13.12
ॐ 06:20 - Раздвижване ॐ
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави В - 5
ॐ Позите от стоеж с кратки задържания във всяка и модификации
ॐ Тазоотварящи
ॐ Полулотуси
ॐ стойка на глава
ॐ Падмасана и опит да активирам Мулла Бандха
ॐ Идеята беше просто да се пораздвижа. Пада ми се почивен ден, но пълното бездествие ме побърква само като си го помисля...
ॐ Но пък не загрях нещо като хората...
Храна и други:
⌚ 06:00 - чаша топла вода с лимонов сок* и мед*
ॐ 06:20 - Раздвижването
⌚ 07:30 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
✽ добавки ✽ 1000 mg крилово масло
✽ добавки ✽ 425 mg Див Ямс
⌚ 09:00 - 1/2 портокал*
⌚ 09:40 - Крем от: кокосов орех*, кокосово масло*, сурови какаови зърна*, канела, джинджифил*, мака*
❀ чай ❀ мента* + зелен*
⌚ 14:20 - броколи* на пара в сос от макадамия*, куркума*, хим.роз.сол*, босилек
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:40 до 22:30 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- кокосов орех* (много хубав оцелих този път (inlove) )
бяло вино*
❀ чай ❀ лавандула + маточина
Мисли разни разнообразни:
✍ Има известен хаос в главата ми! Има неща от и за които изпитвам огромен страх! Изградила съм стена да ме държи далеч от тях, но усещам, че стената поддава... И ме е страх да се поддам на тази емоция, от която толкова старателно се пазя... Давам си сметка, че в случая губя способността си да живея тук и сега, в настоящия момент... Както и да е! И това ще се оправи! :)
✍ И по същество! Усещам аз една голяма конспирация срещу мен! ;) Какво прави МОЯ сняг в Йерусалим, питам аз?!?
Чакам да си дойде, където му е мястото, че няма време... (giggle)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 14.12.13 10:29.
14.12
Йога:
ॐ 05:40 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ с начинаещи модификации
ॐ малко повече от 1 час и 10 мин.
ॐ Снощи не прекалих с храната и като станах ми беше по-леко, но въпреки това бях тромава... Което не ме учудва особено след като е 6-ти ден със ставане в 5…
Храна и други:
⌚ 05:20 - чаша топла вода с лимонов сок* и мед*
ॐ 05:40 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 09:00 - киви*
⌚ 09:45 - Крем от: кокосов орех* с водата му, кокосово масло*, сурови какаови зърна*, канела, джинджифил*, мака* (inlove)
❀ чай ❀ мента* + зелен*
⌚ 14:30 - броколи* на пара в сос от кашу*, конопено семе*, куркума*, хим.роз.сол*, босилек
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 19:00 до 22:30 - зеле*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- сусамов тахан (доста (wasntme) )
татково червено вино*
✍6 дневната работна седмица си е същинско изпитание! Хубаво е, че свърши, лошо е, че след 1 ден идва следващата такава... (tmi)
✍ Привършва ми опаковката Див Ямс и се чудя дали да си правя почивка или веднага да започна следващата! Прегледах назад във времето. Започнала съм го на 11.08.2013 като започнах с 1 табл. дневно (500 мг). От 10.09.2013 започнах да ги взимам по 2 (общо 1000 мг дневно)... Всичко това беше на Health Aid. Направих почивка от 24.10 до 03.11 (10 дни). После реших да сменя фирмата и си взех на Nature`s Way. От него взимам на ден по 850 мг. Та, дилемата е дали като ми свърши опаковката да започна веднага следваща...
✍ Имам 1 седмица да се приведа в приличен вид, че имаме коледно парти... (makeup) В общи линии го използвам като оправдание да се поглезя с разни маски (домашни, разбира се) и да си обърна малко повече внимание на “опаковката” (giggle)
;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 15.12.13 19:49.
казано от Sunny S. на 14.12.13, 19:49:
✍ Привършва ми опаковката Див Ямс и се чудя дали да си правя почивка или веднага да започна следващата! Прегледах назад във времето. Започнала съм го на 11.08.2013 като започнах с 1 табл. дневно (500 мг). От 10.09.2013 започнах да ги взимам по 2 (общо 1000 мг дневно)... Всичко това беше на Health Aid. Направих почивка от 24.10 до 03.11 (10 дни). После реших да сменя фирмата и си взех на Nature`s Way. От него взимам на ден по 850 мг. Та, дилемата е дали като ми свърши опаковката да започна веднага следваща...
Доколкото съм чела/слушала, повечето “хормонални” добавки е добре да се приемат на случаен принцип, защото в противен случай тялото има склонността да си създава резистентност към тях. Като я изровя, ще ти изпратя една лекция по темата. :)
15.12.13
02:12
14.12
✍ Имам 1 седмица да се приведа в приличен вид, че имаме коледно парти... (makeup) В общи линии го използвам като оправдание да се поглезя с разни маски (домашни, разбира се) и да си обърна малко повече внимание на “опаковката” (giggle);)
И аз и аз :D
Започнах от вчера на лицето с мед+ бяла хума. Много ободряващо.
