Въпросче за бицепс

ludiaBG

12.10.06
11:59

Начи искам да попитам добре ли ще е сяка тренировка за бицепс да я заваршвам с дроп серия ? ще има ли ефект или не как мислите

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

12.10.06
12:05

Конкретен отговор незнам,но аз съм си изградил мнение за бицепса...избирам си едно упражнение което ми е задължително (21),останалите 2-3 упражнения ги сменям всяка седмица (упражненията са толкова много),никога не се задържам,примерно да правя един месец дроп серий или супер серий.Излезнах от  темата на въпроса но исках да кажа моя начин на трениране...който ми помага страшно много.

ludiaBG

12.10.06
12:13

моита тренировка за бицепс е така
1 Бицепсово сгаване с щанга
2 скотово  с дамбели
3 концентрично згаване

кажи на теб кое ти е постоянното опражнение :)

12.10.06
12:36

Казва се “21”,но по смъртно немога да ти го опиша точно как се прави,помня че в един филм на Рони Колман го имаше.Това ми е задължителното и го правя като 2-ро упражнение.Правят се 3 серии с едни и същи килограми и в трите,но килограмите трябва да са на 50-60 % от силата ти.Поне мен ме напомпва страшно много,ако можех щях да се оженя за това упражнение  :D :D :D :D Но сега сериозно,както казах аз съм напринципа всеки път различни упражнения,скотово,от седеж,с прав лост абе кво ли не,има ги много  :D Айде някой друг да се изкаже че се чувствам безполезен по тоя въпрос  :oops:  :lol:

ludiaBG

12.10.06
12:40

сетих се за кое упражнение става на въпрос преди и аз го правех

12.10.06
13:33

Значи най-голям прогрес имах когато се върнах към старата школа.Почнах да правя една тренировка от времато на Винс Жиронда.А тя беше Влачене на щанга към гърдите/щангата не се отлепя от тялото през цялото време на движението/10серии по 10 повторения.Концентрирано сгъване само че не това от коляно а наведен като ръката е пемпердикулярна на пода и при сгъването лакътя отава пемпердикулярен на пода 3 серии по 10-12 повторения.Това беше.Що се отнася до 3х21 е едно чудесно упр. за цялата ръка.Прави се като изходно положение на ръцете е предмишница успоредна на пода и се сгъва към гърди 7 повторения,после ръцете се разгъват изцяло и се сгъва докато предмишниците станат успоредни на пода 7 повторения и после се прави цялото движение сгъване на щанга 7 пъти.Това всичкото е една серия.Дано сте меразбрали де :wink:

ludiaBG

12.10.06
16:54

начи така по добре ли ще е програма за бицепс
1 3х21
2 сктово с дамбели 4х8-10
3 концентрично  4х 8-10

12.10.06
16:57

еми ако ти помага ще е по добре , ако не значи пак трябва да смениш нещо  8)  , но аз лично правя 2 упр. за бицепс , защото туй го тормозя , че не издържа на повечи :)

ludiaBG

12.10.06
17:02

с крив или с прав лост е по добре да се прави  21 ???

12.10.06
17:04

аз си го правя с крив , с кой е по правилно незнам

ludiaBG

12.10.06
17:10

аз преди го праих така  1-во с крив после с прав но сега ще правя 3 серии и за това ме интересува с кои ще е по добре аз си мисля че с прав лост но това е само мое мение :) исакм да чуя и други

12.10.06
17:52

Аз съм го виждал само с кривия лост,така и го правя.Успех

JI

12.10.06
18:07

старата школа рулз ..:))) ама при мене тя не дава ефект освен претрнеиране до човека е ...при мене расте малко повторения малко серии много тежко .

12.10.06
18:09

Offspring дай линк към клипчето на Рони,в което прави това упражнмение “21”  :D,че много ми е интересно за какво става  въпрос.  :) или ако някой знае нещо повече или има снимки,клипчета да постне.

12.10.06
18:13

Ами братле отдавна съм го гледал,пък това не е единствения негов филм който съм гледал и сега незнам кой точно беше.Но ето ти линк за торент съдържащ 4 филма на бате Рони. http://torrents.data.bg/details.php?id=46150&hit=1

[quote author=“ludiaBG”]Начи искам да попитам добре ли ще е сяка тренировка за бицепс да я заваршвам с дроп серия ? ще има ли ефект или не как мислите

При положение, че правиш 3 упражнения сега не виждам смисъл от дроп серии.

IceMan

12.10.06
19:59

[quote author=”МИЛЕ”]Значи най-голям прогрес имах когато се върнах към старата школа.Почнах да правя една тренировка от времато на Винс Жиронда.А тя беше Влачене на щанга към гърдите/щангата не се отлепя от тялото през цялото време на движението/10серии по 10 повторения.Концентрирано сгъване само че не това от коляно а наведен като ръката е пемпердикулярна на пода и при сгъването лакътя отава пемпердикулярен на пода 3 серии по 10-12 повторения.Това беше.Що се отнася до 3х21 е едно чудесно упр. за цялата ръка.Прави се като изходно положение на ръцете е предмишница успоредна на пода и се сгъва към гърди 7 повторения,после ръцете се разгъват изцяло и се сгъва докато предмишниците станат успоредни на пода 7 повторения и после се прави цялото движение сгъване на щанга 7 пъти.Това всичкото е една серия.Дано сте меразбрали де :wink:

перпендикулярно ли искаш да кажеш ?

а,що се отнася до правя и кривия лост - правя помпа повече,кривия е по удобен !

ludiaBG

12.10.06
23:57

[quote author=“boxerg”][quote author=“ludiaBG”]Начи искам да попитам добре ли ще е сяка тренировка за бицепс да я заваршвам с дроп серия ? ще има ли ефект или не как мислите

При положение, че правиш 3 упражнения сега не виждам смисъл от дроп серии.

е добре немога ли да вкарам някои пат дроп серии когато чувствам че имам още сила в бицепса след края на тренировката ?

13.10.06
00:19

Да вкарай,даже аз силно го препоръчвам!

KO

15.10.06
23:42

Какво е дроп серия? :?:  :roll:

15.10.06
23:47

Пример:лягаш на лежанката,на лоста има 50 кила,вдигаш ги 7 пъти,оставяш лоста при което двама помощника свалят по един диск и килограмите не станат 40,без почивка вдигаш и тях,после процедурата се повтаря с 20-30 кг. и край,общо взето вдигаш и намаляш постепенно килограмите за да изцедиш сичко от себе си/мускула  :D

21.10.06
09:08

[quote author=“ludiaBG”]начи така по добре ли ще е програма за бицепс
1 3х21
2 сктово с дамбели 4х8-10
3 концентрично  4х 8-10

Бате 21 е за изчистване ....

IceMan

21.10.06
09:13

е то е за изчистване ама нека го измести последно ... - 21-то

21.10.06
09:21

[quote author=“iceman”]е то е за изчистване ама нека го измести последно ... - 21-то

Според мен е най-добре да прави скот с щанга и с дъмбели и тва е  :wink: Мани го тва 21 като направи 45 ръка тогава ще мисли за релеф !!

IceMan

21.10.06
09:55

просто предложих че ако ще го прави (което не му е нужно) да го измести като последно упражнение :)

21.10.06
10:43

[quote author=“iceman”]просто предложих че ако ще го прави (което не му е нужно) да го измести като последно упражнение :)

Е да ... Вие не гледайте рони кво прави ... Тоя има ръка 55+ и се чуди какав релеф да вкара и как да я раздели ... Ние сле тука 80% от хората с ръка под 40 ... Маса треа !!

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1