Предложете по-вкусен начин за приготвяне на пилешко месо?

06.11.13
11:44

Здравейте :) Предложете някакъв по-вкусен и ниско калоричен вариант за приготвяне на пилешко гърди ?Искам да се впише в НВД ?До момента ги правя на фурна или на тефлонов грил тиган като преди това ги накисвам във соев сос ,бира или вино, и чесън така стоят 2-3 часа и после на грил тигана за 5 мин и са  готови .Но понеже вече от 2-3 месеца се храня с него супер много ми омръзна знам ,че трябват саможертви за да има резултати ,но все пак искам поне малко от малко да ми е по-вкусно .Ако някой предложи някоя хубава ниско калорична рецепта ще е златен!

06.11.13
12:21

E621 :D

Аз го вадя от камерата (премерено и замразено), нарязвам на кубчета след 1 мин в микровълновата, запичам до златисто от 2-те страни на тефлонов тиган без мазнина, поръсвам с черен пипер, чубрица и сол след което му сипвам 150гр вода и половин домат на кубчета, похлупвам, разбърквам 1-2 пъти и като водата поизври е готово. Става крехко, а ако си го мариновал преди това - и вкусно :D

Експериментирай с подправки и сосове (люто нек’во примерно), лук, чушки..

2 дни от седмицата може да смениш с друго месо или филе риба.

Мнението беше редактирано от Jobko на 06.11.13 12:27.

06.11.13
13:09

Благодаря за предложението :) ако някой друг има и други рецепти да дава.Иначе ако не всеки ден то през ден хапвам по 1 риба =филе от тилапия обичам :) но предимно съм на пилешко и като дойде времето да ям направо ми се повръща :D

06.11.13
14:01

На вкусното пилешко месо у се вика свинско. :D

06.11.13
14:04

казано от CarnalK на 06.11.13, 14:01:

На вкусното пилешко месо у се вика свинско. :D

Щях да го пиша, но се надявах някой друг да се сети (bow)

06.11.13
15:32

Не може да няма начин и пилешкото да стане една идея по вкусно .... но не знам как :)

06.11.13
15:38

Подправки, зеленчуци, техника на готвене съм ти дал, че и мононатриев глутамат чак, ти пак не знаеш.. Не знам какво очакваш да ти кажат - стара индианска рецепта за пиле няма.
Т’ва малко като..
въпрос:”как да сваля кила”
отг:”стани от дивана”
-”Мерси, не ме устройва, някой друг?”

06.11.13
18:37

Има безброй варианти пилешкото да стане вкусно, но не е редно да се ограничаваш само с него и то именно заради резултатите. Има достатъчно теми за и против пилешкото - прочети ги, за да не ги повтаряме. Основното е, че заради масовото търсене качеството на продукта е занижено поради изключително комерсиализирания производствен процес.
Ако трябва да отговоря на темата ти обаче, бих ти препоръчал следната рецепта:
Нарязваш пилешкото филе на жулиени, запържваш леко в масло, деглазираш с бяло вино, след което добавяш горчица, малко соев сос, лъжица доматено пюре, може и сметана да сложиш, сол, риган и черен пипер на вкус. Наздраве.

06.11.13
18:38

Абе не яж пилешко бе, луд ли си ти :D
Иначе със заквасена сметана и кашкавал става ядливо...

06.11.13
18:47

“Деглазираш с бяло вино”
Ефка ти си бог (bow) :D

06.11.13
19:02

Владее ги той тези чародейства :D Най-вече алкохолните изпарения :D

06.11.13
19:10

При висока температура алкохолите напускат виното и остава само прекрасният му аромат, който облагородява ястията, но за пълен ефект е необходима консумация на вино в първичния му вид :)

06.11.13
19:21

Абе ние кога ще се съберем с тебе... ще стане нещо дето просто азбуката ми не стига :D

За да не съм голословен относно темата, пилешкото, което е на пазара е по-трудно да се сготви вкусно от колкото тухла... бон апети.

