Вашето мнение има значение!

Темата е заключена.
Прескочи до:
NOW Foods България

13.06.08
14:05

Наистина е добре да пишат и някои от другите представители, не само тези които явно предлагаме конкурентни цени.

СБ

13.06.08
14:08

казано от Controlled Labs на 13.06.08, 14:04:

Кого да наема като най-добрите са при теб :coolsmile:

Сега като се замисля, май си прав... ;) Покриваме както е видно с мнения всички марки, Customer Service Baby… The way to go… ;)

13.06.08
14:20

На мен би ми било интересно да знам каква таргет група гонят вносителите ? ;-)  :)
За Sila и Now Foods съм си изградила мнение ,но другите ги отнема нещо?Може би не е престижно
да се комуникира с ‘некви ,които пишат по форумите ...?  :-/

CL

13.06.08
14:41

казано от tigra на 13.06.08, 14:20:

На мен би ми било интересно да знам каква таргет група гонят вносителите ? ;-)  :)
За Sila и Now Foods съм си изградила мнение ,но другите ги отнема нещо?Може би не е престижно
да се комуникира с ‘некви ,които пишат по форумите ...?  :-/

Таргет групата е ясна “колкото повече, толкова повече” както казва Мечо Пух.  :-) На мен лично ми се иска клиента да обръща повече внимание на съставките в продуктите и ефектите от тях, което значи грамотни (т.е такива които могат да четат).  Повечето гледат картинките и питат кое за какво е, при условие че има изписана цяла страница.

head_hunter

13.06.08
14:50

казано от silabg.com на 13.06.08, 13:54:

На мен ми е мн интересно защо другите представители на марки не взимат отношение по темата?

На мен ми е чудно също, че е много по-малка частта на потребителите взели отношение - може пък да сме само няколко които имаме забележки от към цените  :-)

Мнението беше редактирано от head_hunter на 13.06.08 14:51.

13.06.08
15:01

казано от Controlled Labs на 13.06.08, 14:41:

На мен лично ми се иска клиента да обръща повече внимание на съставките в продуктите и ефектите от тях, което значи грамотни (т.е такива които могат да четат).  Повечето гледат картинките и питат кое за какво е, при условие че има изписана цяла страница.

Малко са тези,които четат етикети (всякакви )затова......пиши на Дядо Коледа :-)
Пък  и се говори,че незнаещите по-лесно се манипулират бай дъ уей ;-)
@head_hunter
:lol:

13.06.08
15:05

казано от head_hunter на 13.06.08, 14:50:

казано от silabg.com на 13.06.08, 13:54:

На мен ми е мн интересно защо другите представители на марки не взимат отношение по темата?

На мен ми е чудно също, че е много по-малка частта на потребителите взели отношение - може пък да сме само няколко които имаме забележки от към цените  :-)

Винаги ще има недоволни по отношение на цените. Лично за мен не мога да кажа, че съм недоволен, но ако почнат да се правят повече промоции и стакове, нещата могат да станат по-розови.

Мнението беше редактирано от Hvanatema на 13.06.08 15:06.

Кофти е, че е трудно един вносител влизайки на пазара за добавки да създаде собствена мрежа от магазини и представителства с който да успеее да намали 30-те процента дистрибуторски отстъпки които е длъжен да дава на всеки дистрибутор който продаде негов прдукт.Така тия 30% могат да станат и 15 %.Това е като горе споменатите опел или познатата ни фирма Балкан Стар.Внасят продука и го продават само и единствено в техните си представителства без да дават безбожни комисионни на разни съмнителни продавачи.Ако всеки един вносител има собствени магазини както повечето от вас имат в София, но и в другите градове, тогава няма да е принуден да дава по 30% от всеки реализиран лев.Като се замисля, да имаш собствен магазин в град Х който да е рекламиран през сайта ти брошурите ти форумите и т.н. може да ти излезе по малък разход отколкото да даваш по 30% във всяка продажба.Иначе аз като потребител съм доволен от политиката на една фирма и си пазаря само и единствено от нея.Не смятам, че добавките като цяло са скъпи, а че определено е нисък стандарта ни.И понеже БГ е тъпа страна, този вид продукти изцяло се внася заради което на вносителите им се налага да плащат вносове ддс-та минта транспорти и т.н.Когато дъжавата е слаба и неможе да произвежда трябва да се внася.
Благодаря за вниманието.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 13.06.08 16:27.

Д-

13.06.08
15:48

Реших да си изтрия мнението понеже виждам, че няма смисъл да го давам.

@tigra - Прекрасни abs ;)

Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 13.06.08 17:24.