15.12.13
02:15
казано от Маргарита Манева на 14.12.13, 19:56:
Доколкото съм чела/слушала, повечето “хормонални” добавки е добре да се приемат на случаен принцип, защото в противен случай тялото има склонността да си създава резистентност към тях. Като я изровя, ще ти изпратя една лекция по темата. :)
Моето инфо. от мрежата /търсила съм страшно много информация за какво ли не на здравни теми.../
Относно дивия ямсс е добре да се прави паузи на около 3 месеца прием и пауза. /говоря за прием на капсули защото съм срещала вид който е корен представляваше нещо като картоф. За него нямам инфо относно приема и почивките/
Дивият ямс Е картоф - сладък картоф, само че не точно този вид, който продават по супермаркетите. Въпреки че дори и те се отразяват благоприятно върху хормонаалния баланс, без да са лечебни. :)
15.12
Йога:
ॐ 11:20 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 10 мин.
ॐ Приятно се получи! :)
ॐ Снимах се, но още не мога да намеря време да го изгледам... (wasntme)
Храна и други:
❀ чай ❀ бял равнец + мента* с лимонов сок* и мед*
ॐ 11:20 - Йога
⌚ 13:00 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 13:30 - 1/2 портокал*
⌚ 14:15 - Овесени ядки* с домат*, броколи* и конопено семе*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 17:00 - кокосов орех*
⌚ от 18:30 до 22:30 - зеле*, доста кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- кокосов орех*
- тиквени семки
- сусамов тахан (пак много...)
татково червено вино*
✍ Спах доста неспокойно, но бях решила, че ще спя до късно и след всяко будене намирах начин да се успокоя и да заспя отново.... И така до 10:30… Не помня от кога не ми се е случвало това удоволствие! :) Проспах закуската, но поне понаваксах малко сън...
✍ За да не пиша всеки път, доматите, които ще използвам през целия нетипичен за тях сезон, са бабините домати, които си замразих лятото!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 16.12.13 09:17.
16.12
Йога:
ॐ 05:30 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 10 мин.
ॐ Установих, че това е любимото ми време от деня... :)
Храна и други:
ॐ 05:30 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 09:10 - 1/2 портокал*
⌚ 10:00 - Крем от: кокосов орех*, кокосово масло*, сурови какаови зърна*, канела, джинджифил*, мака*
⌚ 14:30 - овесени ядки* с домат*, хим.роз.сол*, босилек и конопено семе*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 19:00 до 22:20 - зеле*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- 2 лъжички извара от козе мляко* (странна е и според мен си е чиста химия, колкото и да ми пишат био и т.н...)
бяло вино*
✍ Трябва да спра с тахана преди сън!
✍ Последните няколко дни съм ужасно изнервена... Аз самата не се понасям... Чак от нерви на моменти ми идва да ревна...
✍ А с две думи днес беше крив ден!
✍ И за да си внеса малко позитивизъм, ето нещо любимо, което свързвам с мои големи неосъществени (все още ;) ) мечти...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 17.12.13 10:38.
17.12.13
00:43
казано от Маргарита Манева на 15.12.13, 10:35:
Дивият ямс Е картоф - сладък картоф, само че не точно този вид, който продават по супермаркетите. Въпреки че дори и те се отразяват благоприятно върху хормонаалния баланс, без да са лечебни. :)
В смисъл , че влияят добре на баланса но не лекуват. Разбирам го така че след прием има подобрение и след това отново се връщаш на същото положение ли ?
Как обясних само :)
казано от Keity на 17.12.13, 00:43:
В смисъл , че влияят добре на баланса но не лекуват. Разбирам го така че след прием има подобрение и след това отново се връщаш на същото положение ли ?
Разбирай го така че благоприятства балансирането на хормоните ако има леки колебания, но не лекува болестни състояния.
Ако искаш да побутнеш организма си в правилната посока, има определени храни и билки, които можеш да използваш, но ако имаш сериозни дисбаланси, които са доказани с изследвания, няма да те излекуват.
17.12
Йога:
ॐ 05:35 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 15 мин.
ॐ Разсейвах се на моменти с мисли за предстоящи събития през деня...
ॐ Усещам тялото си по различен начин... Странно и нтересно ми е как се случват движенията, когато съм загряла добре... И въпреки, че външно не правя кой знае какво движение, просто усещам самото движение...
ॐ Лявото ми коляно, което по принцип си е по-сковано, днес съвсем не беше във форма...
Храна и други:
ॐ 05:35 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 10:30 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, канела, джинджифил*, мака*
❀ чай ❀ мента* + зелен* + пчелен прашец
⌚ 14:30 - омлет от 2 яйца* с куркума, хим.роз.сол* и босилек + карфиол* на пара
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:00 - спирулина*
⌚ от 19:00 до 22:20 - зеле*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- извара от козе мляко*
бяло вино*
✍ Ходих до гинеколога ми днес! Няма такъв човек просто... Не го обичам и все още съм му ядосана за това, че ми даде толкова време да пия противозачатъчните преди, но пък иначе е готин... Жените, които чакаха отвън кой знае какво са си мислели, тъй като само смях се чуваше от кабинета... (giggle) Ако не друго, поне ме разсмива доволно всеки път :) Даде ми да пия пак противозачатъчните, за да предизвика цикъл и да ми пусне хормонални изследвания. А като влезнах проведохме следния разговор:
Той:
Като ти казах преди да дойдеш да ти изпиша хормонални, ако няма ефект от Фемикур, ти защо не дойде?