06.11.13
20:00

казано от Iordan Ivanov на 06.11.13, 11:44:

Здравейте :) Предложете някакъв по-вкусен и ниско калоричен вариант за приготвяне на пилешко гърди ?Искам да се впише в НВД ?До момента ги правя на фурна или на тефлонов грил тиган като преди това ги накисвам във соев сос ,бира или вино, и чесън така стоят 2-3 часа и после на грил тигана за 5 мин и са  готови .Но понеже вече от 2-3 месеца се храня с него супер много ми омръзна знам ,че трябват саможертви за да има резултати ,но все пак искам поне малко от малко да ми е по-вкусно .Ако някой предложи някоя хубава ниско калорична рецепта ще е златен!

Вкусен и нискокалоричен не се вписват заедно...

казано от Jobko на 06.11.13, 12:21:

E621 :D

Аз го вадя от камерата (премерено и замразено), нарязвам на кубчета след 1 мин в микровълновата, запичам до златисто от 2-те страни на тефлонов тиган без мазнина, поръсвам с черен пипер, чубрица и сол след което му сипвам 150гр вода и половин домат на кубчета, похлупвам, разбърквам 1-2 пъти и като водата поизври е готово. Става крехко, а ако си го мариновал преди това - и вкусно :D

Експериментирай с подправки и сосове (люто нек’во примерно), лук, чушки..

2 дни от седмицата може да смениш с друго месо или филе риба.

Ти пък как успя да нарежеш замръзнало месо...освен ако не си рязал с трион или банциг...?

06.11.13
23:54

На мен ми е интересно защо пилешкото се вписва в НВД, а свинско, телешко, агнешко, патешко, заешко не се вписват? Явно имат много въглехидрати тези меса.

07.11.13
00:17

казано от Anthony на 06.11.13, 23:54:

На мен ми е интересно защо пилешкото се вписва в НВД, а свинско, телешко, агнешко, патешко, заешко не се вписват? Явно имат много въглехидрати тези меса.

Честно ли го написа това?

07.11.13
00:19

Хахаха, ирония е, разбира се. Чудя се на хората, които се тъпчат само с пиле, при това единствено гърди. Трябва много да мразиш себе си.

Мнението беше редактирано от Anthony на 07.11.13 00:20.

07.11.13
00:26

казано от Anthony на 07.11.13, 00:19:

Хахаха, ирония е, разбира се. Чудя се на хората, които се тъпчат само с пиле, при това единствено гърди. Трябва много да мразиш себе си.

Телешки кюфтета all the way!

07.11.13
02:28

Sorry za latinicata, ot telefon sum (ne tuk e mqstoto, ama sega se setih da pitam zashto nqma mobilna versiq saita :D)
Kupuvash svinska pleshka i ti q melqt pred teb. Za 1kg vzimash 2/3 paket4e mlqn kimion, cher piper, sol, 2qica i mesish kaimata dokato spre da ti lepne po prustite. Oformqsh kebap4etata i mqtash na skarata i gi ostavqsh suvsem leko alangle - nqma takuv vkus… ei tva ti e nvd-to.

07.11.13
10:45

казано от Jikata на 06.11.13, 20:00:

Аз го вадя от камерата (премерено и замразено), нарязвам на кубчета след 1 мин в микровълновата

Ти пък как успя да нарежеш замръзнало месо...освен ако не си рязал с трион или банциг...?

.. размразявам го?

07.11.13
10:52

Аз опечено предварително месо нарязвам на ситно, слагам в тигана сметана и месото плюс каквото ти душа иска - сирене, кашкавал, гъби и т.н. и за 5 мин става чудно фондю

07.11.13
17:35

казано от Jobko на 07.11.13, 10:45:

казано от Jikata на 06.11.13, 20:00:

Аз го вадя от камерата (премерено и замразено), нарязвам на кубчета след 1 мин в микровълновата

.. размразявам го?

Е аз за това питам...щото 1 мин. едва ли ще ти стигне да си претоплиш и супата :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1