13.06.08
16:17

NOW FOODS,тука не става въпрос да идеш при конкуренцията,колко мислиш е разликата между фирмите?Както и ХедХънтър каза-разликите са малки.Става дума,че като цяло цените на добавките са високи,без значение фирма,вносител и тн.
В сайта си имаме справочник с цени на добавките-още на категория протеини виждаме:
1.Scitec - Protein Delite - 4кг - 210 лева
2.Optimum Nutrition 100% WHEY - 4 712 гр. - 250 лева
Както и Хънтъра каза няма голяма разлика между фирмите,става дума,че като цяло цените на всички добавки са високи,а не да ходиме при конкуренцията :)

13.06.08
16:36

Тази тема е поредната реклама на вносителите колко са ни коректни и как цените са абсолютно реални... Айде много ви благодаря! И какво е значението на моето мнение?! Никакво, много ясно! Ще накривя ли нечия шапка като кажа на вносителите “обирджиите сте големи”? Не, няма, цените няма да паднат. Добре, че някой се сещат да чукнат по намаление, с което да ме примамят.Аз ще се повторя, или подесетя - в България сме, тук стандарта е много нисък за да плати човек колосалните пари за добавки. Вносители, не ми се нахвърляйте, това си е лично мнение!

СБ

13.06.08
17:49

OK… НЕКА СТОПИРАМЕ НЕЩАТА ТУК!!!

Нека всеки един от потребителите да постне 10 от ТОП продуктите, които използва С ЦЕНИ до тах (нещо като класация)!
Всеки сам да прецени тези продукти на какви цени трябва да бъдат според него!! След това да се обоснове защо мисли че цените трябва да са такива, но не повече от 3-4 изречения!

!!! СЕГА Е 20:54 ДО УТРЕ 18:00 ЩЕ СЪБИРАМЕ МНЕНИЯ !!!

До тогава никой от вносителите да не се намесва, за да не разводняваме темата и да не изпадаме в спорове!

В 18:00 утре ще прегледаме мненията и тогава вече ще правим обосновките и ще взимаме решения заедно!

Пример как трябва да изглежда поста:

1. Добавка - цена в лева
2. Добавка - цена в лева
3. Добавка и така до 10

Обосновка:

Дистрибуторите, да не се месим, за да не разводняваме темата...

Ще е мн интересно утре, гарантирам ви!!!!.... ;)

silabg.com според теб нормално ли е аз да работя 8 часа на ден за надник от порядъка на 30 лева, а всеки един от дистрибуторите ви за пет минутна продажба на един протеин да печели 40 лева.Имам приятел който има магазин за добавки, наема му е 200 лева защото магазина е супер невзрачен ток и вода са му смешни, работи предимно за заплатата си.Питам аз не е ли нещо като картелно споразумение когато един вносител предложи 30% отстъпка за сметка на потребителите и всички  след него са длъжни да дадът същия процент.

13.06.08
18:14

Ако може да ми преложите някакъв актулен price лист на добавките в момента,че не съм пазарувал скоро,а справочника от сайта не е обновяван.

Аз бих искал да се включа и с един въпрос към потребителите - цените са високи спрямо стандарта на живот на средностатистическия българин. Така е, едва ли има смисъл да се спори. Но ... ако приемем, че общият “буфер”, “картел” или както го дефинираме, спадне, то какъв спад точно ще се отчете положително и ще направи ценообразуването такова, че да го приемем за достъпно?

13.06.08
19:02

Това, което мен лично ме дразни страшно много, както споменаха и други хора, е че като отида и си изсипя значителна част от месечния доход за добавки, не получавам никаква отсъпка.  Дори имах случай, при който при официално обявена отсъпка за сума над “Х” лв., която надвиших отново не получих такава!
Не би било зле да се направят потребителски карти с някаква форма на отсътпка, казвам го от позицията на  редовен клиент на някои фирми.

Мнението беше редактирано от buhtata на 13.06.08 19:13.

13.06.08
19:34

Такаааа...
Писах,трих..пак писах, пак трих...
@Sila,аз няма да правя класации -че и топ 10….олелеее...Едно нещо струва толкова,колкото някой е готов да плати за него  ;-)

Вие като знаете,че повечето ви клиенти са ученици/студенти-поне за тях правете намаления:)Самият факт,че сте тук на мен ми говори много.Неможе да се целите едновременно в кленти с големи финансови възможности и в такива с ограничени.Няма как да стане!
Друго се сетих,че ако не влизам във форума,информация за продукти не получавам !Необичам да обикалям безцелно по магазини,нямам и време.Та:какво правите,за да се популяризират марките ви?Защо всичко се насочва само в профилирани издания ?