Аз:
Защото до моя мозък изречението достигна като: да дойдеш да ти пусна ток, ако няма ефект от Фемикур...
(giggle)
Абе днес се смях, но като дойде време за взимане на кръв, ще има припадъци и рев...
Това, което със сигурност знам е, че цялото това нещо се случва, за да ми покаже, че някъде греша! Въпросът е дали си патя от стари грешки, за които вече съм си научила урока, или продължавам да бъркам някъде в начина си на живот... При предишния урок (за съвсем различен проблем) трябваше да се тъпча с хапчета + антибиотик, което за мен беше равносилно на изтезание... Там се осъзнах защо е и се поправих... Сега пък двойна доза противозачатъчни... :(
✍ Иначе продължавам да си чакам снега, за да ми докара и коледния дух ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 18.12.13 15:23.
18.12
Йога:
ॐ 1 час и 10 мин.
ॐ Много разсеяна... Умората си казва думата. 6 работни дни и само 1 почивен... (dull)
Храна и други:
⌚ 07:50 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 09:10 - 1/2 портокал*
⌚ 10:00 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, канела, джинджифил*, мака*
❀ чай ❀ мента* + зелен*
⌚ 14:30 - омлет от 2 яйца* с куркума, хим.роз.сол* и босилек + карфиол* на пара
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 19:00 до 22:30 - зеле*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- извара от козе мляко*
бяло вино*
✍ Като си видях мерките сутринта не изпаднах в особен възторг! Особено прасците, които са си ми перманентен проблем... Като започна да си обувам трудно ботушите, ми става ясно, че съм извън нормалното за мен... По-скоро ги усещам отекли, за което съм склонна пак да обвиня хормоналния дисбаланс! Пропорцията прасец - бедро е ... (tmi) Бедро - 50 на прасец 37 см и глезена също е пропорционален гигант...
✍ От сутринта ми развалиха настроението... А на всичкото отгоре едва си държах очите отворени цял ден... Като цяло последно време нещо ми е криво и нервно... Щом още докато си приготвях вечерята си пийнах винце ... (giggle)
Да идва почивката поне да поспя...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 19.12.13 09:23.
19.12
Йога:
ॐ 05:40 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ Сравнително приятно! Но поздравите бяха мудни, а и не пренасям тежестта като хората при отскоци и наклони...
Хрумна ми една метафора. Пътят на йогата мога да го сравня с плетенето на гигантски, безкраен може би, шал :) Просто в момента плета и като виждам за колко много време колко малко съм изплела и колко остава.... и в същото време, колкото и да е трудно на моменти, обожавам да плета и не искам да приключвам...
И аз съм един мислител... (blush)
Храна и други:
ॐ 05:40 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 09:15 - 1/2 портокал*
⌚ 10:00 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, канела, джинджифил*, мака*
❀ чай ❀ мента* + зелен*
⌚ 14:20 - омлет от 2 яйца* с куркума, хим.роз.сол* и босилек + карфиол* на пара
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 19:00 до 22:10 - зеле*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- малко извара от козе мляко* и кашкавал от козе мляко
бяло вино*
✍ Има разнообразяване на сценария на телевизиите по празниците. Свикнала съм с темите “Как да не преяждаме по празниците?”, “Кога да станем от масата?”, “Какво е здравословно хранене?”.... Но снощи ме изненадаха! Попаднах на материал “Как правилно да се захраним, за да подготвим организма си за голямото преяждане?” Те хората са си решили проблема. Вместо да се “мъчат” да ядат като нормални хора, те ще започнат свинщината от по-рано, че да свикнат... (tmi)
✍ Като ми дойде до гуша днес от офисни дилеми, си пуснах да погледам Кино... Уникална лекота и грация! Много вдъхновява тази жена :)
✍ На Коледа се случвали чудеса.... Дали?
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 20.12.13 13:03.
