казано от Никола Добрев на 21.11.13, 00:01:
се замислиш дали ще направя 3х155 или 3х1х155 все са си 3 повторения.
:* :D
Не ми е проблема в повторенията, а в почивката. Тренира ми се адски много. Всеки ден мога да прекарвам часове в залата, но така нямам възстановяване.
Ще финишираш на зле с такива съждения.
Като не се научиш да се спираш, тялото намира начин да те спре. Примерите тук из форума са десетки.
За да постигнеш нещо, трябва да си възстановил предното. Или да взимаш стероиди.
Много магистрали явно се разминават и още не е ясно накъде искаш да тръгнеш.
Ще го напиша пак тук. Научи се да почиваш.
Това с магистралите не го разбрах, защото целта ми е ясна - да стана силен в трибоя. Но си прав за останалото.
Като се замислиш дали ще направя 3х155 или 3х1х155 все са си 3 повторения.
все 3 повторения , но не е едно и също :)
23.11.13
20:30
Гледам една дискусия дали скоростта и експлозивността помагат за силата. Сега чета на Луи Симънс от Westside книгата, там е обяснил защо има 2 скоростни дни всяка седмица в тяхната програма. Извадил го е от руските учебници, че колкото по-бърз ставаш, толкова по-силен можеш да станеш. Има една крива сила-скорост, и като стигнеш до макса на силата, единствения начин да го увеличиш е да станеш по-бърз. Поне това е теорията. Използват се тежести от порядъка на 50-75%, като е важна скоростта, с която движиш лоста. Имаше в едни статии някакви изчисления, че трябва да е 0.7м/с, ама за да се следи това трябва електроника.
Блaгодaря ви зa включвaнето. Явно не нaпрaзно в повечето системи имaт спийд дей. Тaй днескa:
Клек - 2х5 с 60кг
Лег 2х5 с 60кг
И много рaзтяжки и сaмомaсaжи.
Днеска пълна почивка и всякакви разтяжки и самомасаж с топка за тенис.
Мнението беше редактирано от Никола Д на 24.11.13 18:15.
Клек - 3х100, 3х120, 5х3х130кг
Лег - 3х80, 3х90, 5х3х100кг
Трицепс на скрипец - 4х10х15, 18, 21, 21кг
Клека без колан.
Храната: 150 овес, 1 кисело мляко, 50гр сусамов тахан, 350гр. варен нахут, 70гр. мед, 25гр соев изолат и доматен ориз с 50гр соеви хапки, туршия и лъжица домашно фъстъчено масло за вечеря.
Днеска почивка. Половин час разтягане. Имам проблем със съня и трудно заспивам.
Храната: 100гр овесени ядки, 60гр фъстъчено масло, 1 кисело мляко, 50гр мед, 300гр варена царевица, 50гр ориз, 200гр нахут, кълнове от слънчоглед и пшеница, 60гр соеви хапки, туршия, 3в1
Мнението беше редактирано от Никола Д на 26.11.13 21:41.
Днеска четох малко по кинезитерапия и това което ми направи впечатление е за бързото изпълнение и експлозивността при тренировката за сила. Та пише че при по бавните и контролирани движения се използва по голям капацитет от мускулни влакна. Това логически прави тренировките за експлозивност ненужни.
Мнението беше редактирано от Никола Д на 27.11.13 21:40.
Значи днеска първо сутринта имахме спорт и тичахме няколко обиколки, после спринтчета, подскоци, разтягане..
След това тенис на маса около 30-40 минути
Накрая тренировката във фитнеса:
Клек - 3х100, 3х120, 6х2х130кг
Лег - 3х80, 3х90, 7х2х100кг
Конв. тяга - 4х110, 3х4х120кг
Раменна преса с дъмбели - 4х6х23кг
Повдигане на крака от вис с 4кг м/у краката - 5х10 като максимално съм стегнал корема на всяка серия
Малко разтягане. Утре повече.
Ще тренирам 4 пати в седмицата известно време докато не започна да си заспивам нормално и после ще добавям тренировки.
Храната: 140гр ечемичени ядки, 200гр варен нахут, 100гр ориз, 100гр пълнозърнест хляб, 80гр мед, 1 кисело мляко, 50гр фъстъчено масло, 20гр орехи, 25гр соев изолат, 50гр соеви хапки, 2 зеленчукови супички, 50гр слънчогледови кълнове, туршия
Приблизително: В:350, Б:130, М:70 = 2550ккал
Мнението беше редактирано от Никола Д на 27.11.13 23:44.