@Даниел,благодаря  :coolsmile:  ;-)
п.п.
Аз не съм голям консуматор в интерес на истината ,но си пазарувам все пак :-)Има неща,които ме привличат като клиент,но има и такива които ме отблъсват завинаги (понеже съм склона да изпадам в крайности ).Ще ги кажа ,ако ви интересува:)

NOW Foods България

13.06.08
20:19

казано от Иван Шишманов на 13.06.08, 18:09:

silabg.com според теб нормално ли е аз да работя 8 часа на ден за надник от порядъка на 30 лева, а всеки един от дистрибуторите ви за пет минутна продажба на един протеин да печели 40 лева.Имам приятел който има магазин за добавки, наема му е 200 лева защото магазина е супер невзрачен ток и вода са му смешни, работи предимно за заплатата си.Питам аз не е ли нещо като картелно споразумение когато един вносител предложи 30% отстъпка за сметка на потребителите и всички  след него са длъжни да дадът същия процент.

Ванка, нормално е... това е бизнес... то по тази логика нормално ли е аз да бачкам за Х лева на ден... а представителя на Мерцедес Бенц да изкарва годишния ми доход само с продажба на един автомобил за отрицателно време... няма как да сравнявате доходи от бизнес със месечна заплата дори на квалифициран кадър.

13.06.08
20:34

Явно колегите се въздържат от някаква класация,но смятам,че идеята е добра,все пак трябва да се почне от някаде...
Чак 10 продукта не ползвам,че да напрая класация,но ще напиша,това което живо ме интересува.
Да започнем с протеина:
Голд Стандарт 2 либри в САЩ вървят за около 30 $,със сегашния курс на долара 1.27 лв,прави около 40 лв,в бг според мен трябва да струва около 55-60 лв.
съответно 5 либри са 60 $,което е към 80 лв,тук да струва към 100,105 лв някаде.
Глутамин 600 гр Оптимум е 43 $,което е към 55 лв,тук да е 75-80 лв,а не 120 в бг и то според не обновения ни справочник.
Креатин Оптимум 600 гр. в САЩ 23 $,което е 30 лв,тук 45-50 да струва,сега вие ще кажете колко струва тук...
Аминокиселини Оптимум 2222/325 хапа 40 $->50 лв,тук сложи ги 70 лв,сега незнам колко струват.

Това са основните и масово използвани продукти,да марката е Оптимум-слабост ми е :) :P Но направих си труда по справочника да сравня и с други фирми и разликата е малка.т.е наблюдава се едно високо ценово ниво на всички фирми.Така,че не е много удачно да получаваме съвети да ходим при конкуренцията.С други думи при конкуренцията не е по-евтино.

Стига с тези примери,с тоя мерцедес...Вашите продукти,дето продавате са главно насочени към нас-средния българин(до колкото може да се нарече среден),няма нищо общо,кой кво карал и на кво бил собственик.Сега ще кажете,че един кво се повишило,петрола,зърното,само ще ви кажа,че нашите доходи не са се повишили.По този начин продуктите са недостъпни за средностатистическия българкси билдър.

Мнението беше редактирано от Финдо на 13.06.08 20:46.

NOW Foods България

13.06.08
20:45

Нали се сещаш че лесно можеше да ги направим достъпни само за високият клас клиенти...
В горните цени калкулираш ли транспорт, мита, ддс, печалба за вносител, печалба за дистрибутор, наем на помещение, заплати, ток, данъци, бюджет за реклама.... би ли разпределил горната разлика между цената която е ако се купи продукта от САЩ и цената на която според теб трябва да се продава тук продукта... искам да видя как ще разпределиш разликата...

Мнението беше редактирано от NOW Foods България на 13.06.08 20:49.

13.06.08
20:56

Митко мисля си за нещо от рода на 30% над цените в САЩ, но е много оптимистично :) по-скоро 40. А вие казвате: “ами имаш право на избор”, но някои продукти нямат аналог да кажем. И като искаш например да си вземеш хидролизиран протеин какво правиш ? Или пък искаш да си вземеш някой продукт от богатата гама на NOW, който никоя друга фирма не го продава ?
П.П. Искам само да направя уточнение, че цените на NOW не са толкова завишени, но просто дадох пример като фирмата с най-богат асортимент.
Може това рядко да се случва, но се случва.

Мнението беше редактирано от difference на 13.06.08 20:56.

13.06.08
21:50

казано от difference на 13.06.08, 20:56:

П.П. Искам само да направя уточнение, че цените на NOW не са толкова завишени, но просто дадох пример като фирмата с най-богат асортимент.
Може това рядко да се случва, но се случва.

