01.12.2013 г.
Тренировка 34 - Дърпащи (силова)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 6х120, 3х170 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (без фитили, без колан) - 3x200, 3х200 (надхват), 3x220 (кръстосан хват с лява ръка отгоре), 3х220 (кръстосан хват с дясна ръка отгоре) кг.
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40, 3х40 кг.
3. Гребане с дъмбел - 8х72, 6х72, 6х72, 5х72 кг.
Тренировка в трисети.
Обобщение за тренировката:
Много здраво днес! Тягата я размазах - двете тройки в надхват на 200 стабилни, без всякакво напрежение в краката и кръста, заключване горе във всяко повторение. После на 220 тежеше много третото повторение на първата серия, но след добра почивка с много зор станаха три и във втората. Другата тренировка остават 200 на надхвата, а ще кача на 225 на кръстосания. Не искам да качвам и на двете в една тренировка.
Гребането също много силно, само набиранията не ги биваше.
Изводът е, че силата пак започна да расте, откакто ям преди тренировка. Вече не може и дума да става за съвпадение.
Само засега не успявам да уцеля доброто място на 36-часовите фастинги. Все ги слагам преди бутащите и логично не мърдам много там. Май трябва за известно време да ги разменя и да дойдат преди дърпащите.
Добавки:
1. По време на тренировката - 1 доза Complete Intra Workout на Bulkpowders.
2. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. Към 18 - 5 грама рибено масло.
5. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
Храна:
1. След ставане - чаша мляко с нес.
2. Към 11 - спагети с пилешко, малко грах.
3. Към 16 - две дози протеин.
4. Към 16:30 - свински гърди с кисело зеле (мммм!)
3. Между 19 и 21 - ще излизаме на заведение и ще видим в движение какво още ще се хапва и пийва.
Днес голямо ядене. Утре направо ще ме е страх да се кача на кантара. :)
Обобщение за деня:
Неделя с малко домашни задължения.
02.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 18 (план) - 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
2. Към 21 (план) - 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий).
Храна:
20 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17 - колбас чоризо, шунка, хумус, бутилка червено вино.
2. Към 19 - свински гърди с кисело зеле.
3. Към 20 - спагети с пилешко, грах яхния, сурови ядки, уиски.
Вместо запланувания 36 часов фастинг, падна голямо ядене и пиене вечерта.
Обобщение за деня:
Понеделник... Срещи, телефонни разговори и доста друга работа. Успокоителното е, че вероятно това ще ми е последната напрегната седмица за годината. :) Да видим, де.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.12.13 08:25.
03.12.2013 г.
Тренировка 35 - Бутащи (обемна)
Загрявка:
Напади без допълнителна тежест.
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10, 10х10 кг.
Адаптация:
Напади с дъмбели - 6х40 кг. (двата)
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Работни серии:
1.1. Напади с дъмбели - 6х80, 5х80 кг. (тежестта е за двете, бройката - на крак)
1.2. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 8х64, 7х64 кг. (тежестта е за двете)
2.1. Лег преса - 9х265, 9х265 кг.
2.2. Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 7х125, 7х125 кг.
3.1. Бедрени екстензии с дъмбел - 10х50, 9х50 кг.
3.2. Повдигане на дъмбели от лег - 8х104, 6х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 9х34, 8х34 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х30, 7х30 кг.
За финал - 15 трицепсови привеждания на портален скрипец с всички плочки.
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Днес добре се получи.
Добавки:
2. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Към 18 - 5 грама рибено масло.
4. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
Храна:
1. Към 12 - купичка пилешка супа, пълнен свински врат (на роле), паниран карфиол с млечен сос, малко шоколад.
2. Към 18:20 - две дози протеин.
3. Към 19 - салам чоризо, шунка, сурови ядки, червено вино.
4. Между 19 и 21 (план) - ще видим какво още ще хапваме.
Обобщение за деня:
Днес срещи, телефонни разговори. Същинска работа успях да свърша, но малко. Като цяло нищо особено.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.12.13 19:07.
04.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Към 21 (план) - 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий).
