Вегетарианството - защо качваме килограми?

Прескочи до:

12.11.13
16:22

казано от Madboy на 12.11.13, 16:06:

Допълнителното тегло ВИНАГИ е свързано с храна .
Как пък в сумалия един дебел няма заради лошо здравословно състояние...

Относно затлъстяването наскоро гледах доста добър документален филм за проблеми на англичаните.

Англичаните като цяло се хранят доста нездравословно и повечето от населението са в двете крайности - затлъстели и анорексици.

Проблемите са два: лошите мазнини (скрити в храната) и захарта (скрита в напитки и сокове) така наречената фруктоза.

Филма отбеляза още един проблем: хората вярват, че от фитнес се свалят килограми, но за съжеление това е доста добре програмиран маркетинг в главите на хората. Фитнеса е полезен само и единствено за едно - добра физическа форма, поддържане на мускулатурата, тонус и здраве. Дори ако се отслабне с фитнес килограмите рано или късно пак ще се качат дори при минимално намаляне на режима на тренировки.

И така организма на човек е създаден винаги да складира, а когато има недостатък той отслабва, но неговата главна цел е при възможно най-скорошното изобилсто на храна да си натрупа сваленото и отново да почне да складира.

Така спортистите се лъжат, че когато тренират могат да си хапват, могат да имат награда за добрата тренировка. А организма това и чака - малко повече храна за да си я складира където и е било мястото. И фитнеса това чака, хората се връщат винаги, защотот като свърши тренировъчния цикъл и човек за малко се отпусне и като види резултата и айде пак на фитнес.

Та мисълта ми е, да от храната се дебелее, но дали само в това е проблема.

В България сме научени да ядем всичко полезно (мляко, сирене, месо), но реално ако човек не тренира с мляко, сирене и месо форма не се поддържа. Даже напротив, Българите (изключвам тези ползващи протеини/добавки) са едни от най-затлъстели в Европа, и това е факт. А за Сомалия няма да коментирам, да не дава господ да си роден там!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.11.13 20:36.

12.11.13
16:27

О, не, тук не мога да се съглася с теб!
Физическата активност (и особено тренировките с тежести) имат огромна роля при свалянето на тегло и най-вече при намаляване на процента телесни мазнини, като започнем от най-простата аритметика, според която по-голямо активно тегло (т. е. повече и по-плътен мускул) само по себе си гори повече калории, минем през това, че именно физическата активност не дава на тялото буквално да изпадне в “летаргия” и да мине на съвсем пестелив режим и стигнем до същинската промяна на метаболизма (на скоростта му, ако не на принципите).
Да, храненето е по-важно, но е само едната страна на медала.

12.11.13
16:28

казано от Rienda на 12.11.13, 16:22:

Да.
Е и липсата на тренировки де, но като гледам, ти упорито си търсиш причина да ги избягваш.

12.11.13
16:33

без да тренираш дори да отслабнеш пак ще си с гаден гз , по-ясно едва ли ще ти го кажат в документалните филми.

12.11.13
16:38

казано от Boby_ на 12.11.13, 16:27:

О, не, тук не мога да се съглася с теб!
Физическата активност (и особено тренировките с тежести) имат огромна роля при свалянето на тегло и най-вече при намаляване на процента телесни мазнини, като започнем от най-простата аритметика, според която по-голямо активно тегло (т. е. повече и по-плътен мускул) само по себе си гори повече калории, минем през това, че именно физическата активност не дава на тялото буквално да изпадне в “летаргия” и да мине на съвсем пестелив режим и стигнем до същинската промяна на метаболизма (на скоростта му, ако не на принципите).
Да, храненето е по-важно, но е само едната страна на медала.

Да прав си, но за да има постижения спорта трявба да е част от всекидневието ти и най-вече да имаш добър тренъор или инструктор.

12.11.13
16:39

Ами да - както може да са част от ежедневието ти 3-4 мазни баници, така може да стане и спорта :) Е, с баниците е малко по-лесно .

12.11.13
16:41

казано от Петко К на 12.11.13, 16:28:

казано от Rienda на 12.11.13, 16:22:

Да.
Е и липсата на тренировки де, но като гледам, ти упорито си търсиш причина да ги избягваш.