Как да не са завишени? Ленено масло 1000 мг - 250 дражета za 46 лв!!! От нетришъна плащам по 15 долара  С ДОСТАВКАТА!!! Двойно трябва да се бръкна, ако купя от БГ.

казано от NOW Foods България на 13.06.08, 20:45:

Нали се сещаш че лесно можеше да ги направим достъпни само за високият клас клиенти...

И ще фалирате, защото не е хита на сезона хранителната добавка, че да се издържате само от мутри.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.06.08 21:53.

NOW Foods България

13.06.08
21:59

Стоянчо моите извинения но на някои фирми трябва да се бръкнеш тройно... Вземи ти вкарвай NOW Foods…давай цените от САЩ и аз ще си купувам от теб... вие хубаво критикувате цените... ами давай тогава един план как лененото масло да дойде на цената от сащ. Искам точно да ми напишеш колко е цената от сащ, каква сума отива за транспорт, ддс, мито, заплата на продавача, наем на магазина, печалба за вносителя, печалба за дистрибутора, бюджет за рекламни материали, бюджет за реклама, заплати на администрацията на вносителя... и т.н.... напиши ми една схема и метод за ценообразуване и ще се радвам да оптимизираме заедно процеса около дистрибутирането на продуктите... това го казвам най-сериозно. Защото тук всички се оплаквате, а много малко хора дават креативни идеи... (като това за промоциите) Каквито между другото ние правим.

казано от NOW Foods България на 13.06.08, 20:19:

казано от Иван Шишманов на 13.06.08, 18:09:

Ванка, нормално е... това е бизнес... то по тази логика нормално ли е аз да бачкам за Х лева на ден... а представителя на Мерцедес Бенц да изкарва годишния ми доход само с продажба на един автомобил за отрицателно време... няма как да сравнявате доходи от бизнес със месечна заплата дори на квалифициран кадър.

Само, че Мерцедеси се продават на клиенти с много ама много пари, не на студенти ученици и бачкатори (като мен) които умират от глад в следствие на диетата.Когато продаваш луксозна стока и таргет групата ти е хора с милиони може да им изкрънкаш печалба която в никой случай не е  30%.Да не говорим какви са разходите по внос на една кола или каква инвестиция за шоурум ти трябва за да може да я продадеш.Бил съм две години в застрахователния бизнес като помощник брокер във Варненския офис на една фирма.Там схемата беше следната самия брокер печели от всеки реализиран лев около 30-32 %.От там самия брокер има около 60 офиса пръснати из цялата страна и продава застраховките през тези офиси.Като в този случай печалбата е 30-32% и във всеки момент на база тази печалба могат да пускат ексклузивни промоции както се и случва с него и в момента и хората се закупуват от продукта им.Отделно имат мрежа от агенти като на агентите дават 20%, но агента няма никакви разходи ама никакви и печели 20%.Условията за агентите са тежки защото клиента предпочита професионално обслужване в офис отколкото една баба да му пише застраховка на коляно и то на същата цена.Въпреки това обаче в БГ има стотици хиляди агенти и над 130 регистрирани брокера които са закачени за 30-тина застрахователни компании.Аз незнам някой вносител на добавки да е открил собствена магазинна мрежа из страната както Балкан Стар, Опел или застрахователните дружества.Дават се луди комисионни на разн съмнителни индивиди които да продават стоката, а както казах в крайна сметка може да ти е по евтино да продаваш в собствен магазин отколкото да даваш 30% на всеки дистрибутор, а ти на база конкуренцията си длъжен да даваш толкова.Защо вие вносителите не кажете слабите места на системата да продавате собствените си продукти в собствени магазини със собствено обучен персонал.И тогава тези разходи за рекламата и за стратегия на развитие и т.н. и т.н. ще влязат в тази печалба от 30% а не в много по малката печалба като вносител.Незнам дали някой ме разбира какво искам да кажа.

СБ

14.06.08
07:09

Бях решил да не се меся до поне 18:00 днес, но като гледам май няма много смисъл да чакам, тъй като идеата ми няма реализация :) въпреки че мисля че е мн добра.

Дразни ме факта, че ТУК в тази тема най-много присъстват мненията на NOW и нашите. Парадокса ТУК е че ние най-малко имаме основание да се оправдаваме за цените, тъй като (мога да говоря за марките, които ние внасяме) цените ни са мн ама мн добри дори и в сравнение с тези в US. Ние сме ориентирани повече към крайният потребител отколкото към дистрибуторите. Но имаме паралелни политики. Относно останалите марки в сайта, то там работим с официалните за БГ и те определят цените, като казвам определят, наистина имам това предвид. Всички имат една политика, без изключение!!!

