25.03.09
11:44
казано от Sentetic на 24.03.09, 21:43:
ми може и да ви разочеровам,но продуктите от склада не са за нашата среда.след лабораторни тестове показва,че са годни само за сладкарската промишленост и не си го измислям,а съм питал точно за този склад ;)
Можеш ли по-обстойно да разясниш? Какви тестове? Какви са резултатите? И защо не става за нашата среда - не с усвоява ли ?
казано от Sentetic на 24.03.09, 21:43:
ми може и да ви разочеровам,но продуктите от склада не са за нашата среда.след лабораторни тестове показва,че са годни само за сладкарската промишленост и не си го измислям,а съм питал точно за този склад ;)
Абе протеина си е протеин бе, защо да не е годен за нас а само за сладкарска дейност ? Кажи какви лабораторни тестове ?
администратора на фитнес-бг ми го каза това,а кога са правени тестовете немога да кажа ;)
Добре, както Simeon каза - протеина си е протеин. На документ си пише примерно, че е 80% съдържание на протеина, суроватка - какво друго ще има различно, та да го прави негоден за нашите цели? И да има нещо добавено в повече (необходимо за сладкарската промишленост) не виждам как това изменя съдържанието на протеина и го прави негоден.
Все пак, както казах - трябва си едно достоверно изследване, за да се знае дали си заслужава.
25.03.09
17:48
Емпиричен опит момчета, емпиричен опит :) . Протеина е супер евтин взимате 5 кила, разкарвате другите добавки, които пиете и за 1-2 месеца си правите изводите - как възтановява, дали ви омазнява, дали го усвоявате или не.
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 25.03.09 17:49.
администратора на фитнес-бг ми го каза това
Случайно познавам единия от собствениците на въпросната фирма и лично той НЕ ОТРИЧА ФАКТА, ТЯХНАТА ФИРМА ЗАПОЧНА ДЕЙНОСТТА СИ С ПАКЕТИРАНЕ НА ПРОДУКЦИЯ ТОЧНО ОТ ТОЗИ СКЛАД.
Ако потърсиш има го и в този форум черно на бяло някъде по темите. Потърси за Експлоуд и ще ти излезе.
Пазарувайки директно от склада вие просто прескачате прекупвачите. Нормално е те да роптаят и да се опитват да не ви загубят като клиенти. Също така е нормално вие от своя страна да потърсите и най-доброто като цена/качество за себе си.
Дори и това да не е изгодно на някои фирми.
Нали?
:)
а незнам.никои не ма запазва като клиент просто изказвам мнение,че от българското ми допадат експлоуд като качество(българско)/цена.пък от къде са тръгнали немога да ти кажа
26.03.09
09:32
казано от mitaka101 на 25.03.09, 20:50:
администратора на фитнес-бг ми го каза това
Случайно познавам единия от собствениците на въпросната фирма и лично той НЕ ОТРИЧА ФАКТА, ТЯХНАТА ФИРМА ЗАПОЧНА ДЕЙНОСТТА СИ С ПАКЕТИРАНЕ НА ПРОДУКЦИЯ ТОЧНО ОТ ТОЗИ СКЛАД.
Ако потърсиш има го и в този форум черно на бяло някъде по темите. Потърси за Експлоуд и ще ти излезе.
Пазарувайки директно от склада вие просто прескачате прекупвачите. Нормално е те да роптаят и да се опитват да не ви загубят като клиенти. Също така е нормално вие от своя страна да потърсите и най-доброто като цена/качество за себе си.
Дори и това да не е изгодно на някои фирми.
Нали?
Ех, защо ли бях СИГУРЕН че е това! Стремя се да не тая големи надежди, след половин час с един приятел ще идем до склада в Пазарджик да видим с какво разполагат. Та с две пуми - опитвам се да не изпадам в излишен оптимизъм, ама изказвания от рода на “собственика на един сайт ми каза че не е хубав” ми звучи ама точно като “един прекупвач ми каза да не му подбивам печелбата”. Защо не е хубав? Нисък е процент? Много лактоза? Протеин съставен от 5 аминокиселин на кръст? Ай сиктир! На мен пък един баджанак ми каза, чи бил мноу юбаф. Ще пробвам. Ако дават насипно, днес ще си взема едно кило. Знам, че не може да го устя истински, но пък може и да усетя нещо, защото все пак 10 дена ще го пия и в момента не пия никакви други добавки. Повече няма да взема докато не направим изследвания. А за тях съм обещал да участвам, както намерите за добре, парите не са проблем. Проблем съ само за 80 левовите протеини.
26.03.09
16:49
Пред няколко часа бях до склада, но час сега намрам време да пиша.
