recоvery

Прескочи до:

31.10.13
10:00

казано от James Hinks на 31.10.13, 09:55:

Недей да бъдеш толкова убеден ;)
А и до към 70 години все още имаш време...да заякнеш :D

Нямах предвид сега, а по принцип, но да не разводняваме толкова :)
Ами честно да си кажа вече не ми и пука толкова колко съм як, даже прекалено се напъвам за костната ми структура и физика като цяло, хич не съм проектиран за големи тежести, ама си ме влече и за това още попипвам железата хаха
Предпочитам до към 70 да не ме боли всичко и да мога да спортувам, каквото ми е кеф :)

31.10.13
10:26

казано от gotcha на 31.10.13, 10:00:

...
Ами честно да си кажа вече не ми и пука толкова колко съм як, даже прекалено се напъвам за костната ми структура и физика като цяло, хич не съм проектиран за големи тежести, ама си ме влече и за това още попипвам железата хаха
Предпочитам до към 70 да не ме боли всичко и да мога да спортувам, каквото ми е кеф :)

Тук грешиш, но ако продължаваш да си повтаряш, че не си направен за тежки натоварвания, няма и да бъдеш.

Колкото за веганството/вегетарианството и добрите спортни постижения - може. Ама не за всеки. Или трябва да си много умен, начетен и перфетно да балансираш с храните (и суплементацията!) или да си генетично надарен. Общо взето, за мен единиците, които са добри спортисти на такав режим, са станали такива въпреки, а не благодарение на него.

31.10.13
11:02

В такъв случай наблягай повече на силовите тренировки. И зарежи веганството.

31.10.13
11:08

казано от Vic на 31.10.13, 10:26:

добри спортисти на такав режим, са станали такива въпреки, а не благодарение на него.

Говорите сякаш става въпрос за болни хора.
Може би има и друга истина, освен тази на която вярвате вие. ;)

31.10.13
11:09

Вик, аз блъскам щанге от 16 годишен, верно, че не е било в началото на макс, бях си билдърче, но като цяло предимно това съм правил и за почти 20г. тренировки все да съм разбрал, че не съм най-добре сложения “силач”, колкото и да съм малоумен мога да се сравня с приятелите ми и хората, които тренират около мен. Мисля, че прекалено много фанатизирате щангите, което е нормално все пак сме в такъв форум. Може човек да е в перфектна форма и с десетки други спортове и доказателства за това бол.

Относно веганството, изобщо нямам желание да го практикувам повече от рамките на въздържанието ми от 1 месец, харесват си ми прекалено много други храни и се чуствам окей с тях. Ще го довърша май само на инат...

Пътища много, целта за мен е една - щастие.

31.10.13
11:20

казано от Маргарита Манева на 31.10.13, 11:08:

казано от Vic на 31.10.13, 10:26:

добри спортисти на такав режим, са станали такива въпреки, а не благодарение на него.

Говорите сякаш става въпрос за болни хора.
Може би има и друга истина, освен тази на която вярвате вие. ;)

Човек, който по една или друга причина не яден определени храни е “болен”.
Веганството/вегетарианството може да се вързва с много неща - висша любов към животните, първична енергия от храната, чисти и силни храни, супрехрани, може да е подходящ режим за маратонец или йогин, може да е подходящ режим за цигулар или оперен певец, може да е здравословен режим за затлъстял човек с триглицериди и холестерол в небесата, за болен от подагра, но не се вързва и не върви с щанги и силово-скоростни спортове. Там пречи. Не е здравословно. Вик е абсолютно прав - не е заради него, а въпреки него.
Ванката си прави някакви експерименти. Защо ги прави - негова си работа. Дали ще има дългосрочна и краткосрочна полза - не, дали му носи удовлетворение - сигурно да.

31.10.13
11:25

казано от James Hinks на 31.10.13, 11:20:

Това съвсем не е така.
Човек, на който му е наложено да не яде дадени храни, може и да е болен.
Човек който доброволно и съзнателно си подбира храната, не е.

По обратната логика - всеки ли, който яде всичко е здрав? ;)

ПП: Нямам никакво намерение да започвам дискусия, просто приемете и чужди истини със същата толерантност, с който очаквате да се приемат вашите.

Мнението беше редактирано от Margi на 31.10.13 11:27.