По мое мнение ние няма за какво да се оправдаваме, по отношение на продуктите, които вкарваме и дистрибутираме, за останалите вече ви казах как стоят нещата!!!

До този момент от НИКОЙ не чух да дава разрешение на проблема с цените... Чух много мнения и недоволни, което е супер.... това беше целта.... НО защо никой не предложи разрешение на проблема???!

Колко трябва да един продукт (цена) + банкови трансферни такси + телефонни разходи до US + транспорт ( на пудрите транса е мн скъп ) + мито + ддс = ????
тук не включвам печалба на вносител НИТО процент за дистрибутори НИТО общи разходи НИТО такива за реклама НИТО доставката за страната- все едно се прави за благотворителност без печалба!

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 14.06.08 07:14.

14.06.08
07:20

казано от silabg.com на 14.06.08, 07:09:

НО защо никой не предложи разрешение на проблема???!

Вашите маркетинг отдели не получават ли заплати  да мислят за това ? ;-)

СБ

14.06.08
07:26

казано от tigra на 14.06.08, 07:20:

НО защо никой не предложи разрешение на проблема???!

Вашите маркетинг отдели не получават ли заплати  да мислят за това ? ;-)

КРИТИКА = ПРЕДЛОЖЕНИЕ (т.е. ако има критика / конструктивна /, то критикуващия трябва да има поне едно предложение, което да промени нещата към по добро) Така мисля аз... ако има друга формула я сподели, ще ми е интересно да я чуя, ако съм пропуснал нещо в дебелите книги, ама ме съмнява... чета внимателно... ;)!

(по отношение на планиране и прогнозирането, там нямаме равни) ;)

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 14.06.08 07:28.

14.06.08
07:32

казано от NOW Foods България на 13.06.08, 21:59:

Стоянчо моите извинения но на някои фирми трябва да се бръкнеш тройно... Вземи ти вкарвай NOW Foods…давай цените от САЩ и аз ще си купувам от теб... вие хубаво критикувате цените... ами давай тогава един план как лененото масло да дойде на цената от сащ. Искам точно да ми напишеш колко е цената от сащ, каква сума отива за транспорт, ддс, мито, заплата на продавача, наем на магазина, печалба за вносителя, печалба за дистрибутора, бюджет за рекламни материали, бюджет за реклама, заплати на администрацията на вносителя... и т.н.... напиши ми една схема и метод за ценообразуване и ще се радвам да оптимизираме заедно процеса около дистрибутирането на продуктите... това го казвам най-сериозно. Защото тук всички се оплаквате, а много малко хора дават креативни идеи... (като това за промоциите) Каквито между другото ние правим.

Добре де, а нали се сещаш, че докато цените са ти такива аз няма да стъпя в магазина ти (боли те фара, знам) за продукти, които мога да си ги набавя от нета на двойно по-ниска цена?! Аз нямам мерака да вкарвам каквито и да било добавки, не ми е това професионалната ориентация, а поради тази причина не мога да дам схема, по която да излязат нормални потребителски цени без да ви лиша от печалбата. Ваша работа е дали ще си корегирате цените или ще си седят същите извънземни, че и с тенденции да се покачват само нагоре когато петрола се повиши с 1 цент, нищо, че долара ще стане 50 стотинки...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.06.08 07:34.

14.06.08
07:57

А ти не забелязваш ли,че при всяка критика се изливат един тон доводи-как вие сте перфектни ?
Всъщност проблем няма !
Умирам си от радост,защото магазините ,в които се продават добавките имат европейски вид ;-)Големи,чисти,просторни..
Намират се на лесно достъпни места(за което плащат луди наеми...в еуро ) ;-)Малки магазинчета,гаражи-неее !Няма такова нещо!
Персонала  е приветлив и отзивчив и се праща на обучение редовно :-)
Редовно се организират семинари и изложения,където се представят новите продукти!Разбира се хранителните добавки,не са само за спортисти и се правят достъпни за доста по-широк кръг клиенти(или се бъркам,?)
Има неустоими промоции,което обезсмисля пазаруването извън Бг!
О, да-има и клиентски карти,което гарантира добра отстъпка винаги !
Има индивидуален подход към всеки клиент,защото клиентите са им важни!
Официалните предтавители продават на клиентските цени на производителя!
Никога не се притеснявате ,че може съдържанието да е различно от написаното на опаковката !