Храна:
Планирам 36 часа фастинг и засега върви нормално.
Обобщение за деня:
Днес посвърших това-онова. Като цяло нищо за отбелязване.
05.12.2013 г.
Тренировка 36 - Дърпащи (обемна)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8х70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Висока тяга - 6х120, 4х170 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 6x60 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 16, 13 бр.
1.2. Висока тяга (без фитили, без колан) - 6х215 кг. (+20 см, кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 5х215 кг. (+20 см, кръстосан хват с лява ръка отгоре)
2.1. Борчески обръщания с прав лост - 6х80, 8х75 кг.
2.2. Мъртва тяга с широк надхват - 5х160, 5х160 кг.
3.1. Високо изтегляне от земя - 7х105, 6х105 кг.
3.2. Набирания с широк надхват - 11, 10 бр.
Качих днес и на двете тяги тежестта - прилично стана. Набиранията малко ми тежаха. Като цяло добре.
Добавки:
Храна:
37 часа фастинг, последвани от:
1. Към 11 - рибена чорба, спагети с пилешко, три големи парчета щрудел.
2. Към 13:30 - доядох спагетите и щрудела.
3. Между 19 и 21 - още ще хапвам, но ще видим какво.
Обобщение за деня:
Продуктивен ден в работата. В залата представител на противоположния пол ми направи комплимент колко добре изглеждам в костюм. После леко ме озадачи, като каза, че искала и тя да изглежда така, като облече костюм. Отнесох и още четки - колко добре изглеждам (за съжаление със задъжителното “за възрастта си”), колко съм силен, как ми се възхищава на подхода и т. н. Не е лошо понякога някой да ти казва такива неща, макар че доста от тях бяха леко преувеличени - заради лек флирт, заради гледната точка или по друга причина. :)
Но това в момента не е толкова съществено. Днес с жена ми сме на концерт на Юрая Хийп - взех й билетите като подарък за рождения ден още преди два месеца. Дотук добре, но малката точно сега вдигна температура. Сега или трябва да провалим подаръка за рождения ден, или да се покажем като безотговорни родители и да я оставим болна на сестра й да се гледат 3-4 часа... Кофти дилема.
казано от Boby_ на 05.12.13, 19:18:
Днес с жена ми сме на концерт на Юрая Хийп - взех й билетите като подарък за рождения ден още преди два месеца. Дотук добре, но малката точно сега вдигна температура. Сега или трябва да провалим подаръка за рождения ден, или да се покажем като безотговорни родители и да я оставим болна на сестра й да се гледат 3-4 часа... Кофти дилема.
С риск да ме нападне Дружеството на фанатизираните родители :D, но мисля, че можете да си позволите няколко часа лично за вас :)
В крайна сметка отидохме на концерта, че после и боулинг поиграхме.
Общо взето не съм много доволен. Да оставим настрана пенсионерската компания, заради която залата приличаше на национален конгрес на клубовете “3-та възраст” - нормално е за група, която е била в пика си в годината, в която съм се родил. Все пак насядали по столчетата дядовци и баби, които си нямат идея как да се държат на рок концерт и са там, само защото са чували отнякъде за Юрая Хийп, не допринасят с много за атмосферата.
Друго обаче беше по-кофти - самата “зала”. Така наречена поне. Joy Station си е предназначена за клубна музика и вечер с чаша уиски. Определено не е място, на което да натъпчеш 1500 души и шумна група. Огромен бар, който разделя помещението на две и прави така, че от задната част сцената изобщо да не се вижда, множество бетонни колони, две от които на самата сцена, затрудняващи видимостта и правещи сцената с размерите на самодеен театър в селско читалище, жега и липса на място да си остави човек дрехите след студа навън, масички и столчета из цялата зала, в които можеш само да се препъваш и блъскаш, но не и да седиш при толкова хора прави пред теб. Липсата на достатъчно и подходящи разположени тоалетни беше най-фрапиращият пропуск. Единствените тоалетни на първия етаж са при входа, но там охраната не пуска, след като са ти проверили билета. За да се изпикаеш след 2-3 бири, трябва да се качиш на горния етаж, да заобиколиш боулигна и да ползваш една от всичко общо трите клетки в мъжката тоалетна, където дори няма писоари. Имаше и още простотии, но общото впечатление е ясно. Аз лично не бих отишъл пак в Joy Station на концерт, освен ако не се касае за някоя от любимите ми групи, които обаче едва ли ще се натъпчат да свирят в подобна дупка.