казано от Никола Добрев на 27.11.13, 21:39:
Днеска четох малко по кинезитерапия и това което ми направи впечатление е за бързото изпълнение и експлозивността при тренировката за сила. Та пише че при по бавните и контролирани движения се използва по голям капацитет от мускулни влакна. Това логически прави тренировките за експлозивност ненужни.
О, боже...
Това за трибоя ли говориш или ...
28.11.13
11:55
Това значи, че ще се натовариш повече и ще се възстановиш по-трудно ако вдигаш бавно и контролирано. Целта в трибоя не е да натовариш мускулите, а да вдигнеш тежестта ;) Бавното и контролирано вдигане може да го прилагаш когато имаш подходящи условия и време за въстановяване от него. На състезанието не е удачно да вдигаш бавно.
се използва по голям капацитет от мускулни влакна
Това не ми звучи добре ...
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 28.11.13 11:57.
Зависи как и колко си натрениран за т.нар. “активация”.
Абе това изобщо като цяло е много субективно.
Изобщо думата скорост при “трибоя” е как да кажа...
Инженере, ти можеш ли да вдигаш бързо лежанка с пауза, а да дръпнеш 200 бързо можеш ли...
Да, тръгнеш супер рязко без да си опитен и подготвен вдигач е опасно и предпоставка за контузии, точно зарадо горе-упоменатата активация.
и Славко и Инженера имат право..
Вега за тия 4 години много неща ще прочетеш и те съветвам да ровиш много на много и различни места, че да можеш да си направиш качествен извод.. с един прочетен абзац няма да стане.
Движението винаги трябва да е контролирано ( аз съм жив пример на Джонито с клека ми ) глупост е да се мъчиш да е бързо, трябва си контрол, но да забавяш естествената скорост на движението и още по проста работа. истината е някъде в средата
28.11.13
16:28
Пределните кг трябвя да се пускат подконтролно т.е. да ги контролираш във всяка точка на движението при спускане. След това следва “пуш”, стреляш колкото можеш. При ТА е друго на пръв поглед, но пак е същото, защото килограмите на олимпийските движения са по-малки от тренировъчните СПЕЦИАЛНИ упр. като клек, тяга и т.н. Във олимпийските движения става рязко за това, там е друга спецификата на движенията. Що се касае до скоростното изпълнение, то по-горе имаше много хубав коментар за това. Скоростно-силовата тренировка е съставна част на целият тренировъчен процес, както и многоповтора, както и др.
Най-лесно е да кажеш “Това е ненужно!” и да почнеш да помпиш само бавни и контролирани движения. Аз мога да кажа че в трибоя има значение колко бързо и колко влакна ще активираш и то най-вече в определени точки от лифта. Така чеее всяка вариация ще ти е полезна. Според мен стигаш до тоя извод защото ще те улесни..просто си вдигаш, няма темпо няма време за серия, нищо, а това са си основни параметри, да не кажа по-важни и от Серии и повторения. Те тия книги по кинезитерапия човек са писани от гледната точка на лекар-пациент...никои не се е занимавал с щангист или трибоец.
казано от valerious на 28.11.13, 20:15:
Те тия книги по кинезитерапия човек са писани от гледната точка на лекар-пациент...никои не се е занимавал с щангист или трибоец.
а баш
Не определено не гледам да ми е по лесно. Ако беше така нямаше да се мъча без колан и да правя умишлени стягания дори на леките кила. Просто искам да знам повече. Както и да е. Днеска първо 1 час тенис на маса и после в залата:
Клек - 3х100, 3х4х120, 2х130кг
Лег - 3х80, 3х4х90кг
Разтяжки малко.
Малко съм с мускулна треска на рамената от пресата и цялата задна част от тягата. Снощи заспах доста леко. Докато си помислих ако сега нямам проблеми със съня ще тренирам утре и вече бях откъртил :D
Храната: 5 филии пълнозърнест хляб със сладко, зелен боб, 2 банана, крем нишесте, 100гр фъстъчено масло, 1 кисело мляко, 55гр соев изолат, 50гр соеви хапки, една мандарина, туршия
Добър вечер на всички. Днеска тренировката беше следната:
Сутринта малко стречинг вкъщи, а вечерта:
Клек - 3х100, 3х120, 5х3х130
Лег - 3х80, 3х90, 5х3х100
Трицепс с дъмбел над глава - 5х6х26кг
Клякам без колан и се старая да се стягам максимално.
