Тренировъчна програма на dokster към дневника

02.01.08
13:03

Програмата представлява 4 дневе сплит. Не съм я вземал от никъде, а си я изготвих сам. На първо упражнение за мускулна група правя една разгрявашта серия 15 повторения, 1-3 леки серии по 6 повторения покачвайки тежестта, и 2-3 серии на максимум 6-10 повторения.  На следващите упражнения пропускам подгряващите серии.

Вторник
- Гърди - изтласкване на щанга от полулег
            - изтласкване на дъмбели от полулег
            - изтласкване на щанга от лег
- Корем

Четвъртък
- Гръб  - Мъртва тяга
            - Гребане с щанга
            - Придърпване на долен скрипец
            - Трапецовидно повдигане на рамене
- Рамо  - Раменна преса

Събота
- Трицепс  - Френска преса
              - Разгъване на горен скрипец
- Бицепс  - Бицепсово сгъване на щанга от стоеж
              - Скотово сгъване от седеж

Неделя
- Крака          - Клякане с щанга
                    - Бедрино разгъване
- Средно Рамо - Повдигане на дъмбели встрани
- Задно Рамо  - Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред

Дневник -http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29922/

Темата беше редактирана от dokster на 02.01.08 13:09.

02.01.08
14:40

Програмата ти не е много правилна.Не виждам вертикален скрипец/набирания при гърба ?Не виждам защо си разделил рамото по този начин.По каква логика тренираш задно и средно рамо с крака ?

02.01.08
15:11

Преди тренирах цялото рамо с краката, но така си чувствах отпаднал за гърдите във вторник и затова преместих предното по-рано. Досега винаги съм започвал тренировката за гръб с наберания, сега реших да си почина от тях, но си прав и ще заменя долния скрипец с вертикален.

02.01.08
15:53

Щом можеш да правиш набрания не виждам ефект от скрипеца, набиранията са много по-добри.Ако пък непреммено искаш да разделиш рамената сложи едни преси и едно разтваряне в страни с гърдите и 1 упражнение за задно рамо при гърба, мисля че ще се получи по-добре.Предното рамо не виждам смисъл да се тренира отделно тъй като с гардите го натоварваш достатъчно, а също и пресите го товарят.

Мнението беше редактирано от RedWalker на 02.01.08 15:57.

03.01.08
11:49

Така по-добър вариант ли е. Тренировката в четвъртък става по-тежка, но мога да ги избутам напред така, че да мине в събота, кога ми е почивен ден и ще съм по-свеж.

Вторник
- Гърди - изтласкване на щанга от полулег
- изтласкване на дъмбели от полулег
- изтласкване на щанга от лег
- Корем

Четвъртък
- Гръб - Мъртва тяга
- Гребане с щанга
- Придърпване на долен скрипец
- Рамо - Раменна преса
-  Повдигане на дъмбели встрани
-  Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред

Събота
- Трицепс - Френска преса
- Разгъване на горен скрипец
- Бицепс - Бицепсово сгъване на щанга от стоеж
- Скотово сгъване от седеж

Неделя
- Крака - Клякане с щанга
- Бедрино разгъване
- Трапецовидно повдигане на рамене
- Прасци

Мнението беше редактирано от dokster на 03.01.08 11:50.

03.01.08
13:03

Така по-бива.Все пак отново казвам, че на мястото на долния скрипец в деня за гръб бих започнал с набирания или щом толкова не искаш да ги правиш скрипец пред гърди.

03.01.08
14:26

Набирания, тяга, гребане и раменна преса в един ден. Това искам да го видя! :D Премести трапеца при гърба и сложи рамото при краката. Voila!

P.S.  Не правиш нищо за задно бедро, ако не бройм негативната фаза на клековете.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1