Това не е вярно, както казах преди имам средно ниво на активност, обичам да карам колело и да се разхождам с часове навън, което  е доста по-добре от седенето вкъщи. Просто не съм ентусиаст на професионалния спорт, в смисъл такъв предпочитам умерено физическо натоварване с добър режим на хранане.

12.11.13
16:42

Значи зимата, когато не може да се кара колело, нивото ти отива около и под 0, за сметка на мазнините ти
Решението е най-близката фитнес зала.

Мнението беше редактирано от Madboy на 12.11.13 16:43.

12.11.13
16:48

казано от Madboy на 12.11.13, 16:39:

Ами да - както може да са част от ежедневието ти 3-4 мазни баници, така може да стане и спорта :) Е, с баниците е малко по-лесно .

Проблемата ми част е корема, а не друго :D Щастливка съм, че имам добро телосложение, просто в последните месеци съм придобила малко повече мазнини от колкото трябва. Не разбирам, защо трява такова грубо отношение.

Сайта е както за фитнес така и за хранене. Темата ми е неслучайно написана в форума за хранане. Просто имах нужда от съвет. За физическата активност е ясно, че трявба да е повече. Това което писах за филма, който съм гледала, е че дори с фитнес ако човек няма правилен режим на хранене добри резултати трудно се получават.

Може би е трудно да разбере някой, защо хората предпочитат вегетарианството. Но все пак аз не търся съдник, а съвет от Вас хора.

За баницата, не си прочел правилно, но няма да задълбочавам.

12.11.13
16:49

Ама никой няма нищо против вегетарианството ти :)
С две думи - щом не искаш да спортуваш повече, варианта е да намалиш калориите които ядеш.
Баницата е просто пример.
П.с. - като е ясно за спорта, защо не го почнеш ?

Мнението беше редактирано от Madboy на 12.11.13 16:50.

12.11.13
16:50

казано от Madboy на 12.11.13, 16:42:

Значи зимата, когато не може да се кара колело, нивото ти отива около и под 0, за сметка на мазнините ти
Решението е най-близката фитнес зала.

Аз карам колело и през зимата, просто слагам топли дрешки. А някой хора карат и със летни според зависи колко ти е кален организма.

Мнението беше редактирано от Rienda на 12.11.13 16:50.

12.11.13
16:53

казано от Rienda на 12.11.13, 16:38:

Да прав си, но за да има постижения спорта трявба да е част от всекидневието ти и най-вече да имаш добър тренъор или инструктор.

Можеш да се оправдаваш или да направиш нещо за себе си. Не можеш да правиш двете едновременно. :)

12.11.13
16:54

казано от Madboy на 12.11.13, 16:49:

Ама никой няма нищо против вегетарианството ти :)
С две думи - щом не искаш да спортуваш повече, варианта е да намалиш калориите които ядеш.
Баницата е просто пример.
П.с. - като е ясно за спорта, защо не го почнеш ?

Фитнес залата не ми е вариант, имам си проблеми със ставите а от нови травми нямам нужда. Както и да е.

12.11.13
16:54

казано от perseverance на 12.11.13, 16:53:

казано от Rienda на 12.11.13, 16:38:

Можеш да се оправдаваш или да направиш нещо за себе си. Не можеш да правиш двете едновременно. :)

Така е.

12.11.13
17:02

За съжаление няма да получиш отговора, който търсеше...вместо него, чаквай много скоро да ти обяснят колко си тъпа, щом не ядеш месо и не дърпаш тяга:)
Приятно изкарване в прекрасния ни форум на световни шампиони и професори.

12.11.13
17:03

@reinda, при положение, че толкоз много години си тренирала двуразово, едва ли ще те затрудни ако
намалиш малко храната и вместо двуразови тренировки, тренираш три пъти седмично едноразово. Би трябвало
визуално да си върнеш предишната форма. Разликата ще е само в спортните постижения.

12.11.13
17:06

Няма да я затрудни...те по форумите 99% са тренирали двуразово преди, сега целите са в травми и не могат да тренират въобще ;)

12.11.13
17:08

казано от Маргарита Манева на 12.11.13, 16:01:

казано от Boby_ на 12.11.13, 15:43:

Повече въглехидрати -> по-бързо отделяне на повече инсулин -> натрупване на мастни запаси, а в дългосрочен план и инсулинова резистентност.