20.12
Йога:
ॐ 06:20 - Раздвижване ॐ
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави В - 5
ॐ Тазоотварящи
ॐ Полулотуси
ॐ малко планкове
ॐ стойка на глава
ॐ 17:45 - Раздвижване 2 ॐ
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави В - 3
ॐ Просто като се прибрах ми дойде отвътре :)
Храна и други:
❀ чай ❀ - бял равнец + мента* с лимонов сок* и мед*
ॐ 06:20 - Раздвижването
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 09:20 - 1/2 портокал*
⌚ 10:00 - Крем от: кокосов орех*, кокосовата вода*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, канела, джинджифил*, мака*
⌚ 14:30 - овесени ядки* с домат*, конопено семе*, хим.роз.сол*, босилек и малко кориандър
15:00 ► 2 табл. Фемоден :(
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 17:45 - Второто раздвижване
⌚ от 19:00 до ..... - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- извара “Хармоника” *
бяло вино*
✍ За утре ще трябва да измисля някакво по - неподуващо меню, че ще обличам рокля за банкета! По-скоро е дълъг пуловер, ама пак си се очертава коремчето ;)
✍ Само още едно ранно ставане остава преди ваканцията (nfun)
20.12.13
21:31
Съни,извинявай за спама,но понеже съм в търсене на по-качествена извара в момента да те поиптам какво ти е мнението за тази на Хармоника? Мислиш ли,че може да се има доверие и да не е някоя химия? Въпреки, че аз се съмнявам ти да консумираш недоказани продукти, за това теб питам :)
казано от TeddyBear на 20.12.13, 21:31:
Съни,извинявай за спама,но понеже съм в търсене на по-качествена извара в момента да те поиптам какво ти е мнението за тази на Хармоника? Мислиш ли,че може да се има доверие и да не е някоя химия? Въпреки, че аз се съмнявам ти да консумираш недоказани продукти, за това теб питам :)
За съжаление няма как да съм сигурна, Теди! Просто ми допада на вкус и напомня на истинската извара (доколкото си я спомням...) за разлика от други, чийто вкус напомня за доста неща, но не и извара... ;) А и ме обнадеждава факта, че не я правят в някакви големи количества или поне аз така си мисля, тъй като ми е много трудно да намеря... Производителите с огромните продукции някак ме плашат ;)
21.12
Йога:
ॐ 1 час и 10 мин.
ॐ Разсеяна!
ॐ Не мога да си обясня защо като повдигам тялото по-лесно ми е да правя повдигането при издишане... Всъщност мога- разчитам на съкращението на коремните мускули, а не на бандхите... Направи ми най-силно впечатление при Утплутхи...
Храна и други:
❀ чай ❀ - бял равнец + мента* с лимонов сок* и мед*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 08:30 - 1/2 портокал*
⌚ 09:15 - Крем от: кокосов орех*, кокосовата вода*, кокосов крем*, годжи бери*, канела
⌚ 14:30 - Шейк от: йохимбе (отвара от кора) , кашу*, какаови зърна*, мака*
⌚ 17:30 - Шейк от: йохимбе (отвара от кора) , кашу*, какаови зърна*, мака*
15:00 ► 2 табл. Фемоден :(
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:00 - кокосов орех*
⌚ от 19:30 до ..... - НЕ СЕ ЗНАЕ (ЯДЕНЕ НАВЪН)
- ...............
- ................
...............
✍ Ще дописвам като се прибера или утре! Отивам на банкет! :)
Описвам си вечерята в отделен пост, тъй като съм много впечатлено-възмутена! (wait)
....
⌚ от 20:00 - САЛАТА: маруля и рукола (може да не съм изискана, но много мразя такива накъсани салати, които трябва да си донарязвам (dull) ), няколко едва забележими парченца домат (добре, че е червен, защото иначе никога нямаше да го забележа (giggle) ), няколко кръгчета калмари (тънички), мъничко октопод (е това беше много вкусно (inlove) ), 2 скариди (вЕрно кралски, ама не са златни все пак) и 3 миди
като се прибрах:
⌚ 02:00 - малко от татковото червено вино* за приспиване
кашу* и тиквени семки да си доям
Та, въпросната “салата” възлизаше на скромната сума от 30 лв. За пореден път се убеждавам, че хората стават все по-извратени в отношението си към парите! Знам, че е много изтъркано вече, но наистина като си представиш колко гладни хора има... А други висят в подобни абсурдни заведения и гледат отвисоко сякаш са нещо повече... И най-изумителното за мен беше, че въпросното заведение беше пълно! Може да ми казват, че съм странна, че не излизам, че ненавиждам молове и т.н., но аз все повече се гордея, че съм такава! Аз умея да се наслаждавам на важните неща, знам стойността на парите и мога да се радвам на малките неща! И се чувствах много по-добре в изплетената от баба ми рокля, отколкото, ако бях с някоя маркова дрешка! Не, че не мога да си го позволя! Има моменти, когато мога, но смятам някои неща за прекалени... Ако всичко това ме прави странна, ок, съгласна съм да бъда такава!
П.С.: Как ли са се чувствали шефовете като са видяли сметката... Все пак сме нормална фирма, не сме милиардери...
И още нещо, което си го пиша за себе си! Постоях до късно, тъй като исках да си изясня някои неща с някои отношения и ми се изясни, че трябва да внимавам с въображението и надеждите, основани на него...
Хев ъ найс дей! И нека бъдем по-човечни! (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 18.08.14 10:50.
И мен цената на салатата ме втрещи! 30 лв за салата... На някой хора това им е седмичния бюджет...
22.12
Йога:
ॐ към 10:00 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ Мисля, че беше малко повече от 1 час и 10 мин. Не погледнах точно в колко започнах...