Храната: 150гр ечемичени ядки, 100гр елда, 100гр ориз със малко зехтин и масло, 2 кисели млека със сладко, 2 ябълки, 40гр фъстъчено масло, малко семена и семки, 50гр мед, 30гр соев изолат, 50гр соеви хапки, туршия и задушено зеле.
Сутринта се измерих 73.5кг
Добър вечер. Днеска тренировката беше следната:
Сумо тяга - 8х1х150кг
Лег dynamic effort - 7x3x60кг
Клек със столче - 7х2х100кг
После подскоци на кутия - 5х5
Повдигане на крака от вис - 100 на серии с максимална контракция
После местихме всички уреди от залата за състезанието. Всичко е готово. С тези които ще присъстват ще се видиме утре :)
Храната - 150гр пълнозърнест хляб със сладко, 250гр ориз със зехтин, 2 банана, 2 ябълки, 1 кисело мляко, 50гр фъстъчено масло, 50гр орехи, 40гр соев изолат, 60гр соеви хапки, задушено зеле, печена тиква.
Добър вечер на всички. Днеска се проведе турнира по силови дисциплини в подкрепа на Георги Огнянов. Много емоция имаше. И аз се пуснах в 2 от дисциплините за да се стопля малко че по тениска бях :D .. Много се радвам че имаше много хора. Физическата активност:
Лег за повторения на 80 кила - 21 (тука едно 30 мисля че мога да направя)
Кръст с 6 килограма за време - 1.20мин (много гадно... едно момче на вид нищо особено ме би с 2 секунди)
После подреждахме цялата зала и всички дискове и уреди от другите зали иииииии гумата 520кг по стапалата на горе 6 човека :D
Накрая бях много уморен и отпуснат. Викам да се натегна малко и:
Лег - 3х80, 3,5,4,3х90, 5х80
Чак на последната серия на 90 се стегнах. Преди това бях дроп...
Храната днеска без грамажи защото нямах време, а сега като се прибрах не ми се занимава да меря: 3 банана, 3 сандвича от пълнозърнест хляб с фъстъчено масло и конфитюр, 50гр соев протеин, ориз, нахут, червено цвекло, компот и съм още гладен и тука ще видя някакъв въглехидрат и мазно да хапна още.
Ба тъкмо си написах коментара за днеска и без да искам си изключих форума... та:
Клек - 3х100, 3х120, 2х130, 2х2х136, 2х140, 3х2х130
Лег - 3х80, 3х90, 2х100, 2х2х104, 2х2х100кг
Трицепс на скрипец - 4х8х21кг
Гърдите доста уморени от вчера и се усети..
Храната - 230гр ориз, 250гр варен нахут, 2 кисели млека със сладко, 3 самоси с картофена плънка, 50гр мед, 40гр соев изолат, 40гр соеви хапки, чаша компот, 80гр слънчогледови кълнове, туршия и червено цвекло. Сигурно ще пия и чаша вино преди да легна.
Мнението беше редактирано от Никола Д на 02.12.13 22:35.
Добър вечер. Тренировката:
Клек - 3х100, 3х120, 2х4х130кг
Лег - 3х80, 2х4х90кг
Разтягания
На бързо.. и на двете гърди сухожилията мноого ме болят. Не тряаше да правя тия бройки ня 80 кила...
Храната - 250гр питка с 20гр масло и сладко на нея, 100гр леща, 50гр ориз, 1 самоса, 50гр мед, чаша компот, 2 филии пълнозърнест хляб, 2 кисели млека, 25гр соев изолат, 30гр соеви хапки, 30гр сусамов тахан, 30гр орехи, туршия. След малко чаша вино и си лягам
Сутринта имахме спорт и бягахме кросчета, спринтчета, подскоци, разтяганки..
После вечерта на фитнес:
Клек столче, 5х3х100кг
Конвенционална тяга - 4х110, 4х3х130
Раменна преса с дъмбели - 6х20кг, 3х6х23кг
Коремни преси с 5кг дъмбел зад главата - 5х10
Без колан. Взех мерки и за гърдите. Правя криотерапийки и пия противовъзпалителни. Интензивността и честотата на 50 % .....
