Почивка

TU

19.06.06
10:47

Как да разбера че сам на 100% възстановен от последната тренировка за да направя следващата?Наличието на мускулна треска , сигнал ли е , че тялото все още не е готово ?

19.06.06
10:56

[quote author=“turbo2700”]Наличието на мускулна треска , сигнал ли е , че тялото все още не е готово ?

Да.

19.06.06
11:11

Да мускуната треска е сигнал че мускулите още са ти в стрес.Но ако ти се чувстваш отпочинал и зареден с енергия и смяташ че в залата ще си поне на 95% то можеш да тенираш!!!

TU

19.06.06
11:58

A Нормално ли е след няколко седмици редовни занимания мускулната треска вече да не се появявя в тренираните мускули , и ако да тогава какъв е признака за пълно възстановяване????

[quote author=“turbo2700”]A Нормално ли е след няколко седмици редовни занимания мускулната треска вече да не се появявя в тренираните мускули , и ако да тогава какъв е признака за пълно възстановяване????

ако не си наченаещ, мускулната треска е сигнал че трябва да почиваш още. наченаещите в първите тренировъчни седмици трябва да я преудоляват. И все пак от треска до треска има разлика!

19.06.06
14:30

Еми то попринцип е добре да имаш мускулна треска след всяка тренировка това е знак че си натоварил мускулите много и по този начин те разтат.Но е вярно че от мускулна треска до МУСКУЛНА ТРЕСКА има разлика  8)

19.06.06
14:32

[quote author=“Alonzo”]Еми то попринцип е добре да имаш мускулна треска след всяка тренировка това е знак че си натоварил мускулите много и по този начин те разтат.Но е вярно че от мускулна треска до МУСКУЛНА ТРЕСКА има разлика  8)

подкрепям!

[quote author=“cleaner”][quote author=“Alonzo”]Еми то попринцип е добре да имаш мускулна треска след всяка тренировка това е знак че си натоварил мускулите много и по този начин те разтат.Но е вярно че от мускулна треска до МУСКУЛНА ТРЕСКА има разлика  8)

подкрепям!

мислите ,че всяка мускулна треска е еднаква...???

JI

19.06.06
15:20

мускулната треска не е индикатор за растеж

[quote author=“JiVk0”]мускулната треска не е индикатор за растеж

за това не става дума!

19.06.06
17:16

При мен става така, че след всяка тренировка за гърди имам мускулна треска, но гърдите ми почти не растът за разлика от другите мускули ? Правя само 3 упр по 3 серии ( или 4 упр по 2 серии). Що се получава така ?

TU

19.06.06
18:10

Какви признаци се проявяват(без да намесвате тая мускулна треска)  ,за да разбера дали съм  на 100% вазстановен за следващата тренировка???

19.06.06
18:24

Никои не може да ти каже дали си се вастановил или не  :? това можеш сам да прецениш САМО ТИ!!Ти си знаеш как се чувстваш и дали можеш да тренираш и до колко !!!!

InDaHEad

19.06.06
19:22

[quote author=“Veliko”]При мен става така, че след всяка тренировка за гърди имам мускулна треска, но гърдите ми почти не растът за разлика от другите мускули ? Правя само 3 упр по 3 серии ( или 4 упр по 2 серии). Що се получава така ?

Значи може да има много причини за застоя в гърдите.
1во:претрениране(недей да тренираш ако чустваш напрежение в гърдите)
2ро:еднообразние в тренировката(разнообразявай упражненията)
3то:хранителен режим(преди и след всяка тренировка обилно хранене)
4то:зависи дали изпълняваш упражненията правилно
5то:абе има и пето ама не се сещам :)

Виж ги тия и сам виж къде грешиш :wink:

19.06.06
22:39

е разбира се че не отдавна съм забравил онази а и неискам да идва отново затова непропускам тренировка освен по основателни причини!
 
Veliko - а как са ти килограмите при лега ?!!!

19.06.06
23:25

[quote author=“cleaner”]Veliko - а как са ти килограмите при лега ?!!!

Ами от лег правя вече серия(7-8 повторения) със 60кг (при собствено тегло 65-66кг).
От полулег правя серия с 50 (преди правех с 55).

———————————————————
[quote author=“InDaHEad”][quote author=“Veliko”]При мен става така, че след всяка тренировка за гърди имам мускулна треска, но гърдите ми почти не растът за разлика от другите мускули ? Правя само 3 упр по 3 серии ( или 4 упр по 2 серии). Що се получава така ?

Значи може да има много причини за застоя в гърдите.
1во:претрениране(недей да тренираш ако чустваш напрежение в гърдите)
2ро:еднообразние в тренировката(разнообразявай упражненията)
3то:хранителен режим(преди и след всяка тренировка обилно хранене)
4то:зависи дали изпълняваш упражненията правилно
5то:абе има и пето ама не се сещам :)

Виж ги тия и сам виж къде грешиш :wink:

1 - ами за претрениране - мисля че не. Все пак ги тренирам само 1 път в седмицата.
2 - гледам да сменям упр. ( а ако ги сменям абсолютно свеки път упражненията по добре ли е ? )
3 - храненето ми мога да кажа че е зле :oops: (работя по въпроса)
4 - упражненията мисля че ги прая правилно (виждали са ме по напреднали от мен и не са ми правили забележки - все пак ще пробвам да изчистя техниката до колкото мога)

20.06.06
05:46

абе че е хубаво да имаш мускулна треска хубаво , ама ако е след всяка тренировка до колкото ми е известно  не е чак толкова на добре ....

20.06.06
09:44

по това което написа си личи че е налице претренирване - за да ти падат резултатите или преумора следствие на дълбок запой и недоспиване  :wink:  или просто се разболяваш - сам изключи това което немислиш че е и вземи мерки и междудругото двете лежанки в един ден ли ги правиш ? ако да замени едната с дъмбели !!

20.06.06
10:04

[quote author=“cleaner”]по това което написа си личи че е налице претренирване - за да ти падат резултатите или преумора следствие на дълбок запой и недоспиване  :wink:  или просто се разболяваш - сам изключи това което немислиш че е и вземи мерки и междудругото двете лежанки в един ден ли ги правиш ? ако да замени едната с дъмбели !!

Лежанките ги правех в един ден и двете (вече няма :) ).

Аз не бях правил полулег 2 седмици някаде, затова мисля че резултати ми са паднали.

Ако има претрениране трябва да понамаля интензивноста на тренировката ?

20.06.06
10:10

ами ако е налице претрениране почини 2 дена през които се храни яко,нищо непроменяй просто подбирай упражненията за гърди така че да неси измориш трицепса и рамото преди да завършиш тренировката си а и също когато дойде тренировката за гърди гледай да не са ти изморени трицепса и предното рамо !!!!

20.06.06
15:09

1- ако има мускулна треска в мускула небива да се тренира
2- за да има растеж в мускула са нужни минимум 96часа почивка на мускулната група.
3- мускулната треска е сигнал за добре свършена работа - аз получавам всяка тренировка каквото и да тренирам.
4- ако си тренирал и нямасх мускулна треска значи не е било достатъчно тежко
5- ако имаш още вапроси питай?

21.06.06
23:54

Това само ти можеш да установиш, личи си - по силен си , имаш желание за трен и др.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1