Дневник - Деничката

Темата е заключена.
Прескочи до:

23.04.09
13:33

Много се кефя на въображението ти в кухнята. И на другите момичета тук :)
Аз знаеш ли какъв съм чук-готвач? Ама грам не ми идва на ум да сложа скариди и пиле на едно място, че и моркови!!! Ей го на - готвих пиле с ориз днес. И толкова :) Най-гениалното нещо, с което мога да заменя ориза са ... картофи. Някакси правя яденетата максимално прости. Ама всички в къщи казват, че са страшно вкусни. И всички у дома са... елегантни ;-)

Мнението беше редактирано от Winnie на 23.04.09 13:34.

DE

23.04.09
13:39

Хехе, радвам се :-)
Аз съм дори малко твърде креативна.
Пробвам какви ли не комбинации.
Но съм и мързелива/икономична.
Рецепти тип - 1во сварете, после запържете, накрая изпечете - НИКОГА не ги пробвам дори.
По-точно не пробвам рецепти, изискващи да изцапам повече от 1 съдинка - тенджера/тиган и т.н.
Максимумът ми е 2 съдинки, и то при глям компромис с вътрешното ми аз ;-)
А най-обичам да готвя в плик - няма изцапани съдинкииииииии хехе.

23.04.09
14:12

казано от Denichkata на 23.04.09, 13:39:

Хехе, радвам се :-)
Аз съм дори малко твърде креативна.
Пробвам какви ли не комбинации.
Но съм и мързелива/икономична.
Рецепти тип - 1во сварете, после запържете, накрая изпечете - НИКОГА не ги пробвам дори.
По-точно не пробвам рецепти, изискващи да изцапам повече от 1 съдинка - тенджера/тиган и т.н.
Максимумът ми е 2 съдинки, и то при глям компромис с вътрешното ми аз ;-)
А най-обичам да готвя в плик - няма изцапани съдинкииииииии хехе.

ХЕ ХЕ ТУК СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМ И АЗ :)

DE

23.04.09
14:21

За Великден майка ми се опита да ми пробута няколко варианта на рецепти за агнешко с ориз и едва ли не се обиди, че ги отхвърлих... А те просто изискваха по 2-3 тавики... Как пък не ;-)
Да не говорим, че мивката ми е ужасно малка, 1 тиган и е почти пълна, какво остава за тиган и тенджера.
Освен аз да се изнеса, за да има място за мръсните съдове...
Сготвих си нещата по етапно, но заедн о и стана повече от чудесно, можете да се убедите сами ;-):

Мнението беше редактирано от Denichkata на 23.04.09 14:23.

DE

23.04.09
22:12

Манджа:
- 50 гр ягоди, 50 гр банан, 150 гр ябълка, 50 гр овес, 150 гр мляко 2%
- 1 яйце, 60 гр шунка, домат
- 150 гр пилешко филе, 50 гр скариди, 70 гр кафяв ориз, малко броколи и бейби моркови за цвят
- 30 гр шунка, лист зелена салата
- 30 гр шунка, лист зелена салата
- 150 гр пилешко филе, броколи, зелена салата

Тренировчица:

- Jumping Jacks 10х10
- плие 1х30
- тяга 1х30
- напади 1х30 на крак
- плие 1х30
- тяга 1х30
- напади 1х30 на крак
- планкове 2х15 на крак
- Knee ups 5х10 на крак
- Squat Jacks 5x10
- “кардио” - 10/15 минути ходене пеша

След планковете ми стана лошо - главата ме заболя, догади ми се, едвам довърших, макар и с намален брой повторения.
За тичане не можеше да става и дума, излязох на въздух поне да се разходя, но много бързо се върнах да си полегна.
Подозирам, че е от стоенете на компа цял ден с кафета и пепси макс.
Бля.

24.04.09
06:04

Кога тренира, Дени? След кое ядене?
Пиеш ли достатъчно вода?

DE

24.04.09
07:08

Преди последното, абе пак по нощите, в 3 обядвах, в 8 почнах да тренирам, в 10 вечерях, водата....... ми е малко.