Храната: кремове, вафли, шоколади... тук таме кисело мляко, мед, тахан и пълнозърнест хляб. Сега и 150гр ориз си сварих със соеви хапки. Калориите на маххххххххххх
Ники, много и различни неща четеш и това самоте ообърква .....хубаво е да се чете , но още по хубаео е да можешда си отсяваш важната,правилна и подходяща информация , в противен случай става голямо лутане и чудене :)
ПРотивовъзпалителните и студа “актуали” ще удалжат проблема във времето....мозъка ттрябва да получи сигнал че нещо е наранено и има нужда от поправка, няма как да “помни” случката. Така чеее заеби я тая лежанка замалко, ще си върнеш постиженията за нула време
Кaк ще спрa лежaнкaтa aз дa не съм луд :D . Лявaтa гърдa ме боли от еднa годинa сигурно и то не при лежaнкaтa, a сaмо при рaзтягaне и при контрaкция в свити и опънaти нaпред ръце.ч и товa не ми е пречило дa вдигaм. Голям прaз че сегa ме понaболявa и дяснaтa. Кaкто нaписaх ще я нaмaля, но нямa дa я спирaм. Мaлко истинaх тия дни и нескa явно ми е пикът и съм зле. Пaк потренирaх мaлко..
Клек - 4х4х120
Лег - 5х3х80
Рaзтягaния мaлко.
После с едно шише с лед нa сухожилиятa по 10 минутки.
Хрaнaтa: 4 филии домaшен хляб с мaсло и мед, няколко чaя с мед и лимон, 1 компот, 200гр ориз, 100гр соеви хaпки, 30гр соев изолaт, 1 кисело мляко и 2 ябълки.
06.12.13
10:00
Никсън, честит имен ден! По-бързо да ти минат гърдите, ти пожелавам. Или май е по-добре да ти пожелая да си промениш малко про-възпалителната диета ... :)
Честит Имен Ден, Ники , жив и здрав и успешни тренировки :)
много често се разболяваш , помисли по въпроса
Благодая за пожеланията. Валка ще се постарайме ;)
Клек - 3х100, 3х120, 3х130, 3х3х136кг
Лег - 3х80, 2х3х90, 3х100, 2х3х104, 3х100
Разгъване на дъмбел зад глава - 6х26кг, 4х6х28кг
Съвсем леко се усещат сухожилията, но според мен страхът ми е в повече. После пак с ледено шише на подмишниците по 10 минутки и след това разтъркване. Иначе още съм болен де.. 3 пъти по кафе + аспирин + вит Ц 500мг ии няколко чая пих.
Храната: 200гр питка с 60гр кашкавал препечено, 400гр задушени картофи, 1 кисело мляко, 50гр соеви хапки, 30гр соев изолат, няколко чая с мед и сега за вечеря ще ям нахутена паста и питка със сусамов тахан и домашно сладко от ягоди.
Здравейте. От сутринта болки в сухожилията при най-обикновени движения като да се завия.. :D Иначе почти се излекувах. Та тренирах тяга днес:
Сумо тяга - 3х110, 1х110, 1х130, 9х1х150кг
Клек столче - 7х2х100кг
Повдигане на крака от вис - 6х15
Коремни преси с 5кг зад главата - 2х15
И това е. Утре студентско парти и няма да тренирам. Имам мускулна треска на десния трицепс брахий. Ама защо само на десния нз :D
Храната: 1 парче шоколад, 150гр питка с 20гр масло и сладко от ягоди, 3 мандарини, 1 голям банан, 150гр ориз с чушки от буркан, 70гр мед, 1 кисело мляко, 30гр соев изолат, 70гр соеви хапки, 30гр. домашен сусамов тахан, чаша компот. 2 пъти пих кафе с вит. Ц 500мг и аспирин.
Мнението беше редактирано от Никола Д на 07.12.13 22:12.
Здравейте. Да запиша и за днеска.. Няма да тренирам, но сега докато гледам един филм ще разтегна малко.
Храната след 17 часа глад: 7-8 парчета печена тиква, 250гр спагети, 100гр фъстъчено масло, 1/2 компот, 50гр соеви хапки, салата. На кръчмата не знам какво ще ям.. сигурно пак салата, някакви яйца с хляб и вино.
Баси и студентското. Уш по леко щях да я карам, ама нищо не мина по план. Сега се чудя как съм оживял.. имам и някаква синина по ръката за която нямам спомен как се е появила и устната ми е прехапана. Добрата страна е че целия съм изтръпнал сега и не ме болят сухожилията. Няма да следя храната днеска и ще се отдам на квото сваря. Тренировката е под въпрос.
Още съм махмурлия. Изпих половин литър кафе с аспирин, парацетамол и вит. Ц 500мг и отидох на зала.
Клек - 3х100, 4х120, 2х130, 2х2х140, 3х2х130кг
Лег - 3х5х60кг
Трицепс на скрипец - 4х8х24кг
Нещо от тоя скрипец не виждам полза. От френското с дъмбел сякаш повече сила качвам в трицепса.