Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

Много долен въпрос! :D
Не, разбира се, не съм цар на мускулния контрол на торса. В последните години минах през доста контузийки в краката, които до голяма степен са следствие от влошен контрол, а по една или друга причина не работих особено старателно по този параграф. Съответно това лято обърнах повечко внимание на това качество, най-вече с идеята за превенция на контузии. Просто в краката контролът беше наистина лош и трябваше да направя нещо (аз продължавам да правя, защото не съм стигнал удовлетворително за мен ниво). Торса не съм го забравил, но там проблемът (поне все още) не е така крещящ. Редовно включвам в тренировките варианти на упражненията, които изпълнявам с швейцарска топка, изометрии, туистове, toes-to-bar и ренегадски изпълнения (горе го споменах). Не е същият подход както при краката, разбира се.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.10.13 11:12.

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, не особено малко парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно (всичко това - бъркано на тиган)

Обяд - 300 g свински врат на тиган и 50-60 g бразилски орех

~~~ тренировка - фитнес - крака ~~~

Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 150 g царевица

Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана

Суплементацията днес:

След закуската - 1 таблетка В-50 и 500 mg витамин С

След обяда - 500 mg витамин С

След тренировка - 5 g креатин монохидрат и 500-600 mg магнезий

След вечерята - 500 mg витамин С

Малко по-късно - още 500-600 mg магнезий

След последното хранене (преди лягане) - 10000 IU витамин А и 5000 IU витамин D

P.S.
Загледах си храната и нещо ми се видя подозрителна. Разписах я във FitDay, исках да видя числата и как изглеждат нещата нагледно (прилагам картинка). Хммм... 2700 kcal… мислех, че минавам 3000.
(не съм отчел смлените семена и лененото брашно, но те са в такова количество, че едва ли ми дават още 100-150 kcal, при това какви...)

Фибрите - докарвам ги около 20 g с тази храна. Може още мъничко (въпрос на една салатка е, разбира се).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.10.13 12:34.

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, не особено малко парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно (всичко това - бъркано на тиган)

Обяд - 300 g свински врат на тиган, 50-60 g бразилски орех и 1 едричка зелена ябълка

~~~ тренировка - волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 300 g печени картофи
(теглото на картофите е в сготвено състояние)

Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и около 200 g кисело мляко (5% масленост)

Суплементацията днес:

Мисли:

Стандартна история. Утре имам мач. Започваме!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.10.13 14:24.

Връщаме отбора отново в София.
Ако някой ми каже, че в България лесно се прави спорт - ще му се изсмея просташки в лицето...

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, не особено малко парче масло,

Обяд - 2 пилешки бутчета на грил, 200 g заквасена сметана, около 200 g кисело мляко (5% масленост), 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно, 1 големичка зелена ябълка и около 50 g сурови орехи

~~~ мач - волейбол ~~~

След мача - шейк (описан долу) и 2 малки банана

Вечеря - едро парче пушен свински врат на скара и купичка печен боб

Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и 50 g сурови орехи

Суплементацията днес:

Преди мача - 1 доза MusclePharm Arnold Iron Pump + 2 g цитрулин малат

След мача - 1 доза Trophix + 1/2 доза Micellar Creme, 5 g креатин монохидрат и 500-600 mg магнезий

След последното хранене (преди лягане) - 500 mg витамин С, 10000 IU витамин А и 5000 IU витамин D

Мисли:

Първи мач за този сезон... загубихме с 3:2 (и 15:13 в тайбрека).
Не му е мястото тук да говоря за мача, но хвърлих много сили (играхме повече от 2 часа).
Съответно - с чисто сърце не пестя храната днес.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.10.13 23:18.

26.10.13
09:52

Здравей, бих искал да попитам, за впечатленията от MusclePharm Arnold Iron Pump нещо като кратко ревю.
Благодаря предварително.

Пил съм този енергетик няколко пъти преди тежки щанги (еднократни дози, не съм си купил цяла опаковка). Впечатленията ми са добри, но недостатъчни, за да се ангажирам с ревю. Днес за първи път ще го използвам преди натоварване с волейбол. Ако искаш - после ще ти драсна няколко реда, няма проблем. За да бъда достатъчно обективен, обаче, ми трябват още впечатления (т.е. време).

Храната днес:

Закуска - 170-180 g кашкавал

Обяд - кюфтета на скара (домашна кайма, неустановен брой), запечени картофи и салата, е-е-едричко парче баница (домашна). Някъде в суматохата заминаха 2 варени яйца, финиширах с 2 зелени ябълки и 2 шепи сурови орехи.

Вечеря - 170-180 g кашкавал, 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g течна сметана (30% масленост)

Суплементацията днес:

Надвечер - 5 g креатин монохидрат и 1000+ mg магнезий

След вечерята - 1 g витамин С, 10000 IU витамин А и 5000 IU витамин D

Мисли:

Необичайно за мен хранене. Обядът всъщност беше малко семейно събиране и както очаквах хапването беше качествено, но за сметка на това обилно. :) Не съм смазан от вчерашния мач, но има остатъци от умора и постъпих разумно - не тренирах днес. Минаха ми мисли за фитнес през празната глава, но прецених, че ще е изнасилена история. Цял ден бях в движение насам-натам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.10.13 20:11.

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, не особено малко парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно

Обяд - 300 g свински врат на тиган, 50-60 g бразилски орех

Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 150 g царевица

Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана

Суплементацията днес:

Мисли:

Понеделник. Все още усещам съботния мач, но не е нещо, което ме тормози.
Имаме само две тренировки до следващия мач. Изобщо няма място за умора и почивка.

Въпрос относно царевицата.Усвояваш ли я?При мен просто преминава през храносмилателната  система :)

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 28.10.13 10:57.

Ми... как да преценя това? :)
Нямам подозрения, че я изхвърлям необработена... :)

Бърз поглед преди да пуснеш водата,но не се заигравай много хахах :) Аз направо си я виждам.

В интерес на истината не съм правил целенасочени наблюдения, но все щях да мерна някога нещо, ако е така, както описваш при теб. :) За гарнитурка става... задушена в масълце е още по-добре, но късно вечер след тренировка обикновено не ми се занимава с подобни гимнастики... :)

Като каза масълце,малкия(на 2г и 7м)като види пакета с масло и му светват очите.В супермаркет ако го изпусна от поглед и бяга да гризе някой пакет :)На татко холестеролчето хахах!

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, не особено малко парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно
(малко по-късно в офиса - 30-40 g бразилски орех)

