Ми в нетренировъчните може да пиеш еднократно 1-2 грама и месец почивка е достатъчна,ако си вземал нормалните дози.
Мнението беше редактирано от Миро на 08.08.10 07:38.
Eдин въпрос и от мен:
Какъв е приоритета след тренировка, съответно:
-банан
-kre-alkalyn
-протеин
Добре ли е, веднага след тренировката да изям банана и след 5 мин. креатина и протеина заедно?
Също така, колко време преди тренировка да взема дозата креатин?
По-здрави!
Eдин въпрос и от мен:
Какъв е приоритета след тренировка, съответно:
-банан
-kre-alkalyn
-протеин
Приоритетът е:
-банан
-протеин
-kre-alkalyn
Добре ли е, веднага след тренировката да изям банана и след 5 мин. креатина и протеина заедно?
Добре е.
Възможно ли е от креатина да ми се повишава температурата? Имах, спрях го за ден и се нормализирах, но днеска пак имам..
14.08.10
14:32
Пий повече течности.
16.08.10
10:23
Някой да ми линкне креатин монохидрат на добра фирма (300-500гр разфасовка, цена не повече от 30 лева) от silabg.com ? Мерси предварително.
Искам да си купя kre-alkalyn. За първи път ще си взимам така че може ли да ми препоръчате някой който да е на цена до 50 лв
03.09.10
13:48
Искам да си купя kre-alkalyn. За първи път ще си взимам така че може ли да ми препоръчате някой който да е на цена до 50 лв
Доколкото разбрах идеята е просто да си купиш от производител, който е купил патента. Лицензираните фирми са изброени на http://getkre-alkalyn.com ... За съжаление, точно в момента не работи сайта. Аз лично съм се ориентирал към Ultimate ... за тях помня, че са лицензирани, но може да има и по-евтини. При патентован продукт - просто отвори някой онлайн магазин и гледай най-ниската цена.
08.09.10
16:30
Здравейте,
днес за пръв път взех доза от 5 грама обикновен креатин (50 стотинки дозата, не знам марка за момента, сигурно е монохидрат) след тренировка, но имам два въпроса. Смятам да го взимам един месец. Целта е повишаване на мускулна маса.
1. След като го спра както пише излишната вода ще я изпикая, но значили това, че ако е имало ефект дори да не спирам фитнеса ще отслабна?
2. Днес забелязах, че дори не се беше разтворил (не съм наясно изобщо разтваря ли се?) т.е. сипвам вода в чашката и пия директно праха и отново. (На това му намерих отговора 2 страници назад, извинявам се за дублирането)
3. След като съм приел креатин има ли определено време, през което действа - например след тренировка трябва да погълна доста количество вода, но не го направя, а да речем се напълня с вода чак след 2 часа?
Благодаря предварително!
Мнението беше редактирано от technopolic на 08.09.10 17:29.
...днес за пръв път взех доза от 5 грама обикновен креатин след тренировка, но имам ...
Основното количество креатин трябва да вземеш не след,а преди тренировката. А след нея още малко за добро възстановяване.
1. След като го спра ... излишната вода ще я изпикая, но значи ли това, че ако е имало ефект дори да не спирам фитнеса ще отслабна?
Ами да,ще отслабнеш в някаква степен,повече или по-малко.
2. Днес забелязах, че дори не се беше разтворил (не съм наясно изобщо разтваря ли се?) т.е. сипвам вода в чашката и пия директно праха и отново.
Монохидратът трудно се разтваря.
3. След като съм приел креатин има ли определено време, през което действа - например след тренировка трябва да погълна доста количество вода, но не го направя, а да речем се напълня с вода чак след 2 часа?
Неясен въпрос.Пий повече вода след вземане на монохидрат.
08.09.10
19:14
Имах предвид ако го приемам в 2, а веднага след това пия само 1 чаша вода, а голямото количество го пия в 5 6 7 да речем?
Равномерно пиене е по-добре отколкото на периоди. Всичко или нищо. Сух режим или водна бомба :)
08.09.10
20:02
Не се разбрахме на макс, но въпросът ми беше дали вечерното количество вода ще се задържа, а не само това след креатина
Мнението беше редактирано от technopolic на 08.09.10 20:17.
Здравейте!
Имам 2 въпроса:
1. Залата се намира на 10 минути от вкъщи. Как да разпределя приемите на бърз въглехидрат,креатин и протеин след тренировка? Спрял съм се на варианта: 10мин след тренировка(като се прибера) 5 гр монохидрат в чаша с вода и захар, веднага след това лъжица мед, и 10минути след това протеина.Правилно ли е?
2.Четох, че монохидрата се усвоява най-добре като се приема със сода бикарбонат(успява да премине въпреки киселата среда в стомаха).Някой пробвал ли е този вариант и вреден ли е той?
Мнението беше редактирано от edin_tam на 08.09.10 21:19.
...но въпросът ми беше дали вечерното количество вода ще се задържа, а не само това след креатина
В общи линии водата се задържа повече или по-малко през цялото денонощие докато се взема креатин. А не само час-два след приема. Вечерно време може да ти пречи с често ставане до WC-то.Натоварва се и сърцето с повече течности. Тук в някои теми и статии се препоръчва повече вода през деня и на тренировката,за да се разреди креатина и се промиват бъбреците по-лесно. И освен това с повече вода имаш по-голямо напомпване на тренировката.
... Как да разпределя приемите на бърз въглехидрат,креатин и протеин след тренировка? Спрял съм се на варианта: 10мин след тренировка(като се прибера) 5 гр монохидрат в чаша с вода и захар, веднага след това лъжица мед, и 10минути след това протеина.Правилно ли е?