24.04.09
07:22

Даааа... 5 часа на 2 листа салата и почти нищо друго - така става. И без вода - хептен зле ;-)
2 часа преди тренировката хапвай белтъчна храна с нещо мазно или с бавни въглехидрати. Примерно извара със зехтин или намазана на пълнозърнеста филия. Или пък шунката, ама с филия или с маслини. Или пък рикота(или там каквото ядете). Измисли нещо, нали си спец  ;-P

DE

24.04.09
07:35

По принцип нивга не минават повече от 2 часа без ядене при мен, тоя ориз свърши чудеса с мойто организъм ;-)
Ще спазвам съвета за вбъдеще, обещавам.

24.04.09
08:03

Дойде ли ти добре? Не ти ли стана тежко като го измуха наведнъж? Можело е да го разделиш на 2порции това ядене - 2/3 от него за обяд и 1/3 - преди трена щеше да е чудесно. Ще се научиш ;-)

DE

24.04.09
08:07

Ами аз наведъж го изядох, ама го ядох към... 30 минути, милото хапна, конвертира някви нещна на компа, тества ги, пуши цигарка, слуша музика и се изуми като установи, че още дъвча.
Мисълта ми е, че не ми дойде грам тежко.
Тамън идеално беше.
Ама и аз съм лакома.

DE

24.04.09
09:32

Ново кулинарна изгъзица - немски хляб, запечен на фурна с със смес от котидж чийз и яйце.
Не е като филийките на мама с яйце и сирене от ведно време, котиджът е доста по-безвкусен, обаче е разнообразие определено.

DE

24.04.09
16:16

Аз пак се чудя туй така необходимо набъбване докога ще трае....
Хора не се понасям, чувствам се като една голяма, огромна бучка, не излизам от нас освен за тичане, защото друго освен пижамата май не ми става... Не се харесвам, не, не се понасям, чувствам се ужасно, навън грее слънце, а от събота освен до парка не съм си показвала носа.
Днес отмених 2 срещи, за да лежа на дивана и да се самосъжалявам, не съм била толкова огромна не помня от кога.
Което нямаше да ме стресне чак толкова ако имах вярата, че като се взема в ръце всичко ще се нареди.
Аз съм се взела в ръце.
Храня се правилно, тренирам ужким.
Страх ме е, ама наистина ме е страх, че нещата не зависят от мен, че това е извън моят контрол, което е нелепо.

Отивам да правя с огромно нежелание упражнения и после с още по-голямо нежелание кардио навън.

Д**а.

24.04.09
16:19

казано от Denichkata на 24.04.09, 16:16:

Хора не се понасям, чувствам се като една голяма, огромна бучка, не излизам от нас освен за тичане, защото друго освен пижамата май не ми става... Не се харесвам, не, не се понасям, чувствам се ужасно, навън грее слънце, а от събота освен до парка не съм си показвала носа.
Днес отмених 2 срещи, за да лежа на дивана и да се самосъжалявам, не съм била толкова огромна не помня от кога.
Което нямаше да ме стресне чак толкова ако имах вярата, че като се взема в ръце всичко ще се нареди.
Аз съм се взела в ръце.
Страх ме е, ама наистина ме е страх, че нещата не зависят от мен, че това е извън моят контрол, което е нелепо.

Отивам да правя с огромно нежелание упражнения и после с още по-голямо нежелание кардио навън.

Д**а.

Недей така... :roll:  Да не си пред цикъл!?

DE

24.04.09
16:21

Не за съжаление.

NE

24.04.09
16:26

казано от Denichkata на 24.04.09, 16:16:

Аз съм се взела в ръце.

Д**а.

е не може да си чак толкова зле..имаш ли снимка на цялото си тяло?

DE

24.04.09
16:30

Не.
Но можеш да си ме представиш - тънки ръце, тънка талия и огромен дирник с гигантически бричове, ВСИЧКИ дънки са ми малки, не мога да си надяна бедрата в тях.
Мисля, че гъзът ми би влязъл, но бедърите не му дават шанса да пробва.
Мисля, че не се лигавя, при положение, че нямам какво да обуя.
За съжаление.
Преди да започна да тренирам, само ми стягаха повече от прилично.

Наливам се в вода и се каня да почна упражненията.
Днес са за ръце.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 24.04.09 16:31.