Самите Uirah Heep се представиха прилично. Закъсняха с почти час, изпяха си хитовете, две-три бозави парчета от последния си албум (ехо, 2013 сме, кой иска да слуша НОВИ песни на Юрая Хийп, които звучат сякаш седемдесетте още не са свършили), изкараха един бис (Easy Living), оправдаха се с ранния си полет за Москва на сутринта и в дванадесет без нещо се изнизаха. За тия пари - толкова. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.12.13 10:49.
И все пак не е като да чакаш цял живот Бон Джоуви да дойде в България,да си купиш най-скъпия билет още в първия ден от пускането им в продажба,да отброяваш дните до концерта,да се набуташ между 50000+ човека и накрая след 5-тата песен да го хване алергията от въздуха и да си хване пътя :D и после да четеш как на другите концерти от турнето се е раздал на 300%..Така,че има и по-зле :)
Мнението беше редактирано от Juls на 06.12.13 11:00.
казано от Juls на 06.12.13, 10:59:
И все пак не е като да чакаш цял живот Бон Джоуви да дойде в България,да си купиш най-скъпия билет още в първия ден от пускането им в продажба,да отброяваш дните до концерта,да се набуташ между 50000+ човека и накрая след 5-тата песен да го хване алергията от въздуха и да си хване пътя :D и после да четеш как на другите концерти от турнето се е раздал на 300%..Така,че има и по-зле :)
Доста преувеличаваш.
30.11.2013 г. (без силова тренировка)
Обобщение за деня:
Сутринта чистих и оправях аквариуми, следобед мързелувах.П. П. Пропуснах да се похваля с нещо. Това долу на снимката са три бебета Petrochromis polyodon (Chinga) от първото (поне доколкото аз знам) развъждане на този вид в България:
05.12.2013 г.
Храна:1. Към 11 - рибена чорба.....
Подозрително, подозрително..... 8-) :D
Бон Джови го гледах лятото в Атланта от 3 метра до сцената. Не видях никакви 300% честно казано. Прекалено веско-маринест е за рок музикант според мен, така че не съжалявайте особено. Сори за спама Боби.
Би била доста скъпа и вероятно съвсем безвкусна рибена чорба. :)
06.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 18 (план) - 5 грама рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
2. Към 21 (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий).
Храна:
Планирам 18-20 часа фастинг (зависи от това кое броя за начало на фастинга - края яденето или на пиенето (beer))
За довечера съм си приготвил Сира на шато Бургозоне - много приятно винце с чудесно съотношение цена/качество. :) Другото ще го дописвм по-натам.
Обобщение за деня:
Станах късно, почти закъснях за важна среща. Спи ми се цял ден. Празник или не, довечера мисля да си легна рано.
07.12.2013 г.
Тренировка 37 - Бутащи (силова)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 20х20, 20х20, 10x70, 10х70 кг.
Преден клек - 15х0, 8x70 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 10х20, 8х40 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек - 3х120 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 3х70 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 3х160, 3х160, 3х160, 2+1х160 кг.
1.2. Преден клек - 3х140, 3х140, 3х140, 2х140 кг.
1.3. Раменна преса с прав лост от стоеж - 3х80, 3х80, 3х80, 3х80 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.
Днес много сила! Лежанката направо я размазах. Третото повторение в последната серия си беше мое, но момчето, което ме пазеше, пипна лоста и формално не го броя. Въпреки това другият път ще има 165 кг на щангата за пръв път изобщо. :) Друго си е с манджа!
На клека също бях близо до четири тройки на 140, но засега няма да увеличавам. Раменната тежеше, но и там всички серии ги докарах до тройки. Ще увелича обаче само лежанката, че ако и раменната вдигна, ще стане много за една тренировка.
