06.11.13
11:44
Здравейте :) Предложете някакъв по-вкусен и ниско калоричен вариант за приготвяне на пилешко гърди ?Искам да се впише в НВД ?До момента ги правя на фурна или на тефлонов грил тиган като преди това ги накисвам във соев сос ,бира или вино, и чесън така стоят 2-3 часа и после на грил тигана за 5 мин и са готови .Но понеже вече от 2-3 месеца се храня с него супер много ми омръзна знам ,че трябват саможертви за да има резултати ,но все пак искам поне малко от малко да ми е по-вкусно .Ако някой предложи някоя хубава ниско калорична рецепта ще е златен!
E621 :D
Аз го вадя от камерата (премерено и замразено), нарязвам на кубчета след 1 мин в микровълновата, запичам до златисто от 2-те страни на тефлонов тиган без мазнина, поръсвам с черен пипер, чубрица и сол след което му сипвам 150гр вода и половин домат на кубчета, похлупвам, разбърквам 1-2 пъти и като водата поизври е готово. Става крехко, а ако си го мариновал преди това - и вкусно :D
Експериментирай с подправки и сосове (люто нек’во примерно), лук, чушки..
2 дни от седмицата може да смениш с друго месо или филе риба.
Мнението беше редактирано от Jobko на 06.11.13 12:27.
06.11.13
13:09
#2
Благодаря за предложението :) ако някой друг има и други рецепти да дава.Иначе ако не всеки ден то през ден хапвам по 1 риба =филе от тилапия обичам :) но предимно съм на пилешко и като дойде времето да ям направо ми се повръща :D
казано от CarnalK на 06.11.13, 14:01:
На вкусното пилешко месо у се вика свинско. :D
Щях да го пиша, но се надявах някой друг да се сети (bow)
06.11.13
15:32
#5
Не може да няма начин и пилешкото да стане една идея по вкусно .... но не знам как :)
Подправки, зеленчуци, техника на готвене съм ти дал, че и мононатриев глутамат чак, ти пак не знаеш.. Не знам какво очакваш да ти кажат - стара индианска рецепта за пиле няма.
Т’ва малко като..
въпрос:”как да сваля кила”
отг:”стани от дивана”
-”Мерси, не ме устройва, някой друг?”
Има безброй варианти пилешкото да стане вкусно, но не е редно да се ограничаваш само с него и то именно заради резултатите. Има достатъчно теми за и против пилешкото - прочети ги, за да не ги повтаряме. Основното е, че заради масовото търсене качеството на продукта е занижено поради изключително комерсиализирания производствен процес.
Ако трябва да отговоря на темата ти обаче, бих ти препоръчал следната рецепта:
Нарязваш пилешкото филе на жулиени, запържваш леко в масло, деглазираш с бяло вино, след което добавяш горчица, малко соев сос, лъжица доматено пюре, може и сметана да сложиш, сол, риган и черен пипер на вкус. Наздраве.
Абе не яж пилешко бе, луд ли си ти :D
Иначе със заквасена сметана и кашкавал става ядливо...
При висока температура алкохолите напускат виното и остава само прекрасният му аромат, който облагородява ястията, но за пълен ефект е необходима консумация на вино в първичния му вид :)
Абе ние кога ще се съберем с тебе... ще стане нещо дето просто азбуката ми не стига :D
За да не съм голословен относно темата, пилешкото, което е на пазара е по-трудно да се сготви вкусно от колкото тухла... бон апети.
казано от Iordan Ivanov на 06.11.13, 11:44:
Здравейте :) Предложете някакъв по-вкусен и ниско калоричен вариант за приготвяне на пилешко гърди ?Искам да се впише в НВД ?До момента ги правя на фурна или на тефлонов грил тиган като преди това ги накисвам във соев сос ,бира или вино, и чесън така стоят 2-3 часа и после на грил тигана за 5 мин и са готови .Но понеже вече от 2-3 месеца се храня с него супер много ми омръзна знам ,че трябват саможертви за да има резултати ,но все пак искам поне малко от малко да ми е по-вкусно .Ако някой предложи някоя хубава ниско калорична рецепта ще е златен!
Вкусен и нискокалоричен не се вписват заедно...
казано от Jobko на 06.11.13, 12:21:
E621 :D
Аз го вадя от камерата (премерено и замразено), нарязвам на кубчета след 1 мин в микровълновата, запичам до златисто от 2-те страни на тефлонов тиган без мазнина, поръсвам с черен пипер, чубрица и сол след което му сипвам 150гр вода и половин домат на кубчета, похлупвам, разбърквам 1-2 пъти и като водата поизври е готово. Става крехко, а ако си го мариновал преди това - и вкусно :D
Експериментирай с подправки и сосове (люто нек’во примерно), лук, чушки..
2 дни от седмицата може да смениш с друго месо или филе риба.
Ти пък как успя да нарежеш замръзнало месо...освен ако не си рязал с трион или банциг...?
На мен ми е интересно защо пилешкото се вписва в НВД, а свинско, телешко, агнешко, патешко, заешко не се вписват? Явно имат много въглехидрати тези меса.
казано от Anthony на 06.11.13, 23:54:
На мен ми е интересно защо пилешкото се вписва в НВД, а свинско, телешко, агнешко, патешко, заешко не се вписват? Явно имат много въглехидрати тези меса.
Честно ли го написа това?
Хахаха, ирония е, разбира се. Чудя се на хората, които се тъпчат само с пиле, при това единствено гърди. Трябва много да мразиш себе си.
Мнението беше редактирано от Anthony на 07.11.13 00:20.
07.11.13
00:26
#17
казано от Anthony на 07.11.13, 00:19:
Хахаха, ирония е, разбира се. Чудя се на хората, които се тъпчат само с пиле, при това единствено гърди. Трябва много да мразиш себе си.
Телешки кюфтета all the way!
Sorry za latinicata, ot telefon sum (ne tuk e mqstoto, ama sega se setih da pitam zashto nqma mobilna versiq saita :D)
Kupuvash svinska pleshka i ti q melqt pred teb. Za 1kg vzimash 2/3 paket4e mlqn kimion, cher piper, sol, 2qica i mesish kaimata dokato spre da ti lepne po prustite. Oformqsh kebap4etata i mqtash na skarata i gi ostavqsh suvsem leko alangle - nqma takuv vkus… ei tva ti e nvd-to.
казано от Jikata на 06.11.13, 20:00:
казано от Jobko на 06.11.13, 12:21:
Аз го вадя от камерата (премерено и замразено), нарязвам на кубчета след 1 мин в микровълновата
Ти пък как успя да нарежеш замръзнало месо...освен ако не си рязал с трион или банциг...?
.. размразявам го?
Аз опечено предварително месо нарязвам на ситно, слагам в тигана сметана и месото плюс каквото ти душа иска - сирене, кашкавал, гъби и т.н. и за 5 мин става чудно фондю
казано от Jobko на 07.11.13, 10:45:
казано от Jikata на 06.11.13, 20:00:
казано от Jobko на 06.11.13, 12:21:
Аз го вадя от камерата (премерено и замразено), нарязвам на кубчета след 1 мин в микровълновата
Ти пък как успя да нарежеш замръзнало месо...освен ако не си рязал с трион или банциг...?
.. размразявам го?
Е аз за това питам...щото 1 мин. едва ли ще ти стигне да си претоплиш и супата :)