19.09.07
22:04
Здравейте.
На 15 години съм, макар и все още да не съм ги навършил. През целия си живот съм бил с наднормено тегло и никога не ми е пречило - с приятелите си общуваме страхотно, щото те са си свикнали с мен. В момента съм девети клас и съм в ново училище, нов клас и доста непознати и красиви момичета... Доста голямо впечатление ми направиха батковците - всички едни такива яки, предполагам едва ли има някой там, който да не е ходил на фитнес. Много ми се иска да имам приятелка, а в момента това няма как да стане, поради факта, че съм висок около 180 см, а тежа 95-97 кг. Мисля, че това с което се захващам, ще ми е доста трудно докато свикна. Честно казано срам ме е да отида във фитнес клуба, защото хората там са яки, а аз просто едно кюфте. За това ще помоля ако някой е навит да даде някъкви съвети относно стягането на тялото ми. Ще приложа и снимков материал. Бих искал да оформя гърдите си и да премахна мазнините в областта на корема ми. Също така тези на краката ми. Но най-главно съм разтревожен за гърдите ми, защото наистина са големи.
Моля, ако смятате да се гаврите с мен, кажете поне да не си играя да пускам снимки. Благодаря много предварително!
Здрасти! Ако към мотивацията да промениш себе си прибавиш и желанието да харесваш сам себе си (тоест не само заради момичетата), би било прекрасно.
Мммда, разбирам стреса ти от новия клас и новото училище...
В този хубав сайт можеш много неща да прочетеш по темата, която те вълнува. Сигурна съм, че много от потребителите ще ти отговорят. 15 години е супер възраст за влизане в зала. Изобщо да не ти пука като прекрачиш вратата на салона. Ти какво си мислиш - че всички, които са яки и не са кюфтета, както казваш ти, са такива по рождение?? Никой не се е родил научен - нали? Всичко, което виждаш е плод на много упоритост и дисциплина във фитнеса. И въобще през ум не ми минава, че някой от форума може да се гаври с теб или да ти се подиграва. Така де - която и зала за фитнес да си избереш (стига само да не е тип подземен 16-ти братовчед нафитнес салон с уреди пред ядрен разпад) можеш да поискаш от инструктура да ти направи програма с упражнения и хранителен режим, както и да поговориш с него/нея. Ще успееш!
Хубав ден!
Мнението беше редактирано от kozunak на 20.09.07 04:52.
20.09.07
05:05
Здравей,
тук няма гавра, най-много комюнитито да ти помогне. Има няколко материала, които задължително трябва да прочетеш, за да добиеш представа за три фактора: тренировка, хранене, хранителни добавки.
Хранене
Диети за отслабване – приложимост и особености
Отслабване с Високо белтъчна диета (ВБД)
Отслабване с ниско въглехидратна диета (НВД)
Отслабване с Равномерно балансирана диета (РБД)
Тренировки
Бързо и лесно отслабване само за 3 дни седмично!
Гарантирано отслабване за амбициозни хора, разполагащи с време
Балансирана програма за отслабване
Хранителни добавки
Хранителни добавки - мини гид за абсолютни новаци
Хранителни добавки при новаци
Прочети малко сега, след което ще може да зададеш конкретни въпроси кое е по-добре и кое не според мен.
20.09.07
07:08
Момче, ключа към приятелките се нарича самочувствие. Ако го нямаш и хубавото тяло няма да помогне.
Стегни се, чети материалите от сайта и после питай какво не ти е ясно.
Не е свършил света, ако много искаш нещо, ще намериш начин да го направиш.
Запомни от мен едно - тялото е едно цяло и следва да го тренираш като едно цяло.
Не може да оформиш само гърдите си, или само ръцете си. Трябва всичко да е пропорционално.
Мнението беше редактирано от tbby на 20.09.07 07:14.
Момче най - важното е да се вземеш в ръце и да се въоръжиш с кураж и търпение, като си решил да променяш тялото си трябва да знаеш че няма да стане от днес за утре, но малко по малко ще се променя към по добро отивай в залата и започвай да тренираш, но преди това си избери някаква програма и не забравяй постоянно да се информираш за нови неща които не знаеш, айде успех в преображението :)
20.09.07
12:37
Здравейте.
На 15 години съм, макар и все още да не съм ги навършил. През целия си живот съм бил с наднормено тегло и никога не ми е пречило - с приятелите си общуваме страхотно, щото те са си свикнали с мен. В момента съм девети клас и съм в ново училище, нов клас и доста непознати и красиви момичета... Доста голямо впечатление ми направиха батковците - всички едни такива яки, предполагам едва ли има някой там, който да не е ходил на фитнес. Много ми се иска да имам приятелка, а в момента това няма как да стане, поради факта, че съм висок около 180 см, а тежа 95-97 кг. Мисля, че това с което се захващам, ще ми е доста трудно докато свикна. Честно казано срам ме е да отида във фитнес клуба, защото хората там са яки, а аз просто едно кюфте. За това ще помоля ако някой е навит да даде някъкви съвети относно стягането на тялото ми. Ще приложа и снимков материал. Бих искал да оформя гърдите си и да премахна мазнините в областта на корема ми. Също така тези на краката ми. Но най-главно съм разтревожен за гърдите ми, защото наистина са големи.