Добавки:
Храна:
1. Към 10 - две палачинки със странджански манов мед.
2. Към 13 - купичка зеленчукова супа, пържен барбун, салата айсберг, миш-маш с пилешко.
3. Към 17:30 - две дози протеин.
4. Между 19 и 21 - вино и още ядене.
Обобщение за деня:
До обед чистене и оправяне из нас, после жената ме замъкна да пазаруваме в мола. Идеята беше да свършим с коледните подаръци, но търпението ми се изчерпа и прекъснах ритуала предсрочно.
казано от Madboy на 07.12.13, 18:50:
Браво за лежанката Боби ! Дай-боже скоро 170 за 3ки !
Честно да си призная, и аз не знам за какво ми е точно. Най-много да се контузя накрая с моята техника и без екипировка. Обаче нещо ме ръчка отвътре - състезанието е в главата ми, не срещу някой друг. :)
08.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Храна:
Планирам 36-37 часа фастинг (до понеделник 9-10 сутринта)
Обобщение за деня:
Цяла сутрин оправяне на аквариуми - почиствах и един от големите филтри и си заминаха 3 часа. Следобед мисля да мързелувам. :)
След смяната на водата поснимах малко рибешки секс:
казано от Boby_ на 08.12.13, 14:13:
След смяната на водата поснимах малко рибешки секс:
Воайор! (nbadno)
09.12.2013 г.
Тренировка 38 - Дърпащи (силова)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 10х40, 10х40 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 6х120, 3х170 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (без фитили, без колан) - 3x200, 3х200 (надхват), 3x225 (кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 2х225 (кръстосан хват с лява ръка отгоре) кг.
Хайде и клипче на тройката на 225:
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40, 3х40 кг.
3. Гребане с дъмбел - 4х82, 4х82, 3х82, 3х82 кг.
Тренировка в трисети.
Здраво днес! :) 225-те кг на тягата са една от най-големите тежести, които съм слагал някога (освен единица на 240, две нули на 250 и една двойка на 230, завършила с руптура на ректуса) и то за пръв път без колан и фитили.
Набиранията средна хубост - още не съм за увеличаване на тежестта.
Гребането за пръв път с 82 кг дъмбел - не измислих от 72 как да направя 75-77 и затова скочих направо с 10 кила. Криво, тежко, но си станаха четворки и тройки. Хватът държи. :)
Добавки:
Храна:
1. Към 10 - купичка зеленчукова супа, порция мусака, кофичка кисело мляко.
2. Към 13 - сандвич с шунка и кашкавал, порция зрял боб.
3. Към 16 - две дози протеин.
4. Към 19 - тъмна бира.
5. Между 19 и 21 (план) - наденички с кисело зеле на фурна.
Обобщение за деня:
Днес поработих от нас. Не можах да свърша много - цял ден на телефона да гася пожари...
Евалата Бобка, папането много дава деба!!!
Защо ли силно подозирам, че мойта тяга изглежда по същия начин, много вероятно и по-зле да е де :D
10.12.13
11:28
казано от Boby_ на 09.12.13, 19:12:
Здраво днес! :) 225-те кг на тягата са една от най-големите тежести, които съм слагал някога (освен единица на 240, две нули на 250 и една двойка на 230, завършила с руптура на ректуса) и то за пръв път без колан и фитили.
Преди време като ти разправях, че ще станат нещата и без колан и фитили, не ти се вряваше много, но ето - почна се :)
казано от James Hinks на 10.12.13, 11:28:
казано от Boby_ на 09.12.13, 19:12:
Преди време като ти разправях, че ще станат нещата и без колан и фитили, не ти се вряваше много, но ето - почна се :)
Аз ако не вярвах поне малко, нямаше да упорствам. :) Надхватът още ме мъчи, де, но и там постепенно се променят нещата, макар и по-бавно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.12.13 11:38.
10.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 18 - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
2. Към 21 - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий).
Храна:
19 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17 - кашкавал от овче мляко, деликатесен колбас, кълцана наденица, сурови ядки, бира.
2. Към 20 - панирани пилешки филенца, зрял боб с кисело зеле, туршия, още бира.
