07.01.08
10:10
Здравейте момчета , въпроса ми е много кратък и точен. До сега не съм правил пуловър в своите тренировки и реших да опитам. Прочетох статията за упражнението (ето и линка http://www.bb-team.org/exercise/1196/ ) разбрах кога да го правя, с колко килограма и с колко повторение, но се зачудих дали е удачно да правя в една тренировка пуловър и флайс (тъй като и двете са разтегателни). Та бихте ли ми дали някой друг съвет? Мерси предварително.
По-здрави ;)
Според мен не трябва да има проблем,че и двете са разтегателни.Гърдите никога не са ми допадали особенно,че само с едно тежко бутащо упражнение качват маса както трябва(флайса също дава,но никак толкова много).Моето мнение е да ги правиш малко и ако все пак не се чувстваш добре(което ме съмнява) да преустановиш едно от двете упражнения.
Без проблеми можеш да изпълняваш двете упражнения, все пак по различен начин засягат мускула.
07.01.08
17:36
Аз ги правя зяедно в деня зя гърди и нищо неми е станала вече пак го правя повече от месец
Аз пък бих ти казал да правиш пуловер в серия с клек.. дава достааа добри резултати според много източници.Не съм го пробвал, но скоро мисля и това да направя.
08.01.08
09:16
пулоувъра е добро упражнение, във списание Олимп обаче прочетох друго упражнение за разширяване....ще се опитам да ви го опиша а ако може някои да ми го обясни..заставате пред колона или ръба на отворена врата...вдигате ръцете си около 15 см. над главата ...ръцете са на разтояние 7-8 см. и придърпвате едновременно надолу и навътре..така пише в списанието...аз не мога да го разбера, ако може някой да ми обясни за какво става въпрос ще съм му благодарен!
08.01.08
10:53
Подкрепям мнението на момчетата за Pull Over-а.Смятам, че е добро упражнение за разширяване на гръдния кош и гръдната мускулатура.BTW също хваща и гърба:)И според мен няма да е проблем да ги съчетаеш с флайс-а.
казано от Maz0hizM на 08.01.08, 09:16:
пулоувъра е добро упражнение, във списание Олимп обаче прочетох друго упражнение за разширяване....ще се опитам да ви го опиша а ако може някои да ми го обясни..заставате пред колона или ръба на отворена врата...вдигате ръцете си около 15 см. над главата ...ръцете са на разтояние 7-8 см. и придърпвате едновременно надолу и навътре..така пише в списанието...аз не мога да го разбера, ако може някой да ми обясни за какво става въпрос ще съм му благодарен!
Прилича на катерене по върлина.В тоя случай само се повдигаш леко.Може да е само статично напрягане без движение и отлепване от земята.
Пулоувъра са го използвали доста старите бодибилдъри от 50те години с цел разширяване на гръдния кош като се оказва налягане на гръдния кош отвътре навън и най - ефективния начин който съм чувал да се препоръчва за това е в суперсерии тежки клекове и веднага тежък пулоувър.
12.01.08
11:14
и според мен не е проблем да ги правиш двете заедно,аз го вкл. при тренировката си за гръб и съм много доволен при мен напряга и горната част на корема което е леко необяснимо поне за мен но съм довоелн и наистина го усещам
12.01.08
11:42
Мерси момчета
Успех