренировка(трае ми една тренировка по час и половина - 2 часа и половина макс) тичам на колелото за 15 минути,..
Няма абсолютно никакво оправдание за тренировка от 2.5 часа.И десет часа да стоиш ефекта няма да е по-добър.Максимум час заедно с 15-те минути кардио.Не разбрах, опериран ли си от херния?
24.10.13
22:32
Не не съм опериран от херния, а ме боли там. Опериран съм от апандесит(преди 3 години).. Между-другото не седя нарочно в залата по толкова време за да си мисля, че колкото повече седя в залата и тренирам толкова по-як ще стана. Просто по толкова време ми трае тренировката.
Между-другото на бързо си направих едно режимче мисля, че беше по тази Ниско Въглехидратната Диета и за да не правя нова тема в раздела за храните ще питам направо тук какво мислите.
06:45 - 5 яйца на очи
10:00 - фъстъци
12:00 - банан
След тренировка( Г/д към 15:00-16:00 часа) - 2 пилешки пържоли
17:50-18:00 : кафяв ориз с ръжен хляб
19:30 - фъстъци
+ Някой друг зеленчук през деня..
3 пъти в седмицата ще тичам след тренировка на колелото по 15-20 мин. Мисля да пробвам с това режимче да видя дали ще има ефект. Пропуснах да кажа, че ОКБ ми е близо 2200 като извадих 500 кал от КБ.
24.10.13
23:09
казано от Marto на 24.10.13, 22:32:
Не не съм опериран от херния, а ме боли там. Опериран съм от апандесит(преди 3 години).. Между-другото не седя нарочно в залата по толкова време за да си мисля, че колкото повече седя в залата и тренирам толкова по-як ще стана. Просто по толкова време ми трае тренировката.
Между-другото на бързо си направих едно режимче мисля, че беше по тази Ниско Въглехидратната Диета и за да не правя нова тема в раздела за храните ще питам направо тук какво мислите.06:45 - 5 яйца на очи
10:00 - фъстъци
12:00 - банан
След тренировка( Г/д към 15:00-16:00 часа) - 2 пилешки пържоли
17:50-18:00 : кафяв ориз с ръжен хляб
19:30 - фъстъци
+ Някой друг зеленчук през деня..3 пъти в седмицата ще тичам след тренировка на колелото по 15-20 мин. Мисля да пробвам с това режимче да видя дали ще има ефект. Пропуснах да кажа, че ОКБ ми е близо 2200 като извадих 500 кал от КБ.
Пак казвам,защото явно не ме разбра.Намали времето за тренировка до 1 час.Прочети още за НВД.При намаляване на въглехидратите трябва да увеличиш мазнините.В твоето режимче единствено закуската ти е богата на мазнини.Фъстъчките ги ограничи,те НЕ СА ядки.Яденето в 17:50-18:00 ти е просто без коментар.Не се заяждам,така,че не се нервирай хахах :)
Ето ти малък списък на храните на,които да наблегнеш(ако искаш нвд)-Месо(не се плаши от свинско),яйца,сирена,масло,сметана,риба ,пресни зеленчуци,ядки.
Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 24.10.13 23:12.
24.10.13
23:22
От изброените не виждам полезен източник на въглехидрати.
24.10.13
23:46
45 минути е едно доста добро време за провеждане на една тренировка.
25.10.13
00:54
казано от Marto на 24.10.13, 23:22:
От изброените не виждам полезен източник на въглехидрати.
Той ти дава съвет за храни които е препоръчително да добавиш към диетата си тъй като са богати на мазнина и протеин. При нисковълехидратната диета, се намалява количеството на приетия въглехидрат а се увеличава количеството на мазнини за да се компенсира калориите. Въпреки че аз съм против нисковъглехидратните диети бих го послушал :)
Ta сега моето мнение. Мисля че на този етап е най-добре да покачиш мускулна маса и едва тогава да мислиш за чистене. На този етап ти нямаш достатъчно оформен и голям мускул, който да изчистваш. Съветвам те да се въртиш около базовите упражнения по време на тренировка-клек, лег, тяга, гребане с щанга, раменна преса и така нататък. Кардиото го остави за след тренировка ако въобще ще го правиш. До колкото съм запознат много повече калории изразходва един организъм, докато прави мъртва тяга отколкото при няколко минути на колелото. Относно храната- сутрешното хранене бих го обогатил с малко мляко и някакъв плод. На обяд бих използвал яденето ти в 15-16 часа, плюс малко ориз и салата, а преди тренировка бананче. След тренировка бих пил протеинов шейк, а ако не разполагаш със средства или време след като се прибереш от залата хапни нещо богато на протеин. За вечеря същото като обяда. А преди лягане можеш да хапнеш някакви ядки и да изядеш кофичка кисело мляко.
Това е мое мнение и не те задължавам да го спазваш, просто от моя гледна точка ще бъде по-добре ако на този етап се концентрираш в изграждане на мускулатура, а след време я оформяш.
Поздрави! :)
Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 25.10.13 01:05.