Боби, кажи ми процентното съотношение на вегетарианци спрямо месоядни в заболеваемост от Диабет тип 2.
Инсулиновата резистентност не се получава от неядене на месо, а от неправилно хранене. И съм сигурна че цифрата ще е “в полза” на месоядните. ;) Не за друго, ами защото вегетарианците са по-склонни да обръщат внимание на храната, която ядат, както вече беше писано по-горе.

Малко уточнение - “месоядни” е неточен термин (визират се всеядни), затова не ми се струва коректно да бъдат сравнявани по заболеваемост. От своя страна “всеядните” се придържат към доста различни хранителни режими, повече или по-малко здравословни. Съответно има и неядящи месо, които се хранят кошмарно от здравословна гледна точка. Просто не бива да се генерализира.

П.П. Аз познавам лично само един истински “месояден” човек, който се кълнеше, че докато живял в Африка, бананите в двора му изгнивали по клоните на дървото. За тогавашните ми разбирания това беше безумство... Това обаче не пречеше на пича (над 60 годишен когато се запознахме), да бъде жилав и корав като стомана и да кръстосва морето с яхтата си.

12.11.13
17:08

Като цяло ми “звучиш” заблудена в доста отношения :)

Спорта увеличава енергоразхода, следователно можеш да приемаш допълнителни калории без това да ти повлияе отрицателно. По-гладна ще си ако не спортуваш, колкото и да ти се увеличава апетита след спорт.

Контузиите не се правят във фитнеса. Всъщност правят се, но въпроса е там, че даже докато ходиш шанса е по-голям да се контузиш от колкото по време на тренировка с правилна техника и загрявка.

Любителския спорт и личните знанията помагат за това да се чувстваш добре и да оформяш тялото си. Професионалния е свързан с жертви и контузии.

Не всичко в документалните филми е истина.

Позовавам се на коментарите ти. А относно избора ти за начин на хранене - няма да коментирам :D

Това което търсиш е баланс - между хранене и ниво на активност. :)

Мнението беше редактирано от Jobko на 12.11.13 17:09.

12.11.13
17:11

казано от Niki G на 12.11.13, 17:03:

@reinda, при положение, че толкоз много години си тренирала двуразово, едва ли ще те затрудни ако
намалиш малко храната и вместо двуразови тренировки, тренираш три пъти седмично едноразово. Би трябвало
визуално да си върнеш предишната форма. Разликата ще е само в спортните постижения.

Когато тренирах не бях вегетарианец и се хранех различно. Преди няколко години приключих със спорта, а начина ми на живот се промени драстично. Проблема не е в това да намаля приема на храна, а в това коя храна е най-подходяща за мен. И затова потърсих съвет във форума. Исках да знам кой начин на хранене би бил най-подходящ за мене, коя храна би трябвала да изключа (например би ли било добре да изключа млечните продукти), и т.н. Искаше ми се някой с подобен проблем да се включи в разговора или поне хората, които ядат по рядко месо да споделят техния опит.

Мнението беше редактирано от Rienda на 12.11.13 17:12.

12.11.13
17:18

казано от slavko на 12.11.13, 17:02:

За съжаление няма да получиш отговора, който търсеше...вместо него, чаквай много скоро да ти обяснят колко си тъпа, щом не ядеш месо и не дърпаш тяга:)

Още в първия си пост по темата и дадох отговор на въпроса, същото нещо и казах и в последния. Дали и харесва този отговор е отделен въпрос.
И ако някой има друго работещо решение на проблема и, различно от “яж по-малко и тренирай повече”, да се чувства свободен да го сподели.

казано от Rienda на 12.11.13, 17:11:

И затова потърсих съвет във форума. Исках да знам кой начин на хранене би бил най-подходящ за мене, коя храна би трябвала да изключа (например би ли било добре да изключа млечните продукти), и т.н. Искаше ми се някой с подобен проблем да се включи в разговора или поне хората, които ядат по рядко месо да споделят техния опит.

