24.06.06
13:28
Тъй като имам проблем с коленни връзки на едното коляно , но колело нема проблем да карам ,
та например за сваляне на кг . 5км бягане колко трябва да карам с колелото?
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
24.06.06
14:02
Пробвай с 1км интензивно плуване
[quote author=“3230”]Пробвай с 1км интензивно плуване
Е да ама като не мога да плувам , май трябва да почна нещо по въпроса,препоръчайте някой басейн в Сф
24.06.06
15:22
Незнам аз съм от Благоевград ма щом не ножеш да плуваш имаше нещо дето въртиш колело във вода обаче май повече жени го практикуват, а за сваляне казват че и бокс било хубаво
24.06.06
15:27
С плуване мазнини не се топят.
с плуването можеш да оформиш тялото си много добре.
няма да си много здраж но ще си чист(знам от личен опит)
относно басейна - препоръчвам ти “Спартак” в кв. Иван Вазов.
ако не знаеш къде се намира кажи ми от кой кв си и ще те опътя ако мога.
24.06.06
16:11
Е са тва изявление ме разби. Плуването най доброто аеробно натоварване(кардио), хем натоварва дробовете на MAX хем “масажира” сърцето
[quote author=“DaMp370”]с плуването можеш да оформиш тялото си много добре.
няма да си много здраж но ще си чист(знам от личен опит)
относно басейна - препоръчвам ти “Спартак” в кв. Иван Вазов.
ако не знаеш къде се намира кажи ми от кой кв си и ще те опътя ако мога.
Знам го ,какви пари ми трябват и аксесоари, водата добра ли е ?
ами зависи какво искаш...
ти искаш да тренираш или просто да си поддържаш фигурата с плуването?
ако искаш да се поддържаш не си взимаи много скъпи аксесоари.
аз там тренирах за 30 лв на месец и ходе 4-5 пъти в седмица,иначе за един ден ти беше май 3-5 лв ама така нямаш изгода. . .
една шапка (силиконова) ти е около 30-тина лв (горе-доло добра щото има и по 90 лв)
едни очила са ти към 20-30 лв (земи си сини или зелени-не знам защо но е по-добре с такива съм чул от много хора)
бански се надявам че имаш
първоначално след като се научиш да плуваш почни в 50 метровия басеин да правиш по около пет обиколки ако не ти е тежко де а ако мислиш че можеш повече и с пет не се натоварваш почни по 7-8 обиколки и след около месец или като мислиш че организма ти е готов за по-голямо натоварване мини на 10-12 обиколки.
П.П.Преди да почнеш да плуваш загрей МНОГО ХУБАВО защото там са жъзможни много травми!
П.П.П.Преди да влезнеш във водата си намокри леко сърцето и корема за да свикне организма.
П.П.П.П.Не плувай повече от 20 обиколки ! ! !
П.П.П.П.П.Щом искаш да се поддържаш не плувай с плавници ! ! !
П.П.П.П.П.П.След като се научиш да плуваш почни да тренираш по 3 дни с лека тренировка от 3-5 обиколки и така 2-3 седмици
П.П.П.П.П.П.П.След като напреднеш вече и имаш стаж от около 2 месеца можеш да вземеш едни като плочки дето се слагат на ръцете и те ти правят по-голямо съпротивление във водата => и натоварването е по-голямо.Ако ще правиш така го прави в петък за да можеш да си починеш събота и неделя.
П.П.П.П.П.П.П.П.Почни тренировка с 2-3 обиколки гръб за да загрееш.После премини на 5-6 обиколки крол и свърши с 5-6 обиколки брус.за разпускане направи още 2-3 обиколки гръб лекичко.ако смяташ да плуваш делфин (Butterfly) не повече от 4 обиколки защото при него натоварването е доста по-голямо!
Ами това е!
Пожелавам ти успех!
25.06.06
20:17
Е са тва изявление ме разби. Плуването най доброто аеробно натоварване(кардио), хем натоварва дробовете на MAX хем “масажира” сърцето
Това е вярно, но поради студената вода тялото не се поти и не се изгарят мазнини.Така знам аз.Имам разни от тренировките ходят от 1 година пък не са и мръднали откъм килограми.Е, вярно, че при тях може да се дължи на храната :roll:
ами аз като тренирах мога да ти кажа че имах чувството че се лее пот но от това зависи как тренираш , колко почиваш и как плуваш. . .
но определено има ефект :wink:
И аз съм в подкрепа на плуването. Изключително добра тренировка е. Типична аеробна, но може и да се модифицира леко.
Но всичко останало си зависи от храненето.