ॐ Мисълта, че не съм на работа нито днес, нито утре, нито в други ден направи нещата доста приятни. Ако не изникваха разни мисли от снощи, щеше да е съвсем чудесно ;)
Храна и други:
❀ чай ❀ топла вода с мед*
ॐ към 10:00 - Йога
⌚ 12:00 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:30 - 1/2 портокал*
⌚ 13:00 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, канела, мака*
⌚ 16:00 - омлет от 2 яйца* с куркума, хим.роз.сол* и босилек + броколи* на пара
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 19:00 до ..... - зеле*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
..... (ще видим дали ще има още)
бяло вино*
✍ Въпреки, че съм спала доста малко (от към 03:00 до към 08:30), се събудих доброволно и наспала се :)
✍ Снощи осъзнах, че лекото ми закръгляне всъщност ми харесва и се чувствам комфортно. Може би просто в момента съм си в нормалните за мен размери, а преди съм била паднала под тях... Трябва да се постегна, разбира се, но не и да свалям. (wait)
✍ А сега обмислям здравословна рецепта за коледни бисквити/ курабийки, но не мога да се сетя какво да сложа за сладост... Нещо, което да не губи качествата си при топлинна обработка...
22.12.13
23:22
Може да пробваш с меласа или кокосова захар :)
казано от Aleks S на 22.12.13, 23:22:
Меласата НЕ е подсладител (въпреки че се използва за добавка към сладки, но само за да придаде специфичен привкус). Тя дори си е откровено горчива. Можеш да ползваш кафява захар.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.12.13 12:19.
Ако позволиш малко спам: аз съм възмутена от вегетарианските/вегански и здравословните ресторанти. Да се храниш здравословно явно е някаква злеразбрана мода, всичко е сравнително скъпо, а УЖАСНО малко като количество и съвсем не чак толкова вкусно. Страшно много се спекулира. Или може би на мене вече всичко ми се вижда много скъпо, а същевременно малко и некачествено. И съм съгласна с теб за това, че хората не ценят малките неща и ламтят. Дори на моменти се улавям, че самата аз го правя. В смисъл - в момента, да кажем, не мога да си позвля нещо, нещо скъпо, и ми става гадно. Разбира се на мен не ми егадно от това, че не мога да си го позволя, а от това, че заплатат ми е на половината на тази на средностатистическа чистачка. И все пак, материалното ме покосява понякога.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.12.13 12:06.
казано от karfi4ka на 23.12.13, 12:06:
аз съм възмутена от вегетарианските/вегански и здравословните ресторанти. Да се храниш здравословно явно е някаква злеразбрана мода, всичко е сравнително скъпо, а УЖАСНО малко като количество и съвсем не чак толкова вкусно.
Това е защото още не си идвала в плевенския вегетариански ресторант. ;)
23.12.13
14:12
казано от Маргарита Манева на 23.12.13, 09:50:
Меласата НЕ е подсладител (въпреки че се използва за добавка към сладки, но само за да придаде специфичен привкус). Тя дори си е откровено горчива. Можеш да ползваш кафява захар.
Тръстиковата меласата е естествен подсладител и няма горчив вкус. Съгласна съм, че вкусът е специфичен.
Ти като какво я определяш, ако не като посладител?
казано от karfi4ka на 23.12.13, 12:06:
Ако позволиш малко спам: аз съм възмутена от вегетарианските/вегански и здравословните ресторанти. Да се храниш здравословно явно е някаква злеразбрана мода, всичко е сравнително скъпо, а УЖАСНО малко като количество и съвсем не чак толкова вкусно. Страшно много се спекулира. Или може би на мене вече всичко ми се вижда много скъпо, а същевременно малко и некачествено. И съм съгласна с теб за това, че хората не ценят малките неща и ламтят. Дори на моменти се улавям, че самата аз го правя. В смисъл - в момента, да кажем, не мога да си позвля нещо, нещо скъпо, и ми става гадно. Разбира се на мен не ми егадно от това, че не мога да си го позволя, а от това, че заплатат ми е на половината на тази на средностатистическа чистачка. И все пак, материалното ме покосява понякога.
Не е спам! Това са нещата, които ме вълнуват ежедневно, опитвайки се да се храня здравословно... Изключително се злоупотребява с цените на т.нар. “био” продукти... За момента се опитвам да си купувам такива само, защото спестявам пари за тях, тъй като нямам разходи за излизания, дрехи и т.н. А и съм сама, нямам семейство, за което да ми трябват тези средства и мога да си позволя да спестя за такива и да се съобразя да не прекалявам... Много е жалка цялата тази ситуация! Не знам доколко е вярно, но мой познат ми разкавзваше, че в Германия разликата в цените на био и небио продуктите е съвсем минимална...
23.12.13
19:30
Именно защото ценя парите, които изкарвам съм голям фен на онлайн пазаруването. Така си намирам всички качествени храни и добавки + козметика на съвсем разумни цени. В български здравословен магазин не съм стъпвала много отдавна. А българските продукти отново пазарувам онлайн от един нов сайт, който предлага само български био продукти.