Е нали това се опитвам да обясня толкова време - няма забранени храни, има неподходящи количества.
Вземи си сметни всичко, което ядеш в рамките на една седмица, раздели го по компоненти (БМВ) и виж какво ще се получи и после може да обсъждаме в каква посока да промениш нещата.

12.11.13
17:18

Има тестове за поносимост към храни. До колко са обективни- не знам.

12.11.13
17:23

казано от Jobko на 12.11.13, 17:08:

Като цяло ми “звучиш” заблудена в доста отношения :)

Спорта увеличава енергоразхода, следователно можеш да приемаш допълнителни калории без това да ти повлияе отрицателно. По-гладна ще си ако не спортуваш, колкото и да ти се увеличава апетита след спорт.

Контузиите не се правят във фитнеса. Всъщност правят се, но въпроса е там, че даже докато ходиш шанса е по-голям да се контузиш от колкото по време на тренировка с правилна техника и загрявка.

Любителския спорт и личните знанията помагат за това да се чувстваш добре и да оформяш тялото си. Професионалния е свързан с жертви и контузии.

Не всичко в документалните филми е истина.

Позовавам се на коментарите ти. А относно избора ти за начин на хранене - няма да коментирам :D

Това което търсиш е баланс - между хранене и ниво на активност. :)

Всеки си има право на мнение. Аз търсех точно това - как да намеря баланс между храненето и нивото на активност. За нивото ми на активност написах кратко и ясно. Исках съвет за храненето, но така и не го получих.

Относно травмите, не желая на никой на 20 години да са му изтъркани ставите. Вярно е не съм най-зле ама имам достатъчно примери около мен за да не искам да рискувам със собственото си здраве. Не става въпрос за нещо, което може случайно да стане... а за съвет даден от ортопед, който с най-добри намериния ми е препоръчал да се пазя и да не се натоварвам излишно.

Все пак не съм се отказала от спорта изцяло, но предпочитам да си бъда ‘’любител’‘, а не фитнес ‘’маняк’‘.

12.11.13
17:27

казано от Петко К на 12.11.13, 17:18:

Е нали това се опитвам да обясня толкова време - няма забранени храни, има неподходящи количества.
Вземи си сметни всичко, което ядеш в рамките на една седмица, раздели го по компоненти (БМВ) и виж какво ще се получи и после може да обсъждаме в каква посока да промениш нещата.

Благодаря за последния съвет.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.11.13 20:35.

казано от slavko на 12.11.13, 17:02:

Приятно изкарване в прекрасния ни форум на световни шампиони и професори.

Славко, силно ме натъжи това ти изказване.

До тук повечето хора казаха доста сходни неща - следи си калориите, намали ги, почни да се натоварваш(извън това, че се придвижваш с колело), виж какво ще стане и адаптирай подхода си според резултатите. Момичето обаче до тук все увърта и търси различен отговор от тоя.
В общия случай не се говори “срещу вегетарианството”, а срещу количествата.

Също така забележи, че говорим за някой, който отказва въобще и да чуе за упражнения. Обърни внимание, че това е човек, който е на 23, преди няколко години е приключил със спорта и е тренирал 10 години(дали 10 години е бил на двуразови или е тренирал 10 години и част от времето тренировките са двуразови - на мен не ми стана ясно). Също така е наплашен от приятелски настроен ортопед, на който не му влиза в длъжностната характеристика да разбира от упражнения. До тук никой не е дори споменал какви упражнения да се правят, но тя пак отказва.

Натъжава ме, че с такава лекота обвини всички в нетърпимост, докато аз виждам точно обратното.
Също така ме натъжава, че вместо да допринесеш за дискусията, ти просто изстреля едно мнение, просто ей така.

Rienda, без да има особено пряка вързка с темата...какво си спортувала?

казано от Петър на 12.11.13, 17:18:

Има тестове за поносимост към храни. До колко са обективни- не знам.

Безкръвните по-скоро не са.Алтернативен метод на база акупунктура.Общо взето показват “непоносимост” към храните,които основно сме яли последните няколко месеца.Т.е. тези с,които прекаляваме.Спираш въпросните храни,заменяш ги с други и на следващия тест имаш нова непоносимост ;)
Кръвния тест е друго нещо.Принципно по-точен, или поне по-вероятно да повярваш защото сме научени да вярваме на кръвни резултати и да приемаме алтернативната медицина с насмешка.Но пак има риск да се получи същото както и при безкръвния.А и цените са по-сериозни.