Всичко това  струва много пари ,което оскъпява добавките и затова те са на тези цени ;-)
Аз съм най-щастливият човек на света,’кво сте се заоплаквали немога да ви разбера... :lol:

п.п.
все едно аз да взема да се тръшкам колко разходи имам ,за да изглеждам добре ... :ohh:Мислите ли,че някой го интересуват моите усилия?Не !
Повтарям се ,ама всеки си преценява докъде може да се простира:-)

Аз ще направя едно съвсем кратко включване, тъй като нямам време точно сега да пиша дълги постове.
Непрекъснато чета как се плащали такси за транспорт, ддс-та, мита, реклами и т.н.... А защо никъде досега не прочетох, вносител да споменава, че американските производители правят доста добри отстъпки за поръчки на големи количества на своите дистрибутори !? Още повече, че някой от нашите вносители претендират да имат ексклузивни права за представляваните от тях марки. Или ще ми каже някой, че не получават отстъпка !?

И втори въпрос... съгласен съм, че се наблюдаваше повишение на цените на сурватъчния протеин отвъд океана. Обаче се наблюдава и нещо друго, по-съществено. Миналата година по това време долара беше около 1,50лв, сега е 1,26лв. Цените на американските добавки в България не са мръднали надолу, а някой вносители (конкретно два, които не са представени в този форум) имат наглостта непрекъснато да си завишават цените. Е, на какво отгоре? Или пак петрола е виновен ?

СБ

14.06.08
08:06

казано от tigra на 14.06.08, 07:57:

А ти не забелязваш ли,че при всяка критика се изливат един тон доводи-как вие сте перфектни ?
Всъщност проблем няма !
Умирам си от радост,защото магазините ,в които се продават добавките имат европейски вид ;-)Големи,чисти,просторни..
Намират се на лесно достъпни места(за което плащат луди наеми...в еуро ) ;-)Малки магазинчета,гаражи-неее !Няма такова нещо!
Персонала  е приветлив и отзивчив и се праща на обучение редовно :-)
Редовно се организират семинари и изложения,където се представят новите продукти!Разбира се хранителните добавки,не са само за спортисти и се правят достъпни за доста по-широк кръг клиенти(или се бъркам,?)
Има неустоими промоции,което обезсмисля пазаруването извън Бг!
О, да-има и клиентски карти,което гарантира добра отстъпка винаги !
Има индивидуален подход към всеки клиент,защото клиентите са им важни!
Официалните предтавители продават на клиентските цени на производителя!
Никога не се притеснявате ,че може съдържанието да е различно от написаното на опаковката !

Всичко това  струва много пари ,което оскъпява добавките и затова те са на тези цени ;-)
Аз съм най-щастливият човек на света,’кво сте се заоплаквали немога да ви разбера... :lol:

п.п.
все едно аз да взема да се тръшкам колко разходи имам ,за да изглеждам добре ... :ohh:Мислите ли,че някой го интересуват моите усилия?Не !
Повтарям се ,ама всеки си преценява докъде може да се простира:-)

Никой не го интересува колко плащаш за да изглеждаш добре, както това важи за всеки :) суетата си е направо жив порок.

Ако трябва да съм откровен този пост и последващия на Владимир са най-добрите до момента.

В твоя пост 80% от нещата при нас са налице, но има какво да се иска и това което си изложил е мн добре систематизирано и определено се вижда че си мислил по въпроса!!!! Всеки един от вносителите да си направи back to back comparison ако от неговия модел има какво да се иска според написаното от теб!...

Супер пост ... Браво!!! :)

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 14.06.08 08:10.

14.06.08
08:16

казано от Владимир8507 на 14.06.08, 07:57:

А защо никъде досега не прочетох, вносител да споменава, че американските производители правят доста добри отстъпки за поръчки на големи количества на своите дистрибутори !? Още повече, че някой от нашите вносители претендират да имат ексклузивни права за представляваните от тях марки.

Точно това се чудех и аз от началото на темата... Представителите не пазаруват ли директно от фирмата производител на някакви преференциални цени?

Мнението беше редактирано от Chrisich на 14.06.08 08:18.

14.06.08
08:21

Ако може да ми обясните как смятате надценката...Количеството играе ли роля?Според сайта на силабг.ком-протеин Оптимум Голд стандарт 5 либри струва 140 лв,в САЩ 60 $->80 лв,а 2 либри пак при вас струва 70 лв в САЩ 40 лв,оскъпяването му е с ок.30 лв,а на 5 либри 60 лв.Излиза,че е по-изгодно да си взимам малки разфасовки,отколкото големи,което е противно на логиката.
Изброявате сумати компоненти,докато се формира крайната цена:печалба на вносител,печалба на дистрибутор,печалба на един кой си,много маймунки станаха на клона,нали се сещате кво става с клона като понатежи.Всъщност замислете се дали крайния потребител го интересува,кой колко печалба трябва да има.Важното за него е,че не му е по джоба и стандарта.