31.10.13
11:38

казано от Маргарита Манева на 31.10.13, 11:25:

казано от James Hinks на 31.10.13, 11:20:

Това съвсем не е така.
Човек, на който му е наложено да не яде дадени храни, може и да е болен.
Човек който доброволно и съзнателно си подбира храната, не е.

По обратната логика - всеки ли, който яде всичко е здрав? ;)

ПП: Нямам никакво намерение да започвам дискусия, просто приемете и чужди истини със същата толерантност, с който очаквате да се приемат вашите.

;)

31.10.13
11:50

This conversation is over.

01.11.13
03:24

Следобеда малко пълнозърнеста пърленка, кафе
Салата картофи с елда и домати с елда, ракия ***, пица с червен лук, червена и зелена чушка, гъби не знам още кво, нещо не стана като хората тестото...
Същото + ориз - нощно с малко винце.
Йеа

Мнението беше редактирано от gotcha на 01.11.13 12:38.

01.11.13
22:38

казано от gotcha на 01.11.13, 03:24:

Йеа

Днеска се возя в рейса и ми попада погледа на някакъв вестник където се мярка “нещо си Азис...” и си викам брех, то верно че тоя пе***рас потъна вдън земя, и сега ти отварям дневника и виждам тия снимки  :Д
ама то е от веганския режим сигурно

02.11.13
02:50

казано от Ragnar Lodbrok на 01.11.13, 22:38:

казано от gotcha на 01.11.13, 03:24:

Йеа

Днеска се возя в рейса и ми попада погледа на някакъв вестник където се мярка “нещо си Азис...” и си викам брех, то верно че тоя пе***рас потъна вдън земя, и сега ти отварям дневника и виждам тия снимки  :Д
ама то е от веганския режим сигурно

За твое здраве (beer) (rock)

02.11.13
02:53

Активност

Каране до летището и обратно, общо - 23км и към 1:10ч.

Храна

Пълнозърнета пърленка, тахан с мед и слънчогледови семки, кафе

Салата от картофи с елда, домати с елда, ориз на фурна, веге пица, винце**

Същото отгоре без пицата

03.11.13
01:23

бадемки, солетки, локумки, фантичка, ракийка***, чипс, грозде, уиски, ризото, салата витаминоза, пърленка, пържени картофки, бира*, варени картофи, печени чушки, вино**

От няколко дена го гледам това и се чудя как да му формулирам отговор.

Бих предпочел да не се напъваш защото така си избрал, а не защото нямаш избор.
Ако си подредиш нещата добре, ако имаш базата...тогава напъването е лесната част. Не че е “лесна” в смисъла на “леко”. Пак си тежи, но не ти създава проблеми, имаш резултат от напъването, усещаш че нещата вървят.

03.11.13
17:55

Край на въздържанието. Настинах вчера, сигурно ми е паднала и имунната, може да не е от режима, а може и да е...
Щеше да ме е повече яд, ако не го бях почнал от колкото сега, че го прекратявам овреме, което ми е за първи път с въздържанията, но какво пък толкоз.
Както и да е направих си изводите, а след малко ще ям БАНИЦААА!!! :D

03.11.13
17:58

казано от Цветан Василев на 03.11.13, 17:51:

От няколко дена го гледам това и се чудя как да му формулирам отговор.

Бих предпочел да не се напъваш защото така си избрал, а не защото нямаш избор.
Ако си подредиш нещата добре, ако имаш базата...тогава напъването е лесната част. Не че е “лесна” в смисъла на “леко”. Пак си тежи, но не ти създава проблеми, имаш резултат от напъването, усещаш че нещата вървят.

Нека да кажем така, напъвал съм с проблеми, както и без проблеми, постигал съм резултати и в двата варианта, но не задоволителни може би... факта е, че ще напъвам и занапред, това си го знам, гирата е фор лайв :D

03.11.13
18:05

казано от gotcha на 03.11.13, 17:55:

Край на въздържанието. Настинах вчера, сигурно ми е паднала и имунната, може да не е от режима, а може и да е...

