Проблем с ГЪРДИТЕ

01.05.06
01:16

Здравейте... тренирам почти 9 месеца 82кг/1.85 и имам голям проблем с гърдите, не мога да им изградя масата, все едно само за релеф ги тренирам. Ако някой може да ми каже какви упражнения мога да използвам за да “пораснат”. В момента упражненията са ми следните:

1. Изтласкване на щанга от лег                                        4x6-8 {Първата е загряваща, третата най тежка)
2. Изтласкване на щанга от полулег                                  4x6-8
3. Кофички / Изтласкване на гири от обратен полулег                  4x6-8

Като на всяка 3-та тренировка вместо щанг-а използвам гири.
Благодаря!

01.05.06
09:49

От колко време ги тренираш по този начин , защото може да се привикнали и да не ги натоварваш достатачно.От време на време сменяи тренировката за да ги стресираш малко :wink:

01.05.06
10:03

Аз мисля че ше е добре да ги включиш два пъти в седмица като единия път са в понеделник а другия в четвъртък  :wink:

01.05.06
11:11

[quote author=“wolf_”]От колко време ги тренираш по този начин , защото може да се привикнали и да не ги натоварваш достатачно.От време на време сменяи тренировката за да ги стресираш малко :wink:

Тренирам ги така от 3месеца, но за тези 9м тренеровка винаги съм използвал избутването от лег и полулег искаше ми се да ги заменя временно с нещо друго, но просто незнам други толкова ефекастни упражнения...

Аз мисля че ше е добре да ги включиш два пъти в седмица като единия път са в понеделник а другия в четвъртък

И на мен това ми се върти от скоро в главата :) и наистина ще го направя. Само малко ме е страх да не ги претренирам но мисля че ако пеавя 3 упражнения с 3 серий и 6/7 повторения в четвъртък няма да има проблеми?

P.S. А има ли упражнение което мога да сложа на мястото на избутването на щанга от лег и полулег, мисля че флайс, crossover, peck-deck няма смисъл да ги правя тъй като нямам нужната масата....?

01.05.06
11:48

Мисля че не трябва да сменяш вдигането от лег с което и да е било друго упражнение защото все пак това е базово и е необходимо за покачване на мм ако искаш да има по-голям стрес направи нещо със сериите ;)
Примерно 1серия на 50кг 12 повторения
          2серия на 60кг 8 повторения
          3серия на 70кг 4 повторения
          4серия на 50кг 10 повторения
          5серия на 60кг 10повторения
Тва е пример не ти знам какви са ти постиженията но можеш по твойте постижения да си я конструираш :)Важно е тежестите да се сменят за по-голям стрес (нали това търсиш с новите упражнения който споменаваш)

01.05.06
13:17

Значи моята програма е същата, с разликата че правя 4 серий и най-много 9 повторения, 5 серий не са ли много за маса.. пък и 10 повторения???
[EDIT] Забравих да кажа, че в деня за гърди не тренирам друг мускул (понякога само корема). Мисля да вкарам :) и по 10/20 лицеви опори м/у серийте, дали ще е добре ?

01.05.06
15:19

Ами може като за начало много внимателно да си огледаш техниката на изпълнение и да я оправиш. После си огледай хранирелния режим.

После ако мислиш, че си готов може да опиташ да се подсилиш с аминикиселини.

Вярно си е, че при някой трудно вървят гърдите, но просто трябва да се намери точната методика.

Иначе след тренировка мускулна треска случва ли ти се да имаш. чувстваш ли ги натоварени?

01.05.06
15:51

Техниката на изпълнения мисля че е добра, тъй като на нея държа най-много. Мускулна треска имам почти всеки път след тренеровка, даже и на следващия ден, най-силно се усеща във външната част на гърдиъте.
Колкото до аминото дали ще е по-добре да взема аминокиселни с разклонена верига или една сурватка(Ultra Whey Pro на Biotech) ?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1