DE

24.04.09
16:34

Д**а и мрънкалото съм.
Хем ми беше ясно казано, че т’ва е нормално.
УЖ.
Сега к’во - искам пак някой да ми каже кат’ на идиотче, че всичко е наред и е нормално и не знам к’во...........
Лигла.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 24.04.09 16:35.

NE

24.04.09
16:42

мога да си представя,да,виждала съм много момичета с подобна структура,на които ако видиш тяхна снимка от кръста нагоре си казваш че е много слаба,а ако видиш само краката ще си речеш че са на някво пълно момиче... и при мен нещата са несъразмерни защото имам мноого слаби ,дълги и хубави крака за които всички ми завиждат но всичко ми се лепи на талията и паласките.Постоянно се опитвам да си ги скрия като нося горнища.Класа ми не ме е виждал да нося тениска,приятеля ми с които сме повече от година и половина-също.Никъде не излизам без горнище даже и лятото когато ми е горещо ........

NE

24.04.09
16:49

какви са ти мерките?бедро,ханш?

DE

24.04.09
16:51

казано от Denichkata на 17.04.09, 12:09:

Реших да се замеря.
Да обаче нямам метър, нямам рулетка, дори линийка нямам.
Успех.
Взех лист хартия.
Намерих 1 мебел вкъщи, която знам откъде е купувана, влязох в сайта на магазина и видях, че е 28 см.
Прегънах листа, така че на височина да е 28 см.
Намерих някаква онлайн линия, нагодих я според лист, за да е actual size.
Измерих си бедрото и ханша с колан за пуловер (от нещо като мека прежда, ама не баш...)
Гледах да не го опъвам нито милиметър, а докато меря да е в напълно свободно/спокойно състояние.
После мерих по него с листа/линия.
Подозирам, че не е особено акуратно, да не кажа хич, да не кажа ВЪОБЩЕ.
Обаче така и така се занимавах с глупости, поне да напиша резултата от “замерването”, което е направо невъзможно да е вярно, очаквах мн по-големи цифри, абе поне беше забавно цялото scale-ване ;-):

бедро в най-дебелата част - 55 см
ханш - 98 см
обиколка под дупето, обхваща най-изпъкналата част на бричовете - 92 см
талия (над пъпа, видимо най-тясната част) - 64 см
ръката - 27.5 см (на едно място само я мерих, при мен няма бицепс, трицепс или каквито и да било такива екстри, само 1 клечка за ръка)

24.04.09
17:02

Дени, аз съм висока 1,63 - джудже в сравнение с теб съм. А тежа колкото теб.
Само за да те успокоя, ще ти кажа, че преди да почна да тренирам бедрото ми в горната част беше 54 см. Сега е 55-56. И не, НЯМАМ ОГРОМНИ БЕДРА! Ако с малко въображение си представиш, че жена с 15 см по-ниска от теб има твоите мерки и тегло е просто перфектна, значи ти трябва да си повече от перфектна. Какво ти е? Какво му е на огледалото? Какво е в ума ти?
Купи си поли и рокли, страшно са секси  ;-P

DE

24.04.09
17:05

Тържетсвено обещавам да се снимам след интервалното, тоест след около час, да видите за какъв брич говоря.

А бедрото ми може хич да не е 55 см, все пак описах по какъв нелеп начин го мерих ;-)

Мнението беше редактирано от Denichkata на 24.04.09 17:06.

NE

24.04.09
17:07

а целта ти е премахване на мазнините от бедрата ли?минус 3-4 санта от там и ще си супер но трябва да имаш много търпение щото всичко става бавно..казвам го от личен опит..не че съм постигнала целта си де..

DE

24.04.09
17:18

набързо преди тичането

Мнението беше редактирано от Denichkata на 06.05.09 19:47.

24.04.09
18:02

Еми, не си чак пък тоооолкова огромна, колкото си мислиш. Има малко тук-таме, което в ход ще се махне. Но, наистина не става за два дни.
Ти всеки ден ли тренираш?
Имаш много як задник, между другото ;-)

DE

24.04.09
18:07

Тренирам както ти ми каза - ден 1 за крака и нормално тичане, ден 2 ръце, корем ала бала и интервално тичане, ден 3 почивка, после отначало.
Слушам и изпълнявам твоите препоръки :-)

Хехе мерси за задника, аз ти казах, че не той, а брича дето е по-голям и от гъзО е дъ проблъм!

