Кога се пие super mass gain

30.03.06
14:13

Прочетох всичко което пише на опаковката като опътване,но там не споменават кога се пие,само казват преди и след тренировка,а моят въпрос е колко време преди тренировка да го взимам?

RE

30.03.06
14:19

След тренировка се пие .Веднага след трен.Ако ходиш на зала примерно прибираш се и го пиеш колкото се може по-бързо.На организма  са му нужни въглехидрати точно в този момент най-много.

30.03.06
14:31

10х

30.03.06
14:31

Въглехидрати ли му трябват на мускула ?
Аз знам, че му трябва протеин, най-добре е сурватъчен, защото се разгражда най-бързо - за около 30 мин.
Може и да бъркам.

emergency_bg

30.03.06
17:23

И двамата сте прави-веднага след тренировка му трябват прости въглехидрати за да запълнят гликогена и протеин за да започне възстановяване и растеж.

31.03.06
12:15

Oще 1 въпросче имам-Пие ли се в нетренировъчни дни?

Ако искаш го пии. Може сутрин, може и между 2 хранения.

31.03.06
12:42

И преди и след тренировка също може защото при загряване организма изгаря въглехидратите(най-бързо се разграждат от организма) и полсе при същинската тренировка която не е толко интензивна за да разгради мазнините и да даде енергия започва разпадането на белтъците в мускулите така че ако пиеш преди тренировка зареждаш мсукулите с белтъци и така твойте собствени не се разпадат
А след тренировка пиеш за да осигуриш гликогена и т.н както казаха в предния пост  :wink:

[quote author=“kazz”]И преди и след тренировка също може защото при загряване организма изгаря въглехидратите(най-бързо се разграждат от организма) и полсе при същинската тренировка която не е толко интензивна за да разгради мазнините и да даде енергия започва разпадането на белтъците в мускулите така че ако пиеш преди тренировка зареждаш мсукулите с белтъци и така твойте собствени не се разпадат
А след тренировка пиеш за да осигуриш гликогена и т.н както казаха в предния пост  :wink:

Да де, ама той пита за гейнър а не за протеин. Гейнър преди трен ще повиши захарта, от там и инсулина, от там -> по-малко мускули. Гейнърът си е за след трен. Преди трен може суроватка да се пие. Може и 30 мин след гейнъра след тренировката.

31.03.06
14:45

Пий го след тренировката. Само не прави грешката да го пиеш преди лягане.

31.03.06
17:40

Благодаря момчета

01.04.06
13:00

И аз да ви питам нещо, за да не правя нова тема, ще пиша тук.
Как да ги комбинирам мойте суплементи.Тоест, кога гейнър, кога суроватката?До сега ги пиех така: След трен. веднага бързи въглехидрати, след 25-30 мин пия суроватката.Гейн-а го пия всеки ден м/у 2-рия обяд и вечерята.Тука чувам мн различни мнения.Така както съм го направил, според мене е добре, ама поне да ви питам и вас.Как мислите ?

01.04.06
23:14

Преди тренировката пий суроватката. След тренировка пий гейнъра. Ако мислиш, че има нужда поемай и бързи въглехидрати след тренировка. Би трябвало в гейнъра да си има.

02.04.06
15:11

добре само че аз имам също въпрост;
искам да пия креатин след тренировка,про голд сутрин и вечер и се чудя сега  дали да си зема суроватъчен като за преди трен и след трен или супер мас геин.ще ме посъветвате ли кое от двете и като цяло дали тва е добра програма естествено и с 4 яденета минимум!
мерси предварително

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1