23.12
Йога:
ॐ 10:45 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ Разсеяна! А и може да се чувствам добре с килограмите/размерите, но като си погледнех пухкавите краченца, някак не ми ставаше много весело... (giggle)
Храна и други:
❀ чай ❀ топла вода с лимонов сок* и мед*
ॐ 10:45 - Йога
⌚ 12:30 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 13:00 - 1/2 портокал*
⌚ 13:30 - Крем от: кокосов орех*, сурови какаови зърна*, канела, мака*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 19:00 до 22:20 - зеле*, броколи*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- сусамов тахан
татково червено вино*
✍ Проспах закуската! Голяма нужда имам да наваксам със съня!
✍ В един по-нормален свят, щях да си направя коледните бисквитите с кокосово масло и кокосова захар... Надявам се да го доживея... (wait)
✍ Надеждата умира последна! Още чакам сняг, напук на Емо Чолаков... (giggle)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 24.12.13 16:40.
казано от Aleks S на 23.12.13, 14:12:
казано от Маргарита Манева на 23.12.13, 09:50:
Тръстиковата меласата е естествен подсладител и няма горчив вкус. Съгласна съм, че вкусът е специфичен.
Ти като какво я определяш, ако не като посладител?
Меласата е остатъчния сироп от производството на тръстикова захар. Не случайно когато правят бяла захар го отстраняват - придава горчив вкус. Ако си опитвала захар Мусковадо (която е с всичката меласа в нея, без да се отделя, може би си забелязала че вкуса и е доста по-специфичен пригарчащ). Меласата обаче е доста богата ма желязо и мисля че магнезий също имаше и е добра добавка на сладки неща. Тожа, което си опитвала, ако е било сладко, със сигурност не е било меласа. Евентуално някакъв петмез.
24.12
Йога:
ॐ 09:20 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ Премина ми мисъл да се откажа след седящите, но продължих...
Храна и други:
❀ чай ❀ топла вода с лимонов сок*
ॐ 09:20 - Йога
⌚ 11:30 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:30 - 1/2 портокал*
⌚ 14:00 - кокосов орех*
- 1 коледна бисквитка да ги пробвам :) (Много вкусни станаха! Мерси, Марги :) )
⌚ 16:00 - кокосов орех*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 19:00 до ..... - Доколкото запомних от баба (която е рожденничка днес! Да ми е жива и здрава! (F) ): питка, боб, пълнени чушки, сърми, баници разни, чесън, орехи, и т. н. (ще допълвам...)
- със сигурност ще завърша с тиквени семки ;)
татково червено вино*
❀ чай ❀ маточина и щипка мента*
✍ Май беше доста прибързано заключението, че се чувствам добре с тези размери! Все по- некомфортно се чувствам и предположенията ми за опухкавяването са:
• джуркането на хормоните ми
• калориен излишък
• калориен дефицит (което силно ме съмнява, тъй като лесно наваксвам калории със семките...) Но пък, както съм се убедила, тялото не е математика... По принцип винаги съм си хапвала повечко семки, дори и в периоди без никаква физическа активност, и това не ми се е отразявало... А пък може би вече остарявам... (wasntme)
Дори сутринта се замислих дали да не подновя кардиото...
✍Добре, че не съм фен на въглехидратните храни и смятам да си хапна просто по малко от всичко тази вечер
✍ Желая ви вълшебен празник! Обичайте се и бъдете здрави и щастливи!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 24.12.13 18:34.
казано от Sunny S. на 24.12.13, 16:36:
ॐ Премина ми мисъл да се откажа след седящите, но продължих...
И аз в последно време съм така, но като седна на земята всичко се оправя и практиката става по-интересна. :)
казано от Sunny S. на 24.12.13, 16:36:
- 1 коледна бисквитка да ги пробвам :) (Много вкусни станаха! Мерси, Марги :) )
И на мен това са ми от любимите бисквитки, състава им също не изисква големи модификации, за да покрият критериите ми. ;)
Весела Коледа на всички!
Това, което желая от цялото си сърце на този ден, в който казват, че стават чудеса, а за мен е първата Коледа, в която започвам да не вярвам в тях, е да бъдем по-добри! Нека се отърсим от напрежението и негативизма, който сме насъбрали! Нека осъзнаем какво е важното в нашия живот и нека показваме любовта си към останалите... Не чакайте те да се сещат, че ги обичате! Кажете им го, прегърнете ги!
Снощи забелязах дори и в собственото ми семейство отчуждение, излишна изнервеност... и ми стана много тъжно (и още ми е...)...
Сега докато пиша тези пожелания, ми се иска да стане като в някой от многото коледни филми за чудеса... Зазвъняват камбанки, прозвучава магическа мелодийка... и желанията ми се сбъдват!
Мечтая си за сплотени отношения и за повече споделена любов... Мечтая си това да стане сега, в момента, а не да си казваме, че има време... Защото е по-късно отколкото си мислим...
Та така... Бъдете здрави, обичайте се и само така ще усетите щастието да сте тук и сега :)
25.12
Йога:
ॐ 09:20 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ Загрях добре и се получи приятно. Ще ми се да успявам да загрея така всеки път... В момента, в който усетих, че се разсейвам, си дадох сметка, че просто се мотая и затова имам време за това... Продължих по- експедитивно. Щом не съм променила времетраенето на практиката, значи преди да зъбързам, съм се мотала доста...