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 12.11.13 17:39.

12.11.13
17:49

казано от Цветан Василев на 12.11.13, 17:34:

Rienda, без да има особено пряка вързка с темата...какво си спортувала?

Тренирала съм от предучилищна възраст до 12 клас. От 7ми до 12ти клас бях в спортно училище. Тренирах друразово от понеделник до петък, а в събота имах само една тренировка. Тренирах целогодишно, почивката беше само през август месец. Спорта ми докара травми на раменните стави, където през зимните месеци имам болки и трудоност при определени движения. При повече натоварме ме болят и коленете, които често скърцат, а останалите стави си пукат най-редовно, дори като ставам от сън. Какъв е спорта няма значение, просто е спорт при лошия условия и недостатъчна компетентност на тренъорите. Както казах бях дете, тренирах и си хапвах каквото исках, килограмите не ми пречеха защотото не съм ги трупала. Като завърших училище спрях спорта и станах вегетарианец.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.11.13 20:37.

12.11.13
18:09

Реших пак да се включа,защото определено има разни нападателни тонове тук както винаги,ако не се храниш по схема.Значи аз от година не ям месо,млечни ям рядко,от животинските ям яйца.От 15 съм решила да постя и не мисля,че това ще ми попречи на нещо или ще развали режима ми,напротив даже си мисля,че след него ако съм се чувствала по-добре ще оставя нещата така.
Но на въпроса,според мен е по-добре да напишеш как протича един твой ден и какво е менюто ти примерно.Така ще е по-лесно да се види какво може да се подобри в него.
Наистина е много важна физическата активност,просто това променя метаболизма и всичко останало в човешкото тяло,а от тренирането с тежести може да извлечеш само позитиви.
Както казах и преди,според мен е важно да намалиш дяла на въглехидратните храни,за сметка на тези с повече мазнини.Тук ти давам един линк за интервюто на един веган,който препоръчва именно това.Много е интересно :)
http://vegebg.org/зелени-акценти-32013-фитнес-инструкции-ка/

12.11.13
18:13

Сашо, чети първо какво съм написала преди да го цитираш и да напишеш нещо неадекватно. ;)

Авторката, и аз ще попитам: какъв спорт си тренирала? В спортното училище се изучават доста спортове...
Спорта няма как да ти докара травми - това става от начина му на практикуване. Щом си имала волята години наред да си постоянна в усилията си, не виждам причина сега да не положиш такива за да бъдеш във формата в която желаеш. Това дали ядеш месо или не няма никакво значение в случая, по-важното е да консумираш качествени продукти, които отговарят на нуждите на организма ти.
Ако се чувстваш толкова травмирана от спорта, можеш да се захванеш с йога, ци гун, тай чи или друга подобна практика, която в основата си е оздравителна. Ако обаче я практикуваш по начина по който си спортувала, много вероятно е на по-късен етап да обвиниш и нея че докарва травми.
Каквото и да правиш - спорт, йога, бойни изкуства, “вегетарианстване”, старай се да го вършиш с осъзнатост и разбиране, защото в противен случай няма как да ти се отрази добре.

12.11.13
20:30

Е за 5 години толкова ли не усети, че не отиват на добре нещата, ами продължи да си мачкаш тялото. То направо ми звучи нереално и по-скоро като че някой те е филмирал. Едно е сигурно, от седене по-добре няма да станеш, затова търси начини.

12.11.13
20:39

Щях да пиша един дълъг пост, ама няма смисъл, то явно и от кратки няма.

Поне верно кажи какъв спорт си тренирала и какви контузии си имала.

В спортното, 80% от тренерите са такива безхаберници, че направо е уникално дразнещо като ги слушаш.

12.11.13
21:14

За стари работи е безмислено да се говори. Когато човек си смени начина на живот трябва и физически и психически да се адаптира.

Благодаря на Деситка за сайта, наистина беше полезна статията, и съвсем скоро ще пробвам нов режим на хранене.