~~~ тренировка - фитнес ~~~

Вечеря - 300 g свински врат на тиган, около 150 g царевица, около 100 g кашкавал Edam и 1 не много едра зелена ябълка

Суплементацията днес:

Мисли:

Снощи тренировката беше по-тежичка, от колкото очаквах... или просто не бях достатъчно свеж (което е по-скоро нормално в момента). Днес - тежка щанга за крака - последната от подготвителния период. Закъснях с краката - факт... в момента страда тонусът ми на игрището за волейбол. С оглед на целия полусезон, обаче, това е в моя полза (индиректно и в полза на отбора). В момента краката ми са уморени, но днес с рогата напред се мятам на тежките щанги и това е. От другата седмица ще вляза в по-щадящ режим със силовото натоварване и тогава ще мога да натисна повече с топката.

Храната... усещам, че днес ще я допълвам. :)
Закусих нормално, но като стигнах на работното си място налетях на ядките и загребах с шепата... и то не от глезотия. Може би ще подсиля и някое от храненията след тренировка, според това как се чувствам.

P.S. Ръфнах малко кашкавал и една ябълка допълнително към вечерята.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.10.13 20:09.

Храната днес:

Обяд - 300 g свински врат на тиган, 50-60 g бразилски орех и 2 кисели краставички

Вечеря - 300 g свински врат на тиган, около 120-130 g зрял червен боб

Суплементацията днес:

Мисли:

Добре се получи тренировката за крака във фитнеса снощи. Имам видимо подобрение при упражненията за баланс - не е това, което трябва да бъде, но спрямо положението от преди 3-4 седмици има значителна разлика. Продължавам да работя за баланс и контрол. От следващата седмица намалявам тежестите до около 60-65% от максималните, с които тренирах през последните 4 седмици, запазвайки обема на тренировката. Днес имам умора в краката - не много, но няма мускулна треска и скованост... както и очаквах, де. :) Адаптацията е осезаема - след първите 1-2 такива тренировки долната част на тялото “боледуваше” по няколко дни, в момента положението е несравнимо по-добро.

Наспах се добре... 10 часа сън винаги са фактор с голямо значение.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.10.13 12:36.

Споделих във Facebook, но да си го спамна и тук:

Sweden becomes first western nation to reject low-fat diet dogma in favor of low-carb high-fat nutrition

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.10.13 16:28.

30.10.13
22:13

казано от Кольо Пияндето на 30.10.13, 16:27:

Споделих във Facebook, но да си го спамна и тук:

Sweden becomes first western nation to reject low-fat diet dogma in favor of low-carb high-fat nutrition

На прав път са за разлика от Датчаните, които близо година и половина или две имаха fat-tax. храни с високо съдържание на мазнини  - масло, меса, сирена ги облагаха с данък. немските магазини до датската граница продаваха масло като за последно. По това време в германия маслото масово беше по 79 евроцента за 250 грама.