Огромна съм за моите си стандарти.
Усещането да нямаш дреха дето да ти става на краците някак си подхранва това усещане ;-)!

24.04.09
19:07

Дени, мила и аз имам твоята структура въпреки че съм с 10 кг по-лека. Ако кача, качвам на брич и на бедра. Разбирам те напълно. Мога да споделя моят начин за борбата с тоз проблем. Това е само кооментар, не взимай думите ми като маана небесна.
Тъй, интервалното кардио и тежките тренировки обикновенно вталяват дами, които са на ВМ НВД. При мен в момента в който качих малко въглените почнах да качвам и на обиколки - особено в бедрата. Смеених тренировките и режима на НВД.
Започнах с повече повторения и малки тежести съчетани с доста  и умерени кардио тренировки - тичане, аеробика, тае бо. Свалих много мазнини и се харесвах. Обаче се увлякох и прекалих с отслабването.
После минах уж на РБР да кача малко, обаче явно нещо не беше както трябва и качих доста мазно в бедрата и то от многото повторения. Пак смених тренировките и минах на НВД. Пак свалих малко мазнини и тъй.

Обобщено: Редуване на РБР с НВД с белтък до 2 гр на кг, аеробни /не интервални/тренириовки и фитнес с малки тежести ми намаля бедрата. Всичко друго ме прави бидон.
Тренирането без почивка усложнява положението, защото отпадните продукти не могат да се изхвърлят и отиват точно в брича - това е гаранитирано при мен поне. Получава се “страхотен” целулит.
Намаляй белтъка в дни с повече въглехидрати и с тренировки за бедра.
Тренирай интензивно, но дишай докато правиш упражненията, недей да помпаш без почивка/ отново изстрадана грешка/.
Спри за малко интервалното и пробвай умерено кардио.
Абе ще ти се разкатае фамилията дакато се напаснеш, но ще стане споко

Ако се сетя друго ще пиша. Подробна съм, защото знам какво е да не намираш отговор на това което се случва с теб. И аз оревах орталъка да питам - защо не намалят пустите бедра и не намерих много отговори. Просто опит - грешка

DE

24.04.09
19:12

Много ти благодаря, че си така подробна!!!!

Сядам да вечерям, после да осмислям какви да ги къдря.
Ще пиша пак тази вечер.

DE

24.04.09
20:01

24 Aприл

08:30—> 1 филия немски хляб, 30 гр котидж чийз, 30 гр шунка
10.00—> 1 филия немски хляб, 30 гр котидж, 1 яйце
11:00—> 50 гр горски плодове, 50 гр кисело мляко 0%
15:00—> 50 гр ръжени спагети, 130 гр пилешко филе, 40 гр скариди, 15 гр грах, 15 гр царевица, 50 гр бейби моркови, 100 гр броколи, сос от 100 гр кисело мляко 0% и 5 гр зехтин (л-карнитин, ленено олио)
17.00—> 50 гр горски плодове, 50 гр кисело мляко 0% (ядосана от предишните ми излияния ми се дояде сладко)
18.00—> тренировка: 10 минути за ръце, 10 минути за корем, 7 интервала в парка 30:60
20.00—> 130 гр свинско бон филе, лук, гъби, зелена салата, сос от 50 гр кисело мляко 0% и 5 гр зехтин
00.30—> 50 гр котидж, 40 гр шунка, 10 гр царевица, 10 гр боб

Calories    1,503    
Fat  35gr / 21%
Carbohydrate  140gr / 38%
Dietary Fiber  24.6gr
Protein  152gr / 41%

Тъп протеин.
От утре никакъв котидж, и малко кисело мляко........ И никаква шунка!

Мнението беше редактирано от Denichkata на 24.04.09 23:40.