Моля, ако смятате да се гаврите с мен, кажете поне да не си играя да пускам снимки. Благодаря много предварително!
Какво е това училище бе момче? Да не е училище за фитнес маниаци с приемен изпит на тема фитнес ? ;-P
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 20.09.07 12:37.
Аз пък те съветвам да оставиш за сега фитнеса и да наблегнеш на някои лек кардио спорт. Най-доброто за мен е плуване. Да, ефектът ще се прояви по-бавно, но пък за това ще е траен и ще имаш една добра основа да започнеш с фитнеса. От личен опит - воля, мотивация и постоянство са 3те елемента, от които се нуждаеш най-много. Мотивацията да речем, че я имаш под формата на “красивите момичета” :P, макар че би било добре да ти идва отвътре. Волята се тренира, ще видиш - колкото повече тренираш, толкова по-приятно и лесно ще става. Същото важи и за постоянството.
Отново от личен опит - наблегни в/у корекция на хранителния ти режим повече от всичко останало. Едва 4% от хората са с вродена предразположеност към трупане на излишни килца; всички останали са се омазали, защото ядат неправилно. Намали размера на порциите, увеличи честотата им. Никога не преяждай, не яж след 8. Когато ти се яде, но не си гладен (много хора, включително и аз, имат условен рефлекс да ядат, когато няма какво да правят), вкарай по една чаша вода, направи една серия коремни преси и ще видиш, че помага. Това е от мен. Успех!
21.09.07
11:03
Здравей !!!
ти си само на 15 г. сега е времето да действаш не, че после ще е късно.
1. задължително диета ниско въглехидратна
2. яж плодове до обяд желателно е да са грейпфурти и лимони
3. тичай сутрин - /ако бюста ти е голям и ти пречи да тичаш ходи бързо и прави повече обиколки/
4. влизай в залата да не ти пука
5. прави разходки вечер.
Първо браво че си се решил ;)
Аз бях в същото положение като теб:На 15 год съм 184 висок и тежах 96 кг :/
Цяло лято ограничавах яденето и мазните храни, също така и плувах 3-пъти в седмицата по 1 кл
Сега тежа 87 кл и вече спазвам правилна(според мен :) ) НВД и започнах да хода на Фитнес по 5 пъти седмично(с програма за всички части от тялото иначе няма см). Давай смело на пред,но първо прочето всички теми който са ти дали ВАЖНИ СА !! без тея трудно ще направиш нещо
и Успех ;)
03.10.07
15:39
Значи бате, изобщо не се притеснявай от външния си вид в момента, и аз бях тюлен като влезнах във фитнеса преди 2 години и половина.И сега в моето даскало има много привлекателни (яки каки) момичета. И аз искам да съм във форма и с много труд и усилия го постигам, та това което искам да ти кажа е следното, преди 2 год. и половина бях 1.63 см и тежах 75-76 кг. а сега съм 181см и тежа 81 кг. От теб се иска постоянство и много амбиции и желание, а именно спираш
1.Хляба
2.Сладкото
3.Газираното
4.Чипсове и тем подобни
Резултатите няма да закаснеят не се притеснявай... Видими разлики може да наблюдаваш след 2-рата седмица ! :)
Е това е от мен, успехи :) ;-)
Здравейте, използвам тази тема, за да не оспамвам форума излишно.
На 19 години съм. Откакто се помня съм с наднормено тегло. Пикът дойде, когато бях на 17 и някакви месеци и тежах 108 кг при ръст 177 см. Тогава си казах, че каквото и да ми струва, ще сваля. Започна ми кандидат-студентската кампания и въобще нямах много време, затова не включвах фитнеса като вариант. Направих си някаква диета (гледам, тук се нарича НВД), състояща се от пресни зеленчуци, сирене, яйца, пилешко месо и от време на време готвено, но с по-малко мазнина и резултатите не закъсняха. В момента съм 182-183 см (не съм много сигурен) и тежа 83-84 кг. Не съм приемал никакви добавки и пр.
Всичко дотук изглежда отлично, но проблемът е, че тялото ми е отпуснато. Още има мазнини и сякаш кожата е твърде “голяма” за сегашното ми тяло. В резултат на това имам проблеми с корема, гърдите и вътрешната част на горните бедра - отпуснати са. Реших все пак да пробвам що е то фитнес след кандидат-студентската кампания.