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100-120 g сирене, не особено малко парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно

Обяд - 300 g свински врат на тиган, 100 g бразилски орех

Вечеря - 300 g свински врат на тиган, около 120-130 g зрял червен боб, 1/2 зелена ябълка (+ 1 варено яйце и 3-4 ореха)

Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана, щипка канела и 1/2 зелена ябълка

Суплементацията днес:

След вечерята - 500 mg витамин С, 5 g креатин монохидрат и 500-600 mg магнезий

Мисли:

Днес е време за почивка. Не е най-добрата идея преди мач, но това е положението (има далеч по-лоши варианти от почивката). Има някаква умора в краката, но без следа от мускулна треска, което ми е важно. За пореден път се убеждавам колко много влияе главата върху тонуса. От снощи се настройвам за почивка днес и от сутринта към мек като плазмодий... мога да си го позволя, разбира се и го правя напълно съзнателно. Когато ще се почива - ще се почива. Като дойде време за напъване - знаем как да го направим до край.

Храната - стандартно, без нещо забележително.
Ще допълвам, ако изневиделица се появи нещо донагризано от мен... :)

P.S. Наложи се да мина през родителите ми набързо...
...та докато си кажем ‘здрасти’ глътнах едно яйце и си начупих няколко ореха... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.10.13 19:32.

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100-120 g сирене, не особено малко парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно, 1 зелена ябълка

Обяд - 300 g свински врат на тиган, салата (домати и краставици) и 60-70 g бразилски орех

~~~ мач - волейбол ~~~

Вечеря - голяма салата, 300 g свински врат на тиган, около 250 g печени картофи

Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g течна сметана 30%

Суплементацията днес:

Преди мача - 1 доза MusclePharm (Arnold Series) Iron Pump

След мача - 5 g креатин монохидрат и 500-600 mg магнезий

Мисли:

По изключение днес имам мач (вместо утре). Нещо като софийско дерби с отбора на УНСС (София). С тях се познаваме много добре, тренираме в една и съща зала, съмнявам се, че можем взаимно да се изненадаме с нещо. Мачовете с тях винаги са тежки и заредени с емоции - имаме си закачка от години. Е, да видим какво ще се случи днес... отпочинал съм, значи останалото е в главата ми.

Щипка настроение:

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.11.13 23:49.

01.11.13
13:50

после да кажеш как е минала срещата. Миналата година гледах един мач срещу тях и сте с дооста изравнени сили

Няма проблем, ще разкажа после... (sun)
В момента също сме поизравнени като сили, отделно от закачката и емоцията, която си имаме с тях.
Двата отбора се намираме и в сходна кондиция (физическа и техническа), та...

Важното е да стане грамотен мач и приятна емоция за всички в залата...

Уикендът премина под звуците на Менделсон. Започна се още от петък след мача... с лек набег към дискотека, в събота оженихме един стар съотборник в Кюстендил, та посрещахме изгрева на слънцето в пиано-бара... На кратко - две нощи почти без сън. Не ми понася, но понякога се налага. Не съм тренирал, не бях в състояние. Храната - като цяло добра и достатъчно. Е, парчето ми от сватбената торта беше едричко, де... :) И изпих цяла бира на сватбата, ама нали купон все пак... :)

Храната днес:

Обяд - 300 g свински врат на тиган, 70-80 g бразилски орех

Вечеря - 300 g свински врат на тиган, около 150 g царевица

Суплементацията днес:

Мисли:

Поспах, но дългият уикенд ми тежи още. Не си спомням как съм си легнал снощи.

казано от gips на 01.11.13, 13:50:

после да кажеш как е минала срещата. Миналата година гледах един мач срещу тях и сте с дооста изравнени сили

Пирин Йел ЛТУ : УНСС
1 : 3
(22:25 - 25:22 - 20:25 - 25:27)

Добър мач, доволен съм, колкото и странно да звучи. Правим все повече неща по-добре. Да, пропуснахме удобна възможност да вземем точки и не съм равнодушен към загубата, но отчитам реално ситуацията. Млади момчета, нов почерк на играта... а и започнахме твърде късно подготовката, съответно изоставаме с техническата кондиция. Позитивното - не допускаме сривове в играта и държим сравнително добро темпо. Не допускаме груби отборни грешки. Какво трябва да пипнем - трябва да сме малко по-спокойни и по-непредвидими в атака (гледах статистиката от мача).

Уважавам хората, играещи волейбол :D (y)

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 04.11.13 19:43.

казано от Георги Иванов на 04.11.13, 19:43:

Уважавам хората, играещи волейбол :D (y)

Благодаря, стараем се... :)

Храната днес:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, не особено малко парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно... и около 50 g шоколад :)

Обяд - 300 g свински врат на тиган, 50-60 g бразилски орех и някакво не особено значително количество сухи мезета (филе, кашкавал, луканка)