Храна и други:
ॐ 09:20 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:30 - спирулина*
❀ чай ❀ коприва* + мента*
⌚ 14:00 - 1/2 портокал*
⌚ 17:00 - кокосов орех*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:30 до 21:00 - Салата от зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- сьомга на пара
- тиквени семки
- много лешници* (ама наистина много)
татково червено вино*
✍ Както си личи вечерята снощи ме е позаситила и не огладнях през деня, но добре се понадух с рибата и казана със салата!
✍ Явно хормоналните са ми предизвикали овулация, тъй като имах леко прокървяване... Оффф да идват и да минават тея изследвания поне да знам какво се случва...
✍ А пък явно коледни бисквити ще си имам за дълго... Зо по-голямата част от семейството ми това, че аз съм ги правила означава, че са здравословни, което за тях означава “гадни”... Догодина ще си приготвям само неща за мен - ядки, рибка...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 26.12.13 11:27.
26.12
Йога:
ॐ 09:10 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 10 мин.
ॐ Успях да загрея прилично :) А може би тази топлина на тялото да е и реакция за освобождавене от всичко, с което го натъпках снощи...
ॐ Голяма мъка с тая Навасана... (dull)
18:00 - Кардио
Кростренажор: 21 мин, около 5 км (14/15 км/ч на 7-ма степен) + 1 мин. за разпускане
Хубавото загряване ме изкуши да завърша с: 5 поздрава А, 3 Б, и 1-2 тазоотварящи :)
Храна и други:
ॐ 09:10 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 11:30 - 3 супени лъжици овесени ядки*, домат*, извара
❀ чай ❀ коприва* + мента*
⌚ 14:30 - спирулина* и ябълка*
⌚ 15:30 - броколи на пара*, омлет от 2 яйца* (с хим.роз.сол*, куркума* и босилек) и тиквени семки
ॐ 18:00 - Кардио
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 22:00 - зеле*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- извара* и кашкавал
- тиквени семки
бяло вино*
✍ Като бях малка си имах мечта да си имам колело (така казвах на велоергометъра) и да си тренирам на него докато си гледам телевизия... Днес се замислих, че съм си осъществила мечтата (с кростренажор обаче), но не го правя... Не го правя, защото съм си втълпила, че трябва да използвам кростренажора само за тежки натоварвания и това е лигавщина... Но, каквато и да е лигавщина от този вид е по-добра от лежането или яденето пред телевизора... ;)
✍ Хибрид между Upward facing & Downward facing RABBIT ;) (giggle)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 27.12.13 14:25.
27.12
Йога:
ॐ 09:00 - Раздвижване: ॐ
10 мин на кростренажора (малко повече от 2 км)
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави В - 3
ॐ Тазоотварящи
ॐ Полулотуси
ॐ планкове
ॐ стойка на глава
ॐ Всичко за около 1 час
Кростренажор: 21 мин, 5,30 км (14/15 км/ч на 7-ма степен) + 1 мин. за разпускане
ॐ Постоях малко докато ми се нормализира дишането, след което направих: 5 Поздрава А, 3 Поздрава В, тазоотварящи, планкове, лотус...
Храна и други:
❀ чай ❀ йохимбе + зелен* + лимонов сок
ॐ 09:00 - Раздвижването
⌚ 10:30 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 11:00 - Крем от: кокосов орех* + водата*, какаови зърна*, мака*, канела и джинджифил*
⌚ 14:30 - 1/2 грейпфрут
⌚ 15:30 - овесени ядки* с домат*, броколи на пара* и извара*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 22:00 - зеле*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- кисело мляко* (страхотен каймак (inlove) ), извара* и кашкавал
бяло вино*
✍ Днес бях в моя рай! Имам чувството, че мога да прекарам часове в добре зареден биомагазин! Само да нормализират цените и щастието ще е пълно ;) А и да го преместят на нормално място, че изпитвам остра непоносимост към молове ;)
✍ Получавам насмешка за мечтите си, но въпреки това продължавам... :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 28.12.13 16:42.
28.12
Йога:
ॐ 09:45 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 10 мин.
ॐ В Гледащо нагоре куче прекалявам с изнасянето на главата назад и това ми пречи на хубавото вдишване... Да не говорим, че така и раменете ми отиват много нагоре... Късничко го забелязвам...
ॐ Чудя се при положение, че мъката при Навасана е при повдигането на тялото между отделните задържания, дали да не го пропусна следващия път....Ей, така, за лека психологическа почивка... (wasntme) Просто да прибирам колене към тялото без повдигане?
Кростренажор: 21 мин, 5,25 км (14/15 км/ч на 7-ма степен) + 2 мин. за разпускане
ॐ 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи, планкове, лотус
Храна и други:
ॐ 09:45 - Йога
⌚ 11:30 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:00 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, черни боровинки*, мака*, джинджифил* и канела
⌚ от 15:30 до 16:00 - броколи на пара*, омлет от 2 яйца* (с хим.роз.сол*, куркума* и босилек) и тиквени семки
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 22:30 - зеле*, репички*, авокадо*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- слънчогледови семки и кокосов орех*
червено вино*
❀ чай ❀ маточина и лавандула*
✍Голяма апатия и разни други негативизми са ме обхванали... :(
Голямото желание за следобедното кардио и по-точно това, че ми е безкрайно интересно как се движи добре загрялото тяло след него, ме предпазва съвсем да се отдам на кривотата си... (wait)
И това ще мине! И по-добро ще дойде (`дет се вика...) ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 29.12.13 10:55.