Малиии, къде се намира в Пазарджик не е за обяснение....В такива момента пак се обеждавам за “гнусността” на България. Зад лъскавия Кауфланд, в едни забутани 60-годишни постройки, сред разрушение и мръсотия, гадни следвоенни пейзажи където могат да виреят единствено рбездомни кучета и хлебарки... Иначе самия склад се различаваше малко от това. Та, 15 кила WHEYPRO 65 - 126 лв, както беше казоно тук. Цена на дребно - 8.82. Имаха и 80%, който на дребно беше под 10 лв, даже ме се струва че беше по-малк от лев по-скъп от 65%. Поради някаква причина обаче, както в този форум, така и в Пазарджик, усилено се харчеше повече 65%. Затова и “да се слея с масата”, взех от него. 1 кило. И един приятел и той 1 кило. Да го пробваме. По туку-виж дал и някакви резултати. Само да го изследваме, ако е добър, взимам един чувал поне...
Вкус - нормален, не бих казал гаден. Поносимост - пълна, но моя стомах не е критерий. Не ме заболя, и не съм се оригал или пърдял повече от друг протеин. Разтворимост - средна към ниска, малко като пясък е във водата, но пък не остава много по чашата, пил съм такива които половината остава по чашата. Направи ми известно, по-скоро негативно впечатление, че като го пиеш, скърца малко между зъбите - все едно има ситни гранули. Тези, които сте го пили, и при вас ли е така?
Ами това е, след няколко дни ще кажа дали съм усетил някакъв ефект, ще го пия 10 дни, макар че не вярвам да усетя каквото и да е било, в момента само поддържам. Единственото, което ме вълнува на този етап е да му направим изследване.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 26.03.09 17:32.
Аз си го правя с мляко, но няма и следа от тези “скърцащите” по зъбите. Може би трябва по-хубаво да го разтвориш (шейкнеш) . Аз пия същия, резултати видими няма, но се надявам да не е кръгла 0 протеинчето. Пак ще се повторя, но ще ми се да се разбере какво е съдържанието му.
АКо има някакви резултати и при мен ще споделя.
26.03.09
21:51
Много странно скърцане и разтворимост - аз предикато съм пил не съм имал проблеми(не съм ходил до склада почти година). Но това което ми стана МНОГО странно е че е 8.8 лв. Преди години почна от 11 лв и последно като ходих беше близо 15?! А няма начин да говорим за различни фирми, най-малкото за този в София. Ако утре ми остане време ще им звънна един телефон да питам. А да - ако им пойскаш могат да ти дадат копие от техните сертификати за отделмните партиди, който са докарали. Аз бях взел за всички продукти мислех да ги сканирам, но се разтегли във времето и ги затрих някъде.
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 26.03.09 21:52.
МНОГО странно е че е 8.8 лв
Нищо странно няма - в цял свят цените падат, само в Бг ги вдигат!
Поради някаква причина обаче, както в този форум, така и в Пазарджик, усилено се харчеше повече 65%. Затова и “да се слея с масата”, взех от него. 1 кило
Тази “мода” тръгна от Карабиберов - ако си спомняте в магазина му на Пиротска 12 си седяха чувалите с протеин зад щанда и сипваха на килограм. (после пусна световната марка JK и чувалите зад щанда изчезнаха)
Та показваха гордо на клиентите надписа на чувала “WHEYPRO” - защото за “казеинат” повечето хора не бяха и чували.
После се навъдиха едни “разбирачи”, които препоръчваха НАТРИЕВИЯ казеинат вместо калциевия.
Че и работниците в склада - и те мнения дават - “това се купува от културисти”.
Ми добре. Аз пък си искам нещо за нормални хора :)
Закакво ми е да ям 30% лактоза? Ако погледнете сертификата на WHEYPRO - толкова е в него.
А в казеината - 0%.
Ама бил по-скъп - като сметнеш чистия протеин не излиза скъп: 90% в казеината срещу 65% в WHEYPRO. Значи 25% разлика, тоест 1/4. Ако купиш 4 кг. казеинат - те се равняват на 5кг. WHEYPRO.
И без лактоза, да не забравяме.
И т.н. и т.н.
Хубаво е човек да избира сам и съзнателно какво купува и още повече какво яде, вместо да се води по течението.
27.03.09
10:58
Разбира се, така е, но ми се струва че си ме разбрал че 65% суроватката се харчи повече от казеината - въсщонсот не знам, аз имах предвид че се харчи повече от 80% суроватката, която беше с 10% по-скъпа и приблизително с 20% повече протеин, ако вярваме на етикета - тоест дори по на сметка и с по-лмакло лактоза, просто не оставя място за нея, ако отново приемем че етикета за 80% белтъчно съдържание е верен. Следващия път мога да взема 1 кило от нея, за целите на пробването. Големите чувало не взимам преди да съм уверен че съдържат това окето пишат че съдържат.