започни с меда, а след това протеина и креатина.
silabg.com/bg/product/detail/cid/17/order/4/id/973/na/ULTIMATE%20-%20KRE-ALKALYNE%20120%20caps
Взех си това и веднага един бърз въпрос: Проблем ли е ако отварям капсите и пия прахчето само? Нещо не мога да ги глътна целите..
Точно този бях си взел и аз ...Как не можеш да поемеш капсулите не знам ..аз съм взимал по 7 наведнъж и не виждам какъв е проблема ...
какво мислите за Креатини на PEAK.И колко вереме трябва да взимам за да получа ефект.
Значи взех си този Kre-alkalyn - silabg.com/bg/1120-AMINOSTAR-KREALKALYN-120-caps.html
Още не съм почнал да ги взимам но сега ще ми правят операция и се чудя(заради упойката) дали мога да започна да го взимам креатинчето?
какво мислите за тоя креатин http://www.peak.bg/catalog/product_info.php?cPath=39_76&products_id=188
15.09.10
09:14
Значи взех си този Kre-alkalyn - silabg.com/bg/1120-AMINOSTAR-KREALKALYN-120-caps.html
Още не съм почнал да ги взимам но сега ще ми правят операция и се чудя(заради упойката) дали мога да започна да го взимам креатинчето?
Ако ще трябва да се възтановяваш след операцията и няма да можеш да ходиш на фитнес изчакай и тогава почни да го взимаш, защото ако изпиеш половината спреш и после още толкова изпиеш няма да има ефект ;)
А дали пречи на упойката-нямам си идея но предполагам че не
15.09.10
09:17
опс
Мнението беше редактирано от Vask0 на 15.09.10 09:21.
15.09.10
17:03
Искам да попитам някой може ли да ми каже магазин в Русе, от който да си взема Креатин и може ли някой да ми препоръча марка. На 17 години съм, 180см. 80кг. До сега не съм взимал никакви добавки.
Искам да попитам някой може ли да ми каже магазин в Русе, от който да си взема Креатин и може ли някой да ми препоръча марка. На 17 години съм, 180см. 80кг. До сега не съм взимал никакви добавки.
Поръчай си от интернет, в Русе по магазините цените на добавките са страшно надути и не си заслужава.
15.09.10
20:40
Поръчай си от интернет, в Русе по магазините цените на добавките са страшно надути и не си заслужава.
Можеш ли да ми препоръчаш сайт или марка?
Ще ти пиша на лично съобщение, за да не натоварваме темата.
Въпрос към темата: При втория цикъл с креатин трябва ли ми зареждаща фаза?
Мнението беше редактирано от edin_tam на 15.09.10 21:00.
Купих си креатин на капсули преди време. Почнах го.. до тук добре, но след седмица прием си контузих рамото, при което нямах възможност да тренирам по никакъв начин и ми се наложи да го спра. Останаха ми 260 хапа и се колебая как да ги разделя. За 1 месец ми се струват много, а за 2 малко.. Предложения?
19.09.10
08:24
Ами месец и половина :D
http://www.peak.bg/catalog/product_info.php?products_id=340&cPath=39_76&osCsid=582fd15e5930739e9e76f57f99bae5a3
Това е добър креатин, честно казано, на мен е единствения, който ми подейства на максимум. И понеже имам доста познати, които ме помнят, че се зобех някога, ме питаха пак ли съм започнал. Много добър креатин, води се подобно на кре-алкалина, но все пак е добре да се знае, че задържа малко вода. Но повишава силата адски и увеличава добре обемите. Стига точно за 45 дни. И това са резултати конкретно при мен, незнам дали при Вас би действало по същия начин. С 2 ръце съм ЗА! Мисля да си го вземам отново Ноември, защото в момента съм на Сайтек Кре-Алкалин, а след него ще правя почивка. А и да кажа, че този креатин го взимах след тренировка, а преди нея вземах Джак3д и Окси.
26.09.10
20:45
След приема на креалкалин 1,5 грама сутрин на гладно,колко време след това се закусва?
След приема на креалкалин 1,5 грама сутрин на гладно,колко време след това се закусва?
Един час мисля, че е напълно достатъчен. Аз лично го пия в тренировъчни дни 30 мин. преди тренировка и не по-малко от час след като съм ял. В нетренировъчните гледам да го пия с 2 часа отстояние от закуската и обяда, тоест ако закусвам в 8, а обядвам в 12 - пия го към 10. Все пак вероятно и други мнения ще ти дадат, тъй че изчакай, за да си сигурен :)
05.10.10
12:56
От един месец пия креатин монохидрат и сега си взех Кре-Алкалин. Въпроса ми е дали мога веднага да започна да го пия и след около месец да направя пауза или да изчакам известно време?
Мнението беше редактирано от ActionHank на 05.10.10 12:56.
добре де... на едно място се казва kre-alkalyn-a да се взима с пред тренировъчното хранене и след тренировъчното.. т.е. с храна.
Тука сега чета... че на гладно!
отделно Емзо в началото пише да се взима сутрин и преди тренировка.. без след.
АААААААААААА
последно?! за Kre-Alkalyn EFX на ААFX става дума!
В момента взимам 30 мин преди тренировка с малко бавен и малко бърз въглехидрат. И след тренировка с бързия въглехидрат 10-15 мин преди да изпия протеиновия шейк.
Мнението беше редактирано от Draken на 11.10.10 13:03.
ако взима креатин ще увелича ли броя на лицевите опрои които правия сега.И ако е да отговора с колко за едим месец.
Ние на свински черва ли да гледаме, да гадаем на боб/кафе/карти/вътрешности, че да ти кажем колко точно ще си ги увеличиш.Ще ти подскажа, че не зависи от съседката примерно.