29.12
Йога:
ॐ 09:00 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 10 мин. + 10 мин. Савасана (пак блуждаеха разни мисли... (dull) )
Кростренажор: 21 мин, 5,35 км (14/15/16 км/ч на 7-ма степен) + 2 мин. за разпускане
ॐ Това раздвижване ми действа много добре психически! Поне засега...
Храна и други:
ॐ 09:00 - Йога
⌚ 10:40 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 11:30 - Крем от: кокосов орех*+ водата*, какаови зърна*, чиа*, мака*, джинджифил* и канела
⌚ от 15:30 до 16:00 - броколи на пара*, омлет от 2 яйца* (с хим.роз.сол*, куркума* и босилек) и тиквени семки
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 22:40 - зеле*, репички*, авокадо*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- слънчогледови семки и извара*
татково червено вино*
✍ Ще си спестя споделянето днес! :( Ако не можеш да кажеш нищо положително днес, по-добре си замълчи и кажи 2 пъти по-положителни неща утре ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 30.12.13 14:57.
Току що си купих едно пипалце октопод! :)
Някой може ли да сподели изпитана вкусна рецепта?
30.12
Йога:
ॐ 09:00 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 10 мин.
ॐ Не ми беше ден! :(
ॐ Още вчера си пренаредих стаята, в която си правя йогата. Оказа се, че досега не съм била съвсем на изток... Та, днес бях на изток, а и позите от стоеж досега съм ги правила с извъртане на ляво, а от днес съм на дясно :) Само още не мога да свикна, че климатика духа в мен.... Той е от ниско поставените модели с цел да духа в краката, а не в главата, но в случая си ме вее цялата... (giggle)
Кростренажор: 23 мин, 5,70 км (около14 км/ч на 7-ма степен) + 2 мин. за разпускане
Храна и други:
ॐ 09:00 - Йога
⌚ 10:45 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 11:20 - Крем от: кокосов орех*+ водата*, кокосов крем*, какаови зърна*, чиа*, мака*, джинджифил* и канела
⌚ от 15:20 до 16:00 - сладки картофи* на пара с хим.роз.сол и риган, извара* и тиквени семки
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 22:40 - зеле*, репички*, авокадо*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- 1/2 пипало на октопод (повече няма да импровизирам! Едва 1-2 хапки бяха станали вкусни... Другата половина ще си я направя, както пише из разните рецепти!)
- тиквени семки
- кисело мляко*, извара*, кашкавал
бяло вино*
✍ Не мога да повярвам, че за всички тези дни не се намери 1 човек, с който да отида на разходка в гората...
✍ Ако балонът беше одушавен предмет, щях да знам как се чувства точно преди да се спука! .... Разджурканите хормони са страшна работа...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 31.12.13 17:27.
31.12
Йога:
ॐ 09:45 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 15 мин.
ॐ Поредното доказателство, че на човек му се получават нещата, които обича! Позата, в която отбелязвам напредък е Упавища Конасана. Иска ми се всички пози да ги обичам така, за да ми се получават... :)
ॐ И като заговорих за обичане, се сещам за противоположното, а именно Навасана. Последните няколко дни я правя с по-забързани дихателни цикли, за да приключа с нея по-бързо... (blush)
18:30 - Кардио
Кростренажор: 21 мин, 5,40 км (14-15-16 км/ч на 7-ма степен) + 2 мин. за разпускане
Храна и други:
ॐ 09:45 - Йога
⌚ 11:40 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:15 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, какаови зърна*, чиа*, джинджифил*, канела* и мащерка
ॐ от 14:30 до 16:00 - Разходка в гората (nmuchfun)
⌚ 16:20 - броколи на пара* с овесени ядки* и извара*
ॐ 18:30 - Кардио
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:30 до 23:00 - зеле*, репички*, авокадо*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- сьомга на пара
- тиквени семки
бяло вино*
✍ Най-накрая успях с разходката! :)
✍ Пожелавам ви весело посрещане на новата година! И не прекалявайте, че после боли... ;) А аз като един от малкото, които няма да я посрещат с подобаващите “почести” утре пак ще се забавлявам на интересните физиономии по улиците! Сеирджийка :D
Много е забавно как днес всички си пожелавяме разни неща сякаш няма да се видим дъъъъълго време, а пък утре си пожелаваме още повече, сякаш действително не сме се виждали същото това дъъъъълго време!
Та, и аз ще ви пожелая най-вече ❀ ЗДРАВЕ ❀ и нека осъществяваме целите си и да вървим към нови още по-хубави и по-големи! Нарочно казвам “цели”, а не “мечти”, за да си припомняме колко реално е тяхното достигане! А лично на себе си пожелавам освен това и да се науча да си активирам бандхите!
Наздраве! :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 01.01.14 18:07.