~~~ тренировка - фитнес ~~~

Вечеря - 300 g свински врат на тиган, около 150 g царевица

Суплементацията днес:

Мисли:

Бивам. Не съм се наспал още де... днес - крака, но вече не на максимум. Може би след тях ще направя малко кофички и набирания, защото тази седмица не виждам кога ще мога да отделя време за фитнес за горната част на тялото.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.11.13 20:05.

Храната днес:

Обяд - 300 g свински врат на тиган, 50-60 g бразилски орех и някакво не особено значително количество сухи мезета (филе, пастърма, суджук)

Вечеря - 300 g свински врат на тиган, около 150 g зрял червен боб

Суплементацията днес:

Мисли:

Добър тонус. Снощи преди краката намъкнах две суперсерии от типа гърди + гръб. Първо направих избутване на дъмбели от полулег + гребане с дъмбели, а после - кофички и набирания. Лекичко, без напъване, с много умерени тежести. Тренировката за крака леко се променя и става по-скоро поддържаща, от колкото изцеждаща. Упражненията за контрол и баланс се запазват изцяло, а упражненията с тежести ще станат по-леки (60-65% от максималните тежести) при същия обем. Днес - волейбол... :)

Храната днес:

Вечеря - 300 g свински врат на тиган, около 150 g зрял червен боб и 100 g кашкавал

Суплементацията днес:

Преди обяд - 30 mg Zn

Преди вечеря - 5 g креатин монохидрат, 60 mg Zn и 1000+ mg магнезий

Мисли:

Снощи тренировката ми дойде малко тежичка и към края загубих мощност. Не виждам причина - тренировката за крака във фитнеса във вторник беше сравнително лека, но... както и да е. Днес - пълна почивка.

Прибавям цинк към суплементарния план.
Както говорихме с Лазар Радков преди 2-3 седмици, от днес добавям цинк към режима.
Продукт - Now Foods L-OptiZinc
Дозировка - 3 капсули дневно (= 90 mg цинк монометионин)
Начин на прием - още го обмислям като организация. Цинкът като суплемент е добре да се държи далеч от храните, богати на фибри, защото те намаляват усвояемостта му. Та мисля да приемам 1 капсула около един час преди обяд и 2 капсули надвечер (т.е. преди тренировка). Ако някой има по-добра идея, ще ми е приятно, ако я сподели. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.13 11:43.

Храната днес:

Обяд - 300 g свински врат на тиган и 70-80 g бразилски орех

Вечеря - 300 g свински врат на тиган, около 300 g задушени картофи (тегло в сготвено състояние) и 100 g кашкавал

Суплементацията днес:

Преди обяд - 30 mg Zn

Преди тренировка - 60 mg Zn

Малко по-късно - още около 800 mg магнезий

Мисли:

Наспах се. Снощи не се чувствах добре, така и не намерих разумна причина за това. Омекнах, като че ли вдигнах температура за малко, загубих апетит, абе... пенсионерска история. :) Днес общо взето съм на фокус... да видим.

Май такава ще ми е схемата за прием на цинк - преди обяд и надвечер.
Лекичко увеличавам магнезия.
Храната за днес - повечко е... от 2-3 дни се опитва да ме нагази някакъв вирус, та умишлено сипвам малко повече гориво в машината.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.13 21:50.

08.11.13
09:27

Коле, на какво се обосновава приемането точно на 90 мг дневно? Опитах се да намеря солидна информация за дозировката му, но така и не успях, нито тук, нито в чуждите форуми. Всички писания са на изуст, каквато е и моята доза от 60 мг. дневно (на 76 кг. лично тегло). Единственото изследване по темата, на което бях попаднал беше за някакви турски атлети, на които е давано завишена доза и до там...

Моето основание в случая е консултацията и измерването на телесните мазнини с Лазар Радков. Той ми даде тази препоръка на база биосигнатурата, която изготвихме. На същото основание приемам и над 1 g магнезий дневно (говорихме и за повече, ако ми понася, та скоро ще опитам). Ако обърнеш внимание на дневника на Димитър Михайлов ще забележиш, че до скоро той приемаше 180 mg цинк дневно (по спомен 200 mg е граничната доза). Каква е била неговата идея - не знам, но нещата трудно се вкарват в стандарти и фиксирани препоръки.