казано от gotcha на 03.11.13, 01:23:

бадемки, солетки, локумки, фантичка, ракийка***, чипс, грозде, уиски, ризото, салата витаминоза, пърленка, пържени картофки, бира*, варени картофи, печени чушки, вино**

Какъв имунитет търсиш с това хранене, бе Ванка? (nod) От режима е, но не от “постния режим”, а от твоя. ;)

03.11.13
18:08

казано от Маргарита Манева на 03.11.13, 18:05:

казано от gotcha на 03.11.13, 17:55:

казано от gotcha на 03.11.13, 01:23:

Какъв имунитет търсиш с това хранене, бе Ванка? (nod) От режима е, но не от “постния режим”, а от твоя. ;)

Ама, аз не съм казал, че съм перфектен, както не съм и като ям и животински. Все пак имах и дни със задоволително (по мое мнение) хранене.
Не ме е срам да си призная, че това въздържание, не беше добре планирано и реализирано. Хубавото е, че повечето пък ми бяха от полза. То реално и това ми беше де :)

03.11.13
18:09

Факт. Имаше и прилични дни. Дори и по моите стандарти. ;)
Както и да е. Това явно не е твоя режим, щом се чувстваш зле.

03.11.13
19:09

казано от Маргарита Манева на 03.11.13, 18:09:

Това явно не е твоя режим, щом се чувстваш зле.

Така е. Нищо не бива да се абсолютизира... Дори и това твърдение. :)

Ванка, вирусите са си вируси. Имунната система не винаги успява да се пребори с тях, дори да се храниш оптимално - има фактори като стрес, излагане на голям брой различни вируси (на каквото сме подложени в градския живот) и дори случайност, които са дори по-важни. Знаеш, че не съм привърженик на вегетарианството и особено на веганството, но недей да ги обвиняваш в твоя случай - след толкова малко време би било непсраведливо. Няма как режимът да ти е повлиял негативно.
Друг е въпросът дали ти понася чисто психически или не, както казва Марги.

03.11.13
19:33

Аз съм написал, че не съ сигурен дали имунната ми е паднала от режима, няма как и да съм, но мога да го очаквам, защото знам как съм се чуствал през тов а време. Режимът ми повлия негативно първо като стомашен дискомфорт и на второ место психически :)

05.11.13
11:37

От известно време ми се върти идеята да почна да не си купувам храна от никакви вериги големи магазини (фантастико, била, кауфланд, метро и тем подобни), подбудата ми е първо от антиконсуматорско мислене, което напоследък ме спохожда и второ вероятно от по-качествените и/или истински храни, които бих могъл да си купя от малки производители.
Току що видях и тази тъжна схема, която може да я включа като не приемам храни от дадените производители.
Не знам дали ще го наложа пак като “въздържание” все още е идея, но както се познавам често ги реализирам или веднага като ми дойдат (идеите) или изведнъж по някое време :)

05.11.13
11:48

Много тъжно наистина, Body Shop са се продали на L’oreal…това е все едно PETA да сключат договор с Burger King….

05.11.13
13:31

казано от Маргарита Манева на 05.11.13, 11:48:

Много тъжно наистина, Body Shop са се продали на L’oreal…това е все едно PETA да сключат договор с Burger King….

онзи крем за тяло с малини... ;(

05.11.13
15:05

Тая схема обикаля нета вече 3-та или 4-та година :)

05.11.13
18:28

казано от James Hinks на 05.11.13, 15:05:

Тая схема обикаля нета вече 3-та или 4-та година :)

Може, аз сега я виждам и ми дойде като идея, идеално свързваща се с другите ми идеи.
Ето за още по-сигурно :)

06.11.13
10:22

Добро утро и поздрав за всички вярващи в религията Rakija!!!

06.11.13
10:37

Много добри неща има този, бях се зарибил доста преди време...

Cheers!

06.11.13
11:20

казано от charlie brown на 06.11.13, 10:37:

Много добри неща има този, бях се зарибил доста преди време...

Cheers!

Как бе голем е Граматика, сега си въртя дискографията :)
Наздраве, ама малко по-късно :D (beer)

06.11.13
15:12

Раздвижване (с вибрамките за пръв път)

Ролер

Поздрави към слънцето А х 5

Широка тяга - изтегляне - изхвърляне - охс различни повторения от 10 до 37кг

Суингове - изхвърляне - обръщане - обръщане тласкане - тръстър - изхвърляне (с пробване за охс) @32кг секви повторения

С почивчици... след 2 седмици веганство толкоз :D

Асани от седеж, уж задържах...