Мнението беше редактирано от Финдо на 14.06.08 08:22.

СБ

14.06.08
08:21

казано от Chrisich на 14.06.08, 08:16:

[quote author=”Владимир8507” date=“1213419477” А защо никъде досега не прочетох, вносител да споменава, че американските производители правят доста добри отстъпки за поръчки на големи количества на своите дистрибутори !? Още повече, че някой от нашите вносители претендират да имат ексклузивни права за представляваните от тях марки.

Точно това се чудех и аз от началото на темата... Представителите не пазаруват ли директно от фирмата производител на някакви преференциални цени?

До колкото знам има някои вносители, които пазаруват от големи прекупвачи в Европа, което допълнито оскъпява продукта. Просото има US компании, които не работят директно с малки дистрибутори от определени страни! Просто политика...

Аз лично не съм привърженик и си действаме директно от USA…Става въпрос за фирмите, които ние представляваме -EST Nutrition, AnabolicX, Mega-Pro.

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 14.06.08 08:26.

До този момент от НИКОЙ не чух да дава разрешение на проблема с цените... Чух много мнения и недоволни, което е супер.... това беше целта.... НО защо никой не предложи разрешение на проблема???!

Някой чете ли ми постовете.?!?! Питам аз не е ли по изгодно добавките да се продават през собствена мрежа вместо да се дават баснословните 30% на какви ли не съмнителни дистрибутори които в магазина си продават както вашите добавки така и онези другите добавки от блистерите.Това може да се случи с не толкова голяма инвестиция защото аз и много потребители нв държим магазина ти да е на пъпа на града и наема му да струва стотици евро.Просто искам да си купя по евтина добавка, за да мога със същите пари да си купувам комплекс от добавки.Как би ме убедил, че моето мнение е важно за теб след като за трети път пиша за едно и също нещо без дори да виждам, че си ми прочел мнението?!?!Аз работя във фирма монополист и тази фирма също като вас работи със десетки подизпълнители но неможем да даваме на всеки един от подизпълнителите си 30% от ОБОРОТА си защото така ощетяваме само и единствено клиента ни.Виждаш ли само отношението към потребителя на повечето фирми вносители.Направил си прекрасна тема където вносителя може да се сблъска очи в очи с потребителите си, а в тази тема пишат двама трима вносителя от съществуващите няколко десетки на пазара.За кого е важно моето мнение ?!?!? Може би за тези двама трима вносителя които и без моето мнение са направили всичко възможно по отношение на ценовата си политика.Разбира се това за което говоря е невъзможно защото всеки вносител е попаднал в клопката която условно ще нарека “30%”, което ми напомни за онзи политик “Господин 10%” :).

NOW Foods България

14.06.08
08:38

Смятам да намаля количеството думи с което ви обяснявам кое защо и как - от началото на тази тема - виждам 2 неща:

1. няколко недоволни потребителя - които силно роптаят как цените са високи и т.н... обаче никой не дава идея как да станат по-ниски - имаме хора които се грижат за ценовата политика - и аз съм един от тях. Това е най-доброто което може да се постигне... ако някой от вас има по-добри идеи - казах нека ги напише - но не виждам да пишете - само недоволствате. Дайте решение на проблема.

2. Тук единствените които пишем сме НАУ България (NOW FOODS, SYNTRAX, PROMAX) и Сила БГ - нашите цени съм се опитал да ги оптимизирам. Имаме промоции за продуктите когато се вземе по-голямо количество. Както и за редовни клиенти. Като гледам и СИЛА БГ имат конкурентни цени. Нека пишат и други хора...

@Иван Шишманов - да работим по-въпроса с изграждане на собствена мрежа - след по-малко от месец отваряме втори собствен магазин, който ще бъде по-голям, по-лъскав и с по-добро местоположение, но за това се изисква време. Мисля че ти специално знаеш за какво става въпрос.

@ Тигра - мисля че отговаряме на немалко от критериите които спомена... но това си е само мое мнение.

@Владимир - отстъпките от wholesale цената не са чак толкова високи. Ако ти покажа pricing структурата за покупка ще видиш колко труднооо е да се вземат добри цени от някой по-големи фирми (като някои с които работим)

@Стоянчо извинявай, но не си много обективен - транспорта не се е качил с 1 цент, а с доста повече, което оскъпява значително транспорта. Пак ти казвам ако имаш идеи и предложения сподели ги с нас... идеята на тази тема е да се оптимизира връзката клиент потребител... радвам се, че си намираш добавките на добра цена.. и пиеш нещо качествено вместо да правиш компромис с марките.