08.11.13
10:03

Честно казано, не знам защо й се връзвате на тая биосигнатура. Това си е маркетонгов трик на Поликуин и колкото и да съм търсил, не съм попадал на едно-едничко проучване, което да доказва твърденията му. Всички “успехи” на метода са анекдотични, а за неуспехите не се говори.
Ето и един критичен обзор на биосигнатурата, който пък от своя страна се базира на доста проучвания (посочени като линкове вътре в текста) и е адски добре аргументиран:
http://josephagu.com/2012/05/03/an-objective-look-at-biosignature-modulation-part-1/
http://josephagu.com/2012/05/04/an-objective-look-at-biosignature-modulation-part-2/

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.11.13 10:06.

Боби, общо взето споделям твоето мнение, но има и нещо друго. Обичам емпиричния подход, т.е. да опитам, пък да видя лично кое как става. Естествено пробвам неща, за които имам достатъчно голямо подозрение, че си струват. Не всичко се получава както ни се иска, но трупаме опит, нали? Та така е и в случая. Аз също гледам с недоверие към комерса и маркетинга, но предпочитам да не съм категоричен за нещо без да съм го докоснал поне. Суплементацията с цинк и магнезий не е чак толкова скъпо начинание, та реших да опитам. Това е. :)

08.11.13
10:22

казано от Кольо Пияндето на 08.11.13, 09:47:

Aко обърнеш внимание на дневника на Димитър Михайлов ще забележиш, че до скоро той приемаше 180 mg цинк дневно (по спомен 200 mg е граничната доза). Каква е била неговата идея - не знам, но нещата трудно се вкарват в стандарти и фиксирани препоръки.

Виждал съм дозите при него, да. Питах го преди време и него на каква основа, но отново нямаше нещо конкретно като информация. Иначе в това изследване с турските атлети, до колкото си спомням дозите им за периода на изследването бяха към 180-200 мг. дневно (при такова количество се виждаха реални ползи за тренировките).

08.11.13
10:25

казано от Кольо Пияндето на 08.11.13, 09:47:

Моето основание в случая е консултацията и измерването на телесните мазнини с Лазар Радков.

Съвсем логично и нормално е въпросният Лазар постоянно да разширява гамата от продукти, които предлага. Нали се сещате, че ако прокламира, да кажем, един вид хранене, един вид трениране и т.н - таргета му е ограничен, Аз не изкарвам парите си от спорт и трениране на хора, но Полокуин си е естет в маркетинга, и който го следва само ще спечели. Евала, разбира се. Съгласен съм с boby. От емпиричен опит съм се убедил, че нещата са доста семпли всъщност.

ЛР

08.11.13
10:59

казано от Boby_ на 08.11.13, 10:03:

Честно казано, не знам защо й се връзвате на тая биосигнатура. Това си е маркетонгов трик на Поликуин и колкото и да съм търсил, не съм попадал на едно-едничко проучване, което да доказва твърденията му.

Боби,

има доста интересни ендокринологични журнали. Изключително интересни. Повечето са платени.

поздрави

ОК - Лазар, Поликин, маркетинг и печалби - нека ги оставим настрани за момент.
Какъв е вашият опит със суплементация Zn + Mg и при какви условия? :)

08.11.13
11:30

казано от Лазар Радков на 08.11.13, 10:59:

казано от Boby_ на 08.11.13, 10:03:

Честно казано, не знам защо й се връзвате на тая биосигнатура. Това си е маркетонгов трик на Поликуин и колкото и да съм търсил, не съм попадал на едно-едничко проучване, което да доказва твърденията му.

Боби,

има доста интересни ендокринологични журнали. Изключително интересни. Повечето са платени.

поздрави

Лазаре, цитирай ми проучване, в което еднозначно се доказва корелацията между дебелината на определена кожна гънка и нивото на съответен хормон - издание и брой. Аз ще имам грижата да си намеря журнала. :)

Поздрави!

П. П. Не ме разбирай погрешно. Не казвам, че твърденията на Поликуин не са верни, нито дори, че няма доказателства, а само че аз не успях да намеря такива.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.11.13 11:37.

Аз мога да ти дам само n=1(т.е. анекдотичен опит от първа ръка).

казано от Цветан Василев на 08.11.13, 13:36:

Аз мога да ти дам само n=1(т.е. анекдотичен опит от първа ръка).

Което какво значи? :)
Аз намирам разлика по време на суплементация с магнезий, сега пускам цинка, пък да видим...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.13 13:39.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1