07.11.13
20:13

Преход с кракавиците

Дома - Княжево - Черни връх - Железница - Дома - от 10:30 до 19:15

Самият предход - Княжево - Златните (1:30) - Кумата (2:10) - Черни връх (3:50) - Физкултурник (5) - Железница (6:25)
Мисля, че са около 30км...

В петичката за Княжево видях Витанката, полафихме си а у. Мислех си за този маршрут, ама много не ми се верваше, че с вибрамките ще избутам, то взе, че тръгна добре, на Кумата се размислих кво да правя и се усещах още свеж и реших да качвам връо пък квото ще да става, събрах един фас и една бутилка вода (много грозна работа, побърква ме това) и почти не видях живи хора, 1-2-ма до Черни връх, горе оправяхва някакви табели и чак преди железница някъв кравар с кравите си и някви младежи си правиха цър-пър.
Краката почти през цялото ми време бяха мокри, заради мочурищата, но вибрамките се държаха прилично, по камъни, трева и пръст са супер, не стават за кал и дребни и остри камънаци, направо ми се наръбиха табаните :D
Заболя ме лявото коляно отстрани по едно време се влачих направо после се пооправи и залавното место на ахилеса на десния крак.
Доста крайно, както винаги трябваше по-лежерно да ги тествам, ама... твае :)
За финал се прибрах от хладилника през южния парк пешачката...

През цялото време бях фастнат на кафе и черен чай за закуска и вода колко да не ми пресъхва устата. Но преди да хвана автобуса си взех от някакво магазинче две малки хлебчета, 4 кремвриша, паста идеал, 2 морени, патронче ракия (заради мокрите крака :D) и ЛИФТ ябълка, после за съжаление видях, че е на кока-кола къмпани, ма бал сам го... Всичко това го избухах в 98, дано не са ме помислили за клошар или каркане :D

07.11.13
20:19

Мързи ме да ги намалявам. От телефона толкоз...
Времето беше уникално, без никакви облаци и без натрапници, само аз и витошка :)

21.11.13
11:11

Опъвах палеца макло ас...

Бях по Пловдив и Зарата с едни приятели, после на автостоп до Варната и обратно до Плд и Софето. Беше весело на моменти шоково, но като цяло е голям купон и зарежда :)
В майнатаун потренирах и със Сашо, засега само трапеца ми е натегнат, очаквах да съм робокоп хаха

Мнението беше редактирано от gotcha на 21.11.13 11:12.

21.11.13
20:24

мдам...

Нема лабаво, а? :D

22.11.13
16:22

зауичка уеко

хакен клек до 100, мн неудобен деба, тяга до 3х140 и едно на 150, завива ми се свят, ше пробвам схемата на Боби ама със закуска :D макар, че е по-скоро свързано с кръвното нещо, което си се ебава по принцип...
клек с дискове пред гърдите - до 5х70
някой да ми направи трапбар? :)

24.11.13
10:34

На детски рожден ден бях макло ас...

25.11.13
16:28

Зауа

Тяга до 1х170 - не ми бяха мн тежки, ма пак ми се завива свят, за това си оставам долу докато ми попремине :D

клек с дискове на гърди - 5@75, високо изтегляне - 5@90, набирания - 5, раменни преси - 10@2х16, кофи - 10
клек с дискове на гърди - 5@75, обръщане-тласкане - 3@60, набирания - 5, кофи -5

Издръжливост - йок, пулс - 30-20 през 2мин.
Тоя “борцов” клек или както се нарича с дисковете, като ги хвана в средата и долепя към гърдите, в долна позиция се подпират на краката ми и става доста по-лесно, така ли тря да е?

Йога от седеж - всички асани, бавно (като за мене), неочаквано разтегнат бях (dull)

Вече си тренирам само с вибрамките, свиквам им.

п.с. Забравих да добвавя, че тренировката беше след обекуска в 12 някъде, демек 3ч. след едно парче баница с кафе. ОКБ ще пробвам макло ас...

Мнението беше редактирано от gotcha на 25.11.13 16:34.

25.11.13
19:18

казано от gotcha на 25.11.13, 16:28:

... след едно парче баница с кафе...

Баница, а? Забрави да си признаеш медеца... (devil)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1