Тръгнах на фитнес 3 пъти седмично и реално единственият ефект беше, че направих що-годе красиви рамене и гърбът ми се поразшири малко.
Тренировката ми се състоеше в :
1. велоергометър - около 20 мин при степен 1 и скорост от около 30 км/ час + бедрено разгъване
2. Упражнение за рамена, гръб и трицепс - придърпване на лост
3. Флайс ,”лежанка” и пек-дек машина
4. Коремни преси - от легнало положение и впоследстие повдигане на краката.
5. велоергометър - около 10-15 мин при степен 1 и скорост от 25 до 30 км/час
Всъщност, излъгах. Сякаш имаше някакъв ефект и той се изрази в изчистване на някои мазнини от корема и бедрата и дори стягане. Въпросът е, че престанах да ходя от около 3 седмици - бях болен, имах шофьорски изпити и пр. Кажете ми, тренировката в този си вид разумна ли е и ако не, моля да ми препоръчате нова, понеже наистина нищо не разбирам, а всичките ми приятели гледат на фитнеса като на нещо за “безмозъчни тъпаци ” и “диви комплексари” и е разбираемо, че там химията няма да се получи :)
Мнението беше редактирано от ring123 на 09.11.07 10:12.
единственото, което трябва да направиш е да поразгледаш по-добре изданието и форума. Гарантирам ти, че ще намериш всичко, от което се нуждаеш, даже и повече :)
Както казва Кличко със физика и психика... Както казва Галена - не тръгвайте с женени...
Спорт и хранителен режим, волята е много важна! Хъс, мариз, атака!
Здравейте! И аз не искам да спамя в с друга тема тъйче пиша тука.
И аз съм на 15, но аз не съм (много) дебел аз съм 1,83 и тежа 78 кила. Така имах проблем с краката и ми беше забранен всякакъв спорт (тъй горе-долу около 7 месеца.) та сега цялото ми тяло е хипер отпуснато.
Та въпроса ми е:
как мога да се стегна (цялото тяло) без да ходя на витнес и какво да правя?
а за плуванете , преди сее подържах с него, но сега в Добрич няма басейн.
благодаря ВИ предварително.
Насочи се към един хубав хранителен режим и ако имаш излишни мазнини по тялото ,бих ти препоръчал нвд.В сайта има доста теми относно тази диета,пък и ние сме тук да помагаме :) За стягането на тялото - избери си един спорт и ...почвай сериозно.Може да тренираш със собствено тегло(лостове) или пък някой боен спорт.За по-бързи резултати ,включи кардио тренировки,но те не са задължителни.Най-важното е храненето + тренировки
Успех
добре, благодаря за съвета. :)
а също да попитам.
да спра ли цигарите, защото почнах да пуша (и аз незнам защо), но почнах. и имаше период, в който се опитах да ги спра, но за 20 дена качих 2 килограма. и ако ги спра тази диета нвд ще помогне ли да не дебелея?
Мнението беше редактирано от ivancho0o на 29.04.10 05:57.
29.04.10
09:42
Относно цигарите,аз мисля,че си качил килограми,защото когато пушиш не изпитваш толкова желание да ядеш,а когато си ги спрял си ги заместил с храна и затова се е получило така.Това е моето лично мнение.
Относно цигарите,аз мисля,че си качил килограми,защото когато пушиш не изпитваш толкова желание да ядеш,а когато си ги спрял си ги заместил с храна и затова се е получило така.Това е моето лично мнение.
ами да аз точно това казах, че от цигарите качих кила.
29.04.10
10:18
Ти не си качил килограми от цигарите,а от това,че си ги спрял и си наблегнал на храната.
03.05.13
01:47
Така значи ще използвам тази тема въпреки че доста старичка но няма значение тамън ще я вдигнем. Та да си дойдем на думата висок съм 182 тежа 83 килограма бях 108 килограма за цялата зима сам свалил всичко това ходя на фитнес но като чели съм доста отпуснат и мазен чудя се какво да правя фитнеса ми стана като хоби от всичко си имам вече 3 ти месец съм там но искам да се стегна ако мисля си за кардио но не знам не знам помагайте
03.05.13
07:53
Така значи ще използвам тази тема въпреки че доста старичка но няма значение тамън ще я вдигнем. Та да си дойдем на думата висок съм 182 тежа 83 килограма бях 108 килограма за цялата зима сам свалил всичко това ходя на фитнес но като чели съм доста отпуснат и мазен чудя се какво да правя фитнеса ми стана като хоби от всичко си имам вече 3 ти месец съм там но искам да се стегна ако мисля си за кардио но не знам не знам помагайте
Прави това http://www.bb-team.org/forums/viewthread/67635