3. Към 21 - един банан, една ябълка.
Калпава храна, но това е положението.
Обобщение за деня:
Днес едва отлепих сутринта и цял ден ми се спи, а снощи уж си легнах сравнително рано и пих съвсем малко. Едва гледам и само си мечтая как ще си легна довечера в девет...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.12.13 08:39.
11.12.2013 г.
Тренировка 39 - Бутащи (обемна)
Загрявка:
Напади без допълнителна тежест.
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10 кг.
Адаптация:
Напади с дъмбели - 6х40 кг. (двата)
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Работни серии:
1.1. Напади с дъмбели - 6х80, 5х80 кг. (тежестта е за двете, бройката - на крак)
1.2. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 9х64, 7х64 кг. (тежестта е за двете)
2.1. Лег преса - 7х270, 8х270 кг.
2.2. Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 6+1х125, 6х125 кг.
3.1. Бедрени екстензии с дъмбел - 10х50, 9х50, 8х50 кг.
3.2. Повдигане на дъмбели от лег - 7х104, 6х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 8х34, 8х34 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х30, 8х30 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Доста слабо. Като цяло не ми се тренираше изобщо и само гледах да избутам до финала. Отдавна не ми се беше случвало.
Добавки:
3. Към 18 - 5 грама рибено масло.
4. Преди лягане - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
Храна:
1. Към 12 - купичка пилешка супа, кюфтета по чирпански, 100 гр. кашу, един банан, два шоколадови бонбона.
2. Към 18:20 - две дози протеин.
3. Между 19 и 21 - кавърма в омлет, шест-седем бири.
Обобщение за деня:
В офиса нищо особено. След тренировката ходихме да пием бира с Ванката, който ми прави компания в залата.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.12.13 08:30.
12.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Храна:
В средата на 36 часов фастинг.
Обобщение за деня:
Днес доста работа, но краят на годината вече се вижда и ще има почивка. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.12.13 15:44.
13.12.2013 г.
Тренировка 40 - Дърпащи (обемна)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8х70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х50, 8х50 кг.
Адаптация:
Висока тяга - 6х120, 3х170 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8x50 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 16, 12 бр.
1.2. Висока тяга (без фитили, без колан) - 7х215 кг. (+20 см, кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 4х215 кг. (+20 см, кръстосан хват с лява ръка отгоре)
2.1. Борчески обръщания с прав лост - 6х80, 6х80 кг.
2.2. Мъртва тяга с широк надхват - 5х160, 4х160 кг.
3.1. Високо изтегляне от земя - 6х110, 6х110 кг.
3.2. Набирания с широк надхват - 11, 10 бр.
За финал - бицепсови сгъвания с дъмбели от стоеж - 6x30 кг. :D
Нямаше много енергия днес, но като цяло прилично.
Добавки:
1. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now. 8 капсули Amino Complete на Now.
2. Към 18 - 5 грама рибено масло.
3. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
Свърши ми Intra Workout продукта на Бълк. Много съм доволен - отразява се добре на възстановяването. Усещам го далеч повече от различните BCAA на прах, които съм пробвал. Може би заради цитрулин малат-а, който съдържа освен верижноразклонените.
Храна:
1. Към 9 - две кълцани наденички, кисело зеле със зрял боб, два шоколадови бонбона.
2. Към 12:30 - пилешка супа, лазаня Болонезе.
3. Между 19 и 21 - ще се ядат свински котлетни пържолки с гъбки, а червеното винце вече се лее. :)
Започвам да свиквам с 37-часовия фастинг. Днес за пръв път не се надумках като прасе след него. Разковничето е в това да си приготвям храна у нас от предната вечер, защото като отида да пазарувам гладен точно преди ядене, става страшно.
Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване днес, освен факта, че за мен работната седмица приключи. :)
14.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
2. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий).
Храна:
18-19 часа фастинг. Храната ще я дописвам по-късно.
Обобщение за деня:
Ден без особена физическа активност. Поспах, после водих двете щерки на детско парти, пазарувахме, сега се каня да готвя и... денят свършил.