24.04.09
20:36

Дени, я и аз да се включа с малко лични наблюдения.
1. Всъщност си секси така, мъжете ще са съгласни;
2. На практика има какво да свалиш от бедрата и от дупето;
3. Вероятно не знаеш с каква скорост тичаш, може би е нисичка? Като тичаш равномерно, увеличи времето, опитай с 30 мин.;
4. Когато тичаш интервално, в идеалния вариант след края на тичането трябва да усетиш затопляне в квадрицепсите (от спринтовете) - за тази цел трябва и да са малко по-длъжки - да кажем 150-200 м. - просто на приблизително максималната скорост трябва да издържиш между 30 и 60 сек.
Много тичане си трябва така или иначе. И много редовно.

Гледам, че ти е кратичко тичането. Трябва да е по-дълго. Или прави хийт за 15 мин, (ама истински), или ги докарвай до 30 мин. За подобряване на общата ти издържливост и резултатите ще добре по принцип да ги редуваш. Да не говорим, че интервалното тичане оформя елегантно краката.  Когато аз започнах да тичам преди време, си поставих за цел просто да издържа 30 мин., после да поддържам все по-висока скорост и най-накрая започнах с хийт. Та ако не си опитвала все още, започни с равномерното тичане за 30 мин.

Мисля, че Дива е права, и че е по-добре да заложиш на умерено аеробно натоварване и да проследиш резулатата.

DE

24.04.09
20:41

Aми зарязвам хийта за сега.
1 седмица ще наблегна на равномерно тичане, мисля 30 мин, че ще успея, но със сигурност с поне 8 почивки (по 20 сек някъде, кратки са ми е мисълта), ок ли е с толкова почивки; свалям си и тае бо за вкъщи, въпреки че имам точно 2 кв метра свободни.

24.04.09
20:50

Ами опитай първо да изкараш 10 мин без почивка, после качи до 12, до 15 и така. Не ги планирай почивките, не гледай с каква скорост тичаш - идеята е просто да тичаш, макар и бавно без почивка до 30-тата мин. С всяко следвашо тичане увеличавай изминатото разстояние без ходене. Това лесно се постига, ще се учудиш на себе си...

Както с 20 сек., така и без тях :P

DE

24.04.09
20:53

Аз имам проблем с тичането - МРАЗЯ ГО и НЕ МИ СЕ ОТДАВА.
Съвсем честно казвам, че физически НЕ МОГА без тея почивчици, не ми стига въздух, краката не ме държат, колкото и да е бавно.
Ако тичане с мини/нано почивчици се обезсмисля, хич да не тичам...
Наистина НЕ МОГА.
За 4 седмици тичане, нито 1 не успях да стигна 10 мин без почивка.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 24.04.09 20:53.

24.04.09
21:08

Не, не , не че се обезсмисля, просто натоварването е по-добро без почивки. Ти просто опитвай полека, не е нужно да се тормозиш повече, отколкото си заслужава...с времето ще успяваш да изминаваш по-големи разстояния.

DE

24.04.09
21:10

Май наистина се тормозя за всичко - за яденето, за упражненията..

25.04.09
04:40

Ееее, ама то без малко тормоз не може :) Ако ти е по-удобно на дивана, зарязвай всичко и мързелувай. Аз обичам да се тормозя с такива работи пък. Най-ми е хубаво, когато ми е гадно  :P

25.04.09
05:30

Ще свикнеш с тичането, но наистина трябва воля. Ако можеш си изтегли аеробика или таебо от нета и си скачай вкъщи, поне ще е по-забавно с музика.
НЕ ЯЖ царевица и боб вечер, пък камо ли в 00 и 30. Целият ти труд за деня отива на кино. Ако на тези калории не сваляш ги намали малко за проба

DE

25.04.09
09:01

От 3 зърна царевица и 3 зърна боб целия ми трду отива на кино?

DE

25.04.09
10:25

Днес почивам.
Дръпнах си кардио тае бо.
Утре го почвам.

Храната, ох храната....
К’во да я правя.
Спирам котиджа и шунката зарад’ многото ненужен протеин, киселото мляко намалявам.
Плодове само сутрин.

На карнитина ми пише - 1 таблетка на ден, той е 500 мг, обаче на мн места, включително този сайт, чета че препоръчителната доза е 2-4 гр.
Да го увелича ли...?

Мнението беше редактирано от Denichkata на 25.04.09 10:27.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1