Иначе това за JC ми хареса - хаха, имало чували, но веднъж започнали ли самата марка, нямало вече чували. По ирония на съдбата, в момента съм си изсипал WHEYPRO в 2 кг ULTRA WHEY PRO, точно на JC! Хаха, дори имената си приличат, а сигурно и добрата ми нова суроватка е отишла при добрата си стара посестрима, или поне “жилището” и.
27.03.09
11:18
Знам, че небива да пиша по темата, но се сетих за една друга марка известна в далееечното минало ..казваше се ако не греша Атлетик и се произвеждаше в Пазарджик, кутиите им бяха картонени като съвременна кутия от прах за пране :), те това е първия протеин който съм опитвал :), вероятно по качество дори е бил по зле от тези за които говорите.
27.03.09
11:32
Не, не е бил. Още вчера забравих да ви кажа, че те са още една от фирмите, които пълни от ПИК КО - в склада без да искат ми казаха, точно Атлетик. Даже ме препратиха да си купя от тях капсулован от същия л-карнитин, ама вземсто 3 лв - 10 лв, тоест 7 лв за желатинови капсулки дето едва ли струват повече от 30 стотинки. Е, не го направих.
Преди малко пък отново чух за Карабиберов - че той бил внасял въпросните продукти, като WHEYPRO. Източника ми е сигурен, ама дали внасял ще рече че той стои зад дейността на ПИК КО или че ги “внася” във своите протеини, не знам. Само знам, че същиуя източник ми препоръча да купувам само от Карабиберов, неговите били оригинални!
27.03.09
11:38
Тази фирма Атлетик ..не съм я срещал по щандовете от има няма 10 години, немога да си спомня цените им ама за онова време предполагам ...ех много време е минало, остарял съм
27.03.09
11:45
Значи, стандартната им цена на кило протеин през 2002 беше 9 лв
През 2005 - 15 лв
И изведнъж моля ти, се гледам през 2008 - 35 лв
Оттогава не съм се интересувал изобщо какво ставя с тях. Инфлация ли? Криза ли? Гледат че западните марки се харчат за толкова, и съответно “Кви сме виж ние, да не си вдигнем 3-но цените за красота?”
27.03.09
11:49
Незнам аз Атлетик съм купувал някъде около ....99-2000 година ( ех ще взема да си разкрия стажа в спорта :) )
27.03.09
16:07
Купих преди малко 80% за 9,80 лв. Сега си направих около 40 гр с половин банан и мляко в блендера - беше идеален. Жоро, нямаше нито скърцане между зъбите нито нищо, перфектно се разтвори, другия път ще опитам само във вода и в бутилка. В склада питах - чувал 80% е 10 кила, чувал 65% е 15 кила(такива са само разфасовките), ако вземеш чувал - 5% отстъпка :) .
П.П. А като се сетя, че само до преди по-малко от година 65% беше 15 лв и нямаше 80 % :).
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 27.03.09 16:08.
тия дни ще им потърся склада или представителя за Варна , гледам имат такъв в западната зона ,па мисля и да опитам от 80% -вия един чувал ще разделим тука 3-ма човека . аз също съм навит да дам пари и за изследване
27.03.09
19:52
Преди малко пих пак 30-40 грама разтрворени само във вода, повечко джурках шишето, но се беше разтворило перфектно.
27.03.09
21:33
Абе с миксер се разтвори на по-добро от средното ниво.
Хора, според мен това е най-важния протеин за изследването. В него ни е надеждата, щото ако има смисъл, предимството му е ясно. Ще видя как стоят нещата в темата за излесването.
И аз преди 2 дни ходих до склада им в София.Взех си 2кг Wheypro 80 за 9.80лв/кг (не мога да разбера кой би предпочел да си вземе 60% суроватка при условие,че 80%-овата е по-скъпа с по-малко от лев,но пък има с 20% по-голямо белтъчно съдържание>много по-малко и лактоза),1кг калциев казеинат за 27лв/кг и 3кг малтодекстрин за 2.70лв/кг.Суроватката и казеина добре се разтварят,имат малко специфичен вкус,но е поносимо :P -сега пия от тях по индустриални количества :) Наистина трябва задължително да ги изследваме!