15.12.2013 г.
Тренировка 41 - Бутащи (силова)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 20х20, 20х20, 10x70, 10х70 кг.
Преден клек - 15х0, 8x70, 6x100 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 10х20 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек - 3х120 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 3х70 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 2+1х165, 2х165, 2х165, 1+1х165 кг.
Клипче на първата серия:
1.2. Преден клек - 3х140, 3х140, 3х140, 2х140 кг.
1.3. Раменна преса с прав лост от стоеж - 3х80, 3х80, 3х80, 3х80 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.
Обедна тренировка. Доста добре днес. На последния кръг сякаш някой ми дръпна шалтера, но това се случва понякога.
На лежанката тази двойка на 165 ми е лично постижение. Първите две повторения ми дойдоха сякаш лекички, но в третото изведнъж оставих Тони да прави бицепсови сгъвания. Мисля, че отлепям таза по-малко, отколкото го правех преди, а 165 са най-голямата тежест, която съм слагал на щангата за лежанка, така че съм доволен. Сега оставя да ги затвърдя.
На клека гоня четири тройки на 140, но още не мога да ги докарам. Другият път увеличавам с пет килограма раменната преса.
Добавки:
1. Преди тренировка - 1 доза Hot Blood.
2. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 8 капсули Amino Complete на Now.
3. Към 16:30 - 5 грама рибено масло.
Храна:
1. Към 10 - купичка супа топчета, три пържени кюфтета, салата Снежанка, домашна лютеница, кофичка кисело мляко, две парета щолен.
2. Към 14:30 - две дози протеин.
3. Между 19 и 21 - вино и още ядене.
Обобщение за деня:
Сутринта разни ангажименти из нас, после тренировка, а допреди малко оправях аквариумите. Нищо друго за отбелязване.
Боби, да не би лявата ти ръка да е по-силна? И на първите две повторения тя изпреварва, но успяваш да овладееш. Ако не беше загубил баланса щеше да ги вдигнеш и третия път.
Всъщност това изоставане на дясната ръка го има само на лежанката и по-скоро се дължи на обратната причина - дясната ръка е по-силна и несъзнателно бутам първо с лявата и оставям по-тежкото “добутване” на дясната. Проявява се на тежести близо до макса ми.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.12.13 18:35.
Walk on, walk on with hope in your heart, and you’ll never walk alone, you’ll never walk alone.
За пръв път от много, много години Коледа наближава, а аз все още не си казвам “Е, и тази година няма да е”.
За който знае за какво иде реч:
Важното е “изправеният пред тълпата идиот” да е УСМИХНАТ Боби! ;)
Адаптиращи 4х130 ...... мечтая си за 100 макс! (y)
казано от sapuna на 15.12.13, 22:39:
Важното е “изправеният пред тълпата идиот” да е УСМИХНАТ Боби! ;)
Тук една запетая би била на място, освен ако аз не съм разтълкувал погрешно това изречение. :D Не че е лошо да съм усмихнат идиот, разбира се, но не съм сигурен, че това имаш предвид. С нея смисълът е доста различен. :)
Важното е “изправеният пред тълпата идиот” да е УСМИХНАТ, Боби! ;)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.12.13 10:00.
Абсолютно си прав и знаеш ,че ни най малко търся иронията!Ти си го написал по горе “За който знае за какво иде реч” ;)
казано от sapuna на 16.12.13, 10:01:
Абсолютно си прав и знаеш ,че ни най малко търся иронията!Ти си го написал по горе “За който знае за какво иде реч” ;)
Само отбелязах колко променя смисъла една запетая на стратегическо място. Нося на майтап и не бих се засегнал от никой от двата варианта. :) Надявам се не се сърдиш за засечката. :)
16.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Храна:
Засега планът е 36-37 часа фастинг.
Обобщение за деня:
Понеделник - какво друго да добавя... За щастие последна седмица преди коледната отпуска.
Нещо тоя дългия фастинг много ме мъчи, ама засега удържам фронта. Чудя се какво ли ще стане, ако довечера ударя едно-две уискита, без да ям. :D (puke)