[quote author=“tpd”]И аз съм в подкрепа на плуването. Изключително добра тренировка е. Типична аеробна, но може и да се модифицира леко.
Но всичко останало си зависи от храненето.
Кога е най-добре да се кара колело ,за топене?
[quote author=“DaMp370”]до колкото знам рано сутрин на гладно . . .
И аз така съм чувал ,колко минути /км
26.06.06
17:40
[quote author=“hakama”][quote author=“DaMp370”]до колкото знам рано сутрин на гладно . . .
И аз така съм чувал ,колко минути /км
немного но не и малко стига да не се умориш и да не умреш от глад
26.06.06
18:12
Това е вярно, но поради студената вода тялото не се поти и не се изгарят мазнини.Така знам аз.Имам разни от тренировките ходят от 1 година пък не са и мръднали откъм килограми.Е, вярно, че при тях може да се дължи на храната :roll:
Еми зависи от интензивността на трнировката ако само си шляпаш в басейна нищо нема да стане
Еми зависи от интензивността на трнировката ако само си шляпаш в басейна нищо нема да стане
а кво тогава траа да праиш?да блъскаш като луд,да бързаш,да плуваш подвода или кво?
има ли неква разлика или некво значение дали ше плува под вода или над
26.06.06
19:40
Не трябва да плуваш под вода защото задържаш въздух, а за да има аеробен ефект трябва да дишаш колкото може по-учестено(според мен най-добре кроу или гръб) :D
[quote author=“3230”]Не трябва да плуваш под вода защото задържаш въздух, а за да има аеробен ефект трябва да дишаш колкото може по-учестено(според мен най-добре кроу или гръб) :D
гръб немога,надвода несъм мноо добър но ще се опитам. мерси сепак
а как плуваш под вода?
може ли да ми обясниш че нещо не мога да се светна . . .
и кво плуваш 20-30 сек и излизаш и после пак и т.н.
ако е така значи не правиш НИЩО!!!
от фотнес може да не разбирам но от плуване . . .
но да не се хвалиме сега кой от какво разбира и от какво не :roll:
както каза колегата 3230 най-добре КРОУ.
с гръб само се загрява.
Много сте се отклонили от темата.Човека пита за тичане или колело а вие му казвате плуване.Щом задава така въпроса сигурно е преценил че иска да тича или да кара колело но не и да плува.
Според мен ще е по-добре да караш колело тъй като не натоварва толкова много ставите а и изгаря доста мазнини
[quote author=“kazz”]Много сте се отклонили от темата.Човека пита за тичане или колело а вие му казвате плуване.Щом задава така въпроса сигурно е преценил че иска да тича или да кара колело но не и да плува.
Според мен ще е по-добре да караш колело тъй като не натоварва толкова много ставите а и изгаря доста мазнини
да де но аз като видях темата някой беше писам по-добре да плува и момчето питаше колко ще му излези и т.н. и аз му дадох малко повече инфо както и другите написали мненията си
[quote author=“DaMp370”]а как плуваш под вода?
с гръб само се загрява.
плувам под вода 30-40 секунда,покажа си главата за да си поема въздух и пак подвода и така,иначе мога и надвода но не много добре
[quote author=“ludacris”][quote author=“DaMp370”]а как плуваш под вода?
с гръб само се загрява.
плувам под вода 30-40 секунда,покажа си главата за да си поема въздух и пак подвода и така,иначе мога и надвода но не много добре
с ктоу се изгарят най-много мазнини ( е като изключиме делфина де ) и за тренировка според мен е най-добре кроу.а тва под вода . . .
Добре де ,ако сутрин си леко гладен и караш 20-30 мин колело ,има ли опастност да се разградят мускули и в каква степен
02.07.06
10:54
[quote author=“hakama”]Добре де ,ако сутрин си леко гладен и караш 20-30 мин колело ,има ли опастност да се разградят мускули и в каква степен
То винаги се рагражда по малко мускул и за да не се получава тв требва да се поемат калории след трен, но тъй кат е режим за отслабване трябва да се намери баланса
02.07.06
13:45
плуването натоварва всички мускули в тялото по ефикасно от тичането, но е и по-уморително.
Вярно ли е, че при каране на велоаргуметър се топят повече мазнини и по-малко мускули, докато при бягането топиш здраво и мускулна маса?
Имам си вкъщи вело и го мразя, а ходя да бягам почти всеки ден с кеф.За мен бягането е много по ефективно.На теория ще гориш повече ММ, но това изцяло зависи от храненето ти.
Да де, но при същото добро хранене, при вело в такъв случай ще гориш още по-малко ММ. :wink:
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече