Масивни рамена

08.03.07
21:51

На кои упражнения залагате ? И повече повторения ли правите или нормалните 6-8 ?

Повторенията ги прави между 6-12.
Масивни рамене се правят със щанги и дъмбели. Раменните преси са номер 1 упражнение за масивни рамене, за подробности виж в сайта.

08.03.07
21:57

Аз лично съм доволен от арнолд пресите много. Даже мисля, че в едно 12 повторения 4 серии ще има огромен резултат : )

Раменни преси здраво. Повторения колкото дойдат. Някой път даже не броя. След това разбира се разтваряне встрани.

08.03.07
22:10

Преди пред врат нали ?

[quote author=“topDevil”]Преди пред врат нали ?

Пред врат правя преси да.

[quote author=“topDevil”]Преди пред врат нали ?

Пред и зад врат ги сменяй.

08.03.07
23:15

Най-добре ми влиза за рамо пресата.Било зад или пред врат.

09.03.07
19:28

Яко раменни преси! Номера е да не падат ръцете много надолу (до положение успоредни на пода), а в най-горно положение не трябва да се разгъват докрай, защото ако се разпъват напрежението пада върху сухожилията.

09.03.07
21:47

Програмата за рамо която ползвам и от която съм доволен е:
1.С щанга пред врат
2.Разтваряне в страни от седеж
3.Разтваряне в страни с една ръка от стоеж
Понеже рамото ми в ден за гърди,тези упражнения мисля са достатъчни...завършвам с помпеща серия,отразява ми се добре.

JA

10.03.07
09:25

и аз съм по на Offspring програмата

10.03.07
09:32

На мен лично раменните преси и след това разтваряне встрани ми деистват добре,имам добро рамо като се има впредвид от колко време тренирам.

10.03.07
10:25

Аз НЕ събирам гърдите с рамото, тренирам рамото в отделен ден и определено ефекта лично при мен е по-добър. Малко или много след гърдите се уморявам...

10.03.07
12:05

аз правя 3 серии преси с щанга и това е то ама в един ден правя гърдите и рамото , а с гърба правя задно рамо малко е странна програмата ми

LU

10.03.07
13:08

разтварянията в страни трябва да са 1 упражнение

10.03.07
13:10

[quote author=“ludiaBG”]разтварянията в страни трябва да са 1 упражнение

Защо?

LU

10.03.07
18:17

защото така трябва да е
разтваряния в страни
щанга зад врат
щанга пред врат
повдигане на рацете напред
задно рамо (по избор упражнение)

10.03.07
18:34

Страхотен довод, така е защото е така. Аз пък казвам, че не е така.

Лудия аз толко упражнения за крака не правя ти за рамо ми приказваш...
И верно тоя довод не е много на ниво.

10.03.07
19:18

е може рамото да му е колкото главата  :D :D :D

КВ

10.03.07
19:20

[quote author=“Jorku”]Раменни преси здраво. Повторения колкото дойдат. Някой път даже не броя. След това разбира се разтваряне встрани.

само с тези 2 упражнения ли изгради твойте масивни рамена  :?:  :o

[quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Раменни преси здраво. Повторения колкото дойдат. Някой път даже не броя. След това разбира се разтваряне встрани.

Да. Като 3то правя някое за задно рамо което сменям през 1-2 тренировки. Това е.

КВ

10.03.07
19:25

[quote author=“Jorku”][quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Раменни преси здраво. Повторения колкото дойдат. Някой път даже не броя. След това разбира се разтваряне встрани.

Да. Като 3то правя някое за задно рамо което сменям през 1-2 тренировки. Това е.

БРАВО и аз така ще ги правя рамената щото виждам че има ефект  :shock:
а по колко серии ще ми препоръчаш  :?:

Това, че нещо работи при някой не значи че и при теб ще бачка. В тоя случай може би не е така защото това са си основни упражнения за рамо, но говоря принципно. Особено с тия програми на Арнолд като ги видят всички и си мислят като ги правят ще станат като него. Успех им желая.
За въпроса ти - аз повече от 3 серии не правя никъде освен за гръб и понякога за крака.

КВ

10.03.07
19:32

[quote author=“Jorku”]Това, че нещо работи при някой не значи че и при теб ще бачка. В тоя случай може би не е така защото това са си основни упражнения за рамо, но говоря принципно. Особено с тия програми на Арнолд като ги видят всички и си мислят като ги правят ще станат като него. Успех им желая.
За въпроса ти - аз повече от 3 серии не правя никъде освен за гръб и понякога за крака.

а повторенията има ли значение колко ще са 6,8,10,12,15 :?:  :shock:

11.03.07
20:59

[quote author=“MOHCTAPA”]Яко раменни преси! Номера е да не падат ръцете много надолу (до положение успоредни на пода), а в най-горно положение не трябва да се разгъват докрай, защото ако се разпъват напрежението пада върху сухожилията.

Ето, това е истината! Защото не е толкова важно кои упражнения се правят, а как се правят!

Иначе аз правя (след тренировката за гърди):
1). Раменни преси пред гърди (с щанга или дъмбели) 2х6-8, когато съм в настроение пробвам и единици-вдойки
2). Разтваряне ръце встрани от стоеж 2х8-10
Заедно с тренировката за гръб:
1). Разтваряне от наклон или обратен пег-дек 2х8-10

Никога не съм правил специално упражнение за предната глава на рамото, нито смятам да правя.

По-здрави!

П.П. Изказах се и аз! :lol:

VI

12.03.07
16:53

амм какво да правя за задно рамо с дъмбели  :)

12.03.07
17:26

Разтваряне от дъмбели от наклон - наведен, легнал по корем, приведен от седеж и т.н. :)

13.03.07
12:04

Аз правя рамо и гръб в един ден
За рамо правя на Смит машината преси 15- само с лоста за загряване и после 12,10,8,6 с повишаване на тежестта. Разтваряне от стоеж или седеж с дъмбел 3х10-12 и за задно рамо на машината отново 3х10-12
Тренировката ми за рамене не е нищо особенно но поне при мен дава добри резултати

ZO

13.03.07
14:28

Аз залагам на щанги и дъмбели и съм доста доволен.Програмата ми е следната:
1.За първо упражнение правех 3 серии пирамида раменни преси по 10-8-6 повторения,но горните ми гърди изостанаха и тъй като правя полулег раменните преси ще ми дойдат вповече,затова правя вертолет(също базово упражнение,също позволява използването на големи тежести)-3 серии пак в пирамида 10-8-6 повторения.
2.Разтваряне встрани с дъмбели-2 серии-1 много тежка,6 повторения като последното е до отказ,втората е 8 повторения отново до отказ,взимам по-леки дъмбели и правя още 5-6 повторения.
3.Разтваряне на скрипец от наклон за задно рамо-3 серии по 8 повторения

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1