А и да поясня нещо по повод падането на долара - нали се сещате, че голяма част от суровините се внасят в САЩ от Европа или Азия. При обезценяване на долара разбира се фирмата производител увеличава доставните цени или намалява търговските отстъпки... защото същото това рибено масло се купува от Норвегия със същият този евтин долар... Щом не оценявате информацията която ви давам просто няма да споделям повече с вас. Идеята на темата беше ние да споделим кое как се прави, кое колко струва и вие да дадете идеи и заедно да се получи един по-добър продукт за клиента на по-добра цена. Тук виждам единствено и само упреци... Ами явно всичките дистрибутори на добавки сме прости и алчни хора и си движим картела и това е положението... Не съм прочел една добра дума, по повод вноса на добавки... че някой въобще се занимава с цялото това нещо... Най-малкото в този форум има хора които са запознати с дейността в нашата фирма и мисля са доста наясно кое как става... излишно е да изтъквам каквото и да било... единственият начин да се получи евтин внос на добавки в България това е нелегалния... (без платено мито, ддс и такси).

FZ

14.06.08
08:53

Аз така като гледам май в скоро време няма да има намаление на цените на добавките в БГ  :)

14.06.08
08:54

Извинявам се но тия промоции примерно на Нау
- При поръчка над 300 лева - отстъпка 10% от цената на цялата поръчка + безплатна доставка !!!

- При поръчка над 500 лева - отстъпка 15% от цената на цялата поръчка + безплатна доставка !!!

- При поръчка над 700 лева - отстъпка 20% от цената на цялата поръчка + безплатна доставка !!!

не са ми от най-примамливите,рядко взимам неща над 300 лева.

Ако ще е за над 300
Много по изкушаващо би ми било да се предлагат ‘’стакове’’ ,например мощна креатинова матрица + азотен буустер + яка суроватка
Би ме накефило да са на различни марки ,изпробвани работещи комбинирани на стак от някой маняк по негово осмотрение.:)
Съгласете се че повечето марки имат по няколко продукта които изпъкват( разчува се за тях че работят здраво) .Примерно ако трябва да избирам от на БСН стаковете ,бих предпочел да взема само Селмасс от тая марка а останалите ми продукти да са на Пролаб и Синтракс .

14.06.08
08:55

Ако може да ми обясните как смятате надценката...Количеството играе ли роля?Според сайта на силабг.ком-протеин Оптимум Голд стандарт 5 либри струва 140 лв,в САЩ 60 $->80 лв,а 2 либри пак при вас струва 70 лв в САЩ 40 лв,оскъпяването му е с ок.30 лв,а на 5 либри 60 лв.Излиза,че е по-изгодно да си взимам малки разфасовки,отколкото големи,което е противно на логиката.
Изброявате сумати компоненти,докато се формира крайната цена:печалба на вносител,печалба на дистрибутор,печалба на един кой си,много маймунки станаха на клона,нали се сещате кво става с клона като понатежи.Всъщност замислете се дали крайния потребител го интересува,кой колко печалба трябва да има.Важното за него е,че не му е по джоба и стандарта.

Тъйкато виждам,че подминавате поста ми,ще го постна отново и ще помоля за отговор.
НАУ фудс,тогава какъв е смисъла на тая тема,упорито ни обясняваш кви такси се плащали и суровини и тн.Ти казваш да напишем цени,написах ти,но ти както и колегите ти в бранша няма да ги направят такива.Така,че-”Кучетата си лаят,кервана си върви”.

FZ

14.06.08
09:07

казано от NOW Foods България на 13.06.08, 20:45:

В горните цени калкулираш ли транспорт, мита, ддс, печалба за вносител, печалба за дистрибутор, наем на помещение, заплати, ток, данъци, бюджет за реклама.... би ли разпределил горната разлика между цената която е ако се купи продукта от САЩ и цената на която според теб трябва да се продава тук продукта... искам да видя как ще разпределиш разликата...

Now Foods България , колко мислиш ,че са хората в България които са готови да дадат примерно 300 лв . за протеин а ? Май и високия клас клиенти няма да се изкефят много на такава “ниска” цена на протеин  ?
Да не говорим ,че  към този протеин ще трябва да си купят още някоя добавка , защото много добре знаеш че само с протеин не стават работите и какво излиза че май ще трябва да влизат в магазина с 1000лв. в джоба за добавки . Аз мисля че и на високия клас клиенти няма да им хареса тази идея  :coolsmirk:
Ти сега гледаш от страна на вносителите , постави се на мястото на един обикновен трениращ ,който си купува добавки и се замисли малко ......  ;-)
Аз мисля че в този спорт трябва да се привличат повече хора  а не обратното ! :coolsmile:

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 14.06.08 09:46.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1