А за останалите, благодаря, че отделихте от времето си. Прави сте за това, че тренировките са важни. Може би някои се объркаха с твърде многото коментари. Моят проблем е скорошен и не е свързан с това, че съм спряла тренировките преди време. По-скоро ми трябва нов ритъм на живот - тренировки и хранителен режим и всичко ще си дойде на мястото.

12.11.13
22:14

Защо е толкова срамно да кажеш какво си тренирала и какви са били контузиите? Срамен спорт няма! Не е безсмислено, изобщо даже. Ако кажеш какви са били контузиите/травмите ще те упътят и какви упражнения да правиш/да избягваш... Запазването на информацията не ти е от голяма полза. Ще вземеш да направиш нещо, което не трябва и после форума виновен за някое нараняване. И  успехи с каквото и да се захванеш ;) !

13.11.13
09:12

казано от Rienda на 12.11.13, 21:14:

За стари работи е безмислено да се говори. Когато човек си смени начина на живот трябва и физически и психически да се адаптира.
...
А за останалите, благодаря, че отделихте от времето си. Прави сте за това, че тренировките са важни. Може би някои се объркаха с твърде многото коментари. Моят проблем е скорошен и не е свързан с това, че съм спряла тренировките преди време. По-скоро ми трябва нов ритъм на живот - тренировки и хранителен режим и всичко ще си дойде на мястото.

Здрасти!

Проблемът може да изглежда скорошен, но да се корени в случка/решение/промяна години преди това. Човешкото тяло е направено да понася сериозни натоварвания и по този начин да се чувства нормално. Ако не го товариш, му правиш лоша услуга. Също както се поврежда автомобил, който не се кара. Та начина на живот винаги се променя, но ти си тази, която прави допълнителните настройки, за да пасва на избрания от теб ритъм. Винаги се шегувам, че което пречи на тренировките трябва да се махне, но ако се замислиш, има много истина в това.

Казваш, че си имала/имаш някакви травми - за теб е още по-важно да поддържаш добър мускулен тонус точно около проблемните зони.

Колкото до режима на хранене - вегетарианството НЕ Е за всеки. Ако нямаш достатъчно знания и опит или опитен наставник, за да комбинираш храни, макро и микронутриенти, по-добре не се захващай. Ако си го избрала по морални подбуди е разбираемо и донякъде приемливо, но ако си го започнала с идеята, че ще ти реши с магическа пръчка някакви проблеми - няма да се получи.

Поздрави!

13.11.13
09:36

казано от Vic на 13.11.13, 09:12:

казано от Rienda на 12.11.13, 21:14:

...

Здрасти!

Проблемът може да изглежда скорошен, но да се корени в случка/решение/промяна години преди това. Човешкото тяло е направено да понася сериозни натоварвания и по този начин да се чувства нормално. Ако не го товариш, му правиш лоша услуга. Също както се поврежда автомобил, който не се кара. Та начина на живот винаги се променя, но ти си тази, която прави допълнителните настройки, за да пасва на избрания от теб ритъм. Винаги се шегувам, че което пречи на тренировките трябва да се махне, но ако се замислиш, има много истина в това.

Казваш, че си имала/имаш някакви травми - за теб е още по-важно да поддържаш добър мускулен тонус точно около проблемните зони.

Колкото до режима на хранене - вегетарианството НЕ Е за всеки. Ако нямаш достатъчно знания и опит или опитен наставник, за да комбинираш храни, макро и микронутриенти, по-добре не се захващай. Ако си го избрала по морални подбуди е разбираемо и донякъде приемливо, но ако си го започнала с идеята, че ще ти реши с магическа пръчка някакви проблеми - няма да се получи.

Поздрави!

Здравей,

Благодаря ти, за поддържането на мускулен тонус си напълно прав. А относто вегетарианството при мен се получи от самосебе си преди няколко години. Въпреки, че обичам животните това не беше причината заради която спрях месото :)

13.11.13
12:31

казано от Rienda на 13.11.13, 09:36:

Въпреки, че обичам животните това не беше причината заради която спрях месото :)

И аз, и Маданеца, също обичаме животните... :)

13.11.13
13:19

С картофи и ориз ? :D

13.11.13
16:35

казано от Madboy на 13.11.13, 13:19:

С картофи и ориз ? :D

Най-вече :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1