CheFolino имат склад във Варна намира се точно в западна индустрялна зона в края.Като търсиш ако ти се наложи да питаш не питаи за фирмата щото аз така направих и естествено никой не я знаеше.Питаи за винзавод “Димят” там на портала вече ще ти кажат къде точно се намира самата фирма.
Мнението беше редактирано от AiR на 28.03.09 00:57.
Някой знае ли дали имат представител в Бургас и къде се намира той ? Ако няма явно ще се ходи до Варна :)
p.s. В bgmaps не можах да намеря въпросния адрес до Винзавода.
Мнението беше редактирано от CARL_FX на 29.03.09 13:54.
29.03.09
15:32
казано от FRANKO1 на 29.03.09, 14:38:
в бургас май сме от преебаните :(
Сееефтеее хехех :)
Гледах в сайта им и в Бургас нямаха :(( Другият път като съм в Варна ще го търся явно Винзавода и аз
Мнението беше редактирано от target на 29.03.09 15:52.
казано от CARL_FX на 29.03.09, 13:52:
p.s. В bgmaps не можах да намеря въпросния адрес до Винзавода.
по последни данни адресът на Димят е бул.Владислав Варненчик 281 (в близост до Технополис,Пикадили-младост и Практикер)
http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=82ffb112ef5673b38930002c66890b87&tip=1&initsearch=1
утре отивам да заредя едно чувалче от 80% суроватка , дано да имат на склад.
Мнението беше редактирано от CheFolino на 29.03.09 15:55.
това същия адрес в индустриална зона описан малко по нагоре ли е ? утре пращам познати да пазарят
Мнението беше редактирано от CARL_FX на 29.03.09 16:00.
кажете моля ако има някакво развитие със склада във варна(каква суроватка точно имат в наличност и на какви пари).аз след 2 дена ще бъда във Варна и ще ги посетя въпросните складове,и ще докладвам съответно какво е положението :)
току що едни приятели ми се обадиха от склада - доста трудно са го намерили, нямат 80% само 65%.....а и не продават на дребно ! Разделихме 1 чувал да видим как е....
P.S. обясниха ми че 80% до 1 месец ще имат в чувал по 10 кг
току що звънях в склада и ми казаха абсолютно същото,само дето 80 %-товия бил просто перспектива и никаква дата не знаеха,карнитин също нямало в момента .та утре или сряда съм във Варна за едно чувалче от 15кг 65%,и някой ако иска да го делнем ще е суперможе и трима по 5кг,да пише тук в темата или на лично да се разберем.
Еми аз съм навит с някой от варна да напраим партия за 1 човал да го пробваме как е ,пък после ако е хубаво протеинчето в по големи количества.Ако има навити може да го делнем на 3-4 пък даже и на 5….като за първи път може и само с 3 килца да се задоволя ;] Имам 1 приател който също е навит.Иначе за склада няма проблем вече ходих и обикалях знам къде е ;))
Мнението беше редактирано от AiR на 30.03.09 17:33.
днес не ми остана време да мина , и във вторника ще е така .. така ,че най рано в сряда ще имам възможноста да го потърся... ще помоля някой който е ходил и знае как се стига точно да разясни малко , за да ми спести обикалянето и въртележките в тая зона и без това западна индустриална ми е тъмна индия... ако наистина нямат 80% ще е доста жалко , но като за сефте ще мина и с 65% . за делкането и аз съм навит че цял чувал ще ми дойде множко само за проба
Някой казаха , че са им дали малки разфасовки , аз днес се обаждах в склада в Благоевград , но не ми дадоха никаква информация по наличен протеин и цена , защото имали много голяма поръчка от известна фирма , която се занимавала с фитнес храни. Мисля в сряда да мина , да погледна какво имат и наистина ще е много жалко , ако не мога да закупя по-малко от чувал .
30.03.09
18:37
А какво стана с емпиричния анализ? :P Някой да е умрял от тези добавки?
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 30.03.09 18:38.
30.03.09
18:53
Дано да е истински протеина!
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 30.03.09 20:07.
Искам да попитам понеже се разчетох из форума и видях съвсем случаино тази тема,точно навреме според мене,аз вече тренирам от 1 месец и сега точно мисля да си купувам протеин като си зема новата карта за фитнеса.Може ли да си зема суроватъчен протеин с калциев казеинат от този склад и някои ако може да каже в какво сътоношение да го пия?Преди ли след тренировка ли ? Сутрин,вечер ли? Ще съм много благодарен ако някои му се занимава да напише.Благодаря предварително.
суроватъчният сутрин веднага след ставане на гладно и след тренировка , може и 30 -40 мин преди тренировка , в нетренировъчни дни сутрин на гладно и по някое време следобяд м/у храненията , а казеина преди лягане